Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: E-pillerit ja feromonit?  (Luettu 4601 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8221


Profiili
« : 20.11.2012 16:46:55 »


BB-kaksneljäseiskaa silmä kovana tapittaessa ja Tean pähkäilyjä e-pillerien
loppumisesta taivastellessa tuli mieleen sellainen hämärä mielikuva, että
e-pillerit saattavat aikain saatossa osoittatua lähes yhtä kohtalokkaiksi
kuin vaikkapa lyijy roomalaisten juomavedessa ja viinissä.

Voi toki olla että kyseessä on erheellinen muistikuva, mutta käsittääkseni
e-pillerien epäillään voivan vaikuttaa haitallisesti naisten kykyyn tunnistaa
sellaiset miesten feromonit, jotka kertovat mahdollisimman suuresta erosta
immuunipuolustuksen eri osa-alueilla, tai jotain. ("Ekle" luultavasti osaa
kertoa tuosta seikkaperäisemmin, mikäli siinä on siis edes totuuden siementäkään...)

Jos tuo pitää paikkansa, saattaa edessä olla sellainen tilanne, että Homo sapienksen
immuunipuolustus romahtaa miltei kuin huomattavalla osalla "kehittyneiden" maiden
populaatiosta olisi HIV-infektio.

Tuo olisi siis yksi skenaario sille, mitenkä Luonto-äiti hoitaa apuharvennuksen kun
ihmiskunnan liiallinen lisääntyminen uhkaa ajaa meidät Oudolle Attraktorille, jossa vallitsee
suuri kaaos ja sekaannus.

Eipä tuossa nyt paljon taida järjen hiventäkään olla, mutta aikani kuluksihan näitä
turhia tarinoitani naputtelen...

 :Smiley
tallennettu
Lilian
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 86


-All Is One-


Profiili
« Vastaus #1 : 20.11.2012 16:55:06 »

 Jonkun tutkimuksen luin jossa naiset valitsivat eri miehen e-pilleripäissään kuin ilman ehkäisyä. Samoin naisten miesihanne on muuttunut poikamaisempaan suuntaan viime vuosikymmenten aikana, vertaapa 50-luvun filmitähtiä tämän päivän vastaaviin..Täysin loogista ja ennenkaikkea täysin oikein ihmiskunnalle tämä. Itse en ole elämässäni maistanutkaan yhtään hormonipilleriä enkä aiokaan..Kuinka joku voi kuvitella että hormoneita voi napostella kuin karkkia ilman mitään seuraamuksia?
tallennettu

Punainen Solaarinen Taivaanvaeltaja & Puujänis
Virgo-Moon Leo-Asc Scorpio
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #2 : 20.11.2012 17:24:55 »

Asia menee suunnilleen näin:

Ilman e-pillereitä nainen haistaa miehestä, onko tämän kanssa hyvä hankkia jälkeläisiä: Ne joiden geenistö on sopivasti erilainen niin, että jälkeläiselle tulee mahdollisimman vahva immuunijärjestelmä tuoksuvat hyvälle, muut sitten pahalle.

Jos nainen syö e-pillereitä (myös yhdistelmäpillerit) systeemi kääntyy päälaelleen: Geeneiltään sopiva mies haisee pahalle ja geeneiltään epäsopiva hyvälle.

Miehenetsimisvaiheessa kannattaa siis olla ilman hormoniehkäisyä ja sitten sietää paha haju jos pillerit sitten parisuhteen aikana aloittaa.

Mutta ihmiskunta ei ole kyllä mitenkään vaarassa tämän asian takia: Suurin osa maailman naisista ei saa minkäänlaista ehkäisyä halusipa tai ei, ei myöskään aborttia, saati että saisi edes itse päättää meneekö naimisiin ja hankkii lapsia tai kenen kanssa ja kuinka paljon lapsia. Meitä on 7 miljardia ja risat, joten en olisi tippaakaan huolissani.

Hormoneja ei voikaan napostella kuin karkkia ilman seuraamuksia, kuka sellaista kuvittelee? Luuletko etteivät lääkärit saarnaa asiasta pillereitä hakevalle? Minulle todettiin YTHSllä kun 24 vuotiaana uusin pillerireseptiä, että 'eikös sinunkin vain olisi pikemminkin jo aika hannkkia lapsia.'  knuppel2  Lääkäri ei tietenkään kysynyt kuinka hyvällä tolalla on parisuhde, tai taloudellinen tilanne, tai haluanko ylipäätään muutenkaan ollenkaan lapsia.


Omalla kohdallani takavuosina kuitenkin oli asia niin, että raskauden pelko voitti kaikki muut pelot, millään muulla ei ollut väliä kuin sillä ettei tule vahinkoraskautta. Toisia ei kannata arvostella ennen kuin on kulkenut jokusen matkaa heidän mokkasiineissaan...

Monet joutuvat valitsemaan kahdesta pahasta sen pienemmän.

Ja kehitysmaiden naiset eivät voi valita ollenkaan, eivät edes sitä avioitumistaan tai lapsilukuaan.

tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #3 : 20.11.2012 17:27:27 »

Ja vielä roomalaisten lyijystä  pieni sivujuonne: Viimeisin teoria on, että lyijy tuli roomalaisille rypälesiirapista. Makeannälkäiset roomalaiset makeuttivat ruokaansa rypäleistä keitetyllä siirapilla ja se keitettiin lyijyastioissa. Hapan ja kuumuus liuottavat lyijyä sinne siirappiin ihan eri tavalla, kuin mitä tulee esim. niistä pienistä määristä  mitä liukenee kun kylmä vesi kulkee lyijyvuoratussa akveduktin kanavassa.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Athene
Astro-nauttija
****
Viestejä: 937



Profiili
« Vastaus #4 : 07.01.2013 21:42:48 »

Eikös ole olemassa naisia,joille ei käy mitkään e-pilleri merkit?Eli nämä pillerit olisivat elimistölle liian voimakkaita?Jostain tällaista luin.
tallennettu

Aurinko vesimies
nousu/kuu kaksonen
Thuileann
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 221



Profiili
« Vastaus #5 : 08.01.2013 10:39:52 »

Itse syön e-pillereitä koska mun keho ei tuota estrogeeniä tarpeeksi niin, että mulla ois esim. säännölliset kuukautiset. Täytyy sanoa, että vasta kun niitä aloin syödä, tuntui että elämä alkoi: muutama kuukausi ekan satsin jälkeen tunsin ensimmäistä kertaa seksuaalista mielenkiintoa yhtään keneenkään, ennen niitä homma ei kiinnostanut ollenkaan, elelin vain teinitytön seksittömissä romantiikkahaaveissa.

Hormoniasioista kun puhutaan, täytyy jälleen muistaa, että ihmisiä on niin monenlaisia, ja niin on heidän biokemioitakaan, ja nekin vaihtelevat koko ajan (vaihdoin e-pilleriä vuosi sitten kun entinen yhtäkkiä alkoi aiheuttaa kamalat PMS-oireet). Että yleistykset on taas vähän siinä ja siinä.
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: