Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: "Jupiter-jakso" + muut jaksot  (Luettu 7015 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
sarese
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 131



Profiili
« : 05.09.2007 21:25:45 »

Voi olla taas naurettava kysymys! idiot2 Mutta mitä nuo jaksot ovat? Tuossa vuosihoroskoopissa oli maininta jostakin kymmenvuotisjaksosta joka päättyi juuri ja lokakuussa alkaa sitten 12 vuoden jupiterjakso. Ovatko nuo oleellisia?  Shocked Tuleeko kaikille nuo samat jaksot jossakin vaiheessa elämää? Antaako ne jotenkin sisällön kaikelle sille mitä sen jakson aikana tulee tapahtumaan vai mikä merkitys niillä on?

Ja kiitti jos joku ehtii vastata! smitten
tallennettu
Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2365


Linnunradan liftari


Profiili
« Vastaus #1 : 06.09.2007 09:08:05 »

Ei ollenkaan naurettava kysymys, vaan aika olennainen. Smiley Jaksoilla tarkoitetaan planeettojen kiertosykliä. Jokaisella planeetallahan on oma, yksilöllinen nopeutensa, jolla se liikkuu. Esimerkiksi tuo Jupiter kiertää ympäri zodiakin eli omankin karttasi 12 vuodessa. Astrologiassa tärkeitä ovatkin planeettojen ns. paluut, eli ne hetket kun planeetta kierrettyään läpi kartan palaa taas siihen asemaan, jossa se oli syntymähetkellä. Tunnetuin näistä taitaa olla Saturnuksen paluu, joka tapahtuu ensimmäisen kerran noin kolmekymppisenä. Kansankielellä siis se kolmenkympin kriisi. Smiley Jupiter kun tosiaan liikkuu nopeammin, niin sen paluu tapahtuu ensimmäisen kerran n. 12-vuotiaana, toisen kerran n. 24-vuotiaana ja niin edelleen. Mainittu lokakuussa alkava 12 vuoden Jupiter-jakso tarkoittaa siis sitä, että taas kerran Jupiter palaa samoihin asemiin, joissa oli syntymäkartallasi ja alkaa uuden kierroksen. Tietty sykli elämässäsi on siis ohi ja uusi sykli alkaa.

Näin se elämämme rytmittyy ja useisiin elämänjaksoihin voi saada yllättävää valaistusta astrologian avulla. Voit esim. miettiä, mitä elämässäsi tapahtui 12 vuotta sitten. Aloititko kenties jonkin uuden asian opiskelut, muutitko paikkakuntaa eli laajensitko reviiriäsi tai kenties matkustelitko? Tai löysitkö uuden elämänfilosofian? Kaikki nämä teemat liittyvät Jupiteriin ja elämään voi tulla symboliikaltaan samanlaisia tapahtumia kuin 12 vuotta sitten. Esim. 12-vuotiaana on yleensä edessä ala-asteen päättyminen ja siirtyminen yläasteelle, 24-vuotiaana oli esim. itselläni keskiasteen opiskelut päätöksessä ja olin juuri aloittanut työelämän (ja vaihtanut pariinkin otteeseen paikkakuntaa). Myös ulkomaanmatkustelun saatoin aloittaa uudelleen lisääntyneiden tulojen myötä.

Yksilöllisiä näistä tekee tietysti se, että esim. tuo Jupiter on jokaisella meistä hiukan eri tavalla kartalle sijoittunut. Merkki voi olla eri, huoneasema on eri ja sen toisiin planeettoihin tai kartan akseleihin tekemät aspektit ovat erilaisia. Kannattaakin tutkia, miten se oma Jupiter on sijoittunut ja mitä se kartalla ylipäätään symboloi, niin sen kiertosyklikin avautuu vähitellen.

Jaksoksi voidaan tietysti astrologiassa kutsua myös tietyn transiitin voimassaoloaikaa. Esimerkiksi hitaasti liikkuva Pluto voi tehdä monta vuotta yhtymää jollekin kartan tekijälle. Tätäkin voidaan kutsua "Pluto-jaksoksi". Tarkoitus on kuitenkin kuvata aikaa, jolloin tietty teema on erityisesti esillä elämässä. Seppo on selittänyt noita planeettojen kiertoaikoja tuolta ylävalikosta löytyvässä Astrologisessa tietopaketissa. Klikkaa esim. Planeettahierarkiat.
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2365


Linnunradan liftari


Profiili
« Vastaus #2 : 06.09.2007 12:47:44 »

Eipä mitään, hyvä vain jos selvensi ja kiva että uskallat kysellä! Kaikilla harrastajilla kestää aikansa, ennen kuin tuota "astrologista kelloa" alkaa hahmottaa. Siinä kun on niin monta eri tahtiin liikkuvaa viisaria. Smiley

Sinulla jos Jupiter on siellä 12. huoneessa, niin syntymäkarttasi asemiin paluun jälkeenhän se sitten seuraavaksi aina ylittää askendenttisi. Tämä voi hyvinkin tapahtua parisen vuotta myöhemmin kuin paluu. Myöskin tuolloin 14-vuotiaana sinulla on hyvin voinut olla muitakin isompia transiitteja meneillään, yleensä isoissa muutoksissa on aina myös useampi kuin yksi iso transiitti voimassa.

Yleisesti ottaen tuo Jupiter 12. huoneessa tulkitaan usein hyvin positiivisesti, joten ei kannata siitä turhia murheita ottaa. Smiley Mutta jos isot muutokset elämässäsi sopivat juuri sen sykliin, niin ehkä se tosiaan "laukaisee" jotain tärkeitä aspekteja kartallasi.
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
Lilli
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 3525



Profiili WWW
« Vastaus #3 : 06.09.2007 16:22:15 »

Niin ja vaikka Saturnuksen sykli onkin n. 28 vuotta, monet kokevat varsin voimakkasti muutkin sen tekemät kulmat itselleen kuin vain  saturnus aspect_con saturnus:n hieman alle kolmekymppisenä. Saturnus tekee itselleen neliötä n. 7-vuotiaana, oppositiota 14-vuotiaana, neliötä uudelleen n. 21-vuotiaana ja sitten onkin vuorossa se Saturnuksen paluu samaan kohtaan kuin mitä se on syntymäkartalla.

Saturnuksen lisäksi Uranus noudattaa 7-vuotissykliä - tosin se kiertää eläinradan ympäri 84 vuodessa, mutta yhdessä merkissä se viipyy 7 vuotta. Näin ollen se tekee semisekstiilin itselleen 7-vuotiaana, sekstiilin 14-vuotiaana jne.
tallennettu

Aurinko Kaksonen, huone 12, Kuu Härkä, huone 11, AC Rapu, MC Vesimies

www.horoskooppi.com
^^Queen Nefertiti^^
Astroholisti
*****
Viestejä: 10595


au, kuu jousimies / asc vaaka नमस्ते ‏الله‎ ॐ


Profiili
« Vastaus #4 : 06.09.2007 17:01:05 »

Jupiter hallitsee mm rahoitusta, lakia, julkaisua, matkoja, Vaa´an hallitsija Venus mm estetiikkaa, valuuttaa, rakkautta. Jos aspektit on hyvät niin wau.
tallennettu

You become GRATITUDE for ALL that THE UNIVERSE provides. It becomes obvious to You that ALL OF THE UNIVERSE GIVES AND CONTINUES TO GIVE IN LOVING PERFECTION exactly what you ask for, because THE UNIVERSE LOVINGLY PROVIDES FOR YOU ALWAYS! BECOME LOVE!
Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2365


Linnunradan liftari


Profiili
« Vastaus #5 : 08.09.2007 17:56:05 »

Saturnus tekee itselleen neliötä n. 7-vuotiaana, oppositiota 14-vuotiaana, neliötä uudelleen n. 21-vuotiaana ja sitten onkin vuorossa se Saturnuksen paluu samaan kohtaan kuin mitä se on syntymäkartalla.

Juu, tämä oli hyvä lisäys, koska nuokin ikäkaudet on helppo tunnistaa. Saturnushan on opettavainen, rajoja ja kypsyyttä korostava planeetta. Seitsemänvuotiaanahan mennään kouluun, joka asettaa uusia rajoja elämälle - 14-vuotiaana teininä kohdataan vanhempien rajoituksia mm. kotiintuloaikojen suhteen - 21-vuotiaana usein aletaan tajuta työelämän ja itsensä elättämisen lainalaisuuksia ja alta kolmekymppisenä sitten mietitään, ollaanko jo aikuisia vai ei. Wink
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: