Sivuja: 1 [2] 3 4
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: kasvisruoan proteiini  (Luettu 30884 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Ikiaika.
Vieras
« Vastaus #15 : 23.10.2005 14:00:17 »

Terve taas!!
Hassua Ikiaika,
en ole tiennyt tuosta sian kuona-aineellisuudesta, mutta en silti
ole voinut vuosiin syödä sitä.
Jo pelkkä haju (jos vaikka sika-nauta jauhelihaa ruskistaa pannulla tai
sikaa on laitettu karjalanpaistiin jne. ), saa miut voimaan pahoin buck2
Joten se on ollutkin pannassa. Yök!


 Moikka Selkälokki.

Tämä on se syy, miksi juutalaiset ja islamilaiset kieltäytyvät sianlihasta. Koska se on saastaista. Ja sen jopa haistaa Angry Angry Angry
tallennettu
Aniara
Vieras
« Vastaus #16 : 23.10.2005 14:00:42 »

Totta on Ikiaika se, että ihmiset syövät aivan liian isoja liha-annoksia ja aivan liian vähän kasviksia lihan ohessa voidakseen hyvin.  Smiley
Jokaiselle sekaravinnon syöjälle voitaisiin suositella liha-aterioiden vähentämistä vaikkapa siihen kahteen viikossa, eikä 2 X 7 kuten se useilla on. Sad
Sianliha on myös lihoista se epäterveellisin vaihtoehto, joten jos haluaa lihaa syödä, olisi parempi valita muita vaihtoehtoja.

Itse voin kuitenkin todeta, että olen elänyt ilman liharavintoa hyvin voiden  jo yli kymmenen vuotta - eikä selkä ole reistaillut kertaakaan. Lihaa syövällä miehelläni sen sijaan selkä kramppaa aina säännöllisin väliajoin. Liharuoka ei siis ole välttämätöntä siltäkään kantilta katsottuna, ainakaan tällä tutkimusaineistolla. Wink

Itse lopetin lihan syömisen aikoinaan sen vuoksi että liharuoan jälkeen tuli huono olo. Elimistöni kertoi, että en tarvitse sitä enää. Ja koska ajatusmaailmanikin tuki asiaa, en edes yrittänyt väkisin syödä enää lihaa.

Olen sitä mieltä että ihminen ei tarvitse liharuokia, mutta jokaisella meillä on se oma tahtimme tässäkin asiassa. Emme voi pakottaa ketään toista sellaiselle ruokavaliolle jota hän ei sisimmässään ole valmis aloittamaan. Emmekä voi pakottaa ketään pysymään sellaisessa ruokavaliossa, joka on valtaenemmistön mielestä hyvä (=lihaa Sad).

Itselleni hyvä kirja aiheesta on ollut Merja Niemen ¨Aurinkoista ruokaa¨, jossa on kerrottu kasvisten ravintoainepitoisuudet nimeomaan kaikkien ravintoaineiden riittävää saantia silmällä pitäen. Siellä on myös paljon elävän ravinnon ohjeita, vaikkakin kypsennettyjä myös (mikä näin talviaikaan voi täällä arktisessa ilmastossa tuntus miellyttävältä  Smiley)

Tärkeintä on kuitenkin jokaisen kuunnella omaa kehoaan. Se kertoo minkälainen ruoka sille missäkin vaiheessa sopii parhaiten. Tällä en tarkoita mielitekoja vaan sitä, MINKÄLAISESTA RUOASTA TULEE HYVÄ OLO.  :Smiley
 -ei siis ähky, ylensyönyt, väsynyt ym. mitä tuntemuksia usein ruokailusta seuraa, vaan lämmin, energinen, rentoutunut ym. miellyttävää.

Ja kannattaa myös valmistaa ruokansa hyvällä mielellä ja siunata se ennen ruokailua.
Ruoan energiataso kohoaa toisellakin tavalla silloin. Cheesy
tallennettu
hopeatähti
Vieras
« Vastaus #17 : 23.10.2005 14:03:05 »

Hei  Smiley

Itse tein sen virheen että jätin liian nopeasti "kaikki" pois.

Se johti kehon ylireagointiin  buck2

Kannattaa tehdä kuin Ikiaika sanoo, ensin pudottaa lihan/kalan ja eläinrasvat pikkuhiljaa pois -> kerta viikko naudanlihaa ja kala esim 1-2 kertaa, niin että jää myöskin siinä ohella aikaa suunnitella ja löytää uusia reseptejä.

Koska minulla jäi sormi suuhun, kun en ihan heti keksinyt mitä syödä ja entäs ne reseptit  crazy2

Mikään totaalinen ja nopea ruokavalionmuutos ei ole hyväksi, pikku hiljaa, maltillisesti ja kehoaan kuunnellen.

Kasvisruokavalio ei ole henkisyyden mitta ...  Wink

Ja mitä lapsiin tulee ... oma tyttäreni on ilmoittanut että voi antaa ja totutella lihaan, pieniä annoksia, noin 1 krt viikko.

Lapset ovat nykyään niin allergisia ja sietävät hyvin vähän mitään epäpuhdasta (energeettisesti tai muussa muodossa), joten kyllä he meitä opettavat syömään monipuolisempi ja terveellisempi  Smiley
tallennettu
Ikiaika.
Vieras
« Vastaus #18 : 23.10.2005 14:09:36 »

Onhan niitä vanhoja keittokirjoja. Ennen jääkaapiaikaa, ei meilläkään syöty enempää kuin yksi liha-ateria viikossa, jos sitäkään. Ja kansakunta oli tervettä. Mutta liha kuului jokatapaukssa ruokavalioon. tickedoff tickedoff tickedoff

 2funny 2funny 2funny

Ja Ainaennen liharuokaa syötiin suolainen etukeitto, tai suolakalaa. Lihan haitalisten vaikutusten välttämiseksi, koska lihassa on paljon hyvääkin. Juuri selkärangan kannalta. knuppel2 knuppel2 knuppel2
« Viimeksi muokattu: 23.10.2005 14:15:49 kirjoittanut Ikiaika » tallennettu
Paula
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 18

au jousimies kuu oinas , nousu rapu


Profiili
« Vastaus #19 : 23.10.2005 15:04:29 »

Smiley Selkälokki, käy siellä eläinoikeusfoorumissa. Siellä hengaavat erilaiset vegetaristit/vegaanit, ja sekä suolaisille resepteille että makeille resepteille on omat osionsa. Suosittelen, jos et halua ostaa kirjoja vaan haluat nyt vaikka kokeilla joitain kasvisruokareseptejä.

Se on aivan ALAN FOORUMI smitten
tallennettu
Keho
Vieras
« Vastaus #20 : 23.10.2005 16:25:32 »

Selkälokille voisin kertoa montakin hyvää ruokaa, joissa ei tulekaan käyttää muita tuotteita kuin - halutessaan siis - niitä korvikkeita vanhoille. Eli nythän saa jo "kermaakin" joko kaurasta tai soijasta valmistettuna, ettei tarvitse ihan heti kaikesta luovuttaa vaan ensin vähän niin kuin sinnepäin olla ja vasta sitten niistäkin. Sillä tokihan liian rasvan tähden täytyy vähän karsia sellaista ylimääräistä pois, muttei proteiiniakaan tarvita kohta kuin vain vähän uuden valokehomme soluihin, sillä DNA-muutoksethan hoitavat lopun.  buck2
tallennettu
Ikiaika.
Vieras
« Vastaus #21 : 23.10.2005 17:19:17 »

*Lähtee ostamaan Ebygtiin junalippuja* Grin Grin Grin laugh laugh laugh

Eiköhän pääse nopeammin, ja halvemmalla, kun menee Englannin yliopistojen argeologianlaitosten nettisivuille kaivelemaan. Sieltähän se Discovery,kin juttunsa ammentaa. Cheesy Cheesy Cheesy
Menisin itsekkin jos, osaisin "finglistä" idiot2 idiot2 idiot2
« Viimeksi muokattu: 23.10.2005 17:21:01 kirjoittanut Ikiaika » tallennettu
ihminen
Vieras
« Vastaus #22 : 23.10.2005 17:41:57 »

Nää Ikiajan kommentit haisee kyllä niin punaniskamatalaotsamenolle, että huh.  buck2

Nää selkävaivalausunnotkin on ihan jostain stetsonista kiskottuja. Palkokasveista ja monista muista kasvisproteiinivaihtoedoista saatava proteiini on vielä kropan kannalta paremmin sulavaa ja imeytyvää. Siitä puhumattakaan, että lihoissa on HUOMATTAVASTI alhaisempi proteiinipitoisuus per 100g.

Ja jos sitä lihaa haluaa naamariinsa tunkea, niin preferoi riistaa, lampaita (jotka eivät suostu syömään toisten eläinten lihaa rehuna), ja kaikkea ei tehdaskasvatettua.

Ikiaika voisi alkaa itsensä sivistämisen ihan ilman egyptiäkin, ennen kuin toitottaa faktojen nimissä kaikkea takapajulan olettamuksia lakina. Lähteitä on jo ilmoitettu monia. uglystupid2
tallennettu
Cleo
Vieras
« Vastaus #23 : 23.10.2005 17:48:11 »

Tuosta veriryhmädieetistä vielä sen verran, että itselläni kun on 0-veri, niin valkoinen vilja, peruna, maito on sille veriryhmälle pahasta. buck2
0-veri tarvitsee paljon proteiinia, merilevätuotteita ja meren eläviä pidetään erittäin suositeltavana, kasviksista parhaat on kaikki kaalit, pavut ja herneet menee muttei niin hyvä- niitä kohtuudella.

Harmillista on se, että se on aika kallis ruokavalio, joten tulee niitä viljoja väliin syötyä liikaakin..Ja kuten Ikiaika sanoi, viljat lihottaa. Myös perunoista tulee ähky, huono olo.

Olen huomannut voivani parhaiten, kun syön parsakaalia, salaattia, kalaa, hedelmiä ja äyriäisä, mutta ei missään nimessä sianlihaa! Siitä todellakin tulee aivan kammottava olo. Punainen liha kyllä tuppaa unohtumaan.. Juustoista tykkään, mutta kuten sanottu, ei sovi, joten juustoa ostan n. kerran kuussa- on ihan sopiva määrä minulle. Smiley
tallennettu
selkälokki
Vieras
« Vastaus #24 : 23.10.2005 18:53:50 »

HÖH, onko nuo astromerkit olleet kokoajan saatavilla näihin viesteihin, vai nytkö ne tuli? :Smiley Shocked
Menin ihan H-moilaseksi....
Niin, saigalle piti sanomani, että sieltä tosiaankin reseptejä löytyy.
Kopsasin jo sieltä muutamia, joita voin tehdä...
tallennettu
Ikiaika.
Vieras
« Vastaus #25 : 23.10.2005 19:45:37 »

Ei ne tuossa olleet kunviimeeksi kirjoitin, kokeilaan miltä näyttää. kuu aurinko mars mars mars
tallennettu
Annikki*
Supermoderaattori
Kanta-astroilija
*****
Viestejä: 397



Profiili
« Vastaus #26 : 23.10.2005 21:57:21 »

Onpas mielenkiintoisia juttuja tässä aiheessa.. ja monenlaista mielipidettä.

Periaatteessa kannatan kyllä kasvissyöntiä, mutta tähän asti ei ole ollut tietoa saati itsehillintää ollut tarpeeksi. Eli syön joka tapauksessa mitä sattuu (ja varmaan siksikin kärsin selkävaivoista ja hiirikädestä).

Mutta heitänpä vastakysymyksenä sitten että minkälaisia kasviksia pitäisi suosia tai varsinkin jopa välttää? Juu, perunasta ja viljasta tuossa jotain mainittiinkin ym. ja tokihan luomu on aina luomu. Mutta kuitenkin paljon on tarjolla tehomaatalouden tuotteita tälläkin puolella. Itselleni on vaan tullut tilanteita joissa kieltädyn sillä kertaa lihasta, niin vastapuolelta saa kommentteja siitä että ei voi syödä kurkkuja tai tomaatteja tai salaattia, kun tulee näppylöitä niiden lisäaineista. Jne.
tallennettu
kamomilla
Vieras
« Vastaus #27 : 23.10.2005 22:24:16 »

Kasvissyöjä vuodesta 1987, eli jo yli puolet elämästäni. Smiley
Ei ole selkävaivoja, ei puutostiloja ja muutenkin olen terve. Ei vaivaa flunssat eikä tulehdukset. Maitotuotteet kuuluvat ruokavaliooni ja kananmunat satunnaisesti, koska en hirveästi tykkää munista. Suosin luomua niin kasviksissa kuin maitotuotteissakin.

Selkälokki: Kyllä kasvikset maistuu ilman rasvassa uittamistakin Smiley Ja aina voi suosia vähärasvaisia juustoja. Itse lorautan usein lisukkeeksi kasvirasvapohjaista kevytkermaa tai kookosmaitoa. Nam! :Smiley
tallennettu
selkälokki
Vieras
« Vastaus #28 : 23.10.2005 22:35:50 »

Lainaus
Mutta heitänpä vastakysymyksenä sitten että minkälaisia kasviksia pitäisi suosia tai varsinkin jopa välttää?

Mitäs sanotte mm. siitä, että jossain vaiheessa oli julkisesti puhetta siitä, että pitäisi syödä niitä kasviksia/marjoja/hedelmiä, joita omilla asuinseuduilla kasvaa??
Joo, ajattelisin, että sitten ainakin talviaikaan menee kasvissyöjältä ruokavalio aika yksipuoliseksi täällä suomessa.
Ja ehkäpä sen vuoksi menneisyydessäkin on ollut suurempi välttämättömyys syödä lihaa ja kalaa ja riistaa, kun täällä ei nuo banaanit ja soijapavut taida oikein menestyä.
Marjoja onkin ruhtinaallisesti täällä ja niitä kyllä rakastan itsekin.
Olettekos syöneet muuten sellaista kainuulaista leivonnaista kuin rönttönen??
Ai juku, että se on aivan tosi hyvää ja erittäin terveellistä. smitten
tallennettu
Cleo
Vieras
« Vastaus #29 : 23.10.2005 22:43:50 »

Rönttönen, kuulostaa ihanalta, minäkin haluan! Laitatko reseptin sinne keittokirjaketjuun? angel

Toki aiempina aikoina ei saanut talvella muita kasviksia ja marjoja kuin säilöttyjä, nyt on toisin. Ehdottomasti kannattaa suosia kotimaisia kasviksia ja hedelmiä, missä kotimaa sattuukin sillä hetkellä olemaan. Mutta enpä menisi sanomaan että ulkomailta tuodut hedelmät jne ovat sen pahempia kuin tehokasvatettu, antibiooteilla ja ties millä ruokittu liha..

Valitettavasti nykyaikana vain todella puhdasta ruokaa ei saa oikeastaan enää mistään. Mutta syödä silti pitää, joten minkäs teet?
tallennettu
Sivuja: 1 [2] 3 4
  Tulostusversio  
 
Siirry: