Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Saros syklit  (Luettu 1358 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
meryem
Moderaattori
Astro-nauttija
*****
Viestejä: 898



Profiili
« : 11.11.2023 13:38:47 »

Olen viime aikoina törmännyt tällaiseen käsitteeseen kuin Saros sykli. Tämä liittyy pimennyksiin, jotka menevät jonkinlaisen syklin mukaan (Saros sykli) ja näiden avulla on astronomiassa ennakoitu tulevia pimennyksiä ja näiden syklien avulla niitä on voinut laskea ihan monen sadan vuoden jaksoja tulevaisuuteen. Jokainen on siis syntynyt jonkin Saros syklin aikana. Nämä menevät n. 18 vuoden sykleissä ja toden totta kun omaa sykliä selvitin niin ne vuodet mitä siinä mainittiin oli merkittäviä.

Sitä nyt vaan mietin että katsotaanko tämä sykli siis syntymää edeltävästä pimennyksestä vai ensimmäinen pimennys syntymän jälkeen? Siinä on aika iso ero. Jotenkin tuon syntymänjälkeisen pimennyksen syklit osui paremmin merkityksellisiin vuosiin, mutta tämä on mielenkiintoinen aihe. Tietääkö joku tästä enemmän?

Ainakin tällä sivustolla voi etsiä omaa sykliään.

https://mooncalendar.astro-seek.com/solar-and-lunar-eclipses-2023
tallennettu

"Dance the Neon Noir with me"
OsVi
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 90



Profiili
« Vastaus #1 : 11.11.2023 15:31:54 »

Raimo Nikulan kirjassa Ennen Syntymä Astrologia on kerrottu hyvin Saros sykleistä. Kirjassa on myös taulukot joista on helppo katsoa oma syklinsä.
tallennettu
meryem
Moderaattori
Astro-nauttija
*****
Viestejä: 898



Profiili
« Vastaus #2 : 13.11.2023 16:26:00 »

Kiitos vinkistä! Smiley Tuota kirjaa en löytänyt kirjastosta, mutta verkkokaupasta löytyi niin tulee nyt ihan omaan kirjahyllyyn.  coolsmiley

Jos olette löytäneet oman syklinne ja olette huomanneet sen vaikutuksen jotenkin niin kertokaa kokemuksia.
tallennettu

"Dance the Neon Noir with me"
meryem
Moderaattori
Astro-nauttija
*****
Viestejä: 898



Profiili
« Vastaus #3 : 05.12.2023 12:58:21 »

Vihdoin tämä kirja kolahti postiluukusta. Heti tuo nimeke herätti vähän epäilyjä, koska minun mielestäni hyvää suomen kieltä olisi Ennen syntymää astrologia.

No, joka tapauksessa selasin heti kirjaa kiinnostuneena ja tuntuu, että muitakin omituisuuksia on. Syklit on ilmaistu taulukossa kirjaimen ja numeron yhdistelmänä. Esim. itselläni on 2N tai 2NN eli jos se on viimeisin niin tuo heinäkuun 20. ja listassa siinä on  rapu mutta tekstissä tuon 2NN kohdalla puhutaan  kaksoset joka oli siis tuo aikaisempi pimennys 21.6. samana vuonna.

Olen hämmentynyt ja vähän turhautunut (kirja ei selvästikään ole viimeisen päälle editoitu) ja omakustanne, en ihmettele ettei kirjastot ole tätä ottaneet.

Katsoin tuolta laittamastani linkistä niin jul 20 1982 pimennys oli 27  rapu eli tuo kirjan toinen lista oli oikeassa. Mielenkiintoista, että tuo aikaisempi sykli, 21.6.1982 pimennys, on hiipuva saros sykli ja loppuu 2054. Mikäli ymmärsin niin tuo heinäkuun sykli jatkuu 2400-luvulle asti.

Uskon, että jotain tästä kirjasta saa irti kuitenkin. Pitää tutkia lisää, niin mielenkiintoinen aihe ja tästä on todella vähän tietoa missään niin tuo kirja on ihan hyvä kuitenkin.
tallennettu

"Dance the Neon Noir with me"
OsVi
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 90



Profiili
« Vastaus #4 : 30.12.2023 14:30:14 »

Astro Seekin sivuilta löysin Solar Eclipses of Saros- kartat. Ensimmäisenä on se ensimmäisen kartta ja sitten ne kaikki muut.
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: