Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Reiki sivujen joogasta ja chakroista...  (Luettu 6096 kertaa)
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
Jinx
Vieras
« : 21.04.2006 13:08:53 »

Heippa hei kaikille!!!

Tässä joutessani tutustuin noihin www.reikisivut.com sivustolle ja uteliaana ihmisenä aloin ajatuksen kanssa lukea chakroista ja joogasta.
Mieleeni johtui kysymys että jos on täysin keltanokka näissä asioissa eikä ole ikinä "joogan avulla stimuloinut omia chakrojaan" (niinkuin tuolla sivuilla oli hienosti ilmaistu) niin miten ihmeessä pääsee esimerkiksi nyt vaikka Kruunachakran harjoitus 2 asentoon?
Ajattelin vaan illalla kokeilla tälläistä joogaa mutta en taida sittenkään uskaltaa kun oli noin monimutkaisia asentoja... En varmasti saa itseäni moiseen asentoon!
Ennen (ennenkuin luin reiki sivuja) luulin että jooga on vaan risti-istunnassa istumista ja rentoutumista... Syvään hengittämistä..
Mutta nyt en oikein tiedä mitä ajatella. Joogaa olen ajatellut kokeilla ennenkin ja semmoiselle kurssillekkin mennä mutta koskaan ei ole ollut aikaa. Aina on niin monta rautaa tulessa.. Semmoinen hetken rauhoittuminen ja "energia kanavien" (jos tämmöinen ilmaisu sallitaan) tekisi varmasti hyvää..
Mutta miten se onnistuu kun eihän tuommoisiin asentoihin taivu mitenkään..


Niinpä siis onko aloittelijlle jotain sivuja tai jotain mistä sais tietoa?
Tai jos joku viitsisi kertoa joitain vinkkejä ja neuvoja miten pääsisi alkuun tässä uudessa innostuksen aiheestani JOOGASTA ja energia kanavista?


YV:näkin saa vinkkejä antaa..
Kaikki vinkit ja neuvot ovat totisesti tervetulleita!
   smitten
« Viimeksi muokattu: 21.04.2006 13:13:36 kirjoittanut Jinx » tallennettu
Pallaskissa
Astro-nauttija
****
Viestejä: 920



Profiili
« Vastaus #1 : 21.04.2006 15:19:09 »

Ihanaa, kun olet noin innostunut  Smiley!

Joogaan kannattaa ehdottomasti kuitenkin tutustua osaavan ohjaajan opastuksella. Nimimerkillä "Teininä solmuun"  Cheesy, aloitin siis itsekin "väärästä päästä". Jooga on asentojen lisäksi (tai siis ennenkaikkea) mielen laji, jossa asentojen eli asanoiden "puhdasoppisuutta" tärkeämpää (no, on tietysti tärkeää, että asennon tekee oikein jotta se vaikuttaisi oikein) on oikea asenne. Hengitys on olennainen osa joogaa, ja oikeita hengitystapoja on vaikeaa opetella kirjoista tai netistä.

Joogassa on myös ensiarvoisen tärkeää, että siinä ei "pinnistellä" tai suoriteta, yksinkertaisimmistakin asennoista tulee ajan oloon vaativia, kun tekemisen sijasta pystyy keskittymään olemiseen. Minusta kaikkein vaikeimpia asentoja ovat istuminen ja seisominen  Cheesy

Useilla kansalais- ja työväenopistoilla on joogakursseja ohjelmassaan, ja isoilla paikkakunnilla on myös joogakouluja, joissa voi käydä tutustumassa. Joillakin kuntosaleillakin on joogaa! Henkisen kehityksen yhdistykset järjestävät nekin tahoillaan joogakursseja. Lähimmän hatha-joogan opettajan löydät kenties joogaliiton sivuilta http://www.joogaliitto.fi/ ?

Jos into on kova, eikä läheltä löydy joogaohjaajaa, niin on olemassa ihan kelpo CD:itä ja DVD-levyjäkin, joilla pääsee melko turvallisesti alkuun. Esimerkiksi ihana tamperelainen joogaohjaaja Marita Salminen on tehnyt kaksikin hyvää jooga-CD:tä, joita saa varmaan tilattua netin kautta. Tässä linkki Maritan haastatteluun: http://www.nicehouse.fi/omahuone/elamanvo/jooga.htm

Iloa joogasta!
tallennettu

aurinko vaaka
kuu kalat
askendentti rapu
nikki
Astroholisti
*****
Viestejä: 6583


Profiili WWW
« Vastaus #2 : 22.04.2006 23:04:54 »

en tiedä kummastakaan paljoakaan,joogaa olen joskus nuorena harrastanut ja sieltä on jäänyt mieleen miten lapset osaavat luonnostaan hengittää oikein kun taas me aikuiset käytämme vain murto-osaa hengityskapasiteetista,eli pintahengitämme pallean yläosalla
ja tsakroista on mieleen syöpynyt että esim. ns. kolmatta silmää -otsatsakraa ei edes saisi yrittää väkisin avata ennen aikojaan,sen ajankohta on noin 42v.
vasta,että kaikki aikanaan,älä kiirehdi
tallennettu
Spica
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 21


Profiili
« Vastaus #3 : 24.04.2006 08:57:17 »

Heippa!

Nuo liikkeet, mitä tuolla reikisivuilla on, ovat aika pitkälti astangajoogan 1. sarjan asentoja eli asanoita tai jonkinlaisia muunnelmia niistä. Niillä on oikeastaan ihan tietty järjestys, missä niitä pitäisi tehdä. Oma ohjaajani on sanonut, ettei niitä edes saisi tehdä ihan miten sattuu. Eli kurssille kannattaa mennä tai sitten pitää olla jokin tosi hyvä DVD tms, että pääset oikealla tavalla liikkeelle! Ja tosiaankin, jooga on paljon muutakin, kuin nuo asanat, jos siihen oikein kunnolla haluaa perehtyä. Ja joogaa on myös aika monenlaista eri "lajia", jotka ovat enemmän ja vähemmän fyysisiä. Astanga on fyysisesti vaativin ja 1. sarjan (yhteensä 6 sarjaa) hallitseminen vaatii n. 2-5 vuoden kovan harjoittelun.

Mutta kokeilemalla löytyy se oma juttu!  Smiley
tallennettu
Jinx
Vieras
« Vastaus #4 : 24.04.2006 10:00:34 »

Kiitoksia!!!

Katsotaan jos joskus saisin aikaiseksi ja mennä joogan alkeiskurssille...
Sellaisia muuten järjestetään täällä työväenopistolla..
Ne vaan sattuvat osumaan päivälle ja koulussa kun olen niin se ei oikein onnistu..
Mutta tilaisuuden tullen; tartun siihen heti!
Ajattelin myös kirjastosta käydä lainaamassa aiheeseen sopivia kirjoja ja perehtyä siten myös joogaan ja chakroihin..
Ehkäpä tämä lähtee tästä vielä käyntiin...  Wink

Aurinkoista kevättä!!!
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: