Sivuja: 1 ... 5 6 [7]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Alkoholismi  (Luettu 57459 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Usvametsä
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 188



Profiili
« Vastaus #90 : 21.05.2006 21:47:16 »

Missä menee alkoholismin ja normaalijuomisen raja? eikö se ole vähän kuin veteen piirretty viiva...

Ei. Alkoholismi ei todellakaan ole mikään veteen piirretty viiva. Alkoholistista ei ole kivaa tai hauskaa pitää "alkkispäiviä" yms. Alkoholisti ei siemaile sievästi lasin reunalta. Alkoholisti ryyppää.

Tarkoitus on saada nopea nousuhumalan tunne. Koska juodessa sietokyky kasvaa, nousuhumalan saavuttamiseen tarvitaan yhä enemmän ja enemmän juotavaa. Jos juotavaa ei ole, on olo kaikkea muuta kuin kiva tai hauska. Sen saa tuta jokainen, joka alkoholistin läheisyydessä on.

Alkoholismi on sairaus, josta paranee vain, jos alkoholisti itse niin haluaa. Kukaan muu ei sitä hänen puolestaan voi tehdä . Hän yksin ja ainoastaan kykenee siihen. Niin raskaalta kuin se vierestä katsojasta saattaa tuntuakin, näin on. Tukea ja rakkautta voimme toki antaa, mutta ikäväkyllä, emme parannusta.

Joillekin on löytynyt suuri apu lääkkeestä nimeltä ReVia, josta joa hiukan aiemmin kirjoitinkin. Suosittelen tutustumaan asiaan, mikäli alkoholismi on ongelma läheisellesi tai itsellesi.
tallennettu

Nousumerkki - Skorpioni , Aurinko -Vaa´assa, Kuu -Jousimiehessä, Mars Skorpion
valonkantaja
Vieras
« Vastaus #91 : 21.05.2006 21:55:56 »

Tarkoitus on saada nopea nousuhumalan tunne. Koska juodessa sietokyky kasvaa, nousuhumalan saavuttamiseen tarvitaan yhä enemmän ja enemmän juotavaa. Jos juotavaa ei ole, on olo kaikkea muuta kuin kiva tai hauska. Sen saa tuta jokainen, joka alkoholistin läheisyydessä on.

Tän määritelmän perusteella lähes kaikki mun opiskelijakaverit ovat pahan luokan alkoholisteja... Nuorten juominen lähes poikkeuksetta on sitä, että haetaan sitä vahvaa humalatilaa. On ihan normaalia että baariin menee kerralla 100€.

Yksikin tuttu on kaksi vuotta juonut vähintään kerran viikossa kunnon kännit. Mutta hän pitää sitä normaalina... Onko se normaalia? Hän käy töissä ja on onnellinen. Minä join viimeksi kuukausi sitten, mutta koen siitä edelleenkin jonkin tasoista morkkista.
tallennettu
Usvametsä
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 188



Profiili
« Vastaus #92 : 21.05.2006 22:09:45 »

No, .... itte pidän alkoholistina tyyppiä, joka "huolehtii" päivittäin, että saa juoma-annoksensa. Oon mäkin ollu joskus nuori   Wink  ja pilettäny keskellä viikkoo ja sitten viä perjantain ja sunnuntain välisen yön. Kyllä rahaa meni, mut en mä pitäny itteeni kuitenkaan holistina.

Holistiksi tulee nuori, joka ei taju tai kykene lopettaa. Jos ei  tajuu sitä, et jonain päivänä on oikeesti kannettava itte ittestään vastuu.

Holistiksi tulee sellanen aikuinen, joka todistelee ittelleen, ettei ny pullo pari viinii illassa oo viä mitään holismia, tai mäyris ja mitä niitä ny onkaan. Hokee ittelleen, et kun mä hoidan työni joka päivä, niin muilla ei oo siihen mitään sanomista.

Eihän siihen kukaan muu puutukaan, ennenku alkaa tulee niitä laiminlyöntejä. Unohtaa tapaamiset, myöhästyy töihintulot, laiminlyö oman hygieninsa jne......

Mut sittenhän on jo tavallaan vähän myöhästä, kun siihen joutuu oikeesti muut puuttumaan. Ihmisen pitäs vaan itte oivaltaa se raja. Kaikille se ei oo niin ittestään selvää.
tallennettu

Nousumerkki - Skorpioni , Aurinko -Vaa´assa, Kuu -Jousimiehessä, Mars Skorpion
härkä-69
Vieras
« Vastaus #93 : 22.05.2006 09:31:38 »

AA:n ja al-anonin kesäpäivät ovat tänä kesänä Lpr:ssa heinäkuussa. Wink

http://www.juwanet.org/sosterv/alkoholi/default.htm
http://lists.oulu.fi/mailman/listinfo/kiihtelys
tallennettu
K-NRJ
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 2620


PUNAINEN PAHOLAINEN - RED DRAGON


Profiili
« Vastaus #94 : 22.05.2006 13:31:07 »

Jossain lehdessä oli vähän aikaa sitten juttu entisestä alkoholistista. Kun häneltä kysyttiin, miksi hän joi, niin vastaus oli: Koska elämää ei kestä selvin päin.

Olisko siinä yksi määritelmä. Ei-alkoholistit juovat iloonsa, juhlissa, kenties suruunsa, mutta alkoholistit juovat yksinkertaisesti siksi, koska eivät kestä olla selvin päin.

Tai mitäpä minä tiedän... Itse naukkailen silloin tällöin, mutta en edes muista milloin olisin ollut varsinaisesti kännissä.


tallennettu

Au Kauris, AC Rapu, Kuu Rapu
MC & Merkurius & Venus Vesimies
Punainen Galaktinen Lohikäärme
härkä-69
Vieras
« Vastaus #95 : 22.05.2006 16:00:20 »

Pakko laittaa vielä noi alkoholistien läheisten sivut tarinoineen.
http://www.al-anon.fi/kuukaudentarina.html

"rentunruusu"
tallennettu
Asterix
Vieras
« Vastaus #96 : 22.05.2006 16:56:50 »

Niin, missahan tuo alkoholismin ja normaalijuomisen raja menee, on kyva kysymys.

Keski Eurooppalaiset juovat joka paiva viinia lasillisesta pulloon, puoleen toista per henkilo.

Kaksi lasia viinia on noin puoli pulloa viinia. Ovatko he suurimmaksi osaksi sitten alkoholisteja? idiot2

Suomessa alkoholiin suhtaudutaan mielestani hyvin mustavalkoisesti, tuomitsemalla tai sitten vastaavasti vetamalla overit. Overit vetavat paitsi juomarit, niin myos nuo jeesustelijat.  Wink

Belgialaiset ystavani kertovat alkoholistin olevan henkilo, joka juo vakevia viinoja ja/tai henkilo, joka juo itsensa toistuvasti niin humalaan, etta se on rumaa katsella ja kuunnella.
Siis kovassakin humalassa voi olla, jos olet iloinen ja pystyt kayttaytymaan. coolsmiley

Alkoholin maarasta ei ollut puhetta, niin kuin Suomessa aina lasketaan juotujen lasien/pullojen maarasta, onko henkilo alkoholisti vai ei.

Taalla lasketaan alkoholismi siita, ettei hallitse/tunne omia humaltumisrajojaan.

Tallaisia ajatuksia...

Iloa, valoa ja rakkautta  smitten



tallennettu
Ozzette
Vieras
« Vastaus #97 : 22.05.2006 18:11:26 »

Gigiannelle voimia, rakkautta, valoa ja Enkeleita.. Mina uskon sinuun. smitten
Lainaus
Suurkiitos Asterix ! Niinpä yleensä uskon itsekin. Siis tämän alkoholismin suhteen. Joskus retkahdan, mutta EN ANNA sen enää minua lannistaa !! Pe tuli tosiaankin oltua "umpitunnelissa".
tallennettu
härkä-69
Vieras
« Vastaus #98 : 22.05.2006 18:28:13 »

Sanonpa vielä että alkoholismi on kieltämisen sairaus. Alkoholistilla on lukemattomia tekosyitä juoda. On kaunis ilma, huono ilma, sataa vettä, paistaa aurinko jne..
http://www.juwanet.org/sosterv/alkoholi/kielto.htm
tallennettu
selkälokki
Vieras
« Vastaus #99 : 23.05.2006 22:51:00 »



Belgialaiset ystavani kertovat alkoholistin olevan henkilo, joka juo vakevia viinoja


Grin, no mie sitten taidan olla alkoholisti. Mie nimittäin juon vain kirkasta mehun kanssa, silloin jos joskus otan kavereitten kanssa iltaa istuessa.
Ja en ole uskaltanut luopua koskisen antin korvalääkkeestä, se on vakiomerkkini.
Siiderit ja kaikki sellaiset ällötykset ampuu niin kovan migreenin, ettei mitään rajaa.
Mutta mehu ja koskis on kova sana miulle. Joskus uskallan juoda pullon keskaria saunassa, mutta sitäkään en useampaa, koska sekin tekee tosi kamalan migreenin helposti.
tallennettu
Kotkansilmä
Astroholisti
*****
Viestejä: 2008



Profiili
« Vastaus #100 : 24.05.2006 00:40:31 »


Grin, no mie sitten taidan olla alkoholisti. Mie nimittäin juon vain kirkasta mehun kanssa, silloin jos joskus otan kavereitten kanssa iltaa istuessa.
[/quote]

 Wink

    Smiley

       KYLLÄ KEHO, kertoo mikä on hyvä keholle.


           2funny
tallennettu

Hetkiä, joita olen kanssanne,
 haluan unohtaa hetkeksi.
härkä-69
Vieras
« Vastaus #101 : 24.05.2006 11:25:57 »

Alkoholismi sairautena ei häviä vaikka alkoholisti lopettaisi juomisenkin. Raittius saavutetaan päivä kerrallaan. Jumalan armosta.

Toipumisen kypsä vaihe
Toipumisen kolmas vaihe alkaa vuoden kuluttua. Tähän mennessä potilas on läpikäynyt varhais- ja keskitoipumisen sopeutumisprosessit . Hän on tullut vakuuttuneeksi siitä, että tukisysteemit ja hoidossa ja toipumisen aikana saadut työkalut toimivat. Tämä on vakauden aikaa ja hän alkaa tuntea olonsa mukavaksi toipumisprosessissa. Raittius yksinään ei kuitenkaan välttämättä merkitse sitä, että menestyksekäs toipuminen on tapahtumassa. On ero kuin yöllä ja päivällä sillä onko potilas "kuiva" (ei juo) vai "raitis" (menestyksellisesti toipuva).
"Kuiva" potilas ei sillä hetkellä käytä alkoholia tai aineita, hän ei ole kuitenkaan muuttanut entistä käyttöaikaista elämäntyyliään, eikä ole päässyt sinuksi pysyvän raittiuden tarpeensa kanssa. Hän on ambivalentti elämänsä suhteen, kun taas "raitis" henkilö suuntautuu innokkaana uuteen raittiiseen elämäänsä. "Kuiva" potilas kokee raittiuden jatkuvana uhrauksena ja ajattelee usein käyttämistä. "Raitis" kokee raittiutensa saamanaan lahjana. "Kuiva" jatkaa itsekeskeistä elämäntapaansa, säilyttäen entiset käyttäytymistapansa, ystävänsä ja harrastuksena. Hän ei huolehdi itsestään fyysisesti eikä psyykkisesti ja kärsii edelleen syyllisyyttä ja häpeää, koska ei ole hyväksynyt menneisyyttään tai nykyistä elämäänsä. "Kuivilla" potilailla on paljon suurempi riski retkahtaa kuin "raittiilla", jotka ovat tehneet ne suuret elämänmuutokset, jotka ovat välttämättömät onnistuneelle pitkäaikaiselle toipumiselle.
 
http://www.juwanet.org/sosterv/alkoholi/alkoholismi_on.htm
tallennettu
Ozzette
Vieras
« Vastaus #102 : 06.10.2006 14:51:30 »

Moikkelis ! Aiheeseen liittyen suurimman idolini Ozzyn biisin sanat...

DEMON ALCOHOL
I'm sick and tired of your excuses, can't deal with living anymore. I'll give you reasons to continue while you lie writhing on the floor.
I'll wash away your lies and have you hypnotized. There'll be no compromise today, I'll share your life of shame, I think you know my name, I'll introduce myself today, I'm the demon alcohol, demon alcohol, I'll get you.
If you could deal with your reflection I'm sure you'd see into my eyes. There'll be no need for resurrection, let's drink to people of the lies.
Although that one's too much, you know ten's not enough, there'll be no compromise today, I'll watch you lose control, consume your very soul. I'll introduce myself today, I'm the demon alcohol, demon alcohol, ha ha demon alcohol, demon alcohol, let's party.
(Demon alcohol) (I'm the demon alcohol).
I'm sick and tired of resolutions, you've quit me time and time again, don't speak of suicide solutions, you took my hand, I'm here to stay.
This time it's you or me, I'll never set you free, there'll be no compromise today.
So satisfy your lust, too much can't be enough, I'll introduce myself today, I'm the demon alcohol, the demon alcohol, aha, demon alcohol, demon alcohol. Let's party.
-OZZY OSBOURNE: DEMON ALCOHOL 1988-
« Viimeksi muokattu: 06.10.2006 17:33:58 kirjoittanut Ozzette » tallennettu
Sivuja: 1 ... 5 6 [7]
  Tulostusversio  
 
Siirry: