Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: [enkku] PPI't erittäin haitallisia?  (Luettu 3663 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8221


Profiili
« : 08.12.2013 23:16:01 »


Today's Featured Article:
The Kitchen Remedy for Acid Reflux

Hello Sherpa Follower,

If you take any over-the-counter drug for your acid reflux, heartburn, or GERD... including Prevacid and Prilosec... this timely report directly affects you.

So take thirty seconds and read every word of this email. Carefully.

These commonly used drugs suffered a major setback last year (February 8, 2012) when the FDA warned that taking them can give you a dangerous condition known as “C-Diff”.

Now there is evidence to show Prilosec, Prevacid, and other PPI’s (Proton Pump Inhibitors)... or the other common group of drugs for reflux called "antacids"... create another, potentially greater risk to your health. See a video report here.

It seems antacids and PPI’s are literally starving your body of vital nutrients, and leading to all sorts of deadly health conditions. Some conditions that have been linked to these drugs include:
Dementia
Irregular heartbeat
Iron deficiency
Pneumonia
Fatigue
Brittle bones
These drugs, and others, do provide temporary relieffrom the pain of acid reflux. But they do so by suppressing the acid in your digestive system.

The problem is, you need the acid for proper digestion.

How PPI’s and Antacids Are Literally Starving Your Body…

When you suppress the acid level in your stomach, foods are not properly digested.

The nutrients in your foods are no longer available to your body, robbing you of vital building blocks for good health, such as vitamin B12 and calcium.

Even though you may be eating a healthy diet, your body is not extracting the vitamins and minerals it needs from the food you consume.

Your stomach may be full, but your body is slowly starving to death.

This informative video from medical researcher Joe Barton explains the science behind these disturbing side effects. It is easy to understand and shares important information.

Safer (And Cheaper) Remedies Available…

The good news is you do not have to take these dangerous drugs ever again—and there is relief for your painful acid reflux, heartburn, and GERD.

Find out about safer (and cheaper) remedies that activate your body's own healing systems and restore the balance you've lost in your digestive tract.

Watch this video right now and learn how to get acid reflux relief the safe, natural way using healing foods you already have in your fridge right now.

Remember, keep an open mind to new ideas, but ALWAYS do your own homework... and combine that with common sense to figure out what's best for YOU.

Naturally yours,

The Sherpa

tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #1 : 09.12.2013 09:10:22 »

Tuo artikkeli sisälsi osittain oikeaa asiaa, mutta epätieteellsiesti ja virheellisestikin perusteltuna.

PPI-lääkkeistä saattaa seurata pitkässä käytössä ns. pernisiöösi anemia, jos samaan aikaan ei anneta B12-vitamiinia pistoksina. Jos näin tehdään, ei ole pernisiöösin anemian riskiä ja se tuottaa ne ikävät sivuvaikutukset jotka tuossa artikkelissa mainittiin.

Pernisiöösi anemia johtuu siitä, että ne samat protonipumppusolut tuottavat myös imeytymistekijän, jota tarvitaan jotta ravinnon B12-vitamiini imeytyisi siellä ohutsuolen loppupäässä. Jos protonipumppusolujen toiminta on estetty, ei siis B12-vitamiini imeydy ollenkaan, söipä sitä sitten miten paljon tahansa.

Mihinkään muuhun ruuan imeytymiseen PPI:t eivät vaikuta niin sitten tippaakaan, koska vatsahappojen ensisijainen tehtävä EI ole ruuan sulattaminen ensinkään, vaan sen desinfioiminen. Sulatus alkaa vasta ohutsuolessa ja vasta siellä erittyy mitään varsinaisia ruuansulatusnesteitä. Artikkeli oli siis täysin pielessä, kun se väitti että vatsahapot ovat osa ruuansulatusta. Eivät ole, ne ovat ruuan desinfiointia.

PPI-lääkkeitä ei tietenkään kannata syödä ennen kuin helikobakteerin mahdollisuus on suljettu pois. Siihen eivät PPI:t auta niin sitten mitään. Jos heliko on suljettu pois, ehkä seuraavaksi viisain juttu olisi katsoa onko ruokavaliossa säätämisen varaa. Mutta ellei niin halua tehdä ja heliko on suljettu pois, niin voihan sitä PPI-lääkkeitä syödä, eikä ole minkäänlaista aliravitsemuksen riskiä, kunhan vain sitten saa sitä B12-vitamiinia pistoksena - ruuansulatuksen kautta kun se ei voi imeytyä protonipumppusolujen toiminnan ollessa estettynä.

MItä haittaa siitä sitten on, että ruoka jää desinfioimatta vatsalaukussa kun hapot salvataan? Noh, siitä seuraa lievästi kohonnut suolistoinfektioiden ja suolistosyövän riski. Itse en PPI-lääkkeitä tietenkään söisi, vaan koettaisin poistaa ongelman ruokavaliolla, mutta ihan niin turmiollisia PPI:t eivät ole, kuin mitä artikkeli antaa ymmärtää.

Sen kirjoittajan käsitys ihmisen fysiologiasta vain on pahasti vajavainen.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3622



Profiili
« Vastaus #2 : 09.12.2013 11:45:24 »

Itselleni määrättiin refluksitautiin noita happosalpaajia. Ei niistä juurikaan ollut apua. Kaikista hulluintahan on se, että usein luullaan, että refluksissa ongelma on liialliset vatsahapot vaikka itselläni esimerkiksi on helposti ns. hapoton maha.
Minulla refluksi helpotti sillä, että jätin ne viljatuotteet pois ja syön kohtuullisempia annoksia.
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: