Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Sideerinen Vaaka  (Luettu 17795 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
SatAqu
Vieras
« : 08.11.2005 02:04:35 »

Hei,
Aurinko on sideerisesti Vaa´an merkissä ja onpa sinne Jupiterkin siirtynyt kokonaiseksi vuodeksi. Lienee paikallaan kertoa jotain sideerisestä Vaa´asta, sillä se erottaa vahvasti trooppisen ja sideerisen tulkinnan toisistaan. Puheenvuoro David Frawleylle, vedic-astrologille:

"Vaaka on Venuksen positiivinen merkki, johtava ilma, symbolina vaa´an punnukset. Se antaa johtajuutta, voimaa ja mielipidevaltaa.

Vaaka on eräällä tavoin erilainen merkityksessään veda astrologiassa vertailtaessa sitä länsimaiseen vaakaan. Sideerisesti vaaka on uudistajien, vallankumouksellisten, profeettojen, idealistien ja fanaatikkojen merkki. Vaa´oilla on voimakas harmonian, oikeuden ja tasapainon taju, varsinkin aatteiden tasolla. He tahtovat nähdä taivaan maan päällä. He ovat herkkiä ja humanitaarisia sekä omaavat kykyä herättää ja vaikuttaa ihmismassoja. Heidän suuntautumisensa on usein poliittista, jolla alueella he tulevatkin usein johtajiksi tai jopa suuriksi kenraaleiksi.

Vaa´at rakastavat totuutta ja he omistautuvat ihanteilleen, mutta saattavat mennä myös liian pitkälle tullen propagandisteiksi. Heidän idealisminsa saattaa myös tulla ilmaistuksi taiteissa ja draamassa, joka heidän käsissään muuttuu sosiaalisen muutoksen välineeksi. He pitävät kuuluisuudesta ja tunnustuksesta, he etsivät yleisöä ajatuksilleen ja heillä on vahva sosiaalinen vaisto.

Vaa´at ovat yleensä puoleensavetäviä ja omaavat karismaa seksuaalisellakin tasolla. He eivät ole kiinnostuneita kotiasioista, mutta koska ovat Venuksen hallitsemia, he haluavat kauneutta ympärilleen. He pitävät kauniita ja kuuluisia ystäviä ympyröissään. He usein elävät pilvissä ja omaavat yhteyksiä korkeimpiin astraalisiin tasoihin. He sopeutuvat rakastamaan totuutta ja nopeasti oppivat ylittämään maailmallisuuden.

Sosiaalisen luonteensa vuoksi he ovat usein menestyksekkäitä ja tahtovat jättää jälkensä maailmaan. He pitävät liikeasioista, jotka antavat heille hallinnollista valtaa tai kykyä vaikuttaa ihmisiin. Kuitenkin he voivat hukata itsenäsä tavoitteisiinsa ja projekteihinsa. He ainaisesti etsivät ihanteellista tasapainoa ja harmoniaa, vaikka heidän täytyisi aiheuttaa epäsopua tavoittaakseen sitä."


Näin hindu-astrologi näkee Vaa´an luonteen. Kuvauksessa on varmasti paljon totuutta, Tiesittekö muuten, että Jeesus Nasaretilainen oli sideerisesti Vaaka? Oma suosikkini Vaa´an joukossa on myös James Cook, vahva johtaja löytömeriretkeilyssä. Propagandisti Joseph Goebbels oli myös sideerinen vaaka. Onhan niitä.

Terv.
tallennettu
rasvapakara
Vieras
« Vastaus #1 : 08.11.2005 17:22:36 »

Joo, uskon kyllä, että Jeesus oli vaaka, ja vielä intohimoinen natsi/Goebbelskin ja vielä James Cook. Entä sitten Charles Manson? Hän taisi olla vain Jeesus? Omasta mielestään kai.
tallennettu
Harschi
Vieras
« Vastaus #2 : 08.11.2005 20:22:02 »

Charles Manson on muuten hyvä esimerkki ihmisestä, jolla kuu oli todella rahun "pimentämä"  uglystupid2. Rahu (true node) seitsemän minuutin päässä kuusta. Saturnus vielä samassa merkissä. Koska rahusta sanotaan, että se on vähän niinkuin saturnus, niin Mansonilla oli mieleen/mielenterveyteen/mielentasapainoon (kuu) kohdistuva ns. pahantuottajien tuplavaikutus - ja kymppihuoneessa, eli tuli sitten selväksi muillekin, ei pitänyt kynttiläänsä vakan alla.
tallennettu
rasvapakara
Vieras
« Vastaus #3 : 08.11.2005 20:44:22 »

Toisaalta miksei Jeesus voinut olla vaikka hyvät puhelahjat omaava kaksoset? Kaksosethan ovat myös ihmeparantajia, esim. Harry Edwards, sitten se jolla oli kasvain kaulassa ja minä.
tallennettu
Gimmy
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 53



Profiili
« Vastaus #4 : 09.11.2005 08:38:03 »

Kiitos, SatAqu!

Olisipa ihanaa lukea näitä veedisiä tulkintoja suomeksi. Englanniksi se lukeminen on aina sellaista 2/3 lukemista, kun kaikkia sanoja ei tiedä ja jää vivahteet huomaamatta.

Gimmy
tallennettu
Harschi
Vieras
« Vastaus #5 : 09.11.2005 18:12:34 »

Olen lukenut viime aikoina BV Ramanin "How to Judge a Horoscope" vol 1 ja 2. Edesmennyt intialainen BV Raman oli 1900-luvun arvostetuin astrologi sekä itä- että länsimittakaavassa, teki lukemattoman määrän oikeaan osuneita ennustuksia mm. toisesta maailmansodasta, Intian itsenäistymisestä, Hitlerin valtaannoususta ja tuhosta jne ja oli Lontoon kuninkaallisen astronomisen seuran jäsen. http://www.astrologicalmagazine.com/bio/prop.html

No enivei, Raman on kirjoittanut em. kirjaan lyhyet kuvaukset eri sideerisisistä nousumerkeistä. Kuvaukset ovat sikäli mielenkiintoisia, että aika monessa kohtaa merkin kuvauksessa on yhteneväisyyksiä seuraavaan trooppiseen (länsimaiseen) merkkiin  Shocked. Kuitenkin Raman oli uskollinen intialaisen vuosituhantisen perinteen noudattaja, eikä missään vaiheessa käyttänyt trooppista eläinrataa saatikka että olisi ottanut siitä vaikutteita.

Näin Raman sanoo sideerisestä vaa'asta (suomennan tähän itse):

Nouseva vaaka (Thula)
Sielulliset taipumukset: Vaa'an merkissä syntyneet henkilöt ovat ihanteellisia, nopeaälyisiä, kostonhaluisia (tai pitkävihaisia - suom. huom.), voimallisia ja myönteisiä.
Yleiset taipumukset: Tässä merkissä syntyneet ihmiset ovat yleisesti ottaen luonteeltaan aistillisia. He ovat ihmisluonnon teräviä huomioijia. Heissä on tarkkaa kaukokatseisuutta ja he järkeilevät asiat selviksi omien mielipiteidensä näkökulmasta. He rakastavat oikeudenmukaisuutta, rauhaa ja järjestystä ja ovat miellyttäviä persoonia. He ovat kunnianhimoisia. He ovat ennemmin idealisteja kuin realisteja tai käytännön ihmisiä ja pohdiskelevat usein suunnitelmia, jotka ovat kuin pilvilinnoja. He eivät ole herkkiä sille, mitä muut heille sanovat (!!! -verratkaa tätä trooppiseen vaakaan! - suom. huom.). Poliittisina johtajina ja uskonnollisina uudistajina heillä on valtavasti hallintavaltaa yli massojen (vrt. nousuvaaka Hitler - suom. huom.) ja joskus heidän kiihkomielisyytensä ja innostuksensa voi kohota sille tasolle, että he voivat pakottaa toiset omalle kannalleen vastoin näiden tahtoa. He eivät mukaudu helposti järkipuheeseen. He ovat suuria musiikinystäviä. Totuudella ja rehellisyydella on heihin erityinen vetovoima.

Juu, tämä on hiukan erilainen kuin trooppinen vaaka. Mutta eikös ole jännällä tavalla vähän niitä piirteitä, mitä länsimaissa yhdistetään skorpioniin?  Wink Nyt joku voi sitten sanoa, että no mitäs väliä sitten on vaihtaa eläinrataa? Mutta vitsi onkin siinä, että tämän edellä kuvatun merkin hallitsija ei ole mars (tai pluto) vaan venus, eikä tämä ole feminiininen merkki, vaan maskuliininen. Ja nyt jos halutaan katsoa, kuinka joku sideerinen nousuvaaka nousumerkkiään toteuttaa, ei katsota marsin tai pluton asemaa, vaan katsotaan venusta.

Voin suomennella tänne muitakin sideerisiä nousumerkkejä sitä mukaa, kun aika antaa myöten, jos kiinnostusta löytyy.
tallennettu
Alcedo
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 432


Jeh!


Profiili
« Vastaus #6 : 09.11.2005 21:34:32 »

Mahtavaa.  Cool Mitäs siellä sanotaan nousevista kaksosista?  Smiley
tallennettu

Tina
Vieras
« Vastaus #7 : 10.11.2005 15:07:44 »

Harschi, kiitos Thula-tulkinnasta. Juuri toisessa topicissa totesin olevani seitsenkertainen sideerinen kauris ja nousuvaaka. Rinnastuksesi skorpioniin tuntui heti tutulta ("oma" ascini). Hmmm?

Kauris tuntuu merkeistä epäomimmalta (what a word!) – olisiko kenelläkään sideeristä selitystä tarjolla, vaikka ranskalaisin viiruin? Kiitos!
tallennettu
SatAqu
Vieras
« Vastaus #8 : 10.11.2005 16:28:40 »

Tina,
Voisitko ensin hieman kuvailla mikä sen Kauriin merkin niin vieraaksi itsellesi tekee.

Terv.
tallennettu
meruska
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 651


Profiili
« Vastaus #9 : 10.11.2005 18:14:17 »

:laugh:Olen sideerisessä kartassani noiusu vaaka! Kiitos tosta tulkinnasta. Venus mulla löytyykin sitten skorpionista, olen myös aurinkomerkiltäni tässä kartassa skorppari.. Kuu on puolestaan sitten vaa'ssa.... Hrrrrr. Menee kylmiä väreitä, kun pohtii mtä nämä mahtavat tarkoittaa yhdessä..

Onko suomenkielistä käännöstä olemassa sideerisestä kartasta? Olisi kiva tutkailla.
tallennettu

Taivasta katsellen ja ihmetellen
CorvusLeonis
Vieras
« Vastaus #10 : 13.11.2005 17:16:35 »

Sideerinen vaaka on siis poliittinen fanaatikko. Mukavaa. Smiley
tallennettu
Ippuska
Astroholisti
*****
Viestejä: 5054


4ever


Profiili
« Vastaus #11 : 13.11.2005 18:20:13 »

...................
Voin suomennella tänne muitakin sideerisiä nousumerkkejä sitä mukaa, kun aika antaa myöten, jos kiinnostusta löytyy.

Odottelen suurella mielenkiinnolla! Cheesy

Ippuska
tallennettu

Ophiuchus

Trooppisesti:
 aurinko jousimies , kuu leijona , askendentti vesimies

Sideerisesti:
 aurinko skorpioni , kuu leijona , askendentti kauris

Maya: Sininen Kosminen Yö
Vajra
Astroholisti
*****
Viestejä: 1057


om tare tuttare ture soha


Profiili WWW
« Vastaus #12 : 26.11.2005 16:15:55 »

Charles Manson on muuten hyvä esimerkki ihmisestä, jolla kuu oli todella rahun "pimentämä"  uglystupid2. Rahu (true node) seitsemän minuutin päässä kuusta. Saturnus vielä samassa merkissä. Koska rahusta sanotaan, että se on vähän niinkuin saturnus, niin Mansonilla oli mieleen/mielenterveyteen/mielentasapainoon (kuu) kohdistuva ns. pahantuottajien tuplavaikutus - ja kymppihuoneessa, eli tuli sitten selväksi muillekin, ei pitänyt kynttiläänsä vakan alla.

Hey, voisitko laittaa vaikkapa julkkiskartalle lisää tietoa
tästä uskonnollisesta henkilöstä, Charles Mansonista?
« Viimeksi muokattu: 26.11.2005 16:18:28 kirjoittanut Puma » tallennettu

Some are tortured with initiation rites,
others say 'hum', 'phat' and always count their rosary,
others eat shit, piss, blood, semen and meat,
others meditate the yoga of channels and winds,
but all are deluded

- Virupa
^^Queen Nefertiti^^
Astroholisti
*****
Viestejä: 10595


au, kuu jousimies / asc vaaka नमस्ते ‏الله‎ ॐ


Profiili
« Vastaus #13 : 05.12.2007 14:10:01 »

Jälleen samoja ominaisuuksia kuin trooppisessa vaa´assa.. vaikea kuvitella että ihminen olisi kovin erilainen toisen astron mukaan??? Jotain ristiriitaa tässä on..

 Vaa´oilla on voimakas harmonian, oikeuden ja tasapainon taju, varsinkin aatteiden tasolla. He tahtovat nähdä taivaan maan päällä. He ovat herkkiä ja humanitaarisia sekä omaavat kykyä herättää ja vaikuttaa ihmismassoja. Heidän suuntautumisensa on usein poliittista, jolla alueella he tulevatkin usein johtajiksi tai jopa suuriksi kenraaleiksi.
tallennettu

You become GRATITUDE for ALL that THE UNIVERSE provides. It becomes obvious to You that ALL OF THE UNIVERSE GIVES AND CONTINUES TO GIVE IN LOVING PERFECTION exactly what you ask for, because THE UNIVERSE LOVINGLY PROVIDES FOR YOU ALWAYS! BECOME LOVE!
^^Queen Nefertiti^^
Astroholisti
*****
Viestejä: 10595


au, kuu jousimies / asc vaaka नमस्ते ‏الله‎ ॐ


Profiili
« Vastaus #14 : 05.12.2007 14:30:17 »

No niin siis, ellei kaikki ole yhtä samaa sillisalaattia, on vaikea kuvitella että trooppinen scorp omaa sideerisellä puolella samat ominaisuudet kuin VAAKA , jos vaa´an kuvaus on tuo harmonia ja oikeudenmukaisuus jne. Anyway .. ei muuta mitään.
tallennettu

You become GRATITUDE for ALL that THE UNIVERSE provides. It becomes obvious to You that ALL OF THE UNIVERSE GIVES AND CONTINUES TO GIVE IN LOVING PERFECTION exactly what you ask for, because THE UNIVERSE LOVINGLY PROVIDES FOR YOU ALWAYS! BECOME LOVE!
Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
 
Siirry: