Sivuja: 1 [2] 3 4
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Oinas - taivaan lahja ihmiskunnalle  (Luettu 30379 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #15 : 27.07.2015 09:40:20 »

Eklee... toi viesti oli multa Ondre.Publicille... Cheesy

Juu huomasin justiinsa ja poistan, sori.   Smiley
(Olisi vaan pitänyt jättää se toinen kahvikupillinen juomatta... vauhti päällä.)
« Viimeksi muokattu: 27.07.2015 09:59:24 kirjoittanut Eklektikko » tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Avicii
Astroholisti
*****
Viestejä: 1114


Profiili
« Vastaus #16 : 27.07.2015 17:27:20 »

Vaikka en horoskoopeista paljon ymmärrä niin joo, vaikuttaa ihan kosmiselta roskapostilta mutta tunnistan tyyppilajin joka kirjoittaa.
(Ettei vain olisi jäänyt omaa äitiään kohtaan jotain käsittelemättä.... )
Hienoilla sanoilla ja lauseilla voi ensivaikutelma olla että olisikin ihan asiaa tällä hepulla ja tällaisia ihmisiä en jaksa kun huomaa että ei siellä kovin korkealla olla. Mutta jokainen omalla tavallaan eteenpäin tutkailemaan maailmankaikkeutta.
Itse en tunne Oinaita, ainostaan itselläni  chiron kartalla ja taisi olla 7 huoneessa.
Have fun!
tallennettu

You were born to be real not to be perfect.
Ordre.Public
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 72


Profiili
« Vastaus #17 : 27.07.2015 23:09:05 »

Minä tein omia päätelmiä huomaamistani asioista ketjussa. En sinua henkilökohtaisesti halvenna, vaan kerron, miten asiat yleensä oman kokemukseni mukaan tälläisissä tilanteissa menevät. Eklektikko ilmeisesti on samaa mieltä. Sanoin myös, että voit olla mitä vaan, koska enhän minä sinua tunne. Joten ad hominemin alle on mielestäni turha piiloutua. Kyseessä on se, että mielestäni Oinas (niin kuin muutkin merkit) joutuu tasapainottumaan muiden merkkien kautta, etenkin vastamerkin. Sitä on turha nostaa muiden yläpuolelle. Jos nostaa, niin se kertoo ihmisestä jotain.

Tässä ketjussa (ja muissa) hyvin huomaat, miten Oinas ei kuitenkaan taida olla ylivertainen vaan ihan yhtä arvokas kuin muutkin, omilla vahvuuksillaan. Vastustusta tulee, jos muut huomaavat sellaista, että nostaa itsensä tai jonkun asian muiden yläpuolelle. Oinas saattaa esimerkiksi aloittaa vaikka mitä ja kuinka suuresti. Mutta ajan sykleissä ja muiden kanssa vuorovaikutuksessa jäljelle jää ne tärkeimmät piirteet. Ei epätasapainoiset kokonaisuuden kannalta. Ihminen on kokonaisuus, jossa vaikuttavat kaikki merkit. Joko tietoisesti tai tiedostamatta. Tiedostamattomat ominaisuudet heijastuvat usein ulkomaailmaan opittavaksi.

Ilmeisesti et pysty enää keskustelemaan, kun toin esille epäkohdat tekstissäsi? Koirilla on monia ominaisuuksia mitä susilla ei ole. Ne voivat olla jopa aivan uusia ominaisuuksia, ei mitään laimennoksia. Koirassa sitä paitsi esim. ihmisystävällisyys on aivan toista luokkaa kuin sudella. Se on vahvempi sillä tavalla sosiaalisesti kuin susi, ei laimeampi. Tai joku hiiren metsästys tai karjan kaitseminen, entä ne? Eikä vahvuus, voima tai vastaava ole ainoa mikä on tärkeä ominaisuus olennoilla. Syyllistyt tosiaan itse siihen mistä muita syytät, kuten sanoin. Ja tuo kuulostaa salaliiton kuvittelemiselta, koska tuolle oikeistolaiselle Oinasta halventavalle astrologialle en ole mitään todisteita nähnyt? Paitsi oma kokemuksesi, ja minulla on vastaava päinvastainen kokemus. Ellei todiste ole se, että kaikkialla opetetaan merkkien olevan samanarvoisia, mutta silti sinulle on tullut vastaan alitajuista Oinaan halveksuntaa. Ei kovin laaja-alainen tutkimus ole se, vaan kokemus, joka voi johtua mistä vaan. Mahdollistahan se silti on, täytyy olla tarkkana siis, jos laajentaa astrologisia piirejä.

Voisitko vielä kertoa, mitkä olivat mielestäsi ne epäkohdat? Ihmisystävällisyys on suunnilleen vastaavan kaltainen ominaisuus kuin "pienikorvaisuus", eli en pidä sitä sellaisena mittarina, jonka perusteella eläinlajien "paremmuusvertailuja" voitaisiin tehdä. Otaksun kyllä, että jos hiiren metsästys sutta kiinnostaisi, se menestyisi siinä koiraa paremmin. Miksi ei pärjäisi?

En osaa nähdä mitään patologista myöskään siinä, että pitää jotain tiettyä asiaa parempana kuin jotain toista. Siinäkään tapauksessa että niin olisi. Ehkä voisit valaista asiaa.
tallennettu
downtempo
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 194


Profiili
« Vastaus #18 : 28.07.2015 02:01:45 »

Niinno toisaalta, jos jatketaan tätä jalostamisrataa, niin kuinka paljon rapu - cancer - crab on tässä iänkaikkiaan jalostunut ja kehittynyt eri lajeiksi. alunperin se taisi olla enemminkin kuoriainen (astrologisessa mielessä) - ja nyt ihmiset ostaa pakastealtaasta katkarapuja.
Au rapuna koen syvää tuskaa kuinka lajitovereitani keitellään padoissa (ELÄVÄNÄ!!!) ja sukulaislajini ovat väärinymmärrettyjä!!! Niitä heitellään meristä toisiin ihmisten ahneista syistä, vaikka ne ei ole tottunut edes tietynlaisiin vesistöihin, niin sinne ne vaan viskataan, siks vaan ku te haluutte niitä herkutella illallispöydissänne!!!
tallennettu
Ordre.Public
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 72


Profiili
« Vastaus #19 : 28.07.2015 18:34:01 »

Oinaan asemaa eläinradan alkuna voisi miettiä tarkemminkin. Oinaalle ei ole esitettävissä mitään konkreettista ja kuvaavaa vastinetta toisin kuin sitä seuraavalle Härän merkille. Härkähän edustaa ihmisen fyysistä aspektia biologisena perimineen yms. Tästä voidaan päätellä, että Oinas edustaa siten sitä jotain, mitä ihminen on ennen kuin hän saa fyysisen muodon tai mitä hän on fyysisen olemuksensa 'tuolla puolen'. Crowleyn tarotissa Oinasta edustaa Hallitsija, jonka kortissa oleva symboliikka vihjaa, että Oinas edustaisi jumalaa itsessään. Samaisessa tarotissa Härkää vastaa Ylipappi, joka voidaan ymmärtää jumalan maanpäälliseksi edustajaksi. Alussa oli siis sana (Oinas) ja Härässä "sana tuli lihaksi".

Itse en ole kovin kiinnostunut kristillisestä symboliikasta, ja mielenkiintoisempaan symboliikkaan päästäänkin käsiksi vaikkapa tutkimalla Hallitsija-kortin kilpeä. Hallitsijan kilvessä näyttäisi olevan feeniks. Feeniks onkin kuvaava symboli Oinaalle. Sillä eläinradan merkeissä tapahtuva alkuvoiman eriytyminen ja jalostuminen tarkoittaa myös sen hiipumista. Lopulta Kaloissa elämänvoima saavuttaa raihnaisuuden huipuntuman ja kanttuveit käy 29 astetta ja rapiat Kaloissa. Elämänkierto alkaa kuitenkin samantien uudestaan, ja elämä saa taas alkunsa 0 astetta Oinaassa, kun elämä virkoaa jälleen henkiin Feeniks-voiman elvyttämänä. Oinas voidaankin ymmärtää merkiksi, joka kanavoi suoraan universuminen alkuvoimaa, jonka eräs ilmentymä Feeniks-voima on.

On mielenkiintoista nähdä, kuinka Feeniks-voiman ja Oinaan yhteys tulee esille myös sarjakuvissa. Ehkä taiteilijat herkkyytensä ansioista jotenkin vaistoavat tämän yhteyden. Katsotaan esimerkiksi seuraava sarjakuvista tuttua hahmoa Jean Greytä, joka myös Feeniksinä tunnetaan.

http://img1.wikia.nocookie.net/__cb20081126195801/marveldatabase/images/d/d6/X-Men_Phoenix_Endsong_Vol_1_1_Textless.jpg

Sattumalta hahmolla on punaiset hiukset, jotka ovat Oinaalle stereotyyppisesti annettu hiusten väri. Hahmon silmät loistavat, koska hänen hallussaan oleva voima on aktivoitunut. Voima on niin vahva, että se suorastaan hohtaa hänen silmistään, ikään kuin hauras fyysinen keho vain voisi vaivoin pidätellä voimaa räjähtämästä taivaan tuuliin. Hahmon teatraalinen, tyylittelevä asento on ymmärrettävä tässä dominanssin ilmaukseksi. Feeniks on tässä "voimansa tunnossa", ja hänen asentonsa ilmaisee, että hänen voimansa - joka on saanut aikaan taustalla leiskuvat liekit - eivät ole paitsi valtaiset, vaan myös niiden käyttö on hyvin helppoa. Viimekätinen syy siihen, miksi Feeniks-voima ilmentää tässä itseään tuhoavalla tavalla, on muiden aikaansaamat psyykkiset repressiot ja esteet, jotka lopulta murtuvat väkivaltaisella tavalla. Jean Greyn voimat ovat suunnattomat, ja hän edustaakin Marvel-universumissa korkeinta mahdollista ihmiselle varattua voimatasoa. Itse asiassa Feeniks-voimaa kuvataan Marvel-universumissa näin:

"The Phoenix Force is an immortal and mutable manifestation of the prime universal force of life and passion. Born of the void between states of being, the Phoenix Force is a child of the universe. It is the nexus of all psionic energy which does, has, and ever will exist in all realities of the multiverse..."

Jean Greyn potentiaali on siis valtaisa, ja tämä on syy, miksi hänen mieleensä on asetettu erilaisia psyykkisiä lukkoja ja esteitä, jotka estävät häntä pääsemästä käsiin todelliseen voimaansa. Normaalisti Jean Grey onkin voimiltaan varsin heikko suhteessa potentiaaliinsa. Muut ovat katsoneet, että psyykkisten lukkojen ja esteiden asettaminen on välttämätöntä, jotta Grey pystyy elämään normaalia elämää muiden keskuudessa. Tässä on suora analogia astrologiseen järjestelmään, jossa Oinas kuvaa kesyttämätöntä alkuvoimaa, joka on "pakko" kesyttää, jotta Oinas saataisiin näyttelemään oma osansa yhteiskunnan kokonaisuudessa. Tämä kesyttäminen ja elämänvoiman hyväksikäyttämisen prosessi tapahtuukin muissa merkeissä. Riisto viedään katkeraan loppuun asti, mitä edustaa Kaloissa tapahtuva elämänvoiman lopullinen hiipuminen. Yksilötasolla Oinaan opetus on, että pakko on vain dominaatioon perustuvan ideologian aikaansaama illuusio. Ei ole mitään pakkoa eikä kenenkään ei ole pakko alistua. Jos henkilö kuitenkin alistuu, niin hän menettää yhteyden valtavaan sisäiseen potentiaaliinsa. Tällainen henkilöstä tulee surkea varjo itsestään ja oman itsensä karikatyyri.
« Viimeksi muokattu: 28.07.2015 19:12:09 kirjoittanut Ordre.Public » tallennettu
downtempo
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 194


Profiili
« Vastaus #20 : 29.07.2015 23:26:21 »

hmm.... täytyi kyllä pitkäks aikaa istuutua aloilleen ja mietiskellä tuota aihetta...
Missä mielessä siis ajattelet tuota sykliä, oinaasta kalaan? Yleisellä tasolla (traditionaalisella tasolla), henkilötasolla, vai ylipäätään miten se on tässä aikojan saatossa muuttunut? En saa täysin pointistasi kiinni...? että millä tasolla se pointti oli?  selvennä lisää Smiley


Mutta jos oinas edustaa sitä alkuvoimaa, ja sitä "ensimmäistä", niin se on se "alaston", kunnes tulee muut merkit, mitkä sävyttää ja tuo ns. "vaatteita" oinaalle, koska universumi kehittyy koko ajan, se ei ole se sama mitä oli ehkä joskus, milloin oli asiat simppelimpiä, ehkä jopa miten oinas pisti aluilleen, tai vaan oli se alkuvoima puhtaimmillaan. Kunnes lähti maailman kehitys liikkeelle, ympärille tuli muuttujia, mistä lähti kehityskaari. Ei pelkästään ihmisen ajatuksista, vaan siitä että maailma ylipäätään muuttuu luonnostaan, ilman niitä ihmisiäkin. selviytymistaitoja. mitkä nyt sitten on tiheytynyt ihan pikkuriikkisiin osasiin, mitkä suurinosa on ihmisen luomia sääntöjä ja verkostoja, ajatuksia, lokeroimisia, mitkä loppujen lopuksi on vaan riesana, vähänkuin labyrintissä olisi. mutta noillakin on oma hyväkin puoli, minkä takia ne on tehty, mutta kääntöpuolena tottakai on sitä vääristynyttä "pahuutta", "valtataisteluja", "ahneutta". Siinä kohtaa se oinaan alkuperäinen merkkilaatu on pilalla, johdettu pilalle. silleesti "isolta kaavalta ajateltuna", että se on "rönsyilly matkallaan". en tiiä, tänkin voi ymmärtää väärin...

Mutta jos puhutaan ns. aikakausista, niin nythän on vesimiehen aikakausi. Oinaalla on ehkä sen takia vaikeuksia, koska asiat ei olekaan niin miten oli, vaan matkaan on tullut "mutkia", koska ihmiskunta kehittyy, yhteiskunta on niin haaroittunut eri asteisiin, uskonnoista politiikkaan yms.  Puhun siis yleisellä kannalla, "aikakausina"...
Sillehän ei voi mitään että ihmiskunta muuttuu, ajatukset, käsitykset jne. tulee erilaisia asiahaaroja, mitkä haaroittuu entisestään, niin ei kait semmoista verkkoa voi vaan pistää tuosta noin vaan matalaksi, ja pistää asioita semmoiseen kuntoon kuin ne oli?
it takes time! Täsmennän, et "vanhalla", eli niillä alkuperäisillä ajatuksilla on ollut pohjaa, mutta ne olisi parempi sisällyttää tähän nykyisyyteen ja tulevaan? Enkä tarkoita tälläkään ääripääjuttuja, vaan joissain vanhoissa periaatteissakin on ollut potentiaalia, kuten myös nykypäivän jutuissa. Smiley vanhaa aikaa ei saa takas, mutta virheistään voi oppia...? koiraa ei saa sudeks enää, mutta susi on vieläkin olemassa, minkä saa jalostettua koiraks, mutta suden voi silti jättää omaksi lajikseen...
jos tätä susiteemaa jatketaan...  Tongue

Susi oli semmonen mikä oli ja on, mutta osa jalostui ihmisen ystäväksi, mutta silti suseja on. ei kaikki sudet muutu koiriksi. mitä haittaa semmosta ees on? enempi olisin huolissani siitä miten jotkut muut yhteiskunnalliset asiat on vääristynyt ja jalostunut matkalla, esim uskonnot? ne ei ole enää niitä mitä ne oli joskus alunperin, vaan ne on niin vääristynyt matkalla, että se mistä se lähimmäisen rakkaus ja kaikkeuden rakkaus oli, on nyt sitä että toisia tapetaan sen takia, että on vääräuskosia. Tässä kohtaa kaipaillaan sitä OINAS ENERGIAA, sitä alkuvoimaa, sitä et mitä se oli alunperin...

En tiiä jollain aivojen osasilla ymmärrän sitä että jotkut asiat on hyvä pitää simppeleinä, mutta määritellä se, että mitä "haittaa" siitä on jos jotkut asiat maailmalla kehittyy ja jalostuu? se jos joku eläinlaji jalostuu, mitä haittaa siitä on? enimmän haittaa kaikille on se, että miten ihminen on "jalostunut", tai pahemminkin vääristynyt matkallaan...Siis tarkoitan näitä ääripääjuttuja...
Fakta on se, että kaikki kehittyy koko ajan, mutta se että mihin suuntaan, niin se on se kysymys?
tässä kohtaa jokaisella eläinradan merkillä kaiken kaikkiaan koko syklissä on se yhteinen suunta..? jokaisella on osansa, tarvittaessa ja hyvä niin. Smiley

sitten tuo, että "kalojen elivoima on jo hiipunut 12. huoneessa", njooo, jos tietyltä kannalta ajatellaan, se on jo niin paljon matkallaan käynyt läpi, kokenut kaikkien merkkien laadut läpi, uhrannut paljon, jolloin universaali empatia ja henkistyminen on jo niin huipussaan, että voi heittäytyä universumille täysin? (jupiter - neptunus)
Jos traditionaalisesti ajatellaan tuota eläinrataa, paitsi silloin ei kyllä neptunusta ollutkaan...
Niin sikälihän oinas tottakai on se elinvoimaisin alkuvoima. ja se mikä on puhtaimmillaan, eikä "värittynyt" matkallaan,
mutta toisaalta jos ei ole elämänkokemusta, kokemusta asioista mitä voi olla ympärillään, ei sikäli ole tietämystä miten toimia, mutta eihän se niin toimikkaan universaalisti, jos yksi merkki poimitaan keskeltä, ajattelematta koko sykliä, niin eihän siitä mitään tulisi, koska koko syklillä on merkityksensä.

hmm... ja vaikea yhtä merkkiä poimia keskeltä kaikkea, koska se on osa isompaa kaavaa. sama kun astrologisesti kaivat jonkun yhden aspektin jonkun kartasta ja sen perusteella tuomitset koko ihmisen.

enkä siis ajattele että ajattelisit noin, mutta kuten sanoin, niin on vaikeeta poimia sitä väylää, mitä tarkoitit tekstilläsi, koska se on niin laaja kaiken kaikkiaan....  crazy2

täsmennän, että värittyneellä en tarkoita aina asiayhteydessä vääristyneisyyttä, vaan silleesti asiakohtaisesti, enkä tarkoita sillä mitään sen kummempaa.
« Viimeksi muokattu: 29.07.2015 23:59:44 kirjoittanut downtempo » tallennettu
downtempo
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 194


Profiili
« Vastaus #21 : 30.07.2015 00:31:24 »

Mulla tuli jokseenkin mieleen tästä oinas-alkuvoimasta, Buddhan tarina...ja miten se siitä kehittyi ja haarautui ihimiskunnan myötä vaikkei tää liitykkään mihinään uskontoihin,elämänkatsomuksiin, mutta mielikuvana. Smiley
olikohan buddha oinas...
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #22 : 30.07.2015 08:51:18 »

Teuvo Hakkarainen on oinas.  Wink
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
eppana
Astroholisti
*****
Viestejä: 1258



Profiili
« Vastaus #23 : 31.07.2015 14:39:25 »

Kolminkertaisena oinaana mua huvittaa suuresti tämä ketju  Grin  2funny
tallennettu

"Optimisti pärjää helvetissäkin, pessimisti ei taivaassakaan"- vanha sanalasku.
Ordre.Public
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 72


Profiili
« Vastaus #24 : 31.07.2015 15:59:45 »

Kolminkertaisena oinaana mua huvittaa suuresti tämä ketju  Grin  2funny

Mukava kuulla. Ehkä sinä olisit sitten oikea henkilö kertomaan, miten itse koet Oinaana olemisen?
tallennettu
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8221


Profiili
« Vastaus #25 : 31.07.2015 16:01:11 »

OT

"Optimisti pärjää helvetissäkin, pessimisti ei taivaassakaan"- vanha sanalasku.

Optimismi voi koitua ihmisen kohtaloksi, jos se esimerkiksi yhdistyy tietämättömyyteen
siitä, että hedelmäpelillä ei voi pitkässä juoksussa voittaa, ellei siinä ole ohjelmointivihrettä...

Jotkuthan ovat syöttäneet koko omaisuutensa hedelmäpelien ahnaaseen kitaan?

 :Smiley
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #26 : 31.07.2015 16:09:40 »

Optimismi voi koitua ihmisen kohtaloksi, jos se esimerkiksi yhdistyy tietämättömyyteen
siitä, että hedelmäpelillä ei voi pitkässä juoksussa voittaa, ellei siinä ole ohjelmointivihrettä...

Jotkuthan ovat syöttäneet koko omaisuutensa hedelmäpelien ahnaaseen kitaan?

Peliaddiktio ei ole sama asia kuin optimismi. Ja siitä, ei suinkaan optimismista, on kyse jos koko omaisuutensa syytää mihinkään peleihin.
(Optimismi ei myöskään ole sama asia kuin todellisuudentajun puute tai epärealistiset odotukset malliin 'tottakai voitan lotossa.')

Optimisti elää jopa 10 vuotta pidempään kuin pessimisti ja terveempänä myös.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Ordre.Public
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 72


Profiili
« Vastaus #27 : 31.07.2015 16:24:40 »

Feeniks-voiman kuvauksessa on mainittu, kuinka se edustaa universumisen psyykkisen energian totaliteettia. Tämähän olisi kyllä yhteensopiva sen stereotyyppisen käsityksen kanssa, jossa psyykkisyys yhdistetään nimenomaan punahiuksisuuteen. Astrologisessa ajattelussa psyykkinen herkkyys yhdistetään useimmiten Kalojen merkkiin, mutta tämä näyttäisi siis väärinymmärrykseltä. Katsotaanpa pikaisesti parin tunnetun psyykikon karttaan. Chico Xavier on tunnettu brasialainen meedio ja Nostradamus on tietysti ikoninen hahmo itsessään. Joskin jälkimmäisen kohdalla on vaikeampi arvioida, kuinka suuri osuus henkilön psyykkisistä kyvyistä on mahdollisesti lähinnä legendaa. Luonnollisesti myös syntymädataan liittyy jo ajallisen etäisyyden takia epävarmuutta.

http://www.astrotheme.com/astrology/Nostradamus

http://www.astrotheme.com/astrology/Francisco_Xavier

Yllä olevan datan mukaan Nostradamus on Oinas-nousuinen. Chico Xavier on puolestaan Aurinko-Oinas, joka on tarkassa kuutiossa Marsiin. Xavierin kartalla on myös Au/Nep-neliö, jota voi pitää psyykikolle tyypillisenä aspektina. Nähdäkseni olisi väärin tulkita tätä siten, että psyykkinen energia jotenkin virtaisi Neptunuksesta, vaan asia tulisi pikemminkin nähdä suhteessa Neptunuksen hajaannuttavaan ja liuottavaan vaikutukseen. Esimerkiksi Neptunukseen liitetyt vesi ja alkoholi ovatkin nimenomaan hyviä liuottimia. Aurinko on Aurinkokunnan hallitsija ja kuvaa tällaista hallitsevaa ja kurissa pitävää elementtiä psyykeessä jollaisena egoakin voidaan pitää. Ego pitää kurissa ja torjuu sen yhtenäisyyttä vaarantavat elementit. Samalla tulee torjutuksi erilaisten psyykkisten kykyjen ilmentymät, jotka ego kokee uhkana itselleen. Neptunus siis rapauttaa näitä egolle tyypillisiä puolutuselementtejä, minkä takia Au/Nep-neliön tapauksessa psyykkinen energia pääsee virtaamaan vapaammin. Ehkäpä tästä syystä Xavierilla oli tavanomaista vapaampi pääsy omiin Feenix-voimalta peräisiin oleviin psyykkisiin kykyihin.
« Viimeksi muokattu: 31.07.2015 16:26:55 kirjoittanut Ordre.Public » tallennettu
downtempo
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 194


Profiili
« Vastaus #28 : 01.08.2015 01:49:42 »

Lainaus
Nähdäkseni olisi väärin tulkita tätä siten, että psyykkinen energia jotenkin virtaisi Neptunuksesta, vaan asia tulisi pikemminkin nähdä suhteessa Neptunuksen hajaannuttavaan ja liuottavaan vaikutukseen. Esimerkiksi Neptunukseen liitetyt vesi ja alkoholi ovatkin nimenomaan hyviä liuottimia. Aurinko on Aurinkokunnan hallitsija ja kuvaa tällaista hallitsevaa ja kurissa pitävää elementtiä psyykeessä jollaisena egoakin voidaan pitää. Ego pitää kurissa ja torjuu sen yhtenäisyyttä vaarantavat elementit. Samalla tulee torjutuksi erilaisten psyykkisten kykyjen ilmentymät, jotka ego kokee uhkana itselleen. Neptunus siis rapauttaa näitä egolle tyypillisiä puolutuselementtejä, minkä takia Au/Nep-neliön tapauksessa psyykkinen energia pääsee virtaamaan vapaammin. Ehkäpä tästä syystä Xavierilla oli tavanomaista vapaampi pääsy omiin Feenix-voimalta peräisiin oleviin psyykkisiin kykyihin.

Agree.




Periaatteessa riippuu, että mistä lähetään "laskemaan aikaa"? tai että mistä lähtee liikkeelle.
jos 1. huone aina aloittaa, ja siitä mennään aina ympäri, niin tottakai aina edellisen merkin ominaisuudet tulee seuraavaan merkkiin opittuina tai jotenkin omaksuttuina seuraavaan. riippuen astrologisesta näkökulmasta.

Tässä kohtaa tulee varmaankin kyseeseen inkarnaatiot ja edelliset elämät, elämän kierrot jne...

Jos 12. huone ja 1. huoneen raja on se "raja". niin toisaalta se 1. huone vastaa askendenttia, riippuu taas että miltä kantilta katsoo, henkilötasolta vai laajalti traditionaalisen astrologian kannalta.

Mutta jos erikseen otetaan merkki, niin tietysti kalat on neptunuksen ja jupiterin hallitsija, kuten oinaalla mars.

En tiiä, mun mielestä poiminnat sieltä täältä, (merkittävien henkilöiden kartoilta) niin sillä ei ole logiikkaa. Siinä kohtaa se tilastollisuus on avain sana.

Koska joka merkistä ja aspekteista voisi tehdä samat päätelmät, varsinkin aspekteista ja huone sijanneista. jos vaan etsii. Tällä menetelmällä voisin itekkin julistaa itteni ylpeästi, Hitlerin, Äiti teresan, Jeesuksen, Einsteinin, ja Putinin jälkeläiseksi, tai vähintään, se, että sattuu vaan löytyy samoja aspekteja ja huonesijainteja. Niin oletettavasti, minulla tietenkin on samoja piirteitä, "samaistun", NOT....jos vain haluaa poimia sieltä täältä kaikkee. Tietenkin voisin tässä julistaa omia piirteitäni, kuinka minulla on niin paljon samaa kuin Einsteinillä tai muulla hiton julkkiksella, mutta ei se ole sama. mie oon mä, ja oon eri ihminen ja mulla on monen muuta aspektia kartalla.
Esim. voisin löytää oman "polun" rapu - näkökulmasta näin:

Nostramus: Askendentti Oinas, sen hallitsija Mars:
Rapu mars - oppositio Kauris Neptunus - rapu saturnus - oppositio Kauris neptunus.
Rapu mars kolmio kuu skorpionille. vettä (intuitio psyykkisyys)
rapu jupiter kolmio kuulle skorpionille (taas vettä)


Xavierin kartalta löysin rapu-polun:

askendentti kauris, sen hallitsija saturnus:
saturnus kolmio kuu (kauris), neptunus ravussa oppositio 12. huoneelle...
Neptunus (rapu) neliö aurinko...

kauris-polku on myös aika vahvasti esillä (saturnus)
Oinas-polun löysin myös ja sen mitä tarkoitit.




Jos katsellaan 12. huoneen ja 1. huoneen teemoja perinteisen kalojen hallitsijan mukaan, niin
ekana nousisi Xavierin jupiterin oppositio auringolle ja merkuriukselle (oinaassa)

Nostramuksen oinaan aspektit (askendentilta ei tee mitään merkittävää), mutta jos seurataan hallitsijaa (marsia), eli rapu stelliumiin, missä se jupiter onkin jo siellä...


Nostramukselta se oinas kyllä paistaa siten, että se dynaamisuus vie eteenpäin asioita, neptunuksesta huolimatta. eikä jää itekseen noita miettimään, vaan on energiaa, ja sitä oinas energiaa tuoda esiin sitä "puskemalla", läpi semmosen neptuniaalisen viidakon läpi, vaikkakin ne on sitä minkä takia ajaakin.... toki muutkin aspektit siihen liittyy. saa virtaa. vähänku joku ukkosen johdatin...
« Viimeksi muokattu: 01.08.2015 03:04:38 kirjoittanut downtempo » tallennettu
downtempo
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 194


Profiili
« Vastaus #29 : 01.08.2015 03:16:45 »

Teuvo Hakkarainen on oinas.  Wink

No siitä on buddha kaukana Cheesy
tallennettu
Sivuja: 1 [2] 3 4
  Tulostusversio  
 
Siirry: