Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 ... 35 36 [37] 38 39 ... 58
541  Astro special / Kiinalainen astrologia / Kiinalaisia kalentereita : 16.02.2017 23:29:54
Olen käsittänyt, että kiinalaisessa astrologiassa käytetään vain kuukalenteria. Se on siis se kalenteri, jota mekin katsomme silloin kun selvitämme koska vuosi vaihtuu. Esim. 28.1.2017 oli kiinalaisessa kuukalenterissa ensimmäinen päivä Tuli-Kukon vuoden kalenterissa. Tämä on myös se virallinen ajankohta, jolloin Kiinassa juhlitaan isosti uutta vuotta.

Minulle kuitenkin selvisi, että kiinalaiset astrologit pitävät aurinkovuoden vaihtumista merkittävänä. Aurinkokalenterin mukaan tämä tapahtuu talvipäivänseisauksena ja se on aina 20.-23.12. Heidän mielestään niiden, jotka ovat syntyneet talvipäivänseisauksen jälkeen, mutta kuitenkin ennen kuukalenterin osoittamaa uutta vuotta pitäisi katsoa vuotensa merkki seuraavan vuoden kohdalta. Vaikka kuukalenterin mukaan se olisikin vielä edellinen vuosi.

Lisäksi on vielä vähemmän tunnettu maanviljelijöiden kalenterin uusi vuosi. Tämä maanviljelijöille tärkeä ajankohta on 3.-5.2. Yllätyin vielä enemmän, että tätä kalenteria, josta en ole ikinä kuullut, käyttää esimerkiksi kaikki netin kiinalaisen astrologian laskurit! Niissä vaihtuu vuosi juurikin aina 3.-5.2. ja samalla alkaa kiinalaisen kalenterin ensimmäinen kuukausi, tiikerin kuukausi. Kuukaudet tulevat joka vuosi samassa järjestyksessä, mutta elementti vain vaihtuu.

Jos siis on syntynyt talvipäivänseisauksen jälkeen ennen kiinalaista virallista kuukalenterin uutta vuotta, kannattaa tutkia todella tarkkaan omaa karttaansa. Aika sekavaa, mutta toisaalta tuolla välillä syntyneet saavat itse valita merkkinsä  coolsmiley Minä olen syntynyt sellaiseen aikaan vuodesta, että kaikki nuo kalenterit kertovat ihan samaa tarinaa, mutta hämmästyin, että näitä kalentereita ja tulkintoja on näin erilaisia varsinkin tuossa joulu-helmikuussa syntyneiden osalta. Lisäksi tulee vielä karkauskuukaudet...

Näihinkin, jos haluaa perehtyä lisää niin olen käyttänyt lähteenä teosta Kiinalaisen astrologian salat - perusteet horoskoopin tekemiseen
542  Astro special / Kiinalainen astrologia / Vs: Tuli-Kukon vuosi : 16.02.2017 22:55:51
NikiT, hurjan paljon onnea! Nauti omasta vuodestasi!  Smiley
543  Astro special / Kiinalainen astrologia / Itse-elementti : 09.02.2017 21:34:04
Kiinalaisessa astrologiassa itse-elementti on yksi tärkein tekijä kartalla. Se katsotaan syntymäpäivästä. Kiinalaisessa astrologiassa on neljä pilaria: vuosi, kuukausi, päivä ja tunti. Nämä eivät kuitenkaan ihan täysin vastaa meidän kuukausia, koska kiinalainen astrologia käyttää kuukalenteria.

Elementit ovat tuli, puu, maa, metalli, vesi

Kun on laskenut pilarinsa ja selvittänyt syntymäpäivänsä elementin niin tietää itse-elementin. Se voi olla voimakas tai heikko, johtava. Nämä ovat kuitenkin "ammattitermejä" eivätkä kuvaa kyseistä ihmistä. Kartalta voi katsoa miten voimakas itse-elementti on.

Eri vuodenajoilla on myös oma elementtinsä. Esimerkiksi vesi elementti on voimakas talvella. Kesällä on tulen aika. Kaikki perustuu viiden elementin kiertoon.

Ravitseva kierto:
Tuli tarvitsee puuta palaakseen -> tulen palamisjäte muuttuu vähitellen maaksi -> maa muuttuu vähitellen mineraaleiksi ja metalliksi -> metalli sulaessaan muuttuu nesteeksi, metallin pinnalle kertyy kosteutta, vettä -> puu ei pysty kasvamaan ilman vettä

Kontrolloiva kierto taas, myös sitä luonto tarvitsee tasapainon säilymiseen

tuli kontrolloi metallia, maa kontrolloi vettä, metalli kontrolloi puuta, vesi kontrolloi tulta, puu kontrolloi maata

Itse-elementin voimakkuus eri vuodenaikoina
selitykset termeille:
Voimakas=itse-elementin oma vuodenaika, jolloin se on hyvin voimakas (sama vuodenaika kuin itse-elementti)
Lepää=itse-elementti on menettänyt voimiansa ravitessaan seuraavaa vuodenaikaa (esimerkiksi puu ravitsee tulta, kesällä puu on väsynyt ja sen täytyy levätä, koska tulen ravitseminen vie siltä voimia.)
Heikko=vuodenaika, jota itse-elementti kontrolloi (kontrolli heikentää ja vie voimia itse-elementiltä)
Kuollut=vuodenaika,  joka kontrolloi itse-elementtiä (tämä on itse-elementin vastakkainen vuodenaika, jolloin itse-elementti on täysin voimaton ja kuolleessa tilassa)
Syntyy=voimakasta aikaa, koska tämä vuodenaika ravitsee itse-elementtiä, auttaa sitä syntymään ja kasvamaan (itse-elementin ravitsija)


kevät puun aika noin 5.2.-22.4.
puu voimakas, tuli syntyy, maa kuollut, metalli heikko, vesi lepää

kesä tulen aika noin 5.5.-22.7.
puu lepää, tuli voimakas, maa syntyy, metalli kuollut, vesi heikko

maan ajat noin 18 päivää jokaisen vuodenajan jälkeen
puu on heikko, tuli lepää, maa voimakas, metalli syntyy, vesi kuolee

syksy metallin aika 7.8.-23.10.
puu kuollut, tuli heikko, maa lepää, metalli voimakas, vesi syntyy

talvi veden aika noin 7.11.-23.1.
puu syntyy, tuli kuollut, maa heikko, metalli lepää, vesi voimakas

Esimerkki: minun itse-elementti on vesi ja olen syntynyt veden aikana eli vesi on voimakas. Lisäksi minulla on vuoden elementti vesi ja kuukauden elementti metalli, joka tukee itse-elementtiä.

Toivottavasti saitte jotain tästä selityksestä irti  Smiley

Lähteenä käytin kirjaa Kiinalaisen astrologian salat - perusteet horoskoopin laatimiseen jos joku haluaa perehtyä tarkemmin
544  Astro special / Yleistä / Vs: Tule kahvi ja teetupaan! : 06.02.2017 20:54:47
Elwyn, hyvä ettei noin dramaattista sentäs. Mä taas järkytyin mitä kahden viikon työputki saa aikaan ja nautin todellakin viikonlopusta, kun sai vaan olla.

Tänään muuten paistoi aurinkokin ja hemmetin kylmä. Just hyvä  Cheesy Tuntuu edes hiukan oikealta talvelta. Kuinka moni muuten katsoi eilen Presidentin? Tämän uuden kotimaisen sarjan avausjakson? Sydämistyin, koska se oli jotain aivan järkyttävää. En muista ihan heti yhtä kökköä dialogia ja juonen kuljetusta. Nää kotimaiset sarjat ei valitettavasti saa multa pisteitä. En tarkoita, että pitää olla aina ihan järjetön budjetti. Kyllä pienelläkin rahalla saa ja osataan Suomessakin tehdä. Muistan esimerkiksi Irtiottoja tai Toisen kanssa. Loistavia draamasarjoja. Omaperäiset ajatukset toimivat, mutta kun lähdetään tekemään halpaa kopioo nordic noirista tai House of cardsista tai vallan linnakkeesta niin ei.  uglystupid2
545  Astro special / Kiinalainen astrologia / Hyviä kiinalaisen astrologian laskureita : 05.02.2017 16:53:20
Kiinalainen astrologia on kiinnostavaa, mutta myös hyvin erilaista kuin länsimainen ja siksi tuntuu hankalalta.

Minulle on tehtyä kiinalainen astrologinen kartta, mutta kiinnostaisi tutkia itsekin ja kyselisinkin hyviä laskureita netissä, joita olette löytäneet kiinalaiseen astrologiaan liittyen.

Tässä on ainakin yksi, jota olen käyttänyt paljon

http://www.fengshuimestari.fi/4p-laskuri.htm

Tuosta selviää vuosi, kuukausi, päivä ja tunti sekä myös jaksot elämässä, niin sanotut onnenpilarit, jotka katsotaan ikäkausien mukaan ja alkavat jokaisella eri ikäisenä.

Tiedättkö muita hyviä laskureita, lähteitä kiinalaisen astrologian tutkimiseen? Voisi taas palautella mieleen.
546  Astro special / Kiinalainen astrologia / Tuli-Kukon vuosi : 05.02.2017 16:35:57
Tämä osio on viettänyt hiljaiseloa, joten olisiko Kukon kunniaksi aika palauttaa ryhti.  coolsmiley

28.1. alkoi Tuli-Kukon vuosi. Kukko on kiinalaisessa astrologiassa eläinmerkkinsä tavoin koreileva, arvonsa tunteva ja päättäväinen. Edellinen Tuli-Kukon vuosi oli 1957 ja koska kiinalainen astrologia kiertää 60 vuodessa ympäri, silloin syntyneet juhlivat nyt siis kuusikymppisiään. Edelllinen kukon vuosi oli Puu-Kukko 2005.

Tuli elementtinä tekee mistä tahansa vuodesta kiinnostavan. Apinan kanssa Kukko muodostaa kiinalaisessa astrologiassa niin sanotun työn huoneen.

Olen itse syntynyt Kukon kaksoistunnin aikaan ja äitini on Tuli-Kukko, joka juhlii kohta kuusikymppisiään. Kyllä meillä joskus on kukkotappeluita ollut, mutta viime vuosina rauhallisempaa.  Grin

Mitenkä on kukon vuosi lähtenyt käyntiin? Tämä koira vierastaa koreilua ja hieman varautuneena vielä nuuskii millainen tästä vuodesta mahtaa tulla.
547  Astro special / Yleistä / Vs: Tule kahvi ja teetupaan! : 03.02.2017 21:33:09
Ai tällainen olo:

Well it's about time
It's beginning to hurt
Time you made up your mind
Just what is it all worth

All my useless advice
All my hanging around
All your cutting down to size
All my bringing you down

Watch the clock on the wall
Feel the slowing of time
Hear a voice in the hall
Echoing in my mind

All your stupid ideals
You've got your head in the clouds
You should see how it feels
With your feet on the ground

Here I stand the accused
With your fist in my face
Feeling tired and bruised
With the bitterest taste

All my useless advice
All my hanging around
All your cutting down to size
All my bringing you down

All your stupid ideals
You've got your head in the clouds
You should see how it feels
With your feet on the ground

Mun yks suosikkibiisejä. Nyt ei onneksi ole tuollainen olo kun viikonloppu!!!!!  Cheesy
548  Astro special / Julkkiskartat / Vs: Trump: karmic echo of Reagan! : 01.02.2017 11:39:45
Tuolla jauhetaan vaan siitä voittaako Trump vaalit vai ei. meni jo. kannattaa käyttää muitakin lähteitä kuin youtubea

jos Trumpin kartta kiinnostaa niin sitä käsitellään täällä

https://www.astro.fi/posti/video/FSJdMqyK64I (Trumpista n. 6.41 kohdalta alkaen)
549  Astro special / Yleistä / Vs: Yöjuttuja : 31.01.2017 23:13:29
Ihmettelen mistä illalla/yöllä tulee kauhea vimma siivota, vaikka on ihan väsynyt. Ärsytti kun kaikki tavarat ku räjähtäny pitkin kämppää. Mutta mikään ei voita sitä tunnetta kun vielä väsyneempänä aamulla ilokseen huomaa, että on siistiä.

En tiedä lasketaanko tämä jo yöjutuiksi, mutta hyvää yötä  kuu
550  Astro special / Yleistä / Vs: Tule kahvi ja teetupaan! : 31.01.2017 23:05:20
Aika on jännä juttu. Joskus sitä kuvittelee laittavansa jonkin oven kiinni lopullisesti, mutta palaakin. Toiset ovet taas sulkee hyvin kevyesti tietämättä, ettei avaa niitä enää koskaan. Mutta yksi on se, että aika ei ole ikinä totellut mua. Toivottavasti se tottelee sua.
551  Astro special / Yleistä / Vs: Tule kahvi ja teetupaan! : 31.01.2017 22:01:44
Mä en kyllä koe kevättä vielä millään tavalla ilmassa enkä kelissä. Enemmän harmittaa kun ei ole kunnolla lunta ja pakkasta vaan tällaista sohjoa, no eipä palele niin kauheasti.

Mutta sen huomaa, että kalpea talvinaama näkyy peilistä ja sitä huomaa miettivänsä, että uni ja liikunta tekisi hyvää sekä varmaan vitamiinit. Viimeiset pari viikkoa ollu koko ajan menossa ja nyt tuntui niin pakottava tarve siivota kotona. Palkitsen itseni siitä hyvästä oluella.

Mukavaa tiistai iltaa tupaan. Huomenna jo helmikuu ja viikko puolessa.  Smiley
552  Astro special / Yleistä / Vs: Parasta tässä päivässä : 31.01.2017 21:55:35
Tammikuu on ihan just taputeltu ja helmikuu kolkuttelee ovelle.  Cheesy Melkoisen vauhdikas kuukausi ollut, etten sanoisi.  buck2
553  Astro special / Yleistä / Vs: Voi grrrimsskit ja korrrsakovsskit ..tänne saat purkaa eli anna palaa.... : 30.01.2017 09:46:16
Maanantai potenssiin sata  Angry  knuppel2 tickedoff tickedoff

Koko viikonloppu meni seminaarissa ja nyt onkin sitten maanantai. Kaipaisin kyllä ehdottomasti tähän väliin oikean viikonlopun. Väsymys ja tuo uskomattoman paska keli ja autot, jotka ei pysähdy kun toinen auto on pysähtyneenä suojatien eteen.  tickedoff tickedoff
554  Astro special / Ennustava astrologia / Vs: Pluton transiitit : 26.01.2017 22:00:09
tr.  pluto  aspect_con rx  mars 8.huoneessa odotan edelleen, ei tarvi enää kauan odotella...

Corvus, onnea, saavutus se on tuokin. Mutta sähän oot  skorpioni, kyllä sä nyt  pluto kestät  Wink

Mun kartta on myöskin aika tiivis ja käytännössä kaikki henkilökohtaiset planeetat  pluto kävi jo aikanaan läpi. Nyt se on mennyt seiska huoneessa ja kohta 8.huoneeseen. Jossain vaiheessa tulee tietysti MC:lle. Mun tiiviillä kartalla  kuu on ainoa poikkeus, mutta se on vasta 2060-luvulla kun  pluto sinne asti ehtii.  Cool (muistin, että 2080-luvulla, mutta toisaalta onhan tuohonkin aikaa...) Mun karttani ensimmäinen planeetta on  jupiter ja viimeinen just tuo  kuu ja samalla kuu on kartan hallitsija.

Corvus onko sulla  pluto myös scout planeetta? Sehän on skorpparille erinomainen tiedustelija, samoin kuin  jupiter jouskarille
555  Muita keskusteluaiheita / Unet / Vs: Vanha koulu : 26.01.2017 21:35:03
Kiitos nikki ajatuksista!

Tuo uni taisi olla 4.-5.1., itse asiassa viimeinen niitä pyhiä öitä, joista täällä toisaalla oli puhetta. Uskoi niihin tai ei, sitä jotenkin ajattelin unessakin, että tämä edustaa joulukuuta enkä sen takia ihmetellyt, että oli pimeää. Jonkinlainen alitajuinen tilanteen hyväksyminen?

Progekuu menee vielä jonkin aikaa  kaksoset,  ap-kartalla acs.  neitsyt ja Mc  kaksoset

Progekuu siirtyy kevään aikana  rapu ja kohtaa jossain vaiheessa noususolmun.  pallas -oivallus on radix kartalla osa  jousimies stelliumia, mulla aina se opiskelu tavalla tai toisella mukana ja oivallukset on parasta mitä oppimisessa on. Jonkinlainen siirtymävaihe varmasti, joo. Kaipaankin jotain uutta, mutta eiköhän se vuoden loppuun mennessä selviä.
Sivuja: 1 ... 35 36 [37] 38 39 ... 58