Sivuja: 1 [2]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Suojautuminen pahalta silmältä?  (Luettu 16556 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Marion
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 254



Profiili
« Vastaus #15 : 19.02.2006 12:22:25 »

Onkohan meidän perhe suojeltu pahalta, kun talomme on vaalean sininen?   ::)Sinistä väriä olen käyttänyt kodin sisustuksessa. Tuulikellokin löytyy talosta. En ole koskaan osannut ajatella mitää pahaa silmää.

 smitten  smitten  smitten  smitten
tallennettu
Marion
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 254



Profiili
« Vastaus #16 : 19.02.2006 13:05:44 »

Löysin tälläista tietoa!

Paha silmä
(engl. evil eye). Käsitys sairauksia ja huonoa onnea tuottavasta pahasta silmästä on hyvin vanha ja laajalle levinnyt. Se ilmenee muun muassa antiikin Egyptissä, Kreikassa, Roomassa sekä afrikkalaisissa, intialaisissa ja kiinalaisissa kansantaruissa. Pahan sydämen on uskottu aiheuttavan pahan silmän. Pahalla silmällä ovatkin katsoneet kateelliset ja mustasukkaiset. Heidän kohteikseen ovat joutuneet hyväosaiset, nuoret morsiamet, raskaana olevat naiset sekä pienet lapset.

Pahaa silmää vastaan on suojauduttu onnettomuuksia estävien amulettien avulla. Erilaisten korujen lisäksi on käytetty myös hevosenkenkiä ja lehmien sarvia.

Amuletti
(engl. amulet). Amuleteilla tarkoitetaan esineitä, joiden uskotaan suojelevan kantajaansa sairauksia, onnettomuuksia ja noituutta vastaan.

Talismaani
(engl. talisman). Talismaani on esimerkiksi puusta tai metallista valmistettu esine, jolla uskotaan olevan hyvää onnea tuottavia vaikutuksia.

Kirjallisuutta: Bohigian 1998.
tallennettu
Marion
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 254



Profiili
« Vastaus #17 : 19.02.2006 13:13:38 »

Tässä lisää asiasta.


http://www.saunalahti.fi/arnoldus/pahasilm.html

http://www.sro.fi/opetuksia/raamattuluennot/RM-hyva-paha.htm

http://fi.wikipedia.org/wiki/Paha_silm%C3%A4
tallennettu
selkälokki
Vieras
« Vastaus #18 : 19.02.2006 13:20:11 »

Lainaus
Pahan sydämen on uskottu aiheuttavan pahan silmän. Pahalla silmällä ovatkin katsoneet kateelliset ja mustasukkaiset. Heidän kohteikseen ovat joutuneet hyväosaiset, nuoret morsiamet, raskaana olevat naiset sekä pienet lapset
Ajattelisin, että niin sanotun pahan silmän, eli pohjimmiltaan pahan sydämen omaavat ne, jotka eivät itse rakasta itseään, joilla siis todennäköisesti olisi sydänchakrassa tukos tai muuta häikkää, ja tulevat sitten kateelliseksi toisille.
Mutta uskon kyllä, ettei kukaan voi ketään kirota tai ne kiroukset ei tartu, eikä kateellisuus aiheuta hankaluuksia (tai siitä ei välitä), jos itse on löytänyt
rakkauden itseään kohtaan ja rakastaa myös muita. Uskon, että ihminen, joka säteilee universaalia rakkautta, pystyy kevyesti ohittamaan kaateelliset, pahasydämiset ihmiset.
tallennettu
Lake
Vieras
« Vastaus #19 : 20.02.2006 09:07:55 »

Hei! Löytyykö täältä pahaan silmään uskovia? Tuolla Etelä-Euroopassahan ihan yleisesti pahaan silmään uskotaan ja siltä suojaudutaan. Itse uskon siihen myös ja olen valitettavan usein sen saanut Sad buck2 Kysyisinkin nyt, tunteeko kukaan mitään hyvää suojautumiskeinoa?

Esko Jalkasen kirjoissa aihetta on ainakin käsitelty.
http://www.eskojalkanen.net/kirjat.htm
tallennettu
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5323



Profiili
« Vastaus #20 : 20.02.2006 11:07:32 »

Tiesittekö muuten, että nykyisin hevareiden käytössä oleva vuohenpää-käsimerkki (eli etusormi ja pikkirilli ylhäällä) on myös alunperin Pahaa Silmää vastaan oleva suojaus.  Wink  Sitä on käytetty paljon Italiassa ja uskotaan, että kyseinen symboli suojaa myös kirouksilta, sillä se kimmottaa kirouksen takaisin sen lähettäjälle. Kiroushan on samaa kuin Paha Silmä : ajatellaan toisesta pahaa, toivotaan hänelle pahaa, aiheutetaan hänelle pahaa.
tallennettu
Mio
Astroholisti
*****
Viestejä: 1482


Ea Mai


Profiili
« Vastaus #21 : 22.02.2006 17:46:08 »

Jos osaa suojautua itseään vastaan niin muuta ei sitten tarvitse hoitaakkaan. knuppel2

Siinäpä sitä hommaa piisaakin...
tallennettu

The clay of reality is molded in dreams
Sivuja: 1 [2]
  Tulostusversio  
 
Siirry: