Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Kirjailijan tähdet kartalla  (Luettu 8408 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
meryem
Moderaattori
Astro-nauttija
*****
Viestejä: 920



Profiili
« : 23.07.2016 22:03:33 »

Mikä voisi indikoida kartalla, että jostakusta tulee kirjailija? Merkurius varmaankin? Mutta miten?

Itselläni on  merkurius osana stelliumia, mutta  jousimies merkissä, joka ei kai perinteisesti ole merkuriukselle mikään hyvä sijainti, pikemmin päinvastoin.  Huh

Yksi suosikkini on Stephen King, joten otan hänet tässä esimerkiksi. kartta löytyy astrothemestä

Born:   September 21, 1947, 1:30 AM
In:   Portland (ME) (United States)
Sun:    27°24' Virgo   AS:    29°51' Cancer
Moon:   16°15' Sagittarius   MC:    12°30' Aries
Dominants:    Libra, Cancer, Sagittarius
Mercury, Mars, Moon
Houses 3, 5, 4 / Air, Water / Cardinal

Aurinko neitsyt, kuu jousimies, nousu-rapu
merkurius vaaka yhtymä neptunus 4.huoneessa ja tekee jonkinlaista sekstiiliä(?) kuulle jousimiehessä ja toisaalta plutolle ja saturnukselle leijonassa

Olisiko tässä jo aika paljon ainesta kirjailijaksi ja jotenkin tuo kuu, pluto ja saturnus kuvaa hyvin sitä miten King on keskittynyt kauhukirjallisuuteen, mutta on myös kirjoittanut novelleja paljon ja nousu-rapu näkyi ehkä siinä 22.11.63 teoksessa, jossa mietittiin vaihtoehtoista historiaa. Jonkinlaista nostalgiaa.

Tykkään Kingin kirjoista  smitten

toivoisin, että itsekin joskus osaisi/saisi kirjoittaa, mutta ei minulla taida kartalla siihen mikään viitata... Enkä nyt tarkoita näitä ruokakirjailijoita, kun tuntuu että jokaiselta ilmestyy ruokakirja  Grin vaan ihan oikeaa proosaa...  :Smiley
tallennettu

"Dance the Neon Noir with me"
meryem
Moderaattori
Astro-nauttija
*****
Viestejä: 920



Profiili
« Vastaus #1 : 23.07.2016 22:55:22 »

Toinen esimerkki: ihan suomalainen kirjailija

Sofi Oksanen syntynyt 7.1.1977 klo 7.30 Jyväskylä

 aurinko merkurius kauris 1.huone
 kuu saturnus leijona 8.huone
Ac  neptunus jousimies

Olen lukenut kaikki Sofin kirjat ja täytyy sanoa, että yhtä vaikuttavaan historian ja niitä tapahtumia elävien henkilöiden kuvaukseen en ole ennen törmännyt. Historia menee tuolle  kauris/ rapu akselille, joka itseäni kiinnostaa. Varsinkin kun siihen otetaan ison kuvan lisäksi se yksilön näkökulma  rapu mutta  kauris Sofi osaa taitavasti pitää ison kuvan mielessä koko ajan.
kuu leijonassa, Puhdistus kirjoitettiin ensin näytelmäksi ja muokattiin myöhemmin romaaniksi. Yksi vaikuttavimmista kirjoista mitä olen ikinä lukenut! En ihmettele, että aikoinaan sai suitsutusta ja edelleen suosittelen jokaista lukemaan.

Ja hei, tuo jousimies taas jotenkin esillä ja Neptunus. Eli kun mietin tuota perinteista  merkurius kirjailijoilla, onko  neptunus sittenkin aina tärkeä kirjailijan kartalla ja aiheet tulevat sitten auringosta ja kuusta?
tallennettu

"Dance the Neon Noir with me"
meryem
Moderaattori
Astro-nauttija
*****
Viestejä: 920



Profiili
« Vastaus #2 : 02.08.2016 22:44:41 »

1.8. Hesarissa oli juttu Minna Rytisalosta, 41-vuotiaasta esikoiskirjailijasta. Rytisalo on opettaja, joka valvoi yo-kirjoituksia ja tylsistyi niin, että sai idean romaanista. Hänen esikoisromaaninsa Lempi julkaistiin juuri. Se tuli töissä vastaan ja aion kyllä lukea ajatuksella, vaikutti todella mielenkiintoiselta.

Tällaiset tarinat antaa aina hyvän mielen ja jotenkin kannustaa ikihaaveilijaa, ehkä minäkin joskus.  angel

Tuijotin taas tuota omaa karttaani,  merkurius jousimies ei ole ihan omiaan, mutta toisaalta  merkurius on minulla 6.huoneessa, joka ei olekaan sitten ihan toivoton vaan huone, jossa  merkurius viihtyy. Olen aina miettinyt sitä, että en ollut mikään erikoinen koulussa enkä myöhemminkään opiskelijana. Mutta olen aina jaksanut lukea ihan tolkuttomasti kaikkia tylsiltäkin tuntuvia juttuja ja löytänyt sieltä jotain kiinnostavaa.
tallennettu

"Dance the Neon Noir with me"
Kuuhilda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5939



Profiili
« Vastaus #3 : 02.08.2016 22:59:33 »

Oi että, kun tästä tiedän olleen pitkästi ja hyvää juttua jossain...koetitko haulla?

Merkurius, Jupiter, Saturnus ainakii on semmosia joilla tekoa, neitsyen merkki eritoten, ei niinkään kai kaksoset, Jupiter nousulla oli kirjailijoilla selkeästi usein..muistan, koska se on itsellänikin.

Jaa jaa, liekö Neptunus ja Uranus sitten semmoista tajunannvirran kuljettaja tavaraa?



tallennettu
meryem
Moderaattori
Astro-nauttija
*****
Viestejä: 920



Profiili
« Vastaus #4 : 03.08.2016 20:52:36 »

Jotain löytyi. Ilmeisesti MC ja 3.huone on tärkeitä. Muutamassa muuten otettiin esimerkiksi tuo Stephen King,  aurinko neitsyt 3.huoneessa, joka on kai aika kirjailija sijainti. Samoin  neptunus 3.huoneessa. (Kuu myös usein kirjailijoilla 3.huoneessa, mutta Kingillä näin ei ollut)

MC on kai kirjailijoilla yleisimmin  kaksoset tai  vesimies mutta harvemmin esim. skorppari. No tähän en ainakaan noista omista esimerkeistäni löytäny vahvistusta. King MC oinas ja Sofi MC skorpioni. Sofilla yllättävän tyhjä 3.huone menestyväksi kirjailijaksi, siellä on vain Chiron.

Kuten noissa löytämissäni kirjoituksissa, itsekin ihmettelen sitä, että näyttelijöistä, tanssijoista, maalareista ym. taiteilijoista löytyy tietoja, mutta kirjailijoista ei. Kirjailijoita toki on monenlaisia, osa voi olla keskittynyt urheiluun tai yleensä journalismiin, toiset taas tieteelliseen jne.

Mutta mun kartalla 3.huone on aivan tyhjä ja ainoa toivoni on MC  vesimies Jos siis 3.huone on tyhjä niin ilmeisesti sitten voi katsoa huoneen kärkeä.

Sen sijaan mun veli on Ac Neitsyt ja  aurinko neitsyt 1.huoneessa, 3.huoneessa  pluto venus saturnus ja sitten vielä MC  kaksoset Ehkä siitä tuleekin meidän perheen kirjailija.  Shocked

Kyllä tuo Neitsyt taitaa liittyä tähän kirjailijajuttuun jotenkin. Mulla ei oo tulossa 3.huoneeseen edes mitään transiittia. No, tarvitaan niitä lukijoitakin. crazy2 Paitsi tällä hetkellä menee tr.  aurinko 3.huoneessa, että ilmankos tätä aloin pohtia.  smitten
« Viimeksi muokattu: 03.08.2016 21:42:50 kirjoittanut meryem » tallennettu

"Dance the Neon Noir with me"
meryem
Moderaattori
Astro-nauttija
*****
Viestejä: 920



Profiili
« Vastaus #5 : 03.08.2016 23:38:40 »

Löysin kahden suuresti ihailemani kirjailijan kartat. Nämä ovat taas sitten ihan eri vuosisadalta

Edgar Allan Poe, syntyi January 19, 1809, 1:00 AM In:   Boston (MA) (United States)

 aurinko merkurius kauris 3.huoneessa ja se oli sitten siinä se uravalinta.  coolsmiley nouseva skorpioni, jolla Uranus lähellä nousua. Olisko tuolta skorpparista ne kauhuaiheet ja toisaalta Kuu Kaloissa aiheuttaa sekin välillä painajaisia (tiedän) ja varsinkin, jos siinä vieressä on vielä  venus pluto ja  jupiter samassa  kalat merkissä. Sieltä kuulta varmasti tulee myös romantiikka ja symboliikka, jota Poe vahvasti edusti. Koki suuria menetyksiä läpi elämänsä, jotka ehkä myös antoivat inspiraation Korppiin, joka kuvaa rakkaan menetystä viiltävälti. Uranuksen skorpionissa voi nähdä uranuurtajana paitsi kauhu- niin myös rikoskirjallisuudessa.

Jännä yksityiskohta pisti silmään, Edgar ei missään vaiheessa elämäänsä ollut rikas mies vaan valitti ainaista köyhyyttä ja onnistui hommata pelivelkoja etc.  neptunus saturnus jousimies 2.huoneessa, olisiko tällä ollut jotain tekemistä asian kanssa... Tosin nousu skorpioni hallitsee satiirisen huumorin ja Edgar kirjoitti hienoja satiireja kirjailijan ja lehtimiehen ainaisesta rahapulasta ja kustantajan kitsaudesta.

Virginia Woolf  January 25, 1882, 12:15 PM In: London (United Kingdom)

 aurinko vesimies  kuu oinas AC  kaksoset MC  vesimies ja Aurinko siis MC:llä samoin kuin koko kartan hallitsija  merkurius

3. huone tyhjä, mutta 12. huoneessa tavaraa todella paljon, joka vielä neliöi tuota Vesimies MC:tä sen planeettoja.  saturnus aspect_squ aurinko,  neptunus jupiter aspect_squ merkurius Ja voisiko sanoa että noilla peruskuvioilla ja -merkeillä niin ei kai se ihme, että kirjoitti. Kuitenkin tuo 12.huoneen painostus on mahtanut olla valtava. Sairasteli käsittääkseni ja kun tuota 12.huonetta katsoo niin taisi liittyä mielenterveyteen. Paitsi kirjailija niin oli myös tuottoisa journalisti ja kustantaja. Tämä sopisi hyvin kaksosiin. Oli niin sanotun tajunnanvirtatekniikan uranuurtaja Euroopassa. Tuo tekniikka on todella vaikea, mutta esim. Aalloissa niin mykistävän hieno kun siinä onnistuu. Pitäisikin lukea se uudestaan, teki niin suuren vaikutuksen nuorena tuo tajunnanvirta. Virginia Woolf teki itsemurhan hukuttautumalla jokeen.
tallennettu

"Dance the Neon Noir with me"
meryem
Moderaattori
Astro-nauttija
*****
Viestejä: 920



Profiili
« Vastaus #6 : 04.08.2016 14:01:28 »

 Grin En minäkään näistä tiedä, mutta tuossa pohdiskellessa tuntu, että vähitellen avautuu ja osaa katsoa. Kun vaan sais enemmän tietoja.

Nyt kun näitä on tutkinu niin voisin mielelläni ottaa sellaisen mukavan  aurinko 3.huoneessa, ja vaikka MC  kaksoset kiitos.  coolsmiley

Mikä Waltari on myös mun suosikki. Sen pienoisromaanit sai mut ylipäätään lukeen.

syntyi 19.9.1908 Helsingissä mutta ajasta on netissä kahta versiota

joko 6.00 aamulla, jolloin nouseva on kalat ja aurinko  neitsyt menee 7.huoneeseen tai sitten yhdessä kartassa oli 6.20 jossa tuleekin jo oinas nousu ja aurinko jää 6.huoneeseen.

Noi on nopeita nousumerkkejä, joten vaikea sanoo. Muutenkaan kartta ei näyttänyt heti ns. kirjailijan kartalta. MC Kauris tai jousimies (riippuen ajasta). Kuu ja neptunus molemmissa 5. huoneessa ravussa, joka voi viitata luovuuteen. Mutta onko se taas tuo  aurinko neitsyt  :Smiley
tallennettu

"Dance the Neon Noir with me"
meryem
Moderaattori
Astro-nauttija
*****
Viestejä: 920



Profiili
« Vastaus #7 : 20.06.2017 21:19:00 »

Kaksi hyvin erilaista naiskirjailijaa, vaikka molemmat  aurinko neitsyt

Marian Keyes s. 10. syyskuuta 1963 Limerick, Irlanti

 aurinko venus uranus pluto neitsyt  kuu kaksoset  merkurius mars vaaka  jupiter oinas  saturnus vesimies

Tunnettu chick lit kirjailijana, joka oli luomassa koko genreä. En ihmettele kirjailijan uraa tuolla neitsyt painotuksella ja kuu kaksosilla. Hän on kirjoittanut myös muuta kuin kaunokirjallisuutta.

Camilla Läckberg s. 30. elokuuta 1974

 aurinko merkurius mars neitsyt  kuu vesimies  venus leijona  saturnus rapu  jupiter kalat  pluto uranus vaaka

Ruotsalainen dekkarikuningatar, joka meni juuri kolmannen kerran naimisiin 12 vuotta nuoremman miehen kanssa. Hänellä on neljä lasta eri miesten kanssa. Hänen yksityiselämänsä on ollut aika vilkasta. Luin jonkin hänen haastattelunsa ja ei ikinä uskoisi, että kyseessä on rikoskirjailija. En keksi mistä tuo puoli tulee kirjoittamiseen, mutta ainakin yksityiselämä tuntuu olevan enemmän kuin jostain romanttisesta novellista.

Sen sijaan Marian Keyes, kevyistä kirjoistaan huolimatta on itse kärsinyt vakavasta masennuksesta ja alkoholismista. Raitistui ja alkoi kirjoittaa ja on ollut naimisissa saman miehen kanssa vuodesta 1995. Luin häneltä juuri suomennetun Säätäen ja soveltaen, joka ei ole varsinaisesti romaani vaan enemmän kolumneja ja sattumuksia hänen elämästään. Vahva suositus! Aion myös tutustua tämän kirjailijan muuhun tuotantoon. Täytyy myöntää, että todella kiehtovaa miten tässä jotenkin kirjailijan oma elämä ja genre ei oikein kohtaa. En muista mitä olen Keyesiltä lukenut aiemmin, mutta muistan, että Läckbergin luoma Fjällbacka ei mitenkään hurmannut ja päähenkilö Erica vaikutti jotenkin enemmän siltä, että chick lit olisi sopivampi genre ja se ärsytti niin, että en kokenut mitään vetoa siihen maailmaan tai henkilöihin. Keyesin sankarittaret saattavat olla paljon itsenäisempiä. Ehkä olen ollut genre-ennakkoluulojen vanki.
tallennettu

"Dance the Neon Noir with me"
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: