Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Auringon aspektit  (Luettu 87136 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328Profiili
« : 08.06.2011 15:02:35 »

Olen tekemässä hiljaksiin aspektiluetteloa, jossa on suomennettuna kaikki syntymäkartan aspektit.
Päivitän aspektiluetteloa sen mukaan, mitä ehdin sitä suomentaa. Pohjana on käytetty Cafeastrology.comin sivustoa.
Omat aspektisi näet tekemällä itsellesi kartan Oma Astro-osastossa. Pieni laatikosto kartan yhteydessä on aspektiosastosi Smiley

HUOM! Syntymäkartan aspektit ovat luettavissa "molemmin päin". Jos kartallasi on aspekti Aurinko oppositio Pluto tai Pluto oppositio Aurinko, nämä ovat sama asia.

Aloitamme auringolla ja seuraavaksi vuorossa on - joskus tulevaisuudessa - Kuu. Jokainen aspekti laitetaan omaksi ketjukseen lukumukavuuden ja tiedonsaannin helpottamiseksi.


AURINKO/KUU
[/u]

Aurinko Konjunktio/Yhtymä Kuu  (Sun Conjunct Moon)
Jos aurinko ja kuu tekevät konjunktiota eli yhtymää saman merkin alaisuudessa, saa tämä ihminen karttaansa tupla-annoksen kyseisen merkin ominaisuuksia. Merkki ottaa itselleen suuremman painoarvon kuin normaalisti.
Koska halumme (Aurinko) ja tarpeemme (Kuu) ovat yhtymässä, ovat nämä ihmiset päämäärissään hyvin yhdenmukaisia. Yleisesti heille on selkeää mitä he elämältään haluavat ja mitä heiltä vaaditaan noiden päämäärien saavuttamiseksi. He pystyvät tekemään päätöksiä turhia murehtimatta tai saamatta suurempia kolhuja, koska heillä ei ole mitään tarvetta revetä kymmeniin eri suuntiin saadakseen selville mitä he haluavat, minne heidän pitäisi mennä tai millaisia vaihtoehtoja heille on olemassa. Jotkut tämän aspektin ihmisistä ovat itsekeskeisiä, mutta sitä tapahtuu harvoin. Subjektiivisia, kyllä. Päättäväisiä, kyllä. Keskittyineitä, kyllä. Mutta välinpitämättömiä muiden tarpeita kohtaan? Ei lainkaan.  Joskus he tosin saattavat vaikuttaa sellaisilta, eteenkin tehdessään päätöksiä sellaisella valonnopeudella, että vieressä olevia alkaa hirvittää ovatko he lainkaan ottaneet muita huomioon näissä päähänpistoissaan! He saattavat vaikuttaa itsekeskeisiltä myös tarjotessaan neuvoja, jotka saattavat vaikuttaa kuivilta töksäytyksiltä. Totta puhuen he eivät useinkaan paini vaihtoehtojen kanssa, vaan heillä on tapana pystyä tarttumaan suoraan siihen mitä he tarvitsevat, tahtovat ja mitä he ovat valmiita tekemään. Mutta, nämä ihmiset ymmärtävät myös muiden tarpeita tai ainakin vähintään kumppanin tarpeita. He ovat sieluina herkkiä, eteenkin miehet. He elävät ja hengittävät sekä Aurinkoa että Kuuta yhtä aikaa, joten kaipuu löytää kumppani vierelleen on suuri.  
Aurinko yhtymä Kuu ihmiset ovat tapojen ”orjia”. He ovat hyvin kiintyneitä menneeseen ja perimäänsä, olivatpa ne tapoja tai tavaroita. He ovat myös tunteellisesti äkkipikaisia, sillä toimintansa kautta he ilmaisevat emotionaalisia halujaan. Heillä on ihailtavaa elinvoimaa eikä heillä ole kamalasti mielenkiintoa saati kärsivällisyyttä ihmisiä kohtaan, jotka seilaavat tunteiden ja elämän vuoristorataa ylös alas. Aurinko yhtymä Kuu ihmiset ovat hyvin intuitiivisia. Heillä on kyky olla läsnä NYT-hetkessä ja he pystyvät ”lukemaan” ihmisiä ja tilanteita melkoisella selvyydellä. Heissä on Oinasmaista paloa.

Aurinko opposition Kuu (Sun opposition Moon)
Ihmiset, jotka ovat syntyneet Aurinko oppositio Kuun alaisuudessa käyvät läpi kamppailua tarpeidensa ja halujensa välillä. Toisin kuin Aurinko-Kuu yhtymän ihmiset, nämä Täyden Kuun lapset ovat kallellaan keskittymisen puutteen ja päättämättömyyden suuntaan. Heidän kykynsä olla objektiivisia ovat sekä etu että haitta, sillä päättäessään yhtä jokin kuitenkin vetää heitä sisimmässään aina myös vastakkaiseen suuntaan. Jokin horjuttaa heitä ja saa heidät pohtimaan ”entä jos” ja ”toisaalta”. Heille on suorastaan mahdotonta olla miettimättä ”entä jos” ja ”toisaalta”, mikä syö heitä. Kun Aurinko yhtymä Kuu ihmisissä on Oinaismaista tyyliä, ovat Aurinko oppositio Kuu ihmiset Vaakamaisia: he ovat koko ajantietoisia siitä toisesta vaihtoehdosta, kolikon toisesta kääntöpuolesta jne.
Tämä sisäinen kamppailu näkyy kaikkein selkeimmin heidän elämänvoimassaan, koska Aurinko ja Kuu vaikuttavat elinvoimaan niin voimakkaasti. He kokevat monia ylä- ja alamäkiä ja on vaikeaa saada selville ovatko ne varsinaisesti fyysisiä vai psyykkisiä. Oikeastaan, ne ovat vähän molempia. Nämä ihmiset saattavat työskennellä viikon ahkerasti ja seuraavalla viikolla heitä vaivaakin motivaation puute eikä tulosta tahdo syntyä millään. Heidän energiansa heittelee laidasta laitaan enemmän kuin muilla ja yleensä tämä energianheittely heijastaa sisimmässä meneillään olevia asioita.
Lapsuudessaan tai nuoruudessaan he ovat saaneet maailmasta ristiriitaisia viestejä. Joillakin tämän aspektin ihmisillä vanhemmat ovat olleet hyvin erilaisia, erillään olevia yksilöitä, jotka molemmat ovat toivoneet lapseltaan aivan vastakkaisia asioita. Heidän vanhempansa edustavat kahta erilaista asiaa ja heidän lapsensa tiedostaa tämän. Heillä on voinut olla myös jonkinlaista tunnepohjaista turhaumaa tai konfliktia isän kanssa ja kankeaa kanssakäymistä äidin kanssa.
Aurinko oppositio Kuu ihmisten on vaikeaa löytää onnea sisimmästään. He pyrkivät löytämään onnen ja täyttymyksen itsensä ulkopuolisista asioita. He ovat taipuvaisia muodostamaan vakavan parisuhteen jo nuorella iällä, yksinkertaisesti siitä syystä, että heillä on tapana yrittää löytää vastaus onnellisuuteen ”muualta”. Heillä on hyvin suuri todennäköisyys eroamiseen, osaksi epäkypsyydestä, osaksi monimutkaisista tarpeista johtuen. Täyden Kuun ihmiset kääntyvät hyvin todennäköisesti myös ammattiauttajien ja psykologien puoleen täyttääkseen tarvettaan saada vastauksia.
Nämä ihmiset vaikuttavat hyvin itsetietoisilta. He ihastuttavat ihmisiä moninaisilla näkemyksillään ja katsantokannoillaan. He ovat loistavia psykologeja ja he pystyvät lukemaan sekä luonteenpiirteitä että salattuja motiiveja – mutta siihen liittyy myös tärkeä varoitus: jos he suhtautuvat tilanteeseen liian tunteellisesti, he epäonnistuvat. Totuus on, että vaikka he vaikuttavatkin tietävän siitä, miten ja miksi muut ihmiset toimivat kuten toimivat, he viettävät suurimman osan elämästään tutkimatta lainkaan itseään tai oppimatta mitään itsestään. Yleensä itsetutkiskelu ja itsestään oppiminen tapahtuvat ihmissuhteissa peilaamisen kautta.
He voivat todellakin saada läheisensä repimään hiuksiaan olemalla päättämättömiä ja toimimalla kuin tuuliviirit, joiden mieli (ja sydän) vaihtelee jatkuvasti. Vinkki teille, jotka olette näiden Täyden Kuun ihmisten kanssa tekemisissä päivittäin: heidän mielen ja sydämen muutokset eivät johdu epärehellisyydestä – kaikki on sisäisen konfliktin syytä, konfliktin, jonka kanssa on hyvin vaikeaa elää! Heidän todellinen vahvuutensa on kyky asettua toisen kenkiin ja ymmärtää muiden näkökulmia ja elämää. Jossakin vaiheessa elämäänsä heidän on kuitenkin katsottava sisimpäänsä ja päätettävä, mitä he todella haluavat elämältään. Uuden Kuun ihmisille tämä on helppoa, mutta Täyden Kuun ihmisille se voi olla koko elämän pituinen haaste. Toisaalta, kuten sanottua, nämä ihmiset ymmärtävät helposti muiden näkökulmia, joka on taas haasteellista Uuden Kuun ihmisille. Aurinko oppositio Kuu ihmiset ovat yleisesti mielenkiintoisia ja monimutkaisia. He voivat olla hiukan ”yksinäisiä” ja ”syrjäänvetäytyviä”, sekä ilmaista itseään omaperäisellä huumorintajulla.
Jos haluat lievittää tämän aspektin luomaa jännitystä, katso planeettoja jotka saattavat tehdä kolmiota tai sekstiiliä Aurinko-Kuu oppositioosi. Jotenkin, jollain keinolla, kenties tuon planeetan, sen merkin tai sen huoneen avulla Aurinko oppositio Kuu ihminen voi löytää ”vastauksen” kamppailuihinsa. Katso myös horoskooppimerkkien vastakkaisuudet. Jos haaste käydään esimerkiksi Oinaan ja Vaa’an merkeissä, syntyy sisäinen kamppailu yhtä vahvasta halusta olla sekä itsenäinen että riippuvainen muista.

Aurinko Neliö Kuu (Sun square Moon)
Tämän aspektin omaavat ihmiset ovat elämässään riidoissa kahden asian kanssa – mitä he haluavat ja mitä he tarvitsevat. Tämä on hyvin samankaltainen aspekti kuin Aurinko oppositio Kuu, mutta joitakin huomattavia eroja näiden kahden aspektin välillä kuitenkin on. Kun Aurinko oppositio Kuu ihmiset kamppailevat sisimmässään, ovat Aurinko neliö Kuu ihmisten vastatusten ulkopuolisten esteiden kanssa. Nämä ihmiset tahtovat olla itse itsensä pahimpia vihollisia, sillä heillä on taipumus vetää puoleensa epäonnisia asioita, joiden avulla he voivat purkaa lapsuudesta syntyneitä jännitteitä. Lisäksi tietyt tavat ja asenteet saattavat haitata heidän kehitystään elämän tiellä.
Näillä ihmisillä on yleisesti tarve saavuttaa ja saattaa loppuun jotakin tärkeää, ja siinä matkan varrella he pystyvät ilmaisemaan sisäisiä kamppailujaan. Lapsuudessaan nämä ihmiset eivät ole kokeneet olevansa haluttuja tai hyväksyttyjä, syystä tai toisesta. Yhteenotto vanhempien kanssa – yksikin – sai heidät tuntemaan olevansa hyljeksittyjä sellaisina kuin he ovat ja näin ollen heillä voi olla tulenpalava tarve saada todistaa itseään maailmalle (ja vanhemmille). Vanhemmat eivät välttämättä ole olleet toistensa vastakohtia, kuten Aurinko oppositio Kuu ihmisillä. Enemmänkin kyseessä on ollut jatkuva kamppailu vanhempien kesken, tavalla tai toisella. Tämän aspektin ihmiset ilmentävät sitä kosmista jännittynyttä energiaa, jonka alaisuuteen he ovat syntyneet, ja tästä johtuen he saattavat kokea olevansa ulkopuolisia. Joissakin tapauksissa nämä ihmiset ovat todellakin tunteneet olevansa ei-toivottuja lapsia. Vaikka vanhemmat eivät välttämättä olekaan ottaneet yhteen, on varhaislapsuus ollut todennäköisesti ylistimuloivaa ja jännittynyttä, joka on saanut pienen lapsen tuntemaan turvattomuutta.
Nämä ihmiset kokevat kamppailua hoivatuksi tulemisen ja itsenäisyyden tarpeiden välillä. Kun he saavuttavat sen itsenäisyyden, jota he niin kovasti janoavat, heistä tuntuu, ettei kukaan tue heitä. Kun he saavuttavat sen tuen, jota he niin kovasti janoavat, heistä tuntuu, että heidät tukahdutetaan. Tämä kuvio ilmenee kaikkein selvimmin parisuhteissa, erityisesti elämän alkupuoliskolla, jos henkilö itse ei ole tietoinen tästä toimintamallistaan. Haasteet ja napit vastakkainasettelu ovat jatkuvia – eivät ainoastaan kumppanin kanssa, mutta myös työrintamalla, ystävien kesken jne. Mutta, näissä ihmisissä on myös aimo annos menoa ja potkua. He ovat sitkeitä sissejä, jotka ovat kohdanneet konflikteja ja selvinneet niistä. Vaikka he kohtaavatkin haasteita vaihtelevalla energialla, he ovat motivoituneita saavuttamaan jotain. Ihanteellisessa tapauksessa he oppivat kokemuksen kautta saavuttamaan jotain itselleen sen sijaan, että he yrittäisivät päteä kaivatun arvostuksen puutteessa muille.  
« Viimeksi muokattu: 08.06.2011 15:12:36 kirjoittanut AthaMaarit » tallennettu
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328Profiili
« Vastaus #1 : 08.06.2011 15:04:42 »

Aurinko Sekstiili tai Kolmio Kuu (Sun sextile / trine Moon)
Sekä tunne että tahto ovat harmoniassa keskenään luoden ihmisestä tasapainoisen. Heidän lapsuudessaan saamansa ”viestit” eivät olleet ristiriitaisia. Näillä ihmisillä onkin vahva tunne kaiken tarkoituksellisuudesta elämässä ja he antavat suuren arvon rauhalle, toisin kuin muut. Molempien aspektien ihmiset ovat hyvin viehättyneitä parisuhteita kohtaan ja he myös vetävät helposti puoleensa kumppaniehdokkaita. Tietynlainen itsevarmuus sekä turvallisuuden tunne tekee näistä ihmisistä helppoja sekä ystävinä että kumppaneina. Heidän rento, ulospäin suuntautunut luonne rauhoittaa myös muita.
Auringon ja Kuun ollessa harmonisissa aspekteissa sen alaisuudessa olevat ihmiset eivät välttämättä ole valmistautuneet kohtamaan epäsopua tai riitaa. He pyrkivätkin välttämään konflikteja. He saattavat alistua turhan usein, eivät ainoastaan siksi, että he haluavat vaalia harmoniaa, vaan myös inhosta sekä pelosta konflikteja kohtaan. Nämä ihmiset tahtovat olla liiankin hyväksyviä – sekä itseään että muita kohtaan – ja tämä korostuu Auringon kolmio Kuu ihmisissä. Näitä henkilöitä on rohkaistava kyseenalaistamaan elämää ja asioita.
Elinvoima on yleensä hyvää ja melko tasaista. He eivät ole ihmisiä, jotka painavat murtumattomalla sisulla eteenpäin, jos jokin henkilön omassa kartassa ei sitten aiheuta tällaista käytöstä, mutta tästä huolimatta he ovat hyvin vahvoja ihmisiä. Joka tapauksessa heitä eivät viehätä eivätkä he yleensä edes vedä puoleensa elämän ylä- ja alamäkiä, jotka vaikuttavat niin vahvasti muihin. Tämä johtuu siitä, että heidän emotionaaliset päämääränsä ja tarpeensa ovat harmoniassa, vaikka ne olisivatkin erilaisia toisiinsa nähden.

Aurinko Semisektiili Kuu (Sun semisextile Moon)
Tämän aspektin henkilöt ovat tietoisia siitä, että joskus elämään on tehtävä muutoksia, jotta asiat rullaisivat hyvin. He myös tiedostavat maailman energisen kiertokulun, jossa energia välillä pysähtyy ja välillä syöksyy eteenpäin. He saattavat löytää itsensä usein tilanteista, jossa heidän on soviteltava uusiksi omaa elämäntietään tai omaa käytöstään joko muiden tai elämäntilanteen vuoksi. Näitä ihmisiä saattaa vaivata usein tunne siitä, että he ovat ajautuneet tilanteeseen, jossa he eivät voi voittaa, ja joka vaatii heitä valitsemaan suunnan, joka on ristiriidassa heidän sisäisten tarpeidensa kanssa. Päättämättömyys voi olla yleinen vaiva, kunnes henkilö oppii valitsemaan suunnan, joka tyydyttää hänen tietoiset toiveensa/tarpeensa sekä sisäiset halunsa heti.

Aurinko Kvinkunssi Kuu (Sun quintile Moon)
Tämän aspektin ihmiset rakastavat luovuutta. He nauttivat suuresti nerokkaista ja luovista töistä sekä peleistä ja leikeistä. Tämä aspekti pitää ihmisen ikinuorena, eivätkä he ikinä kyllästy, koska heille elämä näyttäytyy aina mielenkiintoisena.


AURINKO MERKURIUS

Aurinko Konjunktio Merkurius (Sun conjunct Mercury)
Koska ego ja mieli ovat yhtä, Aurinko konjunktio Merkurius ihmisillä on paljon mentaalista voimaa. He pohtivat alinomaa mitä he haluavat ja monella tapaa tämä on tahdon häiritsemistä. Merkurius tuo määritelmän kaikkeen mihin se koskettaa ja ollessaan yhteydessä Aurinkoon, nämä henkilöt yhdistävät logiikan ja määritelmän tahtoon – ja tahto tosiaan toimii paremmin, kun sen vain ”annetaan” olla analysoimisen sijaan. Lopputuloksena on paljon älykkyyttä ja hyvä kommunikointikyky sekä paljon ylpeyttä älykkyyttä kohtaan. Vaikka nämä henkilöt ovat hyviä puhujia, he eivät välttämättä osaa kuunnella läheskään niin hyvin! He ovat kiireisiä ajatellessaan mitä sanoa seuraavaksi. Mitä opiskeluun ja oppimiseen tulee, nämä ihmiset oppivat paremmin lukemalla kuin kuuntelemalla (opettajaa). Tämä aspekti luo vahvan tarpeen yksilölle osallistua kommunikointiin aktiivisesti. Heille on hyvin vaikeaa vain istua ja imeä tietoa itseensä.
Mielipiteissään nämä henkilöt ovat yleensä vahvoja, jonka lisäksi he ovat itsenäisiä ajattelijoita. He ovat usein ylpeitä mielipiteistään ja ajatuksistaan, ja heidän egonsa voi saada kolauksen, jos heitä ei ”kuulla/kuunnella”, jos heidän mielipiteistään ei välitetä tai jos heidän näkemyksiään kritisoidaan. Aurinko konjunktio Merkurius persoonat ovat ilmaisullisia ja joissakin tapauksissa hyvin eloisia puhujia.


AURINKO VENUS


Aurinko Konjunktio Venus (Sun conjunct Venus)
Sosiaaliset suhteet ovat erittäin tärkeitä heille, joiden kartalta löytyy Aurinko konjunktiossa Venukseen. He ovat yleisesti charmikkaita ihmisiä, joilla on ulospäin suuntautunut luonne. On tavallista, että näillä ihmisille on tärkeää saada olla suosittuja, kohdata positiivisia asioita ja olla pidettyjä sekä arvostettuja. Turhamaisuutta voi esiintyä. Venus on rauhantekijä ja rauhaa rakastava planeetta ja tämän aspektin ihmiset tekevät parhaansa löytääkseen rauhaa ja harmoniaa. Jos haluat, että asiat sujuvat rauhassa ja sujuvasti, kutsu paikalle Aurinko konjunktio Venus henkilö. Hän palauttaa tasapainon melkeinpä minne vain.  He ovat diplomaattisia sekä taidokkaita pehmittämään (joskus jopa selittämään) ongelmia. He ovat avokätisiä, hyväksyviä ja suvaitsevaisia toisia kohtaan. Negatiivisesti tätä aspektia ilmennettäessä henkilöstä voi tulla pinnallinen ja kaksinaamainen, joka tuijottaa liikaa sekä itsensä että muiden ulkonäköä. He saattavat olla liian hyväksyviä, liian miellyttäviä ja ajoittain suorastaan patalaiskoja. Näillä ihmisillä on silmää tyylille ja he nauttivatkin miellyttävistä ympäristöistä. He pukeutuvat hyvin ja nauttivat enemmän tai vähemmän luksuksesta.
Nämä persoonat ovat viehkeitä. He ovat romanttisia, joskus romanttisesti impulsiivisia. He tahtovat nojata liikaa voimaansa vetää ihmisiä puoleensa se sijaan, että he juoksisivat pää kolmantena jalkana etsimässä rakkaussuhteita Tähän liittyy osaksi turhamaisuutta – heitä viehättävät eniten ihmiset, jotka ilmaisevat olevansa kiinnostuneita heistä tai jotka vastaavat heidän charmiinsa! Heitä ei kiinnosta juosta ihmisten perässä, jotka eivät ole kiinnostuneita heistä. He eivät ole kilpailuhenkisiä ja he eivät tosiaankaan nauti muiden jahtaamisesta. Sen sijaan he pistävät charminsa peliin ja saavat ihmiset tulemaan luokseen. Heidän kykynsä vetää toisia puoleensa (Venus) on sidoksissa egoon/persoonaan (Aurinko).
Koska Venus hallitsee kaikkea, mikä liittyy feminiinisyyteen, molempien sukupuolten edustajat ovat tämän aspektin alaisuudessa hyvin puoleensa vetäviä. Naisten mielestä Aurinko konjunktio Miehet ovat miellyttäviä ja viehättäviä. He aistivat sen arvon, jonka nämä miehet antavat feminiinisyydelle. Tämän aspektin alaisuudessa olevat naiset omaavat erehtymättömän ja vahvan feminiinisyyden.
 
Aurinko Semisekstiili Venus (Sun semisextile Venus)

Hyvin usein nämä ihmiset huomaavat, että heidän kaipauksensa rakkautta, ihailua ja mielihyvää kohtaan on ristiriidassa heidän sisäisen halun tai henkilökohtaisen kehityksen kanssa. Usein nautinnon ilot tuppaavat tulemaan heidän tavoitteidensa tielle tai sen tielle, mitä heidän pitäisi tehdä. Tämä voi aiheuttaa paljon stressiä tai syyllisyyttä, kunnes yksilö oppii täyttämään molemmat tarpeensa ilman toisen kustannusta. He rakastavat luontoa ja tapa, jolla nämä henkilöt pyrkivät kohti rakkautta ja kuinka he kuluttavat rahojaan on ristiriidassa sen kanssa, millaisina he näyttäytyvät toisille. Esimerkiksi ulospäin suuntautunut, jopa mahtaileva persoona onkin todellisuudessa varovainen ja ujo mitä tulee rakkauteen. Tai vastaavasti vaatimaton persoona, joka on dramaattinen ja itseään voimakkaasti ilmaiseva rakkaudessa ja jonka kukkaron nyörit eivät pysy millään kiinni. Luonnollisestikin tämä saattaa ajoittain hämmentää muita sekä henkilöä itseään! Tämän aspektin ihmiset saattavat kamppailla sen kanssa, millaisena he näkevät itsensä. He voivat olla tyytymättömiä ulkonäköönsä ja/tai uskoa, etteivät he ole viehättäviä, vaikka todellisuudessa tällaisille itsesyytöksille on harvoin mitään todellista pohjaa. Nämä henkilöt ovat myös tottuneita muuttuviin tilanteisiin, joten eivät he pelästy muutoksien edessä.
Vaihtoehtoisesti tämän aspektin omaavat henkilöt saattavat muutettuaan uuteen kotiin nakata taulut seinälle ja kukkavaasit pöydälle hyvinkin ripeästi heti muuton jälkeen. He tuntevat olonsa ikäväksi ja epämukavaksi paikoissa, joissa ei ole edes ripausta kauneutta ja charmia.

AURINKO MARS

Aurinko Konjunktio Mars (Sun conjunct Mars)
Tämän aspektin ihmisiä ei voi olla huomaamatta. Heillä on läsnäoloa. Heidän ympärillään velloo rohkeuden ilmapiiri, joka huokuu itsevarmuutta, vaikkei heillä olisi sitä tippaakaan! Vaikka he eivät ole erityisen energisiä tai aktiivisia, he ovat hyökkääviä. He menevät suoraan asiaan, iskevät heikkoon kohtaan ja pistävät asiat tapahtumaan. Heitä voisi luonnehtia kärsimättömiksi, mutta ei hermostuneella tavalla – he eivät vain malta odottaa jotain tapahtuvaksi. Jos he haluavat jotakin, se on saatava nyt.  
Näillä ihmisillä on kilpailuvietti. He rakastavat voittamista. Urheiluun kanavoituna kilpailuvietti tekee heistä varteenotettavia vastustajia, vaikka urheilun vaatima taktikointi ei olekaan heidän vahvuutensa – he käyttävät pääasiassa vain voimaansa saadakseen haluamansa. Jos energiaa ei kanavoida urheiluun, voi tämä kilpailuvietti tehdä heistä myös erinomaisia bisnesmiehiä/-naisia. Jos energiaa ei saada kanavoitua mihinkään, syntyy näistä ihmisistä kiusaajia – he etsivät tappeluita, kuumenevat nollasta sataan sekunnissa ja etsivät sekä luovat ikävyyksiä joka käänteessä. Kun tämä rauhaton energia kanavoidaan oikein, tämän aspektin ihmiset näyttäytyvät särmikkäinä, pelottomina ja hyvin rohkeina. Jos onnistut kuorimaan muutaman kerroksen pinnalta pois, paljastuu sen alta sangen epävarma ihminen, joka käyttää jokaisen voimanrippeensä todistaakseen itseään muille.
Koska tässä aspektissa yhdistyy kaksi maskuliinista planeettaa, saattavat tämän aspektin ihmiset ilmaista itseään maskuliinisesti sukupuolesta riippumatta. Rakkaudessa he haluavat valloittaa, eivät tulla valloitetuiksi. He rakastavat jahtaamista, mutta saattavat tylsistyä nopeasti saatuaan mitä he ovat halunneet. Jos et pidä heistä, ei se mitään. He ottavat sen haasteena.
 
Aurinko Neliö tai Oppositio Mars (Sun square/ opposition Mars)
Näissä ihmisissä on voimakas kilpailuvietti ja “mä ensin!”-asenne. Heidän taistelijan luonnettaan arvostetaan todennäköisesti eniten lapsuusiässä, jolloin pientä viikaria kuvataan varsinaiseksi energiapakkaukseksi ja aikuiset huokailevat, miten lapsi ei malta pysyä paikoillaan lainkaan. Näiden raskaiden aspektien, eteenkin neliön, aiheuttama runsas energia on vaikeaa suunnata lapsuudessa. Myöhemmin elämässä, parhaassa tapauksessa, tämän aspektin ihmiset oppivat kanavoimaan energiansa johonkin luovaan – ehkä kovaan uraan, urheiluun tai mihin tahansa, jossa kilpailuvietti katsotaan eduksi. Kuitenkin, tämän aspektin ihmiset kohtaavat enemmän konflikteja kuin synnyttävät niitä itse. He pystyvät osumaan toista – tahattomasti – herkkään kohtaan, josta yhteenotto sitten syntyy.  Puhumisen sijaan he haluavat saada asiat hoitumaan mahdollisimman nopeasti pisteestä A pisteeseen B. He ovat hyvin motivoituneita tässä. Heidät tuntevat ihmiset saattavat kuvata näiden aspektien omistajia kuumapäisiksi ja ajoittain temperamenttisiksi. He turhautuvat helposti ja antautuvat impulsiivisuutensa vietäväksi. Merkeistä riippuen tämän aspekti tekee ihmisestä joko a) impulsiivisen ja lyhyt pinnaisen b) kovapäisen ja voimakastahtoisen  tai c) rauhattoman ja turhautuneen kärsimättömän.
Yleismaailmallisesti nämä henkilöt ovat kohdanneet konflikteja säikähtämättä niitä oikeastaan lainkaan. He ovat kohdanneet toppuutteluja omien tarpeidensa kohdalla. Heidän vanhempansa ovat saattaneet yrittää parhaansa ”kesyttääkseen” muksunsa, jottei tämä olisi niin ylilyövä energiassaan tai aggressiivisuudessaan. Toisin sanoen, tämän aspektin ihmiset tietävät kaiken konflikteista ja esteistä, joten kun he joutuvat kasvotusten haasteen tai esteen kanssa, he eivät pakene tai piiloudu surkutellen itseään. He kohtaavat haasteet silmästä silmään.
Aurinko oppositio Mars ihmiset ovat enemmän hyökkääviä ja riitaa haastavia kuin aktiivisia. Nuoruudessaan he ovat usein kokeneet joutuvansa kohtaamaan muiden vihaa. Heistä saattaa tuntua siltä, että Mars energia tulee ulkoapäin heitä kohti. Jos ja kun he tajuavat, että aggressiivisuus on itse asiassa osa heidän persoonaansa, he saavat paremmat valmiudet ohjata tätä haasteellista energiaa hyödyllisempään suuntaan.
« Viimeksi muokattu: 08.06.2011 17:12:35 kirjoittanut AthaMaarit » tallennettu
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328Profiili
« Vastaus #2 : 08.06.2011 15:05:44 »

Aurinko Sekstiili tai Kolmio Mars (Sun sextile or trine Mars)
Näiden virtaavien aspektien alaisuudessa syntyneet ovat yleisesti aloitteellisia. Heillä on suuret energiavarastot, jotka he pystyvät ottamaan käyttöön tarvittaessa. Haasteisiin ja ongelmiin nämä ihmiset vastaavat tarmokkuudella ja ihailtavalla itsevarmuudella. He ovat luontaisesti kilpailullisia ja tämä kilpailuvietti otetaan hyvin vastaan, koska se on vapaata, riippumatonta ja välitöntä. Nämä henkilöt uskovat reiluun peliin ja he tuntuvat olevan rakastuneita elämään. Ilmaistessaan kilpailullisuuttaan ja rohkeuttaan muiden on helppo hymyillä ja hyväksyä nämä positiivisina asioina sen sijaan, että he kokisivat joutuvansa poljetuiksi tai väärinkohdelluiksi. Näillä ihmisillä on myös hyvä fysiikka.
Mielenkiintoisena seikkana mainittakoon, etteivät tämän aspektin edustajat ole taistelunhaluisia. Monet heistä nauttivat urheilulajeista ja peleistä, joissa kilpaillaan, mutta joissa ei olla väkivaltaisia. Sääntöjen rikkominen kilpailullisissa peleissä pahoittaa näiden henkilöiden mielen. Tämä johtuu siitä, että tahto (Aurinko) yhdistyy harmonisesti himoihin (Mars), joten aspektin alaisuudessa olevat henkilöt pystyvät hillitsemään himojaan, aggressioitaan ja vaistojaan. He tietävät miten olla reiluja ja odottavat samaa muilta. Sellaiset piirteet kuin ilkeä käytös, kontrolloimattomat impulssit, väkivaltaisuus ja raivo loukkaavat heitä. He tietävät kuinka ohjata ja kontrolloida omia impulsseja ja intohimoista luonnetta joten he todellakin odottavat myös muiden osaavan saman!
Sekstiilin ja Kolmion ero tässä aspektissa on seuraava: Kolmio edustaa luonnollisempaa energiaa. Aurinko Kolmio Mars ihmiset ovat luonnollisesti ja synnynnäisesti rohkeita ja aloitteellisia. Aurinko Seksitiili Mars ihmiset tarvitsevat tilaisuuksia, jotka nostavat esiin heissä rohkeuden ja aloitteellisuuden, mutta vaaditaan vaivannäköä, jotta nämä energiat nousevat esiin ja että ne otetaan käyttöön. Kolmiossa Aurinko-Mars energia tulee esiin niin luonnollisesti, etteivät henkilöt itse edes huomaa kuinka paljon kestävyyttä, itsevarmuutta ja intoa heissä onkaan. Koska sekstiili vaati aina vaivaa ja ajatusta, tämän aspektin ihmisillä voi olla hallussaan useita luovia työkaluja ja he voivat toimia tehokkaina strategisteina ja johtajina.

AURINKO JUPITER


Aurinko Konjunktio/Yhtymä Jupiter (Sun conjunct Jupiter)
Jos Saturnus ei vaikuta tähän aspektiin, ovat Aurinko yhtymä Jupiter persoonat täynnä intoa ja optimistisuutta. He odottavat todellakin vain parasta – sekä itseltään, muilta että itse elämältä. He näkevät maailman hyvänä paikkana.
Heidän luja uskonsa siihen, että kaikki menee hyvin tai kääntyy hyväksi voi saattaa heidät myös vaikeuksiin. Liiallinen itsensä hemmottelu ruoalla, juomalla, uhkapeleillä, shoppailulla – millä tahansa mikä tuottaa nautintoa – on hyvin todennäköistä johtuen siitä, että nämä ihmiset tahtovat olla vitkastelijoita ja luottavat liikaa siihen, että universumi ”korjaa” kaikki asiat itsekseen. He saattavat syödä vain syömisen vuoksi, ostaa superkalliin tuotteen unohtaen, että se pitäisi maksaa ensi kuussa jne. Rahan säästäminen voi osoittautua heille hyvin työlääksi.
Totta puhuen usein näyttää siltä, että heidän olkapäällään istuu suojelusenkeli, joka putsaa ja korjaa kaiken, pelastaen ihmisen yleensä ihan viime hetkellä. Nämä henkilöt pääsevät usein ”kuin koira veräjästä”, useammin kuin muut meistä. Mutta väistämättä he joutuvat jossain vaiheessa kohtaamaan törsäilyn ja ylilyöntien seuraukset, kuten kehittämällä muhkeat jenkkakahvat tai joutumalla velkoihin.
Vaikka Aurinko yhtymä Jupiter persoonat eivät ole erityisen kilpailunhaluisia, heillä on kuitenkin iloinen asenne ja he saavat elämässään aikaiseksi paljonkin. Heillä on melkein ehtymättömät varat. He pystyvät voittamaan toiset puolelleen avuliaalla luonteellaan ja haluttomuudellaan riidellä muiden kanssa. He ovat anteliaita omista rahoistaan ja ajastaan, joten heistä on helppo pitää. Koska heillä on taipumusta yliarvioida varojaan ja itseään, he saattavat lupailla kuun taivaalta pystymättä kuitenkaan lunastamaan lupauksiaan. 
Jotkut tämän aspektin ihmisistä voivat olla itsetietoisia ja moralistisia. Toiset puolestaan ilmentävät Jupiterin opettavaa luonnetta. Heidän tarinansa voivat olla liioiteltuja, mutta hyvinä tarinankertojina he osaavat piilottaa ylilyönnit muilta, jotka kuuntelevat kiehtoutuneina heidän kertomuksiaan.
Siitä huolimatta, että Aurinko-Jupiter ihmiset ovat hyvin positiivisia ja optimisia, he eivät ole immuuneja masennukselle. Elämän alamäet voivat olla lyhytaikaisia mutta sitäkin dramaattisempia, ainoastaan siitä syystä, etteivät he ylioptimistisuuttaan osanneet varautua niihin.

Aurinko Neliö tai Oppositio Jupiter (Sun square or opposition Jupiter)

Vaikka näiden henkilöiden tarkoitusperät ovat hyvät, heidän vaikea aspektinsa saa heidät tekemään aivan liikaa. He saattavat mennä kevyesti yli realististen rajojen, kuten törsäämään itsensä velkoihin, syömään ja juomaan aivan liikaa ja lupaamaan paljon enemmän mihin he todellisuudessa pystyvät.
Yleensä he saavat ylenpalttisuuteensa apua. Joku on aina auttamassa heitä, sillä iso osa ihmisistä uskoo heidän hyvään sydämeensä. Usein näin todellakin on, mutta jos ylilyövästä kulutuksesta tulee tapa ja Neliö/Oppositio persoonat pääsevät ongelmistaan pienin sanktioin, vaarana on, etteivät he koskaan opi virheistään ja he väärinkäyttävät ”systeemiä”, luottaen liikaa siihen, että ystävät ja perhe saapuvat hätiin. Näin ollen heidän maineensa hyvinä ihmisinä mahdollistaa käytöksen jatkumisen, heidän omien halujensa sanelemana. 
Täytyy kuitenkin muistaa, että suurin osa näiden aspektien omistajista ei päädy menettämään luottamustaan. He ovat anteliaita, avuliaita ja todellisia hyväntekijöitä. Silti vaarana on, että he elävät yli resurssiensa, joka tuottaa heille hankaluuksia elämässä. Tämän lisäksi on varottava masennusta. Yltiöoptimistiset pää pilvissä-kaudet ovat tyypillisiä ja nämä kaudet ovat niin selkeitä, että ne tuntuvat jo epätodellisilta ja näin ollen pitkä pudotus alas maanpinnalle on lähes väistämätön. He voivat antaa lupauksia kuitenkaan pystymättä pitämään niitä. Itsekurin puute on todellinen ongelma.
Näillä ihmisillä on usein paljon tietoa ja koska he jakavat anteliaasti aikaansa muille, voi näillä henkilöillä esiintyä monia kykyjä, joita he voivat hyödyntää elämässään isommassakin mittakaavassa.

Aurinko Sekstiili tai Kolmio Jupiter (Sun sextile or trine Jupiter)
Varustettuna anteliaisuudella ja ystävällisyydellä nämä ihmiset ovat elämässään onnekkaita. He vetävät puoleensa hyviä asioita positiivisella mielellään ja hyväntekijän luonteellaan. Harvoin loppuun itsensä ja omaisuutensa kuluttaneet tämän aspektin ihmiset ovat menestyneitä, avuliaita ja hyvin perillä asioista. He nauttivat todennäköisesti matkailusta ja ovat ihastuneita vieraisiin paikkoihin ja ihmisiin. He eivät yleensä ole mitenkään kilpailun haluisia – suurimmalta osalta puuttuu kilpailuvietti lähes kokonaan. Tästä johtuen heistä pidetään kovasti.
Heiltä löytyy hyvä sydän, vahva moraali ja uskoa sekä ihmisiin että elämään. He pyrkivät löytämään kaikesta ja kaikista hyvää. Heiltä ei liikene kärsivällisyyttä sääntöjen rikkojille, koska he itse uskovat järjestykseen, tasa-arvoon ja lakiin. He myös pitävät sen minkä lupaavat. Näissä elämää kirkkain silmin katselevissa ihmisissä on aimo annos miellyttävää uskoa ja optimismia. He nauravat tai hekottelevat helposti eivätkä voi vastustaa mitään, joka hivelee heidän huumorintajuaan. Jotkut tämän aspektin ihmisistä ovat superiloisia suureen ääneen naurajia. Muut ovat vähemmän “villejä”, mutta heidän uskonsa elämään ja halu löytää huumoria kaikesta ovat kaikesta huolimatta selkeästi havaittavissa.

Aurinko Semisekstiili Jupiter (Sun semisextile Jupiter)

Tämän aspektin ihmisille on tyypillistä, että he saattavat havahtua siihen tosiseikkaan, että heidän ideansa ja pitkän tähtäimen suunnitelmat ovat ristiriidassa keskenään. Niitä ei ehkä pystytä toteuttamaan realistisesti ja henkilön on pakko suunnitella reittiään uusiksi. Lisäksi heille on tyypillistä, että he tuntevat joutuneensa tilanteeseen, jossa epäonnistuminen on todennäköistä, kun terve järki käskee jättää kuun taivaalta tavoittelun sikseen. Haasteena Semisekstiilille on keskittyä yhteen päämäärään kerrallaan sen sijaan, että suunnitelmat vaihtuvat toisiin kuin tuuliviiri.
Voidakseen keskittyä haluttuihin lopputuloksiin henkilöiden on selvitettävä, mihin he realistisessa mittakaavassa ovat kykeneviä. Tämä vaatii vaivannäköä. Kaikesta huolimatta tämän aspektin ihmiset ovat sitkeitä ja he tietävät vaistomaisesti mitä tehdä, jotta suunnitelmat tuottaisivat tulosta. Näiden henkilöiden mukana kulkee myös suojelusenkeli, sillä heidän resurssinsa eivät loppupelissä ole koskaan totaalisen tyhjiin kulutettuja. He eivät ole yhtä keskittyneitä tai kovakalloisia kuin monet muut. Sisäinen tyydytys tulee kuitenkin tiedostamalla mitä henkilö haluaa ja kuinka nuo halut voidaan toteuttaa järkevästi.
tallennettu
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328Profiili
« Vastaus #3 : 08.06.2011 15:07:50 »

AURINKO SATURNUS

Aurinko Konjunktio/Yhtymä Saturnus (Sun conjunct Saturn)
Tämä on aspektina hyvin asiallinen. Tämän aspektin alaisuudessa syntyneet ovat nöyriä tavalla, joka ei salli heidän ilmaisevan tahtoaan selkeästi tai helpolla ulospäin – tämä näkyy eteenkin heidän nuoruudessaan. Lapsena heidän minuutensa ilmaisut tehtiin tyhjiksi tavalla tai toisella, joka kyllä antoi heille itsetietoisuutta, mutta se tapahtui itseilmaisun kustannuksella.  He olivat kivuliaan tietoisia siitä, mitä tahtoivat, mutta jota eivät kuitenkaan usein saaneet. Aikuisena he eivät nauti huomion keskipisteenä olemisesta. Olipa perimmäinen syy mikä tahansa, tämän aspektin ihmiset kokevat suurta tarvetta hillitä impulssejaan. He pitävät vastuullisuutta melkein itsestään selvänä.
Tämän aspektin ihmiset muokkaavat itse oman identiteettinsä. Heillä on palava halu tulla arvostetuiksi saavutuksistaan, mutta samaan aikaan he pelkäävät valokeilaan joutumista. He voivat olla hyvin vaativia itseään kohtaan ja he pyrkivät saavutuksiin muita enemmän. Saturnuksen kasvot ovat yleensäkin vakavat, mutta tämän aspektin ihmisillä on sen lisäksi huvittavan sarkastinen huumorintaju. He eivät ole niitä, jotka pomppivat sinne tänne, draamailevat tai irrottelevat. Heitä ei tosiaankaan voi kuvata luonteeltaan iloisen kupliviksi tai innostuneiksi. Heitä pidetään yleisesti skeptisinä, pessimistisinä, varovaisina sekä aavistuksen varautuneina. Konservatiivisuus kuuluu myös tälle aspektille. Jotkut ovat konservatiivisuudessaan kylmiä ja ankaria, toiset asettavat itselleen korkeat tavoitteet joihin he pyrkivät. Tästä huolimatta useimmat ovat tietoisia siitä, että elämässä on omat rajoituksensa. He eivät pelkää vastuuta – todennäköisesti he haalivat sitä enemmän itselleen kuin jakavat muille. Paras ominaisuus tässä aspektissa on, että sen tiukka itsehillintä nuoruuden päiviltä lievenee ihmisen ikääntyessä. Kasvaessaan ja kypsyessään tämän aspektin ihmiset oppivat ottamaan rennommin.

Aurinko Neliö tai Oppositio Saturnus (Sun square or opposition Saturn)
Näiden haastavien aspektien alaisuudessa syntyneet kohtaavat kiitettävän määrän haasteita elämässään, eteenkin sen alkupuoliskolle, jolloin heidän yrityksensä ilmaista itseään tukahdutetaan. Heitä vaivaa tunne siitä, etteivät he saa sitä mitä haluavat useammin kuin muita ihmisiä. He voivat tuntea olevansa epäonnisia. Yritykset kontrolloida ympäristöään ja joskus myös muita, voivat olla yleisiä.
 Nämä ihmiset pelkäävät kaikista eniten omaa riittämättömyyden tunnettaan! He haluavat olla arvostettuja ja tärkeitä ihmisiä, ja epäonnistuessaan he eivät tosiaankaan tahdo uskoa olevansa itse itsensä pahimpia vihollisia. He pitävät maailman hyväksyntää tärkeänä, he lietsovat samaan aikaan pelkoa menestymisestä. He ottavat epäonnistumiset ja pienet takaiskut hyvin raskaasti ja jotkut suorastaan ruoskivat itseään päästäkseen niistä yli. Yliampuva itsetietoisuus on tyypillistä näillä aspekteille. Todellisuudessa kukaan muu ei tutki heitä suurennuslasin kanssa paitsi he itse. Pieni takaisku tai epäonnistuminen pitää tutkia millintarkasti ja analysoida jokaista piirtoa myöten. Kenenkään ei tosiaan tarvitse osoittaa niitä heille, vaikka he eivät tehneetkään epäonnistumisesta numeroa. He tietävät kyllä tehneensä virheen aivan liian hyvin.
Näiden ihmisten tulisi lopettaa pakonomainen huolehtiminen oikeassa olemisestaan, tai siitä näyttävätkö he muiden silmissä miellyttäviltä, sivistyneiltä ja menestyneiltä. Hellittäessään itseensä kohdistamia paineita he huomaavatkin, ettei vastaan tule enää niin useasti tiiliseiniä. Kyse on siitä, mitä he uskovat ansaitsevansa. Jos he syvällä sisimmässään antavat itselleen luvan ansaita onnea ja mielenrauhaa, he tulevat myös löytämään ne.
 Kun Saturnus on läheisessä yhteydessä henkilökohtaiseen planeettaan, se luo yleensä sensuroivan ja piilottelevan vaikutuksen tähän planeettaan, johon se osuu aspektillaan.  Esimerkiksi Kuun kanssa, joka siis hallitsee tunteita, tämän aspektin omaavat sensuroivat tunteitaan ja tuntemuksiaan, etsien sieltä tuntemuksia ja tunteita, joita he pitävät joutavina. Auringon kohdalla kuvioihin tulee itsensä sensuroiminen. ”Minun ei pitäisi…” on tyypillisin itsensä sensuroimisen tapa. He tuntevat, etteivät he saisi haluta niin paljoa. Kun he ilmaisevat minuuttaan tavalla tai toisella, he tuntevat siitä syyllisyyttä.
Ihannetapauksessa nämä ihmiset oppivat, että heidän vaatimuksensa itseään kohtaan ovat aivan liian korkeita ja tästä syystä he hakkaavat päätään seinään etenemisen sijaan. He ymmärtävät, että monet hankaluudet elämässä ovat heidän omaa aikaansaannostaan, kiitos asenteen, jolla he morkkaavat itseään. Näiden jännitteiden tunnistaminen ja hallitseminen pelastaa heidät tämän aspektin rankkuudelta. Näillä ihmisillä on sarkastinen huumorintaju, hyvä älykkyys ja kyky toimia varovasti ja suunnitelmallisesti. Elinvoima voi kärsiä ja heillä voi ilmetä ongelmia luustossa, hampaissa ja/tai verenkierrossa.

Aurinko Sekstiili tai Kolmio Saturnus (Sun sextile or trine Saturn)

Tämän aspektin lapsille vastuunottaminen, rutinoituneen elämän eläminen, varovaisuuden käyttö talousasioissa ja bisneksessä tulevat luonnostaan. He hyppäävät harvoin mihinkään johtopäätöksiin tai ottavat turhia riskejä. Heissä on aimo annos kärsivällisyyttä ja tarpeeksi itsekuria saavuttamaan hitaasti mutta varmasti sen, mitä he tavoittelevatkaan. He ovat yleisesti uskollisia ja vastuuntuntoisia läheisiään kohtaan, vaikka he voivat olla hivenen sitoutumattomia.
Nämä ihmiset eivät ole nopeita liikkeissään – he varaavat asioiden hoitamiseen aikaan ja etenevät askel kerrallaan päämääriinsä – mutta varmuudella he pääsevät perille. Nämä ihmiset ovat luotettavia, eivätkä he jaksa ihmisiä, jotka ottavat elämässään typeriä riskejä tai elävät organisoimattomasti. Kolmiossa nämä ominaisuudet ovat esillä luonnostaan. Seksitiilissä ne nousevat esiin niitä tarvittaessa. 
 
AURINKO URANUS

Aurinko Konjunktio/Yhtymä Uranus (Sun conjunct Uranus)
Tämän aspektin ihmisille on luonnollista kyseenalaistaa traditioita. He ovat individualisteja. He kapinoivat kaikkea vakaata vastaan. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että he olisivat rikkomassa lakia 24/7, mutta he kyseenalaistavat joitakin sääntöjä, eteenkin niitä, jotka ovat heidän mielestään täysin älyttömiä. Nämä henkilöt kaihtavat rutiineja. He työskentelevät parhaiten jonkun alaisuudessa, joka sanoo heille mitä ja miten asiat täytyy tehdä.
Aurinko yhtymä Uranus ihmiset ovat itselleen rehellisiä. He vastaavat teoistaan vain ja ainoastaan itselleen. Vaikka he eivät halua luokitella ihmisiä he pahastuvat suuresti, jos muut yrittävät luokitella heitä, tavalla tai toisella. He voivat olla myös raivostuttavan uppiniskaisia. He kyllä nauttivat jännityksestä tietyssä määrin ja he ottavat mielenkiinnolla vastaan muutoksia, ja he ovat sangen avaramielisiä – mutta näistä huolimatta henkilökohtaisella tasolla he voivat olla luutuneita omiin näkemyksiinsä ja jokainen, joka yrittää saada heidät tekemään jotain vasten tahtoaan, kuulee kunniansa.
 Minuuden planeetta Aurinko kohtaa Uranuksen, uudistajan. Niinpä tämän aspektin ihmisten identiteetti perustuu vahvasti siihen, että he saavat olla uniikkeja ja omaperäisiä. Vertaa heitä kehen tahansa muuhun ja nämä avaramieliset, vapautta rakastavat ihmiset muuttuvat silmänräpäyksessä raivohäriksi. Tämä on heidän heikko kohtansa. Sen sijaan, jos annat heidän olla omassa lasikuplassaan, he ovat onnensa kukkuloilla.
He ovat kekseliäitä, luova ja elinvoimaisia. He saattavat esittää olevansa joustavampia kuin mitä he todellisuudessa ovat. Ainakin näin paperilla, he ovat avaramielisiä. Jos asiat menevät liian henkilökohtaiseksi, heitä on vaikeaa käsitellä tai sietää. Mikä tahansa, joka näyttää uhkaavan heidän yksilöllisyyttään nostattaa esiin heissä kapinahengen. He ovat raikkaan rehellisiä, hyvin itsenäisiä, intuitiivisia ja hiukan arvaamattomia tai epäjohdonmukaisia. Heitä kuvataan omalaatuisiksi ja ihmisinä he ovat hyvin kiinnostavia.

Aurinko Neliö/Oppositio Uranus (Sun square or opposition Uranus)

Ego on iso siellä missä Aurinko tekee neliötä tai oppositiota Uranukseen. Näiden ihmisten identiteetti nojaa heidän vapauteensa. Voi olla haastavaa saada heidät tekemään jotain, mitä he eivät juuri sillä hetkellä halua tehdä, koska he näkevät tämän yrityksenä tyrkkiä heitä johonkin tiettyyn suuntaan, joka taas vaarantaa heidän vapaan tahtonsa. He ovat hyvin dynaamisia yksilöitä, jotka kyseenalaistavat perinteet ja vallan, mutta, paradoksaalista kylläkin, ovat luomassa niitä omalla tavallaan.
Näillä aspektin omaavilla on viha-rakkaussuhde omaan omalaatuisuuteensa. Suurimman osan ajasta he ovat ylpeitä erikoisesta persoonastaan. Joskus he kokevat olevansa ulkopuolisia, liian ”erilaisia”. Vaikka he ovat ihmisrakkaita,  he voivat olla hiukan töykeitä mitä sentimentaalisuuteen tai heidän mielestään vanhoihin tapoihin tai menneisyyteen kuuluviin asioihin liittyen tulee.
Tämä haasteellinen aspekti luo paljo hermostunutta energiaa ja suojaamattomuutta. Yksilölle voi olla hankalaa pitää klo 8-16 työtä tai kehittää pysyviä rutiineja. He toimivat parhaiten saadessaan päättää itse aikatauluistaan. He työskentelevät sykäyksittäin. Kun luova inspiraatio iskee, he pystyvät valtaviin suoritukseen. He voivat kuitenkin olla temperamenttisia ja heille on vaikeaa siirtää sielua ja sydäntä johonkin, mikä ei tunnu heistä hyvälle tehtäväksi juuri nyt. He eivät pidä pinnallisuudesta, joka on ihailtavaa. Haluttomuus olla tekemättä asioita, jotka eivät huvita heitä juuri sillä hetkellä, voivat tulla ongelmaksi, sillä yhteiskunta odottaa sen jäsenien tekevän myös sellaisia asioita, joita ei huvita, sellaiseen aikaan, jolloin ei huvita. Esimerkkinä tästä ekaluokkalainen tyttö: opettaja oli kehottanut liikuntatunnilla tytöt tanssimaan. Muiden alkaessa tanssia tämä haastavan aspektin omaava ekaluokkalainen seistä pönötti liikkumattomana. Kun häneltä kysyttiin, miksei hän tanssi, vastaus oli, ”Mutta minä en tunne tanssia sisimmässäni, miten silloin voi tanssia?”
Tämän aspektin ihmiset eivät aina tunnu sopivansa yhteiskuntaan ja sen rakenteeseen ja sääntöihin. Kuitenkin he, jotka tiedostavat tarpeensa turvaan edes ajoittain, pystyvät kanavoimaan korkeatasoista intuitiotaan, intensiivisyyttään ja elinvoimaisuuttaan luovaan työhön tai tärkeisiin projekteihin. Näin he saattavat huomata kohtaavansa vähemmän vastustusta jokapäiväisessä elämässään.

Aurinko Sekstiili tai Kolmio Uranus (Sun sextile or trine Uranus)

Tämän aspektin alaisuudessa syntyneille on luontaista hyväksyä uusia tapoja, pitää heikompien puolta ja ilmaista itseään yksilöllisellä, inspiroivalla tavalla. He eivät yritä olla uniikkeja – he ovat luonnostaan omaperäisiä, luovia ja etenevät vaivatta. Vaikka he kyseenalaistavatkin perinteitä ja sääntöjä, jos ne eivät heidän mielestään ole järkeviä, he eivät kuitenkaan pidä niitä uhkana omalle vapaudelleen.
Nämä henkilöt ovat kaikkea muuta kuin hienostelijoita. He arvostavat rehellisyyttä ja totuutta. He uskovat ihmisten väliseen tasa-arvoon ja muiden on helppo kääntyä heidän puoleensa asiassa kuin asiassa. He ovat erittäin innostuneita elämästä ja yleensä elämä näyttäytyykin heille mielenkiintoisena, koska he itse vetävät puoleensa kaikkea epätavallista tai seikkailullista.  Heistä pidetään, koska he ovat avarakatseisia, reiluja eivätkä tuomitse ketään. Mikään ei tunnu hetkauttavan heitä! He ottavat asiat sellaisina kuin ne ovat, eivät säiky tai pelästy ketään tai kenenkään käytöstä helpolla. Jos sydämelläsi on jotain, josta tahdot puhua, mutta pelkäät muiden katsovan sinua kieroon, voit huoletta kääntyä näiden aspekti-ihmisten puoleen. He tuskin räpäyttävät silmäänsäkään ”kauheille salaisuuksillesi” ja he saavat olosi tuntumaan hyvältä asian suhteen.
Kolmio on näistä kahdesta aspektista dynaamisin. Sekstiili-ihmiset nostavat itsestään esiin intuitiiviset kykynsä tarvittaessa, kun taas kolmio-ihmiset ilmaisevat näitä ominaisuuksia koko ajan luontaisesti.

tallennettu
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328Profiili
« Vastaus #4 : 08.06.2011 15:09:05 »

AURINKO NEPTUNUS

Aurinko Konjunktio/Yhtymä Neptunus (Sun conjunct Neptune)
Tämän aspektin ihmisillä on suuri tarve saada elämäänsä uutta ulottuvuutta, olipa kyse spiritualismista, taiteesta tai yksinkertaisesti vain jostain ”erilaisesta”. He ovat tavallaan jatkuvasti etsintäretkellä, jonka tarkoituksena on löytää asioiden syvempi merkitys. Koska Neptunus pehmentää tahtoa (Aurinko) saattaa tämä näkyä heikentyneenä tahdonvoimana ja herkkyytenä tai ilmaisullisuutena. Toisaalta se voi merkitä myös, ettei henkilö halua tulla määritellyksi egonsa mukaan – hän on henkilö, joka pyrkii murtamaan egonsa rajat. Jumalallista inspiraatiota vai elämän harhaa? Se riippuu siitä, mitä loppuosa syntymäkartasta kertoo ja miten kehittynyt henkilö on. 
He ovat unelmoijia ja idealisteja. He eivät halua tulla luokitelluiksi tai määritellyiksi. Näitä ihmisiä on vaikeaa saada puristettua maan pinnalle. Neptunus nostattaa tai laajentaa planeettaa, jota se koskettaa. Auringon ollessa kyseessä ihmisellä on tarve kokea muutakin kuin itsensä. He saattavat romantisoida merkitystään maailmassa tai etsiä yhteyttä johonkin korkeampaan kuin omaan itseen. He haluavat olla jotain erityistä ja todellisuus saattaakin tästä syystä napsauttaa heitä ajoittain sormille ikävästi. Heidän muistonsa ja kokemuksensa elämästä siintävät kaukana todellisuudesta. 
Joskus tämän aspektin omistajilla on haaveellinen kuva miehistä.  He ovat ehkä kasvaneet ilman isää tai kenties heidän isähahmonsa on ollut heikko varhaislapsuudessa. Kokemus tästä hämmentävästä hahmosta kulkee lapsen mukana koko eliniän ja usein se on syynä aikuisiän identiteettiongelmiin. Joskus se ei välttämättä ole lainkaan isän tai isähahmon aikaansaannosta, vaan lopputulos varhaislapsuudessa koetuista sekavista rajojen ja ohjenuorien puutteesta. 
Yleensä tämä aspekti tuo mukanaan syvän rakkauden musiikkia tai muita taidemuotoja kohtaan. Kiinnostus henkisyyttä ja metafyysisiä kysymyksiä kohtaan on tyypillistä. He ovat persoonina tavallisesti tunteellisia ja herkkiä.  Parhaimmillaan tämä aspekti kertoo myötätuntoisesta ja hyväksyvästä ihmisestä. He tosin saattavat joutua helposti huijauksen kohteeksi, koska heillä on sinisilmäinen taipumus uskoa muihin ja heidän rehellisyyteensä aivan liikaa.

Aurinko Neliö tai Oppositio Neptunus (Sun square or opposition Neptune)
Nämä aspektit saavat ihmisen kamppailemaan elämässään, sillä he toivovat sydämestään saavansa olla jotain erityistä tai voivansa kokea muuta kuin sen tavallisen vaihtoehdon asioista. He ovat taivaanrannan maalareita ja idealisteja. He luottavat muihin helpolla, jopa heihin (ja kenties juuri eniten heihin) jotka muiden mielestä ovat vastenmielisiä.  He etsivät identiteettiään normaalien määritelmien ja odotusten tuolta puolen.
Lapsuus on usein ollut heille sekavaa ja päämäärätiedotonta. Ehkä varhaislapsuudessa henkilö on ollut ilman valvovaa aikuista tai opastajaa. Isä on voinut olla etäinen ja hyödytön, vaikka toisaalta monet tämän aspektin ihmisistä pitävät isäänsä kunnioitettavana. Olipa mielikuva isästä hyvin positiivinen tai hyvin negatiivinen (tai heittelipä se näiden kahden ääripään välillä), ei mielikuva isästä ole mitenkään kirkas tai järkeenkäypä.  Oli miten oli, he käyvät jatkuvaa kamppailua etsiessään itseään. He saattavat vetää puoleensa ”vääränlaisia tyyppejä” tai ajautua ”väärin porukoihin” näissä yrityksissään oppia tuntemaan itsensä. He saattavat joutua herkästi muiden hyväksikäytön kohteeksi, eteenkin miesten tai autoritääristen henkilöiden toimesta. He saattavat ajautua huonolle polulle outojen mielihalujensa tai itsetuhoisen käytöksen vuoksi. Saadakseen elämäänsä tämän paljon kaivatun ”suurempaa-kuin-tavallinen”-tunteen, he saattavat eksyä neptunusmaisiin käytösmalleihin kuten salasuhteisiin, huumeisiin tai muuhun, jonka avulla he pakenevat todellisuutta. Jollain tapaa he kokevat pakottavaa tarvetta oman merkityksensä korostamiseen maailmassa. Pahimmassa tapauksessa he ovat täysin harhaisia. Pääasiassa he ovat kuitenkin vain sekaisin menneisyytensä vuoksi (mikä johtuu siitä, että he muistavat lapsuutensa aivan toisenlaisena mitä se on ollut) ja heillä on taipumus haaveilla olevansa suurempaa, mitä he todellisuudessa ovat. He saattavat kamppailla lapsuuden hyljeksinnän kanssa.
He ovat hyvin herkkiä, eteenkin kaikkea sellaista kohtaa, joka murentaa heidän kuvitelmansa omasta itsestään. Jos syntymäkartalla näkyy vahva todellisuuden taju ja vakaa mieli (esimerkiksi hyvin asettuneena Merkuriuksena tai Saturnuksena) näiden aspektien negatiiviset vaikutukset ovat lievempiä. Siitä huolimatta he saattavat huomata elämässään kausia, jonka aikana he pakenevat todellisuutta tavalla tai toisella, ja joihin kuuluvat itsetuhoiset fantasiat ja/tai käyttäytyminen. On tärkeää, että he tunnistavat näiden todellisen syyn – heikon itsetunnon ja identiteetin puutteen, joka kumpuaa lapsuudesta.

Aurinko Sekstiili tai Kolmio Neptunus (Sun sextile or trine Neptune)
Näissä henkilöissä on erehtymätöntä unelmointia, inspiraatiota ja herkkyyttä. He arvostavat suuresti musiikkia ja taiteita. Tämä aspekti pehmentää kartan muita terävämpiä piirteitä, jos sellaisia ilmenee, ja se antaa kantajalleen herkkyyttä ja henkisyyttä ulottuvuutta persoonaan. Nämä ihmiset ovat syntyjään myötätuntoisia, eteenkin kolmion alaisuudessa syntyneet. Heille on itsestään selvää, että maailmassa on muutakin kuin mitä silmä havaitsee. Usein he olettavat kaikkien muidenkin olevan henkisyydestä yhtä kiinnostuneita mitä he itse ovat. He joutuvat huomaamaan, ettei näin todellakaan aina ole ja usein tämä tapahtuu lapsuudessa tai nuoruudessa. Kiintymys ja mielenkiinto henkisyyttä ja metafyysisyyttä kohtaan on merkittävä tämän aspektin ihmisillä. Molemmat aspektit suosivat kirjoittajia, taiteilijoita ja muusikkoa. He ovat herkkiä heille, jotka kärsivät, mutta eivät kuitenkaan sinisilmäisiä. He ovat humanitäärisiä ja usein heillä on myös vahva yhteys eläimiin. Jos aspektit osuvat kartalle suotuisasti nämä henkilöt eivät koskaan pompottele muita tai astu parrasvaloihin kehuskelemaan omaa erityisyyttään.

 
 
AURINKO PLUTO

Aurinko Konjunktio/Yhtymä Pluto (Sun conjunct Pluto)
Tämän aspektin ihmiset ovat erittäin intensiivisiä. Itsetietoisuus ja psykologinen transformaatio ovat heidän tavoitteitaan. Koska Ego on yhdistynyt transformoivaan plutoon saattavat aurinko yhtymä pluto ihmiset käydä läpi elämässään useita itsen jälleensyntymisen jaksoja. He tutkivat itseään ajoittain suurella suurennuslasilta löytääkseen jokaisen kolosen sisimmästään itseanalyysin kohteeksi.
He pyrkivät pysymään pinnallisuudesta niin kaukana kuin mahdollista. Heillä on myös ilmiömäinen ”kyky” lukea muita kuin avointa kirjaa heti ensitapaamisesta lähtien ja tietää mikä motivoi itse kutakin. He lukevat asioiden todellisen laidan nopeasti rivien välistä ja vaikka tämä kyky auttaakin heitä syvempään ymmärrykseen olemassaolosta, voivat he keskittyä aivan liikaa synkkiin ja negatiivisiin asioihin. Heillä on pakottavat tarve tietää totuus, mutta tämä aspekti voi värittää heidän totuutensa negatiiviseen suuntaan. He voivat olla jopa pakkomielteisiä yrittäessään todistaa, että jotain on tosiaankin vialla eivätkä asiat ole lainkaan niin hyvin tai sillä mallilla miltä ne näyttävät. Taipumusta itsetuhoisuuteen voi ilmetä ja se pohjautuu siihen, että he pelkäävät joutuvansa hyväksikäytön tai valehtelun kohteeksi tietämättään. Haluttomuus hyväksyä asioiden positiivisia puolia sekä taipumus olla luottamatta muihin voi johtaa siihen, että he kuluttavat aikaansa todistaakseen muille, että heidän (keksimänsä) pelot ovat aiheellisia! Tuloksena voi olla itse itsensä täyttäviä profetioita - negatiivisten asioiden manaamista valmiiksi, joka sitten johtaa siihen, että asiat tapahtuvat negatiivisesti. Sitä saa mitä tilaa. Tämän aspektin alaisuudessa olevat ihmiset voivat tuntea olonsa usein myös yksinäiseksi.
Saadakseen aspektin haltuunsa näiden ihmisten tulisi tietoisesti työskennellä negatiivisten asioiden etsimisen taipumustaan vastaan. On upeaa seurata vierestä kuinka aurinko yhtymä pluto-ihminen tajuaa oman negatiivisen noidankehänsä. On kuin he syntyisivät uudelleen ja saisivat uuden elämän, jonka he voisivat aloittaa puhtaalta pöydältä! Esimerkkinä vaikka aurinko yhtymä pluto-henkilö, joka on naimisissa ja epäilee jatkuvasti puolisoon syrjähypystä. Epäilys voi olla musertavaa ja ottaa haltuunsa ihmisen koko elämän – aika, energia ja elämä kuluu todisteiden etsimiseen siitä, että puoliso tosiaankin pettää häntä. Kun totuus tulee viimeinkin esille, ihmisen valtaa suuri helpotus. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteivät kipeät totuudet satuttaisi heitä. Mutta ajanjakso, jolloin ”he eivät tietä mutta epäilevät” on kahta tuskaisempi! Samaan hengenvetoon voidaan todeta, että ”Se mitä ei tiedä, ei voi satuttaa sinua” ei päde näihin ihmisiin. Heille tietämättömyys (ja siitä johtuva epäillys) voi toden totta satuttaa heitä – hulluuden partaalle saakka. Halu tietää totuus sattuu niin vietävästi, puhumattakaan siitä tuskasta, kun alkaa epäillä kaikkea, koska asiat ovat ”liian hyviä ollakseen totta” tai kaikki on liian onnellista ja tasaista.
Tämän aspektin ihmisten on erittäin tärkeää tunnistaa tällainen itsetuhoinen käytösmalli. Konjunktiossa nämä ihmiset elävät ja hengittävät pluto-energiaa.  Aurinkoon osuessaan energia muuttuu niin vaistomaiseksi, että sitä on vaikeaa edes huomata tai havaita. Tästä voi tulla helposti ihmisen ”Sokea piste”. Mutta, tämän aspektin ominaisuuksien ymmärtäminen on askel kohti mielekästä elämää. Aurinko-Pluto aspektissa on ensin tunnistettava pluton energia ja sen jälkeen kanavoitava se positiivisesti. Tämä aspekti luo halun kokea elämää uusilla tasoilla. Tavallinen ja hyväksyttävä on heille aivan liian tylsää. He tarvitsevat enemmän ja pystyvät toden totta vetämään puoleensa vaikka millaisia seikkailua – ihan elämää muuttavakin – koska he janoavat niin paljon kokemuksia. Heidän on kuitenkin opittava päästämään irti asioista, jotka hidastavat heidän etenemistään elämässä. Positiivisesti kanavoitu plutoenergia voidaan ohjata esimerkiksi tutkimuksiin (etsivälle tällainen plutoenergia on hyväksi) tai terapeuttina toimimiseen (jossa ihmisten ymmärtäminen ja heidän lukemisensa on hyödyksi).
Nämä ihmiset määrittelevät jonkin merkityksen kaikille elämän kokemuksille. Heillä on usein paljon seksuaalista elinvoimaa ja intohimoa. Itse asiassa orgasmi pitää sisällään niin suuren määrän tunteellista intensiivisyyttä ja keskittyneisyyttä, kuten myös kokemuksen kuolemasta/syntymästä (Ranskassa orgasmia kutsutaan myös nimellä ”Pieni Kuolema”), että sitä voidaan sanoa melko puhtaasti plutoniseksi kokemukseksi. Heillä on syvällistä sisäistä näkökykyä ja usein he omaavat parantajan kykyjä. He ovat taitavia pääsemän asian ytimeen ja heidän elämänsä voi olla hyvinkin kiehtovaa. He opiskelevat pelottomuutta. Joskus vastaan voi tulla haasteellisia aikoja, mutta he saattavat huomata omien pelkojen voittamisen ja oman pimeän puolen haastamisen olevan taistelun todellinen syy.
tallennettu
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328Profiili
« Vastaus #5 : 08.06.2011 15:10:44 »

Aurinko Neliö tai Oppositio Pluto (Sun square or opposition Pluto)
Tämän haasteellisen aspektin alla syntyneet kantavat sisällään jännittyneisyyttä ja negatiivisuutta sekä itsetuhoista käyttäytymistä. Kun asiat menevät hyvin he pelkäävät, että jotain pahaa tapahtuu. Heidän ajatusmallinsa on alituiseen negatiivinen ja jos he eivät pidä ajatuksiaan silmällä ja kurissa, he voivat tulla hyvin onnettomiksi. Jatkuva murehtiminen, joka kiskoo maton alta, saattaa muodostua elämäntehtäväksi. Aurinko-Plutolla on valtavat voimat – kun he oppivat hyväksymään sen ja käyttämään voimaansa pelkäämisen sijaan, heistä tulee mitä tehokkaimpia, intuitiivisimpia, auttavaisempia ja parantavimpia ihmisiä!
Näille merkeille kaikkein ominaisinta on tapa morkata ja väheksyä voimakkaasti omia saavutuksia sekä oman itsensä ilmaisua. He asettavat itselleen hirveät paineet. Esimerkiksi lapsuudessa tämän aspektin ihminen on saattanut piirtää kuvan, todeta, että se on ihan huono, tuhota sen ja aloittaa uudelleen alusta. Tämä lapsi on myös häiriintynyt, jos muut ovat tuijottaneet häntä piirtämisen aikana. Tämä on hyvin yksinkertainen esimerkki, mutta se kuvaa tehokkaasti sitä, kuinka nämä ihmiset ovat tyytymättömiä erityisesti luoviin saavutuksiin ja ilmaisuunsa. He haluavat pitää luovan ilmaisunsa hedelmät piilossa, ennen kuin ne ovat ”juuri oikein” tehtyjä. Tämä johtuu siitä, että heillä on vaikeuksia ilmaista omaa persoonaansa sen laajuudessaan muille. He käyvät jatkuvaa köydenvetoa itsensä ilmaisemin ja itsensä piilottamisen halun välillä. He kamppailevat myös itsensä ja maailman hallinnan kanssa. He haluavat hallita itseään ja elämää. Autinko-Pluto ihmiset ovat erittäin harvoin tyytyväisiä itseensä. He ovat yliherkkiä kritiikille ja kokevat, että heidän täytyy muovata itseään uudestaan ja uudestaan. Heistä huokuu pelko kontrollin menettämisestä, joka saattaa olla peruja jostakin lapsuuden traumaattisesta kokemuksesta. Lapsuus on voinut olla myös kriisien täyttämä ja tunteiden valtaama. Tästä johtuen nämä ihmiset pelkäävät muutoksia ja kokevat ne uhkaavina. Tämä voi ilmetä tavoitteena hallita elämän jokaista käännettä niin, etteivät ne vain laukaise heidän pahimpia pelkojaan. Valitettavasti elämää ei voi laittaa muottiin!
Toinen tyypillinen piirre näille aspekteille on tarve yksityisyyteen. He pelkäävät paljastuvansa. Jälleen kerran tämä johtuu siitä, etteivät he ole ikinä tyytyväisiä siihen millaisia he ovat ja heidän oma minuutensa saa heidän olonsa epämukavaksi. He käyvät yleensä läpi monta identiteetti-kriisiä egon muutoksien myötä ja he tuntevat, että heidän täytyy pystyä hallitsemaan sitä millaisena muut heidät näkevät ja mitä muut ajattelevat heistä. Heidän halunsa suojautua muilta voi aiheuttaa ongelmia muiden kanssa, jotka saattavat väärin ymmärtää heitä ja kuvitella, että jatkuvan piilottelun ja yksityisyyden tarpeen takaa löytyy luurankoja kaapista ja koiria haudattuina. Totuus on, että he kamppailevat kovasti itseinhon kanssa ja pelkäävät oman itsensä näyttämistä, koska se saattaa heidän haavoittuvaan tilaan. Lisäksi he käyvät läpi, kuten sanottua, identiteetti-kriisejä hyvinkin usein.
He ovat nopeita huomaamat asiat rivien välistä. Heidän pitää kuitenkin olla varovaisia, sillä he saattavat tahattomasti lukea asiat, ihmiset ja tilanteet negatiivisina. Heidän täytyy ymmärtää, että jos he pyrkivät urkkimaan muista ja tilanteista esiin niiden ”synkät salaisuudet” sen sijaan, että etsisivät totuutta, tämä on peloista johtuvaa itsetuhoista käytöstä. Monet näiden aspektien ihmisistä ovat suorastaan riippuvaisen kiinnittyneitä asioihin, tapoihin, ihmisiin ja menneisyyteensä. Tämän kaiken alku ja juuri on muutoksen pelko, joka uhkaa tehdä heistä haavoittuvia. Silti, pluton päämäärä on saada aikaan juuri muutoksia ja sitä kautta transformaatioa. Ennemmin tai myöhemmin aurinko-pluto ihmisten on pakko kohdata muutoksen pelkonsa silmästä silmään ja hyväksyä se, että heidän on kasvettava siitä pois.  
Meillä kaikilla on oma pimeämpi, irrationaalisempi puolemme, mutta auringon ollessa haastavassa aspektissa plutoon henkilön on pakotettu kohtaamaan ja sisällyttämään sen omaan persoonallisuuteensa. Prosessi voi olla haastava, etenkin kun Aurinko hallitsee kaikkea, mikä on ”valoa” – rationaalista, tietoista mieltä. Aurinko on luonteeltaan jalo ja oikeudenmukainen. Yhdessä Pluton kanssa sillä voi olla hankaluuksia hyväksyä Plutolle ominainen pimeämpi, intensiivisempi ja usein irrationaalinen energia. Tämän haasteen eteen Aurinko-Pluto joutuu. Jos tämän aspektin ihmiset yllättävän itsensä manipuloinnista tai muiden salakavalista hallintayrityksistä, on selvää, että he käyttävät omaa Pluto-energiaansa väärin. Tämä viittaa vahvasti siihen, että he kärsivät huonosta itsetunnosta. Muistathan, että tarpeemme ja toiveemme eivät tyydyty manipuloinnin keinoin. Se tekee meistä vain entistä saamattomampia pitkällä tähtäimellä. Jos saan jonkun tekemään minulle palveluksen salakavalilla keinoilla, mitä se todistaa minulle? Se vahvistaa tunnettani siitä, etten ole tarpeeksi aikaansaava ja tehokas omana itsenäni. Ja, saamattomuus on jotain, mitä Aurinko-Pluto himoitsee.
Erityisesti oppositio asetelmassa ihmiset saattavat vetää puoleensa manipuloivia, omistushaluisia tai kateellisia ihmisiä. Neliössä he taas vetävät puoleensa enemmänkin vaarallisia tai hankalia tilanteita elämäänsä. Kummassakin tapauksessa ihmisen on tultava tietoiseksi siitä, miksi hän vetää puoleensa tällaisia asioita. Usein kyse on vain siitä, etteivät he käsittele omia pelkojaan tarpeeksi tehokkaasti ja he tuntevat, että ote oman elämän ohjauspyörästä on irronnut. Tästä syntyy ikävä, itseään toistava noidankehä. Jossakin vaiheessa he todennäköisesti havahtuvat huomaamaan olevansa erittäin vahvoja ihmisiä, jotka pomppaavat nopeasti takaisin jaloilleen elämän vastaiskujen jälkeen. Heidän on otettava osaksi identiteettiään oma ”pimeä” puoli, joka hoituu vain tunnustamalla, kohtaamalla ja hyväksymällä se. Itsensä hyväksyminen on avaintekijä tämän aspektin hallitsemiseen. On tärkeää myös keskittyä kanavoimaan Pluton tuhoisa voima johonkin positiiviseen tekemiseen.

Santanan kappale ”Put Your Lights On” on kuin tehty Pluto-Aurinko ihmisille:
Hey now, all you sinners (Hei kaikki syntiset)
Put your lights on (sytyttäkää valonne)
Put your lights on (sytyttäkää valonne)
Hey now, all you lovers (Hei, kaikki rakastavaiset)
Put your lights on (sytyttäkää valonne)
Put your lights on (sytyttäkää valonne)

Hey now, all you killers (Hei, kaikki tappajat)
Put your lights on (sytyttäkää valonne)
Put your lights on (sytyttäkää valonne)
Hey now, all you children (Hei, kaikki lapset)
Leave your lights on (Jättäkää valonne loistamaan)
Better leave your lights on (On parasta jättää valosi loistamaan)

Because there's a monster living under my bed, (Koska sänkyni alla majailee hirviö)
Whispering in my ear. (Kuiskien korvaani)
There's an angel with a hand on my head (Pääni päällä on enkelin käsi)
She say I got nothing to fear (Hän sanoo, ettei ole mitään pelättävää)
There's a darkness living deep in my soul (Sieluni syvyyksissä elää pimeys)
Still got a purpose to serve (joka kuitenkin palvelee tarkoitustaan)
So let your lights shine, (Joten anna valosi loistaa)
Deep into my home (syvälle kotiini)
God don't let me lose my nerve (Jumala, älä anna minun romahtaa)

Because there's a monster living under my bed (Koska sänkyni alla majailee hirviö)
Whispering in my ear (Kuiskien korvaani)
There's an angel with a hand on my head  (Pääni päällä on enkelin käsi)
She say I got nothing to fear (Hän sanoo, ettei ole mitään pelättävää)
She said, "la la la la hey la la, (Hän sanoi “"la la la la hei la la)
we all shine like stars. (Me loistamme kuin tähdet)
la la la la, hey la la  ("la la la la hei la la)
we all shine like stars" (Me loistamme kuin tähdet”)
Then we fade away (Kunnes hiivumme pois)

Aurinko sekstiili tai kolmio Pluto (Sun sextile or trine Pluto)
Kaikkien tämän harmonisen aspektin alaisuudessa syntyneiden on helppoa ja luonnollista löytää oma intohimonsa, seurata sitä ja keskittyä päämääräänsä. Näitä ihmisiä ei pelota oikeastaan yhtään mikään. He rakastavat ja vaalivat kasvua, erityisesti psykologisessa mielessä. He rakastavat elämän mysteereitä ja ovatkin soveliaita selvittämään niitä. Monet tämän aspektin ihmisistä kokevat, että heillä on jokin ”kutsumus” tai kohtalo täytettävänään. He löytävät ja antavat helposti merkityksiä asioille ja tapahtumille, joita muut ihmiset pitäisivät ”tavallisina”. He tarkkailevat symboleita ja lukevat asiat rivien välistä oikeastaan koko ajan. Fyysisesti he ovat hyvin elinvoimaisia ja paranevat haavereista ja sairauksista silmän räpäyksessä.
Muut kunnioittavat heitä. He eivät pelkää liata käsiään ja usein he ovat salamana auttamassa muita – eivät ainoastaan arkisissa käytännönasioissa, vaan lisäksi myös henkisissä tai psyykkisissä asioissa. Heidän sisäinen näkökykynsä on ihailtavan terävä. Heitä eivät hetkauta elämän eteen tuomat muutokset tai haasteet, sillä tavallisesti he pystyvät ymmärtämään asiat suuremmassa mittakaavassa. He eivät kuitenkaan ole pelkkiä hyväntekijöitä, joskaan eivät mitään lainrikkojiakaan. He eivät pelkää omaa ”pimeää puoltansa”, joka kuuluu osaksi ihmisluontoa, ja tästä johtuen he voivat kirjoitella ja muuttaa lakeja ja säännöksiä itselleen sopiviksi, jos he kokevat sen aiheelliseksi. Monet heistä nauttivat suuresti henkilökohtaisesta kasvusta ja elämän oppiläksyistä. Pinnallisuus ei inspiroi heitä ja he kyllä huomaavat lähes välittömästi, jos asioissa on koira haudattuna. Jotkut saattavat kokeilla etenkin nuorella iällä omia kykyjä muiden harhauttamiseen, mutta pääasiallisesti he keskittyvät kasvattamaan omia voimiaan positiivisesti. Oikeastaan he pyrkivät tekemään kaikkensa, etteivät huijaisi itseään, kuten me kaikki tahdomme tehdä joskus. He ovat intohimoisia ja intohimo voi olla erittäin intensiivistä. Heillä on suuri jano kokea muutakin kuin ”tavallista” elämää, ja he voivat olla hyvinkin kunnianhimoisia tavoitteissaan. Jotkut ovat perfektionisteja vaatien itseltään liikaa ja muilta suhteellisen kohtuullisesti vaivannäköä ja rehellisyyttä.
Neliö on näistä kahdesta dynaamisin aspekti. Sekstiili-ihmiset voivat ottaa omat kykynsä käyttöön, kun niille ilmenee tarvetta, kun taas neliöt yhdistävät aspektin ominaisuuksia omaan persoonaansa, ilmaisten niitä luonnollisesti ja jatkuvasti.


AURINKO CHIRON/KEIRON
Katso Chironin aspektit
« Viimeksi muokattu: 24.06.2011 01:15:03 kirjoittanut AthaMaarit » tallennettu
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328Profiili
« Vastaus #6 : 08.06.2011 15:11:53 »

AURINKO – NOUSUMERKKI / ASKENDENTTI

Aurinko yhtymä Nousumerkki (Sun conjunct the Ascendant)
Nämä ihmiset tekevät voimakkaan ensivaikutelman. Muut näkevät heidät itsevarmoina ihmisiä tai jonkinlaisina johtohahmoina. Tämä johtuu siitä, että he uhkuvat voimaa. Joitakin tällainen voiman uhkuminen saattaa ärsyttää, josta on hyvä olla tietoinen. Heidät huomataan helposti ja he ovat erittäin tietoisia siitä millaisen vaikutelman he antavat muille.
Aurinko nousuiset tahtovat ajatella, että he ohjaavat kohtaloa miten tahtovat. He eivät usko kohtaloon ja he ottavat jokaisen pessimistisen kommentin henkilökohtaisena haasteena. Oikeastaan tämä ominaisuus tahtoo yleensä laajentua useille elämän osa-alueille – he haluavat johtaa mieluummin kuin olla johdettavina ja he ovatkin omimmillaan tilanteissa, joissa ohjat ovat vapaasti heidän käsissään. He mieltävät itsensä vahvasti osaksi sitä kuvaa, jonka he itsestään välittävät muille, ja he tahtovatkin tulla nähdyiksi pystyvinä yksilöinä. Lapset saattavat ilmentää itseään ikäistään vanhempina tämän aspektin alaisuudessa.
Jos Aurinko on 12. huoneessa ja yhtymässä Nousumerkkiin, halu johtaa ja tulla huomatuksi on suuri, mutta he saattavat epäröidä, kun heidän pitäisi ilmaista näitä johtamishalujaan. He saattavat päiväunelmissaan kuvitella olevansa merkittäviä johtohenkilöitä tai suuria ihailun kohteita, mutta he ovat aivan liian tietoisia itsestään uskaltaakseen heittäytyä parrasvaloihin. Aikaa myöten he saattavat kuitenkin löytää tilaisuutensa päästä johtoon ja huomioon jotakin erikoisempaa tai luovempaa reittiä pitkin.
Tämä on hyvin Oinasmainen aspekti.

Aurinko neliö Nousumerkki (Sun square Ascendant)
Aurinko neliö Nousumerkin ihmiset eivät aina “anna sellaista vaikutelmaa kuin tahtoisivat” muille. Varsinkin nuorena he saattavat loukata muita omalla ”asenteellaan”. Joskus he saattavat ilmentää itseään ylivoimaisina, ylpeinä ja töykeinä. Jos asia on näin, kyseessä on mitä ilmeisimmin lapsuudesta juurensa juontava puolustusmekanismi. Syystä tai toisesta he haluavat ilmaista itseään usein väärällä tavalla. Tämän taipumuksen ymmärtäminen on tärkeää, sillä muussa tapauksessa luontainen puolustusmekanismi pahentaa asiaa ja tämän aspektin henkilöt saattavat joutua ongelmiin töissä (erityisesti auktoriteettien kanssa) tai parisuhteissa. Omien tapojen ja asenteen pehmentäminen tekevät ihmeitä kaikenlaisille suhteille.  

Aurinko oppositio Nousumerkki (Sun opposition Ascendant)

On hyvin todennäköistä, että tämän aspektin ihmiset “löytävät itsensä” muiden kautta. Monilla heistä on läheinen kumppanuussuhde hyvään ystävään tai rakastettuun ilman pitkiä taukoja. Tämä on omalla tavallaan Vaakamainen aspekti, varsinkin jos Aurinko on 7. huoneessa. He syttyvät eloon voidessaan olla kahden jonkun toisen kanssa. Tämä tekee heistä hyviä neuvottelijoita, terapeutteja tai muun alan ammattilaisia, jossa kyvystä hypätä toisen saappaisiin on hyötyä.  Päätösten teko on heistä mukavinta, kun he saavat päättää asioista yhdessä jonkun toisen kanssa. He ovat juuri niitä, jotka rimpauttavat parhaalle ystävälle tai kumppanille, kun on aika tehdä jokin tärkeä päätös – ei tosin sillä, että he ottaisivat ystävän tai kumppanin neuvosta välttämättä onkeensa! Kaikesta huolimatta kaksisuuntainen toiminta ja kommunikointi auttavat heitä löytämään vastaukset sisimmästään. He ymmärtävät asioita myös toisen näkökulmasta. Heitä ei tapaa (vapaaehtoisesti) ravintoloissa tai elokuvissa yksinään. He vain tuntevat olonsa vahvoiksi ja onnellisiksi, jos joku on heidän mukanaan. Jotkut ovat alistuvia, mutta eivät kaikki. He eivät nimittäin anna mielellään omaa voimaansa muille. Tästä huolimatta he eivät välttämättä ”omista” omaa voimaansa ilman, että he saisivat palautetta muilta, ja ”joku muu” tässä yhteydessä ei tarkoita ihmisiä yleisesti vaan jotakuta tiettyä yksilöä.

Aurinko seksitiili tai kolmio Nousumerkki (Sun sextile or trine the Ascendant)
Tämän harmonisen aspektin alaisuudessa syntyneet saavat luontaisesti kaikkea hyvää osakseen muilta. Heidän ympärillään leijuu arvovallan ja jalomielisyyden aura. Heidän ilmentämä arvovalta ei ärsytä muita, pääasiassa siksi, että heistä on samaan aikaan aistittavissa vilpittömyyttä. Jos Aurinko tai Nousumerkki eivät ole muuten haasteellisesti asettautuneita, useimmat kuvailisivat näitä henkilöitä luonnolliseksi, helposti pidettäviksi ja ystävällisiksi. Erityisesti kolmio persoonia kiehtovat esittävä taide, urheilut tai pelit, sekä seuraajina että osallistujina. Tämä on suosiollinen aspekti heille, jotka joutuvat esiintymään julkisuudessa.


NOIN! Ketju on nyt vapaasti käytettävissä kommentointiin, pohtimisiin, omiin havaintoihin jne.  coolsmiley
« Viimeksi muokattu: 08.06.2011 17:35:34 kirjoittanut AthaMaarit » tallennettu
Fawnette
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 148Profiili
« Vastaus #7 : 08.06.2011 23:32:18 »

Kiitoskiitoskiitos! Ihan mahtavaa.  Cheesy
tallennettu

aurinko vesimies
kuu  askendentti neitsyt
merkurius  venus  mars saturnus neptunus uranus kauris
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3625Profiili
« Vastaus #8 : 09.06.2011 07:23:05 »

Sä oot mahtava Atha!!!  Smiley Itse ymmärrän kyllä englantiakin, mutta on se kiva lukea suomeksi ja monelle tästä on apua!
tallennettu
Hopealohikäärme
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 372


Säh!


Profiili
« Vastaus #9 : 09.06.2011 11:09:46 »

Suomeksi lukiessa tekstistä huomaa asioita eri tavalla kuin englanniksi, joten hienoa työtä. Kiitos!
tallennettu

1.  saturnus 14.8% (10. huone)
2.  merkurius 13.8% (6. huone)
3.  pluto 11.6% (8. huone)

1.  rapu 14.4% (DC)
2.  kaksoset 13.5%
3.  jousimies 11.5% (MC)
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328Profiili
« Vastaus #10 : 09.06.2011 15:10:37 »

Suomeksi lukiessa tekstistä huomaa asioita eri tavalla kuin englanniksi, joten hienoa työtä. Kiitos!

Tämä on ihan totta. Jotenkin asiat myös jäävät paremmin muistiin, ainakin omalla kohdallani, kun tekstin saa lukea suomeksi.

Meillä on foorumilla jonkun verran porukkaa, joka ei ole kielitaitoista, joten ihan heitäkin ajatellen olen hommaan ryhtynyt Smiley
tallennettu
Liekku
Astroholisti
*****
Viestejä: 1167Profiili
« Vastaus #11 : 09.06.2011 21:09:44 » Aivan mahtavaa,---ja viela suomeksi,--kiitos AthaMaarit.    Smiley
tallennettu
Mamie
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 416Profiili
« Vastaus #12 : 15.06.2011 20:03:42 »

Hienoa, hienoa! Kiitos noista..  coolsmiley On se vaan aivan eri lukea äidinkielellä vaikka englantia ymmärtäisikin.
tallennettu

Aurinko vaaka 10.
indiima
Astroholisti
*****
Viestejä: 1647Profiili
« Vastaus #13 : 15.06.2011 21:34:47 »

Kiitos Athamaarit!
tallennettu

askendentti leijona   aurinko jupiter neptunus kauris  kuu mars kalat  merkurius uranus jousimies   venus vesimies  saturnus pluto skorpioni  chiron kaksoset MC  kuunsolmu  harka
nepparinen
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 100


Profiili
« Vastaus #14 : 21.06.2011 09:44:34 »

Voi kiitos! Olet tehnyt ison työn. Löysinpä tuolta selityksen monelle asialle, kun kartallani komeilee  aurinko aspect_squ pluto.
tallennettu
Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
 
Siirry: