Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: rintaranka liikkuvaksi  (Luettu 14465 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
selkälokki
Vieras
« : 25.03.2006 23:34:48 »

Tsaukkis kaikki!

Miulla oli tänään tosi mielenkiintoinen päivä. Olin koko päivän kuorokurssilla ja siellä tietenkin harjoiteltiin äänenmuodostusta ja kropan käyttöä siinä.
No minulle oli uutta se, että rintaranka pitäisi saada joustamaan edestä, jotta sitä voisi käyttään sellaisena resonanssi pohjana. (ei välttämättä mene nämä termit sitten oikein, että älkäähän viisaammat vetäkö hernettä nenään)
Ja se opettaja lihastyöskentelyllään sai oman rintarankansa (tai siis tuon alueen kurkun ja rintojen välissä) painumaan alemmas ja silleen joustamaan.
Hah, meikäläisellä ei änähtänytkään. Ihan kuin olisi ollut halvautuneet ne lihakset. Ja en todellakaan ollut ainut.
Ja mitä ymmärtäisin, todella monella rintaranka jumittuu hyvissä ajoin....
Sanoikin se opettaja, että pitäisi siihen jo hyvissä ajoin kiinnittää huomioita.
Eli mitä himputtia voisi tehdä?
Keppijumppaako, entä muuta?
Oisko Salomilla vinkkejä? Ja muutenkin valaisevaa tietoa tästä?
Sanoinkin siellä, että sydän on sellaisen panssarin takana, joka ei hevillä murrukaan ja toisaalta niinhän se taitaa ollakin. Eikös ne tukokset chakroissa näy ennenpitkää myös kehossa..... :Smiley
tallennettu
maallikko
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 377



Profiili
« Vastaus #1 : 26.03.2006 00:00:33 »

Terve!

Olen joutunut fysioterapeuttien luona laukkomaan selkävaivojen takia. Osansa vaivoista aiheutti jäykkä rintaranka. Keppijumppaa suositeltiin ja sitä olen harrastanut lähes päivittäin. Erilaisia kiertoliikkeitä olen tehnyt, aukeaa myös hartiat mukavasti. Sitten normaalia rintalihasten venyttelyä. Erinomainen liike tai ei liike vaan asento on sellainen, jossa maataan lattialla ja lapaluiden alla on matala tyyny. Se venyttää rintalihaksia ja jos on tullut oltua hartiat lysyssä ja selkä kuperana niin siinäpä vähän vastalääkettä. Vielä jos voi olla polvet koukussa eli sääret on matalan korokkeen päällä niin aina parempi. Koroke pitäisi olla matalampi kuin normaali tuoli, n.30 senttiä riittää. Tyynyn tilalla voi kokeilla myös tiukaksi rullaksi käärittyä pyyhettä tms. Pyyherullan ei tarvitse olla juuri sitä harjanvartta paksumpi. Sitä voi kokeilla eri kohtaan selän alle, omien tuntemuksien mukaan. Näitä kun säännöllisesti harrastaa niin selkä kiittää smitten
tallennettu

Kerralla kristityksi, sano akka kun virsikirjan söi.
selkälokki
Vieras
« Vastaus #2 : 26.03.2006 22:02:22 »

Kiitos maallikko.
Pyllerehin juuri lattialla pyyherullan kanssa, ohjeesi mukaan. Rutinaahan tuolta hieman kuului.
Luulisi tuon hiihdon olevan hyväksi selälle?
Mutta täytyy myöntää, että venytellä voisin varmaan enemmän....
tallennettu
Kotkansilmä
Astroholisti
*****
Viestejä: 1965



Profiili
« Vastaus #3 : 27.03.2006 00:18:57 »

Grin

   Sitäkö se hakee kokemaan, kun sanotaan " Jotta Rinta Rottingilla "?

        Siis nännit näkyville !  aurinko  aurinko
                 

                  smitten
tallennettu

Hetkiä, joita olen kanssanne,
 haluan unohtaa hetkeksi.
salomi
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 320



Profiili WWW
« Vastaus #4 : 27.03.2006 11:18:28 »

Moikka

Rintarangan joustamattomuus on aika yleinen syypää moneen tämänpäivän ryhti- ja sisätauti vikaan. Hyvä konsti vahvistaa ja notkistuttaa rintarankaa on muusikkojen vanha hyvä tapa eli pallealla syvähengitys harjoitukset aamuin illoin ja ainakin silloin, kun tuntuu jumia hengityksessä. Toinen hyvä konsti on tehdä jättihalaus liike eli syvällä sisäänhengityksellä levittää kädet taaksepäin ja uloshengityksellä eteen. Myöskin itseään pitää halata silloin tällöin ja halausotteen aikana hengittää syvään niin saattaa huomata kuinka nikama- ja lihaslukot rangassa avautuu.
Keppijumppa on hyvä, sillä se vahvistaa pallean alueen lihaksia, joka taas vahvistaa hengitystä. Keuhkoilla ja pallealla on terveenä uskomaton voima esim. aivastus lähtee meistä parhaimmillaan n.300km/h, joten ei ihme, että se saattaa murtaa kylkiluun. Kuten huomasit musiikinopettajat ovat konkareita  lihastyöskentelyllään ja hengitysharjoittelussa. Jos rinkaranka on pahasti jumissa niin kannattaisi pyöritellä hitaasti kättä ja toisella kädellä samaanaikaan hieroo solisluun molemmilta puolin rintalihaksia. Mikäli lihakset ovat kipeet niin se on merkki jännityksen aiheuttaman lukon tasosta. Ei kannata pelästyä, sillä jänniteys laukkeaa ja rintaranka vahvistuu ja notkistuu ajan kanssa harjoittelusta. Rintarangan joustoa voi parantaa venyttämällä lihaksistoa rintalastasta sivuille päin hieromalla.
Rintarangan liikerajoitusten syynä on usein jännittyneet lihakset, jotka rajoittaa kylkirustojen liikerataa. Monesti rintarangan jännittäjillä on kaula/hartia lihaksisto jumissa. "Halvautuneet" lihakset johtuvat jännittämisestä ja liikkumattomuudesta, sillä lihakset on käyttöä varten. Vanhuus ei tule yksin vaan se tulee kipujen ja jäykkyyden kanssa, paitsi jos estämme ne.

Monella rintaranka jumittuu hyvissä ajoin eli noin 3-kymppisenä alkaa rapistuminen. sillä nikamien välissä olevat välilevyjen kudosnesteen aineenvaidunta alkaa hidastua silloin. Rappeutumista nopeuttaa tupakointi, rasva-aineenvaihdunta häiriö ja perintötekijät. liikunnalla ja oikealla ravinnolla pidämme rappeutuvan kroppamme kunnossa pisempään ja hidastamme ikääntymistä.
Yksi vaikuttava tekijä jäykkään rintarankaan löytyy usein korvien välistä (ainakin meikäläisellä aikoinaan), kun sydän on panssarin takana suljettuna.
Mieli ja ryhti kuntoon niin eiköhän ala energiat kulkemaan ja laulu soimaan, sillä jännitys vaikuttaa usein äänen sävyyn eli mitä positiivisempi olotila sitä heleämpi ääni. OLKAPÄDEN ASENTO KERTOO PALJON RINTAKEHÄ LUKKIUMASTA ELI VATSA SISÄÄN JA RINNAT ULOS.
Katsoppa musiikinopettajaa eikös olekkin rintakehäkaarella eli äänen tuottamiseen tarvitaan koko kroppaa, koska lihakset liikkuvat kokoajan ja verenkierto ja aineenvaihdunta vilkastuu.
Jos löydät jostain tangon tai vastaavan jossa voisi roikkua niin roikkuminen on hyvä rinta- olka ja yläselänlihasten venyttely harjoitus.
 smitten  smitten  smitten  smitten  smitten  smitten  smitten
tallennettu
selkälokki
Vieras
« Vastaus #5 : 27.03.2006 11:25:39 »

Oi kiitos Salomi!!

Arvasin, että sie tiedät nämä jutut hyvin.
Täytyy nyt paneutua tähän asiaan syvemmin... Tangon voisin asennuttaa, jotta saisin välillä hieman riippua.
Kyllä se näytti merkilliseltä, kun se opettaja liikutteli sitä aluetta (rintalasta?)alaspäin lihasten avulla. Ja olkapäitä ei käyttänyt siinä apuna ollenkaan....
Ja hyvä ryhti todellakin olisi tarpeen myös laulussa, tosi on.
Heh, ja halaamaan...Ippuska taisi muuten mainita tästä tuolla toisaalla.

Mutta kiitos vielä. Smiley smitten
tallennettu
Usvametsä
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 188



Profiili
« Vastaus #6 : 29.03.2006 18:10:21 »

Suuret kiitokset Salomille neuvoista myös minulta. Mulla on meinaan kans niin jumissa ja kipeet rankalihakset, että oikeen ääneen huusin, kun koitin niitä varovasti hieroo!

Shocked
tallennettu

Nousumerkki - Skorpioni , Aurinko -Vaa´assa, Kuu -Jousimiehessä, Mars Skorpion
salomi
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 320



Profiili WWW
« Vastaus #7 : 30.03.2006 10:59:51 »

Moikka
Rintarangan huonoon liikkuvuutteen suosittelen määräajoin tekemään itselleen ryhti tarkastuksen, kun katsot peilistä tai joku toinen ottaa kuvan sivulta ja esdestä päin niin todennäköisesti olkapäät ovat kaartuneet eteenpäin ja lapaluiden kohdalta asento hieman kumara.Tämä on aika yleinen vaiva nykyään epäergonomisten työolosuhteiden vuoksi, kun työt ovat staattista kuormitusta lisääviä ja "vierivä kivi pysähtyy ja sammaloituu".

Vaiva on aika yleinen nykyään lisääntyvästä atk-työstä johtuen ja aika yleinen esim. sähkö/automaatio asentajille, kun ollaan paikallaan n. 8 tuntia hartiat ja rintalihakset lysyssä. Kyseisestä ammatista omakohtaiset kokemukset opettivat, kun olkapäät ja rintarangan jumiutuminen vaikeutti jo hengitystä ja toi sairauksia sekä opetti vaihtamaan kropalle parempiin töihin. rintaranka liikkuu nyt antamieni ohjeiden mukaisen kotihoidon myötä ja sairaudet poissa!

Jotta muut välttäisitte rintarangan ja olkapää vammojen syntyminen niin pyöritelkää hartioita ja venytelkää käsi atk-työn välillä sekä hieromalla tunnustelkaa rintarangan lihasten kunto. Ei koskaan saa olla niin kiire etteikö kerkiäisi pientä verenkiertoa vikastuttavaa breikkiä pitämään.
KIIRE ON KEKSITTY TEKO SYY, SILLÄ ON VÄÄRIN SANOA PITÄISI, TÄYTYISI JA VOISI. MIELUMMIN NYT TÄYTYY, PITÄÄ JA ON VOITAVA.
 smitten   smitten  smitten  smitten  smitten  smitten  smitten
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: