Sivuja: [1] 2 3
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Vuosituhannen löytö!!!  (Luettu 92047 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Lunea
Supermoderaattori
Kohtuuastroilija
*****
Viestejä: 133Profiili
« : 09.11.2005 14:02:31 »

Muutama päivä sitten osuin sattumalta Netti-sivulle, joka on mielenkiintoisin löytöni sitten astro.comin. Todellinen kultakaivos ainakin kaikille asteroideista kiinnostuneille!    smitten

http://horozcope.com/asteroids/alist.php

Tältä sivulta saat KAIKKIEN yli 10 000 nimetyn asteroidin sijainnit omalle kartallesi. (Tai yhtä hyvin kenen tahansa muun kartalle!) Moinen määrä ei tietenkään näy karttaympyrässä, vaan 53-sivuisena listana. Jokaisessa asteluvussa on kymmeniä asteroideja, joten tyhjää kohtaa kartalla ei ole.
Syöttäessäsi tietoja huomioi, että kellonaika on annettava GMT-ajassa. Jos siis olet syntynyt Suomessa, vähennä syntymäkellonajastasi 2 tuntia (3 tuntia, jos olet syntynyt kesäajan ollessa voimassa). Mikäli olet tullut maailmaan vuorokauden ensimmäisinä tunteina, on päivämääräkin vaihdettava edelliseen!

Mitä sitten tehdä tällä listalla? Ensiksikin se kannattaa tallentaa, sillä linkki on vasta koekäytössä ja saattaa myöhemmin tulla maksulliseksi. (Joka yrittämällä palvelin ei vastannut, joten pientä kärsivällisyyttäkin ehkä vaaditaan!) Toiseksi voitkin sitten alkaa vertailla tuota listaa muun karttasi kanssa.
Merkittävimpiä ovat ne asteroidit, jotka sijaitsevat yhtymässä (asteen orbilla) akseleihin, Aurinkoon, Kuuhun, persoonallisiin planeettoihin tai vaikkapa omaan nimiasteroidiin. Muistaa kannattaa, että merkitys omaan elämään nähden saattaa sisältyä sanan alkuun, loppuun tai keskelle ja että sana voi liittyä itseesi myös hieman muunneltuna versiona. Esimerkiksi MC:ltä löytyvät asteroidit voivat antaa viitteitä elämänurastasi ja DC:ltä löytyvät kumppaneistasi. Itse sain melkoisia ”ahaa”-elämyksiä, kun asteroidit paljastivat sellaisiakin juttuja, jotka olin jo kokonaan unohtanut.
Katso myös, mihin asteroideihin transitoivat planeetat osuvat! Oli aika hupaisaa huomata, että transitoiva Mars on parhaillaan Nessus-asteroidillani. Nuha nimittäin pääsi yllättämään, ja Nessu-liinat ovat nyt ahkerassa käytössä.

Tuhansille asteroideille on tietenkin vaikea löytää merkityksiä. Mytologioista ja googletuksesta on apua. Tässä myös muutama linkki, joissa on asteroidien selityksiä:

http://www.geocities.com/mahtezcatpoc/asteroid.html

http://www.answers.com/topic/meanings-of-asteroid-names

http://www.horozcope.com/   ja sieltä Astrological Asteroids Database

Laitoin tuon viimeisen linkin etusivulle, koska koko sivusto on ehdottomasti tutustumisen arvoinen, eli kannattaa rekisteröityä käyttäjäksi. Asteroiditiedostoon pääset käsiksi kirjautumattakin. Sieltä löytyvät mm. ihan ensiksi mainittu linkki, asteroidien löytämishetken kartat (jotka osaltaan valaisevat niiden merkityksiä), osalle selitykset sekä mielenkiintoisia huomioita siitä, miten asteroidit ovat käytännössä toimineet.

Mutta kuten sanottu – koko sivusto on lähes astro.comin veroinen. Joiltakin osin se on jopa monipuolisempi. Tässä plussat:

Kirjauduttuasi sisään pääset suoraan sen hetken transiittikarttaasi. Planeettojen nykyiset sijainnit näkyvät myös luettelona oikeassa laidassa. Alapuolelle on luetteloitu omat transiittiaspektisi.

Kartoille saa lukemattoman määrän asteroideja (kun ne astro.comissa on rajoitettu kymmeneen).

Pystyt tekemään paluukartat Auringon ja Kuun ohella myös planeetoille. (Esimerkiksi Venuksen paluu määrittelee sosiaalista elämääsi sekä rakkaus- ja raha-asioitasi seuraavaan paluuseen saakka.)

Saat harmoniat myös paluukartoille ja progressioille.

Mukana on myös Solar Directions, joka on yksi auringonpaluukartan edistyssysteemeistä. Siinä planeetat ja kartan pisteet liikkuvat asteen vuorokautta kohti, ja voit katsoa millaisia uusia aspekteja minäkin vuoden päivänä syntyy. Olen itse käyttänyt toista menetelmää, mutta testasin joitakin kuluneen vuoden päiviä, ja hyvin tämäkin näytti toimivan!

Klikkaamalla mitä tahansa karttakuvaa, saat siitä näkyviin hieman selkeämmän version.

Useille kartoille seuraa mukana myös tulkintaa (planeetat merkissä ja huoneessa). Tosin se on laadittu syntymäkarttoja silmällä pitäen, joten suhdekarttojen tekstiä luettaessa on osattava itse soveltaa.

Missään ei mainittu rajoituksia karttatietojen määrän suhteen (joka astro.comissa on maksimissaan 100).

Paljon hyvää siis, ja jotain ehkä unohtui mainitsemattakin! Miinuksena koin sen, ettei karttakuvissa näkynyt astelukuja. Myös Vertex ja onnenpiste sekä Eq. askendentti puuttuivat.
tallennettu
Cleo
Vieras
« Vastaus #1 : 09.11.2005 19:22:37 »

Kiitoksia tästä vinkistä! Sieltä löytyi huimia "yhteensattumia", mm. Berlioz MC:llä ja Sachsen tarkasti Vertexillä! Germania tarkassa yhtymässä toiseen nimiasteroidiini.
Ja minä kun luulin päätyneeni tänne alunperin "vahingossa". Joskus nämä yhtäläisyydet on melkeinpä pelottavia, mutta toisaalta antaa uskoakin elämään- kaikki menee kuten oli jossain suunniteltukin?
Kiitos, hienot sivut! smitten
tallennettu
saai
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 229Profiili
« Vastaus #2 : 09.11.2005 19:36:56 »

Pyörryttää! Pyörryttää! Hengästyttää!  Cheesy Cheesy Cheesy
tallennettu

"Gradually feelings, thoughts etc. become more important than whether they are pleasant or not."

"Fill the place better where ye are, and the Lord will open the way."
- - - - - - - - - - - - - -
irkkunen
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 184Profiili
« Vastaus #3 : 09.11.2005 21:24:03 »

Iikkk, kiitos Lunea, pitää ehdottomasti tutustua tarkemmin noihin linkkeihin! Nyt sulle ropissee karmaa kuin sieniä sateella Grin

Mun kartalla Lucifer on tarkalleen yhtymässä Kuun kanssa, ikävää. Undecided
tallennettu

aurinko merkurius venus kaksoset , kuu vesimies , askendentti vaaka , mars kalat
Keltainen Planetaarinen Tähti
Emelia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1798Profiili WWW
« Vastaus #4 : 27.11.2005 13:03:58 »

http://www.horozcope.com/

Oon yrittänyt käyttää noita sivuja, mutta eivät toimi kunnolla vieläkään...  Sad Tässä välissä ne tuntuivat toimivan jo ihan jees...

Asteroidilistalla näkyy vain syntymäaika yläreunassa ja 53 tyhjää sivua.. Harmi, että kartat on niin pieniä, että silmät tulee kipeiksi kun yrittää tihrustaa...  Undecided

Asetuksia tai vaihtoehtoja ei pääse muuttamaan, tulee teksti "pitää olla kirjautunut", vaikka kirjautunut on ?!

Toivottavasti nuo sivut saadaan toimintaan pian...
tallennettu

maallikko
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 377Profiili
« Vastaus #5 : 29.11.2005 22:48:58 »

Hei!

Kiitos tästä vinkistä Lunea!  Smiley

En ainakaan vielä onnistunut saamaan niitä asteroideja kuin vain muutaman sivun eikä tosiaan pääse joka sivulle, aina vaan pitäisi kirjautua  tickedoff

Paluukartat kaikille planeetoille ehdoton plussa, vaivasikin jo pidempään kun ei astro.com:ssa ei pystynyt tekemään muuta kuin auringon- ja kuunpaluun. Onneksi noita asteroideja pysty selvittelemään myös ryhmittelemällä. Paljoa en ole perustanut asteroideista, mutta yksi hauska juttu paljastui. Transitoiva Pluto on juuri konjunktiossa radixin Venusia-asteroidiin. Olen nousuvaaka itse ja ajatuksiani on viime aikoina miellyttävästi häirinnyt Vaaka-nainen  Cheesy
tallennettu

Kerralla kristityksi, sano akka kun virsikirjan söi.
enska
Vieras
« Vastaus #6 : 30.11.2005 09:48:36 »

joo kiitosta lunea. Mutta sama ongelma täällä kuin muilla eli 53 blankkoa vaan. Joten jos joku saa sivut toimimaan voisko vinkata kuinka sen asteroidilistan saa näkyville, myös siitä kiitoksia neuvojalle jo etukateen
tallennettu
Synapsi
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 474Profiili
« Vastaus #7 : 30.11.2005 12:34:11 »

Kolmannella yrittämällä sain acrobat dokumenttiin jo sisällönkin! Tosin ei tullut 53 sivua, vaan jotain parikymmentä. Ne loput sivut jäi vaan tyhjäksi.

Yritin sitten muillekin listausta, muttei ole onnistunut enää uudestaan. Menee vähän rulettina, joskus toimii joskus ei  :Smiley
tallennettu

aurinko oinas    askendentti skorpioni    kuu kaksoset    merkurius kalat    venus harka     mars vaaka
Dorian
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 155


ylämäkialamäkiylämäkialamäki


Profiili
« Vastaus #8 : 30.11.2005 13:16:51 »

Rrrautaiset sivut! Tänksistä vaan!  Grin
tallennettu

aurinkokalat kuuneitsyt askendenttijousimies venusoinas marskalat merkuriuskalat jupitervesimies saturnusvesimies uranusleijona neptunusskorpioni plutoneitsyt
Keltainen Planetaarinen Aurinko,Vesitiikeri, Hirvi,Lehmus,
Sekopää uglystupid2
David Brown
maallikko
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 377Profiili
« Vastaus #9 : 30.11.2005 17:10:51 »

Hei!

Ettei menisi ihan estottomaksi kehumiseksi niin huomasin sellaisen jutun, kun olin selvittelemässä Uranuksen paluukarttaa, että Uranuksen asteluvut poikkeaa monella asteella radix-Uranuksen sijainnista. Sinänsä syntymäkartan lukemat eivät poikkea astro.com:in lukemista, mutta paluukartassa on ainakin ongelmia. Taitaa tosiaan olla vähän keskeneräinen sivusto  knuppel2
tallennettu

Kerralla kristityksi, sano akka kun virsikirjan söi.
Lunea
Supermoderaattori
Kohtuuastroilija
*****
Viestejä: 133Profiili
« Vastaus #10 : 30.11.2005 17:24:54 »

Tuo asteroidit listaava sivu on vasta koekäytössä, joten ilmeisesti systeemi ei ole vielä ihan täysin kunnossa. Kun en itsekään onnistunut ihan ensimmäisellä yrittämällä, juolahti mieleeni sellainenkin ajatus, että sivulla voi olla ruuhkaa (harvinaisuus kun on). Kannattaa kokeilla silloin, kun Jenkkilässä nukutaan. Itselläni ainakin tärppäsi heti.

Kun laadit asteroidilistan (jonka pitäisi siis tulla 53-sivuisena) myös auringonpaluun hetkelle ja vertaat sijainteja syntymäkarttaan (n. asteen orbilla), saatat tehdä varsin yllättäviä havaintoja.   :Smiley   Suosittelen.

Maallikolle!

Joitain virheellisyyksiä olen huomannut minäkin. Uranuksen kiertoaika on 84 vuotta, joten sen paluukarttaa et voi laatia, ellet sitten ole jo ylittänyt tuota ikää.  Grin  Virhe tulee ilmeisesti siitä syystä, että kartta on mahdoton.

Lisäys: Uranuksen paluu voi siis tapahtua korkeintaan kerran elämässä. Tämän paluukartan laatiminen onnistuu, kun vaihdat päivämäärävalikon vuosiluvuksi  vaikkapa sen vuoden, jolloin täyttäisit 90 vuotta.   Wink
« Viimeksi muokattu: 30.11.2005 18:45:03 kirjoittanut Lunea » tallennettu
maallikko
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 377Profiili
« Vastaus #11 : 30.11.2005 19:24:58 »

Hei!

Kyllä Uranuksen paluukartta minun on kohdallani on mahdollinen, koska Uranus peräytyi kun synnyin. Jos tarkkoja ollaan, kyseessä ei tietenkään ole paluukartta vaan viimeisen ohituksen hetki ennen varsinaista paluuta. Taka-ajatuksena minulla oli löytää se huone, jossa viimeistä ohitusta tekevä Uranus tekee konjunktiota radix-Uranukseen - ihan vain uteliaisuudesta, että olenko sen huoneen edustamissa asioissa erityisen radikaali.
    Tein samanlaiset kartat myös Neptunukselle ja Plutollekin ja ne toimivat ihan hyvin. Kokeilin sitä latausta myös kun Amerikassa on yö - huonolla menestyksellä  Sad
tallennettu

Kerralla kristityksi, sano akka kun virsikirjan söi.
Lunea
Supermoderaattori
Kohtuuastroilija
*****
Viestejä: 133Profiili
« Vastaus #12 : 30.11.2005 23:05:38 »

Hei Maallikko!

En tullut ajatelleeksi noita perääntymisliikkeestä johtuvia 'paluita'. Nehän tapahtuvat jo ensimmäisen elinvuoden aikana, ja transiittina ovat ehkä silloin hyvinkin merkityksellisiä. Kuvittelisin, että ne saattaisivat symboloida lapsen tiettyjä kehitysvaiheita, mutta sen kummemmin en ole asiaa tutkinut.

Omallakin kartallani kaikki hitaat planeetat Saturnuksesta alkaen ovat perääntyviä. Jos ajatellaan, että tuolla vauvana tapahtuvalla esim. Uranuksen 'paluulla' olisi pitkäaikaisempi merkitys, pitäisi ko. hetkelle tehdyn kartan kertoa, miten Uranus-teemat elämän (seuraavien n. 84 vuoden) aikana toteutuvat. Mielenkiintoni heräsi sen verran, että taidan pistää hakuammunnan pystyyn ja etsiä nämä 'paluuhetket'.

Horozcope.com ei näytä tekevän minkäänlaisia paluukarttoja ennen kuin vuodesta 1970 alkaen, eli tämä lienee se viimekäden selitys siihen, miksi Uranuksen 'paluutasi' ei löytynyt.
tallennettu
Linn
Moderaattori
Kanta-astroilija
*****
Viestejä: 594Profiili
« Vastaus #13 : 30.11.2005 23:29:03 »

Minulle "tulostui" 53 sivusta reilu 30 täyteen. Lista menee kyllä ihan loogisesti Oinaan alusta Kalojen loppuun, mutta sieltä puuttuu asteroideja. Tai ainakin yksi, joka minua tällä hetkellä erityisesti kiinnostaa (yritin katsoa sen kanssa yhtymässä olevia muita asteroideja).

Eikö listalla vain ole kaikkia asteroideja (ilmeisesti nimettyjäkin on tosi paljon), vai pitääkö vielä yrittää saada täydellisempää listaa, jonka väleihin ilmestyy lisää asteroideja ja lista pidentyy täyteen 53 sivuun??  Huh

Linn
tallennettu

aurinko ja  kuu kalat neljännessä huoneessa
 askendentti  skorpioni , nouseva planeetta  uranus
 keskitaivas  leijona
 merkurius  aspect_con  mars  vesimies kolmannessa huoneessa
 venus  oinas viidennessä huoneessa
Lunea
Supermoderaattori
Kohtuuastroilija
*****
Viestejä: 133Profiili
« Vastaus #14 : 01.12.2005 01:16:23 »

Hei Linn!

Noin kävi itsellenikin muutaman kerran. Kannattaa yrittää vielä uudelleen, sillä kyllä täydellisessä listassa (jossa on kaikki nimetyt asteroidit) on se 53 sivua.
tallennettu
Sivuja: [1] 2 3
  Tulostusversio  
 
Siirry: