Katastrofin ongelma kaupunkiasukin kannalta:
Sähköntulo ja vedentulo lakkaa.
Jotta voisi siis oikeasti kaupungissa varautua katastrofiin, täytyisi säilyttää viikon juomavesiä jossain tankeissa tai ameebassa ja muistaa aina vaihtaa se vähintään viikon välein, ettei pilaannu. Noh, kuinka moni tunnustaa säilyttävänsä kerrostaloasunnossaan 16 litraa vettä astioissa jatkuvasti ja vaihtavansa sen tuoreeseen säännöllisesti?

Ja kun sähköntulo lakkaa, alkaa hankaluus niiden ruokien kanssa jotka eivät säily lämpimässä - jos nyt vaikka lämmitys vielä kämpässä toimisikin jonkin aikaa, ennen kuin koko kämppä muuttuu jääkaapiksi...
Marttojen lista oli metsästäjä-keräilijä ruokaa maitotuotteilla lisättynä syövälle aika hämmentävä: Oikeastiko ihmisten oletetaan syövän 0,5 kiloa sokeria viikossa?! Ja sen lisäksi oli kuitenkin lisäksi listalla 'herkkuja'? Minulla menee 1 kg panimosokeria (pelkkä glukoosi, ei fruktoosia) VUODESSA. Ja miksi pitää varamuonana vähäravinteisia täyteruokia, kuten pastat, riisit, perunat yms?
Mieluummin pitäisin varastona korkearavinteisempia asioita (pähkinät, heraproteiinijauhe, persianapilan/alfalfan siemenet joista voi itse idättää tuoreita ituja - tosin vaatii ekstra vesivarastoa), koska samat kalorit ja PALJON enemmän ravinteita saa pienemmällä tilavuusmäärällä ruokaa.
Puoli kiloa kasviksia päivässä = 3,5 kg viikossa ja kauanko säilyvät jos se jääkaappi ei saa sähköä? Kuivatut marjat voisivat paikata asiaa jonkin verran ja voi niitä kasviksiakin kuivattaa, mutta ehkä katastrofitilanteessa hyödyllinen voisi olla sitten se muuten monipuolisesti syövälle yleensä tarpeeton monivitamiinipurkki?