Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Jaksaisko joku jeesata?  (Luettu 4873 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
xantippa
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 35Profiili
« : 07.02.2006 12:59:59 »

Hei! Minua kovasti kiinnostaa nuo AP-kartan näkymät. En vaan vielä saa siitä itse paljoa irti Undecided
Mulla on vaan sellainen outo, odottava,"kirppuileva" olo... Cheesy Se yleensä mulla enteilee, että kohta lävähtää Shocked Hyvässä tai pahassa...Jotain osviittaa tulevasta olisi kiva saada Wink

Tässä tiedot, jos joku viitsii vähän tulkata:
 
s.9.3.71 Iisalmi klo13.42, ref. place Lahti
tallennettu

Aurinko-> Kalat
Kuu-> Leijona
Nouseva merkki-> Leijona
Emelia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1798Profiili WWW
« Vastaus #1 : 10.02.2006 16:26:19 »

Tässä Dissolven pikaopas tuolta toisesta ketjusta:

Avainkohtia auringonpaluukarttaa tulkittaessa:

Auringonpaluukarttaa voidaan lukea niin yksityiskohtaisesti kuin halutaan. Seuraavat asiat
luovat AP-kartan tulkinnan ytimen:

- AP-kartan askendantti (1.huoneen kärki) kertoo, kuinka kartan omistaja suhtautuu
ympäristöönsä kyseisenä vuotena. Esimerkiksi Oinaan ollessa nousumerkkinä voi kartan omistaja olla kyseisenä vuotena hyvin energinen ja eteenpäin pyrkivä, ehkä kärsimätönkin. Nousumerkki kuvaa yleistä luonteenlaatua ja asennetta kyseisenä vuotena. Nousumerkin hallitsija ja sen merkki-, huone-, ja aspektisijainnit kertovat enemmän tietoa kartan omistajan luonteesta ja näkokulmasta tulevaan vuoteen.

AP-AC on Skorpionin lopussa, radix -kartan 5. huoneen alussa ja sen hallitsija (transitoiva) Pluto liikkuu myös AP-1.huoneessa / radix -5. huoneessa. Voitaneen siis olettaa että 5. huoneen asiat nousevat esiin... perhe, seksi, lapset, leikki jne.

- Huomioi, mitkä planeetat ja kohdat syntymäkartalla nousevat esiin AP-kartan myötä, jos sellaisia on. Sanotaan esimerkiksi, että AP-kartan askendantti on 22 astetta Neitsyttä, ja syntymäkartalla Venus on 24 astetta Neitsyttä. Radix-Venus on silloin yhtymässä AP-askendanttiin, ja voidaan olettaa että radix-Venuksen edustamat asiat nousevat pintaan AP-kartan vuonna. Tätä menetelmää käyttäen voidaan AP-kartalta nähdä kyseisen vuoden tärkeät teemat. Esimerkiksi, jos radixkartallasi on Auringon ja Marsin neliö, ja AP-kartalla on Aurinko on nousussa, Mars ehkä jopa Keskitaivaalla, niin voidaan olettaa että Aurinko-Mars -asetelma nousee esiin erityisesti henkilökohtaisella (Askendantti) ja julkisella (Keskitaivas) tavalla.

- Huomioi, mitkä AP-kartan planeetat ovat aspektissa AP-kartan akselien kanssa. Nämä
transiitit saavat erityistä painoarvoa AP-vuotena.

Ks. AP- kartan / radix -kartan MC/ IC -akseli.

- Missä AP-Aurinko on? Mikä on sen huonesijainti? (Merkki tiedetään, koska se on juuri
samassa paikassa missä syntymähetkelläkin) Huonesijainti kertoo alueen, johon huomio erityisesti keskittyy AP-vuonna ja millä alueella kartan omistaja tulee loistamaan, kääntämään ko. alueen asiat voitokseen.

AP- kartalla Aurinkosi on 3. huoneessa

Sun in the 3rd house
The Sun in the 3rd house emphasizes the rational mind and all intellectual pursuits. This is a good time for reading, writing, communicating, and studying. Your mind tends to be active and it is good to have something that you are interested in in-vestigating and learning. A restless mind, all dressed up with no place to go might tend to become anxious or depressed. Mental stability is a factor during this time and can make or break the year so pursue your intellectual interests with great fervor. Stoke the fire, don't starve it. This is also a good time for community involvement.
The CHALLENGE for the coming year when the Sun moves to the 12th house is to integrate all the information and facts you have gathered. Knowledge and understanding can also lead to greater compassion.
The ASSETS from the previous year when the Sun was in the 6th house are common sense and practical applica-tions for what you are learning. If you organized your day and watched your health, you have lots of good study time and a sharp mind


- Millaisia aspekteja AP-Aurinko tekee?

Pikaisesti vilkaisten  aurinko ei tee kovin jyrkkiä aspekteja AP -kartalla, joten vuosi tullee olemaan "rauhallinen"?

- Minkä radixkartan huoneen AP-kartta nostaa esiin? Jos esimerkiksi AP-kartan askendantti on 14 astetta Rapua, ja tämä asteluku löytyy radixkartan 5.huoneesta, 5.huoneen asiat tulevat korostumaan AP-vuonna.

Ks. AP -Askendentti.


- Missä AP-Kuu on? AP-Kuun merkki- ja huonesijainti kertoo, missä sydämesi ja tunteesi ovat. Jos esimerkiksi AP-Kuu on Vaa'assa 5.huoneessa, tulet keskittymään rakkauteen ja parisuhteeseen, ja olet tunne-elämältäsi hyvinkin kiintynyt. Vaa'an merkki ilmaisee myös suurta halua itseilmaisuun ja tunne-elämän vuoristorataa on odotettavissa, koska panostat tunteitasi erityisesti 5.huoneen asioihin, etkä välttämättä toimi täysin järkevästi sillä alueella. Monimutkaisemmaksi kuviot käyvät, jos Kuu esimerkiksi tekee neliön Plutoon AP-kartalla - odotettavissa on silloin perustavanlaatuisia muutoksia.

AP - kuu sijaitsee omassa merkissään Ravussa, AP -kartan 8. huoneessa / radix -kartan 11 . huoneen lopussa. Myöskään Kuu ei tee  AP-kartalla kovin hankalia transiitteja juurikaan.
AP - aurinko  aspect_tri AP- kuu
Solar Return Sun trine or sextile Solar Return Moon
You will show more enthusiasm and vitality during this year. Your thinking will be very positive and you will want to take the initiative and make decisions that you have not considered before. Your confidence in yourself will be recognized by others and you will receive support from your family and friends in general. It will be easy to carry out the changes that you propose which will benefit you in the future. You also could receive help from powerful or very influential women. Your popularity will increase and you will feel comfortable in your surroundings in spite of any difficulties that you encounter.
Your physical body will be very resistant to any type of illness. If you have some kind of on-going health problem at this time, it is probable that it will be successfully treated during this year. This is mainly due to the fact that you will find it easier to deal with your emotions, thereby putting less stress on your mind and body.

8. Huone - muuntumisen huone :Skorpioni ja Pluto; kasvu ja kehitys, syntyminen, seksuaalisuuden ilmeneminen, muuttumi-nen, henkinen uudistuminen, tunteiden tutkiminen, keskittyminen, meediot, okkultistit, kumppanin kanssa jaetut tunteet, salaiset suhteet ja seksitaudit ( aids, herpes, papillooma), testamentit ja kuolema

11. Huone -ystävien huone: Vesimies ja Uranus; ystävät ja tutut, yhdistykset, ryhmät, ihmisrakkaus, yhteisöllisyys, kodin ulko-puoliset kontaktit, humanismi ja kosmopoliittisuus, ihanteet, toiveet, suunnitelmat ja niiden toteuttaminen

Tässä jälleen Pluto ja Skorpioni nousevat esiin, kuin myös suunnitelmat ja niiden toteuttaminen.- Muista, että AP-karttaa voidaan tulkita pitkälti samalla tapaa kuin syntymäkarttaakin,
mutta se on vain hetkellinen, eikä pysyvä. Jos olet kiinnostunut jostain tietystä osa-alueesta elämässä, esimerkiksi taloudesta ja raha-asioista, tarkastele AP-kartan 2. ja 8.huonetta sekä Venuksen sijaintia. Esimerkiksi, jos AP-Venus on vastapäätä AP-Neptunusta, erityisesti jos Venus vieläpä hallitsee 2.huonetta AP-kartalla, voidaan olettaa että AP-vuotena olet epämaterialistinen, tai että tulosi saattavat olla ajoittaisia ja epävakaita.

- Mikäli AP-Aurinko tekee kovan aspektin AP-Kuuhun, AP-vuosi tulee olemaan tärkeä elämässäsi, AP-kartan painottamien asioiden suhteen. Tämä toteutuu myös AP-Auringon tehdessä aspektia akseleille (AC, IC, DC, MC).

Lisäksi oman leimansa tulevalle kartallesi antaa MC/ IC -akselin oppositio radix -MC/IC -akseliin. Äkkiä ajatellen voisi vaikka leikkiä ajatuksella että "päämääräsi perheen laajentamisen suhteen ottavat tulta toteutuakseen nopeasti, mutta varmasti" (Oinas/ Vaaka)??

Tämä oli siis hyvin suppea ja pikainen katsaus AP -kartallesi.  Wink
tallennettu

xantippa
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 35Profiili
« Vastaus #2 : 10.02.2006 20:16:51 »

Kiitos Emelia, kiitos Smiley smitten smitten Tästä oli minulle paljon apua. Olen lueskellut erinäisiä ohjeita, mutta sitten tuntuu etten oikein osaa soveltaa tuota tietoa idiot2 Ehkä se tästä pikkuhiljaa alkaa avautua Smiley
tallennettu

Aurinko-> Kalat
Kuu-> Leijona
Nouseva merkki-> Leijona
Emelia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1798Profiili WWW
« Vastaus #3 : 11.02.2006 19:38:35 »

laugh

Samassa vaiheessa tässä ollaan.. itsekin oon harjoitellut näitä AP- karttoja siinä vuoden verran..  crazy2

Auringonpaluu -kartat on mielenkiintoisia, mutta myös ehkä vähän vaivalloisia tulkita.. Ei kannata alkaa tulkita liian laajoja kokonaisuuksia, vaan pysyä perus-jutuissa niin ei sekoa...

AP -karttojen rinnalla sitten voi välillä vilkuilla transiitteja ( www.astro.com / astrodienst special / transit calendar).
tallennettu

dissolve
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 165Profiili
« Vastaus #4 : 28.02.2006 16:30:28 »

Höh, enkö minä saa kiitoksia, minähän sen alunperin kirjoitin!  Cheesy
tallennettu

Aurinko-Skorpioni, Kuu-Härkä, nousu-Vaaka
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: