Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Apuanne kaivataan - erikoinen kokkikirja tekeillä ;)  (Luettu 20436 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328



Profiili
« : 21.10.2005 09:28:37 »

(Koska vaihtoehtohoitoihin kuuluu myöskin osana hyvä ruokailu ja ruokailutottumukset, ajattelin tämän kuuluvan tänne)

Rakas ystäväni muutti uuteen asuntoon ja olen miettinyt pääni puhki hyvää tupari-ideaa. Haluaisin kuitenkin antaa hänelle jotain erikoista, onhan hän erikoinen ihminenkin  smitten

Eilen päähäni sitten pälkähit ajatus, että kokoaisin hänelle itsetehdyn, monipuolisen keittokirjan!  laugh En kuitenkaan haluaisi vain kopioida ohjeita eri kokkikirjoista, joten pyydänkin tässä teidän apuanne:

Lähettäkää tähän ketjuun tai yksityisviestinä suosikkireseptinne. Kyseessä voi olla alkupalat, lämmin ruoka, välipala, jälkiruoka, leivonnainen (makea tai suolainen), juoma, pirtelö, leipä/sämpylä jne. Useampikin resepti per naama on tervetullut. Uskon, että sen lisäksi, että saan ihan erikoiselle ystävälleni ihan erikoisen lahjan, myös muut forumilaiset voivat nappailla reseptejä mukaansa. Näin pimenevänä syksynä ja joulun lähestyessä kokkaileminen on mitä mieltä kohottavinta puuhaa  Wink

Ainoa huomioitava asia on se, että ystäväni on ollut koko ikänsä kasvissyöjä (Hän käyttää kuitenkin maitotuotteita ja kananmunia)

Kiitos paljon!  smitten Muistan kyllä mainita forumilaisten avusta kirjassa, etten nyhdä kaikkea kunniaa itselleni (mikä ei edes minulle kuuluisi  Cheesy)
tallennettu
hopeatähti
Vieras
« Vastaus #1 : 21.10.2005 09:56:31 »

Kiitos AthaMaarit  Grin

Kerrassaan LOISTAVA idea!

Tässä pari reseptiä:

1.) Thaivihannekset kookomaidossa+ mausteriisi/nuudelit oman maun mukaan

Pilko sipulit+valitut vihannekset/juurekset pieniksi "tikuiksi".
(jos et käyt pakaste valmispussit, muista ruskistaa hieman kauemmin tai /keittää kevyesti ennen ruskistamista että eivät jää liian raaoiksi)

Ruskista kevyesti pannulla, lisää mausteet, kookosmaito + puristettu valkosipuli + tuoreyrit (jos haluaa).

Itselläni on keittiössä "perusmausteet"mm, soija, thai sweet chilikastiketta, oysterikastiketta, curry+currytahnat, kuivatut chilit, korianteritahnaa, thai mausteseosta, inkivääriä tuoreena tai pakastettuna.

Anna "sekoituksen" kevyesti kiehua, ei kauan, tarkoitus ei ole että vihannekset tulevat liian pehmeäksi.

Käytä kastike riisin ohella tai sekoita nuudeleihin.

2.) Yrtti vihannekset/perunat uunissa

Kaada valittu öljy (itse käytän oliiviöljyä) tehosekoittimeen. (n 1,5 dl riittää)
Lisää valitut tuoreyrtit (mm basilikaa, persiljaa).
Lisää valkosipuli.
Sekoita "tahnaksi" joka on hieman juoksevampaa, ei tönkköä.

Anna seoksen "vetäytyä" n puolisen tuntia.

Valmistele vihannekset/juurekset.

Pese, kuori ja paloittele sopiviksi paloiksi, ei kuitenkaan liian pieniä.
Kuivata pyyhkeessä jotta "ylimääräinen" neste poistuu vihanneksien pinnasta.
Levitä uunipellille, kannattaa valita sellainen jossa on laidat, jotta öljy ei valuisi uunin pohjalle.

Kaada öljyseos vihanneste päälle ja sekoita reippaasti käsillä, mausta suolalla ja mustapippurilla.

Laita uunin keskiosaan n 200 astetta. Jos on kiertoilmauuni, kannattaa laskea lämpöä hieman (n 180-190 ) tavalliseen uuniin verrattuna.

Pidä uunissa n puoli tuntia tai kokeile välillä tuntuuko vihannekset/juurekset kypsiltä.

Voi käyttää lisukkeena kalalle ja lihalle (jos syö) tai raikkaan salaatin kera.
tallennettu
Synapsi
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 474



Profiili
« Vastaus #2 : 21.10.2005 12:41:00 »

Omaperäiset lahjat kunniaan! Hyvä AthaMaarit, taidat olla verraton ystävä rakkaillesi.

Asiaan.
Kasvisruoka rulettaa ja oma herkkuni on sienipöperöt. Ohjeeksi vaikka illanistujaisiin sopiva piirakka valitsemistasi sienistä, esim herkkusienet, tatit, vahverot ym.:

Helpota elämääsi ja osta valmis piirakkataikina kaupan pakastealtaasta. Pilko sienet ja sipuli pieneksi silpuksi. Kuumenna pannu, lisää sienet ja hauduta ensin sienistä nestettä pois, varsinkin jos käytät pakastettua sientä. Kun nestettä ei enää heru, lisää voi/margariini/öljy ja lisää sipulisilppu. Ruskista hieman ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Yrteistä kirveli sopisi tähän hyvin.

Painele sulanut taikina vuokaan, laita sienimössö pohjalle. Lisää makusi mukaan kaprista, fetajuustoa, oliiveja ja mitä ikinä keksitkään. Koko komeus peitetään vielä juustoraasteella ja sitten uuniin. Paisto-ohje löytyy taikinapakkauksesta, yleensä  vajaassa 200 asteessa vajaa tunti. NAM. laugh

Onnea uuteen kotiin.
tallennettu

aurinko oinas    askendentti skorpioni    kuu kaksoset    merkurius kalat    venus harka     mars vaaka
Ikiaika.
Vieras
« Vastaus #3 : 21.10.2005 12:58:29 »

Laittakaa avaamaton apelsiinituoremehu purkki pöydälle muutamaksi päiväksi. Pyöristyy kun alkaa käymään. Siinä on hiivan korvike. Kiss
Keittäkää kauravelli 1l. ( minä laitan joukkoon 1dl sokeria, knorrin lihaliemikuutioita3kpl. (haukkukaa vaan minut pataluhaksi  idiot2 haukkukaa, haukkukaa,). tickedoff tickedoff tickedoff(lihaliemen tilalle Merisuolaa.)
Antakaa vellin jäähtyä, lisätkää hiivan korviketta 1dl. Antakaa olla huoneenlämmössä yön yli, kun kuplii on valmis alustukseen.
Sitten vain  sopivasti vehnäjauhoja joukkoon. P.S. taikina nousee hitaammin kuin hiivalla.
 Kun sämpylät/leivät ovat valmiita, ei kaikkia saa syödä yhdellä kertaa, zsot,zsot, sooo... knuppel2 tickedoff tickedoff

 2funny 2funny 2funny

P.S. velli pitää olla löysää, muuten jäähtyessään sakenee liikaa. 2funny 2funny 2funny
« Viimeksi muokattu: 21.10.2005 14:14:50 kirjoittanut Ikiaika » tallennettu
Aniara
Vieras
« Vastaus #4 : 21.10.2005 13:08:39 »

Nam Tongue

herkullisia ideoita....

lisään soppaan helpon ja nopean jousimiesreseptini:

Kotitekoinen pestokastike (n. 3 henkilölle - riippuu basilikan koosta Wink)

1 ruukku basilikaa
1 rkl. parmesaania
1 rkl. pinjansiemeniä
hyppysellinen hienoa merisuolaa
(jos haluaa, voi lisätä myös ripauksen sokeria ja balsamiviinietikkaa)
n.reilu 0,5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä

Kaikki ainekset tehosekoittimeen, ja valmista tulee!

Maistuu erityisen hyvältä juustotäytteisen tuorepastan kanssa. Smiley

Koska kaikki rapuvaikutteiset arvostavat myös jälkiruokia, lisään yhden suosikkini:

puolijäiset pakastemarjat,
lämmin kinuskikastike (itsetehty on parasta, muuta kaupankin kelpaa  Tongue) ja kermavaahto aidolla vaniljasokerilla maustettuna.
tallennettu
täysikuu
Astroholisti
*****
Viestejä: 1591


Elämä on seikkailu


Profiili
« Vastaus #5 : 21.10.2005 15:47:26 »

Nami, nami mitä herkkuja.... Kyllä passais olla sun ystävä!!!!!
 coolsmiley
Tässä MAKEETA:
Kinuskikastike: 1 prk creme Fraicheá, 2 dl sokeria, 2 rkl siirappia ja 1 rkl voita
Kaikki aineet kattilaan, kuumenna ja anna kiehua 2-3 min. Sekoittele koko ajan.
Sopii lämpimänä jäisten marjojen päälle tai jäden kanssa. Karpalot on ykköset.

 Cheesy 
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #6 : 21.10.2005 15:55:54 »

Hedelmäpommi
--------------

1 avocado
1 banaani
100 g mantelilastuja
2 pikkupurkkia metsämarja-Yosaa

Kuutioi avodcado ja banaani.
Sekoita kaikki ainesosat keskenään.
Nauti.

Annoksesta riittää yhdelle erittäin nälkäiselle
koko ateriaksi, kahdelle pienemmäksi ja
neljälle jälkiruokakipollinen. Yosahan on siis
sitä kaupan kaurajugurttia. Maku voi olla
muukin kuin tuo metsämarja, mutta jostain
syystä se on erityisen herkullinen. Tämä
on siis periaatteessa elävää ravintoa,
Yosan voi toki korvata myö itse tehdyllä
kaurajugurtilla, 2 pikkupurkkia Yosaa on
noin 3 dl.

t. Eklektikko
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Ikiaika.
Vieras
« Vastaus #7 : 21.10.2005 16:09:46 »

Tässä vielä levite, sämpylöilleni.      Smiley Kiss laugh

500g. Voita
2,1/2. dl. kylmäpuristettua rypsiöljyä. (esm, Virgino)
6dl. AB piimää
1,1/2. tl. merisuolaa
3-4,kpl. puristettua valkosipulin kynttä

Kaikki aineet vispataan huoneenlämpöisenä kiinteäksi levitteeksi.
Voit myös pakastaa levitteen.


P.S. Älkää syökö lusikalla, on tarkoitettu LEVITTEEKSI. tickedoff 2funny 2funny 2funny
tallennettu
Electric Eagle
Vieras
« Vastaus #8 : 21.10.2005 20:45:12 »

Rommiruukku, jos ei sano ei alkomahoolille.

Tapoja on monia, mutta itse säilöin syksyn luumuja seuraavasti:
Laitetaan 1,5-2 l luumuja lasipurkkiin ja liotetaan vajaa kilo sokeria pieneen vesimäärään (voi liottaa myös rommiin).
Litran leka hyvää (tässä ei kannata säästää, koska juoman maku tulee ajan myöstä aina paremmin esille) tummaa rommia purkkiin ja sokeriliuos perään. Kansi päälle ja sekoitellaan kääntelemällä purkkia päivittäin muutaman viikon ajan, kunnes kaikki sokeri on liuennut eikä valu enää pohjalle.
Antaa hautua kuukasia muutama, ja sit herkutellaan Tongue
Joulun aikaan soosina vanilijajäätelölle toimii paremmin kuin hyvin. Cheesy
Liika luumujen syöminen tosin voi aiheuttaa outoja olotiloja uglystupid2

Voi tehdä mille tahansa hedelmille tai marjoille, pääasia että säilöttävät pysyvät nestepinnan alapuolella.
tallennettu
Ikiaika.
Vieras
« Vastaus #9 : 21.10.2005 21:01:49 »

Rommiruukku, jos ei sano ei alkomahoolille.

Tapoja on monia, mutta itse säilöin syksyn luumuja seuraavasti:
Laitetaan 1,5-2 l luumuja lasipurkkiin ja liotetaan vajaa kilo sokeria pieneen vesimäärään (voi liottaa myös rommiin).
Litran leka hyvää (tässä ei kannata säästää, koska juoman maku tulee ajan myöstä aina paremmin esille) tummaa rommia purkkiin ja sokeriliuos perään. Kansi päälle ja sekoitellaan kääntelemällä purkkia päivittäin muutaman viikon ajan, kunnes kaikki sokeri on liuennut eikä valu enää pohjalle.
Antaa hautua kuukasia muutama, ja sit herkutellaan Tongue
Joulun aikaan soosina vanilijajäätelölle toimii paremmin kuin hyvin. Cheesy
Liika luumujen syöminen tosin voi aiheuttaa outoja olotiloja uglystupid2

Voi tehdä mille tahansa hedelmille tai marjoille, pääasia että säilöttävät pysyvät nestepinnan alapuolella.

Pieni sivuhuomautus.  Lips Sealed Tuohan tehrään kuin ruotsin tipat. smitten
tallennettu
Minä
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 62



Profiili
« Vastaus #10 : 22.10.2005 09:53:39 »

Helppo ja ruokaisa salaatti

Jos teen ison annoksen,nämä ovat noin mittoja ,koska jokainen voi tehdä oman mieltymysten mukaan

 keitettyjä kierremakarooneja (torino ,fusilli pasta) n.1/2 pussillista
 kuorittuja omenoita kuutioina ,3 omenaa
 herne-maissi-paprika 2-3 pikkupussillista
 pieni purjo ,silpuksi
 (pizza-suikaleita ,2 pss) tähän kohtaan voi laittaa mitä lystää  :Smiley
  kurkkusalaattia, isosta purkista puolet(laita ensin vähemmän ,koska salaatti ei ole hyvää ,jos kurkkusalaatti vie kaikki maut eli maista välillä)
Besel majoneesia 2 purkillista( vähän ennen tarjoilua)

 Aineet sekaisin.. ja on hyvää!!
Teen yleensä tämän annoksen ja majoneesin laitan tarjoiluvaiheessa ,salaatti säilyy paremmin ,kun se on erillään majoneesista.

Besel sopii minusta parhaiten,kokeilin muita majoneeseja ,mutta maistui ihan kananmunalta. buck2
tallennettu
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328



Profiili
« Vastaus #11 : 22.10.2005 13:07:49 »

HUOMIO, ohjeiden antajat!

Myöskään erinäiset liha-kanaliemikuutiot, broilerimausteet, lihamausteet jne. eivät käy. Kuutiot voi toki korvata kasvisliemikuutioilla.

Kiitos paljon ohjeista, jatkakaa samaan malliin  Cheesy
tallennettu
avecmoi
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 53


Profiili
« Vastaus #12 : 23.10.2005 14:28:10 »

Hei!   

Tässä yksi herkullinen jälkiruoka vaihtoehto.

HERKKUJÄÄHDYKE

1 dl keltaisia rusinoita
1 minipullo (5 cl) tummaa rommia
1 1/2 dl pekaani ja hasselpähkinöitä
100 gr suklaata tummaa tai valkoista
1 1/2 dl raakaruokosokeria
4 keltuaista
6 dl kuohukermaa ( esim laktoositon vispikerma sopii hyvin)

Pane rusinat kulhoon ja kaada rommi päälle. Anna "liota" tunteja.
Paahda pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla.
Rouhi pähkinät ja suklaa karkeasti.
Vatkaa sokeri ja keltuaiset hyvin.
Vaahdota myös kerma.
Yhdistä vaahdot toisiinsa.
Lisää seokseen rusinat liemineen ja rouheet.
Kaada seos pakastamisen kestävään kulhoon ja anna jäähtyä 6-8 tuntia.
Ota jäähdyke huoneenlämpöön noin 45 min ennen tarjoilu.
tallennettu
Sister of Night
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 385



Profiili
« Vastaus #13 : 23.10.2005 17:27:30 »

Onpas hyviä reseptejä..täytynee kokeilla jokaista. Tässä yksi, joka on ainakin mun kaveripiirissä niittänyt suoiota, ja alkaa olla vakiokamaa kaikissa illan istujaisissa;

Pinaatti-fetapiirakka

Pohja:
2dl vehnäjauhoja
1 dl perunamuussijauhetta
1,5 dl vettä
0,5 dl öljyä
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 pussia pakastepinaattia
1 purkki fetaa
1 purkki raejuustoa
pestoa noin puoli purkkia tai maun mukaan
3-4 munaa
loraus maitoa, kermaa tms
mausteiksi yrttejä, pippuria, maun mukaan

Sekota pohja-ainekset ja laita piirakkavuokaan
Sekoita täyte, ja levitä se pohjan päälle
Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia

Tosi helppo tehdä, tosi hyvää! Tongue
tallennettu

- Muistuta mua, että mä etsisin valoa.
- Mitä?
- Muistuta mua, että mä etsisin valoa.
- Okei.
  Tauko
- Muista etsiä valoa.
- Ei vielä, tollo.
- Millos sitten?
- Sitten kun mä olen unohtanut sen.
- Okei.
Keho
Vieras
« Vastaus #14 : 23.10.2005 17:53:10 »

Lapsillekin oiva ruoka, jos ovat siis olevinaan vielä sekaruuansyöjiä vähän aikaa niin on sellainen ruoka kuin kasvispasta, jossa on jauhelihan asemesta soijarouhetta tummina tai vaaleina, joten laitanko sen ensin tähän niin voi sitten kukin muunnella, jos haluaa.

1 iso sipu
2-3 porkkanaa raastettuna
2-3 valkosipulin kynttä pilkottuna
2 prk tomaattimurskaa maustettuna basilikalla sekä oreganolla
   (joko siis 1 iso pahvitetra tai 2 pienempää)
2 kasvisliemikuutiota sekä vähän lisäksi vettä tarpeen mukaan
1,5 dl soijarouhetta
   yrttipippurisekoista maun mukaan
   vähän voi lisätä myös luomuketsuppia, jos siitä tykkää
   Öljyä kattilaan

Pilko sipulit pieneksi ja kuullota öljyssä kattilassa, lisää raastetut porkkanat myös vähäksi aikaa kuullottumaan ja lisää sitten tomaattimurska sekä vettä vähän.
Laita myös soijarouhe porisemaan (turpoaa, joten sen tähden sitä vettä voi lisätä myöhemminkin) sekä kasvisliemikuutiot.
Anna porista liedellä n. 20 min ja mausta jo vähän ennen poisottoa sillä pippurilla ja ketsupilla oman maun mukaan.

Ja sitten vain keitetään täysjyväpastaa, sillä aivan ihanaa tämä on pastakastikkeena. Omat lapsenlapseni eivät vieläkään osaa erottaa tätä aidosta jauhelikastikkeesta vaan syövät sitä kuin "simo hilloa", kuten täällä Mansessa on tapana sanoa silloin, kun jo on oikein hyvän makuista.  Wink
tallennettu
Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
 
Siirry: