Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Et kai ajattele väärin? Muuta tapasi ja rikastu!  (Luettu 6372 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328



Profiili
« : 15.11.2011 18:50:05 »

Taloussanomat julkaisi 15.11.2011 artikkelin rahasta ja ajatuksen voimasta  coolsmiley

Henkilökohtaisen vaurastumisen esteenä on lukuisia päänsisäisiä rajoitteita – virheellisiä ajattelumalleja – jotka estävät näkemästä omia mahdollisuuksia. Helpoin tie romuttaa oma taloutensa on keskittyä kaikkeen siihen, mitä itseltä puuttuu, tai lukkiutua ”niukkuuden mielentilaan”.

– Silloin keskittyy täysin siihen, mitä ei voi tehdä ja menettää avainmahdollisuuksiaan, sanoo asiantuntija Toby Johnston kalifornialaisesta tilintarkastusyhtiö Mohler, Nixon and Williamsista.

Business Insider -verkkosivusto listasi Johnstonin kuvaamia lukkoja, jotka estävät tien menestykseen. Tässä niistä muutamia:

Hetkessä eläjät
– tällaiset ihmiset keskittyvät täyttämään välittömät tarpeensa, sen sijaan että katsoisivat hieman pidemmälle tulevaisuuteen ja puristaisivat säästöjä sijoittamiseen. Johnstonin mukaan tyypillinen toimintamalli on, että palkkapussi tyhjennetään joka kuukausi. Palkkatason nousukaan ei muuta tilannetta, sillä lisätulot tuhlataan vastaavaan elintason nostamiseen.

Riskin pelkääjät – jos pelkää kaikkea riskinottoa, saa pysyä köyhänä. Pelon ei voi antaa hallita talouspäätöksissä, Johnston sanoo. Sijoittaminen on riskinottoa, ja mahdolliset takapakit tuovat lisää varmuutta kohdata elämän yllättäviä haasteita. Riskinottoa tietysti helpottaa, jos tietty perutoimeentulo on turvattuna, amerikkalaisen unelman opastajakin myöntää.

Joko-tai-ihmiset – paremmat edellytykset pärjätä on Johnsonin mielestä ihmistyypillä, joka uskoo hyvää riittävän jaettavaksi kaikille. Toisen menestys ei ole poissa itseltä. Joko-tai-ajattelu estää ihmistä edes yrittämästä ja näin jämähdetään nykytilaan.

Epävarmat tyypit – erityisesti yrittäjien on uskottava itseensä ja kykyihinsä. Yritysmaailmassa eivät pärjää epävarmat nynneröt, ja heidän epävarmuutensa tarttuu herkästi myös alaisiin. Kyvyttömyys pitää raha-asioissa puoliaan tekee ihmisestä myös alttiimman kohteen erilaisille epämääräisille kauppamiehille ja ketkuille, Johnston vinkkaa.

- Taloussanomat - Et kai ajattele väärin? Muuta tapasi ja rikastu!
tallennettu
Serena`
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 75



Profiili
« Vastaus #1 : 15.11.2011 23:49:29 »

Kiitos tästä  Smiley huomenna voikin sitten lähteä hyvillä mielin työhaastatteluun  Wink
tallennettu

"You want something. Go get it. Period." - Will Smith, The Pursuit Of Happyness
dodobien84
Vieras
« Vastaus #2 : 20.11.2011 19:50:51 »

Kun yrittää pistää parastaan ja hommat menee väistämättä päin helvettiä alkaa tajuamaan asioita. Ei mikään hokkuspokkus-temppu ruveta ajattelemaan asioita "positiiviselta" kantilta. Trial 'n error. Tai kuten heräämisessä menee kantapän kautta varmaan monesti "trials and tribulations". Sumusta tulee turpaan ilman varoitusta ja vituttaa ja itkettää kun ei tajua. Muistaa vain yrittää ja yrittää tyhmänrohkeasti. Silleen sitä historiaa tehdään ja asiat alkaa loksahtelemaan hiiiitaaasti mutta vääjäämättömästi.
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: