Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Totuudensanat  (Luettu 2007 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Veikko
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 138



Profiili
« : 07.04.2018 23:26:10 »

Tuli vastaan hyvää tekstiä:

Jumalan sodat

"Väitetään, että Raamattu ei voi olla eettinen kirja koska siinä Jumala tappaa ja esim. käski Abrahamin uhrata poikansa. Tämä väite kuitenkin perustuu siihen olettamukseen, että etiikka on vain idea. Hyvyys kuitenkin perustuu sekä Jeesuksen persoonaan että Jumalan universaaliin hyvyyteen ja uhriin Jeesuksessa (aiheesta enemmän: Myytit ja totuus artikkelissa). Jeesuksessa sekä Vanha- että Uusi testamentti täydentävät toisiaan.

Etiikka perustuu suhteeseen Jumalan kanssa, ei ainoastaan moraalisääntöjen noudattamiseen. Vain Jumala on vanhurskas ja pystyy täyttämään moraalin mittapuut. Siksi todellinen moraali perustuu Jumalalta tulevaan Henkeen, joka pääsee ihmiseen vain jos tämä myöntyy siihen, vain jos ihminen vastaa Jumalan kutsuun suostumalla omasta puolestaan suhteeseen Jumalan kanssa. Jumala tunsi Abrahamin. Hänen käskynsä perustui erittäin läheiseen suhteeseen Hänen ja Abrahamin välillä; niin läheiseen suhteeseen, että Jumala koetteli Abrahamia koska tiesi ennalta kuinka tämä toimisi. Kaikkinäkevänä Jumala näkee lopun alusta. Lopulta, Jumala ei uhrauttanutkaan Iisakia. Koettelemalla Abrahamia, Jumala tahtoi osoittaa koko maailmankaikkeudelle että Abraham on Hänen ystävänsä. Abraham osoitti Jumalalta tulleen uskon, oikeanlaisen jumalsuhteen, järkähtämättömyyttä ja syvyyttä, sekä oikeanlaista suhdetta joka tuntee Hänet joka pitää sanansa ja ei hylkää niitä jotka ovat ottaneet Hänen antamansa pelastusliiton vastaan.

On kyllä totta, että Jumala määräsi muinaisen Israelin hävittämään naapurikansoja. Usein ei kuitenkaan oteta huomioon sitä, että Vanhan liiton aikana ihmiset todella elivät kansana, yhtenä tiiviinä yksikkönä. Henkilökohtaisen jumalsuhteen lisäksi oli myös yhteisöllinen suhde Jumalaan; siksi Israelin kansalla oli erinäisiä lakeja ja säädöksiä. Kun puolestaan yhtenäisen pakanakansan epäjumalanpalvelusmuodot sisälsivät kauhistuttavia ja epäsiveellisiä toimia, nämä palvontamuodot vaikuttivat myös jokapäiväiseen elämään. Sitä kautta sekä epäjumalanpalvelus että siveettömyys olisivat levinneet myös Israelin keskuuteen jos Israel olisi yhtynyt näihin kansoihin (4.Moos. 31:14-16; 5.Moos. 20:18). Näin ikävä kyllä kävikin. Palestiinassa ja Syyriassa tehdyistä arkeologisista kaivauksista on löytynyt tietoa muinaisista epäjumalanpalvontamenoista (SDA Bible Commentary, volume 1, 1953, s. 126-129). Ras Shamran taulut osoittavat, että ennen sen tuhoa (1400-luvulla eaa.) oli yleistä uhrata eri jumalille. Kaivauksista on löytynyt kuvauksia Baal, Anath, El, Dagon ja usean muun jumalan palvontaan liittyvistä menoista, joiden järkyttävyys moraalisessa mielessä voi antaa osviittaa vastaukselle kysymykseen: miksi hyvä Jumala tuhoaisi kansoja?"

Jiouopp'

https://totuudensanat.com/

Lainaamani teksti:
https://totuudensanat.com/category/sodat-ja-havityskaskyt-raamatussa/

Todella paljon tutkittavaa materiaalia löytyy tuolta, en ole sitä montaa aikaa sitä tutkinut, joten muistakaa:
21.  Koetelkaa kaikki, pitäkää se, mikä hyvää on
tallennettu

Jumala on rakkaus.
1. Joh. 4:16

Hengen hedelmä on rakkaus, ilo,
rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys,
uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen.
Gal. 5:22

Kääntykää vihdoin oikealle tielle ja tehkää hyvää, kohdelkaa aina oikeudenmukaisesti toisianne.
Jer. 7:5
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: