Sivuja: [1] 2 3 ... 5
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Ap-kartan askendentti ja auringon huone  (Luettu 36227 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2365


Linnunradan liftari


Profiili
« : 15.12.2005 14:02:10 »

Tässä osiossa on ollut aika vähän aiheita, joten ajattelin aloittaa helposta päästä, jos auringonpaluukartan tulkinta tuntuu hiukkasen vaikealta. Sitähän voi aloittaa tulkitsemaan myös itsenäisenä karttana (vertaamatta omaan karttaan ollenkaan) ajatellen vain siltä kantilta, mitä se voisi kertoa kyseisen vuoden tärkeimmistä aihepiireistä.

Tuli siis mieleen kysyä, oletteko huomanneet yhtäläisyyksiä auringonpaluukarttanne askendentin ja vuoden aikana eteen tulleiden tapahtumien ja ihmisten suhteen? Millaisia? Entä miten auringon huoneasema (tai vaihtoehtoisesti planeettakasautuma jossain huoneessa) on mielestänne kertonut siitä, mihin kyseisenä vuonna olette keskittäneet innostuksenne ja energianne?

Itselläni on vuoden 2005-2006 auringonpaluukartan askendentti Leijonassa. Kuluneen vuoden aikana olen sattumoisin käynyt taidenäyttelyissä ja teatterissa varmasti enemmän kuin menneinä viitenä vuotena yhteensä! Olen tavannut muutaman taiteilijan ja nähnyt monia upeita näyttelijäsuorituksia. Leijonan merkkiin liittyvät myös lapset ja tämä aihe on pulpahtanut myös aiemmin lapsettomassa ystäväpiirissä kummasti esille. Itse en kuitenkaan ole esim. aloittanut mitään käden taitoja vaativaa harrastusta, enkä muutenkaan ollut mielestäni erityistä luovempi. Teema on näkynyt siis enemmän ulkoisina tapahtumina.

Aurinko (joka Leijonan hallitsijana entisestään painottuu) on ap-kartallani 9. huoneessa, jossa sijaitsevat myös Venus sekä Uranus-kuu-yhtymä. Ei - en ole muuttanut/muuttamassa ulkomaille Wink, mutta sen sijaan olen aloittanut kaksi kielikurssia ja muutenkin kartoittanut mahdollisuuksia palata pitkästä aikaa koulun penkille. No, vielä on muutama kuukausi kartan voimassaoloaikaa jäljellä...

Olen suositellut tätä linkkiä aiemminkin, mutta tässä vielä, jos jotakuta kiinnostaa tutustua auringonpaluukartan tulkintaan englanniksi:

http://www.cafeastrology.com/interpretingsolarreturns.html

Oman auringonpaluukarttansahan pääsee kätevästi tekemään osoitteessa www.astro.com. My astro -osiossa on Extended chart selection, jonka valikosta löytyy Solar return chart. Päivämäärää ei tarvitse muuttaa, mutta vuoden on oltava se vuosi, josta haluat ap-kartan alkavan. Auringonpaluukartta on siis voimassa aina syntymäpäivästä syntymäpäivään ja se tehdään sen hetken mukaan, jolloin aurinko palaa samaan merkkiin ja asteeseen kuin se oli syntyessäsi. Joka vuosi tämä ei tapahdu ihan täsmälleen samaan aikaan, joten tästä syystä ap-kartan päivä ei ole välttämättä sama kuin syntymäpäiväsi.
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
Lilli
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 3526



Profiili WWW
« Vastaus #1 : 15.12.2005 14:34:42 »

Tervehdys,

omallakin AP-kartalla on Leijona AC-merkkinä. Nyt kun tulit maininneeksi taidenäyttelyt, niin on itsekin tullut niissä juostua. Tai ei niinkään näyttelyissä, vaan ihan museoissa. Louvressa olen käynyt n. puolen vuoden aikana 3 kertaa. AC:n hallitsija on minulla huoneessa 11, joka itselläni varmaan viittaa tähän ulkomaan työkomentoon. Toisaalta olen palaamassa Suomeen ennen seuraavan AP-kartan voimaanastumista ja työpaikan/uran vaihto on jälleen tapetilla.
tallennettu

Aurinko Kaksonen, huone 12, Kuu Härkä, huone 11, AC Rapu, MC Vesimies

www.horoskooppi.com
CorvusLeonis
Vieras
« Vastaus #2 : 15.12.2005 14:50:29 »

Oon huomannut että kun AP-askendentit toistuu niin homman nimi on tietynlainen lähes planeettakuvioita myöten (AP-Rapu, AP-Kauris ja AP-Neitsyt mielestäni sietämättömiä, 2006 on sentään kotoisa AP-Skorpioni  :Smiley)

Eli mistä kysymys, oheinen teksti on sivustolta http://www.aquarius-ascending.com

SOLAR RETURN ASCENDING SIGNS

ARIES This indicates a year of action, quick decisions, and increased physical energy. Often, there is an interest in relationships and added financial responsibilities and new enterprises.

TAURUS Financial, career and domestic situations dominate the year, and some need to consider physical appearance and pragmatic relationships with people in authority. Caution is called for, and stubborn wilfulness needs to be controlled. Career wise, this can be a time of heavy burdens and responsibilities.

GEMINI A head full of ideas and ever changing viewpoints accompany this sign. Travel and communication with family members are highlighted, and the social life may be very busy. There may be an addition to the family, or more than one romantic partner.

CANCER This indicates an emotionally sensitive time, but feelings are close to the surface and tempers may flare. Family security needs have to be addressed and resolved.

LEO A good time to be creative, have fun, or have children. A tendency toward extravagance needs to be watched. With hard aspects predominant, care should be taken that the relationship and career don't founder due to an excessive search for pleasure.

VIRGO A desire to change the type of work you do, and a discontent with the job in general and the people at work in particular may predominate. Because of job related stress, health may become an issue. Criticism from superiors may result in financial woes due to lost raises.

LIBRA Legal issues surrounding relationships and business partnerships may arise. Co-operation and persuasion rather than verbal aggression are called for.

SCORPIO Intensely repressed feelings and emotional issues dominate the year. There is a need to rely on your own inner resources and strength. This is not a good position for marriage and other personal relationships.

SAGITTARIUS Opportunities arise to make or spend money, and risky investments may be undertaken because of an over confident and optimistic attitude. There is a strong restlessness, so travel and other expressions of mental freedom are high on the list of priorities.

CAPRICORN Personal restrictions and heavy responsibilities may be encountered. There are likely to be changes in the career, and any opportunities that come along should be grasped. This is a good time to tend to personal affairs rather than career responsibilities.

AQUARIUS A need to detach from the usual social conventions and do your own thing is very strong. Personal relationships need some focus, otherwise they are likely to founder. Care should be taken not to spend all your time and money on humanitarian ideals or travel.

PISCES Intuition and feelings play larger parts than logic and reason. This indicates a wonderful romance, or hard times and confrontation over money. Time should be spent on the arts and other creative pursuits.
tallennettu
Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2365


Linnunradan liftari


Profiili
« Vastaus #3 : 15.12.2005 15:00:32 »

Jep, kiitos CorvusLeonis, tuossa on hyvät pikakuvaukset ap-askendenteista. Itselläni on ensi vuoden kartalla juuri tuo Neitsyt-nousu ja tuo "a desire to change the type of work you do" kuulosti enemmän kuin tutulta. Lisäksi ensi vuoden kartalla Merkurius (sopimukset) on kuutosessa, missä se ei ole ollut sitten nykyisen työsopimuksen solmimiseni. Osaisitko muuten antaa esimerkkejä omasta Neitsyt-asc-vuodestasi? Kiinnostaisi kuulla. Smiley

Lilli, olen käynyt kerran Louvressa - hieno paikka. Olikos sinulla ensi vuoden ap-kartan askendentti Oinaassa? Muistelen että jossain toisessa ketjussa olisit näin maininnut. Uusi alku johonkin? Smiley
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
May
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1469



Profiili WWW
« Vastaus #4 : 15.12.2005 15:00:53 »

Onpa mielenkiintoinen aihe, etenkin kun ap-karttoja tulee tehtyä aivan liian vähän. Onkin monesti käynyt mielessä tutkailla elämän varrelta niiden kaikkein tärkeimpien vuosien ap-karttoja ja tehdä niistä yhteenveto. Omien kokemusten pohjalta olisi sitten levollisempaa luottaa siihenkin, mitä yrittää nähdä toisten kartoilta. Tässä nyt siis joitain merkittäviä vuosia ja niiden ap-kuviot:

- Isän kuolema: AP:n Asc Skorpionissa, Aurinko 6. huoneessa (kuoli sairauteen) ja Asc:n hallitsija Pluto MC:llä opp. Mars-Venus-Kuu IC:llä.

- Pitkäaikaisen ihmissuhteen alkaminen (nykyinen aviomies): Asc Skorpionissa, Aurinko tarkasti DC:llä. Asc:n hallitsija 11. huoneessa (viimeiseen kuvioon en tähän hätään yhdistä mitään tiettyä)

- Oman yrityksen perustaminen: Asc Neitsyt, Aurinko yhtymä Jupiter 9. huoneessa, Asc:n hallitsija Merkurius 10. huoneessa

- Avioliitto: Asc Skorpioni, Aurinko 7. huoneessa, Asc:n hallitsija Pluto 1. huoneessa (ja kasvattavaa tämä on totta tosiaan ollutkin  Wink)

- 1. lapsen syntymä: Asc Neitsyessä, Jupiter tarkasti Asc:lla, Aurinko MC:llä, Asc:n hallitsija Merkurius 9. huoneessa kolmiossa Jupiteriin Asc:lla

- vaikeudet avioliitossa, tilapäinen ero, rakkaus: Asc Leijonassa, Aurinko 10. huoneessa yhtymässä Mars, Merkurius, Saturnus, Jupiter, Venukseen (toukokuun 2000 Stelliumi Härässä) opp. Pluto-Kheiron 4. huoneessa

- 2. lapsen syntymä ja äidin kuolema: Asc Vaa´assa, Aurinko 8. huoneessa, Asc:n hallitsija Venus 6. huoneessa.Tämä kartta on mielestäni kaikkein vaikein tulkittava, sisältäähän vuosi niin suuren onnen kuin suuren surunkin. Suru kartalla näkyykin selvästi, mutta missä on se lapsen syntymän onni??? Nelosessa on tosin Kuu-Neptunus väljästi yhtymässä Uranukseen.

- kuluva vuosi: Asc Vaa´assa, Jupiterin tarkka yhtymä, kolmiossa Asc:n hallitsijaan Venukseen 9. huoneessa, Aurinko 8. huoneessa. Vaikea tulkittava myös. Pitkä oireeton vaihe lapsen vaikeassa sairaudessa ja ylipäänsä sairauden johdattama mielenkiinto perhe-asioihin, mutta mistä tuo Aurinko 8. huoneessa? Ensi keväänä on taas onneksi viisaampi senkin suhteen.

Nämä ovat pelkkiä ap-karttoja, joissa ei siis ole ollenkaan huomioitu vertailua syntymäkarttaan ja esim. mahdollisia akselikontakteja molemmin puolin. Ehkäpä niistä saa kaivattua lisäinformaatiota etenkin epäselvinä vuosina.

Katselkaapa te muutkin karttojanne ja kertoilkaa löytöjänne!  Smiley

Edit: Naputtelin viestiäni samaan aikaan CorvusLeonin viestin kirjoittamisen kanssa. Kiitos CorvusLeonis, pitääpä tsekkailla vuosia vielä antamasi luettelon perusteella uudestaan. Ihan varmasti löytyy uusia ahaa-elämyksiä.
« Viimeksi muokattu: 15.12.2005 15:05:31 kirjoittanut May » tallennettu

CorvusLeonis
Vieras
« Vastaus #5 : 15.12.2005 15:14:12 »

Osaisitko muuten antaa esimerkkejä omasta Neitsyt-asc-vuodestasi? Kiinnostaisi kuulla. Smiley

Se oli muuten tämä 2005. Kartan hallitsija Merkurius oli 3.huoneessa oppositiossa Kuuhun ja elämä oli jotenkin kaksijakoista, että toisaalta oli mieltä rassaavat rutiinit ja kaiken maailman hoidettavat asiat painoi rankasti päälle, tietokoneongelmia (omia ja muiden) piti korjata taukoamatta, mutta sosiaalista toimintaa oli myös harvinaisen paljon (johtunee kyllä kai AP kuusta kolmoshuoneessa.) Stressitaso oli kiireiden takia niin korkealla etten sellaista ollut kokenut sitten ylioppilaskokeisiin pänttäämisen, lähinnä sen takia AP-neitsyestä on jäänyt katkera maku.

Voisin muuten laittaa tänne loputkin AP-karttoja koskevasta materiaalista, kuten AP karttojen hallitsijoita ja AP kuuta koskevat asiat...
tallennettu
CorvusLeonis
Vieras
« Vastaus #6 : 15.12.2005 15:17:18 »

AP-askendentin hallitsijan sijainnista huoneissa:

SOLAR RETURN HOUSES (http://www.aquarius-ascending.com)

The Solar Return houses are the most significant part of the interpretation, since they indicate in what area of life the action will take place. The natal house placement of the Solar Return Ascendant ruler shows how the planet operates for the year. Its house placement in the Solar Return shows how that function can work out.

1st. A strong need for self-expression and initiating action without the help of others. Opportunities for personal growth and self-development will likely arise.

2nd. The emphasis is on personal values and finances, as well as financial problems or opportunities. Earning capacity may be stressed, and personal self-esteem may become a problem.

3rd. The expression of ideas, and research into those ideas, will occupy most of the spare time. Writing, travel, and relationships with family members are emphasised.

4th. Home, family, and health become major issues for the year. Get back to your roots, keep in touch with the family, and settle some unresolved family issues.

5th. Romance and creativity are highlighted, and care should be taken that a romance does not threaten relationships with your children. Have fun and play games, enjoy life and take some risks, or bet at the racetrack. Write a book, or make some paintings, or follow whatever creative streak you have.

6th. Relationships in the work place, and the kind of work being done are likely to change. This change can be stressful, so physical health may suffer. The kind of work you do may be in a state of flux, so try not to make long range career commitments. Don't over work and burn out.

7th. Marital, partnership and legal issues need some work. This may be a good year to get married, or to end a marriage. Let others express their opinions without getting angry, but remain diplomatic, and try to see the other person's perspective. Resolve conflicts and differences through negotiation, rather than direct action.

8th. Settlements in partnership disputes as well as in legal and marital affairs are likely. Inheritances, taxes, or alimony may get some attention. Birth, death, and other major changes are emphasised. This is an excellent time to make money, especially through real estate and other investments.

9th. The urge to travel and expand your horizons may be very strong, or may be enjoyed vicariously by reading books. Other people's legal affairs may intrude on your personal life. Involvement with churches or political groups is likely.

10th. Career and business matters come sharply into focus. A change in professional status is likely. Relationships with parents, or behaviour as a parent, become major issues. There is a desire for public recognition and social approval.

11th. Old or new acquaintances become very important. Work related creativity might acquire an outlet. Social activity of all kinds takes up a large amount of time.

12th. The need to relax and get away from work and other pressures becomes very important. This may take the form of romantic affairs, involvement with drugs and alcohol, or spiritual pursuits. A year to be spent in quiet surroundings to recharge the emotional batteries.
tallennettu
CorvusLeonis
Vieras
« Vastaus #7 : 15.12.2005 15:20:45 »

Ja sitten ihan yleisesti AP-askendentista (http://www.aquarius-ascending.com
The Ascendant

The ascendant is what you want to be or achieve that year. The Descendant is what you project to other people, how others see you. Planets on the Ascendant indicate the quality, character trait or goal you wish to achieve that year. Planets on the descendant are the qualities that you project to others.

CARDINAL signs rising indicate a very active year, with a lot of energy directed into all areas of life.

FIXED signs indicate concerns with financial or emotional security.

MUTABLE signs indicate social activity and communication with others. The only problem here is indecisiveness.
tallennettu
Aniara
Vieras
« Vastaus #8 : 15.12.2005 16:22:36 »

Minulla on juuri alkanut uusi ap-kartta.
Sen AC on minulle kotoinen  skorpioni aspect_con jupiter
(ac jää syntymäkartalle verrattuna hiukan 12. huoneen puolelle)
 aurinko on niin ikään tuttuun tapaan 2. huoneessa, kuten syntymäkartallakin ja yhdistyneenä AC-merkin hallitsijaan  pluto, joten odotan mielenkiinnolla, mistä löydän itseni vuoden kuluttua. Wink
 askendentti+ jupiter  aspect_sex keskitaivas
 uranus aspect_con kuu aspect_tri askendentti
tallennettu
K-NRJ
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 2620


PUNAINEN PAHOLAINEN - RED DRAGON


Profiili
« Vastaus #9 : 15.12.2005 16:49:52 »

Ompa mielenkiintoista. Minulla on muutaman viikon kuluessa synttärit eli pian alkaa oma, uusi AP-karttani vuodelle 2006 toimia... Ja se näyttää ainakin ensi katsomalta aika mainiolta:

Kaksoset nousee, eli tiedossa olisi siis sosiaalisten suhteiden laajentamista, paljon ihmissuhteita... Hyvä jos näin olisi, tietää varmaan että työssä tekemäni pr onnistuu? Merkkari huoneesa 7.

Aurinko huoneessa 8. Mitä tarkoitit May kun sanoit että sulla oli vaikeaa kun Aurinko oli 8:ssa?  Minulla Aurinko on AP-kartalla aivan loistavasti aspektoitunut eli tarkka sekstiili Kuuhun ja Jupiteriin ja trini Marsiin. Mitään huonoja aspekteja ei ole. Ainakin tuosta linkistä kun menee ja lukee niin näyttäisi olevan hyvä vuosi tulossa...

Olisi kiva kuulla kommentteja niiltä joilla on ollut Kaksoset nousussa, mitä kaikkea tapahtui?
« Viimeksi muokattu: 15.12.2005 16:53:53 kirjoittanut Kaurisenergiaa » tallennettu

Au Kauris, AC Rapu, Kuu Rapu
MC & Merkurius & Venus Vesimies
Punainen Galaktinen Lohikäärme
Alzbeta
Vieras
« Vastaus #10 : 15.12.2005 17:38:33 »

Mielenkiintoinen aihe todella!

varsinkin kun vilkaisin nyt uudemman kerran AP karttaani tälle vuodelle/ siis ensi vuodelle. Olen nimittäin synttäreideni jälkeen ja koulukiireiden hieman hellitettyä innostunut oikein todella heittämään meneen tai viemään kierrätyskeskukseen vanhoja tavaroitani.

AP kartallani on Skorpioni nousussa, joka tosiaan tuntuu nimenomaan erittäin kotoisalta. Pluto 2. huoneessa ( juuri omaisuuden huone, hmm... ) Neliö Kuu ja MC ( jotka molemmat Neitsyessä )

Aurinko on 1. huoneessa ja se näiden Pluto/Skorpioni vaikutteiden mukana tuo varmasti sen, että voin kuvitella että sama itsensä löytäminen ja minäkuvan syvä muuttuminen ja uuden vahvistuminen jatkuu tänäkin vuonna. Nyt todella näkyvällä tavalla. Jännä  miten itselläni Skorpioni merkkinä tuppaa yhdessä Pluton vaikutteiden kanssa tuomaan ne muutokset esille, jollain tavalla konkreettisesti, vaikka hyvin pinnanalaisia juttuja ovatkin. Tavallaan auttaa käsittelemään Pluton energioita.

Jokin muu merkki ja tämä Pluto vaikutus mikä itselläni nyt muuten on niin ei ollenkaan hyvä, nyt kun Skorpioni tuli tällä tavalla mukaan kuvioihin niin tilanne on todella helpottunut! Sitten syksyyn verrattuna...
tallennettu
CorvusLeonis
Vieras
« Vastaus #11 : 15.12.2005 17:41:44 »

AP kartallani on Skorpioni nousussa, joka tosiaan tuntuu nimenomaan erittäin kotoisalta. Pluto 2. huoneessa ( juuri omaisuuden huone, hmm... ) Neliö Kuu ja MC ( jotka molemmat Neitsyessä )

Aurinko on 1. huoneessa ja se näiden Pluto/Skorpioni vaikutteiden mukana tuo varmasti sen, että voin kuvitella että sama itsensä löytäminen ja minäkuvan syvä muuttuminen ja uuden vahvistuminen jatkuu tänäkin vuonna.

Jopas sattui - mullakin AP-Skorppari nousussa yhtymässä Aurinkoon ja Pluto 2.huoneessa, tosin yhtymässä Venukseen ja trinissä MC:lle. Shocked
tallennettu
CorvusLeonis
Vieras
« Vastaus #12 : 15.12.2005 17:44:13 »

Asiaa AP-kartan nousevista planeetoista (http://www.aquarius-ascending.com

RISING PLANETS

SUN A time of personal accomplishments which will be of benefit to oneself and the family. There is an enormous amount of energy available. A feeling of confidence and being in control persists throughout the year.

MOON A year of being emotional changes and tending to relationships and domestic issues. Take care that the emotions don't run away with you. Restlessness and a desire for travel and general changeability persist through the year, so don't make permanent commitments.

MERCURY Intellectual interests and communication dominate the year, but nervous exhaustion can be a problem unless there are periods of rest and relaxation. Take care not to make hasty and careless decisions.

VENUS This is a good time to tend to romantic and financial interests. Make sure that self-satisfaction is not the only goal. This is a good time for intimacy, social affairs and fun, but investment opportunities should not be neglected.

MARS This is a year of exceptional energy, but good planning is needed to prevent wasting a lot of time in aimlessly running from interest to interest without accomplishing anything. Self-assurance is fine, but don't become arrogant and confrontational.

JUPITER Great self-confidence and self-assurance come with Jupiter rising. This is a good time for travel and seeking knowledge in foreign places, or to withdraw to a quiet place and seek inner wisdom.

SATURN Self-worth will be tested severely, and confidence often evaporates. Focus on practical matters, and accept responsibility when it comes along. Don't give away opportunities, because the failure to take action will haunt you.

URANUS Take your freedom wherever you find it, and make sudden changes when the opportunities arise. Be flexible and open to change, and don't try to hang onto the past. Feel free to express your opinions, but don't be too outrageously different.

NEPTUNE Kick back, chill out and relax. This is not a year to push outward, but rather to look inward and tend to spiritual needs. Be creative, take up acting or painting, or write a book.

PLUTO A year of drastic and permanent changes is likely. Permanent relationships and financial matters will dominate, and both may change for better or for worse. Others may try to control and dominate you, so this is the chance to make permanent improvements.
tallennettu
Alzbeta
Vieras
« Vastaus #13 : 15.12.2005 18:02:40 »

Kappas vaan, ehkä jotain samoja teemoja sitten tässä vuodessa molemmilla?
Tosin oma Aurinko on sen verran isolla orbilla ettei se ole nouseva planeetta.

Auringon neliö Uranukseen kyllä löytyy ja kolmio Saturnukseen  Shocked
Josko nuo sitten tuovat sitä toimintaa...
tallennettu
CorvusLeonis
Vieras
« Vastaus #14 : 15.12.2005 18:12:54 »

Auringon neliö Uranukseen kyllä löytyy ja kolmio Saturnukseen  Shocked
Josko nuo sitten tuovat sitä toimintaa...

Mulla päinvastoin, Aurinko tekee triniä Uranukselle ja neliöi Saturnusta. Katsotaan nyt sitten kummalla on hauskempaa? :Smiley
tallennettu
Sivuja: [1] 2 3 ... 5
  Tulostusversio  
 
Siirry: