Vastauksia karppaamisesta.
Minun makroravinteeni ovat seuraavanlaiset, eli päivän energia jakautuu prosentteina näin:
Rasvasta 70% - käytännössä tämä on noin 100-150 g maitorasvaa, lähteinä voi, luomukuohukerma ja kotona tehty kefiiri.
Hiilihydraateista 15% - lähteinä kotimaiset marjat ja maanpäälliset kasvikset ja niitä kuulkaa mahtuu tähän KILO päivässä
Proteiinista 15% - lähteinä lammas, saksanhirvi, hirvi, juusto, pähkinät, kananmunat jne. Tasan THL:n suositusten mukaan eli 1-1,5g/painokilo
Lihaa syön puolet suomalaisten keskikulutuksesta, eli noin 35 kg vuodessa, enkä edes joka päivä.
Tällä ruokavaliolla kolesterolini laski lukemasta 4,8 lukemaan 4,4 mikä on jo oikeastaan vähän turhankin matala. Verenpaine 117/75 kun viimeksi mitattiin.
Kokonaiskolesteroli ei kerro mitään sydäntautiriskistä ja muistutan, että Ruotsissa ryhdytään antamaan niitä statiineja vasta arvon 7 jälkeen kun Suomessa heti kun kolesteroli on vähän yli 5. Sydäntautiriskiä oikeasti mittaavaa veriarvoa nimeltään APO ei mitata juuri lainkaan, vaikka se on se todellinen riskin mittari:
http://huslab.fi/ohjekirja/20705.htmlSanoisin, että jos haluaa tietää oikean riskinsä, pitäisi mitata APO, muut arvot voi heittää romukoppaan. Tämä on aika uusi juttu, tuo testi on helppo ja halpa verikokeesta tehtävä testi ja soisi että sitä ruvettaisiin käyttämään enemmän.
Ruokavalioni on parantanut atooppisen ihoni lähes normaaliksi, unentarve laskenut tunnilla per vrk, eikä tarvitse syödä kolmen tunnin välein, kuten hiilihydraatinpuputtajien. Hengitystieallergiatkiin ovat helpottaneet. (Kroppa tarvitsee kahta eri TYYDYTTYNYTTÄ rasvahappoa keuhkoja suojaavan nesteen tekemiseen, astma, COPD, keuhkosyövät yms. ovat nimenomaan lisääntyneet kasvisöljyjen korvatessa eläinrasvat.) Lisäksi vatsan toiminta on täydellistä, ei enää ikinä mitään vatsavaivoja, ummetuksia, ripuleja yms. Vatsan tulee toimia yhtä monta kertaa päivässä, kuin mitä syö aterioita, eli meikäläisellä 2 krt, ja hyvin toimiikin.
Suoliston bakteerikanta ei muuten tarvitse liukenemattomia sellukuituja yhtään mihinkään. Ne pikku kaverimme haluavat liukoisia kuituja, joita on nimenomaan marjoissa, hedelmissä ja kasviksissa, sekä myös lihassa ja kalassakin peräti 20%. Sellukuitujen ruuansulatusta nopeuttava vaikutus perustuu siihen, että se raapii herkkää ohutsuolta kuin lasivilla ja suolisto puolustautuu hädissään erittämällä suojakseen limaa ja se lima sitten jonkin verran edistää ruuansulatusta. Ei kiitos. Riittävästi rasvaa ja liukoisia kuituja, niin suolisto voi hyvin.
Syövästä:
Yhtä poikkeusta lukuunottamatta kaikki elimistömme solut pystyvät ottamaan energiansa sekä sokerista että ketoneista. Nämä ovat toimivia vaihtoehtoisia energiantuotantomalleja ja metabolisesti tasapainoinen elimistö osaa myös joustavasti siirtyä yhdestä toiseen. (Kaikki ihmiset käväisevät yleensä ketoosissa aamuyöllä ja pätkäpaastolla sen saa jatkumaan koko aamupäivän.) Mutta on yksi solutyyppi, joka osaa vain sokeriaineenvaihdunnan ja kuolee nälkään, kun elimistö menee ketoosiin:
Syöpäsolujen mitokondriot ovat sillä tavoin vahingoittuneita, että ne kykenevät käyttämään energiaksi vain sokeria ja kuolevat nälkään kun elimistö on ketoosissa. Lisäksi runsas insuliinineritys (jonka saa aikaan vain hiilihydraateilla) edesauttaa syövän syntymistä. Kun ottaa huomioon, että jokaisen ihmisen kropassa alkaa noin 1000 syöpää joka päivä ja varsinainen syöpään sairastuminen johtuu siitä, että kroppa syystä tai toisesta ei pystykään tuhoamaan niitä kaikkia, näkisin ettei kannata yhtään helpottaa noita elimistömme individualisti-anarkisteja, vaan kannattaa pikemminkin minimoida insuliinineritys ja käväistä aina silloin tällöin ketoosissa.