Sivuja: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 77
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Kivien tarinoita!  (Luettu 749028 kertaa)
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
Mirjam
Vieras
« Vastaus #180 : 20.02.2006 11:27:42 »

Tämäpä vaikuttaa mielenkiintoiselta! Jos suinkin ehdit niin nosta minullekin kivikortti  Smiley

Sinulle "CALCITE"    (The Tower)

Löydät kalsiitista lisää tietoa ketjun s.1 ja vastaus #12
tallennettu
Pallaskissa
Astro-nauttija
****
Viestejä: 920



Profiili
« Vastaus #181 : 20.02.2006 11:34:52 »

Aivan ihana ketju! Mi-Olea, olet nähnyt todella paljon vaivaa... Miten paljon tietoa tässä ketjussa jo on! Uskallanko enää pyytää kortin nostoa..?

Kysyy kissa, joka on jo lapsesta saakka ollut "kivitasku"  Wink
tallennettu

aurinko vaaka
kuu kalat
askendentti rapu
Mirjam
Vieras
« Vastaus #182 : 20.02.2006 11:59:00 »

Mi-Olea
Olet yllätyksiä täynnä mukavaa kun teet tätä kaikkea.
Suuri KIITOS  jos jaksat katsoa mitä tälle taikurille tulisi.
Taikuri   crazy2

Sinulle 'taianomainen'  Wink "SPINEL"   (Eight of Coins)

(http://www.element51.com/spinel.burma.matrix.close.jpg)

-Peruschakra
-anemiaan
-verenkiertohäiriöihin
-puhdistaa verta

 aspect_tri Magnesium-alumiinioksidi. Läpinäkyvä. Tavallisin väri punainen, mutta esiintyy kaiken värisenä.
Spinelli on tavallisimmi rubiininpunainen, mutta esiintyy myös violetin ja vaaleanpunaisen sävyissä, sinisenä, tummanvihreänä sekä mustan, keltaisen ja oranssin vivahteissa. Spinellin nimi tulee kreikan kielestä, jossa se tarkoittaa ’kipinää’ viitaten punaisen spinellin tulenhehkuiseen väriin.

 aspect_tri Spinelli määritettiin itsenäiseksi jalokiveksi vasta viime vuosisadalla. Sitä ennen punaisia spinellejä pidettiin rubiineina. Monet kuuluisat rubiinit, kuten Englannin kruununjalokiviin kuuluva Mustan prinssin rubiini ja Timurin rubiini ovat nykyisen tietämyksen valossa spinellejä.

 aspect_tri Punainen spinelli antaa keholle energiaa ja elinvoimaa. Se on hyväksi masennuksen ja voimattomuuden vaivatessa. Kivi edustaa toivoa, tahdonvoimaa ja tarkoituksen löytämistä. Kivi pehmentää vastahakoisuutta ja itsekritiikkiä sekä auttaa voittamaan esteet ja saavuttamaan päämäärän.

 aspect_tri Punaisen spinellin enrgia on tulinen. (Oletko osallistunut jo tulikävelyyn?  Wink )Se herättää toimintaan, tuo rohkeutta ja auttaa ilmaisemaan salassa pidettyjä tunteita ja kätkettyjä kykyjä. Rubiinin tavoin punainen spinelli auttaa kantajaansa rakastamaan epäitsekkäästi. Se opettaa asettumaan toisen ihmisen asemaan ja voittamaan oman itsekkyyden. Se on hyvä kivi vihkisormukseen.  Wink

 aspect_tri Spinelli esiintyy usein oktaedrina. Oktaedri on kidemuoto, joka muistuttaa kahta pyramidia, jonka pohjat ovat vastakkain. Oktaedri lisää kekittymiskykyä ja auttaa yhdistämään aineellisen ja henkisen tietoisuuden. Spinellin energia liitetään myös rakentaviin voimiin. Kivi kuvaa kehon ja sielun kykyä uudistua yhä uudelleen ja löytää oman sielunsa suunnitelma.


Keltainen spinelli antaa itseluottamusta ja selkeän kommunikointikyvyn sekä vahvistaa älyn voimia.

Musta spinelli suojelee, maadoittaa ja auttaa ymmärtämään ongelmien syitä

Oranssi spinelli, tuo optimismia ja parantaa seksuaalisia ongelmia.

Sininen spinelli, rauhoittaa ja avaa henkisen ymmärryksen.

Vihreä spinelli, välittää parantavaa energiaa ja lisää myötätuntoa.

Violetti spinelli, auttaa palvelemaan henkisiä päämääräiä.

Synteetisiä spinellejä opittiin valmistamaan jo 1920-luvulla. Nykyisin suurin osa koruissa käytetyistä spinelleistä on synteettisiä.

(Kivikortin kuvassa oli punaisia sekä vihreitä spinellejä)
« Viimeksi muokattu: 20.02.2006 12:14:41 kirjoittanut Mi-Olea » tallennettu
Loume
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 77


Profiili
« Vastaus #183 : 20.02.2006 12:17:14 »

Kumarrus ja kiitos  smitten
tallennettu

Nousumerkki Vaaka
Aurinko Vaa'assa
Kuu Jousimiehessä
Merkurius Skorpionissai
Venus Vaa'assa
Mars kaksosissa
taikuri
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 112



Profiili
« Vastaus #184 : 20.02.2006 12:54:02 »

Ihanaa Mi-Olea

Olet taas osunut omaksun punaisen värin ja puna-oranssi sävyt hyvin ja vihertävät tulevat metsästä.

KIITOS JA ISO NIIAUS   Wink

Tuo tuntui jotenkin omaksi, osa siitä tekstistä osui kyllä tosi hyvin.
Hienoa en voi muuta kun toivottaa sulle itsellesi oikeen taianomaista vkoa kun jotain sattuu ajattele silloin että taikuri oli mukana  Wink smitten

Taikuri   crazy2
tallennettu
Mirjam
Vieras
« Vastaus #185 : 20.02.2006 12:56:55 »

KIVIEN PARANTAVASTA VOIMASTA:

Tieto kivien parantavasta voimasta on yhtä vanha kuin ihmiskunnan historia. Egyptiläinen Ebersin papyruskäärö kuvailee, kuinka jalokiviä käytettiin lääketieteellisiin tarkoituksiin jo tuhansia vuosia ennen ajanlaskumme alkua.

Babylonialaiset ja intialaiset tutkivat tähtitaivaan liikkeitä ja planeettojen yhteyttä kiviin. Jokaiselle lapselle laadittiin tarkka tähtikartta ja määrättiin onnenkivi, joka vahvisti hänen luonteensa hyviä ominaisuuksia. Aasiassa on yhä jalokiviastrologian taitajia, (vau, siinäpä olisi hieno tutkimus alue..)  Wink Mutta länsimaissa tieto on kutistunut uskomukseksi horoskooppeihin. (ei kai nyt ihan niinkään..)  Wink

Siperialaiset shamaanit ja intiaaniparantajat kantavat puvuissaan vuorikiteitä päästäkseen helpommin ylisiin ja alisiin maailmoihin. Monet heimot käyttävät kiviä edelleen parantamaan erilaisia sielun ja kehon sairauksia.

Inkat ja mayat kehittivät korkeatasoisen kiteisiin ja pyramidimuotoon perustuvan teknologian, jota käytettiin muun muassa maan viljavuuden parantamiseen. Pyramidit kokosivat ja keskittivät kosmisia säteitä, jotka voimistivat maan eetterikenttää. Intiaanit hautasivat vuorikiteitä peltoon ja saivat kuivan maan kukoistamaan.

Vieläkin varhaisemmat tarinat kertovat Atlantiksesta ja Lemuriasta, mereen vajonneesta mantereesta, missä jalokiviä käytettiin energialähteinä sekä lasareissa ja avaruustutkimuksen viestintävälineissä ehkäpä vielä tehokkaammin kuin nykyään.

Jalokivet ovat palvelleet uskonnollisissa rituaaleissa ja vaikuttaneet maaimanuskontojen syntyyn. Faaraot ja Egyptin ylipapit kantoivat otsallaan lapis lazulia, joka avasi sen näkökyvyn. Antiikin ajan papittaret sytyttivät pyhän tulen heijastamalla auringonsäteet vuorikiteen läpi ja Delfoin kuulu oraakkeli antoi vastauksensa Omafalos-kiven juurella.

Muhammedin kerrotaan saaneen viestinsä kiviltä ja tänäkin päivänä jokaisen muslimin hartain toive on päästä pyhiinvaellusmatkalle Mekkaan ja osoittaa kunnioitusta Kaaballe, mustalle meteoriitille, joka on Allahin ja ihmisen yhdysside.
Raamattu kertoo, kuinka israelilaisten ilmestysmajaan sai astua vain ylipappi, joka kantoi kahdellatoista jalokivellä koristettua rintakilpeä. Johanneksen ilmestyskirjan mukaan Uuden Jerusalemin perustuksen muodostaa myös kaksitoista kiveä.

Jalokivet ovat aina symboloineet valtaa ja henkistä voimaa. Arvokkaimmat jalokivet kiinnitettiin kuninkaiden kruunuihin ja valtikoihin, joista ne säteilivät viisautta ja voimaa. Vanhoina aikoina hallitsijat vihittiin jalokivien salaisuuksiin ja he osasivat kanavoida niiden välittämän voiman oman olemuksensa kautta. Vielä keltit pitivät kuningasta elävänä energianlähteenä, jonka hyvinvoinnista riippui koko kansan menestys.

Hyvällä syyllä voi sanoa jalokivien olevan osa kulttuurihistoriaa. Ne suojelivat ristiritareita ja koristivat kardinaalien sormuksia ja ehtoolismaljoja. Antiikin lääkärit, keskiajan alkemistit ja idän astrologit tutkivat ja käyttivät hyväkseen kivien parantavia voimia. Euroopan kuningashoveissa tunnetaan monia tarinoita timanteista ja jalokivistä, jotka toivat kantajalleen onnea ja menestystä tai syöksivät kokonaisia dynastioita tuhoon.

Kaikkialla maailmassa kerrotaan satuja aarteita vartioivista lohikäärmeistä ja ritareista, jotka vapauttavat prinsessan jalokivin koristellulla miekallaan. Nykyajan avaruusseikkailuissa jalokivet auttavat sankaria siirtymään hyperavaruuteen tai muuttumaan näkymättömäksi. jalokivet ovat osa ihmiskunnan kollektiivista muistia. Ne vaikuttavat voimakkaasti tunteisiimme ja alitajuiseen mieleemme.

Mikä siis on kiven voima?
 
smitten

(Lähde; Kati Tarma; Kivien parantava voima)
« Viimeksi muokattu: 20.02.2006 13:26:53 kirjoittanut Mi-Olea » tallennettu
metsätonttu
Vieras
« Vastaus #186 : 20.02.2006 13:03:23 »

Kuinka ihana on maata kallioilla! Kukapa ei voisi silittää sen pintaa.
Kuinka ihana keväällä on istua auringon paisteessa kuumuneelle kivelle!
Kuinka ihana on saada siltä oppilaalta salaa lahjan, jota on käsitellyt välillä ankarasti. Kivi joka on kuumennut ja hiestä märkä, kuinka kauan lie sitä pitänyt, ennenkuin ojentaa sen lahjaksi.

Oisko se se, että kivi on niin yksinkertainen? Yksinkertaisesti vain puhdasta energiaa. Se ei tarvitse muuta kommunikaatiota, kun mennä luo ja koskea.
Jospa siihen sisältyy alkuelämä, minun oma.
tallennettu
Mirjam
Vieras
« Vastaus #187 : 20.02.2006 13:16:43 »

Nämä kivet, mitä täällä oli, ovat koskettaneet minua todella syvältä.
(http://www.gsf.fi/~mtorsson/public/Spinalonga.JPG)

SPINALONGAN SAARI (Spitaalisten saari Kreetan rannikolla)
tallennettu
taikuri
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 112



Profiili
« Vastaus #188 : 20.02.2006 13:30:22 »

Niin Mi-Olea tuo kuva tuodella koskettaa jos kivet voisivat kertoa niin mitä kaikkea saisimmekaan tietää.

Mutta toisaalta kyllähän kivet kertovat kun ajattelemme fossiilejä. Kivet ovat kätkenneet salaisuuksia.

Tosi on että kivet ovat kyllä todella kiehtovat ja ihan kun kirjoituksessa kävi ilmi niin niillä on ollut aina suuri vaikutus ihmisiin eri tavoilla. Mitä ei tuossa kirjoituksessa tullut esille niin onhan myös uhrikiviä ollut paljon.

Olen itse riippuvainen myös kivistä meillä on kotona osana sisustusta kiviä.
Se tuntuu vaan olevan osana meitä että pitää olla kiviä ympärillä.

Taikuri   crazy2
tallennettu
Mirjam
Vieras
« Vastaus #189 : 20.02.2006 13:38:29 »

Niin Mi-Olea tuo kuva tuodella koskettaa jos kivet voisivat kertoa niin mitä kaikkea saisimmekaan tietää.

Kyllä ne voivatkin kertoa..  Wink

Tuolla paikassa kun oli, minulta katosi täysin ajantaju. Koko ympäristöstä ja kivistä huokui ja välittyi 'tunnelmia', jotka heijastuivat myös omasta sisimmistäni, jostain 'vuosisatojen' takaa...
Koin tuon paikan 'silloin joskus tunnelman'...
Itkin miltei hysteerisesti koko seuravaan yön, kun tuolta saarelta palasin...todella syvältä tulevaa itkua...
Kaikkea sitä 'surua' mitä siellä koettiin silloin aikanaan, kun spitaaliset asuttivat saarta, vaikkakin he loivat sinne onnellisen oman yhteisönsä.
Niiden monien porttien läpi, mistä tuonne 'suljetulle' saarelle mentiin ja joiden jokaisen portin kohdalla kolahti rautakalterit alas...jokaisen takana kiinni kolahtavan kalterin jälkeen, sisällä koki, miten jokainen askel, erotti enemmän je enemmän lopullisesti ulkopuolisesta maailmasta.

Se oli/on KAUNIS paikka!
 smitten Cry angel
Toin sieltä mukanani pienen kiven lohkareen, mikä oli ajan, merituulen ja auringon patimoima.
Myöhemmin se kivi oli 'tulikävelyn tulessa' ja lopulta päätyi mereen. Näitä omia 'hassuja' rituaalejani.... Cheesy
« Viimeksi muokattu: 20.02.2006 13:42:11 kirjoittanut Mi-Olea » tallennettu
metsätonttu
Vieras
« Vastaus #190 : 20.02.2006 14:44:17 »

Todella!
Kurkkua kuristi kun luin tekstiäsi. Tuolla matkojen esittelyssä mainitsit tuon saaren ja jäin vähän ihmettelemään, että nyt ei ollut kyseessä mikä tahansa paikka. Tunteet ovat todellisuutta! Niihin sisältyy sekä menneisyys, tuleva ja nyt. Varmasti sinä koit kaiken sen. Cry
tallennettu
Mirjam
Vieras
« Vastaus #191 : 20.02.2006 16:19:56 »

Aivan ihana ketju! Mi-Olea, olet nähnyt todella paljon vaivaa... Miten paljon tietoa tässä ketjussa jo on! Uskallanko enää pyytää kortin nostoa..?
Kysyy kissa, joka on jo lapsesta saakka ollut "kivitasku"  Wink

Sinun 'taskuusi' "HERKIMER DIAMOND"    (The Magician)
(http://www.dakotamatrix.com/images/products/quartz1269b.jpg)

-Kruunuchakra
-vahvistaa virtsajärjestelmää
-edistää suoliston ja vatsan parantamista
-positiivinen vaikutus kaatumatautiin

 aspect_tri Kirkas valon ja ilon tuoja antaa paljon voimaa käyttäjälleen. Kaksipäinen ’timantti’ jota voi käyttää puhdistavan valon tuomiseksi chakroihin. Auttaa maaenergioiden puhdistamisessa.

 aspect_tri Upea valovoimainen sateenkaaren värileikki kuuluu Herkimer-timantille. Herkimer on kvartsia, joka saa loistonsa kauniin kaksikärkisen muotonsa ansiosta. Viestinviejä on Merkurius, joka aktivoi kommunikoinnin kahden pisteen välillä.

 aspect_tri Herkimrit ovat kaksipäisiä kristalleja, joita voi käyttää tukkeutuneitten meridiaanien avaamiseen. Tässä kivessä energia liikkuu pitkittäissunnassa, joten sitä voi käyttää esim. solarplexuksen ja sydänkeskuksen välissä. Herkimer stimuloi energiakeskuksia ja hajottaa ympärillään olevia alempia värähtelyjä. Siltä voi saada nopean avun särkyihin, jotka johtuvat jännityksestä.

 aspect_tri Herkimeriä voi kantaa mukanaan, kun tuntee tarvitsevansa piristysruisketta. Kiven voi laittaa yöksi tyynyn alle, jos tuntee tarvetta muistaa unensa. herkimer-timantit ovat kuin lapsosia, jotka kokevat olemassaolon helppouden ja ilon.
Ne vaikuttavat 'aura-tasolla', sillä ne ovat valoja syttymishetkellä, joiden pieni välähdys hajottaa mielipahan tuoman harmauden. Herkimerin tehtävänä onkin tehdä kantajansa onnelliseksi ja iloiseksi.

 aspect_tri Timantin ylivertainen kyky taittaa ja jakaa valo, tekee siitä henkisen voiman symbolin. Se on kovin fyysisessä maailmassa tunnettu aine ja olemukseltaan puhdasta valoa. Se kuvaa moraalista voimaa ja antaa rohkeutta elää oman sisäisen vakaumuksensa mukaisesti.

 aspect_tri Sanana timantti on alkuaan peräisin Kreikan kielen sanasta 'adamas' joka tarkoittaa voittamatonta. Sitä on käytetty rakkauden symbolina antiikin Kreikan ajoista nykypäivään saakka. Muinaiset Intialaiset uskoivat timanttien olevan tähtien sirpaleita. Tämä uskomus johtuu luultavasti timantin säihkyvyydestä.

 aspect_tri Timantti on syvällä maan kuoressa muodostunut jalokivi, jonka tulivuoren purkaus on tuonut maan päälle. Se on ainutlaatuinen ja ylivertainen luonnontuote, jota ihmiset ovat oppineet arvostamaan vuosituhansien aikana. Timantin ylivoimaisia ominaisuuksia muihin jalo- ja korukiviin nähden ovat esimerkiksi voimakas kiilto, loisto ja kovuus.

 aspect_tri Koostumukseltaan timantti on hiiltä. Ihan sitä samaa hiiltä jota näemme ympärillämme, ja johon elämä perustuu. Ainoa ero tavalliseen grillihiileen on se, miten hiiliatomit ovat järjestyneet.

 aspect_tri Timantin kauneus johtuu sen yksikertaisen nerokkaasta rakenteesta, jossa hiiliatomit ovat pakkautuneet kolmion muotoisin sidoksin toisiinsa. Kolmio on yksi vahvimmista tunnetuista rakenteista. Esimerkiksi yli sata vuotta pystyssä seisonut Eiffel-torni on rakennettu kolmion muotoisista teräspalkeista.

 aspect_tri Hiiliatomien sitoutuminen toisiinsa edellä mainitulla tavalla tekee siitä erittäin kovaa. Timantti on itse asiassa kovin luonnosta löydetty aine, eikä mikään muu aine pysty naarmuttamaan sitä. Kaikki muut kovinakin tunnetut materiaalit tulevat kaukana perässä.

 aspect_tri Timantilla on suuri symbolinen merkitys, sen ajatellaan kertovan ikuisesta tai kaiken kestävästä rakkaudesta ja siksi sitä pidetään hyvin romanttisena lahjana.
tallennettu
Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2365


Linnunradan liftari


Profiili
« Vastaus #192 : 20.02.2006 17:10:38 »

Hei Mi-Olea,

Ei kiirettä, mutta jonon jatkoksi ilmoittaudun jos vielä huolit mukaan. Smiley Tosi mielenkiintoista tietoa kivistä ja olisi jännä nähdä mikä kivi osuu kohdalleni.

Ostin hiljattain ensimmäisen kristallini ja tuli myös mieleen, että aikoinaan kun hypistelin jossain myyntikojussa kiviä ja kädessäni oli ametisti, niin myyjä sanoi että ihmiset usein poimivat sen kiven, joka liitetään heidän horoskooppimerkkiinsä. No, ametistihan on Kalojen oma kivi. Pidinkin kyseistä riipusta pitkään ja se on vieläkin tallessa. Smiley
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
Mirjam
Vieras
« Vastaus #193 : 20.02.2006 18:22:07 »

Hei Mi-Olea,
Ei kiirettä, mutta jonon jatkoksi ilmoittaudun jos vielä huolit mukaan. Smiley Tosi mielenkiintoista tietoa kivistä ja olisi jännä nähdä mikä kivi osuu kohdalleni.

Sinulle "DIOPTASE"    (Ace of Coins)

Siitä löytyy tietoa viestiketjun s.2 ja Vastaus #25
(suomenkielistä tietoa ei paljon tästä kivestä löytynyt...)
tallennettu
Mirjam
Vieras
« Vastaus #194 : 20.02.2006 18:31:39 »

Pari kivilinkkiä lisää!  Smiley

Näitä kuvia oli 'ilo' kasella.. Cheesy
http://www.wrightsrockshop.com/gallery/superb_specimens/superbspecimens.htm

Ja ihan kotimaista tietoutta:

http://www.kiviopas.fi/
tallennettu
Sivuja: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 77
  Tulostusversio  
 
Siirry: