Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Sideerinen Jousimies  (Luettu 3555 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Harschi
Vieras
« : 14.01.2006 18:59:39 »

Jousimies. Jousimiehet ovat perusluonteeltaan maskuliinisille merkeille ominaisesti eristäytyviä, sisäänpäinkääntyneitä ja asiakeskeisiä. Tulimerkkinä he ovat keskittyneet tehtävien suorittamiseen. He ovat rohkeita ja järeitä persoonallisuuksia, jotka eivät turhia tunteile, liikoja ujostele eivätkä vähästä hätkähdä. Esimerkiksi Tony Halme, Remu Aaltonen, Lenita Airisto ja Ilkka Kylävaara ovat sideerisiä Jousimiehiä.

Sellaiset suuria painoslukuja myyneet suomalaisen miehen tuntojen tulkit kuten Väinö Linna ja Kari Hotakainen ovat myöskin Jousimiehiä. Hotakaisen romaanissa ”Klassikko” autokauppias oli antanut tatuoida käsivarteensa sanat ”Arvi Lind – truth and nothing but the truth” ja Arvi Lind, tuo Suomen totuudenmukaisin mies, on tietenkin Jousimies. Sanat ”tosi mies ei puhu eikä pussaa” lausui ensimmäiseksi luultavasti Jousimies. Tätä lauselmaa ei kuitenkaan toteuta eräs toinen suomalaisen miehen perushahmo, Uuno Turhapuro, jota näytteli Jousimies Vesa-Matti Loiri. Tuntemattomassa sotilaassa itsepäistä ja uhmakasta Lehtoa näytellyt Åke Lindman on Jousimies. Jääkiekon puolelta löytyy lisää näitä hienostelemattomia ja suorapuheisia perusmiehiä, esimerkiksi Timo Jutila ja valmentaja Hannu Jortikka.

Politiikkaan on hakeutunut useita luonteeltaan jämeriä, kursailemattomia ja suoraviivaisia Jousimiehiä vahvoine mielipiteineen, kuten Piia-Noora Kauppi, Matti Ahde, Risto Kuisma, Tarja Halonen, Rosa Meriläinen ja Sirkka-Liisa Anttila. Jousimiehen hallitsija Jupiter on yhteiskunnallinen planeetta, joten siksi yhteiskunnalliset asiat kiinnostavat Jousimiestä luonnostaan.

Jousimies ei kiertele, vaan sanoo suoraan, jos on asiaa, ja siinä mielessä hän on ihminen, jonka kanssa on helppo tulla toimeen. Joskus liiallinen suorasanaisuus saa Jousimiehen vaikeuksiin ja hänet on helppo yllyttää laukomaan mielipiteitään, joskus omaksi vahingokseen – näin kävi esimerkiksi Rosa Meriläiselle Image-lehden haastattelussa, josta poiki huumesyyte. Myöskin Piia-Noora Kauppi on saanut osakseen kielteistä julkisuutta paukuteltuaan mielipiteitään turhan rehellisesti.
« Viimeksi muokattu: 14.01.2006 19:40:49 kirjoittanut Harschi » tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: