Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Pohdintaa kiinalaisesta astrologiasta  (Luettu 68716 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3625Profiili
« : 18.09.2009 09:03:55 »

Jahas, tänne on tullut kiinalainen astrologia osio  Smiley

Itse olen metalli kukko mutta jos totta puhutaan, kiinalainen astrologia on hieman itselleni vierasta. Siinähän käsittääkseni vain katsotaan minä vuonna on syntynyt ja yksi tulkinta kuvaa kaikkia sinä vuonna syntyneitä, niinkö?

Tälläisen tulkinnan löysin kukosta. Pitäähän nuo paikkaansa aika pitkälti Smiley

Kukko vastaa länsimaisen astrologian Neitsyttä ja Merkuriusta. Neityeen liitetty ehdottomuus ja järjestelmällisyys on myös Kukon hallitseva ominaisuus. Kriittisempi ja sanavalmiimpi toisia arvostelemaan on kesällä syntynyt Kukko. Talvi Kukon agressiivisuus on taas hiljaisempaa ja sisällepäin kääntynyttä.
Merkuriukseen liittyy äly ja kyky kommunikoida.
Halu hallita kaikkea ympärillään olevaa on Kukoilla suuri, heillä on oikeastaan vain yksi tapa hoitaa asioita - täydellisyys. Tämä täydellisyyden tavoittelu ja ympäristön havainnointi saavat heidät vaikuttamaan epäystävällisiltä ja luotaan työntäviltä rennompien tyyppien silmissä.
Täsmällisyytensä ja tarkkuutensa ansiosta Kukot ovat loistavia organisoijia ja etenkin raha-asioiden hallinta on heille kuin tehty.
Kukot haluavat ohjailla ihmisiä ja olla parrasvaloissa, mielestään he ansaitsevat tulla huomatuksi ja kiitellyksi - täydellisyyttä vaativa alitajunta voi olla syvällä tietoisuudessa sitten aivan eri mieltä, joka nostattaa vielä kiihkeämmän halun tulla huomatuksi.
Täydellisyyden tavoittelu tekee heistä loistvia teoreettisten ongelmien pohtijoita, kaikki pienimmät yksityiskohdat huomioidaan, luetteloidaan , järjestetään pyöritellen kaikilta kanteilta ja lopputulos on luultavasti loistava ja kaikkia hyödyttävä. Vaikeuksia kohdatessaan Kukko voi oikein puhjeta kukkaan ja nauttia ongelmien ratkaisusta. Kukko ei jätä ystäviään pulaan, vaan pysyy heidän rinnallaan uskollisesti.
Kiistelyt ja väittelyt jonkun ongelman tiimoilta saa Kukon haltioihinsa, hän nauttii roolista, jossa saa esittää " paholaisen asianajajaa" ja verbaaliset taidot riittävät kiihkeämmänkin kiistakumppanin kukistamiseen. Vaikka he ovat hyviä katsomaan samaa asiaa kaikilta mahdollisilta näkökannoilta, diplomaattiset koukerot saavat heidät pois raiteilta ylittäen ymmärryskyvyn totaalisesti.
Tunne-elämältään Kukot ovat ailahtelevia, heidän mielialansa voi vaihdella laidasta laitaan. He joko pitävät ihmisistä tai sitten vihaavat niitä. Kukko joka pitää ihmisestä tai asiasta ja alkaa ajaa sen etuja, taistelee sitten sitkeästi valitsemansa asian puolesta.
Kukon kriittisyys ei ole henkilökohtaista, hän voi arvostaa ja rakastaa jotakin ihmistä ja silti kovin sanoin kritisoida jotakin hänen tekemistään tai ominaisuuttaan ilman, että se vaikuttaisi hänen kiintymykseensä kyseistä ihmistä kohtaan.
Emotionaalinen läheisyys on Kukoille vaikeaa, he ovat luonnostaan itsenäisiä ja päästäessään toisen liian lähelle, syntyy pelko itsenäisyyden menettämisestä. Heovat äärettömän kriittisiä rakkaitaan kohtaan ja haluavat olla jakamattoman huomion kohteena niin lapsuuden kodissaan, kuin parisuhteessankin.
 
   
Metalli Kukko

1921,1981, 2041, Kaksinkertainen metalli tekee tästä Kukosta oikein varsinaisen detaljifanaatikon, joka ruotii kaikki pienimmätkin yksityiskohdat, jokaiselta kantilta. Tämä Kukko on lujatahtoinen, mutta kerää herkästi ympärilleen "viisasten kerhon", koska hän herättää toisten mielenkiinnon. Ulkoiselta olemukseltaan hän ei yleensä ole viehättävä, vaan voi olla jopa rujo tai luotaantyöntävä, mutta hänen älynsä kiehtoo ihmisiä.
Metalli Kukko on herkkä, tunteellinen ja kiihkeä, mutta hänen on vaikea ilmaista tunteitaan ja kiihkeys voi vaikuttaa levottumuudelta ja agressiivisuudelta ulospäin. Metalli tyypeille ominaiseen tapaan, hän saattaa esiintyä suurellisesti ja luotaan työntävästi juuri silloin, kun hän tarvitsisi eniten toisten tukea.
Herkkyys ja tunnollisuus tekee tästä Kukosta erityisen hyvän sairaanhoito työhön, sen kaikissa muodosissa.
tallennettu
eppana
Astroholisti
*****
Viestejä: 1258Profiili
« Vastaus #1 : 18.09.2009 10:42:21 »

Tällä hörisee maa-hevonen, aspektiltaan yang, syntynyt joko jäniksen-, tai lohikäärmeenkuussa rotan hetkenä  Shocked 2funny
tallennettu

"Optimisti pärjää helvetissäkin, pessimisti ei taivaassakaan"- vanha sanalasku.
Hopealohikäärme
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 373


Säh!


Profiili
« Vastaus #2 : 23.09.2009 19:55:51 »

Itse asiassa kiinalainen astrologia on monimutkaisempaa (ja mielenkiintoisempaa) kuin luulisi; jos sanoo, että siinä vaikuttaa vain syntymävuoden merkki, on sama, jos sanoisi että länsimaisessa horoskoopissa vaikuttaa pelkkä aurinkomerkki.

Ise sain synttärilahjaksi ihan mielenkiintoisen opuksen nimeltä Kiinalaisen astrologian salat - perusteet horoskoopin laatimiseen (Gummerus), ja siinä ainakin käsitellään aika syvällisesti kyseistä aihetta. Okei, kirja olisi voitu kirjoittaa vähän selkeämmin, mutta en ole vastaavaa suomenkielistä opusta missään nähnyt. Siinä esim. neuvottiin, miten tehdään pari erilaista karttaa ja annettiin osviittaa siitä, miten niitä voi tulkita.

Kiinalainen ajanlaskuhan on erilainen kuin länsimaissa, joten kartan tekemiseen tarvitsee taulukon, joka kertoo, missä vaiheessa Kiinassa vaihtuu vuosi, kk ja päivä verrattuna länsimaisiin. Jos pelkän vuoden ja päivän perusteella esim. katsoo vuosimerkkinsä, voi mennä täysin metsään. Kaiken lisäksi karkausvuodet ym. erityisvuodet monimutkaistavat asiaa, joten alussa ainakin itselläni oli täysi työ ymmärtää mitään.

Mutta sain selville paljon: kirjan mukaan kartan tärkein juitsu ei ole syntymävuoden merkki, vaan syntymäpäivän elementti. Se oli aika iso yllätys. Sen lisäksi tärkeitä ovat syntymäpäivän, tunnin ja vuoden elementit ja merkit, ja merkkejä hallitsevat elementit (ja tietysti laadut eli jin ja yang). Monimutkaiseksi tulkinnan tekee se, että laadut ja elementit vaikuttavat toisiinsa kaikki jotain kautta, joten 8 tekijää on jo aika paljon. Puhumattakaan siitä, kun vertaa kahden ihmisen karttoja keskenään.

Sitten oli vielä kaikkia lisäjuttuja, jotka sotkevat asiaa entisestään, mutta koska en ole lukenut kirjaa sitten kesän, en sano tämän enempää.

---------------
Tämän kirjoitti jäniksen vuonna syntynyt jin vesitallennettu

1.  saturnus 14.8% (10. huone)
2.  merkurius 13.8% (6. huone)
3.  pluto 11.6% (8. huone)

1.  rapu 14.4% (DC)
2.  kaksoset 13.5%
3.  jousimies 11.5% (MC)
Ippuska
Astroholisti
*****
Viestejä: 5082


4ever


Profiili
« Vastaus #3 : 23.09.2009 22:50:18 »

Olen TuliKukko ja Hevosen tunneilla syntynyt, kopoti-kop  smiley6600
tallennettu

Ophiuchus

Trooppisesti:
 aurinko jousimies , kuu leijona , askendentti vesimies

Sideerisesti:
 aurinko skorpioni , kuu leijona , askendentti kauris

Maya: Sininen Kosminen Yö
Ebenia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1499Profiili WWW
« Vastaus #4 : 23.09.2009 23:14:49 »

Täällä on Tuli-Jänis ja kyllä pitää tulkinta hyvin paikkansa. Minussa elää samaan aikaan sellainen hengellisyys ja viisauden etsintä ja toisaalta innostuneisuus ja tietty johtajuus ja suunnannäyttäjämäisyys, aktiivisuus ja tavoitteellisuus.

"Jänis on tärkeä kiinalaisille koska se edustaa sekä maallisia hyveitä (rauhanrakkautta) että spirituaalisia arvoja (näkökykyä). Jänis-ihminen on usein psyykkisesti monitasoinen, kompleksinen ja vaikea. Hänessä on useita kerroksia, sopeutumiskykyä, vaistonvaraista seurallisuuttakin, jonka takana hän on intensiivisesti yksinäinen ihminen tuntoineen ja kokemuksineen, joita ei ole helppo jakaa. Usein keskeiseksi sisäiseksi tehtäväksi nousee suhde ympäristöön, yhteiskuntaan, kollektiiviin, jonka luottamus olisi saatava. Jänis voi olla hyvätapainen, kohtelias ja etiketin mukaan toimiva, mutta yksityisenä ihmisenä hän voi halveksia sovinnaisuutta ja muotomenoja. Hänessä on kykyä keskittyä omiin asioihinsa ja tehtäviinsä vaikka hänen korvansa on viritetty ulkomaailman tapahtumille. Hän toimii usein ryhmässä, omaa diplomaattista suostuttelukykyä ja voi vaikuttaa henkilötasolla vahvemmin kuin virallisissa yhteyksissä. Hänessä on nokkeluutta ja nopeutta, joiden ansiosta hän sopeutuu seuraan vaikka sisäisesti pysyy erillisenä yksilönä. Ihmissuhteissaan Jänis voi turvautua muodolliseen suhteeseen, jossa on tyyneyttä ja tasaisuutta vaikkaan ei leiskuvia tunteita tai voimakasta seksuaalisuutta. Psyykkiset kyvyt voivat johtaa "sisäavaruuden" tutkimiseen tai hyvin voimakkaisiin, subjektiivisiin elämyksiin ja uskonelämän kokemiseen. Oman ympäristön, yhteiskunnan tai maan rakastaminen ja omien tunteiden ilmaiseminen ei ole vierasta."

"Tuli-ihmiset ovat johtajia, innostajia ja suunnannäyttäjiä. He osaavat kannustaa toisia ja itseä saavuttamaan yhä suurempia tavoitteita. Kunkin merkin tulinen versio on muita aggressiivisempi ja näyttävämpi. He rakastavat toimintaa, dramaattisia saavutuksia ja yksilöllisiä suorituksia. Elämässä pitää olla seikkailuja ja väriä, loistokkuutta ja voitettuja esteitä! Mutta tuli-ihmiset voivat sortua itsekkyyteen ja karkeaan käyttäytymiseen kun asiat eivät tapahdukaan heidän mielensä mukaisesti. Motivointi voi olla suurta, yksipuista, mutta myös ylimittaista johtaen egon rehottamiseen ja haluun nousta määräämään mitä tehdään, milloin ja miksi. Myös vallankäytön ja pakkovallan riskejä tässä elementtityypissä on. Suorasukaisina ja teräväkielisinä tuli-ihmiset hankkivat usein kohtalaisen kokoelman vihollisia, jotka mielellään pudottaisivat sietämättömän egoistin jalustaltaan - jos voivat. Kipinät sinkoilevat, ideat, suunnitelmat ja projektit syntyvät, mutta alkuvaiheesta täytyy päästä eteenpäin. Jos on kyse kehittyneestä ihmisestä, egoismi ei ole ongelma ja tuli-ihminen voi silloin olla hyvä kannustaja, ohjaaja, opettaja, manageri tai valmentaja."
tallennettu

Aurinko, Merkurius, Neptunus - Kauris
Nousu - Härkä
Kuu - Rapu
Mars, Pluto - Skorpioni
Venus - Vesimies
Jupiter - Oinas
Saturnus, Uranus - Jousimies

http://www.youtube.com/Ebenia
*Kide*
Astroholisti
*****
Viestejä: 2401


oinas, asc jousimies


Profiili
« Vastaus #5 : 24.09.2009 19:44:01 »

Katsokaas tämä linkki
http://www.fengshuimestari.fi/Neljan_pilarin_laskuri-FSRC.htm

Terveisin yksi puu jänis, jäniksen kk.ssa, härän pv.nä ja härän hetkellä syntynyt outo lintu, jonka elämäkin on yhtä tuli härän teputtamista...
 smitten

tallennettu
*Kide*
Astroholisti
*****
Viestejä: 2401


oinas, asc jousimies


Profiili
« Vastaus #6 : 25.09.2009 08:23:39 »

Woe rähmä... koeta hakusanaa "neljän pilarin laskuri"
 Wink
tallennettu
eppana
Astroholisti
*****
Viestejä: 1258Profiili
« Vastaus #7 : 25.09.2009 09:01:25 »

Toimi, mut mun päälle aivan liian sekainen sivu  Grin. En tajunnut mitään  2funny
tallennettu

"Optimisti pärjää helvetissäkin, pessimisti ei taivaassakaan"- vanha sanalasku.
Norna
Vieras
« Vastaus #8 : 25.09.2009 09:01:33 »

 Nämä sain joskus aikaisemminkin eräältä Feng Shui:n perehtyneeltä olin hävittänyt kuitenkin tiedot sekä tulkinnan:

 Puuhevosen vuosi
 Tulilohikäärmeen kuukausi
 Metallikoiran päivä
 Vesivuohen tunti

 Olisipa jossain tietoa noista että voisi tulkitakin  Smiley. Tuo 9 star Ki oli myös tärkeä muistaakseni...
 
tallennettu
eppana
Astroholisti
*****
Viestejä: 1258Profiili
« Vastaus #9 : 25.09.2009 09:02:59 »

Annaelen: sivulla lukee (Jotta ohjelma näkyisi selaimellasi, javascriptin pitää olla sallittu.)
tallennettu

"Optimisti pärjää helvetissäkin, pessimisti ei taivaassakaan"- vanha sanalasku.
Kieroon_Kasvanut
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 47Profiili
« Vastaus #10 : 25.09.2009 09:16:51 »

Katsokaas tämä linkki
http://www.fengshuimestari.fi/Neljan_pilarin_laskuri-FSRC.htm

Terveisin yksi puu jänis, jäniksen kk.ssa, härän pv.nä ja härän hetkellä syntynyt outo lintu, jonka elämäkin on yhtä tuli härän teputtamista...
 smitten
Minä olen
Hedelmöitys: -Metallikäärme
Tunti: -Puuhärkä
Päivä: -Maavuohi
Kuukausi: +Metallitiikeri
Vuosi: -Metallivuohi
Elämä: +Metallitiikeri

Hih,paljon metallia Cheesy
tallennettu

Trooppinen aurinko vesimies, kuu oinas, askendentti skorpioni
Sideerinen aurinko vesimies, kuu kalat, askendentti vaaka

Kiinalainen Metallivuohi,puupuhvelin egolla
Sininen Solaarinen Yö
*Kide*
Astroholisti
*****
Viestejä: 2401


oinas, asc jousimies


Profiili
« Vastaus #11 : 25.09.2009 11:57:32 »

Eikö se anna tämän päivän tiedot vain laskennalle... ilman siis omia henkilökohtaisia tietoja... yleisesti siis  idiot2 oletan...
tallennettu
Ippuska
Astroholisti
*****
Viestejä: 5082


4ever


Profiili
« Vastaus #12 : 26.09.2009 23:47:30 »

-vesi [Gui] Jänis [Mao] = hedelmöitys

+maa [Wu] Hevonen [Wu] = tunti

+maa [Wu] Hevonen [Wu] = päivä

+vesi [Ren] Rotta [Zi] = kuukausi

-tuli [Ding] Kukko [You] = vuosi

-metalli [Xin] Sika [Hai] = elämä
 
 :Smiley


tallennettu

Ophiuchus

Trooppisesti:
 aurinko jousimies , kuu leijona , askendentti vesimies

Sideerisesti:
 aurinko skorpioni , kuu leijona , askendentti kauris

Maya: Sininen Kosminen Yö
Aki no uta
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 27Profiili
« Vastaus #13 : 27.12.2009 15:10:24 »

+metalliapinan vuonna
+metallikuukautena
+apinan tunnilla (hallitsija metalli)

metalliametalliametallia ja surullinen ja itseriittoinen tapaus. erakko, veitsenterävä asioiden pilkkoja. kokenut olen, että taitaa olla tää intuitiokyky aika voimakas mulla, mutta vaikee mennä tavallaan sanomaan itte, mut yleensä tiedän jo etukäteen suurten linjausten lopputulokset...
tallennettu

aurinko, merkurius, jupiter, saturnus - neitsyt
kuu - kaksonen
asc., neptunus - jousimies
venus - rapu
mars, uranus - skorpioni
pluto - vaaka
Ippuska
Astroholisti
*****
Viestejä: 5082


4ever


Profiili
« Vastaus #14 : 28.12.2009 01:08:18 »

Milloin vaihtuu uusi Kiinalainen vuosi 2010?
 :Smiley
tallennettu

Ophiuchus

Trooppisesti:
 aurinko jousimies , kuu leijona , askendentti vesimies

Sideerisesti:
 aurinko skorpioni , kuu leijona , askendentti kauris

Maya: Sininen Kosminen Yö
Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
 
Siirry: