Astro Foorumi

Astro special => Kiinalainen astrologia => Aiheen aloitti: Artemis - 18.09.2009 09:03:55Otsikko: Pohdintaa kiinalaisesta astrologiasta
Kirjoitti: Artemis - 18.09.2009 09:03:55
Jahas, tänne on tullut kiinalainen astrologia osio  :)

Itse olen metalli kukko mutta jos totta puhutaan, kiinalainen astrologia on hieman itselleni vierasta. Siinähän käsittääkseni vain katsotaan minä vuonna on syntynyt ja yksi tulkinta kuvaa kaikkia sinä vuonna syntyneitä, niinkö?

Tälläisen tulkinnan löysin kukosta. Pitäähän nuo paikkaansa aika pitkälti :)

Kukko vastaa länsimaisen astrologian Neitsyttä ja Merkuriusta. Neityeen liitetty ehdottomuus ja järjestelmällisyys on myös Kukon hallitseva ominaisuus. Kriittisempi ja sanavalmiimpi toisia arvostelemaan on kesällä syntynyt Kukko. Talvi Kukon agressiivisuus on taas hiljaisempaa ja sisällepäin kääntynyttä.
Merkuriukseen liittyy äly ja kyky kommunikoida.
Halu hallita kaikkea ympärillään olevaa on Kukoilla suuri, heillä on oikeastaan vain yksi tapa hoitaa asioita - täydellisyys. Tämä täydellisyyden tavoittelu ja ympäristön havainnointi saavat heidät vaikuttamaan epäystävällisiltä ja luotaan työntäviltä rennompien tyyppien silmissä.
Täsmällisyytensä ja tarkkuutensa ansiosta Kukot ovat loistavia organisoijia ja etenkin raha-asioiden hallinta on heille kuin tehty.
Kukot haluavat ohjailla ihmisiä ja olla parrasvaloissa, mielestään he ansaitsevat tulla huomatuksi ja kiitellyksi - täydellisyyttä vaativa alitajunta voi olla syvällä tietoisuudessa sitten aivan eri mieltä, joka nostattaa vielä kiihkeämmän halun tulla huomatuksi.
Täydellisyyden tavoittelu tekee heistä loistvia teoreettisten ongelmien pohtijoita, kaikki pienimmät yksityiskohdat huomioidaan, luetteloidaan , järjestetään pyöritellen kaikilta kanteilta ja lopputulos on luultavasti loistava ja kaikkia hyödyttävä. Vaikeuksia kohdatessaan Kukko voi oikein puhjeta kukkaan ja nauttia ongelmien ratkaisusta. Kukko ei jätä ystäviään pulaan, vaan pysyy heidän rinnallaan uskollisesti.
Kiistelyt ja väittelyt jonkun ongelman tiimoilta saa Kukon haltioihinsa, hän nauttii roolista, jossa saa esittää " paholaisen asianajajaa" ja verbaaliset taidot riittävät kiihkeämmänkin kiistakumppanin kukistamiseen. Vaikka he ovat hyviä katsomaan samaa asiaa kaikilta mahdollisilta näkökannoilta, diplomaattiset koukerot saavat heidät pois raiteilta ylittäen ymmärryskyvyn totaalisesti.
Tunne-elämältään Kukot ovat ailahtelevia, heidän mielialansa voi vaihdella laidasta laitaan. He joko pitävät ihmisistä tai sitten vihaavat niitä. Kukko joka pitää ihmisestä tai asiasta ja alkaa ajaa sen etuja, taistelee sitten sitkeästi valitsemansa asian puolesta.
Kukon kriittisyys ei ole henkilökohtaista, hän voi arvostaa ja rakastaa jotakin ihmistä ja silti kovin sanoin kritisoida jotakin hänen tekemistään tai ominaisuuttaan ilman, että se vaikuttaisi hänen kiintymykseensä kyseistä ihmistä kohtaan.
Emotionaalinen läheisyys on Kukoille vaikeaa, he ovat luonnostaan itsenäisiä ja päästäessään toisen liian lähelle, syntyy pelko itsenäisyyden menettämisestä. Heovat äärettömän kriittisiä rakkaitaan kohtaan ja haluavat olla jakamattoman huomion kohteena niin lapsuuden kodissaan, kuin parisuhteessankin.
 
   
Metalli Kukko

1921,1981, 2041, Kaksinkertainen metalli tekee tästä Kukosta oikein varsinaisen detaljifanaatikon, joka ruotii kaikki pienimmätkin yksityiskohdat, jokaiselta kantilta. Tämä Kukko on lujatahtoinen, mutta kerää herkästi ympärilleen "viisasten kerhon", koska hän herättää toisten mielenkiinnon. Ulkoiselta olemukseltaan hän ei yleensä ole viehättävä, vaan voi olla jopa rujo tai luotaantyöntävä, mutta hänen älynsä kiehtoo ihmisiä.
Metalli Kukko on herkkä, tunteellinen ja kiihkeä, mutta hänen on vaikea ilmaista tunteitaan ja kiihkeys voi vaikuttaa levottumuudelta ja agressiivisuudelta ulospäin. Metalli tyypeille ominaiseen tapaan, hän saattaa esiintyä suurellisesti ja luotaan työntävästi juuri silloin, kun hän tarvitsisi eniten toisten tukea.
Herkkyys ja tunnollisuus tekee tästä Kukosta erityisen hyvän sairaanhoito työhön, sen kaikissa muodosissa.


Otsikko: Vs: Pohdintaa kiinalaisesta astrologiasta
Kirjoitti: eppana - 18.09.2009 10:42:21
Tällä hörisee maa-hevonen, aspektiltaan yang, syntynyt joko jäniksen-, tai lohikäärmeenkuussa rotan hetkenä  :o :2funny:


Otsikko: Vs: Pohdintaa kiinalaisesta astrologiasta
Kirjoitti: Hopealohikäärme - 23.09.2009 19:55:51
Itse asiassa kiinalainen astrologia on monimutkaisempaa (ja mielenkiintoisempaa) kuin luulisi; jos sanoo, että siinä vaikuttaa vain syntymävuoden merkki, on sama, jos sanoisi että länsimaisessa horoskoopissa vaikuttaa pelkkä aurinkomerkki.

Ise sain synttärilahjaksi ihan mielenkiintoisen opuksen nimeltä Kiinalaisen astrologian salat - perusteet horoskoopin laatimiseen (Gummerus), ja siinä ainakin käsitellään aika syvällisesti kyseistä aihetta. Okei, kirja olisi voitu kirjoittaa vähän selkeämmin, mutta en ole vastaavaa suomenkielistä opusta missään nähnyt. Siinä esim. neuvottiin, miten tehdään pari erilaista karttaa ja annettiin osviittaa siitä, miten niitä voi tulkita.

Kiinalainen ajanlaskuhan on erilainen kuin länsimaissa, joten kartan tekemiseen tarvitsee taulukon, joka kertoo, missä vaiheessa Kiinassa vaihtuu vuosi, kk ja päivä verrattuna länsimaisiin. Jos pelkän vuoden ja päivän perusteella esim. katsoo vuosimerkkinsä, voi mennä täysin metsään. Kaiken lisäksi karkausvuodet ym. erityisvuodet monimutkaistavat asiaa, joten alussa ainakin itselläni oli täysi työ ymmärtää mitään.

Mutta sain selville paljon: kirjan mukaan kartan tärkein juitsu ei ole syntymävuoden merkki, vaan syntymäpäivän elementti. Se oli aika iso yllätys. Sen lisäksi tärkeitä ovat syntymäpäivän, tunnin ja vuoden elementit ja merkit, ja merkkejä hallitsevat elementit (ja tietysti laadut eli jin ja yang). Monimutkaiseksi tulkinnan tekee se, että laadut ja elementit vaikuttavat toisiinsa kaikki jotain kautta, joten 8 tekijää on jo aika paljon. Puhumattakaan siitä, kun vertaa kahden ihmisen karttoja keskenään.

Sitten oli vielä kaikkia lisäjuttuja, jotka sotkevat asiaa entisestään, mutta koska en ole lukenut kirjaa sitten kesän, en sano tämän enempää.

---------------
Tämän kirjoitti jäniksen vuonna syntynyt jin vesi

Otsikko: Vs: Pohdintaa kiinalaisesta astrologiasta
Kirjoitti: Ippuska - 23.09.2009 22:50:18
Olen TuliKukko ja Hevosen tunneilla syntynyt, kopoti-kop  :smiley6600:


Otsikko: Vs: Pohdintaa kiinalaisesta astrologiasta
Kirjoitti: Ebenia - 23.09.2009 23:14:49
Täällä on Tuli-Jänis ja kyllä pitää tulkinta hyvin paikkansa. Minussa elää samaan aikaan sellainen hengellisyys ja viisauden etsintä ja toisaalta innostuneisuus ja tietty johtajuus ja suunnannäyttäjämäisyys, aktiivisuus ja tavoitteellisuus.

"Jänis on tärkeä kiinalaisille koska se edustaa sekä maallisia hyveitä (rauhanrakkautta) että spirituaalisia arvoja (näkökykyä). Jänis-ihminen on usein psyykkisesti monitasoinen, kompleksinen ja vaikea. Hänessä on useita kerroksia, sopeutumiskykyä, vaistonvaraista seurallisuuttakin, jonka takana hän on intensiivisesti yksinäinen ihminen tuntoineen ja kokemuksineen, joita ei ole helppo jakaa. Usein keskeiseksi sisäiseksi tehtäväksi nousee suhde ympäristöön, yhteiskuntaan, kollektiiviin, jonka luottamus olisi saatava. Jänis voi olla hyvätapainen, kohtelias ja etiketin mukaan toimiva, mutta yksityisenä ihmisenä hän voi halveksia sovinnaisuutta ja muotomenoja. Hänessä on kykyä keskittyä omiin asioihinsa ja tehtäviinsä vaikka hänen korvansa on viritetty ulkomaailman tapahtumille. Hän toimii usein ryhmässä, omaa diplomaattista suostuttelukykyä ja voi vaikuttaa henkilötasolla vahvemmin kuin virallisissa yhteyksissä. Hänessä on nokkeluutta ja nopeutta, joiden ansiosta hän sopeutuu seuraan vaikka sisäisesti pysyy erillisenä yksilönä. Ihmissuhteissaan Jänis voi turvautua muodolliseen suhteeseen, jossa on tyyneyttä ja tasaisuutta vaikkaan ei leiskuvia tunteita tai voimakasta seksuaalisuutta. Psyykkiset kyvyt voivat johtaa "sisäavaruuden" tutkimiseen tai hyvin voimakkaisiin, subjektiivisiin elämyksiin ja uskonelämän kokemiseen. Oman ympäristön, yhteiskunnan tai maan rakastaminen ja omien tunteiden ilmaiseminen ei ole vierasta."

"Tuli-ihmiset ovat johtajia, innostajia ja suunnannäyttäjiä. He osaavat kannustaa toisia ja itseä saavuttamaan yhä suurempia tavoitteita. Kunkin merkin tulinen versio on muita aggressiivisempi ja näyttävämpi. He rakastavat toimintaa, dramaattisia saavutuksia ja yksilöllisiä suorituksia. Elämässä pitää olla seikkailuja ja väriä, loistokkuutta ja voitettuja esteitä! Mutta tuli-ihmiset voivat sortua itsekkyyteen ja karkeaan käyttäytymiseen kun asiat eivät tapahdukaan heidän mielensä mukaisesti. Motivointi voi olla suurta, yksipuista, mutta myös ylimittaista johtaen egon rehottamiseen ja haluun nousta määräämään mitä tehdään, milloin ja miksi. Myös vallankäytön ja pakkovallan riskejä tässä elementtityypissä on. Suorasukaisina ja teräväkielisinä tuli-ihmiset hankkivat usein kohtalaisen kokoelman vihollisia, jotka mielellään pudottaisivat sietämättömän egoistin jalustaltaan - jos voivat. Kipinät sinkoilevat, ideat, suunnitelmat ja projektit syntyvät, mutta alkuvaiheesta täytyy päästä eteenpäin. Jos on kyse kehittyneestä ihmisestä, egoismi ei ole ongelma ja tuli-ihminen voi silloin olla hyvä kannustaja, ohjaaja, opettaja, manageri tai valmentaja."


Otsikko: Vs: Pohdintaa kiinalaisesta astrologiasta
Kirjoitti: *Kide* - 24.09.2009 19:44:01
Katsokaas tämä linkki
http://www.fengshuimestari.fi/Neljan_pilarin_laskuri-FSRC.htm

Terveisin yksi puu jänis, jäniksen kk.ssa, härän pv.nä ja härän hetkellä syntynyt outo lintu, jonka elämäkin on yhtä tuli härän teputtamista...
 :smitten:Otsikko: Vs: Pohdintaa kiinalaisesta astrologiasta
Kirjoitti: *Kide* - 25.09.2009 08:23:39
Woe rähmä... koeta hakusanaa "neljän pilarin laskuri"
 ;)


Otsikko: Vs: Pohdintaa kiinalaisesta astrologiasta
Kirjoitti: eppana - 25.09.2009 09:01:25
Toimi, mut mun päälle aivan liian sekainen sivu  ;D. En tajunnut mitään  :2funny:


Otsikko: Vs: Pohdintaa kiinalaisesta astrologiasta
Kirjoitti: Norna - 25.09.2009 09:01:33
 Nämä sain joskus aikaisemminkin eräältä Feng Shui:n perehtyneeltä olin hävittänyt kuitenkin tiedot sekä tulkinnan:

 Puuhevosen vuosi
 Tulilohikäärmeen kuukausi
 Metallikoiran päivä
 Vesivuohen tunti

 Olisipa jossain tietoa noista että voisi tulkitakin  :). Tuo 9 star Ki oli myös tärkeä muistaakseni...
 


Otsikko: Vs: Pohdintaa kiinalaisesta astrologiasta
Kirjoitti: eppana - 25.09.2009 09:02:59
Annaelen: sivulla lukee (Jotta ohjelma näkyisi selaimellasi, javascriptin pitää olla sallittu.)


Otsikko: Vs: Pohdintaa kiinalaisesta astrologiasta
Kirjoitti: Kieroon_Kasvanut - 25.09.2009 09:16:51
Katsokaas tämä linkki
http://www.fengshuimestari.fi/Neljan_pilarin_laskuri-FSRC.htm

Terveisin yksi puu jänis, jäniksen kk.ssa, härän pv.nä ja härän hetkellä syntynyt outo lintu, jonka elämäkin on yhtä tuli härän teputtamista...
 :smitten:
Minä olen
Hedelmöitys: -Metallikäärme
Tunti: -Puuhärkä
Päivä: -Maavuohi
Kuukausi: +Metallitiikeri
Vuosi: -Metallivuohi
Elämä: +Metallitiikeri

Hih,paljon metallia :D


Otsikko: Vs: Pohdintaa kiinalaisesta astrologiasta
Kirjoitti: *Kide* - 25.09.2009 11:57:32
Eikö se anna tämän päivän tiedot vain laskennalle... ilman siis omia henkilökohtaisia tietoja... yleisesti siis  :idiot2: oletan...


Otsikko: Vs: Pohdintaa kiinalaisesta astrologiasta
Kirjoitti: Ippuska - 26.09.2009 23:47:30
-vesi [Gui] Jänis [Mao] = hedelmöitys

+maa [Wu] Hevonen [Wu] = tunti

+maa [Wu] Hevonen [Wu] = päivä

+vesi [Ren] Rotta [Zi] = kuukausi

-tuli [Ding] Kukko [You] = vuosi

-metalli [Xin] Sika [Hai] = elämä
 
 ::)
Otsikko: Vs: Pohdintaa kiinalaisesta astrologiasta
Kirjoitti: Aki no uta - 27.12.2009 15:10:24
+metalliapinan vuonna
+metallikuukautena
+apinan tunnilla (hallitsija metalli)

metalliametalliametallia ja surullinen ja itseriittoinen tapaus. erakko, veitsenterävä asioiden pilkkoja. kokenut olen, että taitaa olla tää intuitiokyky aika voimakas mulla, mutta vaikee mennä tavallaan sanomaan itte, mut yleensä tiedän jo etukäteen suurten linjausten lopputulokset...


Otsikko: Vs: Pohdintaa kiinalaisesta astrologiasta
Kirjoitti: Ippuska - 28.12.2009 01:08:18
Milloin vaihtuu uusi Kiinalainen vuosi 2010?
 ::)


Otsikko: Vs: Pohdintaa kiinalaisesta astrologiasta
Kirjoitti: Asteria - 28.12.2009 01:23:37
02/14/2010 - 02/02/2011 (Metal) eli helmikuun 14., Ystävänpäivänä!
 8)


Otsikko: Vs: Pohdintaa kiinalaisesta astrologiasta
Kirjoitti: Ippuska - 28.12.2009 01:25:42
Ooo la láa  :-* Kiitos Asteria  :smitten:


Otsikko: Vs: Pohdintaa kiinalaisesta astrologiasta
Kirjoitti: body electric - 03.01.2010 23:14:26
Mä en tiedä muuta ku että olen Tuliapina, ja kuukauden perusteella muistaakseni länsimaisessa vastaavuudessa Leijona - tota feng shui-linkkiä en ees uskalla kokeilla ettei tää vanha kone taas hajoo....  :-*


Otsikko: Vs: Pohdintaa kiinalaisesta astrologiasta
Kirjoitti: mammam - 23.04.2010 00:34:26
 :angel :angel:

Hei vain kaikille !
Kertokaa mulle ihmeessä mikä merkitys milläkin pilarilla tarkemmin jos osaatte ?  :)

Hedelmöitys
+puu
Rotta
-vesi

Tunti
-tuli
Sika
+vesi
+puu

Päivä
-puu
sika
+vesi
+puu

kuukausi
-vesi
kukko
-metalli

vuosi
-maa
käärme
+tuli
+maa
+metalli

Elämä
-vesi
kukko
-metalli


Otsikko: Vs: Pohdintaa kiinalaisesta astrologiasta
Kirjoitti: Ippuska - 23.04.2010 17:07:36
Siis ette ikinä usko mikä mulla tuossa linkissä oli vikana... Liian pieni tietokonenäyttö!!  :2funny: Miniläppärit rules...

Hedelmöitys: - metalli Kukko
 Tunti: - tuli Kukko -metalli
 Päivä: - metalli Käärme, + tuli, maa, metalli
 Kuukausi: + metalli Hevonen, -tuli, maa
 Vuosi: +puu Rotta, - vesi
 Elämä: + tuli Tiikeri, + puu, tuli, maa

Tikrun elämää  8)

Mitäs muuten nuo negatiiviset tarkoittaa, onko mitään ajatusta?

annaelen
Eikös tässäkin teemassa ole:
 - feminiininen Yin
+ maskuliininen Yang 
::) en oo varma!


Otsikko: Vs: Pohdintaa kiinalaisesta astrologiasta
Kirjoitti: pyrophobia - 17.05.2010 16:17:52
Hedelmöitys: -puu [Yi], Kukko [You], -metalli [Xin]
Tunti: -puu [Yi], Härkä [Chou], -maa [Ji], -vesi [Gui], -metalli [Xin]
Päivä: +puu [Jia], Lohikäärme [Chen], +maa [Wu], -puu [Yi], -vesi [Gui]
Kuukausi: +puu [Jia], Hevonen [Wu], -tuli [Ding], -maa [Ji]
Vuosi: +tuli [Bing], Rotta [Zi], -vesi [Gui]
Elämä: +maa [Wu], Koira [Xu], +maa [Wu], -metalli [Xin], -tuli [Ding]

Mitäs nämä voisvat tarkoittaa ? Mielenkiintoinen aihe :)


Otsikko: Vs: Pohdintaa kiinalaisesta astrologiasta
Kirjoitti: mc82 - 30.09.2010 21:05:50
Hedelmöitys: +vesi, Tiikeri, +puu, +tuli, +maa
Tunti: +tuli, Hevonen, -tuli, -maa
Päivä: +vesi, Koira, +maa, -metalli, -tuli
Kuukausi: -metalli, Sika, +vesi, +puu
Vuosi: +vesi, Koira, +maa, -metalli, -tuli
Elämä: +metalli, Rotta, -vesi

Eihän tuosta tullut hullua hurskaammaksi.. :uglystupid2:

Ja hedelmöityksen pilarista on hankala sanoa todenperäisyys, jos lasketaan syntymä tapahtuneeksi tasan 9kk kuluttua hedelmöityshetkestä - synnyin meinaan keskosena, 2kk etuajassa ???


Otsikko: Vs: Pohdintaa kiinalaisesta astrologiasta
Kirjoitti: MA1KK1 - 16.10.2010 20:37:48
1921,1981, 2041, Kaksinkertainen metalli tekee tästä Kukosta oikein varsinaisen detaljifanaatikon, joka ruotii kaikki pienimmätkin yksityiskohdat, jokaiselta kantilta. Tämä Kukko on lujatahtoinen, mutta kerää herkästi ympärilleen "viisasten kerhon", koska hän herättää toisten mielenkiinnon. Ulkoiselta olemukseltaan hän ei yleensä ole viehättävä, vaan voi olla jopa rujo tai luotaantyöntävä, mutta hänen älynsä kiehtoo ihmisiä.
Metalli Kukko on herkkä, tunteellinen ja kiihkeä, mutta hänen on vaikea ilmaista tunteitaan ja kiihkeys voi vaikuttaa levottumuudelta ja agressiivisuudelta ulospäin. Metalli tyypeille ominaiseen tapaan, hän saattaa esiintyä suurellisesti ja luotaan työntävästi juuri silloin, kun hän tarvitsisi eniten toisten tukea.
Herkkyys ja tunnollisuus tekee tästä Kukosta erityisen hyvän sairaanhoito työhön, sen kaikissa muodosissa.

kappas kummaa kun kuullostaa tutulta  :D löydän kyllä itseni suoraan tuosta.
 heh heh ja tuohon kun laitetaan lisäksi  :aurinko:  :mars: :merkurius: :venus: oinaaseen niin hyvä soppa on mulla kasassa :D


Otsikko: Vs: Pohdintaa kiinalaisesta astrologiasta
Kirjoitti: SanctAstra - 20.11.2010 22:25:58
Minä kiinalaisittain.  :)

Hedelmöitys:
+tuli [Bing]
Lohikäärme [Chen]
+maa [Wu]
-puu [Yi]
-vesi [Gui]

Tunti:
-maa [Ji]
Kukko [You]
-metalli [Xin]

Päivä:
-tuli [Ding]
Sika [Hai]
+vesi [Ren]
+puu [Jia]

Kuukausi:
-puu [Yi]
Härkä [Chou]
-maa [Ji]
-vesi [Gui]
-metalli [Xin]

Vuosi:
+maa [Wu]
Hevonen [Wu]
-tuli [Ding]
-maa [Ji]

Elämä:
-maa [Ji]
Vuohi [Wei]
-maa [Ji]
-tuli [Ding]
-puu [Yi]

Taidan olla vähän dingdong.  ;D Mutta joo, elämä on kyllä enemmän vuohen näköistä kuin kilpahevosen laukkaa.


Otsikko: Vs: Pohdintaa kiinalaisesta astrologiasta
Kirjoitti: ironia - 20.11.2010 22:38:32
joop. moon jäniksen päivänä, käärmeen vuonna syntyny, tota jäin pohtiin, elämä: hevonen

onkos se sitten niin että mää oon Itsenäinen ja riippumaton hevonen on luja liittolainen ja luotettava kumppani. Hän on rehellinen, anteeksiantavainen ja määrätietoinen. Hän on johtajatyyppi, hän tekee nopeita päätöksiä ja on kova tekemään töitä. Hän on juhlien keskipiste, hillitsemätön humoristi ja teeskentelemätön oma itsensä. Hevonen on myös raha-asioissaan erittäin taitava, hän on viisas, lahjakas ja käsistään näppärä. Hevosen merkissä syntynyt on ehkä myös hieman kärsimätön ja kuumaverinen.

paljon tosta tunnistan, mutta rahan käyttön osaamista en alleviivaa.
toki numerologisesti multa puuttuu 4,joka liittyis tähän oppiläksyyn.

jäniksestä en oikeestaan alleviivaa ko tän:Hän asettelee sanansa varovasti ja antaa helposti periksi. Ainoastaan jos hänen kotiaan tai perhettään uhataan, hän saattaa menettää malttinsa. Jänis on hyvä diplomaatti ja hän pärjää hyvin liike-elämässä. Jänis on sulavakäytöksinen ja hallitsee hyvät tavat ja hienostuneen puhetyylin.Otsikko: Vs: Pohdintaa kiinalaisesta astrologiasta
Kirjoitti: Athene - 05.06.2014 20:19:08
Lainatkaa kirjastosta Anja Banksin ja Angela Neumann-Kunzin kirjoittama kirja kiinalaisen astrologian salat.
Itse luen kirjaa parasta aikaa ja täytyy sanoa,että kyllä ovat kirjan tekijät tehneet ison työn, jotta ovat pystyneet järkevästi selittämään suomeksi sen kuinka kiinalainen astrologia toimii ja miten kartta laaditaan.  :o


Otsikko: Vs: Pohdintaa kiinalaisesta astrologiasta
Kirjoitti: t.touhula - 15.10.2014 18:16:46
Minä kiinalaisittain.  :)

Hedelmöitys:
+tuli [Bing]
Lohikäärme [Chen]
+maa [Wu]
-puu [Yi]
-vesi [Gui]

Tunti:
-maa [Ji]
Kukko [You]
-metalli [Xin]

Päivä:
-tuli [Ding]
Sika [Hai]
+vesi [Ren]
+puu [Jia]

Kuukausi:
-puu [Yi]
Härkä [Chou]
-maa [Ji]
-vesi [Gui]
-metalli [Xin]

Vuosi:
+maa [Wu]
Hevonen [Wu]
-tuli [Ding]
-maa [Ji]

Elämä:
-maa [Ji]
Vuohi [Wei]
-maa [Ji]
-tuli [Ding]
-puu [Yi]

Taidan olla vähän dingdong.  ;D Mutta joo, elämä on kyllä enemmän vuohen näköistä kuin kilpahevosen laukkaa.

Huomioithan, että kiinalaisen astrologian vuohi on vuoristovuohi: tulee alalaitumille vain paritellakseen. Tykkää tosi paljon loikkia vaarallisilla rinteillä ja viihtyy ylhäisessä yksinäisyydessä. Tarvitsee rauhaa luovuuttaan toteuttaakseen. Vuohi on perinteisesti ajatellen varsin taiteellinen.


Otsikko: Vs: Pohdintaa kiinalaisesta astrologiasta
Kirjoitti: t.touhula - 15.10.2014 18:22:24
Mä en tiedä muuta ku että olen Tuliapina, ja kuukauden perusteella muistaakseni länsimaisessa vastaavuudessa Leijona - tota feng shui-linkkiä en ees uskalla kokeilla ettei tää vanha kone taas hajoo....  :-*

Kiinalainen kk on sitten apina, eli kaupankäynti ja viisaitten sopimusten kirjottaminen leipätyönä sopii. Voit siis keittää naulasta soppaa, niinkuin svedut sanovat ja tehdä tuhkasta timantteja, ellet ala isotella hyvällä rahantekovainullasi.


Otsikko: Vs: Pohdintaa kiinalaisesta astrologiasta
Kirjoitti: Athene - 05.12.2014 05:17:01
En enää löydä sitä vanhaa ketjua kiinalaisesta astrologiasta, jonka tänne joskus avasin.Kysyin silloin ketjussa noista kiinalaisen astrologian nousevista merkeistä. Nousevamerkki on olemassa myös kiinalaisessa astrologiassa.Itse olen nousukäärme ja löysin yhden englanninkielisen sivuston, johon oli koottu koonti noista kiinalaisen astrologian nousevista merkeistä.

Tässä suoralainaus nousevan käärmeen vaikutuksesta:
"The Ascendant in the Snake sign makes the native be more intuitive and meditative. The native having the Snake as his/her Rising Sign is also a lonely and independent person.
The Ascendant in the Snake sign has a good influence especially on those born under the Chinese signs of Tiger, Goat and Pig. "

Itse olen syntynyt tiikerin vuonna.  :D

tässä linkki http://www.eastrolog.com/chinese-zodiac/snake-rising-sign.php