Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Kysymys moderaattoreille aiheessa pysymisestä  (Luettu 25664 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Indium
Vieras
« : 16.01.2014 12:53:44 »

Hei!

Vielä pari vuotta sitten foorumilla huomauteltiin useinkin, jos ketjut eivät pysyneet otsikkojensa aiheessa. Myös, jos ketju meni kahden ihmisen keskinäiseksi väännöksi/jaaritteluksi, ehdotettiin muistaakseni viemään asia yksäreiden puolelle tai ihan omaan ketjuun.

Onko jokin erityinen syy siihen, miksi näin ei enää tehdä? Tällä hetkellä kun tilanne on se, että useista otsikoista ei enää tiedäkään, mitä ketjussa oikeasti eniten käsitellään. Onko syynä vain se, että moni ennen aktiivinen moderaattori on lopettanut ja pienemmällä modeporukalla ihan ymmärrettävästi ei vain ehdi puuttua asioihin?
tallennettu
Ritsa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 715



Profiili
« Vastaus #1 : 16.01.2014 13:15:46 »

Moi vaan, saakohan tänne vastata kuka tahansa? No kuitenkin luulen, että tuota keskustelua eri aihepiireissä on nykyään aika paljon vähemmän aiempaan verrattuna. Mielestäni se on ihan sama missä keskustelee, kunhan keskustelua syntyy. Toinen puoli tässä asiassa on se, että onko järkeä aloittaa aina uutta ketjua, johon tulee vain pari vastausta?
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #2 : 16.01.2014 13:28:04 »

On myönnettävä että en aina edes huomaa jos tulee kirjoitettua ohi aiheen, koska luen tätä foorumia ennen kaikkea ja kaikkein eniten niin, että klikkaan foorumin alalaidan linkistä 'näytä keskustelualueeen viimeisimmät viestit.' Sitten luen niitä viestejä ja vaikka otsikonkin toki siinä näen ja huomaan, reagoin ennen kaikkea viesteihin; jos vaikka vastaan johonkin viestiin joka on kirjoitettu 'ohi otsikon' niin sitten minäkin kirjoitan ohi otsikon.

Henkilökohtainen mielipide:
Kahden ihmisen keskinäinen vääntö voi joko olla aihepiiriltään kiinnostavaa ja netikettiä noudattavaa jolloin sen näkyminen ketjussa ei haittaa (=väännetään oikeasti jostain ihan aiheesta) tai sitten henkilökohtaisuuksiin menemistä, joka se kyllä voisi paremmin olla siellä yksityisviestien puolella.

Jo se nyt olisi aika kummaa, jos ketjut diskautuisivat sen vuoksi että kaksi samasta aiheesta vastakkaisia näkemyksiä omaavat haluavat perustella toisilleen molemmin puolin niitä näkemyksiään. Sillä  laillahan vasta saadaan selville mitä se toinen oikeasti ajattelee aiheesta ja miksi - telepatiaa kun ei valitettavasti käytössä ole.  Jos se että ihmiset ovat kohteliaasti ja netikettiä noudatten jostain ihan asia-aiheesta eri mieltä ja jaksavat siitä keskustella perustellen vastauksiaan jne. ja joku tästä häiriintyy, niin anteeksi vaan, minusta silloin ongelma ei ole niiden eri mieltä olevien asiasta asiallisesti keskustelevien...  Wink

Tykkään muutenkin tuosta 'näytä keskustelualueen viimeisimmät viestit' linkin takaa lukemisesta sen vuoksi, että muuten menisi ikä ja terveys siinä että yrittää hakea isolta foorumilta hirveästä määrästä viestiketjuja niitä joissa kirjoitetaan jostain mikä itseää kiinnostaa. Samalla tavoin tuon linkin takaa lukiessa on mielestäni kaikkein helpointa myös ohittaa lukematta/pikavilkaisulla ne viestit jotka eivät kiinnosta, johtuipa se kiinnostamattomuus sitten ihan mistä tahansa.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Ritsa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 715



Profiili
« Vastaus #3 : 16.01.2014 13:39:31 »

En tiedä foorumin perinteistä ja olen samaa mieltä asiasta kuin Eklektikko. Itsekin seuraan foorumia tuon "viimeisimmät viestit"-linkin kautta. Jäisi melko pintapuoliseksi keskustelu, jos ei saisi yhtään eksyä aiheesta. Varsinkin kun miettii, että otsikkoon ei varmaan mahdu/viitsi laittaa kovin isoa litanjaa tekstiä, joka mahdollistaisi laajemman keskustelun. Se voisi johtaa sitten siihen, että keskustelun aloittajan täytyisi miettiä aiheen nimi erittäin tarkkaan ja pienemmät aiheet saattaisivat jäädä aloittamatta kokonaan. Ääritapauksissa aiheiksi tulisi sitten esim. "Kaiken maailman asiat universumissa". Smiley
tallennettu
Ave^^
Vieras
« Vastaus #4 : 16.01.2014 15:55:51 »

No joo, pari ketjua tässä nytkin varmaankin rönsynneet aika kauaksi alkuperäisestä aiheesta. Onhan sitä muutaman kerran tehty sitten niin, että jos juttu paljon luistaa siitä toisesta, niin sitten on poikkastu aihe kahteen osaan. Kun ei viittis hyvää juttuakaan kieltää, jos sellaista nousee, mutta toisaalta on kyllä aika sekavaa, kun ketjussa puhutaan jostakin ihan muusta kuin mitä varten se on aloitettu. Varsinkin silloin, jos aloittajalla ei ole osaa tai arpaa rönsyihin, voi olla tympeääkin että keskustelu siirtyy muihin aiheisiin kuin mistä halusi jutun aloittaessaan keskustella.
tallennettu
Lilli
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 3526



Profiili WWW
« Vastaus #5 : 16.01.2014 16:27:15 »

Syynä on varmasti se, että moderaattorikunta on vähentynyt, eikä kaikki rönsyt tartu vähien silmiin.

Sepolta henkilökohtaisesti olen pyytänyt lisävoimia moderointiin, mutta eipä tässä asiassa ole mitään tapahtunut.
tallennettu

Aurinko Kaksonen, huone 12, Kuu Härkä, huone 11, AC Rapu, MC Vesimies

www.horoskooppi.com
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: