Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Keskustelupaneeli ufoista  (Luettu 2872 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Gamma
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 19


Parapsykologi


Profiili
« : 31.08.2009 23:05:58 »

Perjantaina 4.9 klo 18.00 Rajatiedon keskuksessa keskustellaan ufoista! Mukana keskustelupaneelissa ovat Tapani Koivula, Atso Haapanen, Ilpo V. Salmi, Jaakko Närvä ja Jorma Elovaara. Paneelin puheenjohtajana toimii Jani Lassila. Liput 8 euroa, tulot käytetään alan tutkimuksen hyväksi.

Panelistit lienevät monille jo ennestään tuttuja:
*Tapani Koivula on harrastanut ufotutkimusta jo 40 vuotta ja erikoistunut erityisesti ufokontakteihin. Häneltä on ilmestynyt kaksi ufoaiheista kirjaa, joista parhaiten tunnetaan teos "Ufojen kosminen viesti". Viime vuosina Koivula on johtanut Suomen ufotutkijoiden toimintaa. Hän jos kuka tietää valaista ufojen arvoitukseen tarjottuja ratkaisuja.
*Atso Haapanen on useita teoksia julkaissut sotahistorioitsija, jonka uusin kirja käsittelee sota-arkistosta löytyneitä ufotapauksia. Nyt syksyllä ilmestyvä julkaisu on erityisen ajankohtainen, koska monet maat ovat viime aikoina ufotapauksia jo julkaisseet - onko nyt Suomen vuoro?
*Ilpo V. Salmi on eläkkeellä oleva vararehtori ja Skepsiksen entinen puheenjohtaja, joka toimii Tieteellisen seurain valtuuskunnassa aktiivisena kansanvalistajana. Hän on perehtynyt tähtitieteeseen ja havaintopsykologiaan, jotka ovat keskeisiä tieteenaloja kysyttäessä onko ufoja ylipäätään olemassa ainakaan missään kiinnostavassa merkityksessä.
*Jaakko Närvä on ufoista väitellyt uskontotieteilijä ja entinen Suomen ufotutkijoiden varapuheenjohtaja. Hänen asiantuntemuksensa ulottuu ufouskovaisuudesta uskonnollisuuden vaikutukseen ufotutkimuksessa. Hänen jos kenen uskoisi tietävän vastauksen siihen, miksi tiedemaailma vaikuttaa monista niin haluttomalta tarttumaan ufoalueen problematiikkaan.
*Jorma Elovaara on entinen kirjakustantaja ja legendaarinen radiotoimittaja, jonka monet tuntevat New age aatteen pioneereina Suomessa. Elovaaralla on laaja ja monipuolinen ote myöskin ufoilmiöön, mitä taustaa vasten hän on juuri oikea henkilö vastaamaan moniin ufoharrastajia kiinnostaviin syvällisempiinkin asioihin kuten onko ufokysymystä edes tarpeen ratkaista ainakaan puhtaasti tieteen näkökulmasta.

Tilaisuus kuulla näin monialaista asiantuntijajoukkoa on harvinainen. Itselleni tulee mieleen lähinnä toistakymmentä vuotta sitten pääkaupunkiseudulla pidetty ufopaneeli tiedekeskus Heurekassa, joka veti paikan pääsalin aivan täyteen kiinnostuneita kuuntelijoita. Tänä keväänähän Heureka päätti muistaa tätä historiansa suosituinta tapahtumaa ja järjesti juhlaviikonloppuunsa ufoväittelyn. Rajatiedon keskuksen keskustelupaneeliakin oli alun perin suunniteltu kevääksi, mutta Heurekan suunnitelmien tultua esille se päätettiin siirtää näin alkusyksyksi.

Monet varmaankin muistavat Heurekan ufopaneelin Rauni-Leena Luukasen esiintymisestä. Rouva lupasi tuolloin esittää aidon valokuvan humanoidista, mutta monien harmiksi hän päättikin jättää sen sitten julkistamatta. Nyt tämä huutava vääryys viimein korjataan ja keskustelupaneeli onkin tarkoitus käynnistää esittämällä tuo pitkään odotettu historiallinen todistuskappale. Tätä ei siis kannata missata! Tilaisuuden lopuksi paneelin puheenjohtaja vakavoituu vielä valaisemaan uutta teoriaansa ufoista.

Ehkäpä ufojen arvoitus siis ratkeaa viimeinkin?! Se selviää vain saapumalla itse paikalle. Rajatiedon keskus sijaitsee Helsingissä osoitteessa Uudenmaankatu 33. Kartan löydät osoitteesta http://omakaupunki.hs.fi/mesta/117516/Rajatiedon+keskus
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: