Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 83
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Uutisia - Newsflash  (Luettu 528384 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Neela
Astroholisti
*****
Viestejä: 1096



Profiili
« Vastaus #15 : 04.10.2008 14:50:58 »


Tutkimus: Uskonnollisuus vaimentaa kipua

Julkaistu: 14:27
Jani Kaaro
ALEKSI KINNUNEN

Tutkimus: Uskonnollisuus vaimentaa kipua

Kun filosofi Immanuel Kant mursi isovarpaansa hevos­onnettomuudessa, hänen kerrotaan karkottaneen kivun pois pelkällä ajatuksen voimalla. Vaikka useimpien ihmisten ajattelukapasiteetti ei yllä Kantin tasolle, tuoreen tutkimuksen mukaan uskonnollisuudesta voi olla apua. Tutkimuksessa uskovaiset ihmiset kokivat kivun vaimeampana kuin ei-uskovaiset.

Aivotutkija Katja Wiechin tutkimuksessa oli mukana 12 harrasta katolilaista ja 12 ei-uskovaista. Koehenkilöille näytettiin sekä Giovanni Sassoferaton uskonnollisaiheista kuvaa Neitsyt Mariasta sekä Leonardo da Vincin maallista aihetta käsittelevää maalausta. Maalauksen katsomisen jälkeen heille annettiin reilut kymmenen sekuntia kestävä sähköisku.

Kun koehenkilöt määrittelivät kokemansa kivun asteikolla 0–100, tutkijat havaitsivat mielenkiintoisen eron. Uskovaiset, jotka olivat katsoneet uskonnollista maalausta, olivat kokeneet kivun vaimeampana. Leonardo da Vincin maalauksella ei ollut samaa vaikutusta kumpaakaan ryhmään.

Uskovaisten aivokuvaukset vahvistivat, että uskonnollisen kuvaston katsominen aktivoi aivoalueita, jotka on aikaisemmin yhdistetty kivun hallintaan. Neitsyt Marian näkeminen sai uskovaiset tulkitsemaan tilanteen vähemmän uhkaavana, minkä vuoksi he kokivat kivunkin vähäisempänä.

Wiechin mukaan myös ei-uskovaiset kykenevät luultavasti samanlaiseen mielenhallintaan esimerkiksi erilaisten meditaatiotekniikoiden kautta.


Ei varmaan mikään uusi uutinen, mutta ompahan taas tutkittu.  Wink

tallennettu

Hyvin menee, mutta menköön Afro
Neela
Astroholisti
*****
Viestejä: 1096



Profiili
« Vastaus #16 : 05.10.2008 09:26:32 »


Pentti Linkolan säätiö suojelee metsiä yksityisrahan voimin

Julkaistu: 6:34
Mikko-Pekka Heikkinen
helsingin sanomat


LOHJA. Etelä-Suomessa entistä useampi metsähehtaari on suojeltu yksityisellä rahalla. Toiminnassa on kunnostautunut kalastaja-kirjailija Pentti Linkolan perustama Luonnonperintösäätiö, joka ostaa ja suojelee koskemattomana säilyneitä metsiä Etelä-Suomesta yksityisten ihmisten tekemillä lahjoituksilla.

Viime aikoina säätiön toiminta on kiihtynyt. Toiminnanjohtaja Anneli Jussilan mukaan säätiö on saanut rahalahjoituksia tänä vuonna jo kuusinkertaisen määrän kahden vuoden takaiseen nähden.

Tänä vuonna säätiö on ostanut vanhoja metsiä 360 000 eurolla. Se on yli kaksi kertaa niin paljon kuin vuonna 2006.

Luonnonperintösäätiöllä on kymmenisen suurlahjoittajaa ja satoja pienempiä. Suurin kertalahjoitus on ollut 200 000 euroa.

Lahjoitusvaroilla säätiö on hankkinut kolmisen sataa hehtaaria vanhaa metsää. Ne ovat pääosin pieniä tilkkuja ympäri Etelä-Suomea. Suurin säätiön omistama metsäpala on 50 hehtaaria Siikajoella.

Kaupat tehtyään säätiö suojelee metsän ja jättää sen omiin oloihinsa. Puut kaatuvat ja maatuvat omaan tahtiinsa.

Myös valtio kannustaa yksityishenkilöitä metsänsuojeluun. Tänä vuonna valtio on suojellut yksityisten metsiä Etelä-Suomessa seitsemällä miljoonalla eurolla, jolla on pelastettu runsas tuhat hehtaaria.

Kolmen vuoden päästä rahaa tähän on yli nelinkertainen määrä, lupaa hallitus.

Etelän metsistä vain pari prosenttia on nyt suojeltu.


 Smiley
tallennettu

Hyvin menee, mutta menköön Afro
^^Queen Nefertiti^^
Astroholisti
*****
Viestejä: 10595


au, kuu jousimies / asc vaaka नमस्ते ‏الله‎ ॐ


Profiili
« Vastaus #17 : 07.10.2008 08:34:00 »

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/
tallennettu

You become GRATITUDE for ALL that THE UNIVERSE provides. It becomes obvious to You that ALL OF THE UNIVERSE GIVES AND CONTINUES TO GIVE IN LOVING PERFECTION exactly what you ask for, because THE UNIVERSE LOVINGLY PROVIDES FOR YOU ALWAYS! BECOME LOVE!
Neela
Astroholisti
*****
Viestejä: 1096



Profiili
« Vastaus #18 : 08.10.2008 19:11:29 »


Kuva Merkuriuksesta  Cheesy


http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Messenger-luotain+l%C3%A4hetti+kuvia+Merkuriuksesta/1135240071259


Minusta näytti kauniilta  smitten
tallennettu

Hyvin menee, mutta menköön Afro
Esmiralda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5773


Minne tie vie...


Profiili WWW
« Vastaus #19 : 08.10.2008 19:17:17 »

Voi jehna kun näyttää kylmältä!

Ehkä tuo on juuri se puoli, joka todella on kylmä, toinen puolihan on sitten tosi kuumaa. Vaikka Merkurius on noin lähellä aurinkoa, en oma pyörimisvauhtihan akselinsa ympäri on niin hidasta, että lämpötiloissa on tosi suuri ero. Toinen puoli ehtii jähtyä.

Siis ajatelkaa millaiset energiat jyllää Merkuriukselta meille!
tallennettu

Nousu Skorpioni (Jousimies)
Chiron Skorpioni
Aurinko, Venus ja Merkurius Rapu
Kuu Kalat       
Pluto ja Saturnus Leijona
Jupiter Jousimies
Mars Neitsyt
Neptunus Vaaka
Uranus ja Ceres Kaksonen

Maya, Punainen Itsevallitseva Kuu
Kiinalainen Rotta
Kelttiläinen Omenapuu

OLLAAN IHMISIKS
^^Queen Nefertiti^^
Astroholisti
*****
Viestejä: 10595


au, kuu jousimies / asc vaaka नमस्ते ‏الله‎ ॐ


Profiili
« Vastaus #20 : 09.10.2008 11:01:46 »

Japani pumppasi rutkasti rahaa markkinoille

Tokio

Julkaistu: 09.10. klo: 09:05
Päivitetty: 09.10. klo: 09:59
Japanin keskuspankki on pumpannut markkinoille lisää rahaa noin 30 miljardia euroa. Päivän raharuiske oli suurin finanssikriisin aikana. Keskuspankki yrittää pitää rahoitusmarkkinat käynnissä lisärahoituksen avulla.

Pääministeri Taro Aso kertoi olevansa huolissaan, miten maailmanlaajuinen rahoituskriisi vaikuttaa reaalitalouteen. Tänään kerrottiin jo, että konepajojen tilaukset romahtivat 15 prosenttia. Se ennakoi Japanin painumista taantumaan.

Japanin hallitus valmistelee 13 miljardin euron elvytyspakettia. Aso haluaa nyt, että sen päälle rakennettaisiin vielä toinen paketti.

Tokion pörssin Nikkei-indeksi päätyi 0,5 prosenttia miinukselle.
tallennettu

You become GRATITUDE for ALL that THE UNIVERSE provides. It becomes obvious to You that ALL OF THE UNIVERSE GIVES AND CONTINUES TO GIVE IN LOVING PERFECTION exactly what you ask for, because THE UNIVERSE LOVINGLY PROVIDES FOR YOU ALWAYS! BECOME LOVE!
Neela
Astroholisti
*****
Viestejä: 1096



Profiili
« Vastaus #21 : 09.10.2008 22:07:52 »


Dalai-lama jälleen sairaalaan

Julkaistu: 20:32
stt–afp


Delhi. Tiibetin hengellinen johtaja Dalai-lama joutui torstaina uudelleen sairaalaan vatsakipujen vuoksi.

Hoitava lääkäri kertoi uutistoimisto AFP:lle, että dalai-lama saattaa joutua leikkaukseen perjantaina. Dalai-laman edustajan mukaan hänelle kuitenkin tehdään lähinnä "rutiinitarkastuksia."

Dalai-lama joutui edellisen kerran elokuussa sairaalaan vatsakipujen johdosta. Hän joutui silloin perumaan suunnitellun matkansa Eurooppaan.

73-vuotiaan rauhannobelistin arvellaan pysyvän nyt sairaalassa ainakin lauantaihin saakka. Hänen oli määrä palata pääkaupungista Intian pohjoisosassa sijaitsevaan kotiinsa torstaina.

Dalai-lama pakeni Tiibetistä Intiaan vuoden 1959 kansannousun jälkeen. Hänen ja Kiinan hallituksen välit ovat kiristyneet entisestään viime keväänä Tiibetissä puhjenneiden mielenosoitusten takia.

 Embarrassed Toivittavasti ei mitään vakavaa, hän ei enää ole ihan nuorikaan.

Paljon!  smitten  angel  smitten


tallennettu

Hyvin menee, mutta menköön Afro
Neela
Astroholisti
*****
Viestejä: 1096



Profiili
« Vastaus #22 : 12.10.2008 19:05:13 »


Päänsärkyyn keksitty uusi hoitomenetelmä

Julkaistu: 16:07
Jani Kaaro

Hermostimulaatiosta on saatu lupaavia tuloksia kroonistuneen päänsäryn hoidossa. Uusi hoitomenetelmä on tervetullut, sillä monet potilaat eivät saa apua lääkkeistä tai lääkkeillä on ikäviä sivuvaikutuksia.

Kun migreenikohtaus lyö päälle, voi aina lohduttautua sillä, että se menee ohitse. Joillekin ihmisille päänsärystä kehittyy kuitenkin krooninen tila, jossa päänsärkyä on useammin kuin 15 päivänä kuukaudesta. Tila on osoittautunut vaikeahoitoiseksi ja käytettävissä olevat lääkkeet voivat aiheuttaa muun muassa masennusta ja verenvuotoa ruoansulatuskanavassa.

Hermostimulaatio on uusi lääkkeetön hoitomuoto päänsäryn hoitoon. Siinä ihon alle lähelle niskassa kulkevaa okkipitaalihermoa asetetaan noin tulitikun kokoinen elektrodi. Laite lähettää heikkoja sähköisiä impulsseja ympäristöönsä ja stimuloi okkipitaalihermon toimintaa.

Tutkijat asettivat elektrodin kuudelle vaikeasta päänsärystä kärsivälle potilaalle. Potilaat pitivät päiväkirjaa päänsärystään ja arvioivat sen voimakkuutta asteikolla 1 10.

Tulokset osoittivat, että 6- 21 kuukaudessa viisi potilasta kuudesta oli saanut hermostimulaatiosta niin paljon apua, että he suosittelivat sitä muille päänsärkypotilaille. Myöhemmässä tarkastuksessa neljä potilasta arvioi kivun vähentyneen 80- 95 prosenttia, yksi 30 prosenttia ja yhdellä kipu oli lisääntynyt.

Tutkijat sulkivat plasebovaikutuksen mahdollisuuden pois katkaisemalla elektrodista virran tutkimusjakson neljäntenä kuukautena. Kaikki koehenkilöt ilmoittivat, että kipu oli palannut takaisin.

Menetelmää on aikaisemmin kokeiltu lupaavin tuloksin sarjoittaisen päänsäryn hoidossa ja sitä kokeillaan parhaillaan migreeniin.

Tutkimus julkaistiin Lancetissa.
tallennettu

Hyvin menee, mutta menköön Afro
Neela
Astroholisti
*****
Viestejä: 1096



Profiili
« Vastaus #23 : 12.10.2008 21:36:19 »


Jatkuva univaje alkaa olla suomalaisten kansantauti

Julkaistu: 20:15
Jenni Leukumaavaara
helsingin sanomat

Kansanterveyslaitoksen akatemiatutkijan Timo Partosen mukaan suomalaisten unihäiriöistä voidaan jo puhua kansantautina.

"Suurelta osin kyse on työelämästä ja siinä tapahtuneista muutoksista. Työajat ovat entistä epäsäännöllisempiä ja työpäivät voivat olla pitkiä. Mitä enemmän on työtunteja, sitä helpommin nukkumisesta nipistetään aikaa vapaa-ajan harrastuksiin", Partonen kuvailee.

Tilapäinen unettomuus on hyvin tavallista, sitä on lähes jokaisella suomalaisella joskus. Joka kolmas suomalainen aikuinen kärsii unettomuudesta, lähinnä katkonaisesta yöunesta, vähintään kolme kertaa viikossa.

Työterveyslaitoksen unitutkija, psykologian dosentti Mikael Sallinen vahvistaa, että myöhäiset iltavuorot ja aikaiset aamut ovat lisääntyneet.

"Etenkin liikennealalla epäsäännölliset työajat ovat lisääntyneet viime vuosina. Liikennealalla tietysti riskit ovat isot, ja vireyden näkökulmasta tällainen kehitys ei ole kovin suotavaa", Sallinen sanoo.

Samalla fyysinen työ, joka olisi nukkumisen kannalta hyväksi, on vähentynyt.

Suomalaiset eivät Partosen mielestä suhtaudu nukkumiseen sen vaatimalla vakavuudella.

"Ihmisen pitää syödä. Yhtä tärkeää on muistaa nukkua tarpeeksi."

Nuorten harrastusten lykkääminen iltamyöhälle on Partosen mielestä käsittämätöntä. Raskasta kuntoliikuntaa ei pitäisi harrastaa neljään tuntiin ennen nukkumaanmenoa.

"Jos esimerkiksi jalkapallotreenit loppuvat kymmeneltä, ei uni varmasti tule ennen puoltayötä. Nuoret kuitenkin tarvitsevat unta 9–10 tuntia."

Jos luonnollisen nukahtamisvaiheen ohittaa, seuraavaa unisykliä pitää odottaa pari kolme tuntia.

Unettomuus ehdyttää voimavaroja, heikentää muistia, altistaa masennukselle ja päihteiden käytölle. Se myös heikentää terveyttä.

"Jatkuva univaje rasittaa sydäntä ja verenkiertoelimistöä. Se johtaa myös korkeisiin sokeriarvoihin ja lihottaa", Partonen sanoo.

 Undecided

tallennettu

Hyvin menee, mutta menköön Afro
^^Queen Nefertiti^^
Astroholisti
*****
Viestejä: 10595


au, kuu jousimies / asc vaaka नमस्ते ‏الله‎ ॐ


Profiili
« Vastaus #24 : 13.10.2008 18:48:14 »

Suomi toteuttaa EU:n kriisipaketin tukitoimet pikaisesti
Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy toivotti pääministeri Matti Vanhasen tervetulleeksi hätäkokoukseen. Kuva: Lehtikuva
Pariisi
Julkaistu: 12.10. klo: 21:59
Päivitetty: 13.10. klo: 17:19

Suomi toteuttaa mahdollisimman nopeasti euroalueen maiden ja Britannian viikonvaihteessa sopimat yhteiset toimet rahoitusmarkkinoiden vakauden palauttamiseksi. Näin kertoo valtiovarainministeri Jyrki Katainen.

Mahdollisen tuen kokonaistarvetta ei Kataisen mukaan voi arvioida, koska pankeilla ei Suomessa ole samanlaisia ongelmia kuin muualla.

Kriisipakettiin sisältyvät valtion takaukset pankkien välisille luotoille, mahdolliset valtion pääomasijoitukset toimintakykyisiin pankkeihin ja kriisipankin pelastaminen valtiolta tulevan pääomituksen avulla.

Suomi on valmis tarvittaessa takaamaan pankkien väliset lainat luottokriisin helpottamiseksi. Pääministeri Matti Vanhasen mukaan näin tuetaan euromaiden yhteistä linjaa.

Euromaiden johtajat sopivat hätäkokouksessa Pariisissa, että pankkeja tuetaan myös niitä pääomittamalla. Käytännössä tämä merkitsee osittaista kansallistamista.

Suomen pankeilla ei Matti Vanhasen mukaan ole toistaiseksi tarvetta pääomittamiselle.
tallennettu

You become GRATITUDE for ALL that THE UNIVERSE provides. It becomes obvious to You that ALL OF THE UNIVERSE GIVES AND CONTINUES TO GIVE IN LOVING PERFECTION exactly what you ask for, because THE UNIVERSE LOVINGLY PROVIDES FOR YOU ALWAYS! BECOME LOVE!
Neela
Astroholisti
*****
Viestejä: 1096



Profiili
« Vastaus #25 : 13.10.2008 20:42:45 »



Metsämansikka kukkii yhä Seurasaaressa

Julkaistu: 19:48
Katriina Pajari
helsingin sanomat



Helsingin Seurasaaressa lenkkipolun vieressä vihertää. Ahomansikka kukkii.

Mansikan lisäksi Seurasaaressa kukkivat vielä ainakin orvokit. Myös ruusuja ja perennoita voi nähdä kukassa vielä pitkään.

"Esimerkiksi syysasterit eivät halloista hätkähdä," kasvitieteellisen puutarhan ylipuutarhuri Marko Pesu sanoo.

Kuten edellistalvina, tänäkin vuonna ruoho säilynee pitkään vihreänä. "Nurmi yhteyttää juuri sen verran, että väri kestää kirkkaana. Kasvua ei kuitenkaan juuri ole, joten ruohonleikkuria ei tarvita."

Monet luulevat kasvien lokakuisen kukoistuksen johtuvan ilmastonmuutoksesta. Se ei pidä paikkaansa.

"Ilmaston lämpenemisestä puhutaan paljon. Sen takia ihmiset huomaavat luonnonilmiöt tutuissa kasveissa ja automaattisesti ajattelevat sen johtuvan ilmastonmuutoksesta", Pesu sanoo.

Hänen mukaansa mansikat ovat kuitenkin kukkineet lokakuussa jo silloin, kun ilmastonmuutoksesta ei vielä puhuttu lainkaan. Se on osa kasvin strategiaa: mansikka kukkii niin pitkälle syksyyn kuin mahdollista.

Saadaanko pikkujoulupöytään siis tuoreita metsämansikoita?

"Marjoja ei kyllä enää tule, siihen ei yhteyttäminen riitä. Nautinto jää silmänilon tasolle."

Talviunilla sen sijaan ovat ne kasvilajit, joiden kuuluukin olla.

"Esimerkiksi omenapuut ovat ja pysyvät tukevasti horroksessa kevääseen saakka."


 Smiley
tallennettu

Hyvin menee, mutta menköön Afro
Neela
Astroholisti
*****
Viestejä: 1096



Profiili
« Vastaus #26 : 20.10.2008 18:22:53 »


Jaha ja OHO!  Shocked

Brittiviranomaiset: Alitalian kone oli törmätä ufoon

Julkaistu: 10:09

helsingin sanomat

Alitalian matkustajakone oli lähellä törmätä tunnistamattoman lentävän esineen kanssa Britanniassa vuonna 1991. Tapaus käy ilmi dokumenteista, joita Britannian Kansallisarkisto aikoo julkaista lähivuosina parisen sataa.

BBC:n mukaan Alitalian kone oli matkalla Heathtrown lentokentälle Lontooseen, kun kapteeni havaitsi ohjusta muistuttavan esineen lentävän koneen ylitse. Tapaus jäi avoimeksi, sillä Britannian puolustusministeriö luopui lopulta tutkimuksista. Ministeriön mukaan esine ei ollut ainakaan ohjus, säähavaintopallo tai raketti.

Alitalin tapaus on dokumentoitu Britannian Kansallisarkistoon, joka julkisti äskettäin 14 vuosina 1986–92 tehtyä ufohavaintoa.

Brittiläisen ufoasiantuntijan David Clarken mukaan arkistojen avautuminen tuo lisävaloa paljon puhuttuun aiheeseen. Clarken mukaan salaliittoteorioihin uskovat ihmiset ovat kuitenkin jo julistaneet, että kyse on julkisuustempusta, jolla viranomaiset pyrkivät peittelemään tietojaan.

Clarke sen sijaan ylistää viranomaisten toimintaa.

"Kansallisarkiston toiminta on todella hienoa. Nyt jokainen voi tutustua suoraan ensikäden materiaaliin ja muodostaa sitten oman mielipiteensä", hän sanoi BBC:lle.
Muualla verkossa:

Kansallisarkiston ufodokumentteja verkossa


tallennettu

Hyvin menee, mutta menköön Afro
^^Queen Nefertiti^^
Astroholisti
*****
Viestejä: 10595


au, kuu jousimies / asc vaaka नमस्ते ‏الله‎ ॐ


Profiili
« Vastaus #27 : 22.10.2008 13:16:07 »

Intia laukaisi ensimmäisen luotaimensa Kuuhun

New Delhi

Julkaistu: 22.10. klo: 04:36
Päivitetty: 22.10. klo: 12:09
Intia on lähettänyt ensimmäisen avaruusluotaimensa kohti Kuuta. Luotaimen myötä Intian avaruusohjelma otti jättiharppauksen ja seurasi näin aasialaisia kilpailijoitaan Kiinaa ja Japania.

Kuualus-niminen luotain lähetettiin matkaan aamuneljältä Suomen aikaa Satish Dhawan avaruuskeskuksesta Intian kaakkoisrannikolta. Intialaiset seurasivat juhlatunnelmissa paikallisen television suoraa lähetystä laukaisusta.

- Tiedeyhteisömme on taas kerran tehnyt maastamme ylpeän ja koko kansakunta kiittää sitä, suitsutti pääministeri Manmohan Singh historiallista hetkeä.

Miehittämättömän luotaimen on määrä asettua Kuuta kiertävälle radalle 8. marraskuuta. Luotaimen mukana on muun muassa suomalainen Auringon röntgensäteilyä tarkkaileva laite.

Intian kunnianhimoisena tavoitteena on lähettää ensimmäinen astronautti avaruuteen vuoteen 2014 mennessä ja tehdä miehitetty avaruuslento Kuuhun vielä 2020-luvun aikana.
tallennettu

You become GRATITUDE for ALL that THE UNIVERSE provides. It becomes obvious to You that ALL OF THE UNIVERSE GIVES AND CONTINUES TO GIVE IN LOVING PERFECTION exactly what you ask for, because THE UNIVERSE LOVINGLY PROVIDES FOR YOU ALWAYS! BECOME LOVE!
^^Queen Nefertiti^^
Astroholisti
*****
Viestejä: 10595


au, kuu jousimies / asc vaaka नमस्ते ‏الله‎ ॐ


Profiili
« Vastaus #28 : 22.10.2008 14:16:29 »

Yahoo potkii pellolle kymmenesosan väestä

22.10. klo 06:12 Osavuosikatsauksensa julkistanut Yahoo vahvisti erottavansa kymmenesosan työvoimastaan eli 1500 henkeä.

Yahoo yrittää säästää 400 miljoonaa dollaria irtisanomalla noin 1500 työntekijää vielä tämän vuoden aikana. Työntekijöille lähettämässään sähköpostissa toimitusjohtaja Jerry Yang perusteli irtisanomisia kivuliaina mutta välttämättöminä.

Yhtiö julkisti osavuosikatsauksensa, joka kertoi yhtiön voittojen kasvaneen prosentin verran vuoden takaiseen aikaan verrattuna. Samalla Yahoo alensi loppuvuoden kasvuennusteitaan.
tallennettu

You become GRATITUDE for ALL that THE UNIVERSE provides. It becomes obvious to You that ALL OF THE UNIVERSE GIVES AND CONTINUES TO GIVE IN LOVING PERFECTION exactly what you ask for, because THE UNIVERSE LOVINGLY PROVIDES FOR YOU ALWAYS! BECOME LOVE!
^^Queen Nefertiti^^
Astroholisti
*****
Viestejä: 10595


au, kuu jousimies / asc vaaka नमस्ते ‏الله‎ ॐ


Profiili
« Vastaus #29 : 24.10.2008 16:38:32 »

Euroopan pörssimarkkinat kääntyivät perjantaina iltapäivällä lähes paniikinomaiseen laskuun, kun yritysten tulosnäkymät heikkenivät ja levisi pelko, että teollisuusmaita uhkaava luottolama on leviämässä myös kehittyviin maihin kuten Kiinaan ja Intiaan.

Tutkimusjohtaja: Luottokriisi uhkaa iskeä valtioihin (15:39)

Fedin ex-pääjohtaja myönsi viimein tehneensä virhearvioita (10:45)

Markkina-arvio: Suursijoittajat pakkomyynneissä (16:06)

VIDEO   Fedin entinen pääjohtaja Greenspan: Arvioin väärin


Peking. Euroopan ja Aasian maiden johtajat lupasivat perjantaina käydä taltuttamaan maailmalla vellovaa talouskriisiä yhteisin ja rohkein toimin. EU:n ja Aasian Asem-huippukokous pääsi perjantaina vauhtiin Kiinassa.

Kiinan pääministeri Wen Jiabao vakuutti avajaisissa, että Aasia on valmis tekemään Euroopan kanssa yhteistyötä kriisin taltuttamiseksi. Tilanteesta selviämiseen vaaditaan maailmanlaajuisia toimia, Wen sanoi yli 40 maan johtajille.

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy pyysi Aasian maita tukemaan Eurooppaa tärkeässä talouskriisiä käsittelevässä kokouksessa, joka pidetään ensi kuussa Yhdysvalloissa. Sarkozyn mukaan Euroopan maat lähtevät kokoukseen yhtenäisenä rintamana yhdessä sovittujen ehdotusten kanssa.

EU-komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso sanoi rahoitusmarkkinoiden olevan niin globaalit, ettei maailmalla ole muuta mahdollisuutta selvitä kriisistä kuin yhdistyä.

EU:n mukaan myös ihmisoikeudet ja ilmastonmuutokseen liittyvät kysymykset ovat kokouksen asialistalla. Suomea edustaa presidentti Tarja Halonen. Edellinen Asem-kokous järjestettiin Helsingissä vuonna 2006.

Suomi seuraa katseella Islannin kriisiä

Julkaistu: 0:00

helsingin sanomat

Pohjoismaiden neuvoston maanantaina alkava vuosittainen täysistunto kokoaa Helsinkiin perinteiseen tapaan parlamenttien edustajien lisäksi kaikki Pohjolan pääministerit ja suuren joukon hallitusten ministereitä. Keskeiseksi puheenaiheeksi tapaamisissa nousee taatusti Islannin pankkiromahdus ja sen aiheuttama syvä kriisi.

Islanti on pohjoismaista pienin; asukkaita siellä on vain runsaat 300 000. Luulisi olevan itsestään selvää, että muut pohjoismaat olisivat paljon mainostetun pohjoismaisen solidaarisuuden nimissä ensimmäisten joukossa tarjoamassa taloudellista tukeaan todelliseen hätätilaan joutuneelle Islannille.

Norja, Tanska ja Ruotsi ovatkin osoittaneet valmiutta osallistua Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kanssa tai muilla tavoin Islannin auttamiseen. Valitettavasti Suomi ei ole ollut esillä tässä eikä missään muussakaan yhteydessä Islannin auttajana. Hallitus on ainoastaan luvannut toimia takaajana ratkaisussa, jolla suomalaiset tallettajat saavat pois omat rahansa Kaupthing-pankista.

Satujen saaren talousromahdus on niin uskomaton tapahtuma, että islantilaiset toivoisivat varmasti kaiken olevan vain pahaa unta. Tässä vaiheessa ulkopuolisten ei ole enää reilua muistuttaa aikaisemmista varoituksista, joita islantilaiset saivat kuulla kaikkialta.

Islantilaiset ovat ylpeää kansaa. Pääministeri Geir Haarde ei halunnut ensi alkuun kääntyä IMF:n puoleen, koska järjestöllä on ollut tapana asettaa avulleen tiukkoja ehtoja. Venäjä näytti lupaavan miljardilainan ilman ehtoja, mikä osoittautui väärinkäsitykseksi. Viime päivinä avun tarjoajia on onneksi ilmaantunut useilta tahoilta.

Toivottavasti myös Suomen hallitus liittyy tähän joukkoon viimeistään maanantaina, kun Matti Vanhanen isännöi Pohjoismaiden pääministerikokousta.
« Viimeksi muokattu: 24.10.2008 17:40:30 kirjoittanut **Yax-Balam** » tallennettu

You become GRATITUDE for ALL that THE UNIVERSE provides. It becomes obvious to You that ALL OF THE UNIVERSE GIVES AND CONTINUES TO GIVE IN LOVING PERFECTION exactly what you ask for, because THE UNIVERSE LOVINGLY PROVIDES FOR YOU ALWAYS! BECOME LOVE!
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 83
  Tulostusversio  
 
Siirry: