Sivuja: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 77
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Kivien tarinoita!  (Luettu 749578 kertaa)
0 jäsentä ja 4 vierasta katselee tätä aihetta.
jam0
Vieras
« Vastaus #120 : 13.02.2006 11:40:48 »

Ainiin, jos viitsit niin nostaisitko kordarin minullekin, kiitos kaunis.

Sinulle "AQUAMARINE"
Kiitos! Smiley
tallennettu
Mirjam
Vieras
« Vastaus #121 : 13.02.2006 12:00:41 »

heittäisitkö minuakin lempeästi kivellä..

Sinulle lensi lempeästi "LABRADORITE"    (King of Cups)
(http://coolrox.com/minerals/labradorite!.jpg)

-Yksittäisillä muunnoksilla on erilainen vaikutus
-Ennen kaikkea solar plexus, muuten eri muunnoksilla eri vaikutus
-rauhoittaa
-antaa hyvän yöunen
-herättää luovuutta
-alentaa verenpainetta
-Tummanharmaa tai harmaanmusta maasälpä, jossa värileikki


aspect_tri Labradoriitti on saanut nimensä Labradorin niemimaan mukaan, mistä kiveä löydettiin ensimmäisen kerran vuonna 1770. kiven perusväri on harmaanmusta ja käänneltäessä siinä näkyy sateenkaarenväristä värileikkiä. (labradorisointia)

aspect_tri Suomesta saatavaa labradoriittia kutsutaan spektroliitiksi. Kiveä löydettiin 1940-luvulla Kaakkois-Suomesta tankkiesteiksi louhitusta lohkareista ja se on nykyään Suomen arvokkain korukivi. Korujen lisäksi spekroliitista valmistetaan taideteollisia esineitä.
Yleisimmät kivestä heijastuvat värisävyt ovat sininen ja vihertävä. Arvokkaimapana pidetään punahohtoista spektroliittia, jota joskus on kutsuttu Suomen opaaliksi.


aspect_tri Spektroliitin käyttö parantavana kivenä on ollut vähäistä, mutta kiven yleistyessä sen ominaisuudet tulevat peremmin tunnetuiksi. Kivi toimii haukansilmän tavoin ja laajentaa henkistä näkökykyä. Tumma perusväri ja siinä heijastuva valo auttavat kohtaamaan mielen vastakkaiset aspektit ja valaisemaan kätketyn.

aspect_tri Kivi herättää muinaisia muistoja, joilla on merkitystä ihmisen henkisen kehitysvaiheen kannalta. Se antaa syvyyttä yksinolemiselle ja laajentaa persoonan rajoja. Jalokiviterapeutit käyttävät kiveä aktivoimaan jälleensyntymismuistia.

aspect_tri Spektroliitti on erinomainen meditaatiokivi. Se auttaa kuulemaan selkeämmin oman sisäisen äänen ja harjoituksen myötä saavuttamaan tietoisen yhteyden omien 'henkioppaiden' kanssa. Kivi on ajattomuuden opettaja, joka voi syvässä meditaatiossa paljastaa menneen ja tulevan.

aspect_tri Kivi tuo tahdonvoimaa ja vahvistaa auraa ja henkisten asioiden oppimista. Se parantaa tarkkaavaisuutta ja keskittymiskykyä sekä auttaa työskentelemään pitkiäkin ajanjaksoja väsymättä. Yliväsyneitä se auttaa saamaan energiansa jälleen tasapainoon.

aspect_tri Spektroliitti saa näkemään henkisyyden, joka kätkeytyy arkeen. Kivessä on ripaus soturilaatua ja se sopii erikoisen hyvin miehille. Intiaanit pitävät sitä miespuolisena kuukivenä sen mustan perusvärin ja vahvan enrgian vuoksi.
tallennettu
Riitta
Astroholisti
*****
Viestejä: 2899



Profiili
« Vastaus #122 : 13.02.2006 12:12:00 »

Hei Mi-Olea
Minakin pyysin kiveani, mutta et kerinnyt vastaamaan, viitsisitko katsoa toivoo Diamond
tallennettu
Mirjam
Vieras
« Vastaus #123 : 13.02.2006 12:13:11 »

No Mi-Olea, minkalaisen kortin antaisit minulle?
Kihisen uteliaisuudesta Diamond

Sinulle "SAPPHIRE"   (Seven of Cups)

Löydät siihen 'tulkintaa' Vastaus #34 :stä.
tallennettu
Mirjam
Vieras
« Vastaus #124 : 13.02.2006 12:15:15 »

Hei Mi-Olea
Minakin pyysin kiveani, mutta et kerinnyt vastaamaan, viitsisitko katsoa toivoo Diamond

Grin olin juuri katsomassa sinulle, kun kirjoitit tuon vastauksesi...oletkos hieman kärsimätön... :Smiley

Näissä menee aikaa ja katson ne järjestyksessä.
Minulla ei ole mitään 'valmiita tulkintoja ja vastauksia' näihin kivien kortteihin vaan haen jokaiseen erikseen tietoa netistä ja kirjoista....joten.. angel
tallennettu
Riitta
Astroholisti
*****
Viestejä: 2899



Profiili
« Vastaus #125 : 13.02.2006 12:36:34 »

Kiitos Mi Olea
Jannaa, minulla on sinisafiiri sormus ja pidan sita silloin talloin ja AINA VAIN OIKEASSA KADESSA.
Rakkaudella Diamond
ps, olen ollut tosi karsimaton viime paivina smitten
tallennettu
Charity
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 71



Profiili
« Vastaus #126 : 13.02.2006 12:40:46 »

Hei MI-OLEA angel


 Kiitos sinulle! Hematiitti olikin oikein sopiva kivi minulle, juuri tällä hetkellä smitten


Ihmeelliset ovat tiedon tiet, kiitos sinulle viestintuoja smitten smitten :Smiley


 Enkeleitä, t. Charity
tallennettu

"Elämän matkalla usko on ravintoa, hyveelliset teot suoja, viisaus on valo päivällä ja oikeamielisyys turva yöllä. Jos ihminen elää puhtaan elämän, mikään ei voi tuhota häntä, ja jos hän on voittanut ahneuden, mikään ei voi rajoittaa hänen vapauttaan." - Buddha-
Mirjam
Vieras
« Vastaus #127 : 13.02.2006 12:54:23 »

Mäkin haluaisin oman kivikortin jos vielä jaksat  Mi-Olea. Suurena kivien ystävänä kävi heti kutkuttamaan että pitäisiköhän hankkia omakin korttipakka..
Kiitos! smitten smitten

Sinulle "TURQUOISE"    (Nine of Coins)
(http://www.lithosjewelry.com/gallery/LITN0001.jpg)

-Kurkkuchakra
-vahvistaa sydäntä ja silmiä
-parantaa hengitysteiden sairauksia
-rauhoittava kivi


aspect_tri Turkoosi on vuoden viimeisen kuukauden, Joulukuun kivi. Kiven väri vaihtelee taivaan sinisestä omenan vihreään. Nimi ilmeisesti lähtöisin Ranskan kielen sanonnasta 'pierre turquoise' joka tarkoittaa 'turkkilaista kiveä'.

aspect_tri Turkoosia on louhittu Siinain niemimaan esiintymistä jo n. 4000 vuotta ennen Kristuksen syntymää. Tuolloin sitä käytettiin amulettina ja ihomaalien raaka-aineena. Persiassa turkoosia kannettiin usein pikkusormessa sillä uskomuksen mukaan uudenkuun heijastuksen näkeminen turkoosin pinnasta toi tullessaan hyvää onnea ja suojan paholaisen houkutuksia vastaan. Venetsialaiset kauppiaat toivat sen Eurooppaan Turkin basaareista. 13-vuosisadalla turkoosia käytettiin amulettina kaikenlaisia putoamisia vastaan. Erityisen suosittu se oli ratsastajien keskuudessa estämässä hevosen selästä putoamisia. Turkoosilla uskotaan myös olevan kyky paljastaa naisen uskottomuus väriään vaihtamalla.

aspect_tri 16-vuosisadalla Amerikan intiaanit käyttivät turkoosia takaamaan metsästysonnen ja tuomaan voiton taisteluissa. Sen uskottiin myös tuovan yleisesti onnea ja hyvinvointia koko heimolle. Navajo intiaanien uskomuksen mukaan turkoosin palan heittäminen jokeen samalla sateenjumalia rukoillen takasi kunnon vesisateen tulemisen. Navajoille turkoosin sininen väri kuvasi taivaan sineä ja vihreä maata. Apashi heimo taas uskoi turkoosin antavan suojan vihollisen luoteja vastaan ja myös antavan kantajalleen varman 'jousikäden' ja 'tähtäyssilmän'.

aspect_tri Turkoosia on pidetty kaikissa vanhoissa kulttuureissa suojelevana ja onnea tuottavana kivenä. Se kiinnitettiin usein oven kamanaan suojelemaan pahalta silmältä. Se veti itseensä negatiivista energiaa ja varoitti omistajaansa vaarasta kalpenemalla. Se suojeli onnettomukksilta, väkivallalta ja sairauksilta.

aspect_tri Egyptissä sitä käytettiin karneolin, malakiitin ja lapiksen rinnalla. Kivi omistettin rakkauden jumalatar Hathorille ja se toi onnea ja varallisuutta. Intiaanit pitivät turkoosia Maa-äidin sydämenä, joka antoi kyvyn ymmärtää kivien, kasvien, ja eläinten elämää. Taivaansininen kivi kuvasi kaikkeuteen johtavaa siltaa, jota pitkin sielu palaa Suuren Hengen luo.

aspect_tri Kivellä on kyky saattaa ihmismieli yhteyteen maaplaneetan elävän energian kanssa. Kivessä sulautuvat toisiinsa taivaan ja meren värit ja se kuvaa äärettömyyttä ja yksilön yhdistymistä kokonaisuuten. Kiven energia on naisellinen ja se lisää hellyyttä ja rakastamisen kykyä. Se tekee herkäksi toisten tunteille ja lisää myötätuntoa kaikkea elollista kohtaan. Turkoosi on naisellisten ominaisuuksien suojelija.

aspect_tri Mielen alueella kivi vaikuttaa laajentavasti. Se inspiroi matkustamaan ja laajentamaan elämänpiiriä uusien ystävyyssuhteiden muodossa. Turkoosi viihtyy hyvin kultaan istutettuna koruna ja sen uskotaan tuovan hyvää onnea, rakakutta ja manestystä.
Kivi selkeyttää puheilmaisua ja avaa luovuuden kanavia. Mietiskelijöitä se auttaa kuulemaan mielen sisäisen hiljaisuuden ja avaamaan portin viisauden lähteelle.
tallennettu
Mirjam
Vieras
« Vastaus #128 : 13.02.2006 13:13:35 »

Oi, en huomannut ensin tätä. Voisitko myös tälläisen kivitulkinnan minulle tehdä? Mä oon kanssa sellainen "kivihullu", mistä olet hankkinut tälläiset kortit? Ai, tuolla olikin jo tähän vastaus, kun luin tarkemmin. Ostan heti, jos jostain löydän.
T: Karoliina  Smiley

Sinulle "SUGLITE"      (The Chariot)

Siitä löydät lisää tietoa s. 1 ja Vastaus #1
tallennettu
Mirjam
Vieras
« Vastaus #129 : 13.02.2006 13:27:25 »

Kivet ovat ihania!
Minkälaisen kiven mahtaisit nostaa minulle? Ja mistä tuollaisia kortteja saa???
terveisin Joonku

Sinulle "TOURMALINE, BLUE (Indigolite)"    (Four of Coins)
(http://www.geocities.com/Area51/Dungeon/9513/indicolite.gif)

Tourmaliinista on jo yleisesti ottaen kirjoitettu s.4 ja Vastaus #47.

Sinulle tuli kuitenkin tuo Tourmaline Blue (Indigolite)
Kyse on nähdäkseni ns.vihreän turkoosista turmaliinista (kortin kuvastakin jo päätellen), josta siis lisäksi näin:

 aspect_tri Puhdistaa ja vahvistaa hermojärjestelmää. Se on hyvä kroonisissa väsymys- ja uupumustiloissa. Se vaikuttaa nuorentavasti ja valmistaa kehoa vastaanottamaan voimakkaampia sähkömagneettisia energioita, jotka jouduttavat chakrojen puhdistumista ja avautumista.
Kivi tuo inspiraatioita ja luovuutta. Se auttaa mieltä luopumaan odotuksista ja antautumaan elämän virran vietäväksi.
Vihreä turmaliini vaikuttaa hyvin korkealla taajuudella. Se parantaa ja virkistää hermostoa ja energiakehoa. Se edustaa maskuliinista energiaa ja sopii siksi hyvin myös miehille.


Kortteja saa ainakin Jalokivigallerioista!
tallennettu
nikki
Astroholisti
*****
Viestejä: 6578


Profiili WWW
« Vastaus #130 : 13.02.2006 13:34:02 »

kiitos mi-olea
spetroliittia löytyy iteltäni ihan raakakivenäkin,oon joskus muinoin hionut sitä kurssilla,mm. veljelleni koruksi
jännä että sain suomalaisen kiven kun olen tälläinen suomalaisen muinaiskulttuurin puolestapuhuja,ukko yli-jumala kolahtaa..
ja tuo henkisyys joka kätkeytyy arkeen,eikö se ole sitä läsnäolemista siinä hetkessä tiskasit sitten vaikka astioita?
ja astrologiset kuviot tällä hetkellä myös edesauttavat tuota henkistä näkemistä,jälleensyntymismuisti ois poikaa!
henkisyys on mulle paljolti yhtä kuin luonto,olevainen,jatkumo,energia niin monimuotoisena ja kauniina!










1
tallennettu
_zomer_
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 4



Profiili
« Vastaus #131 : 13.02.2006 13:36:40 »

Heippa! Tarinoiko kivet minullekin Wink ja kiitos... smitten
tallennettu
Mirjam
Vieras
« Vastaus #132 : 13.02.2006 14:12:48 »

:smitten:Nostaisitko minullekin jonkun kiven josta saisin voimi..!!! Jellona67 Cry Cry Cry

Sinulle "EMERALD"   (The Empress)
(http://www.gemstone.org/gem-by-gem/stones/Emerald-056.jpg)

Kyse on siis vihreästä (beryllistä)smaragdista. (Kiitos vielä heille, jotka avittivat tiedon löytämisessä!)  Smiley
Tästä on jo englannin kielistä tietoa tuolla ketjun alussa lisäksi.

-Sydänchakra
-suojaa muistia ja älyä
-vatsavaivoihin
-unettomuuteen
-parantaa immuunijärjestelmää
-vahvistaa rakkautta
-suojelee avio-onnea

 aspect_tri Smaragdi on berylliryhmän arvokkain kivi. Sen tummanvihreä väri aiheutuu kromista. Kivelle on tyyppillisiä mineraalisulkeumat, joista asiantuntijat osaavat päätellä kiven alkuperäismaan.

 aspect_tri Legendat kertoo Esmeralda-nimisen jumalattaren pitäneen kiveä kotinaan. Perussa kivi omistettiin Umin-nimiselle jumalatterelle, jota kunnioitettiin keräämällä sunnattoman arvokkaita smaragdeja temppeleihin.

 aspect_tri Skyytien, etruskien ja foinikialaisten tiedetään käyneen smaragdikauppaa Ural vuorten kaivoksista saaduilla kivillä. Egyptissä ja Etelä-Amerikassa kiveä louhittiin jo tuhansia vuosia sitten. Tarinoiden mukaan kaivokset olivat ehtymättömät ja kivestä valmistettiin jopa pilareita.

 aspect_tri Inkojen aarreaitassa kerrotaan olleen strutsinmunan kokoisia smaragdeja, joista Pizarro toi yhden lahjaksi paaville. Perussa kiven uskottiin olevan kotoisin Venukselta. Smaragdit auttoivat inkoja eli auringonpoikia kommunikoimaan ulkoavaruuden olentojen kanssa. Atahualpan, viimeisen inkan smaragdikaulakoru kätkettiin maanalaiseen käytävään, jossa se yhä odottaa oikeaa omistajaansa. (vau)

 aspect_tri Hermes Trismegistuksen taulut, joista alkemistien viisaus on peräisin, olivat tarinan mukaan myös smaragdia. Keskiaikainen legenda kertoo, kuinka Graalin malja kaiverrettiin smaragdista, joka putosi Luciferin kruunusta matkalla Manalaan.

 aspect_tri Keskiajalla kivi paransi muistia ja älyä sekä lääkitsi malariaa, epilepsiaa ja silmäsairauksia. Se suojeli viettelyksiltä ja paljasti uskottomuuden kalpenemalla. Smaragdi antoi omistajalleen kaunopuheisuutta ja nuoruutta ja suojeli matkustavaisia.

 aspect_tri Smaragdi on vihreän säteen hallitsija ja kanavoi parantavaa ja virkistävää energiaa kehoon. Se vaikuttaa vihreistä kivistä kaikkein voimakkaimmin. Se lataa eetterikehon ja etenee sitten kaikkiin energiakehoihin tasapainottaen ja harmonisoiden kunkin auran kerroksen vuorollaan.

 aspect_tri Smaragdi lahjoittaa kantajalleen luovuutta, järjestelykykyä ja keskustelutaitoa. Se tuo ajatuksiin selkeyttä ja parantaa näkökykyä. Se poistaa negatiivista energiaa aurasta ja avartaa henkisiä kykyjä. Se on yhteydessä sydämeen, aivoihin ja keuhkojen alueeseen. Se tasapainottaa näiden elinten alueella olevia häiriöitä ja parantaa muistia ja keskittymiskykyä.
Smaragdi terästää myös intuitiota ja auttaa yhdistämään älyn sydämen viisauteen. Se auttaa ymmärtämään ja kunnioittamaan rikkauksia, joita jokainen kantaa sydämeensä kätkettynä.

 aspect_tri Smaragdi on Toukokuun kivi. Sen nimi on peräisin Kreikan kielen sanasta 'smaragdos' joka tarkoittaa vihreää kiveä.

 aspect_tri Smaragdia on pidetty 'jalokivien kuninkaana'. Halutuin väri smaragdille on puhtaan ruohonvihreä. Täysin virheettömät smaragdit ovat harvinaisia. Se kuuluu ns. Apostolien kiviin ja mainitaan myös raamatussa. Muinaisille roomalaisille smaragdi symbolisoi hedelmällisyyttä. Ensimmäisille kristityille smaragdi taas symbolisoi Jeesuksen ylösnousemusta. 13-vuosisadalla elänyt Albertus Magnus kirjoitti muistiin että Unkarin kuninkaan Bela I:sen omistama loistava smaragdi halkesi kolmeen osaan hänen petettyään aviopuolisoaan.1600-luvulla smaragdin uskottiin pysäyttävän verenvuodon ja parantavan punataudin sekä laskevan kuumepotilaan kuumeen.
tallennettu
Holly Fruit Cake
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 138


Profiili
« Vastaus #133 : 13.02.2006 14:22:50 »

Tuhannet kiitokset! Kyllä niin oikeaan osui, tätä minä juuri tarvitsen  Cheesy
Hietasen kirjassa sanotaan mm. "Turmaliinipuikon voi turvallisin mielin tuikata kukkapurkkiin. Se virkistää nuutunutta kasvia." Jotenkin tämä kommentti kolahti minuun  Grin
Kiitos kun jaksat vastailla, ja iloista kevättä  smitten
tallennettu

Nouseva Vaaka
Aurinko Neitsyessä
Kuu Kauriissa
Merkurius Vaa'assa
Venus Neitsyessä
Mars Leijonassa
Keltainen resonoiva tähti
Tuli-hevonen
Oliivipuu
Mirjam
Vieras
« Vastaus #134 : 13.02.2006 15:01:24 »

VINKKEJÄ KIVIEN 'TULKINTAAN'!   angel

Olen siis kerännyt nuo tiedot eri kirjoista ja netistä. Kyse ei siis ole mistään 'korttien valmiista tulkinnoista'. (Kuten Oshoilu puolella)  Wink
Kaikista kivistä ei löydy helpolla suomenkielistä tietoa tai ainakin hyvin vähän. Tiedot voivat olla 'sattumankin varaisia' tieto-löytöjä sieltä täältä, kuin tilkkutäkkejä. (ja siksi ehkä välillä hiukan sekavia tai epäjohdonmukaisia) smiley6600

Kirjoitan siksi kiven 'hitoriasta ja mytologiasta', koska niiden tarinat, voivat symboliigan kautta auttaa avaamaan jotain ajatuksia tai tuntemuksia. Jopa herättämään ehkä ajatuksia tai tuntemuksia ns.'menneistä elämistä'... Shocked

Kiven mineraalipitoisuuksiin voi myös kiinnittää huomiota (jos olen sellaisen laittanut) . Esim nyt Sodaliitti on hyvin natrium pitoinen. Silloin voi kiinnittää huomiota esim kyseisen mineraalin tai kivennäisaineen laatuun ja määrän tällä hetkellä elämässään ja miettiä onko se tasapainossa omassa kehossa.  coolsmiley

Muutenkin tämä on tavallaan symbolien taakse katsomista, sisimpään katsomista!  Smiley
Esim. hopean kohdalla puhuttiin "kultakutrien muuttumisesta hopeaan ja askeleen madaltumisesta".
Sitäkään ei kannata ehkä tulkita suoraan. Kysehän ei voi olla vaikka 22-vuotiaalla, että eläkeikä ja kiikkustuoli on nyt edessä,  Wink vaan ehkä paremminkin sitä, että voisi olla nyt hyvä hetki pysähtyä, tehdä ineventaario tähänastisesta elämästään. Muuntaa se kaikki kokemus viisauden tiedoksi itsessään, kuten yleensä 'vanhuus iässä' tehdään. Mutustella ihan hiljaa...mitä tämä kaikki on tähän asti merkinnyt ja miten muuttanut itseä ja muovannut persoonaa esim.
Kuitenkin ihminen tekee sitä tiettyjen 'perioidien' tai 'syklien' mukaisesti montaa kertaa elämässään. (tai ainakin olisi hyvä tehdä)

Ja mielenkiintoista on myös tehdä niin, että menee kivikauppaan ja 'hiplaa' siellä kiviä... Cheesy  Tai katselee kuvia ja valitsee valmiiksi kiven, mikä vetää väreillään ja 'energioillaan' puoleensa.
Ja vasta sen jälkeen kun jokin kivi on vetänyt puoleensa ja sen on hankkinut, menee ja etsii, kyseisestä kivestä tietoa.
Voi yllättyä... Smiley

Tässä siis jotain omia esimerkkejä/vinkkejä miten voisi myös tulkita itselle 'kivien kertomaa'!

 smitten

Ja vielä hyvä linkki, mistä voi tilata kiviä !
Erittäin hyvä valikoima ja se safiirikin löytyy, joka jollekulle tuli!  Smiley

http://www.harmoniahuone.com/shop/home.php?cat=156
« Viimeksi muokattu: 13.02.2006 15:54:51 kirjoittanut Mi-Olea » tallennettu
Sivuja: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 77
  Tulostusversio  
 
Siirry: