Sivuja: 1 ... 10 11 [12] 13
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Homoillekko hihamerkki...??!!  (Luettu 104383 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
eppana
Astroholisti
*****
Viestejä: 1258



Profiili
« Vastaus #165 : 09.12.2010 13:34:36 »

Siis ton linkin jutun on pakko olla vitsi  Embarrassed ... Eikö?

Luin tämänkin : http://www.iglhrc.org/cgi-bin/iowa/article/pressroom/pressrelease/1257.html
enkä voinut lakata tuijottamasta tuota listaa maista, jotka äänestivät puolesta.. Enemmän kun yllättäviä maita mukana (siis mun mielestä)  Shocked Cry tickedoff.

Samoin tuossa pidättäytyvien(?) listassa.
« Viimeksi muokattu: 09.12.2010 13:59:59 kirjoittanut eppana » tallennettu

"Optimisti pärjää helvetissäkin, pessimisti ei taivaassakaan"- vanha sanalasku.
nousukuu
Astro-nauttija
****
Viestejä: 841


Profiili
« Vastaus #166 : 15.02.2011 18:45:56 »

Tällainenkin:

Älä äänestä homofobiaa eduskuntaan
http://homofobia.fi/?sivu=eduskuntavaalit

Jos asian poliittisuus loukkasi foorumin sääntöjä niin viestin voi poistaa vailla huolta että olisin katkera.

Tuolla toisaalla juuri kritisoin/hämmästelin koko eduskuntaa ja tätä systeemiä, mutta ovathan nuo sentään saaneet poistettua homouden rikollisuuden ja hyväksyttyä translain. Vielä on kuitenkin työsarkaa jäljellä...
tallennettu
maallikko
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 377



Profiili
« Vastaus #167 : 20.02.2011 07:38:09 »

Vasta nyt luin tuon Uusitalon jutun. Minusta juttu oli yksinkertaisesti huono ja kertoi enemmän kirjoittajasta itsestään kuin aiheestaan. Minulle jäi siitä vaikutelma, että kirjoittaja on pukannut ilmoille raakileen. Minusta ajassamme on jotain kummaa, joka ilmenee nimenomaan suhtautumisessa erilaisiin ihmisryhmiin. Minusta viime vuosina vähemmistöjä, olipa ne sitten maahanmuuttajia tai seksuaalisia vähemmistöjä, on nostettu esiin ja jopa jalustalle. MUTTA.. nämä vähemmistöt eivät ole tehneet sitä itse, vaan heille on raivattu tilaa enemmistöä syyllistämällä, vihjailemalla suomalaisten olevan rasisteja ja suvaitsemattomia. Ei ole viitattu mihinkään konkreettiseen tapaukseen vaan on annettu ymmärtää, että eihän nuo mitään suvaitse ja rasisteja ne on kuitenkin kaikki. Paras esimerkki tästä mentaliteetista on mielestäni Päivi Lipposen aivopieru tampereleisen pizzeriapalon yhteydessä. Hän oli jo tulossa marssimaan rasismia vastaan Tampereelle, vaikka tekijöistä ei ollut julkisuudessa vielä mitään tietoa. Reaktio olisi ollut todennäköisesti sama jos tulipalossa olisi tuhoutunut joku homobaari.

http://isovimma.blogspot.com/

Linkissä on sama juttu Frankfurtin koulukunnasta, minkä linkitin viikko sitten englanniksi. Juttu on nyt suomeksi ja suosittelen kaikille lämpimästi. Haeskelin viime keväästä lähtien jotain, joka yhdistäisi toisiinsa sukupuolineutraalin avioliiton, feminismin, suvaitsevaisuuden ja monikulttuurisuuden. Olin varma, että niillä on jokin yhteinen tekijä ja näyttää siltä, että tuossa artikkelissa kuvataan tarkasti se piilossa ollut yhteys. Tämän päivän punavihreys näyttää olevan koulukunnan suora jälkeläinen. Täytyy vielä tutkia asiaa.

Voi olla että Uusitalo on askarrellut samojen asioiden parissa, mutta ei ollut vielä saanut muodostettua asiasta kokonaiskuvaa ja meni sitten julkaisemaan raakileen. Hänelle kävi vähän kuin Päivi Lipposelle. Liipasinsormi oli liian herkässä ja tuloksena osittain kelvotonta tekstiä. Samaa mieltä olen siitä, että Tasavallan Presidentille ei kuulu yksittäisten rikosten kauhistelu julkisuudessa. On hyvä muistaa, että vain muutamaa päivää myöhemmin pieneen vähemmistöön kuuluva mies ampui kolme suomalaista nakkikioskin jonossa. Mitäpä Halonen tähän? Ei sanaakaan.

Netissä ja kadulla ihmiset ihmettelivät ja mielestäni hyvästä syystä Halosen toimintaa. Arvailtiin että mitähän se Halonen sitten, jos kolmen heteron sijasta ampuja olisikin surmannut kolme homoa tai maahanmuuttajaa. Halusipa Tarja Halonen sitä tai ei,osa ihmisistä näkee hänet tällaisten tapausten jälkeen erilaisten vähemmistöjen presidenttinä ei Tasavallan Presidenttinä.

Jos tuo juttu Frankfurtin koulukunnasta pitää paikkaansa ja punavihreys on vallankumoukseen tähtäävää kulttuurin tuhoamista, silloin maailma ja sen tapahtumat näyttäytyvät todella erilaisessa valossa. Aivan uuden näkökulman saa myös muutamiin poliitikoihin ja puolueisiin ja myös Tarja Haloseen. Samoin käsitteet ja ismit monikultturisuus, suvaitsevaisuus, feminismi ja kulttuurirelativismi joutuvat myös outoon valoon. Ne eivät silloin välttämättä olekaan punavihreille aidosti kannatettavia asioita vaan niiden arvo on vain niiden kyvyssä tuhota vallitsevaa kulttuuria ja yhteisöä. Yhteisö eli me suomalaiset joudumme silloin vastaamaan kysymykseen; "Voimmeko suvaita yhteisössämme jäseniä, jotka ovat päättäneet tuhota sen?" Tietenkin voimme, mutta valta heiltä on kyllä otettava pois.
« Viimeksi muokattu: 20.02.2011 07:47:07 kirjoittanut maallikko » tallennettu

Kerralla kristityksi, sano akka kun virsikirjan söi.
nousukuu
Astro-nauttija
****
Viestejä: 841


Profiili
« Vastaus #168 : 20.02.2011 13:46:18 »

sukupuolisuvaitsevaksi (inhoan sanaa sukupuolineutraali)

Jäin miettimään näitä sanoja. Minulla ei siis ole voimakasta mielipidettä asiasta, paremminkin tunnustelen näitä sanoja. Minua ei toistaiseksi ole häirinnyt sana sukupuolineutraali, mutta ehkä siitä tulee vähän sellainen mielikuva että sukupuoli olisi jotain mikä ei sitten mitenkään saisi näkyä - tai jotain, vähän vaikea selittää. Miten Aminthir sitten koet sen sanan?

Toisaalta taas sana sukupuolisuvaitsevainen on hieman kömpelö, ja itselleni yleensäkin sanasta suvaitsevainen tulee sellainen tunnelma, että okei suvaitaan väkisin muttei todella hyväksytä.

En sitten tiedä mikä minusta olisi hyvä sana kuvaamaan asiaa. Vaikea keksiä sana jollekin sellaiselle asiaintilalle, joka itsestä tuntuu luonnolliselta ja itsestäänselvyydeltä (joskaan emme tässä yhteiskunnassa tosiaankaan elä siinä tilassa). Eli sille asiaintilalle, että kaikki saa olla juuri sitä mitä ovat, ja aidosti tasa-arvoisesti. Ehkä jopa mitenkään edes luokittelematta - mihinpä niitä ihmisten lokerointeja silloin enää tarvitaan.

Oikeastaan koko juridisen sukupuolen voisi hyvin poistaa. Ei tarvitsisi enää erotella avioliittoa ja rek. parisuhdetta. Transihmisten elämä helpottuisi paljon. Olen yrittänyt miettiä, kuka oikeastaan hyötyy juridisen sukupuolen olemassaolosta. En ole keksinyt. (Ai niin paitsi urheilijat. En kyllä ymmärrä sitä touhua ollenkaan mutta ehkä ne voisi keskenään edelleen käyttää jotain sukupuolijaottelua jos kokevat sen tarpeellisena.) Tietysti jonkin järjestelmän purkaminen on hallinnolle aina jonkinlainen työtä vaativa teko, tarvitsisi laatia uusia lomakkeita joissa ei kysytä sukupuolta jne.. Mutta tehdäänhän sitä jatkuvasti kaikenlaisia byrokraattisia uudistuksia eli ei siinä mitään vaikeutta pitäisi olla, noin niinkuin teknisesti ottaen.
tallennettu
maallikko
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 377



Profiili
« Vastaus #169 : 20.02.2011 17:51:58 »

Vastaus Aminthirille. Minun olisi pitänyt varmaan varoittaa tuosta linkistä myös. Alkukielinen tekstihän oli catholicinsight - jotain sivustolla, joka katolisena sivustona on varmasti huomattavasti vanhoillisempi kuin mihin Suomessa yleensä on totuttu. Pitihän paavikin aikanaan kommunismia saatanasta lähtöisin olevana isminä. En minäkään kaikkia linkin juttuja pidä järkevinä puhumattakaan siitä, että allekirjoittaisin ne. Noin äkikseltään näyttää siltä, että ns. punavihreyden taustalla on jonkinlainen oppirakennelma ja kuten sanoin pitää tutkiskella asiaa.

Noista vähemmistöjen ahdingosta sen verran, että kritiikki on aina paikallaan, jos valtaväestö sortaa vähemmistöä. Onko epämääräinen vihjailu rasistiksi tai suvaitsemattomaksi paras tapa saada äänensä kuuluviin? Sekä netissä että ihmisten kanssa jutellessa nousi viime kesänä toisinaan esiin sellainen huoli, että mitä tässä uskaltaa enää homoistakaan sanoa ettei leimautuisi suvaitsemattomaksi. Samoissa keskusteluissa monet sanoivat ettei heillä ole mitään homoja vastaan, että tavallisia ihmisiä nekin ovat. Se että muutama kaheli hyökkää kaasuttamaan homoja ei oikeuta yleistyksiin. Se on minusta toimimaton tapa osoittaa kritiikkiä.

Feminismi ei ole miesten salaliitto. Kysymys kuuluu onko feminismi marxilaisteoreetikoiden luoma väline mies- ja perheinstituutioiden murentamiseksi? Se että teoreetikot sattuivat olemaan miehiä ei tee siitä miesten salaliittoa miehiä vastaan. Se vasta hullua olisi  Grin Vitsiksi se varmaan oli tarkoitettukin?

Tiedän että Tarja Halonen on ollut SeTan puheenjohtaja ja ajattelinkin silloin, että hän kommentoi kaasuiskua nimeenomaan entisenä setalaisena. Toisten mielestä kommentointi oli paikallaan toisten mielestä ei ja molempiin näkemyksiin olen kuullut/lukenut hyviä perusteluja. Näkemyseroihin taitaa olla syynä erilaiset käsitykset Tasavallan Presidentistä instituutiona. Kaikki olisi unohtunut muutamassa päivässä, mutta sitten tuli tämä kolmen ihmisen surma, josta TP ei sanonut mitään, ei pahoitellut eikä tuominnut.
    Minulle TP edustaa koko kansaa. On puoluepolitiikan ja arkipäivän isompien ja pienempien sattumuksien yläpuolella. Kun hän ei sitten kommentoikaan mitenkään verityötä, vaikka oli kaasuiskun tuominnut tuoreeltaan, niin voit varmasti kuvitella miltä se tuntuu. Keskustelut netissä ja kasvotusten ihmisten kanssa nostivat esiin saman ihmettelyn, että miksi TP huomioi homot mutta ei tavallisia ihmisiä. Ikään kuin hän olisi Tasavallan Presidentti vain vähemmistöille eikä koko kansalle. Sinä olit tulkinnut asian niin, että vähemmistöt eivät kuulu tasavaltaan. Minä ja muut jotka ihmettelimme koimme asian juuri päinvastoin, että me emme kuulu tasavaltaan. Jos se tuntuu kummalliselta, on ehkä hyvä miettiä,  kuinka korkealle minä ja moni muu arvostaa Tasavallan Presidentin nimenomaan johtajana tai koko maan edustajana. Kun tällainen korkealle arvostettu henkilö sitten tuomitsee pienemmän rikoksen mutta on hiljaa paljon vakavammasta rikoksesta, niin kyllä se pistää ihmettelemään.

Ihan astrologisestikin elämme muutoksen aikaa.  pluto etenee  kauris . Kauris symboloi monien muiden asioiden ohella Isää siinä missä rapu on Äiti. Rapuun liitetään vahvasti myös perhe ja mielenkiintoisesti nyt kun  pluto on ravun vastamerkissä perinteinen perheen käsite on muuttumassa ja laajenemassa. Saa nähdä mitä  pluto transiitti läpi kauriin tuo vielä tullessaan. Vaikka  pluto muuttaa ja heittää vanhaa ja toimimatonta menemään, se on juuri tuo toimimaton ja tulevan kasvun tiellä oleva, jonka  pluto pakottaa hävittämään.  Se mikä on vanhaa ei automaattisesti ole toimimatonta ja kasvun tiellä.  pluto luo äärimmäisiä kärjistyksiä, joissa asiat ja arvot punnitaan perusteellisesti. Yksi sellainen kärjistys on tuo edellisen tekstini lopussa oleva kysymys suvaitsevaisuudesta. Ja vastaavia kysymyksiä on tulossa lisää.  
tallennettu

Kerralla kristityksi, sano akka kun virsikirjan söi.
maallikko
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 377



Profiili
« Vastaus #170 : 20.02.2011 19:39:15 »

Alamme olla samalla aaltopituudella, hieno homma. Homous ja heterous ovat niin vahvasti identiteettiä määritteleviä ominaisuuksia, että epäilen pääseekö kahtiajaosta kokonaan eroon koskaan. Suurin osa heteroista suhtautuu koko asiaan neutraalisti ja varmasti kokee me-henkeä homoseksuaalin kanssa ollessaan samassa työpaikassa, sählyporukassa jne. Suurimmassa osassa niitä rooleja, mitä ihminen esittää ( huono sana mutta parempaakaan ei tullut mieleen) päivän mittaan yhteisössä toimiessaan, on sukupuolinen suuntautuneisuus täysin yhdentekevä. Voisi sanoa, että se kaasuisku kohdistui tai se oli suunniteltu kohdistumaan ihmisryhmään, joka eroaa vain sen yhden ominaisuuden perusteella muista. Siksi minusta oli ja on edelleen perusteltua puhua meistä ja heistä tämän tapauksen yhteydessä, mutta tämä on enää näennäinen mielipide-ero, eikö vain?

Laitoin rikokset vakavuusjärjestykseen sen perusteella, kuinka paljon kakkua näistä teoista tulee. Viharikos käsitteenä on niin epämääräinen ja vaarallinen, että se pitäisi mielestäni poistaa Suomen laista kokonaan. Netistä löytyy sekä puoltavia että vastustavia käsityksiä ja kantoja joihin voi tutustua jos aihe kiinnostaa.

Muokkausta. Wikipedian mukaan suffrageteiksi kutsuttiin Iso-Britanniassa äänioikeutta vaatineita naisia 1900-luvun alussa. Naisten oikeuksien parantamista varmasti vaadittiin jo Ranskan vallankumouksen yhteydessä, mutta heitä kutsuttiin varmaan jollain toisella nimellä.
« Viimeksi muokattu: 20.02.2011 19:46:16 kirjoittanut maallikko » tallennettu

Kerralla kristityksi, sano akka kun virsikirjan söi.
maallikko
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 377



Profiili
« Vastaus #171 : 21.02.2011 17:45:41 »

Ei liity enää Uusitalon kirjoitukseen. Löysin neutraalimman Frankfurtin koulukuntaa käsittelevän tekstin sikäli kun kiinnostusta on. Aikansa lapsi sekin. Vallankumoukseen koulukunta ei usko vaan uudenlaisten miesten ja naisten luominen muuttaa hitaasti yhteiskuntaa. Tätäkin suosittelen kiinnostuneille luettavaksi.

http://iloinentiede.wordpress.com/2008/06/07/frankfurtin-koulukunta-essee/

 
tallennettu

Kerralla kristityksi, sano akka kun virsikirjan söi.
Esmiralda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5773


Minne tie vie...


Profiili WWW
« Vastaus #172 : 21.02.2011 19:42:34 »

Herää kysymys...

mitä nuo uudenlaiset neiset ja miehet ovat? Jotakin mitä ennen ei ole ollut?
tallennettu

Nousu Skorpioni (Jousimies)
Chiron Skorpioni
Aurinko, Venus ja Merkurius Rapu
Kuu Kalat       
Pluto ja Saturnus Leijona
Jupiter Jousimies
Mars Neitsyt
Neptunus Vaaka
Uranus ja Ceres Kaksonen

Maya, Punainen Itsevallitseva Kuu
Kiinalainen Rotta
Kelttiläinen Omenapuu

OLLAAN IHMISIKS
nousukuu
Astro-nauttija
****
Viestejä: 841


Profiili
« Vastaus #173 : 22.02.2011 14:24:27 »

Herää kysymys...

mitä nuo uudenlaiset neiset ja miehet ovat? Jotakin mitä ennen ei ole ollut?

Minä näen asian niin että päinvastoin jotain mitä oli ennen. Joskus hyvin kauan sitten ennenkuin sukupuolesta (tarkoitan tässä lähinnä genderiä) tehtiin ehdottoman kaksijakoinen. Toki se meille on sillä tavalla uusi asia koska olemme kasvaneet tähän tiettyyn ajattelumalliin.
tallennettu
nousukuu
Astro-nauttija
****
Viestejä: 841


Profiili
« Vastaus #174 : 22.02.2011 14:49:56 »

Niin siis tarkoitan että sukupuolen monimuotoisuus oli joskus normaali/luonteva ilmiö, en sitä että se olisi joskus ollut olematta olemassa.
tallennettu
maallikko
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 377



Profiili
« Vastaus #175 : 23.02.2011 18:23:46 »

Tämä uusi ihminen oli myös olennainen Neuvostoliitossa, vallankumouksen alkuaikoina. Olisiko tuo frankfurtilaisten uusi ihminen aika samanlainen kuin sosialismissa yleensäkin. Aika niukasti löytyi juttua aiheesta, mutta suppea elämänkerta löytyi suomalaisesta vallankumousnaisesta. Jotain tietoa paljastuu myös "uudesta naisesta". Itsellä pisti silmään se, kuinka vakaumus ja vallankumouksen ajaminen oli täysin kokonaisvaltaista.

http://www.ksl.fi/files/muisti/bettypel.htm
tallennettu

Kerralla kristityksi, sano akka kun virsikirjan söi.
Suljin
Astro-nauttija
****
Viestejä: 760



Profiili
« Vastaus #176 : 22.03.2011 16:15:01 »

Menin sanattomaksi..

Lips Sealed

"Jos joku murhaaja voi tehä parannuksen niin miksei joku homoki?"

Angry
tallennettu

Vain mielikuvituksesi on rajana
nousukuu
Astro-nauttija
****
Viestejä: 841


Profiili
« Vastaus #177 : 23.03.2011 19:18:58 »

Mutta parasta oli Nelosen uutisissa jossa tälle suurisilmälle kerrottiin että arkkipiispa sanoutuu irti kampanjasta. Jätkä meni sanattomaksi Cheesy

Tässä tuo uutispätkä:

http://www.ruutu.fi/video?vt=video_episode&vid=259787

kohdassa 6:35 alkaa se aihe
tallennettu
Rakkauden enkeli
Vieras
« Vastaus #178 : 26.03.2011 12:44:02 »

Olipa kerranki mielenkiintoinen päivä facebookissa Cheesy Ensin sekä yllämainitun kampanjan SEKÄ sitä vastustava sivu poistettiin. Sitten syntyi protestisivu poistamiselle. Sitten tuli ilta-uutisista monta juttua ko. tapauksesta.

Pääjehuna toimiva tyyppi suurin silmin selitti että "ei ole PAKKO toteuttaa homoutta, on myös vaihtoehto". Wau. Siis kiitti. Koska tää yhteiskuntahan suorastaan pakottaa homouteen, eiks je, heterot kanssaeläjät? Wink Ettäs kehtaatte olla VIELÄ tässä ajassa heteroita! Neanderthaalit!  Cheesy

Mutta parasta oli Nelosen uutisissa jossa tälle suurisilmälle kerrottiin että arkkipiispa sanoutuu irti kampanjasta. Jätkä meni sanattomaksi Cheesy

*A*

Juu siis aivan käsittämätöntä.  Shocked Onneksi ja todella hienoa, että arkkipiispa sanoutui irti kampanjasta.  coolsmiley
tallennettu
Athene
Astro-nauttija
****
Viestejä: 937



Profiili
« Vastaus #179 : 26.03.2011 20:02:43 »


Juu siis aivan käsittämätöntä.  Shocked Onneksi ja todella hienoa, että arkkipiispa sanoutui irti kampanjasta.  coolsmiley

Niinpä!Kaikkialla kuohuu nyt.On Libyan kriisiä,homokeskustelua jne..tuleeko tästä ikinä loppua?
tallennettu

Aurinko vesimies
nousu/kuu kaksonen
Sivuja: 1 ... 10 11 [12] 13
  Tulostusversio  
 
Siirry: