Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Suuri uudelleen käynnistys  (Luettu 6519 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
'|E
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 147Profiili
« : 28.01.2021 12:35:59 »

Keskitaivaan rakentajana päätin kirjoittaa alla olevan pohdinnan, jotta jokainen voi muodostaa oman mielipiteensä meneillään olevasta asiasta. Pohdintani ei välttämättä edusta koko totuutta, eikä se sovellu kaikkien maailmankuvaan. Lisäksi totean, että näiden asioiden esiintuonti, ei todellakaan ole omalla mukavuusalueellani. Eli lukeminen omalla vastuulla.

Maailman talousfoorumi (Davos kokoukset) on esitellyt pandemian jälkeisen globaalin uudelleen konfiguroinnin mallin (The great reset). Mallissa esitetään mm. Et omista mitään, vuokraat kaiken ja olet onnellisempi kuin koskaan. Malli sisältää myös perustulon, perustuen keskuspankin digi- rahaan, joka esitellään välttämättömänä työpakkojen hävitessä neljännen teollisen murroksen alta. (Joidenkin arvioiden mukaan kymmenessä vuodessa häviää 50% työpaikoista digitalisaation ja robotiikan vaikutuksesta).

Alla olevia lähteitä lukiessa voidaan kuitenkin kysyä, että sisältyykö kansanvalta ja sananvapaus suunnitelmaan? Edelleen epäselvää on, mikä on se taho, joka vuokraamme palvelut tuottaa? Ja miten varmistamme että keskuspankin dig- rahasta ei tule kansalaisten kontrolliväline?

Länsimaisen keskitetyn digi- raha järjestelmän vielä puutuessa, analogioita voidaan etsiä Kiinasta. Kiinassa on käytössä mm. massadatalla ja tekoälyllä toteutettu kansalaisten valvonta- ja  pisteytysjärjestelmä. Järjestelmä arvioi kerätyn datan perusteella, kuinka hyvin yksittäinen kansalainen on linjassa Kiinan virallisen mielipiteen kanssa. Tämän perusteella määritellään pisteytys, joka määrittää yhteiskunnallisen aseman. Pisteiden ollessa liian alhaiset, seuraa ensin aseman menetys ja seuraavaksi pankkitilin jäädytys sekä lopulta tarvittaessa pidätys "väärien" mielipiteiden esittämisestä.

Maailman talousfoorumin slogania ”Build Back Better” puheissaan ovat toistelleet monet vallassa olevat ja Davos kokouksiin osalliistuneet. Esimerkkeinä Joe Biden, UK- kuninkaalliset, Boris Jonson,  Justin Trudeau, Paavi ja nykyinen pääministerimme Sanna Marin (Finnish goverment Twitterissä 06/2020).

Onko toimeenpano pandemian varjossa jo aloitettu? Ja annetaanko kansalaisille mahdollisuus keskustella avoimesti ja vaikuttaa asioiden etenemiseen?

https://www.weforum.org/great-reset
https://www.weforum.org/agenda/2020/07/to-build-back-better-we-must-reinvent-capitalism-heres-how
tallennettu

'|E
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 147Profiili
« Vastaus #1 : 31.01.2021 00:35:09 »

Jokainen voi muodostaa tästä omat mielipiteensä https://tokentube.net/view?v=1335846197
tallennettu

Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: