Sivuja: 1 [2]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: J-lento ja sokerirasituskoe?!  (Luettu 10871 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #15 : 28.05.2015 11:00:35 »

"Kirjan mukaan proteiinit ja rasva pysyvät vatsassa pidempään kuin muut ruoka-aineet. Tästä syystä rasvaiset ruoat saattavat pitää yllä kylläisyyden tunnetta pitkän aikaa.


Se perustavanlaatuinen virhe yllä kursivoitu.

Proteiini ja rasva EIVÄT pysy vatsassa pidempään kuin muut ruoka-aineet - edelleenkin aivan kaikki ruoka siirtyy vatsalaukusta ohutsuoleen noin 2 tunnissa ja suolistossakin  ne liikkuvat nopeammin kuin sellukuituiset kasvikset - niiden kyky pitää nälkää perustuu ihan muihin asioihin ja asiaan liittyy myös se, että rasvaton hiilihydraattipitoinen ateria EI pidä nälkää kovin hyvin.

Asialla ovat tässä pikemminkin insuliinitasot, kylläisyyshormoni leptiini jne. Se miten aterian makroravinteet on koostettu vaikuttaa hormoneihin ja insuliiniin ja SE on se tärkein syy miksi rasva/rasva+proteiini pitävät nälkää paremmin kuin hiilihydraatit.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Sivuja: 1 [2]
  Tulostusversio  
 
Siirry: