Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: The Galactic Center yms.  (Luettu 4340 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
ghede
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 314


Profiili
« : 05.07.2014 10:26:09 »

Hei taas kaikille tasapuolisesti!

Onko kukaan täällä perehtynyt millään lailla näihin kolmeen "pisteeseen", jotka jokaisen kartalta löytyvät tietyiltä kohdin: The Galactic Center (n. 26 astetta jousimiestä), The Great Attractor (n. 14 astetta jousimiestä) ja The Super Galactic Center (n. 02 astetta vaakaa). Ilmeisesti tuota super galactic centeriä kutstutaan myös nimellä "virgo cluster" tai ainakin sen niminen vastaavassa paikassa sijaitseva galaktinen piste löytyy astro.comin valikoimasta. Lisäksi olen joskus ammoisina aikoina löytänyt tällaisen artikkelin kyseisistä pisteistä, mutta en ole vain laiskuuttani jaksanut vieläkään lukea sitä, joten postaan sen tänne joillekin aktiivisemmille mielille:

http://www.philipsedgwick.com/ (kts. kohta "Galactic Anomalies")

Ilmeisesti näitä kolmea juttua tulisi tulkita vähän samalla tavalla kuin kiintotähtiä, jotka ovat syntymäkartalla yhtymässä taivaankappaleiden tai kartta-akselien kanssa. Jos noille sallitaan about kahden asteen orbi niin ainakin kartallani Venus on yhtymässä Virgo Clusterin kanssa ja Saturnus/Uranus -yhtymä on yhtymässä Galactic Centerin kanssa (sijainti, joka löytyy oikeastaan varmaan jokaiselta kanssani samana vuonna syntyneeltä). En tiedä voidaanko esim. oppositiota tai neliöitä huomioida näiden kanssa, mutta ainakin omalla kartallani kaksosissa sijaitseva Pholus olisi myös tarkassa oppositiossa Great Attractorin kanssa. En osaa sanoa näistä mitään syvällistä. Venus on kartallani aivan 3.huoneen akselin tuntumassa (3.huoneen puolella kuitenkin) ja tekee sieltä neliötä Saturnus/Uranus yhtymälleni, joka on 5.huoneessa. Kyseinen asetelma taitaa viitata mentaaliseen laiskuuteen ja ylitunteelliseen/rakkaudennälkäiseen mieleen? Onneksi sentään Merkurius on kartallani myös 3.huoneessa tasoittamassa tuota pahoin aspektoituneen Venuksen turmeltunutta käyttäytymistä.

Ai niin ja lisäksi oli vielä neljäskin "merkittävä" piste eli "Andromeda Galaxy." (löytyy n. 27-28 astetta oinaasta).

Henkilökohtainen mielipiteeni on se, että nuo pisteet liittyvät kenties jonkinnäköiseen megalomaaniseen maailmantuskaan/elämänjanoon  ja/tai muuten vain ylettömään suuruudentunteeseen, joka johtuu siitä, että tällainen ihminen kokee luonnollisesti olevansa yhteydessä johonkin suurempaan näyttämöön kuin vain pelkästään tähän maanpäälliseen sekamelskaan. Enkä nyt tarkoita missään nimessö mitään yksinkertaisesti tulkittua egoistista käyttäytymistä vaan jonkinnäköistä laajempaa visiota/ymmärrystä ympäröivistä asioista. Esim. Vincent Van Goghilla oli monet noista pisteistä voimakkaasti asemoituneet syntymäkartallaan. Mielestäni kyseinen lainaus Vincentistä kuvastaa melko hyvin noiden pisteiden asemaa yhdistettynä hänen persoonaansa:  "Disappointed in love and religion, he was intense, difficult and unhappy. He seemed to lack a psychological shield to protect him from the pain of everything, every moment." Hänen karttansa löytyy täältä: 

http://www.astro.com/astro-databank/Van_Gogh,_Vincent

Mutta nuo pisteet voivat toimia myös "negatiivisellakin" tavalla kartalla, mikä saattaa näkyä henkilössä esim. jonkinlaisena uskonnollisena fanaattisuutena/messiaanisuutena, joiden piirteiden avulla lopulta kaikki omat teot voidaan oikeuttaa. Mutta tämä on vain minun pikainen tulkintani niiden negatiivisista ilmentymistä...ehdottomasti parempaa perehtymistä tarvittaisiin, jotta niiden luonne voitaisiin ymmärtää paremmin.
tallennettu
Ritsa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 715Profiili
« Vastaus #1 : 05.07.2014 12:46:34 »

Minulla on Keskitaivas parin asteen päässä Galaktisesta Keskuksesta. Kyllähän sitä tietyntyyppisiä suuruudenhulluja kuvitelmia ja unelmia löytyy. Taisin joskus lukea että tuon Keskuksen vaikutus liittyisi informaatioon laajemmasta näkökulmasta tms. Vaikka tuo onkin kyllä vähän iso orbi, niin kyllähän tietyn alueen taivaankannen vaikutukset voivat yltää leveämmällekin. Jos vaikka dekanaattejakin miettii, joita on kolme kymmenen asteen välein horoskooppimerkissä. Mielestäni näistä kiintotähdistä ja vastaavista taivaalla saa hyvin syventävää tietoa kartan planeettojen/pisteiden voimakkuuksista. Että onko jollain planeetalla erityismerkitys tai voimakas taustavaikuttaja, jonka luonteenomaisella tavalla se sitten käyttäytyy.
tallennettu
nikki
Astroholisti
*****
Viestejä: 6305


Profiili WWW
« Vastaus #2 : 05.07.2014 13:42:40 »

http://www.astro.fi/forum/index.php?topic=56705.0  coolsmiley

tr  merkurius 25  kaksoset kohta   aspect_opp
ehkä sieltä kohtsillään taas rakkeita sattaa maanmatosen tajuntaan  angel
tallennettu
Ritsa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 715Profiili
« Vastaus #3 : 05.07.2014 17:07:15 »

Nyt ollaan kyllä aika yhteyksissä. Mielenkiintoisia topiceja löyty foorumin syövereistä jo aiheesta. Tottakai tuo Merkurius peruuttaa juuri nyt IC:lleni. Tulee höpöteltyä ja mietittyä vaikka mitä. Huomasin, että tuo GC:n 2 asteen konjuktio MC:lle on ainoita aspekteja mitä se tekee. Toinen lisäksi on tarkka semisquare Kuulleni, joka on Mimosassa. Se varmaan tuo näitä joitain outoja tuntemuksia välillä. Smiley Tosin MC:ni on tottakai löysässä konjuktiossa Neptunukseen ja Uranukseen. Nyt sitten Aurinko on vielä Siriuksen kohdalla, mikä on mun Rising Heliacal Star niin saas nähdä miten koko hässäkkä vaikuttaa fiiliksiin ja olemukseen. Muutos tuntuu ainakin jatkuvalta nykyään, mutta itseluottamus pysyy aika korkealla...
tallennettu
Suljin
Astro-nauttija
****
Viestejä: 760Profiili
« Vastaus #4 : 05.07.2014 21:19:12 »

askendenttijousimies 26.01, eli yhtymässä tuohon galaktiseen keskukseen (aspect_squmerkurius orbi 2),
myös angel-asteroidi on siinä kahden asteen päässä.
tallennettu

Vain mielikuvituksesi on rajana
ghede
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 314


Profiili
« Vastaus #5 : 05.07.2014 23:24:24 »

Kiitokset vastauksistanne. Tällä hetkellähän on edelleen menossa valtava kentauristellium jousimiehen loppuasteilla eli aivan tuon Galactic Centerin tuntumassa. Pholus, Chariklo, Hylonome ja Amycus ovat olleet yhtymässä keskenään jo ainakin vuoden verran ja sama stellium jatkaa olemassaoloaan varmaan vielä ensi vuoden puolellakin. Taitaa osa noista silloin siirtyä kauriin merkkiin. Lisäksi tuohon stelliumiin on asettunut mukaan myös Ixion ja Quaoar. On melko todennäköistä, että näiden kuuden kappaleen rykelmä on osallisena tässä ajassa jonkinlaisena tekijänä, jonka merkitystä on vaikea täysin ymmärtää ainakin näin amatööriastrologin silmin nähtynä. Samankaltainen kentauristellium on tapahtunut muistaakseni ainakin vuosina 1769-1770 eli mm. Napoleonin ja Beethovenin syntymävuosina. Tuolloin myös Pluto sijaitsi planeettasyklien mukaisesti kauriin merkissä ja oliko peräti vielä samoissa asteissa kuin tällä hetkellä.

Mutta miettikääpä sitä, kun tuo stellium transitoi ihmisten syntymäkartoilla, kuten esim. omalla kartallani se on asettunut osaksi suurta ristiäni ja on yhtymässä Saturnus/Uranus -yhtymäni kanssa tehden vielä neliötä Venukselle, Marsille ja oppositiota Kuulle. Ainakin viimeiset puoli vuotta elämästäni on kyllä ollut melkoista skitsoilua ja myllerrystä...lähinnä oman pääni sisällä. Sentään edes askendenttini on tehnyt helpottavaa kolmiota tuohon taivaalla möllöttävään jousimiesstelliumiin. Varmaan joku täällä foorumilla tietää minua enemmän kentaureihin liitettävistä mytologioista, mutta näin yleisesti ottaen eikös niitä pidettu aika raakalaismaisina olentoina, joista osa oli juoppoja ja osa parantajia jne.? Itse olen kyllä noudattanut ainakin viimeisen puolen vuoden ajan elämässäni noita kentaureihin liitettäviä teemoja melko silminnähtävästi. Hulluksi tässä on jo monet kerrat meinannut tulla...siis ihan kirjaimellisesti. crazy2 Toivottavasti vain osaisin valita tämän kaiken myllerryksen keskellä pikemminkin sen henkisemmän tien, jota osa noista kentaureistakin varmasti on kulkenut. Uranuskin on tällä hetkellä oppositiossa Merkuriukseeni ja samalla yhtymässä karttani Erikseen, joten kai tässä jonkinnäköinen valaistuminen on odottamassa kulman takana...tai sitten täydellinen sekoaminen, sillä olenhan perusluonteeltani armoton kyynikko, joten jälkimmäinen vaihtoehto tuntuu luontevammalta.

Löysin myös näihin kentaureihin ja tuohon Galactic Centeriin liittyvän artikkelin tässä joku päivä sitten...sentään jotkut astrologit ovat havahtuneet huomaamaan tämänkin puolen astrologiasta. Tuntuu vain siltä, että monet ovat painottaneet lähinnä vain tuota Uranus-Pluto neliön luomaa kireää vaikutelmaa tässä ajassa. Tässä kuitenkin se linkki: http://www.melaniereinhart.com/GC-Centaurs.htm

Mielestäni myös täällä on hyviä avainsanoja/tulkintoja noista kentaureista sekä lisäksi mm. noista Ixionista ja Quaoarista:

http://www.zanestein.com/keywords.html

Ja eikös kaiken lisäksi tuo Ixion vielä ollut joku noiden kentarien isä tai jotain? Jonkinlainen henkinen murros tähän aikaan todennäköisesti liittyy noiden kentaurien kautta. Toisaalta saattaa näkyä myös niitä kentaureihin liitetettäviä pimeämpiäkin puolia ihmisissä ja miksei muissakin olioissa tällä hetkellä, kun tuo stellium on vielä voimassa. Mutta toisaalta kaikki vaikuttaa kaikkeen, joten ei pidä astrologiassakaan liiaksi alleviivata yhtä tekijää, vaikka se olisi kuinka huomattava tahansa. Itselläni vain on valitettavasti tapana takertua aina vain tiettyihin ilmöihin ja sitten vähitellen irtaantua niistä ja siirtyä taas johonkin toiseen asiaan, josta voin jälleen ikään kuin saarnata. :Smiley

« Viimeksi muokattu: 11.07.2014 11:37:03 kirjoittanut ghede » tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: