Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Kuun aspektit  (Luettu 64804 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328Profiili
« : 24.06.2011 01:59:50 »

Vuorossa syntymäkartan tulkinnassa on Kuu aspekteineen. Tämä lista sisältää myös ihan vain naisille tehtyjä tulkintoja Smiley

KUU AURINKO ASPEKTIT
Katso Auringon aspektit Aurinko-Kuu kohdasta.
(Aspektit toimivat syntymäkartalla molemmin päin eli esimerkiksi Kuu oppositio Aurinko on sama asia kuin Aurinko oppositio Kuu)

KUU MERKURIUS ASPEKTIT

Kuu yhtymä Merkurius (Moon conjunct Mercury)

Tämän aspektin ihmisillä on joskus suora yhteys tunteiden ja tunnetilojen välillä ja he pystyvätkin puhumaan niistä helposti. Toisaalta he saattavat järkeistää tunteitaan siihen pisteeseen, etteivät he tunne enää lainkaan mitään tunteita. Tämä johtuu siitä, että Kuu edustaa tunteita ja Merkurius alempaa mieltä – sitä osaa mielestämme, joka analysoi tietoa, tutkii vaikutelmia ja järjestelee asioita. Kuu yhtymä Merkurius on omalla tavallaan suoraan verrannollinen Kuu Kaksosiin.
He ovat tavallisesti hyvin ilmaisukykyisiä ja eloisia puheissaan. Heillä on käsittämättömän hyvä muisti ja kyky poimia tietoa ympäristöstään. He rakastavat keskusteluja ja ajatusten vaihtamista. Vaikka he olisivatkin ujoja, kun ystävystyt Kuu yhtymä Merkurius-ihmisen kanssa, he keskustelevat mielellään kanssasi kaikesta mahdollista maan ja taivaan välillä. Sen lisäksi heistä on ihanaa kertoa omasta menneisyydestään sinulle! Suurimman osa ajasta he ovat keskittyneitä päivittäisiin aktiviteetteihin kommunikaatiossaan, eivät siis niinkään suuriin, syvällisiin filosofioihin.
He ovat vieraanvaraisia ja uteliaita, mutta eivät välttämättä tarpeeksi varautuneita kaikkiin raskaisiin, verojaan vaativiin tunteisiin. He viihtyvät muutoksissa ja vaihteluissa. Jotkut heistä ovat varsinaisia juoruilijoita! Suurimmaksi osaksi he ovat kuitenkin vain uteliaita tietämään toisista.
Sen sijaan, että he antaisivat tunteidensa olla ja tulla sellaisina kuin he ovat he keskittyvät kyselemään itseltään ”miltä minusta tuntuu?” Heillä on tarve saada tunnistaa tunteensa sen sijaan, että he kokisivat ne sellaisina kuin ne ovat. Toisaalta he ovat loistavia kommunikoimaan hienovaraisesti. Lisäksi he ovat loistavia ongelman ratkaisijoita – täysin varmoja siitä, että mikä tahansa ongelma voidaan selvittää analysoimalla ja loogisella päättelyllä. He ovat avuliaita ihmisiä, jotka kantavat mukanaan synnynnäistä ja aitoa huolta muista. Joskus heidän neuvonsa voivat tuntua liian loogisilta ja järkeillyiltä… joskus. Mutta, heidän tarkoitusperänsä ovat hyviä kaikessa loogisuudessaan.  Varoituksen sananen tosin: kun he ovat pahalla tuulella, heitä voi olla vaikeaa ymmärtää, sillä he tahtovat olla hyvin subjektiivisia ja heillä on ongelmia, jotka näkyvät selkeästi. Heillä on myös hyvin havaittavissa oleva herkkyys kritiikille, joka kohdistuu heidän ideoihinsa ja ihanteihinsa.
 Heidän silmissään on aina pientä pilkettä ja he rakastavat huumoria. He ovat leikkisiä ja muuntautumiskykyisiä – he ovat hauskaa seuraa ja mielenkiintoisia ystäviä. He kuuntelevat! Kyllä, he puhua papattavat ja keskeyttävät sinut ajoittain innostuessaan niin paljon, mutta he ovat uteliaita ihmisiä, jotka todella tahtovat tietää mitä sanottavaa sinulla on, ja se on heille suuri ilo. Itse asiassa he ovat todennäköisesti juuri niitä ihmisiä, jotka saavat sinut puhumaan melkein mistä vain paremmin kuin kukaan muu, koska he kuuntelevat hyvin ja ovat sympaattisia persoonia.


Kuu neliö tai oppisitio Merkurius (Moon square or opposition Mercury)
Näiden ihmisten sydämen ja pään välillä vallitsee konflikti. Heidän tunteensa kertovat yhtä ja pää sanoo toista. Tuloksena on aaltoileva, siksak-tyylinen efekti, joka korostuu eteenkin oppositiossa – irrationaalisen tunteellinen yhtenä hetkenä ja toisena täysin looginen. He käyvät jatkuvaa kamppailua siitä kuinka saada sydän ja pää yhdistettyä, pääasiassa siitä syystä, että he vastustavat niiden yhdistymistä!
He rakastavat puhumista, nauttivat tarinoinen kertomisesta ja kirjoittavat/runoilet ja tavallisesti heillä on sädehtivä äly! He ovat eloisia puheissaan ja omaavat huumorintajun, jota muut ihailevat, koska se on niin mielikuvituksekas. Jotkut heistä ovat taitavia satiirikkoja. Pystyt havaitsemaan suhteellisen helposti millä tuulella he ovat heidän puheensa määrästä. Hermostuessaan tai jännittäessään heistä tulee pulpattavia papupatoja. Tunteiden ailahtelevuus on ominaista ja erityisesti heidän subjektiivinen luonteesta tekee heistä tuleen makaamaan heittäytyviä yliherkkähipiäisiä tapauksia. Tavallisesti se johtuu siitä, että he ottavat ympäristön ärsykkeet ja palautteen hyvin herkästi itseensä. Tästä johtuen heillä on taipumusta epäröintiin. Vaikka he ovatkin yleensä koko ajan järkeviä, heidän heittelevät tunteensa saavat heidät seilaamaan irrationaalisten ja rationaalisten tunteiden ja ajatusten välillä. Tämä muuttuu harvemmin käytännön teoiksi, vaan se ottaa enemmänkin paikkaansa ”yläkerrassa”, heidän mielessään, vaikka läheiset pystyvätkin sanomaan, että he kamppailevat parhaillaan jonkun asian parissa mielensä syövereissä. He ovat aina kiinnostavia ja usein hauskoja. Heillä on tapana ilmaista itseään hiukan harhaan puheillaan, mutta kaikesta huolimatta he ovat hurmaavia, joskin hieman outoja, ystäviä.

Kuu seksitiili tai kolmio Merkurius (Moon sextile or trine Mercury)
Tämän harmonisen aspektin alaisuudessa syntyneille on luonnollista ja vaivatonta aloittaa keskusteluja, olla tiedonjanoisia ja kiinnostuneita maailmasta ympärillään ja ilmaista itseään selkeästi.
Koska heillä on kyky saada selvää omista tunnetiloistaan ja tunteistaan, näillä ihmisillä on hyvä maalaisjärki ja he auttavat toisia mielellään. Tarvitsetko neuvoa? Käänny näiden ihmisten puoleen. He ottavat tunteet huomioon ja kohtelevat sinua yksilönä, kuunnellen huoliasi. Toisin sanoen he eivät ole tuomitsemassa sinua oikopäätä. He uskovat, että ongelmat ovat ratkaistavissa järjellä, mutta heidän vastauksensa eivät ole karkeita tai “liian” järkeiltyjä. Kuka tahansa kun ei pysty yhdistämään päätä ja sydäntä yhtä hienosti kuin he, loukkaamatta silti toista!
He rakastavat kirjoitettua sanaa, erityisesti runoja ja mielikuvitustarinoita. Monet heistä ovat taitavia kirjoittajia tai puhujia, jotka pystyvät yhdistämään hyvän mielikuvituksen ja eloisuuden toisiinsa. Suurin osa heistä on loistavia kuuntelijoita. He lukevat toisten tunteita ja kehon kieltä vaivatta.
Näistä kolmio on dynaamisin aspekti. Sekstiilit pystyvät ottamaan ominaisuutensa esiin niitä tarvittaessa, kun kolmiot ilmaisevat ominaisuuksiaan luonnollisesti koko ajan.


KUU VENUS ASPEKTIT

Kuu yhtymä Venus (Moon conjunct Venus)

Koska tässä aspektissa yhdistyvät kaksi “yin” energiaa, tämä aspekti ei niinkään määrittele persoonaa vaan luonteenpiirteitä, jotka kyllä paistavat esiin, piilotettuinakin!
Kuu ja Venus ovat molemmat vastaanottavia energioita ja helposti muokattavissa. Näiden ihmisten luonteessa on jotain herkkää ja vaikkei heitä voisikaan ”muokata helposti”, he ovat herkkiä muiden ja ympäristön ehdotuksille, joille he alistuvat helposti.  Olipa tämä piirre helposti havaittavissa tai piilossa, se on siellä, ja usein se juontaa juurensa henkilön äitiin. Jostakin syystä lapsena heille on annettu viesti, että on uhrauduttava toisille täysin löytääkseen onnen, vaikka todellisuudessa tämä ei olekaan totta. Tämä aspekti voi ilmetä myös niin, että a) henkilö tarvitsee jatkuvasti jonkun toisen henkilön tukipilarikseen, b) henkilö keksii keinot käyttää charmiaan muihin saadakseen haluamansa tai c) henkilö tekee kaikkensa välttääkseen konfliktitilanteita. Äiti tai äitihahmo on saattanut itse edustaa näitä ominaisuuksia – kenties hän on käyttänyt charmiaan hyväkseen suoran toiminnan sijaan tai ehkä hän on ollut alistuva ja kaikkeen sopeutuva hissuttelija, joka on kulkenut seinän vieruksia pitkin välttääkseen riidat. Tai kenties hän itse on ollut altis hurmaamiselle – lapsi on ehkä oppinut jo hyvin pienenä saamaan haluamansa äidiltään käyttämällä hyväkseen viehätysvoimaansa tai muita epäsuoria keinoja ja näin ollen kiskomaan äitiä oikeista naruista.
Nämä ihmiset ovat erittäin herkkiä kritiikille ja hyljeksimiselle. He kuluttavat paljon aikaa ja energiaa löytääkseen keinot välttää molemmat. Tämän aspektin alaisuudessa elävät miehet voivat olla naisten mielestä hyvin viehättäviä, koska he vaikuttavat sympaattisilta, tai heillä on romanttinen ja hellä puoli, joka vetoaa naisiin. Molemmat sukupuolet viehättyvät helposti naisiin!
Joissakin heitä ympäröi energia, joka päästää luokseen helposti – todellista charmia siis. Charmin perusväriin vaikuttaa se, mistä merkeistä Venus ja Merkurius löytyvät kartalta. Jos merkit ovat esimerkiksi Oinaassa tai Skorppionissa, charmi on vähemmän luokseen päästävää. Ulkonäkö on näille yksilöille tärkeää ja he kaipaavat tavallisesti rauhallista, kaunista ja tasapainoista kotia. Heillä on vahva yhteys eläimiin ja monet tämän aspektin ihmisistä vihaavat toisten tuskan todistamista. He ovat  empaattisia ja herkkiä. He eivät kuitenkaan halua pahemmin liata käsiään asioiden puolesta, ja näin ollen he jättävät esimerkiksi vaikeat tunteet tai muut ”likaiset” tilanteen muiden hoidettaviksi.
Kuu edustaa syvimpiä, sisäisiä tarpeitamme ja kun Venus yhdistyy siihen, on se merkki, jonka kautta Kuu-Venukset yrittävät täyttää tarpeitaan. He kaipaavat suuresti kumppanuutta ja kumppanuudesta voi tulla heille huutava tarve, joka pitää saada täytettyä. He saattavat rakastaa lohturuokaa ja omata kyltymättömästi ilmenevän tarpeen sensuaalisuudelle. He shoppaavat – tai syövät – ollessaan surullisia! Heidän on erityisen tärkeää oppia erottamaan nautinto rakkaudesta sekä tiedostamaan tapansa käyttää nautintoa rakkauden korvikkeena.

Kuu neliö tai oppositio Venus (Moon square or opposition Venus)
Koska tämän aspektin ihmiset arvostavat harmoniaa, he saattavat huomata antavansa periksi toisille liian helposti, erityisesti ensimmäisellä elämänsä puoliskolla. Kauna on mahdollista, koska he saattavat tuntea olevansa niitä, jotka tekevät kaikki myönnytykset. Heillä voi olla merkittävä taipumus tulla ystäviksi (tai rakastetuiksi) aivan liian helposti, koska he kaipaavat niin kovasti hyväksyntää ja ihailua. Tästä johtuen he saattavat ajautua sellaisten ihmisten seuraan, jotka näyttävät kyllä pitävät heistä, mutta Kuu neliö/oppositio Venukset eivät itse ole varmoja pitävätkö he heistä!  Jollakin tasolla kyse on heikkoudesta, koska heitä miellyttää suuresti ajatus, että joku pitäisi heistä valtavasti ja arvostaisi heitä. Yleisesti ottaen yksi tämän aspektin oppiläksyistä on oppia erottamaan asioita toisistaan ja tulemaan sinuiksi sen kanssa, mitä he todella haluavat ja tarvitsevat.
Kuun toiminta (tunteet, tunnetilat) ja Venuksen toiminta (ihmissuhteet, harmonia, parisuhde) ovat ristissä keskenään. Kun nämä ihmiset päättävät täyttää toisen planeetan tarpeet, se tapahtuu yleensä toisen kustannuksella, kunnes he löytävät tasapainon niiden välillä. Tämä voi ilmetä usealla eri tavalla. Esimerkiksi parisuhteessa voidaan riidellä vanhemmuudesta tai siitä, hankitaanko lapsia lainkaan. He saattavat antaa aivan liian helposti periksi toisille omien tunteidensa ja tarpeidensa kustannuksella pitääkseen rakkauden elämässään. Rauha ja harmonia ovat heille tärkeitä – ehkä liiankin, koska heitä voidaan käyttää helposti hyväksi niiden avulla. Turvattomuus on myös asia, jonka kanssa tämän aspektit ihmiset painivat jossakin vaiheessa elämäänsä.
Tämä aspekti on hyvin sensuelli ja joskus nämä henkilöt korvaavat rakkautta ruoalla tai shoppailulla! He ovat usein seksuaalisesti aktiivisia ja ajoittain suorastaan himokkaita. He ovat taitavia taiteissa. Omalta osaltaan he voivat olla laiskoja. Suurin osa heistä pystyy kyllä paiskimaan töitä kovastikin, mutta pääasiassa he nauttivat luksuksesta ja niin monista elämän nautinnoista kuin mahdollista. Itsekuri ei kuulu heidän sanavarastoonsa!

Kuu sekstiili tai kolmio Venus (Moon sextile or trine Venus)
Rakastettavuus on yksi tämän aspektin selkeimmistä ominaisuuksista. Heissä on jotain pehmeää ja joustavaa ja heidän luontainen charminsa on päivän selvää. Mielikuvitusrikkaina ja sympaattisina he ovat loistavia sovittelijoita ja väliin menijöitä. He ovat erittäin tietoisia tarpeestaan parisuhteeseen ja intiimiyteen. He rakastavat ja kunnioittavat feminiiniseksi luokiteltavia asioita ja piirteitä riippumatta siitä, ovatko he itse miehiä vai naisia. Tästä johtuen tämän aspektin miehet ovat usein suosittuja naisten keskuudessa ja he tuntuvat olevan kosketuksissa omaan pehmeään, sympaattiseen puoleensa ilman, että he menettäisivät pisaraakaan maskuliinisuudestaan. Ihmiset arvostavat molempia sukupuolia heidän hellän sydämensä ja ystävällisen, diplomaattisen asenteensa vuoksi.  
Jos tähän aspektiin ei osu raskauttavia tekijöitä, tämä aspekti tietää yleensä suosiota ja menestystä. Vaikka tämä aspekti liitetään yleensä onneen raha- ja rakkausasioissa, se on onnekas asetelma myös sisäistä rauhaa ja positiivista energiaa ajatellen, jotka luovat elämään ilahduttavia tilanteita. Varjopuolena tämä aspekti tahtoo olla liiaksikin tyytyväinen itseensä, patalaiska ja liian keskittynyt elämän ”nautintoihin”. Jos aspektia ei haasteta, ajautuvat sen alaisuudessa elävät henkilöt luottamaan liiaksi omaan charmiinsa ja uskomaan, että asiat tarjoillaan heille aina hopealautasilta eväänsäkään väräyttämättä. Tästä huolimatta he ovat usein rauhantekijöitä, joilla on erityinen kyky auttaa ja parantaa muita.
Kolmio on näistä dynaamisin. Sekstiili voi ottaa ominaisuutensa käyttöön niin tarvittaessa, kun kolmio ilmentää niitä luontaisesti koko ajan.
« Viimeksi muokattu: 24.06.2011 02:50:53 kirjoittanut AthaMaarit » tallennettu
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328Profiili
« Vastaus #1 : 24.06.2011 02:01:11 »

KUU MARS ASPEKTIT

Kuu yhtymä Mars (Moon conjunct Mars)

Tämän aspektin ihmisten tunne-elämä on eloisaa ja jännittävää. He pystyvät kirjaimellisesti tuntemaan lämpöä. He ovat kuumaverisiä, intohimoisia ja seksuaalisia. Monella on kiitettävä määrä energiaa ja lähtö kuopat on ehditty kaivaa valmiiksi ennen muita. He ovat rohkeita ja spontaaneja. Heillä on tarvetta todistella itseään ja suorittaa, joka saattaa ulottua työn pariin saakka, mutta yksistään se viittaa jatkuvasti suojassa olevaan luonteeseen, joka ei pysty rauhoittumaan. He saattavat myös töksäytellä ja olla turhan suoraviivaisia. Vaikka he ovatkin valmiita puolustamaan rakkaitaan, he eivät ole erityisen sympaattisia. He puolustavat ”heikkoja”, mutta ovat tunteellisesti liian yli-innostuvia, itsekeskeisiä ja äkkipikaisia, jotta heitä voisi nimittää herttaisiksi ja sympaattisiksi! He arvostavat henkilökohtaista vapautta. Rutiinit tylsistyttävät heitä ja he ovat jatkuvasti etsimässä jotakin jännittävää. He reagoivat salaman nopeudella ärsykkeisiin ja ovat fyysisesti sinnikkäitä. He tulistuvat nopeasti, mutta leppyvätkin yhtä äkkiä. Heidän sisällään elää raaka ja kesytön intohimo.

Kuu neliö tai oppositio Mars (Moon square or opposition Mars)

Nämä henkilöt ovat varhaiskypsiä, eloisia ja intohimoisia. He etsivät mieltä kiihottavaa jännitystä elämässään. Vaikka he usein esittävätkin kovaa ja rohkeaa, heidän nahkansa ei ole läheskään niin paksu mitä he uskottelevat sinulle. He nostavat suojamuurinsa pystyyn, koska heitä vaivaavat tunteiden herkkä haavoittuvaisuus ja innokas luonne. Levottomuus on tyypillistä, etenkin kun heitä tympivät rutiinit. He ärsyyntyvät, jos elämä on ”liian helppoa”. Heitä ympäröi kihisevä energia ja tästä syystä he ajautuvat usein ristiriitatilanteisiin. Oppositiossa tämä ominaisuudet eletään ihmissuhteiden kautta. Intohimo on kesyttämätöntä, etenkin nuoruudessa.
Jos he pystyvät kanavoimaan ylitse pursuavan energiansa urheiluun tai muuhun kilpailulliseen aktiviteettiin, hyvä. Vaikka he voivatkin olla rakastettavia ja kiinnostavia, muut tuntuvat aina aistivan heidän rajansa. Heidän suorasukaisuutensa voi olla sekä ihailtavaa että hyökkäävää, riippuen yleisöstä. Heillä on tarve tehdä lähtemätön vaikutus muihin. Jotkut heistä ovat liiankin innokkaita tässä ilmentäen itseään itsekeskeisinä ja vaikeasti hyväksyttävinä henkilöinä. Kärsivällisyys ei todellakaan ole heidän hyveensä! Heidän vastauksensa ovat nopeita ja he ovat intohimoisia ja rohkeita ihmisiä, vaikka heidän energiansa saattaakin ajoittain lennähtää purkauksissa taivaan tuuliin.


Kuu sekstiili tai kolmio Mars (Moon sextile or trine Mars)
Tämän harmonisen aspektin ihmiset ovat intohimoisia elämän rakastajia. Vaikka heidän tunteensa ovatkin vahvoja ja leimahtavat välittömästi, he ovat usein kuitenkin tunteidensa herroja ja pystyvät kanavoimaan energiansa oikein. He ovat seksuaalisia, jotka eivät kuitenkaan anna seksuaalisten himojensa hämärtää itseään. Koska he omaavat vahvat tunteet ja kykenevät kanavoimaan niitä luovasti, he eivät yleensäkään ymmärrä tunteen puuskissa tehtyjä negatiivisia tekoja, käyttäytymistä tai henkilöitä, jotka eivät ole tunteidensa herroja. He ovat avoimia, hyväksyviä ja luonnollisia seksuaalisessa ilmaisussaan. He tarvitsevat emotionaalista yhteenkuuluvuuden tunnetta muiden kautta tunteakseen olonsa kokonaiseksi. He rakastavat urheilua tai ovat taitavia urheilussa, mutta muut kartan tekijät vaikuttavat siihen miten tämä ilmenee.
Kolmio on näistä dynaamisin. Sekstiili voi ottaa ominaisuutensa käyttöön niin tarvittaessa, kun kolmio ilmentää niitä luontaisesti koko ajan.


KUU JUPITER ASPEKTIT

Kuu yhtymä Jupiter (Moon conjunct Jupiter)

Avokätisyys on tämän aspektin ihmisille ominaisinta. He ovat aina valmiita nauramaan, antavat helposti anteeksi ja ovat lämminsydämisiä. Jupiter tarjoaa kuun edustamille tunteille perspektiiviä, joten tämän aspektin persoonat pystyvät järkeilemään itsensä pois masennuksesta, huonoista tunteista ja niin edelleen. Tämä perspektiivi antaa heille mahdollisuuden ymmärtää myös muita erittäin hyvin.  He ovat vieraanvaraisia, ystävällisiä ja anteeksiantavaisia. Joskus he tosin saattavat olla tiukkoja mielipiteissään, mutta heillä on luontainen kyky erottaa oikea ja väärä toisistaan. He saattavat olla sangen kiihkeitä sen suhteen mikä on reilua, mikä ei ole reilua ja mitä muiden pitäisi tehdä asialle! Kun joku on allapäin, he rientävät paikalle ensimmäisenä tukemaan ja auttamaan. Kaikki eivät välttämättä halua tulla tämän aspektin ihmisten tukemiksi, sillä heillä on tapana järkeillä tunnetiloja, joten Kuu yhtymä Jupiter ihmiset saattavat tahtomattaan loukata muita avullaan. Heidän lämminsydäminen lähestymistapansa otetaan tosin vastaan positiivisesti.
Heillä on loistava huumorintaju, joka tekee heistä hauskaa seuraa. He ovat myös hyvin intuitiivisia. Heidän kutinansa ja aavistuksensa osuvat usein oikeaan. Tästä johtuen he voivat niittää mainetta ”onnekkaina”. Kyse ei välttämättä ole mistään meedion kyvyistä. Heillä nyt vain sattuu olemaan lähes erehtymätön silmä ja ymmärrys ihmisiin ja maailmaan liittyen. He ovat avokätisiä, jotka vastaavat muille runsain mitoin, joskus ylisuorittamiseen asti heidän yrittäessään miellyttää kaikkia muita. He ovat ajoittain jopa niin suuria hyväntekijöitä ja anteeksiantajia, että se voi ilmetä saarnaamisena. Tämä johtuu siitä, että heidän tunne-elämänsä (Kuu) kulkee käsi kädessä korkeamman mielen (Jupiter) kanssa. Jupiter on antelias ja hyväluonteinen, mutta se hallitsee myös asetelmaa oikea-väärä. Nämä ihmiset ovat mahtavia opettajia ja tavallisesti mielenkiintoisia satusetiä tai –tätejä. Heitä viehättävät voimakkaasti menneisyys, historia ja eri kulttuurit. 

Kuu neliö tai oppositio Jupiter (Moon square or opposition Jupiter)
Jupiterin hyväntekijän ominaisuudet tulevat esiin tässä aspektissa, mutta eivät aina aivan toivotulla tavalla. Nämä ihmiset tahtovat nähdä muissa pelkkää hyvää, antavat erittäin nopeasti anteeksi ja hyväksyvät toiset. Heidän suuri sydämisyytensä voi mennä ajoittain turhan pitkälle. He saattavat luvata enemmän mihin pystyvät ja vaikka muut ymmärtävätkin heidän tarkoittavan hyvää, he saattavat niittää pikapikaa mainetta epäluotettavina tai vastuuntunnottomina ihmisinä.
Joissakin tapauksissa äiti tai äitihahmo on ollut liian innokas lapsen suhteen, joten tämän aspektin ihmiset janoavat koko ajan emotionaalisia kokemuksia. Sisäinen levottomuus voi olla vaikeaa tyydytettävä. Jos heidän äitinsä on ollut ylisuojeleva lastaan kohtaan – mikä usein on normaalia tälle aspektille – saattavat he kasvaa tuntien, että heidän pitäisi suojella muita tai olla itse suojeltuna ja hemmoteltuna. Jopa aikuisuudessa voi ilmetä taipumusta laiskuuteen ja siihen, että he odottavat muilta valmista tekemättä itse mitään asian eteen. He saattavat saada ideoita, jotka eivät ole erityisen kannattavia, ja uskoa niihin täysin, jättäen ne kuitenkin puolitiehen ja rynnäten kohti seuraavaa neron leimausta. He saattavat myös liioitella tunteitaan. Joskus he saattavat olla pää pilvissä tunteineen, kehitellen mielessään jotain täysin epärealistista, ja kun totuus iskee vasten kasvoja, on alamäki jyrkkä. Heidän olisikin hyvä oppia hillitsemään innostumistaan realismilla ja päättelyllä, jotta tällaiset ylämäki-alamäki kierteet voitaisiin välttää, eivätkä he kuluttaisi energiaansa turhaa moiseen huopaamiseen ja soutamiseen. He ovat humoristeja, joilla on hyvä sydän ja he ovat tavallisesti avokätisiä.

Kuu sekstiili tai kolmio Jupiter (Moon sextile or trine Jupiter)
Tämän aspektin ihmiset ovat miellyttävän tasapainoisia, koska heidän sisäinen tietoisuutensa harmoniasta ja tunteista kulkevat käsi kädessä. He ovat optimisteja – realistisuuden rajoissa – joka tekee heistä onnekkaita. He pystyvät näkemään tunteensa oikein, joka ei hyödytä vain heitä itseään, vaan he pystyvät auttamaan myös muita. He ovat erittäin avaramielisiä. He ovat lämpimiä ja hauskoja, sillä heillä on tapana pystyä löytämään huumoria nopeasti pienistäkin asioista. Syvällä itsessään he uskovat hyvyyteen, joka elää kaikissa ihmisissä ja elämässä ylipäätään, ja tämä uskomus ja heidän asenteensa auttavat heitä luomaan elämäänsä positiivisia tilanteita ja solmimaan hyviä suhteita. Yksi heidän parhaimmista ominaisuuksistaan on suvaitsevaisuus. He eivät tavallisesti ota elämää turhan vakavasti vaan ymmärtävät, että elämän tarkoitus on pitää hauskaa. Heidän sisäiset kutinansa pitävät usein paikkaansa.   
Kolmio on näistä dynaamisin. Sekstiili voi ottaa ominaisuutensa käyttöön niin tarvittaessa, kun kolmio ilmentää niitä luontaisesti koko ajan.
tallennettu
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328Profiili
« Vastaus #2 : 24.06.2011 02:02:19 »

KUU SATURNUS ASPEKTIT

Kuu yhtymä Saturnus (Moon conjunct Saturn)

Nämä ihmiset ovat varovaisia ja suojautuvat helposti muilta. Kyse on itsesuojelusta, sillä he ovat erittäin herkkiä. Heidän kurillinen luonteensa saatetaan ymmärtää väärin kylmyytenä. He asennoituvat tunnemaailman pyörteitä kohtaan asiallisen kylmän viileästi. Todellisuudessa he ovat herkkiä sieluja, jotka pelkäävät torjutuksi tulemista. Jotkut ilmentävät itseään ulospäin kylmänä viilipyttynä, joka saa muut uskomaan ettei heitä tarvitsisi rakastaa tai hoitaa, johtuen yksinkertaisesti siitä, että ovat vaisuja elämän perustarpeidensa ilmaisemisessa. Jos he eivät ole varovaisia, tämä kylmän viileys täyttää tehtävänsä ja he todellakin jäävät ilman rakkautta ja hoivaa. Heidän välitön reaktionsa on pitää toiset käsivarren mitan päässä itsestään ja muut saattavat kokea hankalaksi käden kurottamisen heitä kohti.
Heidän tunteellinen pidättyväisyytensä ja kyky irrottaa itsensä tunteista voivat auttaa heitä etenemään urallaan. Muut aistivat heidän käytännöllisyytensä ja vastuuntuntonsa.
Heillä on tapana ottaa elämä (ja itsensä!) liian vakavasti. Koko elämänsä aikana he saattavat tuntea luontaista vetoa heitä vanhempiin henkilöihin, varsinkin nuoruudessaan. Jos he eivät ole varovaisia heille saattaa kehittyä ajoittain sangen negatiivinen näkemys elämästä sekä tunne siitä, että heidän kohtalonaan on kärsiä tunnetasolla. Tällainen asenne tulisi pyrkiä välttämään keinolla millä hyvänsä, koska meillä on tapana saada elämältämme tasan sitä, mitä siltä odotamme! Jotkut heistä saattavat olla mieltyneitä hankaliin parisuhteisiin tai haasteellisiin tilanteisiin, joka saa heidän tuntemaan ”elävänsä”. Heidän tulisi pyrkiä välttämään syyllisyyttä tunteiden kokemisesta ja tunteista nauttimisesta. Pelko saattaa pidätellä heitä elämässään liikaa, jolloin iso osa elämästä jää elämättä ja kokematta. Kun he sallivat itsensä saada muilta hoivaa ja huolenpitoa, heidän sisäinen äänensä huutaa, ettei huomio ole pyyteetöntä, kestävää tai sitä ei ole tarpeeksi! Joskus heistä tuntuu siltä, että on helpompi vetäytyä syrjään kuin ottaa riskiä tunteiden saralla tai päästää toisia liian lähelle.
Tavallisesti tämän aspektin ihmisillä on jollain tapaa outo lapsuus ja heistä tulee tapojensa orjia aikuisina. Heidän auransa huokuu luotettavuutta. Jotkut ovat hyvinkin hauskoja ja omaavat sarkastisen huumorintajun. He ovat enemmän kuin hyviä pitämään itsensä tyynenä tilanteessa kuin tilanteessa. 

Kuu neliö tai oppositio Saturnus (Moon square or opposition Saturn)
Kun kuu on tässä haastavassa aspektissa, on henkilön opittava luottamaan muihin enemmän. Pelko estää heitä nauttimasta täysin henkilökohtaisista suhteista ja se saa heidät ilmaisemaan itseään ajoittain täysin tunteettomasti. Jos he antautuvat toisen hoivalle ja huomiolle sisäinen ääni varoittaa, ettei se ole aitoa, kestävää tai riittävää!  He eivät välttämättä halua olla vanhempia, mutta kun lapsia siunaantuu, he eivät suhtaudu vastuuseensa kevyesti.
Tunteellinen vähäpuheisuus on tämän aspektin pääteema. Monelle heistä asetettiin lapsena kasa ehtoja rakkauden saamiseksi, joten he odottavat samaa myös aikuisina. Heidän mieltään myrkyttävät epäilykset, eivät vain itseä vaan myös koko elämää kohtaan. Negatiivisten tilanteiden ja vaikeuksien odottaminen luo niitä yksilön elämään ja heidän auransa suorastaan hehkuu ”kerjään ongelmia”-energiaa. Heidän täytyy tehdä kovasti töitä positiivisen ajattelun eteen, jotta he pystyisivät odottamaan elämältä enemmän hyvää. Ironisesti useat vaikeasti aspektoituneen Saturnuksen syntymäkartalleen saaneet voivat olla sarkastisia, skeptisiä ja välinpitämättömiä. Tämä on puolustusmekanismi, jonka tarkoituksena on suojata heitä elämän raakuudelta.
On erittäin, erittäin todennäköistä, että he tuntevat itsensä laiminlyödyiksi, koska he odottavat sitä jo valmiiksi ja elämähän antaa meille sitä, mitä me siltä odotamme. Tämä noidankehä voidaan rikkoa vain, kun sen aiheuttama negatiivisten ajatusten ja asenteiden kehä saadaan rikotuksi. Käsitysten ja odotusten säätäminen on avain tekijä tämän kehän rikkomisessa. Muussa tapauksessa tämän aspektin ihmiset elävät elämäänsä kokien jääneensä paitsi kaikesta – vetäen puoleensa lisää tilanteita, joka saa heidät tuntemaan itsensä entistä onnettomaksi ja tyytymättömämmäksi. 

Kuu sekstiili tai kolmio Saturnus (Moon sextile or trine Saturn)
Tälle aspektille on helppoa pysyä rauhallisena haastavissa tilanteissa. Pystyt pitämään jalat maassa vaikka muut ympärilläsi olisivatkin peloissaan tai kärsimättömiä, ja sinua kunnioitetaankin tästä kyvystäsi johtuen. Tämän aspektin ihmisten antennit ottavat varovaisuuden, vastuun ja kohtuullisuuden signaaleja. Heidän tapansa ovat yksinkertaisia ja kohtuullisia ja tämä tulee sinulta niin luonnostaan, että et välttämättä ymmärrä heitä, jotka eivät ole samanlaisia kuin sinä: järjestäytyneitä, kurillisia ja maadoittuneita.
Kolmio-ihmiset tekevät sen minkä kokevat oikeaksi välittämättä muiden mielipiteistä. Mutta, muiden mielipiteet rekisteröityvät mieleesi ja määrittelevät osaltaan sen, mitä teet. Olet aikaansaava, työteliäs ja kurillinen päivittäisissä rutiineissasi. Tämä johtaa usein itsensä uhraamiseen ilman kiitosta. Olet taitavat, mutta itseriittoinen ja itsevarma ja pyrit kulkemaan pitkin kaitaa polkua ja tasan sen keskellä. Tällainen konservatismi suojelee sinua suurilta suunnanotoilta, joten en välttämättä saa paljoa aikaiseksi, mutta olet tuottelias aina, kun sinut palkitaan vaivannäöstäsi.
Kolmio on näistä dynaamisin. Sekstiili voi ottaa ominaisuutensa käyttöön niin tarvittaessa, kun kolmio ilmentää niitä luontaisesti koko ajan.

tallennettu
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328Profiili
« Vastaus #3 : 24.06.2011 02:03:34 »

KUU URANUS ASPEKTIT

Kuu yhtymä Uranus (Moon conjunct Uranus)

Sinulla on itsenäinen peruspohja ja vastustat sitä, että muut yrittävät luokitella sinua. Perhe-, ystävyys- ja parisuhdekuvioissa sinua viehättävät perinteiset mallit, joita toteutat itsekin. Emotionaalinen energiatasosi vaihtelee laidasta laitaan, joten yhtenä päivänä saatat olla sosiaalinen, ystävällinen ja tehokkaaksi, mutta toisena päivänä tunnet olosi saamattomaksi, riippuvaiseksi ja hiljaiseksi. Käyttäytymiskaavasi ovat nopeasti vaihtelevia ja epäjohdonmukaisia, jotka tulevat esiin erityisesti ollessasi perheesi tai läheisten ystäviesi seurassa. Kaipaat tilaa, vapautta ja tilanteita, jotka sallivat sinun olla spontaani. Rutiinit tylsistyttävät sinua, erityisesti kodinhoitoon liittyvät. Sinun on päästävä vähän sekoittamaan pakkaa, jottet muuttuisi levottomaksi ja tyytymättömäksi – saatat esimerkiksi vaihtaa suunnitelmiasi joka päivä. Vanhempana pyrit luomaan itsesi ja lastesi välille vapaan ja avoimen ilmapiirin. Sinulla saattaa olla pelkoja liittyen toisten päästämiseen liian lähelle tai liialliseen kiintymiseen. Et välitä tiukoista ja muodollisista tilanteista, vaan pyrit piristämään jämähtäneitä tilanteita tavalla tai toisella. Saatat joskus iskeä lusikkasi soppaan ihan vain huviksesi tai shokeerataksesi muita. Perinteitä vastaan kapinointi tulee sinulta luonnostaan, mutta sinun on hyvä varoa, ettet muutu liian vastuuntunnottomaksi tai sydämettömäksi. Olet humoristinen ja spontaani persoona, joka pistää asioihin liikettä.
Sinulla on epätavallisia ja originaaleja tapoja toteuttaa ideoitasi. Joskus ajoitus ideoittesi toteutukseen on puolellasi ja joskus taas ei. Aaltomainen tapasi ilmaista itseäsi voi olla muiden mielestä edesvastuutonta ja välinpitämätöntä huuhailua, joten muista, että sinun on hyvä pitää toiset ajan tasalla ideoistasi. Spontaanisuutesi ja luovuutesi antavat sinulle ja toiminnallesi jännittävällä tavalla huolettoman leiman. Saatat kokea suuria määriä emotionaalista jännitystä, joten sinulle tekisi hyvää oppia rentoutumaan. Se, tosin, on kohdallasi helpommin sanottu kuin tehty.  
Vaihtoehtoinen Karminen Luento kuvailee tätä aspektia näin: Menneessä elämässäsi sinulla on saattanut rauhan ja pysyvyyden kausista huolimatta olla tilanteita, jotka ovat pakottaneet sinut jättämään taaksesi turvallisuuden sekä entisen elämäsi. Kotielämäsi on voinut olla häiriintynyttä, josta syystä kokemuksesi ja ajatuksesi siitä, mitä ”perhe” tarkoittaa, on muuttunut radikaalisti. On mahdollista, että olet osallistunut vallankumoukselliseen toimintaan, tai ollut muuten toimissasi tai ammatissasi henkilö, jonka toimintatavat, katsantokannat ja elämäntapa ovat olleet vääriä kyseisen yhteiskunnan ja kulttuurin mittapuulla, pääasiassa uskonnollisista syistä. Näin ollen kapinakumppaneistasi ja heistä, jotka ovat ymmärtäneet sinua eniten, on muodostunut sinulle todellinen perheesi.  
Kaikki edellä mainittu saattaa vaikuttaa nykyiseen elämääsi useilla eri tavoilla: sisälläsi voi velloa syvä levottomuus tai halu irtaantua kokonaan menneisyydestäsi, saatat potea pelkoa siitä, että matto repäistään jalkojesi alta milloin tahansa, voit olla emotionaalisesti impulsiivinen tai kaipaat aina jotain uutta ja jännittävää, jonka kustannuksella olet valmis päästämään irti kaikesta tutusta ja turvallisesta. On hyväksi, jos opit jäsentelemään ideoitasi ja epätavallisia mielenkiinnonkohteitasi ilman, että koko hieno ideasi vesittyy. Muussa tapauksessa voit, kuten sanonta kuuluu, ”heittää lapsen pesuveden mukana ulos”.
Naisen Astrologinen profiili-tulkinta sanoo tästä aspektista näin: Saatat tuntea olevasi jatkuvasti tunteiden vuoristoradassa. Kun mennään kovaa ja korkealta, silloin tosiaan myös mennään kovaa ja korkealta, mutta vastaavasti taas emotionaaliset matalikot ovat sitten todellakin upottavia ja pohjattomia suonsilmäkkeitä! Hormonaalinen kiertosi voi olla hyvin radikaali, joten on suositeltavaa, että etsisit luonnonmukaisia hoitokeinoja pahoihin kuukautisoireisiisi ja/tai kuukautisia edeltävään jännitysoireyhtymääsi. Tarkasta, että saat ruokavaliostasi tarpeeksi ravinteita! Olet itsenäinen nainen ja itsenäisyytesi ei saa sinua astumaan perinteisen naisen rooliin. Tästä johtuen voit olla ihan tahtomattasi uusien polkujen näyttäjä muille naisille.

Kuu neliö tai opposition Uranus (Moon square or opposition Uranus)
Tämän aspektin ihmiset opiskelevat kaksinaisuutta. Vaikka he ovatkin osaltaan kykeneviä täyttämään läheisyyden, tuen ja intiimiyden tarpeensa, toinen osa heistä kapinoi tätä vastaan. He tuntevat olonsa tukahdetuiksi, estellyiksi ja epämukaviksi tällaisten riippuvuuden tunteiden kanssa. Kuitenkin, kun heidät jätetään tunnetasolla yksin, he tuntevat olonsa syrjääntyönnetyiksi. He alkavat kaivata läheisyyttä ja intiimiyttä. Usein he pitävät muut tunnetasolla käsivarren mitan päässä itsestään, mutta kamppailevat samaan aikaan emotionaalisen itsenäisyytensä kanssa.    
Päivittäiset rutiinit eivät sovi heille. Heillä on tapana hiukan hämmentää asioita, jotta he tuntisivat olonsa luoviksi ja emotionaalisesti elinvoimaiksiki. Tuloksena on epäjohdonmukaisuutta ja jonkin tasoinen epätasapaino kotielämässä on taattua. Heidän kanssaan eläminen voi olla totaalista painajaista systemaattisille ja organisoiville ihmisille!
He halveksivat tunteiden teeskentelyä, sillä he itse ovat aitoja ilmaisussaan, joskin tämä tapahtuu vain ”ajoittain”. Jos he eivät ”tunne” jotain tiettyä tunnetta, he eivät myöskään toimi kuin tuntisivat sen. Heitä on ajoittain vaikeaa saada vastuuseen, koska joutuessaan emotionaalisesti tiukkaan tilanteeseen, he tuntevat olonsa nurkkaan ahdistetuiksi. Älä ota tätä henkilökohtaisesti, sillä he eivät kapinoi sinun aikataulujasi vastaan, vaan myös omiaan vastaan! Itse asiassa heille on erittäin vaikeaa elää jonkin tietyn kaavan ja aikataulun mukaan, vaikka se olisikin heidän itsensä laatima.
He seuraavat omaa sisäistä ääntään sekä ”sisäisiä kutinoitaan” ihailtavalla tavalla. He ovatkin tavallisesti ylpeitä omien tunteidensa rehellisyydestä. Tämä saattaa tosin olla ajoittain muille vaikea pala purtavaksi. Joskus heitä voidaan syyttää tästä timantinkovasta rehellisyydestä johtuen itsekkäiksi, vaikka he eivät näekään asiaa niin. He ovat luovia ihmisiä, joskin luovuuden puuskat menevät ja tulevat aaltoina. Kun Uranus on astrologisella kartalla vahvassa yhteydessä henkilökohtaiseen planeettaan, muut huomaavat tällaisen aaltomaisen energianliikkeen – tämän aspektin ihmiset kun elävät intuitionsa mukaan. Uranus intuitio ei ole samanlaista kuin Neptunus intuitio. Se on itsekeskeisempää ja toimii yksilön todellisen minuuden kanssa.
Useimmiten tämän aspektin persoonilla on ollut erikoinen lapsuus. Heille on ehkä annettu epätavanomaisen paljon vapautta lapsuudessa, tai sitten heitä on rajoitettu voimakkaasti. Oli miten oli, he vaativat tietyn määrän henkilökohtaista vapautta aikuisina. Heidän kokemuksensa äidistä tai äitihahmosta on myös voinut olla aaltoileva – huolenpitoa tulee ajoittain, ei koko ajan.  
He vetävät puoleensa muutoksia ja keskeytyksiä kotielämäänsä. He eivät välttämättä nauti tästä, mutta jos näin on, heidän on tarkasteltava omaa elämäänsä lähemmin. Mieti henkilöä, joka ajattelee itsekseen ”hei, elämästäni on tullut rutiinia – suorastaan tylsistyttävää” ja pian tämän jälkeen hänen elämänsä ottaakin terävän käännöksen uuteen suuntaan – usein kriisinä. Kriisi, jonka kourissa tämä henkilö nyt elää, ei vaikuta sellaiselta muutokselta, jota hän toivoi. Kuitenkin, tämän vaikean aspektin perusenerginen tarve on tarve kokea emotionaalista jännitystä. Saatamme elää ja toteuttaa tätä jopa huomaamattamme. Jos emme tunnusta sen olemassaoloa, saatamme vetää puoleemme vain ei-toivottuja ja kriisejä sisältäviä emotionaalisia kokemuksia. On vaikeaa tietää ottaako tämä aspekti muutokset avosylin vastaan (he muuttavat usein, järjestelevät kotiaan uusiksi, pyöräyttävät kotirutiinit uusiksi ja niin edelleen) vai vastustaako se niitä kovakalloisesti. Yksi asia on kuitenkin varmaa: tämän aspektin onnellisimmat ihmiset tunnistavat tarpeensa saada tehdä asiat toisin ottamalla samalla huomioon perheensä ja kotielämänsä.
Naisen Astrologinen profiili-tulkinta sanoo tästä aspektista näin: Tämä aspekti antaa suuren määrän ennalta-arvaamattomuutta ja tarvetta itsenäisyyteen emotionaalisella puolellasi. Tarvitset jännitystä, muutosta ja ravistelua, mutta siedät jollain tasolla rutiineja ilman, että elämäsi menee siitä piloille. Tunnet ehkä olosi kaikkein mukavimmaksi saadessasi olla itsenäinen sen sijaan, että sinun pitäisi noudattaa tiettyjä aikatauluja, olla tietyssä roolissa tai täyttää tiettyjä vaatimuksia. Itsenäisenä naisena siedät kuitenkin tietynlaista sitoutuneisuutta. Jos sinun odotetaan tai vaaditaan tekevän jotain, saatat tehdä sen ihan vain kapinahengen nimissä! Olethan sinä yksilö! Kartallasi voi olla planeetta-asetelmia, jotka antavat sinulle keskittyneisyyttä ja tasaisuutta elämääsi, mutta tämä aspekti ihan itsenään voi sotkea jopa kaikkein tarkimmin tehdyt suunnitelmatkin! Sielusi syvimmissä syövereissä huudat julki tarvettasi tulla hyväksytyksi täysin pyyteettlmästi Sellaisena Kuin Olet. Tämän hyväksynnän on tultava ensin itsestäsi Itseäsi kohtaan.
Tämä aspekti voi aiheuttaa normaalia suurempaa hormonaalista heilahtelua, joka saattaa ilmetä tunteiden vaihteluna laidasta laitaan. Läheisesi kyllä huomaavat hormonaaliset heilahtelusi tunteidesi kautta. Saatat tai et saata valita äitiyttä elämääsi ja olet ehkä kaikkein omimillasi ei-perinteisessä parisuhteessa. Pitääksesi parisuhteesi kasassa tarvitset paljon omaa tilaa ja aikaa. Ja, voidaksesi olla juuri niin hellä äiti kuin haluat, sinun on opittava kehittämään tukea antava suhde lapseesi, joka sisältää tietynlaista johdonmukaisuutta. Saatat tulla toimeen paremmin teini-ikää lähestyvien tai teini-ikäisten lasten kuin pikkulasten kanssa.

Kuu sekstiili tai kolmio Uranus (Moon sextile or trine Uranus)

Haluat elää avointa ja hyväksyvää elämää, joten kohtaat toiset rehellisesti “sellaisina kuin he ovat”, hyväksyen lähes kaiken ja tuntien kiintymystä eritoten kaikkea epätavallista kohtaan. Vanhempana olet todennäköisesti avoin lapsesi kanssa ja rohkaiset heitä olemaan avoimia sinua kohtaan. Haluat olla heille ystävä. Oikeastaan olet samanlainen kaikkien muidenkin kanssa – kohtelet heitä tasavertaisina itsesi kanssa riippumatta heidän asemastaan tai statuksestaan. Inhoat jäykistelyä, draamailua ja esittämistä ja useimmiten sanot tai teet jotain, joka saa jään murtumaan. Olet spontani, hauska, tarkkanäköinen ja hieman omalaatuinen.
Sekstiilinä toimit uniikisti ja olet ajatustasolla kokeileva. Olet humanitääri ja keskityt vapauteen tavassasi tutkia elämää. Sinulla on kyky parantaa ja kohentaa ympäristöäsi.
Kolmiona astelet rohkein askelin kohti mitä tahansa ongelmaa, joka vaati ratkaisua. Tämä antaa tietyn säväyksen persoonaasi, jota muut sekä rakastavat että kunnioittavat. Tiedät kuinka päivittäisistä asioista voi tehdä jännittäviä, sillä haluat rutiinienkin hoituvan hauskasti.
Kolmio on näistä dynaamisin. Sekstiili voi ottaa ominaisuutensa käyttöön niin tarvittaessa, kun kolmio ilmentää niitä luontaisesti koko ajan.
tallennettu
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328Profiili
« Vastaus #4 : 24.06.2011 02:05:29 »

KUU NEPTUNUS ASPEKTIT

Kuu yhtymä Neptunus (Moon conjunct Neptune)

Tätä aspektia hallitsee laaja mielikuvitus. Se miten tätä ominaisuutta käytetään riippuu muista aspekteista sekä yksilön kehitystasosta. Vaikealla kartalla yliherkkyys, riippuvaisuus, itsesääli, vastuuntunnottomuus, eskapismi ja irrationaaliset pelot ovat mahdollisia. Kuitenkin, suurin osa ihmisistä, joilla on tämä aspekti, eivät ilmennä näitä ominaisuuksia tai ne eivät ole pitkäkestoisia ja jatkuvia.
Heillä on vahva tarve tuoda mielikuvitustaan esiin luovalla tavalla. Intuitiivisina unelmoijana he elävät inspiraatiosta. He tahtovat olla kosketuksissa johonkin itseään korkeampaan – noustakseen arkisen yläpuolelle. Tämä ajatus on heillä erittäin vahvana, mutta se saattaa aiheuttaa myös ikäviä maan päälle takaisin tipahtelemisia. He tarttuvat herkästi johonkin fantasiaan, tunteeseen tai inspiraatioon, mutta nostavat sen sellaisiin sfääreihin, että pudotus tulee olemaan kova.
He elävät tunteiden maailmassa ja ovat herkkiä virheille. He tuntevat olonsa ekstaasisen onnelliseksi sekä elämän tuskan riepomiksi, vaikkakin nämä molemmat tunnetilat ovat yksityisiä eivätkä näe useinkaan pinnalle. He haluavat uskoa siihen, että ihmiset ovat rehellisiä, ystävällisiä, jaloja, hyväsydämisiä ja he poimivat jokaisen pienen vihjeen, joka saattaisi viitata edes vähän tähän. Toisin sanoen, he löytävät ihmisistä suuret määrät hyvää. He ovat hyväksyviä ja he saavat läheisensä tuntemaan olonsa vapautuneiksi seurassaan. Kuitenkin, mitä läheisempi olet tämän aspektin ihmisen kanssa sen todennäköisemmin huomaat, miten helppoa heidän unelmakuplansa on puhkaista.  Tunteellisesti heitä voi olla vaikeaa haastaa. He eivät yleensäkään jaottele ihmisiä ja heille voi tuottaa vaikeuksia tehdä tiukkoja päätöksiä tai laukoa kivenkovia mielipiteitä. He tekevät kaikkensa ollakseen vahingoittamatta rakkaimpiaan.
He tarvitsevat yleensä paljon ”matalaa profiilin” aikaa, sillä he ovat herkkiä kaikenlaisille sekaville energioille. He eivät pysty kohtaamaan stressiä mitenkään erityisen hyvin ja vaikeissa tilanteissa he pakenevat haavemaailmoihinsa. 
He etsivät jatkuvasti emotionaalista täyttymystä, jonka he havaitsevat vaikeaksi täyttää kokonaan. Täyttymyksen saavuttamiseen apuna toimii heidän luovuutensa.
Vaihtoehtoinen Karminen Luento sanoo tästä aspektista näin:  Olet kehittänyt kykyäsi olla empaattinen useamassa elämässä. Olet psyykkisesti avoin ja kykenevä ”virittäytymään” sille, mitä muut tuntevat. Tämä on lahja, mutta se voi tehdä sinusta herkän sekä haavoittuvaisen ympäristöstäsi tuleville ärsykkeille. Imet tiedostamattasi itseesi psyykkisen energian ja tunteet ympäristöstäsi ja muista ihmisistä, jopa siinä määrin, että sinun voi olla vaikeaa määritellä mitkä tuntemuksistasi ovat omiasi ja mitkä muista imettyjä. Olet tästä johtuen herkkä manipuloinnille, varsinkin säälin kautta. Jos annat muiden ihmiset imeä itseäsi kuiviin tunteellisesti, taloudellisesti tai jopa psyykkisesti aiheutat vain ongelmia itsellesi. Toisaalta, jos et itse ole tasapainossa, voit kehittää itsellesi yliherkkyyden kemikaaleille, saasteille, lääkeaineille, äänille, stressille ja erimielisyyksille. Otat kaiken vastaan sen sijaan, että vastustaisit tai vetäisit rajat. Sinulla kun on pehmeät, rikottavissa olevat rajat. Kun ajaudut epätasapainoon, reagoit hyvin hienovaraisiin hoitomuotoihin tai energioihin, jotka tasapainottavat sinut. Kaunis musiikki parantaa sinua, mutta sinulle sopivat hyvin myös aromaterapia, väriterapia tai ihan vain veden ääressä oleilu.
Sinun on hyvä vetäytyä ajoittain myös uudistamaan itseäsi. Vieraile henkisissä retriiteissä tai pyhätöissä, käyskentele luonnossa – tarvitset näitä ajoittain. Sinulla on valtava tarve paeta tai karata maailmasta.  On kuin osa sinusta muistaisi kauniimman, idyllisemmän ja rauhallisemman maailman ja tämä osa kaipaisi sinne takaisin. Meditaatio ja henkiset harjoitukset voivat auttaa sinua tämän yhteyden tarpeen saavuttamisessa; alkoholi, huumeet tai muut eskapistiset menetelmät voivat olla negatiivisia (tai hyödyttömiä) halussasi saavuttaa rauha tai autuus.

Kuu neliö tai oppositio Neptunus (Moon square or opposition Neptune)
Koska nämä ihmiset ovat luonteeltaan suuria taivaanrannan maalareita, heidän on helppoa jysähtää maahan. Toisaalta taas heidän on aivan yhtä helppoa inspiroitua uudelleen. Lopputuloksena on tunteiden vuoristorata. He janoavat tunteellista inspiraatioa ja täyttymystä, mutta voivat olla kuin pohjattomia kaivoja. Tai, heidän toiveensa ovat liian suuria ja epärealistisia ja riippumatta siitä mitä se heille maksaa he jatkavat tämän toiveen toteuttamista – vaikka se olisikin sulaa hulluutta. Joskus he tuntevat olevansa tunteidensa armoilla ja silti heidän on vaikeaa todella ymmärtää tai määritelmä omia tunteitaan.
Tämä asetelma aiheuttaa suurta sielunjanoa, mutta samaan aikaan yksilöt tuntevat ylitsepääsemätöntä tyhjyyttä, jota on vaikeaa määritellä. He etsivät pyyteetöntä rakkautta – saadakseen ja jakaakseen sitä. Silti, heidän luottamuksensa toisia kohtaan on suuri kynnyskysymys. He haluavat vain voida luottaa rakkaimpiinsa ja tehdessään niin, osa heistä alkaa epäillä, josko he luottavatkin heihin liikaa. Usein nämä ongelmat johtuvat lapsuudesta, jossa hoiva oli vain satunnaista.
He tuhlaavat paljon aikaansa tunteissa kieriskelyyn silloin, kun he seuraavat epärealistisia unelmiaan tai ihmisiä. Suhteissa heitä on vaikeaa tavoittaa intensiivisestä tunnemaailmasta huolimatta. Heidän on vaikeaa omistautua vain yhdelle polulle ja tästä syystä he harhautuvat helposti muille teille. He välttelevät ”ikäviä” aiheita ja tämä on ominaisinta tämän aspektin miehille, joskin molemmat sukupuolet välttelevät vaikeita aiheita tyyliin ”ei puhuta siitä”. Todellisuuden ja kovien faktojen kohtaaminen ovat heille vaikeita. He tahtovat koristaa menneisyyttään glamourilla tai unelmoida ideaalisesta tulevaisuudesta – nykyisyydestä he eivät osaa nauttia. Omien pelkojen toteuttaminen tunnetasolla on erittäin tavallista. He ovat myötätuntoisia sieluja, mutta jotka eivät kuitenkaan pistä lusikkaansa soppaan kovin helpolla, koska he pelkäävät joutuvansa asian viemäksi. He ovat psyykkisiä sieniä imien muiden tunteet itseensä. He ovat erittäin herkkiä emotionaalisille ”ilmavirtauksille” missä tahansa paikassa, tilanteessa tai asiassa. Joissakin tapauksessa tämän aspektin ihmiset ilmentävät Neptunusta ympäristöönsä ja vetävät näin puoleensa neptunusmaisia ihmisiä ja tilanteita. Jotkut voivat, esimerkiksi, vetää puoleensa kumppanin, joka on pakoileva, addiktoitunut, vastuuntunnoton tai haluton sitoutumaan. Epätavalliset emotionaaliset sidokset ja päähänpistot ovat erittäin tavallisia. Jossakin tapauksissa he saavat elämäänsä aikaiseksi ”skandaaleja”. Heidän voimakasta mielikuvitusta voidaan hyödyntää parhaiten luovalla ilmaisulla, sillä tämä tarjoaa heille keinon purkaa pois itsekehittelemää draamaansa. 

 
Kuu sekstiili tai kolmio Neptunus (Moon sextile or trine Neptune)
Tämän aspektin ihmisillä on suuri määrä myötätuntoa ja ymmärrystä. He ovat hengenheimolaisia musiikin kanssa. Vaikka kaikki nauttivatkin musiikista, tämän aspektin ihmiset reagoivat musiikkiin vahvasti: se parantaa, rentoutta ja kohottaa heidän sielunsa korkeuksiin. He säätävät itsensä aina automaattisesti muiden tunteisiin ja ympäristön energioihin sopiviksi. Heillä on tarve paeta mielikuvitusmaailmoihin ja heidän onkin päästävä ”muilta pakoon” ajoittain voidakseen tasapainottaa itsensä, sillä heillä on tapana olla herkkiä ympäristön energioille. Vahvat ja yllättävät ”tuntemukset” ja kutinat saattavat nujertaa heidät. Useimmiten heidän intuitionsa on oikeassa, vaikkakin heillä on vahva mielikuvitus, joka saattaa sotkeutua heidän sisäisiin tuntemuksiinsa liikaa. Tämä aspekti voi aiheuttaa laiskuutta. Tämä juontuu luonnollisesta nuoruuden herkkyydestä ja ujoudesta. Heidät on ehkä leimattu nuorina ujoiksi ja perheenjäsenet tai ystävät ovat saattaneet rynnätä apuun ”pelastamaan” heidät tilanteista, jotka ovat vaatineet rohkeutta tai tervettä aggressiivisuutta. Näin passiivisuudesta tuli hyvä ja tästä johtuen näillä ihmisillä on muita vähemmän kokemusta siitä kuinka tavoitella unelmia ja ryhtyä toimeen.
Kolmio on näistä dynaamisin. Sekstiili voi ottaa ominaisuutensa käyttöön niin tarvittaessa, kun kolmio ilmentää niitä luontaisesti koko ajan.
tallennettu
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328Profiili
« Vastaus #5 : 24.06.2011 02:06:58 »

KUU PLUTO ASPEKTIT

Kuu yhtymä Pluto (Moon conjunct Pluto)

Emotionaalinen tyydytys virtaa sisälläsi voimakkaana ja monimutkaisena. Janoat intensiivisyyttä, mutta samaan aikaan voit pelätä omaa emotionaalisuuttasi, joka johtaa sinut tuskiin ja ongelmiin pitääksesi emotionaalisen puolesi kasassa. Sivutuotteena ilmenee usein äkkipikaisuutta ja saatat huomata heiluvasi helposti erilaisten tunnepohjaisten halujen ja toiveiden välillä. Halusi yhdistyä toisen sielun kanssa on polttava, mutta samaan aikaan se pelottaa sinua.
Olet synnynnäinen psykologi ja ymmärrät kohtaamiesi ihmisten sisäisten maailmojen mielenliikkeet. Omistat emotionaaliset tuntosarvet, mutta tätä ominaisuuttasi voidaan käyttää myös sinua vastaan. Oikein käytettynä pystyt kyvylläsi parantamaan muita auttamalla heitä tulemaan tutuiksi omien motiiviensa kanssa, huomaamaan mitä he pelkäävät tai millä tavoin he tiedostamattaan sabotoivat itseään. Tällainen parannustyö voi – luonnollisestikin – alkaa vasta, kun olet tullut itse sinuiksi itsesi kanssa näiden samojen asioiden tiimoilta. Negatiivisena puolena on huomautettava, että jos epävarmuus pääsee niskasi päälle, saatat syytää samaa negatiivisuuttasi muihin. Saatat kuvitella tilanteet ja syyt asioiden takana paljon pahemmiksi ja uhkaavimmiksi mitä ne todellisuudessa ovat. Tämä kumpuaa todennäköisesti omista menetyksen ja petetyksi tulemisen peloistasi. Jos uskot, että sinua kohdellaan väärin, saatat ”nähdä” asioita ja vinkkejä tällaisesta toiminnasta sellaisissakin tilanteissa, joissa niitä ei oikeasti ole.
On hyvin mahdollista, että olit herkkä äitisi/äitihahmosi tunteille ja näin ollen nappasit häneltä tunnetilan, joka saattoi olla ylitsepääsemättömyyden, loppuun palamisen, vihan tai epäluotattavuuden tunnetila. Vallalla oli joko viha-rakkaus-suhde äitiin tai jokin kriisi sinun ja äitisi välillä, jonka kanssa todennäköisesti elät yhä tai joka vaikuttaa sinuun jollain tasolla. Jotkut tämän aspektin ihmiset tuntevat jo nuorella iällä tarvetta itsenäisyyteen voidakseen vapauttaa itsensä joko äidistä tai perheestä sekä näiden aiheuttamien tunnekonfliktien vallasta. Kuitenkin, itsensä irrottaminen ongelmasta kokonaan ei pitkällä tähtäimellä ole tervettä, sillä pitkän tähtäimen vastaukset löytyvät psykologiselta tasolta. Jossakin vaiheessa lapsuuden olosuhteiden kohtaaminen on välttämätön prosessi. Saatat huomata, että musiikki toimii kanavanasi negatiivisten tuntemusten käsittelyssä sekä suurena rauhoittajana.
Pelko menetyksestä ja torjunnasta saattaa saada sinut takertumaan rakkaisiin ihmisiin tiukasti. Sinun onkin tärkeää oppia hellittämään otettasi, jotteivät rakkaimpasi tunne oloaan tukahdetuiksi. Pitkällä juoksulla tällainen “se jättää minut!”-takertuminen kun toteuttaa itsensä. Jos huomaat yrittäväsi hallita tunteitasi ja läheistesi tunteita, sinun on parasta pysähtyä kysymään itseltäsi ”Mitä pelkään?”. Omistushaluinen toimintamalli voi olla vakava sivuoire omista hylkäämisen peloistasi.
Pinnallisuus ei ole sinua varten. Janoat emotionaalisia kokemuksia ja haluat elämältä “enemmän” kuin tavallista elämää automaattiohjauksella varustettuna. Jossakin vaiheessa elämääsi kiinnostunut todennäköisesti psykologiasta, vaikkakin luotat enemmän omaan vaistoosi ja kokemuksiisi kuin asiantuntijoiden teorioihin.
Naisen Astrologinen profiili-tulkinta sanoo tästä aspektista näin: Emotionaalista intensiivisyyttäsi on vaikeaa olla havaitsematta. Voit olla melko äkkipikainen ja kun ”pääset vauhtiin”, sinun on vaikeaa lopettaa. Miehet saattavat kokea sensuaalisuutesi jopa tungettelevaksi ja jos sinulla on ongelmia hallitsemisen kanssa, saatat heijastella niin voimakasta auraa, että se nujertaa alleen lähellesi pyrkivät miehet (ainakin ajoittain). Saatat olla muiden kanssasisartesi mielestä uhkaava, etenkin jos et luota muihin naisiin. Yhteytesi äitiin voi olla voimakas ja saattaa olla, että tunsit hänen emotionaaliset tarpeensa erittäin voimkkaina lapsena ollessasi. Jos äidilläsi oli ongelmia omien tunteidensa hallinnassa , sinulla voi olla kaunaa häntä kohtaan, mikä on käsiteltävä pois, jotta suhde voisi olla terveellä pohjalla. Alitajuinen varautuneisuus vaikuttaa suuresti siihen miten suhtaudut toisiin ja jos aistit uhkaa tai torjuntaa, voit perääntyä askeleen verran taaksepäin, jottei oma energiasi tuntuisi toisesta niin valtavalta – jos siis todella haluat päästää jonkun sielusi syvimpiin syövereihin.


Kuu neliö tai oppositio Pluto (Moon square or opposition Pluto)

Et aina ole avoin tunteissasi. Vaikka sinulla onkin suuri tarve saada jakaa syvimmät tuntemuksesi muiden kanssa, samaan aikaan sinulla on yhtä suuri tarve saada hallita sitä mitä muut sinusta tietävät. Tällainen toiminta kumpuaa pelosta. Janoat yhteenkuuluvuuden tunnetta ja intiimiä yhteyttä toisten kanssa ja kuitenkin tapa, jolla yrität näitä tarpeitasi täyttää, sahaa oksaa altasi. Yrityksesi kontrolloida tilanteita pyrkiessäsi täyttämään tarpeitasi eivät tuota muuta tulosta kuin mielipahaa. Menetyksen ja petoksen pelko voivat ahmaista sinut ja muiden manipulointi niin, että he pysyvät luonasi johtaa parhaimmillaan vain tyhjään tyytymättömyyteen ja pahimmillaan epätoivoisuuteen. Annat ajoittain itsestäsi emotionaalisesti etäisen ja itsesuojelevan (jopa kylmän) vaikutelman ja toisina hetkinä ilmaiset sellaista intensiivistä tunnetta, joka menee uhkaavan, ylitsepääsemättömän ja pelottavan toiselle puolelle, todennäköisesti pelästyttäen toiset tiehensä. Siitä huolimatta, että haluat jakaa tunteellisen minäsi muiden kanssa, tuot harvemmin esiin haavoittuvaisuuttesi. Jos rakastamasi ihminen suututtaa sinut tai loukkaa sinua, voit pahimmillasi ilmentää tunteitasi suurena raivona, uhkana ja jopa totaalisena vihana. Saatat murjottaa, mutta todennäköisemmin haudot asioita mielessäsi tai piiskata itseäsi. Et välttämättä ole tietoinen siitä kuinka voimakkaasti ilmaiset itseäsi tällaisissa tilanteissa ja saatat olla paljon vaarallisempi ja vihaisempi mitä todella olet. Muista eristäytyminen saattaa hämmentää sinua, sillä päämääränäsi on tulla läheisemmäksi muiden kanssa. Pelaaminen on jotain, jota sinun olisi hyvä välttää. Vaikka ”onnistuisitkin” pitämään elämässäsi toisen henkilön emotionaalisen manipuloinnin keinoin, et koskaan saa tietää millaisia he todella ovat sinua kohtaan ja tämä ruokkii menetyksen ja torjumisen pelkoasi entisestään. Opiskele hyväksymään tunteesi sellaisina kuin ne ovat ja ennen kaikkea, opiskele ilmaisemaan niitä sellaisina, että muutkin pääsevät niihin terveellä tavalla käsiksi. Siinä sinulle tärkein elämäsi haaste!
Jotkut tämän aspektin ihmisistä ovat enemmän kosketuksissa tunteisiinsa kuin toiset ja tästä johtuen he nauttivat haasteista ja opiskelevat mielellään sekä itsessään että muissa ilmeneviä tunteiden monimuotoisuuksia. Toiset tämän aspektin edustajista hautaavat ennemmin kuin nostavat esiin syvimpiä tuntemuksiaan. Olipa tilanne kumpi tahansa, he ovat intensiivisiä yksilöitä!
Naisen Astrologinen profiili-tulkinta sanoo tästä aspektista näin: Tunnet kaiken syvällä, intensiivisellä tasolla. Olet harvoin pinnallinen, sillä asioihin uppoutuminen on sinulle kaikkein palkitsevinta. Intensiteettisi voi ilmetä pakonomaisuutena tai omistushaluisena käytöksenä. Voit olla uhkaava nainen, varsinkin jos olet keskittynyt johonkin (tai johonkuhun!) ja näin ollen uppoutunut kaulaasi myöten tunnemaailmaasi. Tämä energia on mitä loistavinta parannustyöhön, koska sinulla on kyky päästä syvälle ja tunkeutua tukosten läpi; joskin on normaalia, että sinun on helpompaa kanavoida tämä energia muiden auttamiseen kuin itseesi.
Miehet, jotka eivät ole päässeet sinuiksi oman tunnemaailmansa ja haavoittuvaisuutensa kanssa saattavat tuntea itsensä alastomiksi seurassasi. Vaikka sinulla ei ehkä olekaan tarkoituksena talloa heitä allesi, teet joskus niin. Läheisissä suhteissa on elintärkeää antaa toisten olla sellaisia kuin he ovat, hyvine ja huonoine puolineen. Saatat pyrkiä muuttamaan heitä mieleiseksesi ja tämä voi olla vaarallista. Kuitenkin, jos toinen henkilö toimii edistääkseen muutosta tai haluaa muutosta elämäänsä, voit olla erittäin avulias ja toimia katalysaattorina tässä prosessissa. Äitinä voit olla hyvin huomioiva sekä tietoinen. Saatat olla myös ylisuojeleva ja luoda klaustrofobisen ilmapiirin, jos lapsesi menee kauas sinusta. Käytä herkkyyttäsi määritelläksesi kuinka lapsesi reagoivat ja anna itsellesi lupa perääntyä lastesi tieltä tarvittaessa.
Neliössä tunne-energiasi on erittäin intensiivistä. Saatat kuljettaa mukanasi syvää katumusta ja roikkua syyllisyydessä ikuisesti, kunnes teet jotain vapauttaaksesi itsesi näistä tunteista. Luottamuksesi omiin voimiisi naisena voi olla aliarvioitua, varsinkin jos koit lapsena jääneesi heitteille. On mahdollista, että sinua kohdeltiin huonosti, koska toinen vanhemmistasi ei pitänyt siitä, että olit läsnä, mutta olet saattanut myös joutua taistelemaan selvitäksesi tilanteesta, joka ei ole tarjonnut tarpeeksi emotionaalista huolenpitoa. Riippumatta menneisyytesi olosuhteista, sinulla on kyky parantaa itsesi menneisyyden haavoistasi samalla energialla, jolla olet kestänyt niiden läpi.
Saatat ajautua suhteisiin ihan vain fyysisestä nautinnosta ja mielihyvästä, mutta et välttämättä halua emotionaalista läheisyyttä luottamuksen puutteesi vuoksi. Silti, syvällä sielullasi saatat kaivata kahden sielun välistä, täydellistä, alkemistista yhteyttä, jossa kaksi sielua sulautuvat yhdeksi kokonaisuudeksi. Koska sinulle ei ole annettu mukaan ohjekirjaa siitä kuinka ihmisten kanssa tulee toimia syntyessäsi tänne, sinun on annettava itsellesi aikaa ja tilaa tutkia ihmisluontoa ja ihmistunteita. Turvalliset tilanteet kuten ystävyys henkilön kanssa, joka jakaa samoja mielenkiinnonkohteita kanssasi, voivat olla hyviä luottamuksen harjoittelukenttiä – mutta sinun on oltava rehellinen tunteissasi! Vaikka saatatkin kokea, että haluaisit asua mieluummin erillään koko yhteiskunnasta, sosiaalisiin tilanteisiin sopeutuminen voi aittaa sinua luottamaan itseesi enemmän, koska muiden kanssa toimiminen auttaa sinua kehittämään objektiivisuuttasi. Saadaksesi kaipaamaasi rakkautta ja hellyyttä, sinun täytyy oppia myös antamaan anteeksi. Tuo anteeksiannon oppiläksy alkaa sinusta Itsestäsi. Päästäessäsi irti paineesta ja stressistä samalla, kun heität harteiltasi vanhat menneisyytesi taakat, tunnet olosi kevyemmäksi, elävämmäksi ja vapaammaksi. Vain, ja ainoastaan vain silloin, voit tuntea olosi hyväksi kokonaisena, vahvana naisena.

Kuu sekstiili tai kolmio Pluto (Moon sextile or trine Pluto)
Käyt pelottomalla itsevarmuudella ongelmien kimppuun, hyväksyen intuitiivisesti kaiken mitä elämä tiellesi heittää. Itse asiassa haluat, että elämä on edes hitusen haasteellinen, koska tunnet olosi voimakkaaksi ja elinvoimaiseksi, kun koet syviä tunteita, jaat intiimiyttä ja kaivat syvältä vastauksia. Annat itsestäsi vahvan ja intensiivisen kuvan ja muut kunnioittavat sinua, vaikkakin jotkut yksilöt saattavat pitää sinua pelottavana.  Voit olla hyvin asiallinen ja odotat muilta samanlaista rehellisyyttä, kunnioitusta ja vilpittömyyttä omassa ilmaisussaan. Epärehelliset ihmiset hämmentävät sinua ja saavat sinut kärsimättömäksi. Olet sensuaalinen ja tunteellinen rakastaja sekä syvällinen, viisas ja ymmärtäväinen ystävä.
Kolmio on näistä dynaamisin. Sekstiili voi ottaa ominaisuutensa käyttöön niin tarvittaessa, kun kolmio ilmentää niitä luontaisesti koko ajan.
Jos olet sekstiili, päivärutiinisi menevät uuteen uskoon säännöllisin väliajoin. Tämä johtuu siitä, että tunnet tarvetta muutokseen ja vastaat tähän tunnetilaan innokkaasti. Janoat erilaisia elämänkokemuksia valitsemaltasi elämän osa-alueelta ja suhtaudut tähän kutsumukseen vahvasti.
Jos olet neliö, menestyt hyvin ongelmatilanteissa, koska sinulla on tapana kokeilla erilaisia lähestymistapoja, kunnes asia on hoidettu. Ihmiset joko pitävät tai inhoavat intensiteettiäsi, koska olet tunteinesi jatkuvasti varpaillasi, vaatien muita valitsemaan puolensa. Omaat hyvät organisointikyvyt ja vedät puoleesi helposti posiviitisia asioita.
Naisen Astrologinen profiili-tulkinta sanoo tästä aspektista näin: Ymmärrät hyvin ihmisten tunteita. Olet monella tapaa luontainen psykologi, koska aistisi ja näkemyksesi ihmisen psyykkeen toimintatavoista voivat olla vahvoja. Tämä sisäinen näkökykysi palvelee sinua myös ihmissuhteissasi ja työelämässäsi. Voit ilmaista mielipiteitäsi sekä tunteitasi hyvin vahvasti ja arvostat samanlaista rehellisyyttä ja itseilmaisua muissa. Sinussa on parantavaa voimaa, joka saattaa saada muut tulemaan luoksesi etsien tukea ja ymmärrystä. Äitiniä sinulla voi olla vahva yhteys lapseesi ja saatat huomata, että heidän ystävänsä tulevat luoksesi ongelmineen, koska olet niin ymmärtäväinen ja viisas. Voit suhtautua kumppaniisi intensiivisesti ja intohimoisesti ja saatat kokea niin suurta sielujen yhteistä sinfoniaa, että se muuttaa elämäsi. Koska et tosiaankaan tee mitään vain puoliksi, päätöksen tekeminen kahden vaihtoehdon välillä voi viedä aikaa. Et koskaan jätä sitä mahdollisuutta elämään, että joutuisit paljastamaan haavoittuvaisuutesi – se ei ole tyyliäsi.
Emotionaalinen herkkyytesi on voimakas. Kykysi aistia asiat pintaa syvemmältä on hämmästyttävä, mukaan lukien muiden tunteet – välittämättä siitä mitä he sanovat! Voit olla tahtomattasi uhkaavanoloinen, koska sinussa vallitsee sellainen tietoisuus, joka lävistää muut. Sinussa lepää feminiinisyyden ydinolemus ja kykysi pompata jaloillesi haasteiden jälkeen on suoraan yhteydessä tähän voimaan. Koska omaat suuren kyvyn luoda ja muuttaa, pystyt palauttamaan elämän elottamaan ja tuomaan tarkoituksen tarkoituksettomaan. Olet tietoinen kuukautiskiertosi aikaisista muutoksista ja työstämällä näitä kehon, mielen  ja sielun muutoksia sinusta tulee entistä tehokkaampi nainen.
Muut saattavat tulla luoksesi parantajan kykyjesi vuoksi ja pystyt avaaman sielusi niin, että muut löytävät itsessään uinuvat voimat. Läheisessä kumppanuussuhteessasi löydät universaalin yhteyden tason kumppaniisi. Seksuaalisuutesi ja sensuaalisuutesi ovat avaimia ekstaasin saavuttamiseen.
tallennettu
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328Profiili
« Vastaus #6 : 24.06.2011 02:08:11 »

KUU CHIRON ASPEKTIT
Katso Chironin aspektit

KUU NOUSUMERKKI ASPEKTIT

Kuu yhtymä Nousumerkki (Moon conjunct the Ascendant)

Tämän aspektin ihmiset ovat herkkiä ja heidän tunnetilansa vaihtuvat usein. Tämä ei tarkoita, että he olisivat heikkoja – he ovat tarvittaessa hyvinkin vahvoja. He vain nappaavat itseensä suuren kasan herkkyyttä ympäristöstään ja ovat herkkiä kaikenlaisille ilmapirin vaihtelulle (olipa kyse ilmaston lämpötiloista tai ilmapiirien lämpötiloista).
He lähettävät helposti toisille hämmentäviä signaaleja. Toisaalta heidän kiintymyksensä kotia ja perhettä kohtaan, kuten myös eräänlainen riippuvuuden ja vaativan persoonallisuuden ilmaiseminen, antavat muille vaikutelman lämpimän yhteyden etsimisestä muiden kanssa. Toisaalta taas he ovat hyvin itsenäisiä ja pitävät mieluiten toiset käsivarren matkan päässä. ”Oikullinen” on paras sana kuvaamaan tätä. Jopa heidän fyysinen ulkonäkönsä ”oikuttelee” vaihtumalla ajoittain. Pyöreäkasvoisuus on sekä miesten että naisten ulkoinen ominaisuus. 
Halu tulla hoivatuksi tai saada hoivata muita ilmenee voimakkaasti. Tavallisesti se on molempia ja muut eivät aina tiedä mitä heiltä odotetaan. Emotionaalista ilmaisuja tapahtuu aika ajoin. Jos kuu on 12. huoneessa ja yhtymässä Nousumerkkiin, emotionaaliset ylä- ja alamäet ovat kyllä olemassa, mutta ne pysyttelevät pääasiassa pinnan alla. Heidän halunsa ilmaista tunteitaan on yhtä kova kuin halu pitää ne poissa näkyviltä! Heidän tarpeensa päästellä emotionaalisia tunnehöyryjä pihalle on valtava ja usein tämä kanavoituu esimerkiksi kirjoitettuun sanaan (monilla kirjailijoilla on tämä aspekti). Heillä on värikäs mielikuvitus, johon he reagoivat sydämestään voimakkaasti, samoin kuin emotionaalisesti herätteleviin kuviin, musiikkiin ja tilanteisiin. He, joilla Kuu on 12. huoneessa saattavat piilotella tunteellisia reaktioitaan, kun taas he, joilla Kuu on kartalla näkyvällä paikalla, kamppailevat tunteidensa yliryöpsähtelyjen kanssa (jos he edes välittävät pitää tunteitaan kurissa!). Kaiken kaikkiaan heidän ilmaisulliset kasvonsa paljastavat kokonaisen kirjon erilaisia tunteita, jotka jylläävät heidän sisällään.
Ihmiset, joilla Kuu on yhtymässä Nousumerkkiin 12. huoneessa ovat usein erakkomaisia, mutta tästä huolimatta heillä on voimakas tarve ilmaista tunteitaan, huolenpitoaan ja humanitääristä luonnattaan tavalla tai toisella, varsinkin kulissien takana. Sekä 12. huoneen että 1. huoneen Kuu yhtymä Nousumerkit ovat usein voimakkasti sidoksissa kotiinsa ja perheeseensä.
Tämän aspektin ihmiset ovat ujoja lapsina – joskus ihan tuskallisuuteen asti. 1. huoneen Kuu-Nousumerkit ovat kaikkein nopeimpia pääsemään yli ujoudestaan, varsinkin jos he ovat löytäneet ylipursuavien tunteidensa voittamiseen kanavan tai kaksikin. 12. huoneen Kuu-Nousumerkit pysyvät usein ujoina läpi elämänsä, vaikka ujous hellittääkin iän myötä – tai ainakin he oppivat elämään ujoutensa kanssa paremmin. Monet tämän aspektit ihmisistä punastuvat helposti – jälleen kerran yksi tunteiden ilmaisemisen piirre, jota on vaikeaa salata! He antavat muille usein suloisen, jopa viattoman kuvan – varsinkin naiset tekevät niin – ja he hymyilevät helposti.
 
Kuu neliö Nousumerkki (Moon square the Ascendant)
Se kuinka ilmaiset itseäsi muille, mitä kehonkielesi tai tapasi ilmaisevat, on yleensä ristiriidassa todellisten tuntemustesi kanssa. Olet voimakkaasti tunteellinen ja tunteesi vaativat huomiotasi välittömästi. Vaikka kehonkielesi on ilmaisullista se ei aina kerro totuutta sisimmistä tunteistasi. Epävarmuutesi siitä kuinka muut reagoivat sinuun, jos ilmaiset tunteesi avoimesti, on syy tällaiseen käytökseen. Olet herkkä ympärilläsi olevien ihmisten tunnetiloille sekä paikoissa vallitseville tunne-energioille, vaikkakin saatat tulkita nämä liioitellusti. Kun kehityt ja kasvat ja keräät kokemuksia, voit oppia olemaan vähemmän negatiivisella tavalla tietoinen omien, todellisten tunteittesi ilmaisusta ja vähemmän pelokas sitä kohtaan, että tunteittesi ilmaisuun suhtauduttaisiin negatiivisesti.

Kuu sekstiili tai kolmio Nousumerkki (Moon sextile or trine the Ascendant)
Olet intuitiivinen ja mielikuvituksekas luonnostasi. Ilmaiset lämpöä ja huolehtivaisuutta muita kohtaan. Muut huomaavat helposti aidon huolesi heitä kohtaan ja tuntevat luonnollisen turvallisuuden hohdon aurassasi. Tämä johtuu siitä, että olet sinut tunteidesi kanssa. Sinun on helppoa työskennellä harmoniassa muiden kanssa sekä julkisuudessa. Huomaat intuitiivisesti muiden tunnetilat ja ympäristösi tunnetilat. Olet joustava ja sopeutuvat, huumorintajuinen ja syvällinen.
Kolmio on näistä dynaamisin. Sekstiili voi ottaa ominaisuutensa käyttöön niin tarvittaessa, kun kolmio ilmentää niitä luontaisesti koko ajan.

Kuu oppositio Nousumerkki (Moon opposition the Ascendant)
Olet intuitiivinen, sympaattinen ja herkkä, nopea havaitsemaan muiden tarpeet ja tunteet. Kuitenkin, tapa havaita muiden tunteita liian kanssa voi olla kuluttavaa ja saatat kadottaa tiedon siitä mistä omat tunteesi alkavat ja mihin ne päättyvät. On tärkeää, että pääset kosketuksiin sen kanssa, Mitä Todella Olet. Se on tärkeä haasteesi, mutta välttämätön, koska sekoitat helposti toiset itseesi ja tällainen riippuvaisuus voi olla ongelma elämässäsi, jos et tee asialle jotain. Tapasi ovat ilmaisullisia ja tunteiden värittämiä – olet muiden silmissä emotionaalisesti hoivaava/ravitseva (tai molempia) ja sinusta pidetään yleisesti.

tallennettu
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328Profiili
« Vastaus #7 : 24.06.2011 02:39:54 »

KUU KVINKUNSSI ASPEKTIT

Kuu kvinkunssi Merkurius (Moon Quincunx (Inconjunct) Mercury)
Olet ajoittain hämilläsi, koska luet keskusteluista ja kommunikaatiosta enemmän mitä siellä todellisuudessa on. On hyvä osata lukea rivien välistä - pidä vain huolta siitä, ettet lue omiasi! Odotuksesi ja mielikuvituksesi ovat etujasi heti kun olet kykenevä kehittämään todellisten tunteidesi ilmaisua. Koska monet tunteistasi ovat piilossa itseltäsikin, itsensä ilmaiseminen on yksi elämäntielläsi olevista oppiläksyistä.

Kuu kvinkunssi Venus (Moon Quincunx (Inconjunct) Venus)

Turhautuneisuu, jote koet usein elämässäsi ohtuu siitä, että sinä saat sitä mitä tilaat muilta (ja elämältä yleensä). Valitettavasti se mitä pyydät ei ole sitä mitä haluat. Osaksi olet hitaasti opiskelemassa kommunikointitapoja ja osaksi opiskelet vasta huomaamaan mitä omat syvät tarpeesi ovat. Näet tiedottomuuden ja käsittelemättömän asiat muissa ja nämä ovat heijastuksia siitä, mikä sinussa itsessäsi vaatii vielä koulimista. Muut ovat peilejäsi.

Kuu kvinkunssi Mars (Moon Quincunx (Inconjunct) Mars)

Tunteellinen johdonmukaisuus on sinulle vaikeampaa kuin muulla, koska tunteesi ja halusi kattavat niin laajan alueen kaikenlaisia mahdollisuuksia. Itseilmaisemisen tapa voi lisätä painoarvoa sellaisille persoonasi osa-alueilla, joita itseasiassa toivoisit omaavasi vähemmän tai joita toivoisit voivasi muuttaa paremmaksi. Vaatii paljon kokemusta erilaisissa ihmissuhteissa, jotta saavutat tunteita, jotka palvelevat korkeampaa päämääräsi sen sijaan, että ne riekkuisivat vapaina miten sattuu, häiriten itsesi ilmaisemista. Joko taiteelliset tai idealistiset tavoitteet ovat tarpeellisia tietynlaisen tyydytyksen kokemiseen.

Kuu kvinkunssi Jupiter (Moon Quincunx (Inconjunct) Jupiter)
Ymmärtääksesi todella muita ja itse eöämää sinun on annettava toisille mahdollisuus tutustua sinuun. Laskeudut aina jaloillesi, mutta usein kauemmas mitä oletit tai minne sanoit päätyväsi ja tämä hämmentää muita. Harjoittele luotettavuutta; siten ymmärrät itseäsi muita ja elämää, kaikkea tätä yhtä aikaa. Optimistisuutesi vaatii keskittymistä ja kanavointia tiettyihin projekteihin.

Kuu kvinkunssi Saturnus (Moon Quincunx (Inconjunct) Saturn)

Olettamuksesi elämästä ja itsestäsi värittyvät lapsuutesi kokemuksista ja epävarmoista vanhempiesi rooleista, jotka ovat todennäköisesti olleet varautuneita. Tämä on saanut sinut epäilemaan mitä tehdä ja mihin olet kykenevä elämässäsi. Kun tulet tietoisemmaksi omasta vastuustasi elämässäsi, visiosi kirjastuvat sen suhteen mitä voit saavuttaa. Tämä on avain suurempaan tuotteliaisuuteen ja luovuuteen. Saavutusten kautta voit tulle tietoisemmaksi siitä kuinka käytöksesi ja toimintatapasi vaikuttavat elämäsi olosuhteisiin.

Kuu kvinkunssi Uranus (Moon Quincunx (Inconjunct) Uranus)
Sinun on ehkä selvitettävä tiesi "piilotetun viestin" kanssa, viestn, jonka sait lapsuudessasi, jotta ymmärtäisit aikuisia. Toimit, ajoittain, suuremmin miettimättä tulevaa. Tämä johtuu siitä, että sinua ajavat voimat vaativat välitöntä huomiotasi.  Spontaaniset innon tuulahduksesi joko palvelevat sinua tai eivät. Lapsuudessasi sinulle on ehkä sanottu, että sinun olisi oltava toisenlainen, mutta erilaisuutesi estäisi sinua onnistumasta.  Vaatii aikaa ja sopeutumista oppia, että on aivan OK olla uniikki ja menestynyt.

Kuu kvinkunssi Neptunus (Moon Quincunx (Inconjunct) Neptune)
Olet romanttinen ja idealisti ja saatat automaattisesti olettaa tilanteilta ja ihmisiltä epärealistisia asioita. Tämä juontuu itsearvostuksen puutteesta. Vaadit itseltäsi enemmän itseltäsi kuin mikä olisi realistista, reagoit tämän jälkeen "epäonnistumiseesi" syyllisyydellä, joka ilmenee usein haluna palvella muita ja olla ylisympaattinen. Pitkällä tähtäimellä sinulla on monia tilaisuuksia selvitä tästä aspektista ja ilmaista korkeampaa visiotasi totuudesta ja muista. Tällaisella ilmaisulla päivittäisestä elämästäsi tulee selkeämpi ja opit tarkemmin Kuka Oikeasti Olet.

Kuu kvinkunssi Pluto (Moon Quincunx (Inconjunct) Pluto)

Sekoitat intensiivisyyden himoon ja rakkauden tarpeeseen. Lopputuloksena suhteesi muihin (eritoten kumppaniisi) voivat olla voimakkaita ja "pippurisia" ilman suurempaa läheisyyttä. Kestää aikansa enne kuin huomaat tapasi, jotka tulevat intiimiyden saavuttamisen tielle; kun nämä tavat on tunnistettu, niiden työstäminen vaatii myös oman aikansa. On tärkeää päästää irti menneisyyden negatiivisista asioista - se on hyvä pohjatyö itsensä kehittämiselle. Anna muille lupa olla erilaisia, erilaisempia kuin kukaan aikaisemmin. Näin annat luvan myös itsellesi olla erilainen. 


tallennettu
Lizzy
Vieras
« Vastaus #8 : 14.12.2012 10:30:00 »

Kiitos Atha! Varsinkin Nousu- rapu lle nämä Kuun aspektit pitäisi olla ihan pakollisia perehtyä.  Smiley Huomasin astro.comin kartalta, että minulta löytyy Kuulle pari bikvintiiliä(?) enkä tiedä yhtään miten niitä voisi tulkita. Saisitko vielä tuollaisesta aspektista tulkinnan listattua tähän?
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: