Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: LUONNONHENGET JA KODINHALTIJAT  (Luettu 5325 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Arkiviisu
Vieras
« : 09.11.2008 13:25:39 »

LUONNONHENGET
JA KODINHALTIJAT

- Tule viettämään päivä kodinhaltijoiden ja luonnonhenkien kanssa.
- Saat runsaasti tietoa miten luoda yhteys kodin ja talon suojelushenkiin
ja monien eri elementtien ja tehtävien henkisiin haltijoihin.
- Yhteys luonnonhenkiin luo elämälle aivan uudenlaista voimaa ja kantavuutta.
- Kuulet myös esimerkiksi ravinnon, viikonpäivien ja juhlien henkisestä merkityksestä sekä
enkelien, luonnonhenkien ja ihmisten välisen tehtäväjaon uudistumisesta.
Kurssi sisältää myös meditaatioharjoituksia ja keskustelua ja kysymykset ovat tervetulleita.
Uusin aineisto perustuu vanhalla vesimyllyllä luonnonhenkien kanssa käytyihin laajoihin
keskusteluihin vuodesta 2000 alkaen Saksassa, julkaisijana Flensburger Hefte.
Pidämme noin klo 13 tunnin lounastauon ja kahvi- ja teetaukoja tarpeen mukaan.
ILMOITATHAN TULOSTASI Matille mieluiten sähköpostilla yhteystiedot .  www.hopeasulka.com

Paikka Vahvistamo, Trumpettitie 2 katutasossa Kannelmäessä.
Paikalle on helppo päästä paikallisjunalla M ja busseilla 42 ja 43.
Myös paikoitustilaa on runsaasti ainakin radanvarressa.

Kurssimaksu 50 euroa
TERVETULOA!

 

_______

 
 
HELSINGISSÄ
18.11. tiistaina klo 18.30-21
SIRIUSRYHMÄ
Johdetun meditaation aihe muotoutuu tilanteen ja ohjauksen mukaan.
Olet sydämellisesti tervetullut jos haluat osallistua säännöllisesti mukavaan
ja syventävään meditaatioryhmään.
Paikka Matti Kuusela, Rahakamarinkatu 6 G 81, Länsi-Pasilassa
Osallistumismaksu 20 euroa.
 
_______
 
HUOM.
Harmillista mutta tämän viestin linkit eivät näytä toimivan, joten päästäksesi linkkien sivuille sinun on todennäköisesti itse kopioitava osoite ja siirrettävä se selaimen osoitekenttään.
Olen pahoillani vaivasta, mutta en ole vielä ehtinyt selvittämään sen syytä. Kannattaa ehkä kuitenkin kokeilla ensin jospa linkki toimisikin. - Matti
 
_______
 
 
 
HAAPA

Koko Suomessa kasvava haapa (Populus tremula) kuuluu haapa- ja poppelipuiden sukuun. Se voi kasvaa 30 metrin pituiseksi ja se on metsän monimuotoisuuden kannalta avainlaji. Haavanhenki Gunilla kertoo tutussa vesimyllyssämme Saksassa. Seuraavassa Matin tiivistelmää.
 
Haavalla on poppelipuiden lehtien liikkuvuus äärimmäisessä muodossa. Sen lehtien muoto pyrkii pyöreyteen ja ilmaisee jonkinlaista lapsenomaisuutta. Puuaines on hyvin vaaleaa ja pehmeää.
 
Tuulessa koko puu näyttää välkkyvän, mikä johtuu siitä että lehtien toinen puoli on selvästi vaaleampi kuin toinen. Haapa on enemmän ilmanhenkien, sylfien, kotipuu, kuin lähisukulainen poppeli, jonka on varsinainen enkelipuu, ja myös siitä kerromme pian.
 
Eri poppelilajien monilukuisuus on yhteydessä siihen, että myös eri alueiden ihmiset ovat hyvin erilaisia, ja sen mukaan ovat myös enkeliolennot erilaisia. Koska monet enkelit elävät poppeleissa, tarvitaan siten myös runsaasti erilaisia poppelilajeja. Tilanne on sama vaahteralajien kohdalla. Ja kun ihmiset muuttavat maan päällä, on myös puulajien vaellettava, toiset herkemmin kuin toiset.
 
- Haluatko alkaa ymmärtää ja kokea luontoa syvemmin? Edellä oleva teksti on suhteellisen lyhyt, ja jos luet sen vain älyllisesti, se on nopeasti ohitettu. Entä jos luetkin edellä olleet lauseet vielä uudelleen, tunnustellen, maistellen.
 
Lapsenomaisuus... Muistatko miten koit haavan lapsena. Eikö sen lehtien liikkuvuus tehnyt aivan ihmeellistä vaikutusta.
 
Pehmeys - mihin se on yhteydessä, kuvittele että tunnet haavan puuainekset pehmeyden ja keveyden.
 
Ja nyt ajattelu, ja tunne, että tuo pehmeys henkisellä tasolla, henkis-energeettisessä olemuksessaan, on joidenkin henkisten olentojen koti, se on niille todellisuutta, jossa ne elävät. Silloin tuo pehmeys, keveys, tuoksu, väri, kosteus, kaikki alkavat saada aivan uudenlaista sisäistä elävyyttä, joka alkaa lähestyä kuin puhumista, vai paremminkin sisäistä maalausta, tuoksumaalausta...
 
Voitko eläytyä samalla lailla lehtien liikkuvuuteen, ja ilmanhenkien leikkiin niiden keskellä, siihen että ilmanhenget, sylfit, voivat pitää haavan voima- ja liiketilaa asuntonaan. Miten ihmeellisen paljon siihen sisältyykään!
 
Ja että puulajit muuttavat maapallolla ihmisten mukaan. Pinnallinen äly voi aivan luonnollisesti torjua sille noin uskomattoman ajatuksen. Mutta entä jos sittenkin. Mitä jos ajattelisit tätä niin, että se voisikin olla mahdollista! Alat sukeltautua aivan uusiin ulottuvuuksiin, elämänmaailman salaisuuksiin.
 
Ja varmasti sinulla on haavasta aivan omia kokemuksia, ja olet saattanut tutkia haavan ominaisuuksia esimerkiksi kukkatippojen kannalta. Jos huomaat jotain mikä saattaa tuntua vastakkaiselta kuin edellä sanottu, koetakin ajatella miten eri lähteistä tulevat tiedot ja havainnot saattavat sittenkin olla kaikki mahdollisia.
 
Pinnallisen ajattelun ongelma on, että se asettaa eri ajatukset, havainnot ja kokemukset tilallisesti ikäänkuin samaan paikkaan, ja valitsee sitten mikä niistä vaikuttaa oikeimmalta. Elämänmukainen ajattelu toimiikin toisin. Se asettaa eri ajatukset ja lähtökohdat tilallisesti laajemmalle alueelle, ja alkaa tutkia miten niiden välinen tila voi olla täytettävissä niin, että kaikki katsomustavat tulevat oikeutetuiksi.
 
Tällä harjoituksella ajattelusi alkaa lähetä henkisten olentojen ajattelua.
 

Rakkaudella
Matti
 
_______
 

 

RIITTA WAHLSTRÖM BARCELONASSA


 

Barcelonassa kokoontui lokakuussa yli 7000 hallitusten, tutkijoiden ja kansalaisjärjestöjen edustajaa Maailman luonnonsuojelusäätiön kongressiin. Kongressissa julkistettiin Punainen lista uhanalaisista elämistä. Yli 11.000  vapaaehtoista  tutkijaa ja aktivistia on eri puolilla maailmaa tutkinut lajien tilannetta. Tilanne on huonontunut neljä vuotta sitten julkaistusta arvioista.  Nyt 41.415 tutkitusta lajista 16 .306 on uhanalaisia:

- Nisäkkäistä 22 % - joidenkin asiantuntijoiden mielestä peräti 36%.

- Linnuista 12 %

- Kaloista 39 %

- Liskoista 30 %

- Sammakkoeläimistä 31 %.

 

Metsien katoaminen  on eräs suuri syy lajien uhanalaisuuksien lisääntymiseen. Metsiä katoaa sekunnissa jalkapallokentän verran. Samoin koralliriutat ovat vaarassa, kolmannes on jo vaarassa.

Kongressissa  pohdittiin ihmiskunnan vastuuta koko maapallon lajien säilymisestä. Ilmastonmuutos on asiantuntijoiden mukaan ihmistoiminnan seurausta ja se on eräs keskeinen syy monien lajien elinolosuhteiden vaikeutumiseen. Hiilidioksidipäästöjä tulee vähentää ja vanhoja metsiä suojella entistä enemmän, koska ne tuoreen australialaisen tutkimuksen mukaan sitovat hiiltä 60 kertaa enemmän kuin istutettu metsä.  Pyhien paikkojen säilyttäminen tunnustettiin erittäin tärkeäksi. Kongressiin osallistui  lukuisia alkuperäiskansojen edustajia, jotka kertoivat suhteestaan luontoon ja pyhiin paikkoihin.

 

- Kongressiin osallistunut Riitta kertoi, että siellä ensimmäistä kertaa otettiin vakavasti myös luonnon henkiset arvot ja perinteet. Toisaalta on korviini tullut, että tällä olisi ollut vaikutusta myös Suomen luontoa ja luonnonkäyttöä koskeviin linjauksiin.

 

Toisaalta meillä on vielä pitkä matka siihen, että esimerkiksi luonnonhenkien olemassaolo ja heidän asuinpaikkansa tunnustettaisiin virallisesti. Useissa maissa ja kaupungeissa kuten Islannissa, Britanniassa, Brasiliassa tai Wienissä ja muistaakseni myös Pietarissa luonnonhenkien asuinalueet ovat mukana maankäytön suunnittelun lähtökohdissa. Meillä kaikki tällainen on vielä voimakkaan sisäisen sensuurin piirissä. Kaikesta luonnonläheisyydestä huolimatta tiedeusko on meillä hämmästyttävän lujassa.

 


Riitalla on lukuisia kursseja, unipiiri, luonto-ekoterapiaohjaajakoulutus sekä alkuperäiskansojen henkiseen viisauteen ja liittyviä tilaisuuksia, matkoja Lappiin ja Italiaan. www.elisanet.fi/taiga, www.freewebs.com/taiga-instituutti.

 

_______

 

 

ÄITI AMMA
 
Syksyllä Sulkavalla tehtiin historiaa. Kunnan peruskoulun yläkoulun ja
lukion oppilaat lahjoittivat taksvärkkikeräyksensä Äiti Amman
hyväntekeväisyystyöhön. Suomessa ei näin ollut aikaisemmin tapahtunut.

Kun Äiti Amma vieraili Helsingin Kaapelitehtaalla marraskuun 3. ja 4.
päivänä, paikalla oli myös taksvärkkikeräyksen ideoinut opettaja Kati
Saramäki.

Lue koko juttu http://www.amma.fi/toim/sulkavantaksvarkki.php


Intian puolisotilaalliset joukot ovat alkaneet käyttää Amman
IAM-meditaatiotekniikkaa. Syynä ovat henkilöstön kärsimät psyykkiset
ongelmat. Amman brahmacharit kouluttavat yhdessä valikoitujen armeijan
henkilöiden kanssa koko 2,5 miljoonaisen joukon. Katso koko juttu
http://www.amma.fi/hyvant/iam_armejassa.php

Matti Kuusela
Hopeasulka
_______
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: