Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Millainen on ihminen, jolla on paljon planeettoja sideerisessä Kaloissa?  (Luettu 4239 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Harschi
Vieras
« : 29.01.2006 09:35:20 »

Katsotaan esimerkkejä. Kuuluisin esimerkki on varmaan romantiikan ajan runoilija Charles Baudelaire (mm. Pahan kukkia). Kaloista löytyy Merkurius, Mars, Venus, Jupiter, Saturnus ja Aurinko. Kuu löytyy Ravusta, Askendentti Leijonasta ja Rahu Vesimiehestä. Koska Askendentti on Leijona, tuo Kalat-rypäs osuu okkulttiseen, kuolemasta ja seksistä kiinnostuneeseen VIII huoneeseen, jolla on tässä suuri vaikutus.

AstroDatabank kirjoittaa Baudelairen elämästä seuraavasti:
”Ranskalainen, uskonnon ja hyvän ja pahan taistelun piinaama runoilija, tulvillaan syvää katolista synnintuntoa ja katumusta. (…) Hän oli katolinen ja satanisti, irstailija ja mystikko, kyyninen sensualisi, joka janosi puhtautta. Seksuaalisesti sairasmielisenä sadistina hän etsi peseytymättömiä ”katujen naisia”. (…) Kun hänen isänsä kuoli, v. 1827, hänen äitinsä meni uusiin naimisiin Jacques Aupickin, kovaluontoisen ammattidiplomaatin kanssa, joka inhosi yliherkän poikapuolensa omituisuuksia ja yritti pakottaa tälle armeijamaista kuria ja käytöstä, arvoja joista Baudelaire kieltäytyi kapinalla, joka kesti koko hänen loppuelämänsä.”

(Välihuomautus: Kalojen hallitsija Jupiter on alennuksessa Kauriissa, jossa sotilaallinen Mars puolestaan on ylennyksessä. Marsia ja Jupiteria voidaan varmaan jollain lailla pitää toistensa vastakohtina. Vaikuttaisi siltä, että kun Mars edustaa sotilaallista, stoalaista kuria ja itsehillintää – monet intialaiset astrologit yhdistävät Marsin kurinalaisiin hengellisiin harjoituksiin – Jupiterilla sen vastakohtana on taipumusta liioitteluun, äärimmäisyyksiin ja ylilyönteihin. Olen siis itsekin ollut mahdollisesti jossain määrin hakoteillä Jupiterin luonteesta.)

”Baudelaire oli riippuvainen eteerikapseleista ja laudanumista (oopiumista) ja hän pyrki turruttamaan itsensä syfiliksen runtelevilta vaikutuksilta, jonka hän oli nuorena miehenä saanut Pariisin Latinalaiskorttelista. Hän oli kyyninen hekumoija ja moraaliton esteetikko, joka joka shokeerasi ystäviään värjäämällä vihreäksi ja sirottelemalla hävyttömyyksiä puheisiinsa. Hän viittasi ’ärsyttämisen huumaavaan nautintoon’, kun hän kieltäytyi mistään näennäisesta sovinnaisuudesta ja solmi elämänmittaisen suhteen Jeanne Duvalin, tummaihoisen huumeriippuvaisen prosituoidun kanssa, joka on Pahan kukkia –kokoelman ’Musta Venus’.”

Baudelairen kohdalla on vaikea sanoa, mikä on VIII huonetta ja mikä Kaloja. Varmaa on se, että jos tämä kuvio olisi ollut sideerisessä Oinaassa, hänen elämänsä olisi ollut toisenlaista. Huomatkaa, miten länsimaisessa astrologiassa Marsia ei enää niinkään yhdistetä sotilaalliseen kuriin, vaan toisaalta seksiin (trooppinen Skorpioni = Venuksen, seksin perinteisen osoittimen hallitsema sideerinen Vaaka) ja toisaalta kiihkeään itsehillinnän puutteeseen (trooppinen Oinas = Jupiterin hallitsema sideerinen Kalat).

Otetaan toinen esimerkki. Toinen 1800-luvun runoilija, Algernon Swinburne, Askendentti, Venus, Merkurius, Kuu ja Aurinko Kaloissa. Mars ja Jupiter Ravussa, Rahu Oinaassa sekä Ketu ja Saturnus Vaa’assa. Swinburnilla Kala-rypäs tulee I huoneeseen. AstroDatabank kirjoittaa:

”Prerafaeliittisen liikkeen runoilija, jonka epäsovinnaiset näkemykset ja henkilökohtainen elämä shokeerasivat yhteiskuntaa ja erityisesti kokoelma ”Runoja ja ballaadeja”. (…) Tunnettuna masokistina, joka piti ruoskinnasta, häntä epäiltiin homoseksuaalisuudesta, vaikkakaan mitään konkreettista näyttöä siitä ei ollut. Irstailu kalvoi hänen terveytensä ja hän eli hiljaista elämää vuoden 1880 jälkeen.”

Kappas, tässä on yllättävän samanlaisia painotuksia kuin Baudelairella, vaikkeivät nuo Kala-planeetat ole VIII huoneessa.

Kolmas esimerkki: Valerie Solanas, militanttifeministi, joka yritti tappaa Andy Warholin v. 1968. Askendentti, Aurinko ja Merkurius Kaloissa. AstroDatabank:

”Kun kapinallinen ja uppiniskainen Solanas kieltäytyi jatkamasta katolista koulua, hänen isoisänsä piiskasi hänet. 15-vuotiaanan hän karkasi ja joidenkin kertomusten mukaan hän olisi tullut raskaaksi merimiehelle, jota hän tapaili, mutta hän onnistui silti suorittamaan high schoolin loppuun v. 1954. Hänestä tuli Marylandin yliopiston tarkkaavainen oppilas ja hän elätti itseään työskenelemällä psykologian laitoksen eläinlaboratoriossa. Tehtyään vuoden ajan psykologian lopputyötä Minnesotan yliopistossa hän matkusti ympäri Amerikkaa kerjäten ja myyden itseään kunnes hän päätyi Greenwich Villageen v. 1966.”

Solanas koetti tarjota Warholille kirjoittamaansa näytelmää miehiä vihaavasta murhanhimoisesta katutytöstä, mutta Warhol kommentoi sitä sanoen ”too dirty” ja kadotti käsikirjoituksen ainoan kappaleen. Samana vuonna Solanas kirjoitti S.C.U.M. –manifestin (en muista, mitä ”S” tarkoitti, mutta loppu oli ”cutting up men”, miesten eliminoiminen maailmasta) ja seuraavana vuonna hän esiintyi parissa Warholin filmissä esittäen lähinnä itseään butch-lesbona. 3. kesäkuuta 1968 Solanas ampui Warholia hengenvaarallisesti kostoksi turhautumisestaan, mutta tämä jäi henkiin. Kun Solanas vangittiin ja häneltä kysyttiin, miksi hän oli ampunut, hän sanoi vain: ”lukekaa manifestini, se kertoo, kuka olen.”.

Tämä tapaus on erityisen mielenkiintoinen sen valossa, että juuri keväällä 1968, kun Eurooppa kuohui opiskelijaliikehdinnän pauloissa, Saturnus ja Rahu kohtasivat Kaloissa. Yhtymä oli tarkka 30.4.1968 25 astetta Kaloja, noin kuukausi ennen kuin Solanas ampui Warholia, ja Solanasin syntymäkartan lähimmät planeetat ovat alennuksessa oleva Merkurius 25 astetta Kaloja, Aurinko 26 astetta Kaloja ja Askendentti 27 astetta Kaloja. Yhtymä tapahtui siis tismalleen Solanasin Kala-stelliumin päällä!

Kaiken päälle päätteeksi Solanasilla oli alkanut Merkurius-mahadasa 17. lokakuuta 1966 ja ampumispäivänä menossa oli edelleen Merkurius/Merkurius. Kalojen osuutta tässä kuviossa ei siis voi mitenkään kieltää. Koska transitoivat planeetat olivat pahantuottajat Saturnus ja Rahu, niin tapahtumat olivat mitä olivat.

Mielenkiintoista tässä on se, että intialaisessa astrologiassa hyväntuottaja Jupiteria pidetään sattvisena planeettana ja itsekuria ja kieltäymystä symboloivia pahantuottajia Marsia ja Saturnusta puolestaan tamasisina. Mitä siis loppujen lopuksi tarkoittaa sattvinen ja tamasinen? Miksi juuri Jupiter on pyhä planeetta ja Mars ja Saturnus puolestaan ummehtuneita ja seisahtuneita? Mihin viittaa se, että Saturnus yhdistetään mm. protestanttisuuteen (protestanttinen työn etiikka!) ja näissä jupiteriaanisissa esimerkeissä puolestaan katolilaisuus vilahtelee siellä ja täällä? Mikä on intialaisen astrologian moraalikäsitys? Onko niin, että nyt Kali Yugan aikaan kaikki on kääntynyt päälaelleen?
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: