Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Ennustusvälineiden tärkeysjärjestys ja niiden keskinäinen suhde  (Luettu 3166 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Coloria
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 19


Profiili
« : 10.08.2006 12:01:46 »

On mietityttänyt että mikähän näistä on tärkein ja luotettavin kun halutaan katsoa oman tulevaisuuden kehityskulkuja; auringonpaluukartta, transiitit syntymäkartalle vai progressoitu kartta? Vai joku muu? Vai voiko näitä edes laittaa tärkeysjärjestykseen? Tiedän kyllä että auringonpaluukartta antaa viitteitä tulevan vuoden ajalta mutta kai merkitystä transiiteillakin on varsinkin osuessaan olennaisiin kohtiin syntymäkartalla? Progressoitua karttaa pidän sellaisena yleisiä ajatuskulkuja kuvaavana enkä oikein näe sillä mitään konkreettista kouriintuntuvaa vaikutusta.

Sitten mietityttää syntymäkartan ja auringonpaluukartan suhde; minkä verran sillä on merkitystä kun joku ap-kartan tekijä osuu konjunktioon syntymäkartan jonkun tekijän kanssa?

Ja sitten vielä transiiteista: monet transiitit toistuvat joka vuosi eivätkä tuo mukanaan mitään kummempaa joten en näe näillä kovinkaan paljon painoarvoa. Mutta mitähän transiitteja pitäisi tuijottaa hyvinkin tarkkaan? Joo, tiedän että hitaasti liikkuvilla planeetoilla ja niiden tekemillä transiiteilla on merkitystä. Tuntuu vaan että oma elämä on vuodesta toiseen tyhjää eikä mitään merkittävää tapahdu, odotan koko ajan että jotain käänteentekevää osuisi omalle kohdalle. En nyt osaa asiaa tämän paremmin ilmaista mutta kuitenkin tuntuu että omalle kohdalle osuu vain näitä joka vuosi toistuvia ei niin merkityksellisiä transiitteja. Elämä on junnannut monta vuotta paikallaan, minkähän transiitin voimalla pääsisi muutosaallon harjalle? Esimerkiksi jupiter konjunktio uranus ei tuonut mitään vaikka siitäkin oli pitkät selvitykset jossain. Nyt jupiter liikkuu askendentilla vaan eipä ole minkäänlaisesta nosteesta mitään tietoa eikä mitään uutta ole tiedossa...   
tallennettu
Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2366


Linnunradan liftari


Profiili
« Vastaus #1 : 10.08.2006 13:08:01 »

Vastaukseni tuskin on ihan sitä mitä kaipasit, mutta kommentoin nyt kuitenkin. Smiley Nimittäin itse olen aina ollut sitä mieltä, että ratkaisut elämässä tulisi tehdä kun "tuntuu siltä", ilman karttoihin tuijottelua. Esimerkiksi hiljattain kun pähkäilin laajempimittaisen opiskelun aloittamista työn ohella, katselin paljon auringonpaluukarttaani tälle ja tuleville vuosille (ap-karttoja lähinnä siksi, kun satuin olemaan juuri niihin enemmän tutustunut ja niistä innostunut). Löysinkin tämän vuoden kartasta montakin vahvistavaa viitettä asiaan, mutta ne eivät kuitenkaan olleet se syy, miksi aloitin opiskelun. Syy oli pikemminkin se, että tunsin ajan olevan oikea. Hyvin todennäköisesti olisin tässä vaiheessa jotain vastaavaa muutosta elämääni tehnyt astrologiasta mitään tietämättömänäkään.

Vaikka transiittikarttojen tutkailu on useimmiten hyvin valaisevaa, ap-kartta kertoo yllättävän tarkasti vuoden teemat ja progekartoista olen jo tälläkin vähäisellä perehtymisellä pystynyt lukemaan melko lailla oman "kehityskaareni" tähän asti, en vieläkään tukeudu valinnoissani tai päätöksissäni astrologiaan. Käytän sitä kyllä mielenkiinnosta ja kyselen muiltakin mielipiteitä, mutta en ole oikein ikinä ymmärtänyt todella, miksi pitäisi varta vasten matkustaa jonnekin saadakseen ap-kartalleen jotain tiettyjä asioita tms. Jotenkin luotan siihen, että jokaisen elämässä asiat tapahtuvat silloin kun pitää.

Voi siis kuulostaa hassulta astrologiaharrastajan suusta, mutta joskus kannattaa unohtaa kaikki transiitit ja kartat, ja keskittyä miettimään vain sitä, mitä todella haluaisi tehdä. Ja sitten ryhtyä toimeen. Smiley Elämä kyllä kertoo, onko aika oikea, mutta ilman aloitusta ei koskaan synny mitään.
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
Hansuli
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 281


Profiili
« Vastaus #2 : 11.08.2006 03:17:40 »

Kaikkihan nuo ovat päteviä.. Ap. kartalta on mielestäni yksinkertaisempaa katsoa vuoden tapahtumat eteenpäin kuin transiiteista. Samat asiat niissä toistuvat. Transiiteista tietenkin näkee ajanjakson (alkamis/päättymisajankohdan) tarkemmin.
tallennettu

Aurinko kalat, AC leijona, kuu kauris, venus/merkurius vesimies, mars kaksonen
Emelia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1798Profiili WWW
« Vastaus #3 : 28.08.2006 17:42:07 »

Myötäilen edellisiä kirjoittajia...

Minä henkilökohtaisesti jaottelen kartat näin:

Radix -kartta antaa meille eväät ja mahdollisuudet, joihin tässä elämässä voisimme päästä, jos olisimme oikein ahkeria ja ottaisimme onkeemme kaikista haasteista päästäksemme seuraavalle kehitystasolle.

Paluu -kartasta näkee mahdollisuudet ja tilaisuudet joihin tarttua, jos/ kun tuo mahdollisuus eli potentiaali löytyy radix -kartalta, sillä mikäli jotain kaikupohjaa/tarvetta löydy radixilta, mutta Paluu-kartalta kylläkin, emme tarvitse tuota Paluu-kartan tilaisuutta. Paluu -kartan voi tehdä muillekin planeetoille kuin Auringolle.

Progressiivinen -kartta
puolestaan kuvaa sitä mikä on tämän hetkinen elämämme "trendi", mitkä tuulet puhaltava, mitä on saavutettu jo nyt ja mihin kannattaa satsata, jos löytyy taas tuota kaikupohjaa/vastakaikua radixilta.

Kaikkein tärkein kartta on siis aina syntymä -, radix - eli natal -kartta.


Transiitit puolestaan toimivat em. karttojen sisältöjen pohjalta ja kuten sanottu, kaikki aspektit eivät merkitse mitään, jos niillä ei ole merkitystä radixilla. Se että transiitit toistuvat useita kertoja vuodessa tai useiden vuosien ajan, ei merkitse että niillä ei olisi painoarvoa.

Astrologian Käsikirjassa Juhani Nummela selittää sivulla 213 transiitin toistumista mielestäni todella selkeästi (kyse siis Jupiterin, Uranuksen, Saturnuksen, Neptunuksen ja Pluton transiiteista, joilla on tapana toistua useita kertoja) kriisien kautta: 1 ohitus/ kriisi saa jonkin asian, pulman, hankaluuden tai suunnitelman liikkeelle tai esille. Se alkaa vaivata. Kriisien 1 ja 2 välillä tapahtuu asian kypsyttely. Kriisi 2 tuo saman asian voimalla pintaan ja siihen saattaa tulla ratkaisu jo nyt, mutta yleensä kuitenkin vasta kriisi 3 eli lopullinen ohitus poistaa mahdollisen ongelman tai asian tai toteuttaa suunnitelman.

Tätä ajatuskulkua jatkaen ei ensimmäistä ohitusta oikeastaan voikaan tulkita ennakkoon, paitsi ehkä tunnelmia, koska ongelma/ asia/ suunnitelma syntyy ja muodostuu juuri silloisessa elmäntilanteessa, jota ei voi ennakoida... https://www.astro.fi/foorumi/index.php?topic=88.msg12261#msg12261
tallennettu

Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: