Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Hääpäivän valitseminen astrologian avulla  (Luettu 7096 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
dissolve
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 166



Profiili
« : 17.08.2011 14:04:44 »

Englanninkielisistä artikkeleistä suomeksi käännettyjä seikkoja, suuntaviivoja ja huomioita. Kommentit ovat tervetulleita.

Venus

Venus liittyy läheisesti avioliiton teemaan, ja hääpäivän kartan pitäisikin sisältää Venus joko Härässä, Vaa'assa tai Kaloissa, koska näissä merkeissä se on vahvimmillaan. Venuksen harmoniset aspektit muihin planeettoihin ovat myös eduksi. Tosielämässä tällaista 'unelmakokoonpanoa' harvoin saavutetaan, koska useimmat häät vietetään lauantaisin, jolloin harkittavissa olevien hääpäivien määrä pienenee. Yksi sääntö on kuitenkin ehdoton: Älä koskaan avioidu kun Venus perääntyy.

Merkurius

Merkurius on tunnetusti ongelmallinen perääntyessään - tavarat katoavat, väärinymmärryksiä syntyy, päätöksiä tehdään väärin perustein. Merkurius perääntyy useammin kuin Venus (muutaman viikon kerrallaan, neljästi vuodessa), mutta se on silti helposti vältettävissä. Toisinaan Merkuriuksen perääntyminen voi tulla kuitenkin kyseeseen, erityisesti häissä joissa jompikumpi puolisoista (tai molemmat) ovat avioitumassa toista (tai kolmatta, neljättä...) kertaa, koska tällaisessa tilanteessa Merkuriuksen perääntyminen symbolisoi asioiden tekemistä uudelleen. Useimmissa tapauksissa vältä kuitenkin perääntyvää Merkuriusta - häiden suunnittelu ja järjestely on muutenkin tarpeeksi raskasta ilmankin häissä kuokkivaa Merkuriusta!

Kuu

Kuun sijainti merkin ja huoneen sekä aspektien perusteella on oma kokonaisuutensa. Jotkut Kuun sijainnit, jotka toimivat syntymäkartalla, ovat epäsopivia hääpäivälle - näitä ovat esimerkiksi Kuu Skorpionissa tai Kauriissa. "Astrologisena itsemurhana" pidetään avioitumista aikana jolloin Kuu on 'kurssiton' (end. void of course), eli se ei tee enää aspekteja muihin planeettoihin ennen siirtymistään seuraavaan merkkiin.

Mikäli Kuu tekee harmonisia aspekteja ollessaan 'epäsopivissa' merkeissä kuten Skorpionissa tai Kauriissa, näitä voidaan pitää hyväksyttävinä. Myös Kuun vaiheella on merkitystä - parhain avioitumisaika on päivillä jotka asettuvat uudenkuun ja täysikuun välille. Tämä ei ole välttämätöntä, mutta mukava lisä kartalle lisäämään avioliiton onnistumismahdollisuutta.

Myös Auringon ja Kuun suhde toisiinsa, symbolisoiden sulhasta ja morsianta, on tärkeä. Vältä täysikuita (oppositio) ja neljänneskuita (neliö). Myös Kuun viimeisellä aspektilla ennen merkin vaihtumista on merkitystä - se kuvaa miten asiat, niin pienet kuin suuretkin, ilmenevät myöhemmin parin elämässä. Vältä Marsin, Saturnuksen, Uranuksen, Neptunuksen tai Pluton neliöitä ja oppositioita Kuulle. Nämä aspektit ovat raskaita, ja sisältävät mahdollisuuden tragedioihin, eroon ja muihin epäonnisiin tapahtumiin.

Muita huomioitavia seikkoja

Tarkastele myös kumppanien keskenäistä synastriaa. Tarkoituksena on valita hääpäivä, joka tukee kumppanien yhteensitovaa energia, eikä ärsytä tai korosta niitä ongelmakohtia joita synastriakartalta saattaa löytyä. Vertaile hääpäivän karttaa myös erikseen molempien kumppanien karttoihin. Kokeile valita päivä, jonka kartta, jos kyseessä olisi henkilö, on henkilö joka on kiltti, hellä, tasapainoinen, ja tulisi loistavasti toimeen molempien kumppanien kanssa. Kulmahuoneissa (1, 4, 7, 10) sijaitsevat planeetat ovat vahvimpia koko hääkartalla. Valitse kellonaika vihkimiselle kun Venus ja Jupiter ovat kulmahuoneissa ja suotuisissa aspekteissa muihin nähden.

Tiivistettynä

Suosi:

- kasvava Kuu (uudenkuun ja täydenkuun välissä) joka tekee kolmion tai sekstiilin Auringolle, Venukselle, Jupiterille, Saturnukselle tai Neptunukselle.

- Kuun yhtymä Auringolle, Venukselle, Jupiterille tai Neptunukselle.

- Venus on vahvin Härässä, Vaa'assa, Ravussa ja Kaloissa

- Kartta vahvistuu kun Venus tai Jupiter on lähellä Askendanttia, Keskitaivasta tai 7.huoneen kärkeä. Keskitaivas on erityisen tärkeä.

- Venus kolmiossa tai sekstiilissä Saturnukseen luo tasapainoa, kestävyyttä ja perinteisyyttä.

- Auringon, Kuun, Merkuriuksen, Marsin tai Jupiterin harmoniset aspektit Saturnukseen

- Venuksen, Auringon, Kuun, Merkuriuksen tai Saturnuksen kolmiot, sekstiilit, yhtymät tai oppositiot Jupiteriin luovat onnea, optimismia ja helppoa ongelmanratkaisua. Mars-Jupiter -aspektit ovat erityisen onnekkaita.

- Venuksen yhtymä, kolmio, sekstiili tai oppositio Marsiin tukee energistä seksielämää.

- Venuksen, Auringon, Kuun, Merkuriuksen, Jupiterin tai Saturnuksen helpot aspektit Neptunukseen luovat myötätuntoa ja henkistä kasvua

Vältä:

- Venuksen perääntyminen

- Pienenevä tai kurssiton Kuu

- Venuksen yhtymä, neliö tai oppositio Saturnukseen. Saturnus tasapainottaa, mutta Venuksen kanssa se tukahduttaa. Tämä saattaa toimia mikäli muita planeettoja tekee kolmiota tai sekstiiliä yhtymälle tai oppositiolle. Vältä ehdottomasti neliöitä.

- Kuun yhtymä tai neliö Marsille, Saturnukselle tai Plutolle.

- Venus on heikoimmillaan Skorpionissa, Oinaassa, Kauriissa ja Neitsyessä. Nämä merkit voivat toimia jos Venus on hyvin aspektoitunut, vahvassa asemassa ja harmoniassa molempien syntymäkarttojen kanssa.

- Mars vaikeissa aspekteissa (neliöt, oppositiot, yhtymät Saturnukseen ja Plutoon) on intohimoinen ja
seksuaalinen, mutta voi myös aiheuttaa riitoja ja fyysistä väkivaltaa

- Saturnus, Uranus ja Mars 1, 4, 7, 10.huoneessa (ellei Mars ole yhtymässä Venukseen)

Hienosäätöä:

- On eduksi mikäli ensimmäisen ja seitsemännen huoneen hallitsijat ovat suotuisassa aspektissa

- Jos et pysty valitsemaan päivää jolloin Venus ja Jupiter olisivat kulmahuoneiden kärjillä, yritä mikäli Venus/Jupiter -keskikohta (eng. midpoint) osuisi huoneiden kärjille

Mitä jos et kykene valitsemaan "oikeaa" päivää?

Kumpi on tärkeämpää tulevalle onnellesi - suotuisa hääpäivän kartta, vai häiden pitäminen päivänä jolloin rakkaimmat ystäväsi ja sukulaisesi pääsevät osallistumaan niihin? Järjellä ajateltuna ihanteellisinkin hääkartta tulee aiheuttamaan ongelmia elämässäsi mikäli joudut venymään äärimmäisyyksiin voidaksesi toteuttaa sen. Jokaisella hääkartalla - ja jokaisessa avioliitossa - tulee olemaan myös vaikeita kohtia, joten älä stressaa itseäsi hermoromahduksen partaalle vaikka et pystyisikään avioitumaan 'täydellisenä' päivänä - sellaista päivää ei olekaan.

Onnellinen avioliitto on paljon enemmän kuin astrologisesti suotuisa hääpäivä - onnellista liittoa ei
voi pilata, vaikka hääpäivä rikkoisi jokaista edellä kuvattua sääntöä! Toisaalta, jos suhde on jo valmiiksi onneton, ei suotuisa hääkarttakaan paranna suhdetta. On suhteellisen helppoa löytää sopiva hääpäivä rennolle, onnelliselle parille kuin stressaantuneelle, epävarmalle parille. Vaikka sellaiselle parille löytyisikin sopiva päivä, yleensä jokin ulkoinen seikka estää avioitumista kyseisenä päivänä. Alitajuisesti tällainen pari tulee valitsemaan päivän joka kuvastaa parhaiten niitä haasteita ja vaikeuksia joita he käyvät läpi omassa elämässään.
« Viimeksi muokattu: 17.08.2011 14:08:11 kirjoittanut dissolve » tallennettu

Aurinko-Skorpioni, Kuu-Härkä, nousu-Vaaka
trius
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 308


Kauneimmat kukat kukkivat juuri nyt liian lähellä.


Profiili
« Vastaus #1 : 30.06.2013 17:27:40 »

Tässä viime viikonlopun vihkimishetken tai siis sen alkamisajankohdan kartta!

Pari seurustellut pian 10 v ja avioituivat ulkomaille muuton takia (kohdemaassa avopareja ei ole). Molemmat ottivat uuden sukunimen käyttöönsä.

Huomioni kiinnittyi  uranus sijaintiin 7.huoneessa: yllättävämpää tulossa? Suuriosa planeetoista 9.huoneessa, jonka käsitän liittyvän tuohon ulkomaille muuttamiseen.  merkurius peräytyy ja  mars on OOB-tilassa viimeisimpien tietojeni mukaan.

Mitä sanotte? Milloin hyviä aikoja mennä naimisiin tänä kesänä? Smiley
tallennettu
t.touhula
Astroholisti
*****
Viestejä: 1311



Profiili
« Vastaus #2 : 01.07.2013 18:50:29 »

Tässä viime viikonlopun vihkimishetken tai siis sen alkamisajankohdan kartta!

Pari seurustellut pian 10 v ja avioituivat ulkomaille muuton takia (kohdemaassa avopareja ei ole). Molemmat ottivat uuden sukunimen käyttöönsä.

Huomioni kiinnittyi  uranus sijaintiin 7.huoneessa: yllättävämpää tulossa? Suuriosa planeetoista 9.huoneessa, jonka käsitän liittyvän tuohon ulkomaille muuttamiseen.  merkurius peräytyy ja  mars on OOB-tilassa viimeisimpien tietojeni mukaan.

Mitä sanotte? Milloin hyviä aikoja mennä naimisiin tänä kesänä? Smiley

Nopeasti vain vilkaisin karttaa. Mielenkiintoni pomppasi oitis tuijottamaan, että Aurinko on Kravussa ja oppositiossa Pluton (Kauriissa) kanssa. Kertoo juuri  sitä mitä heidän tarinansa on. Naimisiin pakon edessä. En ehdi katsomaan, onko kestävä liitto, mutta tunnetta piisaa ja todellisuuden tajua. Ei liene pahasta.
tallennettu

Vapaus - mikä ihana sana!
nikki
Astroholisti
*****
Viestejä: 6576


Profiili WWW
« Vastaus #3 : 02.07.2013 14:15:06 »

Tänä kesänä..
hmm
Juno, avioliiton asteroidi peräytyy Vesimiehessä..perutaan häät..joo ei peruta..
ehkä siinä 3.8. ois yks hyvä pvm häille..
 aurinko vesta leijona aspect_opp juno vesimies
ja  kuunsolmu skorpioniharka akseli tekee tästä kiinteän suurristin.
 kuu rapu aspect_tri  saturnus rx  skorpioni aspect_tri  neptunus kalat
vesikolmio
mut joo, sitten taas  venus neitsyt aspect_con Achilles,
mut voishan se olla rakkautta heikkoina hetkinäkin tai tiskivuorojen jako..
hääjuhlien ja vieraitten kannalta on joskus väliä silläkin missä merkissä  kuu kulkee..
yhet  kuu neitsyt häät olivatta vähän semmoset "säntilliset"..
tallennettu
trius
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 308


Kauneimmat kukat kukkivat juuri nyt liian lähellä.


Profiili
« Vastaus #4 : 07.07.2013 13:25:37 »

Ja ystävättäreni hääpäivänä tulee näköjään olemaan  aurinko leijona ja  kuu oinas Juomaa on varattu hirvittävästi, ja oisko niin yksiselitteistä että suurinosa häävieraista tahtoo riipaista itsekkäät ilmaiset kännit Sad Muuten pitää myöhemmin tutkia sitäkin karttaa Smiley
tallennettu
Hamal
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 374



Profiili
« Vastaus #5 : 23.07.2013 19:47:52 »

Hmmm onhan noita erilaisia onnenpisteitä (Arabic points) eri tilanteisiin... Niitä voi kai epäsuorasti soveltaa hääpäivän valinnassa... Vai voiko?
tallennettu
nikki
Astroholisti
*****
Viestejä: 6576


Profiili WWW
« Vastaus #6 : 23.07.2013 21:01:42 »

Mikä ettei. Kaikkee kantsii kokeilla ja pohtia, astrologiassakin.
Mutta sitten kun on löytänyt sen halutun avioliiton pisteen,
niin ehkä pitäs miettiä, että minkä planeetan yhtymällä siihen pisteeseen haluaa avion alkavan.
Tai mallaako sen pisteen vaikka kuunpaluun kartalla DC:lle,
tai miksei MC:lle, korkeimmalle kohdalle.
Kuu ois ehkä helpoin laittaa yhtymään, kun se liikkuu niin nopeasti,
miksei Venuskin tai Mars.  aurinko vois olla paras?
Tai sitten jos huomaa, että tr Saturnus on likellä tulossa niin "kunnes kuolema meidät erottaa" liittoa vain tahtomaan..
Eikös siellä ollut monta mahollisuutta niille avioliiton pisteen laskulle,
naisille ja miehillekin omansa.
Voishan sitä aatella niitten pisteen tekijöitten, jonkun niistä, yhtymää sille pisteelle?
Se linkki ois taas kiva.
Ois voinukkii laskea jonku pisteen ja kattoo onko huomaamatta osunu aikoinaan hääpäivälle..
Tuttu pari meni aikoinaan kihloihin, vielä mun luona,
ja sille kartalle tuli  juno aspect_con MC.
Mut ne eros sitten. Senkin vois miettiä, että näkyikö se jo sillä kihlakartalla,
viitteitä siitä?
Paitsi aika tulkinnallista tuokin. Näin jälkiviisas sitten helppo olla,
että joo tuostahan se johtuikin ettei se kestänyt..
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: