Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Karttojen nimikkeet epäselvät.  (Luettu 2868 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Liekku
Astroholisti
*****
Viestejä: 1174



Profiili
« : 28.06.2007 10:25:20 »

Mitä PROGRESSIO kartta ilmentää, mille ajalle?? mitä voi seurata kartalta, joka tehdään v.2006-2007. missä ne voi tehdä suomeksi??
tallennettu
Emelia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1798



Profiili WWW
« Vastaus #1 : 28.06.2007 15:40:08 »

Progressio eli progressiivinen-kartta on nimensä mukaisesti edistetty kartta ja ilmentää kehitystäsi syntymästäsi kohti syntymä- eli radix- eli natal- kartan lupaamia ja tarjoamia asioita. Siitä voidaan tulkita millaisessa elämänvaiheessa olet, mitkä asiat ovat tapetilla, millaisin taipumuksin ja tuntein elät elämääsi eteenpäin.

"Progressioissa yksi syntymänjälkeinen vuorokausi vastaa yhtä elinvuotta. Vaihtamalla valikon päivämäärää www.astro.com 'issa voit tehdä progressiokartan juuri tälle päivälle tai mille muulle tahansa yhtä hyvin menneisyydessä kuin tulevaisuudessa. Kyseessä ei siis ole auringonpaluukartan tapainen vuosikartta, vaan edistetty kartta nimenomaan valitsemallesi päivämäärälle. Tätä karttaa voi tulkita sekä itsenäisenä että vertaamalla sitä syntymäkarttaan. Kun syntyy tarkkoja aspekteja (korkeintaan puolen asteen orbilla), elämässä yleensä tapahtuu jotain kyseessä olevien planeettojen symboliikan mukaista. Merkittäviä asioita tapahtuu myös silloin, kun planeetat tai muut kartan pisteet vaihtavat merkkiä, huonetta tai suuntaa.

Aurinko ja MC liikkuvat noin asteen vuodessa, mikä tarkoittaa sitä, että ne viipyvät 30 vuotta samassa merkissä. ). Oma radix-kartan Rapu-askendenttini on nyt Leijonassa, eli tulta on tullut olemukseeni tältäkin suunnalta.

Hitaat planeetat eivät siirry koko elämänkään aikana kuin asteen tai pari. Siksi ne vain äärimmäisen harvoin muodostavat syntymä-kartasta poikkeavia aspekteja ja ovatkin siksi vähemmän tärkeitä.

Tarkimmin kannattaa seurata Kuuta, sillä se on ainoa tekijä, mikä koko kartalla muuttuu nopeasti. Kuu etenee noin asteen kuukaudessa eli viipyy yhdessä merkissä 2,5 vuotta. Kuun merkkisijainti kertoo, millaisien asioiden kanssa kyseisenä aikana ollaan tekemisissä. Oma progressiivinen Kuuni on Vaa’an loppuasteilla, ja ihmissuhteet ovatkin olleet parin viime vuoden aikana elämässäni avainasemassa. Edistetyn Kuun huonesijainti (sekä radixissa että progr. kartalla) kertoo lisää, samoin kuin ne aspektit (orbi siis vain puoli astetta), joita Kuu matkallaan synnyttää. Ja tietenkin Kuun sijainnilla on vaikutusta myös tunne-elämään, kotiasioihin jne. Transiitit aktivoivat progressioita toimintaan, joten niitä kannattaa seurata myös edistettyyn karttaan nähden. Syntymäkartta on syytä pitää aina mielessä, sillä progressiotkaan eivät tuo elämään mitään sellaista, mitä ei olisi radixissa luvattu. Suotuisa progressioaspekti voi kuitenkin saada esim. hankalan T-ristin toimimaan positiivisemmalla tavalla.

Omalla kartallani progr. Kuu teki minuuttitarkkaa yhtymää radixin Saturnukseen 4. päivänä syyskuuta. Saturnus sijaitsee 5. huonees-sani (lapset) ja hallitsee mm. 9. huonettani (lapsenlapset). Tyttäreni poikavauva syntyi maailmaan juuri tuona päivänä!

Progressioiden vaikutuksen opit parhaiten, kun valitset päivämäärävalikkoon tärkeitä päiviä menneisyydestäsi (esim. häät, lapsen syntymä tai merkittävän ihmisen ensikohtaaminen). Katso sitten, missä Kuu ja muut nopeasti liikkuvat taivaankappaleet sijaitsevat ja tekevätkö ne tarkkoja aspekteja. Voit verrata tätä karttaa myös synastrisesti toisen ihmisen karttaan. Kuun merkki kertoo usein senkin, minkä tyyppisiä ihmisiä ko. aikana tiellesi sattuu."

Näin kirjoitti Lunea tämän Forumin Ennustava Astrologia /Progressiivinen -kartta osiossa.
https://www.astro.fi/foorumi/index.php?topic=198.msg4007#msg4007

Kartta sinänsä ei ole sidoksissa kieleen tai kansallisuuteen, mutta tulkintaa onkin vaikeampi löytää suomeksi. Siksi allekirjoittanut ja useat muut täällä Forumilla olemmekin yrittäneet opiskella asioita englanniksi ja sitten jakaa tietoa eteenpäin...

Kartta on sinänsä hidas, mutta koska taivaankappaleet kuitenkin liikkuvat sillä eteenpäin, tehden aspekteja toisiinsa ja syntymäkartan taivaankappaleisiin, siinä tapahtuu kokoajan muutoksia.
tallennettu

Liekku
Astroholisti
*****
Viestejä: 1174



Profiili
« Vastaus #2 : 28.06.2007 19:15:44 »

Kiitos Emelia, kyllä se alkaa pikkuhiljaa valkenemaan, mutta totta on, että kielitaito pitäisi olla hallussa,-onneksi apua aina saa.
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: