Sivuja: 1 [2]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Parempaa kuin sek...ööö...suklaa?  (Luettu 12991 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8220


Profiili
« Vastaus #15 : 19.01.2017 12:31:41 »

Tuota, mikä se oli se AIEMPI gluteeniton leipä, jonka aikana niitä  kipuja ilmeni? Se oli se mikä minua kiinnosti, ei tuo tuleva leipä.


Niitä oli useita. En muista tuon saksalaisen edullisen tuotteen nimeä. Yksi suosikeistani
on kumminkin Pirjon Pakarin Perunalimppu:

Ainekset:
vesi, gluteeniton kaurajauho, tapiokatärkkelys, luumumarmeladi [sokeri, vesi, luumusose (25 %), karamellisiirappi, sakeuttamisaineet (E401, E440), happamuudensäätöaineet (E330, E333), säilöntäaine (E202)], tattarijauho, rusina, siirappi, rypsiöljy, perunahiutale, hiiva, suola (1,4 %), pellavarouhe, psyllium, ksantaani. Voimakassuolainen.

 Tongue    :Smiley
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #16 : 19.01.2017 13:16:24 »

Ainekset:
vesi, gluteeniton kaurajauho, tapiokatärkkelys, luumumarmeladi [sokeri, vesi, luumusose (25 %), karamellisiirappi, sakeuttamisaineet (E401, E440), happamuudensäätöaineet (E330, E333), säilöntäaine (E202)], tattarijauho, rusina, siirappi, rypsiöljy, perunahiutale, hiiva, suola (1,4 %), pellavarouhe, psyllium, ksantaani. Voimakassuolainen.

Hankalat ja mahdollisesti inflammaatiota ja sitä kautta kipuja aiheuttavia aineita löytyy. Lisäksi tämä on karkkileipä, siinä on sekä luumumarmeladia että rusinoita että siirappia. Leivonnainen pikemminkin kuin leipä.  Sokeri lisää insuliinin eritystä, insuliini lisää inflammaatiota, inflammaatio tuottaa kipua.

Sitten rypsiöljy jonka omega3 esiasteesta keho ei pysty hyödyntämän kuin alle 10%, lopputulema siis omega6 pommi ja se aiheuttaa inflammaatiota. Lisäksi Turun yliopiston pari vuotta sitten julkaistu väitöstutkimus osoitti, että ihmisen ruuansulatus härskiinnyttää rypsiöljyn välittömästi kun se on syöty, eikä mikään määrä antioksidantteja estä tätä. Ja härski siemenöljy se vasta epäterveellistä onkin.

Xantaani on myös ongelmallinen.
Lainaus
Xanthan gum can cause migraines or skin irritation. Its side effects also include intestinal gas, flatulence, diarrhea and bloating. Increased exposure can make the symptoms worse. A 1990 report in the "Journal of Occupational Medicine" notes that people exposed to large amounts of xanthan gum powder, such as bakery workers, can experience flulike symptoms that include nose and throat irritation.
Lähde: http://www.livestrong.com/article/315249-xanthan-gum-side-effects/

Psyllium lisää suolistosyövän riskiä:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11073017

Summa summarum: Kuten aiemmassa viestissäni totesin, keliaakikoidenkin kannattaisi vain olla kokonaan VILJATTOMIA, sillä ihminen ei erityisesti tarvitse viljoja mihinkään, homma tulee halvemmaksi ja gluteenittomissa teollisissa tuotteissa on sitten muita ongelmia.

Ai niin ja vielä tämä: Kaura on fytiinihappo-pommi. Fytiinihappo on antinutrientti, se kelatoi mineraaleja (erityisesti rauta, magnesium ja sinkki) ja siten estää niiden imeytymisen. Pahempi tässä suhteessa kuin edes ne gluteeniviljat. Eli yksi juttu selkäkivussasi voi olla se, että kun kauraa sisältävä leipä kelatoi magnesiumia oikein erityisen tehokkasti, se magnesiumvaje voi saada jo olemassaolevat vammat kipuilemaan enemmän.
« Viimeksi muokattu: 19.01.2017 13:19:47 kirjoittanut Eklektikko » tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8220


Profiili
« Vastaus #17 : 19.01.2017 13:37:03 »


Eli: ellei ole keliakiaa, Reissumies Tosi Ruis taitaa sitten olla kaikenkaikkiaan
vähemmän haitallinen kuin esim. tuo Perunalimppu?

Ainesosat

Täysjyväruisjauho ja -rouhe (65 %), vesi, ruismallas, suola ja hiiva. Tuote on valmistettu linjalla, jossa käsitellään myös muita viljoja (mm. Vehnä). Leivontaan käytetystä viljasta on 100 % täysjyväruista.
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #18 : 19.01.2017 13:42:49 »

Itse asiassa ei ole, se on vain ERI TAVALLA haitallinen.  Wink
Vuotava suoli ei koskaan ole tavoiteltava asia, ei myöskään inflammaatio. Ihan sama mistä ne saat.

Se täysjyväruis on ongelmallinen itsessään:
Viljojen amylopektiini-A sokeristuu vauhdikkaammin kuin pöytäsokeri ja se gluteenin gliadiini saa sinunkin suolesi vuotamaan (se ei vaadi keliakiaa, gluteeniherkkyyttä tms.), mistä seuraa inflammaatiota mikä kalkkeuttaa verisuonia ja lisää autoimmuunisairauksien riskiä. Gluteeni on liitetty myös erinäisiin mielenterveyden ongelmiin: Alkoholismista on vaikeampi päästä eroon jos syö gluteenia ja skitsofreenikoiden oireet vähenevät jos gluteeni poistetaan ruokavaliosta. Se kas kun se gluteomorfiini ohittaa veri-aivoesteen, siitä seuraa muutakin ikävää kuin se opiaattiriippuvuus.

Analogia:
Punainen kärpässieni on vähemmän myrkyllinen kuin valkoinen kärpässieni. En silti söisi tai suosittelisi syömään kumpaakaan.

Edelleenkään en näe ihmisen tarvitsevan mitään viljoja mihinkään, samat ravinteet saa muualta vähemmillä terveysongelmilla ja myös vähemmillä kaloreilla: Olennaista on verrata viljoja muihin ruoka-aineisiin per KALORI, ei per 100g.

Ja tässä vielä mielenkiintoinen graafi ihmisen hiilihydraattikuorman kokonaismäärästä koko lajin historian ajan:
https://jnwillits.wordpress.com/2016/02/03/human-diet-perspective/

KOKO kehityshistorian ajan  -> 1960 luvun alkuun sama taso eli ALLE 20% päivän kaloreista!

Sitten tuli huisi hyppäys. Eipä ihme että moni on päässyt moderneista terveysongelmistaan tipauttamalla hiilihydraatit sinne kehityshistorian mukaiseen tasoon. MInäkin kuulun siihen joukkoon.

« Viimeksi muokattu: 19.01.2017 14:10:59 kirjoittanut Eklektikko » tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8220


Profiili
« Vastaus #19 : 20.01.2017 11:55:29 »

Olisiko sellainen mahdollista, että suoliston mikrobit palkitsevat gluteenin
saannin muuan muassa analgeesin inkrementoitumisella? Nimittäin huomasin
juuri että toinenkin pitkäaikainen vaiva, olkapään kivuliaisuus kättä ylös nostaessa,
tuntuu helpottuvan.

 Smiley


« Viimeksi muokattu: 20.01.2017 12:06:05 kirjoittanut sideman » tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #20 : 20.01.2017 12:41:10 »

Ei ole mahdollista.

Gluteenin ko. vaikutus - jos nyt siitä on ollenkaan kyse, mistä jäljempänä - perustuu siihen että opiaatit kuten eksorfiini/gluteomorfiini sitoutuvat kehon opiaattireseptoreihin ihan tismalleen samalla tavalla kuin oopiumin, heroiinin, morfiinin jne. opiaatit.

Sen sijaan tällainen asia saattaa olla kipujesi taustalla:
Gluteenin tuottamat opiaattimäärät ovat niin pieniä, että en oikeasti usko niillä olevan minkäänlaista kivunlievitysvaikutusta. Itse en koskaan kokenut mitään sellaista kun ruisleipää söin.

Sen sijaan opiaattivieroitus lisää kipuja

Eli kyse ei ole ehkä ollenkaan siitä, että ruisleivän gluteomorfiini lievittäisi kipujasi, vaan siitä että kun et syö gluteenia, se opiaattivieroitus lisää kipuja. (Muita oreita: Krampit, koska opiaattivieroitus lisää magnesiumin tarvetta, ärtymys, univaikeudet).
 Kylmää kalkkunaa pitäisi pystyä sietämään pari viikkoa, jotta vieroitusoireet loppuisivat.

Koska gluteenin tuottamat opiaattimäärät ovat niin pieniä, kallistuisin tämän vaihtoehdon puoleen.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8220


Profiili
« Vastaus #21 : 20.01.2017 13:58:07 »

Muunmuassa post hoc, ergo propter hoc -harhan/erheen takia nämä tuntuvat olevan
tuiki kimurantteja juttuja.

Ajattelin nyt kokeilla seuraavaa: ainakin viikon vielä nautin leipomotuotteena mahdollisimman
vähälisäaineista gluteenileipää, esim. Reissumies Tosi Ruista. Senjälkeen vaihdan esim. Schär'in Gluten Free Knusperbrot'iin (riisijauho, maissijauho, sokeri, suola).

Tuon luulisi ratkaisevan sen, kumpi noista on parempi vaihtoehto olon kannalta, kun ei ole
motivaatiota siirtyä täysin leivättömän pöydän ääreen!

 coolsmiley
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #22 : 20.01.2017 14:21:11 »

Gluteenin tuottama opiaatti ja opiaatin tyypilliset vieroitusoireet eivät ole lankaan kimurantteja. Kenelle tahansa, joka syö gluteenia saa esimerkiksi aikaiseksi välittömästi ne vieroitusoireet antamalla opiaattiantagonistia (esim. naltrekson).

Lainaus
Tuon luulisi ratkaisevan sen, kumpi noista on parempi vaihtoehto olon kannalta

Ja jokin muu kuin kumpikaan noista ei sitten ole vaihtoehto ollenkaan?
Noh, omapahan on elimistösi.

Yksi vaihtoehto olisi mantelileipä (määriä ei tässä, koska en muista ulkoa, tämä on se jota joskus teen kun tulee vieraita. itse en kaipaa edes tätä):

mantelijauhoa
kananmunia
juustoraastetta
ruokasoodaa

Paistetaan 20 min 200 asteessa.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8220


Profiili
« Vastaus #23 : 24.01.2017 14:26:32 »


Olen viime päivinä leipänä nauttinut pelkästään sataprosenttista ruisleipää. Muutamat punaiset pilkut
jotka, ilmestyivät lähinnä kyynärvarsiin, kun sorruin jokin aika sitten ruissipseihin ja senjälkeen ruisleipään, jossa on myös vehnää, alkavat vaaleta. Tuon perusteella voisi olettaa, että loppuviimeksi osaltani on kyseessä ainakin ensisijaisesti vehnäallergia??

 Huh

tallennettu
Sivuja: 1 [2]
  Tulostusversio  
 
Siirry: