Sivuja: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 77
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Kivien tarinoita!  (Luettu 743919 kertaa)
0 jäsentä ja 4 vierasta katselee tätä aihetta.
boboo
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 166


Keltainen Resonoiva Soturi


Profiili
« Vastaus #165 : 15.02.2006 19:01:22 »

www.neatstuff.net/avalon/
nopeasti tulin ilmoittamaan että
tuollakin on kivistä juttua  :Smiley
tallennettu

Liljah
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 20


Profiili
« Vastaus #166 : 16.02.2006 15:57:34 »


Heissan taas ja kiitos edellisestä tulkinnasta:korteista! Meinasi sydän pysähtyä, enkä oikein ymmärtänyt mitä tarkoitit! Kunnes tutkailin hiukan itseäni, johan hän älysi!=) ISO KIITOS!

Haluatko kertoa minullekkin kiven tarinan?
tallennettu
Mirjam
Vieras
« Vastaus #167 : 16.02.2006 16:52:56 »

Hei! Mistä löytäisin paikan mistä kiven voisi ostaa. Emerad The empress.Tidosta kiitos!

Itse en ainakaan mistään suomenkielisestä paikasta kyseistä kiveä löytänyt, rubiinia ja safiiria kyllä löýtyy muttei smaragdia. (emeraldia)
Ulkolaisista nettikaupoista varmasti saisi tilattua, mutta itsellä ainakin tuo kielitaito sen verran heikko, etten osaa mitään sellaistakaan suositella.

Tosin ihan kultasepänliikkeistä varmasti saa koruja, joissa voisi olla kyseinen kivi?
Tai sitten voi noista suomalaisista kiviliikkeistä kysyä, että josko saisivat hankituksi sellaisen?

 Smiley
esmes.
http://www.harmoniahuone.com/shop/home.php
tai
http://www.jalokivigalleria.com/
tallennettu
Mirjam
Vieras
« Vastaus #168 : 16.02.2006 17:27:38 »

Leeloollekin kelpaisi kivikortti tulkintoineen... *kiitos jo etukäteen*
Onko Mi-Olealla tai kenelläkään muulla muuten tietoa, mihin kabamba jaspis -kivi liittyy? (ostin sellaisen messuilta ja tekee mieli pitää sitä usein kädessä ja kipeissä kohdissa)


Sinulle "AVENTURINE"    (The High Priestess)
(http://www.manchesterminerals.co.uk/acatalog/AventGreen.jpg)

-Sydänchakra
-lievittää ahdistusta
-helpotusta stressiin
-avuksi rytmihäiriöihin

 aspect_tri Läpinäkymätön tai läpikuultava. Vihreä, tai harvoin oranssi, kimalteinen kvartsi.
Kivi on saanut nimensä 1700-luvulla Italiassa sattumalta keksityn lasilajin mukaan (ital.aventura=sattumalta). Aventuriinin kiilto johtuu pienistä hematiitti- tai fuksiittikiteistä.

 aspect_tri Viherä aventuriini on  fyysisen kehon parantaja, kuten useimmat vihreät kivet. Se tasapainoittaa sisäelinten toimintaa ja kehottaa solujen värähtelytasoa. Vaalenavihreä aventuriini lievittää tulehduksia, kuumetta ja allergisia tiloja. Se vahvistaa kehon ja etenkin pernan terveiden solujen toimintaa. Kivellä on puhdistava vaikutus myös kehon meridiaaneihin eli energiakanaviin.

 aspect_tri Tummanvihreä aventuriini rentouttaa lihaksistoa ja auttaa lievittämään kipua. Sen energia etenee vihreiden aaltojen tapaan. Kiven vaikutus tehostuu syvään hengittäessä.
Näin kiven energia pääsee helpoiten yhteyteen kehon rytmisen järjestelmän kanssa, jonka keskuksia ovat sydän ja hengityselimistö.

 aspect_tri Aventuriinin energia on läpitunkeva, puhdistava ja hiukan viileä. Se ei ime itseensä energiaa tai nosta alitajuisia tuneita tietoisuuteen malakiitin tavoin. Aventuriini vaikuttaa hellävaraisesti, hajottamalla kielteisiä tunteita tuomatta niitä tietoisuuteen.

 aspect_tri Kivi auttaa pääsemään irti vahingollisista ajatuksista ja tunteista, jotka synnyttävät ongelmia ja epätasapainoa kehossa. Aventuriinin kutsumus on huolehtia kehon hyvinvoinnista. Se sopii myös sydänkeskuksen puhdistamiseen yhdessä ruusukvartsin kanssa.

 aspect_tri Aventuriini vahvistaa mielikuvitusta ja myöteistä elämän asennetta. Se tasapainottaa ja auttaa tulemaan tutuksi omien voimavarojen kanssa. Kiven viileä vihreä rauhoittaa levottomuutta ja vaikuttaa hermostoon uudistavasti. Stressin, epäjärjestyksen ja kaaoksen aikana on hyvä kantaa mukanaa aventuriinia. Se on yleisparantaja, joka soveltuu värähtelyltään lähes kaikille ihmisille.

Aventuriini on kvartsia sisältävä (vihreä, sininen, harmaa, oranssi, keltainen...) puolijalokivi - ei mineraali. Suurin osa vihreistä ja sinivihreistä aventuriineista saadaan Intiasta. Myös Lapista saadaan kromikiilteen vihreäksi värjäämää aventuriinikvartsiittia. Espanjasta ja Venäjältä on mainattu kermanvalkoisia, harmaita ja oransseja kiviä. Aventuriineja mainataan myös mm. Tansaniasta, Brasiliasta ja Itävallasta.
Aventuriinikivet sisältävät usein vihreää micaa (vihreä kromi-mica eli fuksiitti), joka antaa niille metallinhohtoisen kiillon. Kun kiveä kääntää, se välkähtelee. Tälle ilmiölle, kiven kiiltelylle, on englanninkielessä nimikin: aventurescence. Keltaiset, punaiset ja muut sävyt syntyvät, kun kivessä oleva mica värjäytyy esim. rautaoksideilla.

Lähteitä lukiessa on vähän epäselvää, kumpi sai nimensä ensin, aventuriinikivi vai sitä muistuttava aventuriinilasi. Aventuriini-nimi on jokatapauksessa tullut Italian kautta: a ventura merkitsee 'sattumalta' tai venturina, 'onnekas vahinko'. Noin 1620 Giovanni Darduin (1586-1654) keksi Muranossa aventuriinilasin, jossa useat pienet kuparipalaset muodostavat lasiaineen massan ja aiheuttavat sille killtävän, kullanoloisen pinnan - ilmeisesti keksintö oli täysi vahinko. (Vincenzo Miotti valmisti 1677 samankaltaista kullanhohtoista lasia, jota valmisti yksinoikeudella Venetsian dogelle; nämä kaksi lasia usein sekoitetaan toisiinsa, mutta kyseessä on eri asia.) Lasia valmistettiin suurina köntteinä, jotka sitten leikattiin pienempiin osiin, joita käytettiin jalokivien korvikkeena esimerkiksi koruissa ja koriste-esineissä. Lasiainetta valmistettiin Muranossa yli vuosisadan ajan ja sitä vietiin jopa Kiinaan saakka - mutta 1700-luvun lopulle tultaessa lasinvalmistustaito oli unohdettu. Suuren helmitehtaan omistaja, Pietro Bigaglia (1786-1876), keksi kuitenkin valmistuskeinon uudelleen 1800-luvun puolessa välissä: hän ei valmistanut aventuriinilasia puhaltamalla vaan ujutti pieniä aventuriinisuikaleita lasimuotteihin. Vasta parikymmentä vuotat myöhemmin esiteltiin puhallettava aventuriinilasi. Aventuriinikivi muistuttaa kovasti tätä lasia, siitä nimi.
Aiemmin kiveä nimitettiin Englannissa myös Intian jadeksi (Indian jade).

Aventuriinia ei mainita usein kansan uskomuksissa tai uskonnollisissa tavoissa, mutta kvartsia on käytetty useissa kulttuureissa erilaisten rituaalien suorittamiseen. Aventuriinia on pidetty onnenkivenä.

Aventuriinia on käytetty korukivenä. Sitä löytyy mm. Fabergen kuuluista jalokivimunista. Mm. Pietarin Hermitage-museossa on nähtävissä suuri, muinainen, kirkkaanvihreästä aventuriinista valmistettu malja.


Tuosta kabamba jaspisksesta en mitään tietoa löytänyt...voisiko sillä olla joku toinenkin nimi??
Esim kalahari jaspis ?
Minkä näköinen kivi on??
Tässä kuvassa on kalahari jaspis...

(http://www.harmoniahuone.com/shop/image.php?productid=132)
tallennettu
Marion
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 254



Profiili
« Vastaus #169 : 17.02.2006 09:45:25 »

Mikä kivi on minulle sopiva?  :Smiley Minulla on niska-hartia-käsi vaivoja.  Sad

 smitten  smitten  smitten  smitten
tallennettu
Mirjam
Vieras
« Vastaus #170 : 17.02.2006 10:12:38 »


Heissan taas ja kiitos edellisestä tulkinnasta:korteista! Meinasi sydän pysähtyä, enkä oikein ymmärtänyt mitä tarkoitit! Kunnes tutkailin hiukan itseäni, johan hän älysi!=) ISO KIITOS!
Haluatko kertoa minullekkin kiven tarinan?

Sinulle "SELENITE"     (Two of Wands)
(http://www.mii.org/Minerals/Minpics1/Gypsum%20selenite.jpg)

aspect_tri Läpinäkyvä ja väritön kipsin kiteinen muunnos.
Kipsi esiintyy muun muassa hienorakenteisena ja puhtaanvalkoisena alabasterina, joka on kuvanveistäjien suosima materiaali. Hiekkapitoisia ruusukkeen muotoisia kipsimuodostumia kutsutaan "erämaaruusuiksi". Ne liukenevat veteen kuten kaikki kuivatettu kipsi.

 aspect_tri Seleniitti on haurasta ja läpinäkyvää kipsiä, joka voi naarmuttua kynnen raapaisusta ja menettää kirkkautensa pölyhiukkasten laskeutuessa sen pinnalle.
Parhaimmat seleniitit ovat lasinkirkkaita ja sulkeumattomia. Uuden Meksikon intiaanikylissä sitä on käytetty ikkunalasina ja Välimeren maissa se tunnettiin "marianlasina", jolla suojattiin pyhäinkuvat.

 aspect_tri Seleniitti esiintyy joskus pitkinä luonnon muovaamina levymaisina prismoina, joiden päässä on v:n muotoinen kalanpyrstö. Tällaista seleniittisauvaa käytetään hyvin edistyneessä jalokiviterapiassa kanavoimaan valoa energiakehoon. Seleniitti avustaa valokehon muodostumisessa ja välittää energiaa suoraan pään yläpuolella olevasta valokeskuksesta.

 aspect_tri Kivi värähtelee enemmän henkisellä kuin fyysisellä taajuudella. Se avaa kruunuchakran ottamaan vastaan universaalia valoenergiaa, joka muuntaa energiakehon värähtelyn. Seleniitin käyttäjän tulee huolehtia perusteellisesta maadoituksesta. Suositeltavinta on työskennellä kiven kanssa vain asiantuntevassa ohjauksessa ja tasapainottaa sen vaikutus jollain maadottavalla kivellä, esim. mustalla turmaliinilla tai hemtiitilla.

 aspect_tri Seleniitti kirkastaa mielen ja opettaa näkemään eri tilanteissa vaikuttavat energiat. Se auttaa rakentamaan yhteyden mielen korkeampiin tasoihin ja avaa kanavan universaaliin tietoisuuteen. Sen avulla voi opetella 'telepaattista viestintää' ja luoda yhteyden 'korkeimpaan itseensä'. Seleniitin onnistunut käyttö edellyttää ajatuksen selkeyttä, sydämen puhtautta ja syvällistä tietoa ihmisen energiakehon lainalaisuuksista.
tallennettu
ilosilmä
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 74


ILO on kirkkaat silmät, ONNI on mielenrauha


Profiili
« Vastaus #171 : 17.02.2006 15:26:24 »

Hei  Smiley

Auttaisittekos ystävällisesti minua näissä kivi asioissa. En niistä paljoakaan tiedä, nyt vasta lueskellut kun täällä puhutaan paljon "parantavista kivistä".
Itselleni sattui pari viikkoa sitten paha tapaturma...ja kehoni on aivan "sekaisin" siitä vieläkin. Kiitän enkeleitä ja suojelusta , että sain pitää henkeni.
Ostin kiviä itselleni ja ne tulivat tänään... Miten niitä käsittelen..pidänkö taskussa vai pöydällä vai puristelen käsissäni??  idiot2
            Sain: aventuurin
                    ruusukvartsia
                    obsidiaanin ja
                    tiikerinsilmän
Sen sodaliitin ..olisin vielä halunnut .....  smitten t.ilo
« Viimeksi muokattu: 17.02.2006 21:19:19 kirjoittanut ilosilmä » tallennettu

~Sininen Galaktinen Yö ~
ponkka
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 10


Profiili
« Vastaus #172 : 18.02.2006 15:00:13 »

Kiitos tiedoista. Yritän saada kiven jotain kautta ostettua! Wink
tallennettu
Mirjam
Vieras
« Vastaus #173 : 19.02.2006 12:25:49 »

Auttaisittekos ystävällisesti minua näissä kivi asioissa. En niistä paljoakaan tiedä, nyt vasta lueskellut kun täällä puhutaan paljon "parantavista kivistä".

Heippa Ilosilmä!

Hmm... idiot2
Itse en osaa käyttää kiviä(-kään) sillä tapaa, että haen jonkun kiven tiettyä tarkoitusta varten...
Minä itse vain 'kohtaan kiven' ehkä, jos sellainen tulee 'eteen' tai se 'kutsuu' tai 'vetää puoleensa'...
Ja sen jälkeen saatan ottaa selville, mitä kyseinen kivi symboloi energeettisestikin.

Ja joskus toki nostan kivikortin samalla idealla...

En siis ole oikein hyvä neuvomaan, mikä kivi olisi mihinkin vaivaan suoranaisesti sopiva taikka paras.
Jotenkin koen niin, että joku 'oire' yksistään ei ole se johon keskittyisin, vaan takana on syvä ja monimuotoinen kokonaisuus ja sille voi kivi löytyä intuitiolla....

Äääh...vaikeaa selittää... Undecided

Tässä ketjussa on joissain väleissä 'vinkkejä' miten kiviä voi 'käyttää'...ehkä niistä olisi apua?
Ja mainitsemistasi joistain kivistäkin on kyllä tietoa.  Ainakin tiikerinsilmästä ja aventuriinista.
Ruusukvrtsista löytyy varmaan melkoisen paljon tietoa ihan netistäkin...se on niitä ns.'peruskiviä' ja lempeitä sellaisia...
Esim. näistä linkeistä;

http://www.harmoniahuone.com/shop/home.php?cat=1

http://www.finnishspectrolite.com/kiviterapia.html#3

Toivottavasti tästä oli edes jotain apua.... angel
tallennettu
ilosilmä
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 74


ILO on kirkkaat silmät, ONNI on mielenrauha


Profiili
« Vastaus #174 : 19.02.2006 12:44:05 »

Heips Mi-Olea  smitten

Voi kiitos....nuo antamasi sivut onki jo tuttuja..olen paljon lukenut niitä ja saanut niistä tietoa. Voikun ystävällisesti antaisit minulle vielä tuosta ruusukvartsista tuon upeen selityksen kuvan kanssa..niiku nuo edesmenneetki selvityksesi. Haluisin lähettää sen kiven Ystävälleni ja liittäisin sen kauniin selvityksen mukaan.
 Sattuman varaisesti minäkin tilasin kiviä...ehkä "kutsuin niitä luokseni" tai "ne minua".
Kaikkea mukavaa alkavalle viikolle..."hyviä hetkiä"  smitten  t. ilosilmä  smitten
tallennettu

~Sininen Galaktinen Yö ~
Mirjam
Vieras
« Vastaus #175 : 19.02.2006 13:10:21 »

Tässä yhteisesti kaikille RUUSUKVARTSI:   angel

(http://www.crystalwingshealingart.com/Rose-Quartz-on-Quartz-Clust.jpg)

-Sydänchakra
-vahvistaa sydämen toimintaa
-opettaa herkistymään
-poistaa velttoutta
-rakkauden kivi

 aspect_tri Venuksen symboli. Auttaa arvostamaan itseä. Ystävyyden edistäjä. Auttaa ihoa uusiutumaan. Auttaa paino-ongelmiin ja emotionaaliseen kipuun. Tyynyn alla tuo unen. Hyvä kivi lapselle.

 aspect_tri Piidioksidi. Läpinäkyvä tai läpikuultava vaaleanpunainen kvartsi.
Ruusukvartsi esiintyy harvoin kiteisenä. Tavallisesti sitä löydetään maitomaisen sameana massiivisena lohkareena.
Vaaleanpunaisen värin aiheuttavat mangaani ja titaani. Ruusukvartsi saattaa haalistua auringonvalossa, mutta vuorikiteen päälle asetettuna sen väri voi palautua ennalleen.

 aspect_tri Ruusukvartsi hoitaa ja hellii murheellista sydäntä, ottaa murheet itselleen jopa niin hyvin. että jos sitä ei aika ajoin pestä, se hajoaa palasiksi. Hoitaa sisimmässämme olevaa rakkautta auttaen sitä eheytymään. Auttaa anteeksiannon ja hyväksymisen tiellä. Ihon lähellä pidettynä, kuten rannekorussa, kiven vaikutukset tehostuvat.

 aspect_tri Ruusukvartsi on hellävarainen sydämen lääkitsijä. Se lievittää sydänsuruja ja lisää myönteisiä tunteita omaa itseä kohtaan. Se on sydänkeskuksen peruskivi ja säteilee rakkautta koko kehoon.

 aspect_tri Vaaleanpunainen ruusukvartsi auttaa purkamaan tunneperäistä stressiä ja jännittyneisyyttä ja opettaa, että todellinen itseluottamus syntyy vain itsensä hyväksymisestä. Kivi avaa tunnekeskuksen lempeästi ja ohjelmoi sydämen kunnioittamaan ja rakastamaan itseä.
Se auttaa myös vapautumaan todellisista tai kuvitelluista syyllisyydentunnoista, jotka lukitsevat ihmisen itseensä.
Se neuvoo tien sydämen rauhaan anateeksiantamisen salaisuuden avulla ja auttaa luomaan myönteisen elämänasenteen.

 aspect_tri Ruusukvartsi sopii ihmisille, jotka etsivät jatkuvasti rakkautta ja hyväksyntää itsensä ulkopuolelta, mutta eivät muista rakastaa ja hoivata itseään.
Kivi auttaa ymmärtämään ja kuuntelemaan paremmin omia tunne-elämän toiveita ja tarpeita. Se on oivallinen kumppani, kun pyrimme tietoisesti vahvistamaan myönteistä minäkuvaa.

 aspect_tri Ruusukvartsi lisää elämäniloa, kauneuden tajua ja taiteiden ymmärtämistä. Sitä on käytetty parantamaan hedelmällisyyttä ja lievittämään mustasukkaisuutta ja katkeruutta. Se on hyväksi myös rakkaussurujen aikana, sillä se lisää kykyä antaa anteeksi, luopua, muuttua ja jättää mennyt taakse. Rodoniitti vahvistaa näitä ruusukvatsin ominaisuuksia.
Herkän energiansa vuoksi ruusukvartsi sopii erinomaisesti myös lapsille, jotka kaipaavat rauhoittumista ja myönteistä yhteyttä tunteisiinsa.
tallennettu
ilosilmä
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 74


ILO on kirkkaat silmät, ONNI on mielenrauha


Profiili
« Vastaus #176 : 19.02.2006 14:03:04 »

KAUNIS KIITOS MI-OLEA    smitten smitten
Uskoisin sen ilahduttavan meitä kaikkia..
              smitten  ilosilmä   smitten    smitten
(http://www.crystalwingshealingart.com/Rose-Quartz-on-Quartz-Clust.jpg)
tallennettu

~Sininen Galaktinen Yö ~
Loume
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 77


Profiili
« Vastaus #177 : 19.02.2006 19:14:19 »

Tämäpä vaikuttaa mielenkiintoiselta! Jos suinkin ehdit niin nosta minullekin kivikortti  Smiley
tallennettu

Nousumerkki Vaaka
Aurinko Vaa'assa
Kuu Jousimiehessä
Merkurius Skorpionissai
Venus Vaa'assa
Mars kaksosissa
taikuri
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 112



Profiili
« Vastaus #178 : 20.02.2006 07:43:21 »

Mi-Olea

Olet yllätyksiä täynnä mukavaa kun teet tätä kaikkea.

Suuri KIITOS  jos jaksat katsoa mitä tälle taikurille tulisi.

Taikuri   crazy2
tallennettu
Mirjam
Vieras
« Vastaus #179 : 20.02.2006 10:23:26 »

Mikä kivi on minulle sopiva?  :Smiley Minulla on niska-hartia-käsi vaivoja.  Sad

Sinulle "AVENTURINE"    (The High Priestess)

Löydät lisää tietoa aventuriinista edelliseltä sivulta ja Vastaus #172
tallennettu
Sivuja: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 77
  Tulostusversio  
 
Siirry: