Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Voiko taipuvuus elää vanhaksi näkyä syntymäkartalla?  (Luettu 4766 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
R1ku
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 64



Profiili
« : 21.09.2010 22:27:14 »

Monesti puhutaan perintötekijöistä ja terveellisistä elämäntavoista mietittäessä pitkän iän salaisuutta. Itse aloin miettimään että voisiko astrologiaakin soveltaa tähän. Planeetat jotka voivat asiaan vaikuttaa ovat ehdottomasti mielestäni  saturnus ja  pluto

Katsotaanpa ensin maailman kaikkien aikojen vanhimmaksi eläneen ihmiseen, eli Jeanne Calmentin syntymäkarttaa.
aurinko kalat
kuu neitsyt
merkurius kalat
venus kauris
mars jousimies
jupiter skorpioni
saturnus vesimies
uranus leijona
neptunus oinas
pluto harka

Äkkiseltään en näe tuossa mitään erikoista, paitsi sen että  saturnus ei ole aspektoitunut minkään muun planeetan kanssa!  kuu aspect_tri pluto siellä saattaa olla, riippuen syntymäkellonajasta, tämän voisin yhdistää jotenkuten pitkään elämään. Mutta jos tätä aspektia ei ole, ei silloin  pluto sekään ole minkään toisen planeetan kanssa aspektoitunut. Siinäkö taipuvuus pitkäikäisyyteen, että saturnus ja pluto eivät ole aspektoituneita?

Seuraavaksi katsoin kaikkien aikojen toisiksi vanhimmaksi eläneen, eli Shigechiyo Izumin syntymäkarttaa (syntymäajasta on jopa kiistelty, mutta oletetaan tässä tapauksessa se 1865 eikä 1880). Ja kas, sielläkin joko on tai ei tuo  kuu aspect_tri pluto ja muita aspekteja ei Plutolla ole! Saturnuksella on aspekteja, mars aspect_sex saturnus ja jupiter aspect_sex saturnus

Listan kolmannella henkilöllä oli Saturnus Oinaassa, tyhjä aspekteiltaan hänelläkin! Plutolla vain yksi vaivainen, aurinko aspect_tri pluto jonka senkin voin helposti liittää pitkään ikään.

Listan neljäs: Saturnus Vesimiehessä, vain harmonisia aspekteja eli mars aspect_sex jupiter ja jupiter aspect_tri saturnus Plutolla vain yksi, ja sekin mahtavalta kuulostava  aurinko aspect_sex pluto

Arvatkaapas listan viidennen syntymäkartta..... Noh, kuu aspect_sex saturnus saattaa olla syntymäkellonajasta riippuen, ja sitten löysin sieltä mielenkiintoisen eli  mars aspect_tri pluto

Listan kuudes henkilö: Hänelläkin syntymäkartan Saturnuksella harmoniset aspektit Marsin ja Jupiterin kanssa (kolmas tähän mennessä) Hänellä mars aspect_con saturnus ja  jupiter aspect_tri saturnus Sellainen kuin  kuu aspect_squ saturnus oli jos oli syntynyt illalla. Plutolla vain yksi aspekti, neptunus aspect_con pluto

Seitsemäs:  aurinko aspect_sex saturnus ja Pluto aspektiton!

Ja tuon listan kahdeksas henkilö voisi kumota koko teorian sillä hänellä oli mars aspect_squ saturnus ja saturnus aspect_squ neptunus ja vieläpä saturnus aspect_squ pluto sekä mars aspect_opp pluto

Toisaalta, kaikkien aikojen vanhimmiksi eläneiden listalla peräti seitsemällä ensimmäisellä ei löytynyt keneltäkään ainuttakaan Saturnuksen stressaavaa aspektia, ainoastaan se yksi  kuu aspect_squ saturnus oli mahdollinen. Niinikään Pluton aspekteista yksikään ei ollut stressaava aspekti. Toki löytyy monta ihmistä joilla ei ole Saturnus tai Pluto ollenkaan aspektoitunut tai sitten ainoastaan muutama harmoninen aspekti...

Tuosta listalta aika monella oli  pluto harka mutta kun katsoin tätä listaa http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_tunnetuista_100-vuotiaaksi_el%C3%A4neist%C3%A4 eli luetteloa tunnetuista 100-vuotiaaksi eläneistä, hämmästyin! Niin monta henkilöä joilla on syntymäkartalla pluto kaksoset Jos haluaa osviittaa kuinka monella, niin 1882-84 syntyneillä on joko Pluto härässä tai kaksosissa ja 1885 eteenpäin kaikilla  pluto kaksoset Kaksonenhan edustaa nimenomaan elämäniloa ja viattomuutta!

Kertokaapa omia näkökulmianne asiasta, itsehän otin vain syntymäkartan Saturnuksen ja Pluton huomioon! Cheesy
tallennettu

Aurinko: Neitsyt
Kuu ja merkurius: Vaaka
Venus: Leijona
Mars: Oinas
Jupiter: Kaksoset
Saturnus ja uranus: Jousimies
Neptunus: Kauris
Pluto ja nousumerkki: Skorpioni
nikki
Astroholisti
*****
Viestejä: 6578


Profiili WWW
« Vastaus #1 : 25.09.2010 12:57:01 »

 pluto on kuitenkin sukupolvi-planeetta eivätkä kaikki saman sukupolven ihmiset kuitenkaan elä vanhaksi.
No toisaalta vois tietty ajatella että  pluto kaksoset pysyvät mentaalisesti virkeinä Kaksosia hallitsevan Merkuriuksen avulla. Liekö sitten seuraava pitkäikäinen sukupolvi toinen ilmamerkin  pluto vaaka jotka olisivat kehon (  venus) puolesta fyysisesti pitkäikäisiä?
Jostakin luin joskus että  saturnus 1 huoneessa kuvaisi hyvää terveyttä ( 1 huone Oinaan ja Marsin hyvää vahvaa vitaalienergiaa?) mutta hyvä terveyskään ei aina ole yhtä kuin pitkä ikä.
Että en sanoisi että ehdottomasti  pluto ja  saturnus pitkän iän indikaattoreina.

Se mikä jo sinun ensimmäisestä esimerkistä ja omasta 8 kartan otannasta kävi ilmeisen yhteiseksi tekijäksi riippumatta merkeistä oli Venuksen sijainti eri merkissä kuin  aurinko. Usein yli 30 asteen päässä Auringosta, ennen tai jälkeen. Yhdellä kartalla oli tarkka  aurinko venus vaaka yhtymä, jossa luultavasti merkitystä sillä että  venus on omassa merkissään ja  vaaka on johtava ilman merkki??
Se että Venus on kaukana Auringosta merkinnee käytännössä sitä, että silloin kun joku transiitti kohtaa / "uhkaa" Venusta (fyysinen keho, ruumis) niin se ei kuitenkaan uhkaa samalla Aurinkoa (henkeä).
Tyyliin katkennut käsi tai jalka ei vie vielä henkeä.

Neljällä kartalla oli tulimerkin  kuu joka vois kuvastaa hyvää? ravintoaineitten hyötykäyttöä,
aineenvaihduntaa?

Ehnroothin kartalla oli  aurinko saturnus vesimies yhtymä,  saturnus omassa merkissään perinteisesti. Yhdellä toisella kartalla oli  aurinko aspect_tri saturnus tulimerkeissä.
Parilla kartalla ainakin oli Jupiterin ja Venuksen keskinäinen yhteys,
joko  aspect_tri tai  aspect_sex.
Parilla kartalla oli mielenkiintoisesti 0 asteinen  merkurius, jolla lie jotakin merkitystä aivojen  kuin myös hermoratojen hyvälle toiminnalle?

Mielenkiintoista olisi tätä tutkia enemmänkin kun aikaa olisi.
Pitäisi tutkia myös kuolinkarttoja, että mikä transiitti ja millekä toi sitten sen lopullisen lähdön.
Ehkä siitä saisi osviittaa pitkän iän tekijöille?

Musiikinopettaja vinkkas meille että kuorolaulu on pitkän iän salaisuus. Smiley
tallennettu
R1ku
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 64



Profiili
« Vastaus #2 : 26.09.2010 19:26:27 »

Laitetaanpa vielä piruuttain vertailuun Suomen kaikkien aikojen vanhimmiksi eläneet:

1. Maria Andersson
Viisi planeettaa tulimerkeissä,  kuu leijona  merkurius jousimies  jupiter jousimies  saturnus leijona  pluto oinas
 pluto aspect_tri kuu saattaa olla, riippuen syntymäkellonajasta. Varsin mielenkiintoinen aspekti on tuo  saturnus aspect_tri pluto jonka voin liittää helposti pitkään ikään. Myös  jupiter aspect_tri saturnus löytyy. Tältä syntymäkartalta löytyy myös vaikeahko aspekti eli  saturnus aspect_opp uranus
Aurinko on nähtävästi yli 30 asteen päässä Venuksesta. Lisäksi löytyy väljähkö  venus aspect_con jupiter

2. Lempi Rothovius
pluto kaksoset ja  aurinko aspect_tri pluto Saturnuksella onkin peräti neljän planeetan kanssa jokin aspekti, pitkään ikään liittäisin  aurinko aspect_sex saturnus ja  saturnus aspect_sex pluto Jopa yksi negatiivinen löytyy eli  jupiter aspect_squ saturnus Vaikka tuo on haasteellinen aspekti, voi sen silti liittää pitkään ikään. Kuu on tulimerkissä.

3. Hilda Häkkinen
pluto kaksoset ja saattaa olla syntymäkellonajasta riippuen  kuu aspect_sex pluto ja kuu hänelläkin tulimerkissä! Saturnuksella kaksi aspektia,  aurinko aspect_tri saturnus ja  venus aspect_tri saturnus Ei negatiivisia Pluton tai Saturnuksen aspekteja.

4. Aarne Arvonen
Plutolla häiritsevästi kaksi negatiivista aspektia,  mars aspect_squ pluto ja jupiter aspect_squ pluto Mutta kuitenkin  pluto kaksoset ja  aurinko aspect_sex pluto Aurinko ja Venus yli 30 asteen päässä toisistaan. Yksi aspekti, joka on sama kuin minullakin eli  saturnus aspect_con uranus

5. Fanny Nyström
Periaatteessa mikään kartalla ei viittaa pitkään ikään, ainoastaan se ettei Plutolla ole yhtäkään aspektia ja tuo  aurinko aspect_con mars Kuu saattaa olla tulimerkissä.

Palataanpa vielä tuohon  pluto kaksoset aiheeseen. Onhan se sukupolviplaneetta, ja nimenomaan tuosta sukupolvesta löytyy monta pitkäikäistä. Tuo Wikipediasta löytynyt lista eli luettelo Suomen vanhimmiksi eläneistä ihmisistä listasi 12 pitkäikäisintä. Noista 12:sta peräti 9:llä löytyy tuo  pluto kaksoset Löysin eräältä nettisivulta tällaisen kirjoituksen:
Lainaus
Pluto Kaksosissa

Pluto oli Kaksosissa vuodesta 1882 vuoteen 1912. Näiden kahden vuosikymmenen kuluessa lukutaito, pakollinen kansakoulu (peruskoulu) ja naisten äänestysoikeus olivat muutamia tärkeitä saavutuksia. Monet viime vuosisadan tärkeimmistä ajattelijoista syntyivät näinä vuosina. Maailmankartta alkoi muuttua pikavauhtia maiden julistaessa itsenäisyytensä. Carl Jung samoin kuin Sigmund Freud julkaisivat teoksiaan. Kaksoset ovat astrologiassa ikinuoria ja on mielenkiintoista havaita, että useat tämän ikäluokan edustajat ovat juhlineet 100-vuotis-syntymäpäiväänsä, 75-vuotis hääpäiväänsä jne. Isoäitini ja isoisoäitini syntyivät näinä vuosina—molemmat elivät yli 90 vuotta. Ukkini äiti ja vaimo kuuluivat samaan sukupolveen!
tallennettu

Aurinko: Neitsyt
Kuu ja merkurius: Vaaka
Venus: Leijona
Mars: Oinas
Jupiter: Kaksoset
Saturnus ja uranus: Jousimies
Neptunus: Kauris
Pluto ja nousumerkki: Skorpioni
nikki
Astroholisti
*****
Viestejä: 6578


Profiili WWW
« Vastaus #3 : 27.09.2010 22:30:42 »

Sinänsä mielenkiintoista, että  pluto löydettiin vasta 18.2.1930,
jolloin se oli peräytyvä ja 17  rapu (mitähän muuten odotettavissa kun se tulee oppositioon löytöasteisiin? Pörssiromahdus kakkonen? )
ja että se on tuon jälkeen sitten voitu laittaa edeltäneille sukupolville.
Löytöajankohtana on ollut  jupitercereskaksoset yhtymä.
Josta sitten ajatus Kaksosten myyttiin kuolematon / kuolevainen (Pollux ja Castor)
ja Jupiterin osuus siinä?
Jos sulla on niitä karttoja tallella, niin monellako kartalla on  jupiter rx?
Jupiterin suhde Merkuriukseen? Onko merkitystä?
Entä  ceres ja kyky huolehtia itsestä?
Marsin ja Venuksen suhde?

Löyty toinenkin  aurinko venus yhtymä ja  harka, eli taas Venus omassa merkissään, muutoin toistuu tuo Venuksen ja Auringon suuri keskinäinen etäisyys.

Ja,
oikeesti, ei astrologiassa ole ns. negatiivisia aspekteja.
Jos yleisesti ajatellaan että esim. kolmio on helppo,
ok, olipa tässä ja on vielä uudelleen tr  jupiter avulla tulikolmio (hyper-"helppo") kartallani ja kyllä ajattelen tästä hyper-positiivisesta kaiken helteestä nauttimisen jälkeenkin, että yhtenä sen todella negatiivisena puolena oli äärimmäinen laiskuus, aikaansaamattomuus.
Että kaikella on puolensa.
Että en pelästyttäisi astrologiaa opiskelevia sanomalla, että hei haloo sulla onpi tuo negatiivinen tuossa... angel
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: