Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Merkuriuksen aspektit  (Luettu 87749 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328



Profiili
« : 31.08.2011 18:55:40 »

MERKURIUS AURINKO ASPEKTIT
Katso Auringon aspektit

MERKURIUS KUU ASPEKTIT

Katso Kuun aspektit

MERKURIUS CHIRON
Katso Chironin aspektit


MERKURIUS VENUS ASPEKTIT

Merkurius yhtymä Venys (Mercury conjunct Venus)

Olet hurmaava ja hyväntahtoinen, runollinen itseilmaisussasi ja tavallisesti hyvin kohtelias. Tämä asetelma tuo luonteeseen hienostuneisuutta ja saa ihmisen arvostamaan taiteita. Tähtään tasapainoon ja tuot harmoniaa maailmaasi. Voit ajoittain olla jonkin verran päättämätön ja jahkailla asioita. Tämä johtuu siitä, että ymmärrät ja näet asioit usealta eri kantilta ja ne kaikki tuntuvat yhtä arvokkailta. Sinussa on aimo annos reilun pelin henkeä.
Olet miellyttävä ja nautit sosialisoimisesta. Joillakin tämän aspektin henkilöillä voi olla laiskurin vikaa, sillä he jäävät mieluummin suustaan kiinni muiden kanssa työn tekemisen sijaan.
Saatat älyllistää tai järkeistää tunteitasi. Pohdit etenkin parisuhteita ja rakkautta niin syvällisesti että et pääse enää kosketuksiin sen kanssa mitä itse tunnet. Saatat viehättyä älykkäästä kumppanista tai vetää sellaista puoleesi. Jos tämä yhtymä joutuu haasteen alaiseksi, saatat vetää puoleesi kumppaneita, jotka ovat vaikeita tai juonikkaita.
Monet tämän aspektin alla syntyneet ovat taitavia kirjoittajia ja/tai puhujia. Nautit suunnattomasti kirjoitetusta sekä puhutusta sanasta, sanaleikeistä, erilaisista kielellisistä kiekuroista sekä valaisevista keskusteluista. Useat heistä ovat suorastaan kaunopuheisia.
Vaikka suurin osa ihmisistä pitääkin sinusta, kykysi asettua aina sille energiatasolle, jolla keskustelukumppanisi on, saattaa antaa sinusta kaksinaamaisen tai pinnallisen vaikutelman. Saatat myös varoa sanojasi konfliktin pelossa ja tästä syystä toiset eivät välttämättä aina tiedä mitä todella tunnet ja ajattelet.
Tulet hyvin toimeen lähes kaikkien kanssa ja olet yleensä halukas tekemään ihmissuhteissasi kompromisseja, jottei harmonia rikkoontuisi. Tämä ei tarkoita, että jäisit muiden kynnysmatoksi, mutta sinulla on voimakas reilun pelin henki, etkä haasta muita ilman todella painavaa syytä. Vain harva tuntee oloaan tukalaksi seurassasi, sillä olet synnynnäinen seurapiirihai, jolla on hyvä luonne ja paljon ystävällisyyttä sisimmässään. Olet halukas kuulemaan kaikkien mielipiteitä ja ehdotuksia ennen päätöksen tekemistä.
Suora kilpailu voi tuntua sinusta epämiellyttävälle ja olet parhaimmillasi, kun saat työskennellä pienissä ryhmissä. Nautit ehkä puheiden pitämisestä tai esiintymisestä taiteen saralla. Toinen hyvä täyttymyksen kokemisen keino on kirjoittaminen, koska sinulla on luontainen kyky ilmaista itseäsi. Sinulla on rikas mielikuvitus ja olet mestari keksimään erinäisiä kikkoja, joilla kukkarosi pysyy aina täynnä rahaa. Sinun on helppoa siirtää keksimäsi ideat rahaa tuottaviksi asioiksi.
Muut tukevat sinua helposti, koska he näkevät reiluutesi. He uskovat sinuun ja auttavat sinua mielellään saavuttamaan unelmasi. Huolehdi kuitenkin siitä, ettet pyydä ketään muuta ottamaan sellaista riskiä puolestasi, jota et uskalla itse kohdata. Oikeastaan jokainen mahdollisuus, jonka otat vastaan, on yleensä aina hyvin tarkkaan mietitty ja näin ollen riskitön.
Rakkaudessa sinulla on kyky ilmaista tarpeitasi ja halujasi kumppanillesi. Viehätyt ihmisistä jotka ovat taiteellisia tai ainakin arvostavat taidetta. Pahin mahdollinen kumppani olisi henkilö, joka on sosiaalisesti täysin sivistymätön. Seksin saralla sinulla on terve suhtautuminen asioihin ja sinun on helppo puhua niistä kumppanillesi. Verbaalinen ilmaisu seksin aikana voi olla sinusta hyvin kiihottavaa! Kumppani, joka ei kommunikoi seksin aikana tai joka on hiljainen lakanoissa ei pitkällä tähtäimellä tyydytä sinua.

Merkurius sekstiili Venus (Mercury sextile Venus)

Olet kohtelias, valitset sanasi tarkkaan ja rakastat niin, ettei se loukkaa ketään. Inhoat epätasapainoa ja konflikteja. Et aina sano suoraan mitä haluat, joka johtuu siitä, että haluat miellyttää muita ja pitää rauhan maassa. Pystyt ymmärtämään muita hyvin ja olet loistava keskustelukumppani. Tähtäät reiluuteen kaikkien kanssa. Rakastat sydämesi pohjasta taiteita ja tähtäät kaikin tavoin siihen, että tasapaino vallitsisi niin ihmissuhteissasi, kirjoituksissasi, puheissasi kuin ympäristössäsikin. Saatat työskennellä taiteen, designin, ihmissuhteiden, terapian tai kauneusalan parissa.


MERKURIUS MARS ASPEKTIT

Merkurius yhtymä Mars (Mercury conjunct Mars)
Olet utelias, innokas ja energinen kommunikoinnissasi. Nautit hyvästä väittelystä ja omaat kilpailunhaluisen luoteen, varsinkin älykkyyttä vaativissa tehtävissä. Voit olla sangen kärsimätön mitä tulee muiden jahkailuihin ja hidasteluihin, sillä haluat asioiden hoituvan yksinkertaisesti ja suoraan pisteestä A pisteeseen B. Olet erinomainen pääsemään asioiden naulan kantaan ja heittämään turhan puuhailun sikseen – olet siis hyvin tehokas ja tuottelias. Ajoittain voit olla itseilmaisussa aggressiivinen ja päästellä suustasi ilkeitä sammakoita. Voit ottaa asiat myös turhan henkilökohtaisesti ja halusi puolustautua voi olla muille haasteellista, jos he haluavat keskustella kanssasi rakentavasti sinua kuohuttavista asioista. Olet suorasukainen ja vaikka se toisten mielestä on ihanan virkistävää, toiset saattavat pahoittaa siitä mielensä.
Mielesi on innokas, terävä ja energinen. Olet käytännöllinen ja pakonomainen. Ajattelet nopeasti ja teet johtopäätökset äkkiä. Elämäsi kärsii ajoittain siitä, että se on liian “minä”-keskeistä. Et niinkään puhu mielipiteistä vaan väittelet omista näkemyksistäsi. Taistelet asioiden puolesta, olipa siihen aihetta tai ei, ja teet sen tosissasi. Mielesi leiskuu tulta ja ilmaiset itseäsi usein aggressiivisesti. Sovit loistavasti aloille, jotka vaativat muutoksia ja fyysistä liikkuvuutta.

Merkurius neliö tai opposition Mars (Mercury square or opposition Mars)
Kielenkantasi voivat olla viritettyinä kuin viulun kielet mitä tulee keskusteluun, etkä aina ole kohtelias tai harkitsevainen ilmaistessasi mielipiteitäsi. Otat asiat usein henkilökohtaisuuksina ja puolustuskannalle heittäytymisesi saa rauhallisen tai rakentavan keskustelun loppumaan kuin seinään kanssasi. Saatat tyrkkiä muita mentaalisilla kyynärpäillä mitä tulee omien ideoiden, ajatusten ja mielipiteiden ilmaisuun. On aika yleistä, että löydät itsesi tilanteesta, jossa hämmennetään tulista soppaa siitä, mitä sanoa ja kuinka sen saa sanoa.
Olet nopea havainnoitsija ja saatat sekä puhua että liikehtiä nopeasti. Olet energinen työntekijä ja loistava ilmaisemaan sen mitä ajat takaa ja mihin uskot.
Olet hyvin naseva ja usein sarkastinen. Tarjoat nopeasti muille mielipiteitäsi ja ajatuksiasi sen ihmeemmin miettimättä onko se soveliasta ja kuinka ilmaisisit ne. Jotkut tämän aspektin ihmisistä ovat suoranaisia valehtelijoita. Rakastat hyvää väittelyä, mutta sen ei tarvitse aina muuttua molempia osapuolia stressaavaksi riitelyksi.
Mielesi on terävät ja kriittinen ja uteliaisuuden janosi on kyltymätön. Mielesi voi laukata sellaista tahtia, että muutut itse hermostuneeksi, helposti stressaantuvaksi, yliherkäksi ja kärsit päänsäryistä. Kärsimättömyys voi johtaa onnettomuuksiin.

Merkurius sekstiili tai kolmio Mars (Mercury sextile or trine Mars)

Mielesi on hyvin leveton eikä koskaan lakkaa oppimasta uutta. Olet nopea, käytännöllinen, tarkkanäköinen, rohkea ja huomaat muiden heikkoudet sekunneissa. Olet hyvin luova ja menestyt hyvin sekä kirjoittamisessa että kuvallisessa taiteessa. Olet hyvin varma ja tiukka päätöksissäsi olematta kuitenkaan aggressiivinen. Mielesi ei lepää koskaan ja onkin tärkeää, että pidät itsesi aktiivisena. Olet puhujana eloisa ja ilmaisullinen. Et kiertele etkä kaartele vaan sanot sitä mitä tarkoitat ja tarkoitat sitä mitä sanot. Sinulla on kyky ilmaista asiat rehellisesti vaikuttamatta kuitenkaan töykeältä tai loukkaavalta. Teet parhaat päätöksesi usein viime hetkillä! Voit olla hyvin tuottelias ollessasi keskittynyt, joten saat hoidettua työsi nopeammassa tahdissa kuin muut. Olet koko ajan varuillasi ja tietoinen asioista, joten pystyt muuttamaan ideat toimiviksi malleiksi helposti. Keskustelusi on virkistävää ja suoraan asiaan menevää, muttei aina kovin pehmeää.
Kolmio on näistä dynaamisin. Sekstiili voi ottaa ominaisuudet käyttöönsä niitä tarvitessaan, kun Kolmio ilmentää niitä luontaisesti koko ajan.
tallennettu
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328



Profiili
« Vastaus #1 : 31.08.2011 18:57:03 »

MERKURIUS JUPITER ASPEKTIT

Merkurius yhtymä Jupiter (Mercury conjunct Jupiter)[/b]
Tämän aspektin ihmiset puhuvat lämpimästi, suuresti ja ovat varsinaisia papupatoja! He ilmaisevat itseään avoimesti ja innokkaasti (paitsi jos Saturnus vaikuttaa tähän aspektiin). He ovat unelmoijia ja laittavat joskus asioita turhan paljon positiivisten kuvitelmien ja liian varmuuden varaan. He ovat luonnollisia opettajia, joilla on erehtymätöntä varmuutta ja tietoa sisimmässään, mutta he voivat olla myös väsyttäviä jaarittelijoita ja omien mielipiteidensä kuuluttajia. Totta puhuen nämä ihmiset ovat vain innoissaan voidessaan jakaa tietämystään muille. He saattavat vaikuttaa ajoittain ”kyllä minä tiedän ja tiedänpä vielä kaiken”-tyyppisiltä, mutta jos kaivelet pintaa syvemmältä huomaat, että he ovat hyvin hyväntahtoisia sieluja, jotka rakastavat oppimista. Ehkäpä vielä entistä enemmän, jos he saavat jakaa oppimansa asiat muiden kanssa. 
Heidän tiedon janonsa on sammumaton, mutta he eivät välttämättä jaksa välittää yksityiskohdista, vaan keskittyvät mieluummin ”isompaan mittakaavaan”. He ovat jännittäviä keskustelukumppaneita. Heillä on usein paljon sanottavaa uskonnoista, filosofioista, laeista, koulutuksesta – kaikesta minkä tarkoituksena on jotenkin hyödyttää ihmiskuntaa. Jos yhtymä ei ole kartalla jonkin raskaan tekijän rasituksen alaisuudessa, tämän aspektin ihmisiä arvostetaan suuresti heidän tietämyksensä sekä hyveellisyytensä vuoksi. He ovat aina valmiita tarjoamaan auttavan kätensä muiden tueksi.
He visualisoivat suuria kuvia ja keskittyvät mieluummin isoon mittakaavaan kuin pieniin pipellyksiin. Heillä voi olla taipumusta liioitella asioita silkasta innostuksesta.
He voivat olla vitkastelijoita, jotka jättävät asiat viime tippaan. Vaikka ideoita ei puutu, niiden toteuttaminen (varsinkin yksityiskohtien osalta) voi olla parempaa jättää jonkun muun huoleksi. Rutiinit, tarkkuutta vaativat työt ja muut ”mentaalisesti kuluttavat asiat” eivät sovi heille. Tästä huolimatta heidän innokkuutensa voi saada heidät haalimaan enemmän tehtäviä mitä he pystyvät suorittamaan. He ovat suorasanaisia ja saattavat päästellä suustaan sammakoita tai puhua itsensä ajoittain pussiin kaikessa innokkuudessaan! (Jos Saturnus tai Kuu osuu tähän aspektiin se voi tehdä henkilöstä hyvän koomikon). Jos into katoaa se johtuu siitä, että he ovat yliarvioineet itsensä sekä kuluttaneet kaiken energiansa muiden viihdyttämiseksi omilla jutuillaan.

Merkurius neliö tai opposition Jupiter (Mercury square or opposition Jupiter)
Rakastat omien ideoidesi ilmaisua ja jaat niitä mielelläsi muiden kanssa. Liian nopea hyppääminen suoraan johtopäätöksiin voi olla ongelma sinulle. Et välitä yksityiskohdista keskittyessäsi ”suurempaan mittakaavaan” ja siitä ne ongelmat puolihuolimattomuuden kanssa sitten alkavatkin. Varsinkin oppositiossa henkilö voi miettiä asiat loogisesti ja miettiä ne perin pohjin läpi, mutta toteutusvaiheessa hänellä ei enää riitäkään energiaa tai mielenkiintoa yksityiskohtiin.
Opiskelu- tai ajatuskaavasi eivät ole erityisen järjestäytyneitä ja tämä voi tuottaa hutiloituja lopputuloksia. Saatat hämätä muita kriittisellä keskustelulla yhtenä hetkenä ja toisena olemalla taas ajatuksissasi täysin epärealistinen ja ylioptimistinen.
Vaikka tarkoitusperäsi ovat hyvät, saatat yliarvioida omat kykysi ja luvata enemmän kuin voit antaa. Varo, ettet kehitä itsellesi mainetta epärehellisenä ihmisenä vain siitä syystä, että haluat tehdä muut onnelliseksi sanomisillasi ja lupauksillasi.
Olet taipuvainen liioitteluun, usein tahattomasti, ja sinulla on vaikeuksia toteuttaa asioita käytännössä. Voit olla epätavallisen hauska ja mielenkiintoinen.
Omaat terävän mutta hyvin epäjärjestäytyneen mielen; saatat pomppia johtopäätöksiin salaman lailla tietämättä edes kaikkia faktoja. Sinun olisi hyvä oppia olemaan kurillisempi, keskittyä enemmän yksityiskohtiin ja olemaan sinnikkäämpi projekteissasi. Olet hyvin antelias ja optimistinen, mutta optimistisuutesi saattaa heittää pääsi ajoittain pilviin saakka. 

Merkurius sekstiili tai kolmio Jupiter (Mercury sextile or trine Jupiter)
Ideasi ovat suuria ja tarkoitusperäsi jaloja. Olet erinomainen suurempien mittakaavojen tarkastelija, hyvä tekemään johtopäätöksiä, ratkaisemaan ongelmia sekä tekemään paikkaansa pitäviä havaintoja. Rakastat oppimista ja kulutat elämästäsi suuren osan tiedon imemiseen. Moni tämän aspektin ihmisistä on hyvä opettaja, koska he rakastavat sydämensä pohjasta asioiden oppimista ja opitun tiedon jakamista. Kommunikoit positiivisesti ja inspiroit muita sanomisillasi sekä sillä, miten puhut. Pystyt muuttamaan tiedon käytännöksi helposti ja tästä syystä saatat muiden mielestä vaikuttaa hyvin onnekkaalta. Olet suvaitsevainen muiden näkemyksiä kohtaan ja vältät luontaisesti kapea-alaista ajattelua. Keskustelet sujuvasti ja luontevasti kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Saatat olla erityisen kiinnostunut oppimaan uusia kieliä tai tietämään lisää muista kulttuureista. Matkustaminen on sinulle sydäntä lähellä.
Olet hyvin suvaitsevainen, lämmin ja positiivinen. Näet aina asioiden parhaat puolet ja kunnioitat perinteitä sekä muiden mielipiteitä. Sinulla on kykyjä toimia organisointia ja suunnittelua vaativissa tehtävissä. Nautit matkailusta ja muista aktiviteeteista, joiden avulla voit avartaa mieltäsi. Kommunikointi on sinulle vaivatonta ja opit helposti uusia kieliä.
Kolmio on näistä dynaamisin. Sekstiili voi ottaa ominaisuudet käyttöönsä niitä tarvitessaan, kun Kolmio ilmentää niitä luontaisesti koko ajan.


MERKURIUS SATURNUS ASPEKTIT

Merkurius yhtymä Saturnus (Mercury conjunct Saturn)
Yhtymä Merkuriuksen ja Saturnuksen välillä luo syvyyttä mieleesi. Päämääriä saavutetaan hitaasti, sillä jäät helposti sinua sosiaalisempien kanssasisarien ja –veljien varjoon. Tunnepuolella on lukkoja ja rakennatkin ympärillesi suojamuurin, jonka taakse muut eivät yllä auttamaan sinua, vaikka haluaisivatkin ja vaikka siitä olisi sinulle hyötyä. Muiden rohkaisut tekevät hyvää, kun pyrit kohti tavoitteitasi, joten avaa suojamuuriasi rohkeasti.  Olet järjestelmällinen ja systemaattinen, ratkaiset ongelmatilanteet loogisuudella etkä tuhlaa aikaasi pinnallisiin asioihin. Olet hyvä kuuntelija, joka varoo tuomasta omia mielipiteitään esiin liian jyrkästi.

Merkurius neliö tai oppositio Saturnus (Mercury square or opposition Saturn)
Saturnus tässä asetelmassa aiheuttaa itsesensuuria itsensä ilmaisun parissa. Näiden henkilöiden on vaikeaa ilmaista tunteitaan riippumatta siitä, kuinka tunteellisia he sisimmässään ovatkaan tai kuinka palava halu heillä ikinä onkaan ilmaista itseään. He pelkäävät koko ajan sitä mitä muut heistä ajattelevat, jos he ryhtyvät puhumaan. He eivät ole kovinkaan harkitsevaisia puhujia tai ajattelijoita. Toisin sanoa he eivät aina osaa valita sanotaan oikein tai puhua hitaasti. He ovat kuitenkin tarkkoja siitä mitä he paljastavat sanoillaan muille. He vaikuttavat usein sarkastisilta ja negatiivisilta tahtomattaankin. He käyvät mielessään muiden kanssa käydyt keskustelut läpi uudestaan ja uudestaan ja moittivat itseään siitä, etteivät keksineet oikeanlaista sanottavaa keskustelun aikana. Heille on tyypillistä tuntea epävarmuutta omasta puheesta ja kommunikointitavasta. He murehtivat sitä mitä sanoa ja saatuaan viimeinkin suunsa auki he miettivät jälkeenpäin, että olisi pitänyt sanoa asia toisin. Monet heistä ovat akateemisesti koulutettuja. Itsetietoisuus ja yliherkkyys vaikuttavat varsinkin nuoruudessa heidän älykkyyteensä ja tapaansa ilmaista ideoitaan muille. He tarvitsevat roppakaupalla positiivista palautetta muilta, jotta he pääsisivät irti näistä ”tukoksistaan”.
Jos kartaltasi löytyy tämä aspekti tiedä, että olet muihin verrattuna itsellesi huomattavasti tiukempi mitä kommunikointiin tulee. Pyydä läheisiltäsi heidän mielipiteitään asiaan. Voi olla, että he kuvailevat sinua terävä-älyiseksi, älykkääksi ja vaikuttavaksi puhujaksi tai kirjailijaksi. Sanomme usein lapsillemme, että ”älä välitä siitä mitä muut sinusta ajattelevat”, mutta tämän aspektin ihmisille ne ovat tyhjiä, täysin epärealistisia sanoja. He tosiaankin VÄLITTÄVÄT siitä mitä muut heistä ajattelevat. Paras tapa voittaa tämä haasteaspekti on saada suoraa palautetta muilta! He eivät tosin halua hyväksyä kehuja avosydämisesti ja silti he kaipaavat ja janoavat niitä. Muut lakkaavat kehumasta heitä, koska heistä tuntuu, etteivät tämän aspektin ihmiset kaipaa kehuja tai halua kuulla niitä. Tämä on totaalisen väärä olettamus!
Vaihtoehtoinen kuvaus sanoo tästä aspektista näin: Tämä aspekti edustaa älyllistä kuria, vakavaa katsantokantaa, hyvää keskittymiskykyä ja aimo annosta loogista päättelykykyä. Et niele asioita tuosta vaan, vaan luonnollisella skeptisyydellä ryhdyt selvittämään asioita ennen kuin teet niistä mitään johtopäätöksiä. Et välitä pinnallisesta tietämyksestä, vaan haluat syventyä asioihin perin juurin. Jotkut tämän aspektin ihmisistä haluavat työskennellä yksin kaikessa hiljaisuudessa. He ovat yleensä matemaattiselta tai avaruudelliselta hahmotuskyvyltään lahjakkaita. Työskentelytapasi ovat varovaisia, metodisia, sinnikkäitä ja työteliäitä. Olet todennäköisesti hyvin organisoitunut, kova työntekijä ja nautit saadessasi työskennellä sääntöjen, lainalaisuuksien, hienosäätöjen ja yksityiskohtien kanssa. Tämän aspektin omistavat kirjailijat ovat tarkkoja kieliopista ja tyylistä. Sinussa on annos päättäväisyyttä, itsekuria ja halua tehdä kovasti töitä päämääriesi eteen. Muut pitävät sinua rehellisenä, varovaisena, harkitsevaisena ja uutterana. Tämä aspekti on yleinen opettajilla, armeijan johtajilla ja poliitikoilla.
Urareportaasi sanoo tästä aspektista näin: Jos aspekti on rasituksen alaisena syntymäkartalla, voi se merkitä itseluottamuksen puutetta, kyvyttömyyttä myöntää virheitään ja taipumusta masennukseen. Lapsilla voi olla oppimisvaikeuksia tai ongelmia koulussa. Saatat kokea elämässäsi vastoinkäymisiä, jotka tekevät sinusta kyynisen, ahdasmielisen, katkeran, kovasydämisen, kavalan ja tunteettoman. He voivat olla ujoja tai sosiaalisesti kömpelöitä. Närästys voi olla yleinen jännityksestä johtuva vaiva.
Oppositiossa mielesi on hyvin kehittynyt ja saavutat kaiken mihin kohdistat huomiosi. Sinulla on todennäköisesti akateemista fiksuutta itsessäsi sekä kirjailijan vikaa. Jollain tasolla olet yksinäinen susi. Tämä saattaa johtua siitä, että koet suurinta turvallisuuden tunnetta hyvin tehdystä työstä. Ole varovainen allekirjoittaessasi erilaisia sopimuksia. Älä ohita tärkeitä pieniä yksityiskohtia ja pikkupränttitekstejä olan kohautuksella, koska se voi kostautua sinulle myöhemmin. Erittäin tärkeissä sopimuksissa on hyvä, jos saat apua joltakulta asiantuntijalta. Saatat tuntea olevasi epäonnisten tapahtumien uhri, ikuisesti ”maalitauluna” ja kommunikoinnin saralla sinulla ilmenee ongelmia muita enemmän. 
Vaikutat joskus kovemmalta ja karkeammalta kieleltäsi mitä olet! Tämä voi johtua siitä, että puhut ajoittain negatiivisesti tai sarkastisesti, vaikka et huomaakaan asiaa tai tee sitä ilkeyttäsi. Muut kuitenkin huomaavat sen ja saattavat loukkaantua ilmaisutyylistäsi. Onkin tavallista, että muut ymmärtävät sinut helposti väärin tai tekevät vääriä johtopäätöksiä sinusta. Potkit itseäsi päähän sanomisistasi (tai – ja useimmiten – sanomatta jättämisistäsi).

Merkurius sekstiili tai kolmio Saturnus (Mercury sextile or trine Saturn)
Hallitset hyvin mielesi ja olet kyvykäs organisoija sekä järjestelijä. Olet hyvä tarkkuutta vaativissa tehtävissä. Sanot mitä tarkoitat ja tarkoitat sitä mitä sanot, joten saatat hermostua helposti heille, jotka eivät ole sanomisissaan yhtä suoria tai rehellisiä. Olet luotettava ja uskollinen. Ilmaannut tapaamisiin juuri sovittuun kellonaikaan ja olet dead line-päivämäärien suhteen tarkka. Olet lojaali ystävänä! Sinulla on kyky ajatella kirkkaasti ja järkevästi. Suunnitelmien tekeminen sujuu sinusta luonnostaan – osaat pohtia sekä ottaa huomioon erinäiset mahdolliset seuraukset ja tapahtumat, joita suunnitelmista voi aiheutua tai joita voi ilmetä yllättäen suunnitelman toteuttamisvaiheessa. Et niele kaikkea purematta, etkä ole niitä, jotka uuden idean saatuaan pomppivat silkasta innostuksesta sinne tänne. Keskustelutapasi saattaa olla ajoittain hyvinkin suoraan asiaan menevää.
Kolmio on näistä dynaamisin. Sekstiili voi ottaa ominaisuudet käyttöönsä niitä tarvitessaan, kun Kolmio ilmentää niitä luontaisesti koko ajan.


MERKURIUS URANUS ASPEKTIT

Merkurius yhtymä Uranus (Mercury conjunct Uranus)
Olet itsenäinen ajattelija, jolla on edistyksellisiä ideoita. Monet tämän aspektin ihmisistä ovat neroja omalla tavallaan ja he pystyvät tarttumaan kymmeniin eri aiheisiin kerralla, vaikka he eivät aina ymmärtäisikään niitä täysin. Ajattelutapasi on edellä aikaansa. Puhut rehellisesti ja voit olla kovakalloinen asioista – jos sanot jotakin jota ei oteta vastaan hyvin, se ei sinua liikuta. Et suostu alistumaan sääntöihin tai lakeihin, vaikket olekaan mikään pahimman luokan anarkisti. Sinä haluat vain tehdä asiat omalla tavallasi. Saatat katua, jos alat seurata joitain kirjoittamattomia (tai kirjoitettuja) sääntöjä tai osallistua sellaisiin mieltä ja ajattelua koskettaviin asioihin, joihin et sisimmässäsi usko tippaakaan (esim. uskonnolliset rituaalit). Et halua ”esittää” mitään mitä et ole ja tämä voi olla hyvin haasteellista varsinkin kouluaikaan, jolloin on vain pakko esimerkiksi kirjoittaa aiheista, jotka eivät voisi vähempää kiinnostaa sinua. Mentaalinen energiatasosi vaihtelee hyvinkin rajusti, joten työskentelet mieluiten inspiraation iskiessä. Olet mielenkiintoista juttuseuraa ja näkemyksesi sekä ajatuksesi ovat usein epätavallisia. Et ole aina kosketuksissa Itseesi ja tällaisina kausina sinun tulisi ottaa aikaa itsellesi, jotta voit varmistua siitä, että olet kosketuksissa sen kanssa mihin uskot – niin fyysisesti, mielellisesti kuin henkisesti. Kyllästys helposti, varsinkin rutiinien kanssa. Ajatuksesi ja mahdollisesti puheesi saattavat olla hajonneita ja epäjärjestyksessä, mutta yleisesti tiedät miten asiat ovat ja missä mennään, vaikkei se välttämättä välittyisikään ulospäin. Inhoat tekopyhyyttä, sillä totuus on sinulle kaikki kaikessa.
Sisäisen Persoonan reportaasi sanoo tästä tulkinnasta näin: Uusia ideoita pälkähtää päähäsi minuuttiaikataululla ja sinulle tuottaa vaikeuksia odottaa sopivaa aikaa niiden ilmaisemiseksi. Olet erittäin innovatiivinen ja originaali ajatuksissasi. Vaikka olet hermostunut, olet mekaanisissa asioissa näppärä.  Jos vain saat kätesi ja mielesi pelaamaan yhteen, voit olla varsinainen Pelle Peloton! Rakastat kaikkea tekniikkaan liittyvää ja teet parhaimmat työsi voidessasi keskittyä uusiin keksintöihin. Suurimmat ongelmasi kumpuavat tilanteista tai asioista, jotka vaativat sinua olemaan säännönmukainen, jatkuva ja kohtaamaan muiden työskentelytapoja. Valitettavasti sinulta vaaditaan hiukan perinteistä opiskelua ja treeniä, jotta muutkin huomaavat kuinka nerokkaita ideasi ovat. Sisimmässäsi elää Uuden Aikakauden tieto. Sinun on löydettävä vain keino tuoda tuo tieto esiin.

Merkurius neliö tai oppositio Uranus (Mercury square or opposition Uranus)
Sinulla on nopea mieli, omaat hyvän intuition ja vaadit paljon mieltä kutkuttavia haasteita, jottet tylsistyisi. Luotat omiin näkemyksiisi etkä ota muiden ohjeita helpolla vastaan. Ehkä tämä johtuu siitä, että osa sinusta rakastaa muiden ihmisten shokeeraamista, haastamista ja kiihottamista ajatuksillasi. Mentaalinen energiasi vaihtelee hurjasti – yhtenä päivänä pystyt vaikka millaisiin saavutuksiin ja toisena sinua ei kiinnosta eikä huvita mikään. Tämä johtuu siitä, että sinulla on tarve olla uskollinen intuitiollesi ja vaistoillesi. Jos et ole aidosti innostunut jostakin, sinua ei myöskään inspiroi työskennellä sen parissa. Saatat tuntea, että ”huijaat” muita ja itseäsi, jos teet itseäsi vastaan, ja tällainen toimintahan ei sinulle sovi. Ongelmana on, että välillä elämässä tulee vastaan asioita, jotka eivät huvita tai inspiroi yhtään, mutta silti ne on tehtävä. Kouluvuodet voivat olla erityisen haasteellisia ja sinua voidaan pitää tyhmempänä mitä olet, kun et suostu paneutumaan sinusta tylsiin aiheisiin niin hyvin kuin pitäisi. Todellisuudessa sinussa on neron vikaa ja ajatuksesi sekä näkökantasi ovat usein erittäin originelleja. Joskus voit olla joustamaton mielipiteissäsi. Sinulla on tapana olla tai näyttäytyä muille hajamielisenä. Keskittymiskykysi voi olla lyhyt, jonka seurauksena moni projekti jääkin kesken. Ajoittain voit olla ärsyyntynyt, jolloin sinun on saatava purkaa temperamenttiasi johonkin luovaan ja hyödylliseen. Ota aikaa miettiäksesi mihin todella uskot, koska usein olet liian kiireinen miettiäksesi itseäsi tai päästäksesi kosketuksiin tunteittesi ja ajatustesi kanssa. Tällä tavoin älykkyytesi, oikeudenmukaisuutesi ja kekseliäisyytesi voivat loistaa auringon lailla.

Merkurius sekstiili tai kolmio Uranus (Mercury sextile or trine Uranus)
Olet avoin uusille ideoille ja omaat itsekin uniikkeja ajatuksia. Teknologia viehättää sinua ja saatatkin päätyä tietokoneiden, teknologian tai tieteen pariin ammattisi puolesta. Intuitiosi on voimakas ja se johdattaa sinut usein oikeaan suuntaan. Käytökseltäsi olet ystävällinen, suvaitsevainen ja tuomitsematon. Pyrit olemaan reilu, uniikki ja aito – inhoat epäreiluutta, pintaliitomassaa sekä tekopyhyyttä. Olet rehellinen ja vältät ajatuskaavoja, jotka ovat liian kapeita tai kangistuneita. Sinulla on paljon energiaa, olet sukkela sanoissasi ja tartut uusiin asioihin nopeasti sekä ymmärrät niitä nopeasti. Ajattelet laajasti ja nopeasti ja saatatkin ärsyyntyä seuratessasi muita, jotka eivät ole yhtä avarakatseisia tai nopeita mielen liikkeissään ja jotka päätyvät samaan lopputulokseen uudestaan ja uudestaan. Tarvitset paljon omaa tilaa ja vapautta ajatuksillesi, etkä suostu nielemään muiden sinulle tyrkyttämiä ajatuksia. Mielesi puolesta olet parhaimmillasi saadessasi löytää oman inspiraation lähteesi. Saatat tuntea olevasi pinnallinen, jos et voi seurata sisäisiä kutsumuksiasi ja sekös sinua ärsyttääkin!
Kolmio on näistä dynaamisin. Sekstiili voi ottaa ominaisuudet käyttöönsä niitä tarvitessaan, kun Kolmio ilmentää niitä luontaisesti koko ajan.
tallennettu
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328



Profiili
« Vastaus #2 : 31.08.2011 18:58:26 »

MERKURIUS NEPTUNUS TRANSIITIT

Merkurius yhtymä Neptunus (Mercury conjunct Neptune)
Olet vahvasti intuitiivinen ja luova. Arvostat sydämestäsi taiteita ja kirjallisia tuotoksia, varsinkin fiktiota ja fantasiaa, ja voit myös itse olla taiteellisesti lahjakas. Sinun voi olla vaikeaa keskittyä kylmiin tilastofaktoihin tai olla objektiivinen, koska omat näkemyksesi ovat aina omien haaveittesi sokaisemia (tai lumoamia). Mielesi harhailee usein ja oletkin varsinainen unelmoija. Olet loistava visualisoinnissa sekä luovassa ilmaisussa. Saatat tuntea epävarmuutta omia kommunikaatiokykyjäsi kohtaan, koska itsesi ilmaiseminen tuntuu pelottavalta tai sekavalta, mutta muut pitävät sinua mukavana ja luovana persoonana. Itse asiassa olet loistava satusetä/-täti! Yhtymä voi saada henkilön suurentelemaan totuutta, eikä totuutta suurennella aina tietoisesti. Mielikuvituksesi on voimakas ja se värittää usein näkemyksiäsi asioista. Et halua joutua pakotetuksi tiettyyn ajatusmuottiin, koska näet asiat niin monelta eri kantilta. Rutiinit ja tylsät opetustavat eivät sytytä sinua. Kaipaat yhteyttä johonkin suurempaan ja elämää syvempään, joten tästä johtuen sinulla voi olla taipumusta draamailuun tai asioiden värittämiseen loistokkaammiksi mitä ne ovat.
Uran reportaasi sanoo tästä aspektista näin: Tämä yhdistelmä pitää sisällään aktiivisen mielikuvituksen, herkät näkemykset ja voimakkaan intuition. Mielesi on avoin spiritualistisille asioille. Aistit helposti ympäristön energioita ja tunnetiloja ja pystyt näihin tuntemuksiisi perustuen ”ennustamaan tulevaa”. Uramielessä pystyt aistimaan vastapelurisi seuraavan siirron ja toimimaan sen mukaan jo ennen kuin siirto tapahtuu. Tämä on hyvä ominaisuus diplomaatin, luovan kirjoittajan, toimittajan, markkinoijan, pörssimeklarin, armeijan komentajan tai meedion/selvänäkijän ammatissa. Sinulla on musiikillisia ja kuvallisia kykyjä, olet ehkä myös hyvä näyttelijä, elokuvan tekijä tai valokuvaaja – vaihtoehtoja on monia! Sinua saattavat kiinnostaa Neptunuksen hallitsemat asiat kuten öljyt, kemikaalit, kaasut, lääkkeet tai mikä tahansa jalkoihin liittyvä. Saatat myös olla ammattimielessä kiinnostunut hypnoosista, terapeutin työstä, meditaatiosta, unianalyyseistä, psyykkisistä ilmiöistä ja henkisestä kehityksestä. Jos tämä aspekti on syntymäkartalla jonkun muun planeetan raskaan vaikutuksen alaisuudessa, sinulla voi olla vaikeuksia keskittyä tai taipumusta ajatella hermostuneesti ja epäloogisesti.
Merlin reportaasi sanoo tästä aspektista näin: Mielesi ei kulje yhtä tiettyä loogista rataa, joten sinun voi olla vaikeaa ilmaista ajatuksiasi arkipäiväisellä tavalla. Symbolit, kuvat, taide tai musiikki ilmaisevat ajatuksiasi paremmin. Fantasiasi ja mielikuvituksesi lennättävät sinut uskomattomiin seikkailuihin ja satumaailmoihin, ja voitkin hyötyä tästä jollain tapaa. Ehkä sinusta tulee hyvä fantasiakirjailija, kenties runoilija tai lauluntekijä. Olet herkkä kaikenlaisille häiriötekijöille ja omaat psyykkisiä kykyjä. Voit tosin ajoittain sekoittaa toden ja kuvitellun keskenään. Sinulla on voimakas taipumus mystiikkaan ja ihanteisiin, joten vaikeuksia voi ilmetä, kun energia pitäisikin keskittää arkisiin ja käytännöllisempiin tehtäviin. Spiritistiset asiat kiehtovat sinua voimakkaasti.

Merkurius neliö tai oppositio Neptunus (Mercury square or opposition Neptune)
Mielesi harhailee niin usein, että sinun on vaikeaa keskittyä. Ajatusmaailmasi on erityisen mielikuvitusrikas, intuitiivinen ja luova. Tämä asetelma saa ihmisen suurentelemaan totuutta, joko tahallisesti tai tahtomattaan. Rutiinit ja tyhjänpäiväiset asiat tympivät sinua ja kehitteletkin helposti mielessäsi asioille suurempia, syvempiä merkityksiä.  Olet usein kommunikaatiotavoiltasi epämääräinen, tieten tahtoen tai tahtomattasi, koska et halua asettua minkään tietyn mielipiteen tukijaksi – sinä näet asiat niin monelta eri kantilta yhtä aikaa! Loogiset, yksityiskohtiin keskittyvät työt tai opinnot eivät mene yksiin ajattelu- ja oppimistapojesi kanssa. Luova esittäminen täynnä kuvia ja mielikuvitusta, jotka nappaavat huomiosi ja kiinnostuksesi on paljon parempi! Tapasi puhua – tai mahdollisesti ajatella – on itseäsi alentavaa ja sinun tulisikin huolehtia siitä, ettet luovuttaisi jo alkumetreillä. Suunnitelmallisuutta ei vaadita, sillä kuljet mieluummin inspiraatiosi ja intuitiosi ohjaamana.
Kommunikoit mahdollisesti epätavallisella tavalla; kenties pidät puheesi välissä taukoja tai eksyt aiheesta. Voit olla tietoisesti tai tiedostamattasi kommunikoinnissa vähän ”saamaton”, riippuen luonteestasi. Useat tämän aspektin ihmisistä ovat hyviä tarinan kertojia!
Merlin reportaasi sanoo aspektista näin: Mielesi on mielikuvitusrikas, luova ja sinulla on musiikillisia, teatterillisia tai taiteellisia kykyjä. Nautit lapsena unelmoinnista, haaveluista, esittävistä leikeistä ja todennäköisesti elit ”omassa pikku maailmassasi”. Huomaat nopeasti rivien väliin piilotetut asiat ja pystyt lukemaan ihmisiä ja tilanteita vaistomaisesti. Sinun on kuitenkin huolehdittava siitä, että saamasi kutinat ovat todellakin intuitiota eivätkä mielikuvituksesi tepposia. Sinun on hyvä oppia pitämään mielesi kurissa ja keskittyneenä, jos tahdot saada koko luovan potentiaalisi käyttöösi. Muutoin sinusta voi tulla vain pelkkä taivaanrannan maalari.
Keskusteleminen muiden kanssa voi tuottaa ajoittaa tuskaa, sillä koet sanat riittämättöminä ja vaikeina käyttää. Saatat myös olla tietoisesti salamyhkäinen ja jättää joitain asioita kertomatta.

Merkurius sekstiili tai kolmio Neptunus (Mercury sextile or trine Neptune)
Olet luova, syvällinen ja mielikuvituksekas. Luotat voimakkaasti intuitioosi ja mielikuviisi tehdessäsi erinäisiä päätöksiä. Vaistoat helposti muiden tunteet ja pystyt muuttamaan keskustelutapaasi aina tilanteeseen sopivaksi näiden tuntemustesi perusteella. Ilmaiset itseäsi hyvin, herkästi ja ehkä leikkisän charmikkaasti. Rakastat valokuvaamista, taiteita, runoutta, fiktiota, henkisyyttä, mainostamista ja markkinointia. Hyvin todennäköisesti sinä myös olet hyvä jossakin näistä ihailemistasi alueista! Mielesi on aina avoin metafyysisille ja henkisille aiheille. Saatat uskoa asioihin, jotka ovat muiden mielestä kukkua ja jotkut tämän aspektin ihmisistä saattavat vaikuttaa jopa lapsellisen sinisilmäisiltä uskossaan. Monella heistä on hyvät psyykkiset kyvyt tai ainakin vahvat ennakkokutinat.
Kolmio on näistä dynaamisin. Sekstiili voi ottaa ominaisuudet käyttöönsä niitä tarvitessaan, kun Kolmio ilmentää niitä luontaisesti koko ajan.


MERKURIUS PLUTO ASPEKTIT

Merkurius yhtymä Pluto (Mercury conjunct Pluto)
Pystyt uppoutumaan vaivatta syviin mietteisiin sekä totaalista keskittymistä vaativiin asioihin. Muutut tosin helposti vakavaksi ja alakuloiseksi. Päättäväisyys ja periksi antamaton sinnikkyys ovat joskus voimavaroja, samoin kuin syvä havaitsemiskyky. Tästä huolimatta on mahdollista, että omat halusi saada sisäiset ideasi eloon ulkomaailman puolella kääntyvät sinua vastaan ja ajavat sinut pahimmillaan pakkomielteen, epäilyksen ja epäluotettavuuden partaalle.  Olet synnynnäinen skeptikko kaikkea yliluonnollista tai selittämätöntä kohtaan. Etsit kyllä asioiden piilotettuja merkityksiä, koska halunasi on päästä aina asian ytimeen. Tutkit ihmisiä samoin. Älyllisesti sinua kiehtoo kaikki salainen, tabumainen, piilotettu tai kätketty. Olet provokatiivinen keskustelukumppani, mutta voit olla myös sarkastinen ja haavoittaa muita sanoillasi. Voit olla niin pakonomaisesti omistautunut kaipaamiesi vastausten löytämiseen, että päädyt kuluttamaan energiasi aivan turhanpäiväisiin asioihin, jotka eivät tule tuottamaan tulosta. Olet loistava taktikko sekä fiksu, mutta vain älyllisesti – manipulaatio kun on enemmän älystä kuin sydämestä kumpuavaa toimintaa ja sinulla on tapana heittäytyä manipuloivaksi. Totta kai tätä asiaa ei voida yleistää, riippuu ihan yksilöstä itsestään mitä hän tämän aspektin ominaisuuksillaan tekee. Rakastat erinäisten mysteerien ratkaisemista, nerokkaita juonikuvioita sekä nautit synkkäaiheisesta taiteesta.
Sinulla on voimakas ja itsepäinen mieli. Olet loisto tutkija sekä hyvä rikostenselvittäjä. Tämä ei tosin aina auta sinua yksityiselämässäsi, sillä muut voivat pitää sinua liian epäilevänä, liian haastavana tai liian salamyhkäisenä. Reagoit helposti tällaisiin vihjailuihin. Olet etevä matematiikasta, logiikassa, tietotekniikassa, biologiassa ja meditoinnissa. Joskus mielesi on täynnä tavaraa ja muutut huolimattomaksi, unohtaen kaikki yksityiskohdat, jotka ehkä kaipaisivat huomiotasi juuri sinä hetkenä. Lepää ja opi, milloin on aika aloittaa ja milloin aika lopettaa.

Merkurius neliö tai opposition Pluto (Mercury square or opposition Pluto)
Olet niin tarkkanäköinen yksilö ja kaivat asioita niin syvältä, että siitä voi muodostua sinulle elämäsi pahin vihollinen. Saatat ”löytää” salattuja motiiveja ja uhkakuvia asioista, tilanteista ja ihmisistä, joissa niitä ei todellakaan ole. Epäilevä, negatiivisuuteen keskittyvä luonteesi voi aiheuttaa sinulle ongelmia – pahimmillaan se puhkeaa paranoiaksi. Kukaanhan ei nyt erityisemmin nauti siitä, että heidän sanomisiaan ja tekemisiään puidaan aina kahteen kertaan, mutta se on juuri mitä sinä teet muille. On parasta yrittää pitää tämä puoli hallinnassa, kun olet tekemisissä muiden kanssa. Luontaista haluasi penkoa asiat perin juurin myötä voidaan kuitenkin hyödyntää, esimerkiksi työnsaralla. Tämä on loistava piirre tutkijalle, rikostutkijalle, psykologille tai taiteilijalle, joka haluaa nostaa esiin tabuja tai piilotettuja totuuksia teoksissaan! Sinua kiehtoo kaikki salainen, tabumainen, piilotettu tai kätketty. Rakastat kunnon väittelyä, mutta varo, ettet tallo muita allesi mielipiteilläsi yrittäessäsi saada heidät näkemään ja ajattelemaan kuten sinä. Älä myöskään pidä mielipiteiden vaihtoa minään sotatantereena, jonne on syöksyttävä hampaat irvessä kellistämään vastustaja. Monet oppivat käyttämään intensiivistä mentaalista energiaansa tuotteliaasti. Pystytkin kovaan työhön!
Sisäisen Persoonan raportti sanoo aspektista näin: Olet fiksu ja oivallat asioita helposti, mutta mielesi voima ja visioidesi syvyydet voivat johtaa sinua harhaan. Seurauksena saatat tulla itse Itsesi tielle ja kaataa suunnitelmasi alkuunsa. Projektin tai tehtävän suuruus saattaa saada sinut tuntemaan itsesi niin voimattomaksi, ettet edes aloita sitä. Olet perfektionisti. Pelkäät muiden arvostelua ja tämä pelko estää sinua toimimasta. Tämän vaikutus ja negatiivisen energian ja lopputulosten näkeminen kaikkialla helpottuu, kun opit olemaan sinut Itsesi kanssa. Tunne olosi rohkeasti hyväksi! Meditointi ja itsetutkiskelu ovat erinomaisia työkaluja mielesi hallintaan ja sinun olisikin hyvä harjoittaa niitä säännöllisesti.

Merkurius sekstiili tai kolmio Pluto (Mercury sextile or trine Pluto)
Käyt käsiksi suoraan ongelman alkulähteeseen ryhtyessäsi selvittämään sitä. Kommunikoit nopeasti, mutta pehmeästi, ja se kiinnittää monen huomion suorastaan maagisen hienosti. Olet kiinnostunut useasta eri aiheesta. Olet muuntautumiskykyinen ja erinomainen ongelmien ratkaisija. Mielesi työskentelee mieluiten turvallisuuteen liittyvien aiheiden parissa, joka saattaa vaihdella persoonastasi riippuen joko perinteisestä “rosvo ja poliisi”-leikistä tai tietokonehakkeroinnista aina kansalliseen turvallisuuteen ja kansainvälisiin valuuttamarkkinoihin. Hyötyäksesi eniten persoonasi vahvuuksista sinun kannattaa kuluttaa aikaa tutkiaksesi motiivejasi. Tutki, mikä ajattelet elämän tarkoituksesta. Kun olet selvittänyt vastaukset näihin kysymyksiin, et tunne enää tarvetta salamyhkäisyyteen ja mielesi energia liikkuu vapaammin.
Kolmio on näistä dynaamisin. Sekstiili voi ottaa ominaisuudet käyttöönsä niitä tarvitessaan, kun Kolmio ilmentää niitä luontaisesti koko ajan.


MERKURIUS ASKENDENTTI/NOUSUMERKKI ASPEKTIT

Merkurius yhtymä Nousumerkki (Mercury conjunct the Ascendant)
Tämän aspektin ihmiset ovat nuorekkaita, aktiivisia ja kiireisiä. He ovat aina valmiita jutustelemaan, joskin Merkuriuksen ollessa 12. huoneessa he tarvitsevat vähän rohkaisua, ennen kuin kielen kannat antavat myöten. He ovat nopeita liikkeissään, levottomia ja saattavat liikehtiä koko ajan. Heidän kasvonsa ovat ilmeikkäät ja heillä on pilkettä silmäkulmassa. He eivät ilmaise itseään yhtä lämpimästi kuin Kuu-Nousumerkki aspektiset ihmiset. Sen sijaan heissä on pientä ilkikurisuuden leimaa.
Muiden saama ensivaikutelma tämän aspektin ihmisestä on utelias, nuorekas, älykäs, ilkikurinen tai hermostunut. Kirjoittaminen ja/tai puhuminen näyttelee suurta osaa heidän elämässään, vaikkakin kuuntelemisen kyvyssä olisi kehittämisen varaa.  He ovat suorasukaisia omista asioistaan. He saattavat määritellä itseään sen mukaan kuinka älykkäitä tai kyvykkäitä keskustelijoita he ovat. He viihtyvät missä seurassa tahansa ja saavat muut nauttimaan omasta seurastaan. Tarkkanäköisinä he huomaavat asioita ympäristöstään – joskus myös sellaisia, joita ei ole tarkoitettu heidän tai muiden nähtäviksi.
Heistä on ihanaa samaistua muiden henkilökohtaisiin elämäntarinoihin. He janoavat muutosta, sosiaalista kanssakäymistä ja keskustelua. Jotkut yksilöt ovat silmiinpistävän hermostuneita.

Merkurius neliö Nousumerkki (Mercury square the Ascendant)

Tahtomattasikin ilmaiset itseäsi tavalla, jonka muut ymmärtävät ilkeänä tai loukkaavana. Saatat nuoleskella muita voittaaksesi heidät puolellesi, mutta yleensä he kyllä huomaavat epävarmuutesi, jos päätät yrittää tätä taktiikkaa! Koska olet itsesi pahin kriitikko saatat jatkuvasti vertailla itseäsi muihin. Sinun on opittava rentoutumaan, varsinkin, kun tapaat uusia ihmisiä tai rakastettuja. Ilmennät niin paljon hermostunutta energiaa, että joskus tämä onkin se ainoa asia, mitä toinen henkilö sinusta huomaa. Viestität kehosi kielellä asioita, jotka ovat ristiriidassa sanomiesi kanssa. Pyydä kumppaniasi kiinnittämään huomiota eniten sanoihisi ennen kuin olet oppinut yhdistämään sanallisen ja sanattoman kommunikaation toisiinsa. Koeta välttää kumppanisi ongelmien puimista muiden kanssa. Tämä voi aiheuttaa parisuhteeseen rakoja ja jopa tuhota sen, vaikka et olekaan tarkoittanut mitään pahaa avautuessasi kumppanisi huonoista ominaisuuksista muille. 

Merkurius sekstiili tai kolmio Nousumerkki (Mercury sextile or trine the Ascendant)
Tämä aspekti auttaa sinua kommunikoinnissa ja saa muut ymmärtämään sanojasi helposti, vaikka kartallasi olisikin jokin raskauttava, kommunikaatioon liittyvä tekijä. Olet terävä tyyppi ja uteliaisuutesi on sammumaton. Muut pitävät sinua innostavana keskustelukumppanina ja positiivisuutesi sekä innokkuutesi ovat tarttuvia. Mahdollisuutesi saavuttaa elämässäsi sille asettamat päämäärät ovat hyvät, sillä sinä et hyväksy tappioita. Jos maailma iskee kapuloita rattaisiin tai vesittää ideasi, nousut jaloillesi ja yrität uudestaan. Voititpa tai hävisitpä, opit jokaisesta elämänkokemuksestasi jotain. Olet oppinut ja pystyt näin ollen keskustelemaan useista eri aiheista suurienkin väkijoukkojen kanssa.  Lähestyt muita mieluiten älyllisesti kuin tunnepohjalta. Tämän aspektin positiivisilla ominaisuuksilla sinusta voisi tulla taidokas kirjailija.
Rakkaudessasi sinulla on luontainen kyky ilmaista halusi ja tarpeesi kumppanillesi ja joskus kasvosi paljastavat enemmän kuin sanasi. Voit auttaa kumppaniasi puhumaan vapaammin kanssasi, jotta jännitykset ja turhautumat voidaan ilmaista huoletta ilman, että ne jäisivät kalvamaan sisintä. Sinulla riittää jatkuvasti uusia ideoita. Olet mestari yhdistämään sekä sanallisen että sanattoman kehon kielen toisiinsa, jolloin sanomasi merkitys vahvistuu. Kun olette kumppanisi kanssa hyvin läheisiä, voitte kommunikoida ilman sanoja. Viehätyt muista heidän mielensä kautta ja arvostat älykästä kumppania.
Kolmio on näistä dynaamisin. Sekstiili voi ottaa ominaisuudet käyttöönsä niitä tarvitessaan, kun Kolmio ilmentää niitä luontaisesti koko ajan.

tallennettu
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3625



Profiili
« Vastaus #3 : 07.09.2011 14:07:19 »

Loistavaa AthaMaarit!

Itse allekirjoitan etenkin neptunuksen neliö merkuriukselle ja uranuksen kolmio merkuriukselle.
Olen outomieli Cheesy Todella täsmää!
tallennettu
kimo
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 600



Profiili
« Vastaus #4 : 07.09.2011 14:31:20 »

Kiitos, mielenkiintoista!

Löytyisikö tulkintaa  merkurius  aspect_con  kuunsolmu ?
tallennettu
nikki
Astroholisti
*****
Viestejä: 6578


Profiili WWW
« Vastaus #5 : 07.09.2011 16:05:51 »

kimo
Moninaiset ovat sanojen merkitykset puhetyöläiselle tai tekstintekijälle.
Kuulijalle kunnolla kuunnellen.
Possessiivisuffeksit ja liitepartikkelit.
Kauppiaalle artikkelit.
Postinjakajalle kirjatut kirjeet, only for you.
Penkkiurheilijalle varaslähtö.

..ja hän raaputti pahville osoitteen, sitä osoitetta tavaan yhä edelleen..
http://www.youtube.com/watch?v=g1bPox19L5U&feature=grec_index
on siinä retoriikkaa..

Katso kartaltasi missä sinulla on 58534 asteroidi Logos,
ja löydät merkitystä  kuunsolmu merkurius kohtaamisille.
Tai sitten et.

Etkä sä voi unohtaa tuosta ranskalaisia korkoja,  neptunus,lyriikkaa,
vaikka piikkareita töllötätkin.
tallennettu
kimo
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 600



Profiili
« Vastaus #6 : 07.09.2011 21:15:51 »

Voi kuule Nikki,
ei löytynyt merkitystä eikä selitystä.
Paljon muuta löytyi, Plutoon jotenkin päädyin, ja onhan se tavallaan kuvaavaa kun tuo Logos hengailee 8. huoneessa.
Ja jollain muotoa, hetkeä ennen nukahtamista, tajusin tuon  merkurius  aspect_con  kuunsolmu ,
mutta Logosta tuossa samassa sopassa en tajua.

Komiat oli kisat, vieläkin sydämessä läikähtää.
 neptunus ja nuori ranskalainen pinkoja; siinäpä sitä päiväunien aihetta!

Ja kiitti vaan korvamadosta, tiedän ainakin mitä ens yönä kuuntelen..
tallennettu
-PPPP
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 4



Profiili
« Vastaus #7 : 13.09.2011 00:04:23 »

Mulla on kartalla Merkurius avautuva neliö nousumerkki.

Mitä tuo avautuva neliö tarkoittaa?


tallennettu

Kauris
AC Vaaka
Kuu Vaaka
Merkurius Kauris
Venus Skorpioni
Mars Vaaka
Jupiter Jousimies
Saturnus Skorpioni
Neptunus Jousimies
Pluto Skorpioni
iloinenvalo
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 46



Profiili
« Vastaus #8 : 28.02.2012 16:23:28 »

Kiitos  smitten Paljon löytyi asiaa Smiley
tallennettu
t.touhula
Astroholisti
*****
Viestejä: 1330



Profiili
« Vastaus #9 : 16.03.2013 13:48:37 »

MERKURIUS JUPITER ASPEKTIT


Merkurius neliö tai opposition Jupiter (Mercury square or opposition Jupiter)
Rakastat omien ideoidesi ilmaisua ja jaat niitä mielelläsi muiden kanssa. Nopea hyppääminen suoraan johtopäätöksiin voi olla ongelma sinulle. Et välitä yksityiskohdista keskittyessäsi ”suurempaan mittakaavaan” ja siitä ne ongelmat puolihuolimattomuuden kanssa sitten alkavatkin.
---
Joidenkin täytyy  olla pomoja. Johtajaluonteet hoitavat suuremmat mittakaavat, sihteeriköt näpertää yksityiskohtien kimpussa.  
-t.touhula huomauttaa
---
"Opiskelu- tai ajatuskaavasi eivät ole erityisen järjestäytyneitä ja tämä voi tuottaa hutiloituja lopputuloksia."
Matikanmaikka repi hiuksiaan lukiossa - kokeissa päättelin vastaukset ja jotain piti koepaperiin kirjoittaa. Kirjoitin tehtävän viimeisen osion pilkuntarkasti. Ja palautustunnilla taas mentiin taululle.
Opettaja tahtoi nähdä, miten olin päätynyt viimeiseen oikeaan vastaukseen tekemättä niiden perustana tarvittavia aiempia osioita. SItten väkersin ne taululle. Tuloksena 10+. Hatutti. Mähän olin osannut sen viimeisen,joka paljasti, että osasin ne aiemmatkin osiot. Kääk. Joo. On mulla tää  merkurius  jupiter  neliö. Ja   merkurius  uranus neliö kans.
---
"Voit olla epätavallisen hauska ja mielenkiintoinen."
Mielenkiintoisuudesta en tiedä, mutta hauskan osa lankeaa kuin Manulle illallinen. Kokouksissa ja tilaisuuksissa on mun osani täyttää tyhjät hetket, milloin milläkin vitsillä tai käsiteltävän asian johdannaisella. Onneks on hyvä muisti ja esiintymiskokemusta yli puoli vuosisataa.
"Omaat terävän mutta hyvin epäjärjestäytyneen mielen; saatat pomppia johtopäätöksiin salaman lailla tietämättä edes kaikkia faktoja. Sinun olisi hyvä oppia olemaan kurillisempi, keskittyä enemmän yksityiskohtiin ja olemaan sinnikkäämpi projekteissasi. Olet hyvin antelias ja optimistinen, mutta optimistisuutesi saattaa heittää pääsi ajoittain pilviin saakka."
Tämä osio sopii aputoimihenkilöille ja loppulause lyhytkasvuisille. Nopeaa kasvatusmetodia kaipaaville/ tarvitseville.  2funny



MERKURIUS SATURNUS ASPEKTIT

Merkurius neliö tai oppositio Saturnus (Mercury square or opposition Saturn)[/b
Vaihtoehtoinen kuvaus sanoo tästä aspektista näin: Tämä aspekti edustaa älyllistä kuria, vakavaa katsantokantaa, hyvää keskittymiskykyä ja aimo annosta loogista päättelykykyä. Et niele asioita tuosta vaan, vaan luonnollisella skeptisyydellä ryhdyt selvittämään asioita ennen kuin teet niistä mitään johtopäätöksiä. Et välitä pinnallisesta tietämyksestä, vaan haluat syventyä asioihin perin juurin. Jotkut tämän aspektin ihmisistä haluavat työskennellä yksin kaikessa hiljaisuudessa. --He ovat yleensä matemaattiselta tai avaruudelliselta hahmotuskyvyltään lahjakkaita.-- Työskentelytapasi ovat varovaisia, metodisia, sinnikkäitä ja työteliäitä. Olet todennäköisesti hyvin organisoitunut, kova työntekijä ja nautit saadessasi työskennellä sääntöjen, lainalaisuuksien, hienosäätöjen ja yksityiskohtien kanssa. Tämän aspektin omistavat kirjailijat ovat tarkkoja kieliopista ja tyylistä. Sinussa on annos päättäväisyyttä, itsekuria ja halua tehdä kovasti töitä päämääriesi eteen. Muut pitävät sinua rehellisenä, varovaisena, harkitsevaisena ja uutterana. Tämä aspekti on yleinen opettajilla, armeijan johtajilla ja poliitikoilla. "

Mielenkiintoista, minulla kyllä suht tarkka kvinkunssi, mutta tämä osio kuvauksesta on kutakuinkin minut perinpohjin tuntevan henkilön luonnehdinnan kuuloista. ---t.touhula

Oppositiossa mielesi on hyvin kehittynyt ja saavutat kaiken mihin kohdistat huomiosi. Sinulla on todennäköisesti akateemista fiksuutta itsessäsi sekä kirjailijan vikaa.
--- Jollain tasolla olet yksinäinen susi.--- Aivan minua. Vaikka kvinkunssi onkin.

Saatat tuntea olevasi ikuisesti  ”maalitauluna”.  
---Totta. Olen 'paska'magneetti. Hmmm! Pitäsköhän ruveta 'putsaamaan'  likituppaavat häiritsemästä yhteiskuntarauhaa?! Pitänee pohtia juurta jaksain.---
Vaikutat joskus kovemmalta ja karkeammalta kieleltäsi mitä olet! Tämä voi johtua siitä, että puhut ajoittain negatiivisesti tai sarkastisesti, vaikka et huomaakaan asiaa tai tee sitä ilkeyttäsi. Muut kuitenkin huomaavat sen ja saattavat loukkaantua ilmaisutyylistäsi.
---Tässä kohtaa maamme on siunattu. Näitä loukkaantujia riittää. Joka loukkaantuu siitä miten toinen sanoo, eikä huomioi mitä sanotaan, on vika nopeimmin löydettävissä lähimmässä peilissä.---


MERKURIUS URANUS ASPEKTIT


Merkurius neliö tai oppositio Uranus (Mercury square or opposition Uranus)
Sinulla on nopea mieli, omaat hyvän intuition ja vaadit paljon mieltä kutkuttavia haasteita, jottet tylsistyisi. Luotat omiin näkemyksiisi etkä ota muiden ohjeita helpolla vastaan.  Mentaalinen energiasi vaihtelee hurjasti – yhtenä päivänä pystyt vaikka millaisiin saavutuksiin ja toisena sinua ei kiinnosta eikä huvita mikään. Tämä johtuu siitä, että sinulla on tarve olla uskollinen intuitiollesi ja vaistoillesi. Jos et ole aidosti innostunut jostakin, sinua ei myöskään inspiroi työskennellä sen parissa. Saatat tuntea, että ”huijaat” muita ja itseäsi, jos teet itseäsi vastaan, ja tällainen toimintahan ei sinulle sovi. Ongelmana on, että välillä elämässä tulee vastaan asioita, jotka eivät huvita tai inspiroi yhtään, mutta silti ne on tehtävä. Kouluvuodet voivat olla erityisen haasteellisia ja sinua voidaan pitää tyhmempänä mitä olet, kun et suostu paneutumaan sinusta tylsiin aiheisiin niin hyvin kuin pitäisi. Todellisuudessa sinussa on neron vikaa ja ajatuksesi sekä näkökantasi ovat usein erittäin originelleja. Joskus voit olla joustamaton mielipiteissäsi. Sinulla on tapana olla tai näyttäytyä muille hajamielisenä. Keskittymiskykysi voi olla lyhyt, jonka seurauksena moni projekti jääkin kesken.
---Miksi hukata aikaa enemmän kuin on tarvis tehdä oma osansa johonkin projektiin??? Onneksi sain käydä yksityiskoulua, jonne eii päässyt alle 8,5 keskiarvolla. Ja jossa etenemistahti sopi parhaiten heille, jotka olivat luovimpia luokassa. Matikka, fyssa, kemia yms käytiin oppivelvoite läpi maaliskuun loppuun joka vuosi. Kevät tehtiin kaikenlaista tutkimusta, opeteltiin erilaisia vasta yliopistotasolla vastaan tulevia asioita. Jee. Koulusta jäi tiedonnälkä ja -janokin päälle. Iiiihaaanaaa. ---
Ajoittain voit olla ärsyyntynyt, jolloin sinun on saatava purkaa temperamenttiasi johonkin luovaan ja hyödylliseen.
---Useinkin on näin. En osaa olla jouten, ainakaan käteni eivät osaa. Esim. kirjoittaminen...  Miksi kirjoittaa kahdella sormella, kun parin viikon kurssilla oppii kirjoittamaan kymmenellä sormella ja sokkona? Tosin kävin sen kurssin jo 40v sitten. Onneksi näppäimistön asetuksia ei ole kovin paljon siitä muuteltu.---
Olipa tasan mielenkiintoisia ajatuksia täällä.
« Viimeksi muokattu: 22.03.2013 12:51:16 kirjoittanut t.touhula » tallennettu

Vapaus - mikä ihana sana!
ghede
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 314


Profiili
« Vastaus #10 : 14.09.2014 12:44:26 »

Mulla Merkurius on ehkä yksi vähiten aspektoituneimmista planeetoista kartalla, jos huomioidaan vain perinteiset aspektit. Merkurius sijaitsee 17 astetta vaa'assa, 3.huoneessa sekä Auringon ja Venuksen keskipisteessä (pyrkimys kauneudentajuiseen ilmaisuun tai jotain). Merkittävimmät aspektit on varmaan Merkuriuksen kvintiilit Saturnukselle ja Uranukselle, noviili Neptunukselle sekä tarkka oppositio Erikselle. Keskittymiskykyni ei ole koskaan ollut mikään erityisen hyvä ja tunnun useasti tulevan väärinymmärretyksi. Liittäisin tämän seikain osaltaan tuohon Merkuriuksen heikkoon asemaan suhteessa muuhun karttaani nähden.
tallennettu
Corvus Leonis
Astroholisti
*****
Viestejä: 1654


Kaikkien sisällä on jokainen meistä.


Profiili
« Vastaus #11 : 14.09.2014 15:17:20 »

Mun kartan tarkin aspekti on  merkurius  aspect_sex mars, ilman sitä en kai olisi saavuttanut elämässä mitään.  :Smiley
tallennettu
ghede
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 314


Profiili
« Vastaus #12 : 14.09.2014 20:14:52 »

Loistelias aspekti tuo merkuriuksen ja marsin välinen sekstiili. Oot varmaan saanut puhuttua itsesi läpi vaikka mistä tilanteista kyseisen aspektin ansiosta, Kato Vega?

tallennettu
Corvus Leonis
Astroholisti
*****
Viestejä: 1654


Kaikkien sisällä on jokainen meistä.


Profiili
« Vastaus #13 : 15.09.2014 19:21:26 »

Loistelias aspekti tuo merkuriuksen ja marsin välinen sekstiili. Oot varmaan saanut puhuttua itsesi läpi vaikka mistä tilanteista kyseisen aspektin ansiosta, Kato Vega?



Jep, ja lisäksi se kuvaa käsittääkseni myös urheilullisuutta, eli sillä on sellainen fyysinenkin puoli, että voi olla vaikka toimintasankari jos sattuu huvittamaan. Mutta enimmäkseenhän se on jotain omien näkökantojen esiintuomista ja erityisesti niiden puolustamista väittelyhenkeen.
Tosin joudun toteamaan, etteivät Merkurius-Mars-aspektit ole näissä asioissa mitään kaikkivoipaisia. Viimeksi kun minut jyrättiin väittelyssä, oli kyseessä kaveri, jonka oman kartan tarkin aspekti sattui olemaan  merkurius jousimies aspect_squ pluto. Siinä ei voinut olla kuin sormi pystyssä kalpeana hiljaa. Huh
tallennettu
ghede
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 314


Profiili
« Vastaus #14 : 16.09.2014 10:41:31 »

Merkurius neliö pluto on kyllä aika paha vastus ja vielä muuttuvissa merkeissä. Miten edes uskalsit lähteä väittelemään kyseisen hepun kanssa? Mielenterveysparantolaanhan sitä herkin olisi varmasti joutunut sen myllytyksen jälkeen. Huh

Sekstiilistä saa sellaisen lempeämmän vaikutelman kuin neliöstä, joka on lähes aina haluamattaankin "in your face" -tyylinen aspekti.
tallennettu
Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
 
Siirry: