Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Vaihtoehtohoidot => Aiheen aloitti: selkälokki - 23.10.2005 10:09:48



Otsikko: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: selkälokki - 23.10.2005 10:09:48
Pyhäpäivää vuan kaikille! ;)

Olen vähän tuumaillut, että mahdan enemmän siirtyä kasvisruokien puolelle.
En voi mitään sille, että ällöttää syödä tehokasvatettua
lehmää tai lintuparkaa. :tickedoff:  :buck2:
En ehkä rupea vannoutuneeksi vaan kuulostelen itseäni. 
Ainoastaan se mietityttää, että miten saan tarpeeksi proteiineja ?
Onko pakko joka päivä syödä jotain papusysteemiä?
Mitä aineksia ja suunnilleen minkä verran täytyy syödä, jotta saa tarpeeksi proteiineja? :o


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Ikiaika. - 23.10.2005 10:47:35
Olet sitten kuinka myötätuntoinen tahansa eläimiä kohtaan, niin faktat on otettava kauniisti käteen. :coolsmiley:
Jotta lapsi kasvaisi terveeksi aikuiseksi ja selkäranka kehittyisi vahvaksi. Tarvitsee lapsi 2 naudanliha ateriaa viikossa. Muut ateriat on syytä olla vihannes/juures ja kala aterioita.
Normaali, ei liikunta frikki aikuinen selviää yhdellä naudanliha aterialla viikossa. :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:
Koska tästä on niin paljon poikettu , en yhtään ihmettele että, meillä on näin paljon selkävaivaisia.  :knuppel2: :knuppel2: :knuppel2:
Sianliha ei ole ravinnoksi kelpaava proteiinilähde. :idiot2: :idiot2: :idiot2: Syystä: koska sialla on sellainen nahka, ( kuin kumia) että se ei hikoile, jolloin sen kropan poltetut kuona-aineet jäävät sian lihaan ja läskiin.
Sikaa syövä alisuolainen ihminen altistaa itsensä näillä kuona-aineilla, alzheimerin- ja parkinsonin tautiin, ja dementiaan. :knuppel2: :knuppel2: :knuppel2:
Mutta jokainen valitsee itse ruokansa, ja kärsii vaivansa. :laugh: :laugh: :laugh:

Kasvisproteiini on hyvä, mutta ei kasvata vahvaa selkärankaa, eikä pidä kunnossa. :-\ :-\ :-\


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Keho - 23.10.2005 12:08:45
Tähän voidaan lisätä kyllä sellainenkin tietoisku, etteivät olekaan monet lapsemme vielä olleet kokonaan vegaaneja tai kasvissyöjiä niin kauan kuin tarvittaisiin aidoille tieellisille tuloksille ruokavalionsa vaikutuksista elimilleen, joten ehkäpä ne vaivat ovatkin syntyneet vain niille, jotka ovat ENSIN syöneet lihoja ja vata sitten saanneet herätyksen aidompaan ruokaansa ja siten kärsivätkin siitä ensin syödystä ruuasta?  ???

Sillä kyllä kasvisten proteiineilla pitäisi pärjätä aivan äidinmaidosta lähtien, sillä niissä löytyy kyllä kaikenmaailman rasvahapot sekä foolihapotkin, mutta vaatii toki alussa vähän enemmän perehtymistä siihen mitä syö kuin tuo sekaruoka. Jota siis syödään äärettömän yksipuolisesti sitäkin.  ;) Monille riittää nimittäin se makkara tai pelkästään lihaa ja perunaa sekä jauhokastiketta, kuten muuten syötiin ennenvanhaankin joka iikka ja silti kärsitään selkävaivoista.  :'(

Joten mielenkiintoista seuratakin nyt sitä ihmisporukkaa, joka on aloittanut elämänsä vain elävällä ravinnolla tai pelkällä hedelmä- ja kasvislinjalla, sillä kohta hekin ovat kaikki aikuisia ja voidaan tehdä niitä tieteellisiäkin tutkimuksia kunnolla. Eli miten se ruokavalio on heidät muuntanut sille valokeholle sopivaksi jo ilman erilaisia energeettisiäkin tekoja. :)


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Ikiaika. - 23.10.2005 12:20:37
Tähän voidan lisätä tällainen tietoisku. :2funny: :2funny: :2funny:

Ennen selät rikkoi raskas työ. :-\ :-\ :-\ Tänään huono ruoka valio. :knuppel2: :knuppel2: :knuppel2:


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Paula - 23.10.2005 12:23:42
Hei selkälokki!

On aina mukava kuulla, että joku suunnittelee raatovapaaseen ruokavalioon siirtymistä :laugh:

Kirjoitan sinulle pienen johdatuksen, jolla pääset varmasti alkuun:

Eläinkunnasta saatavaa (liha,kala,muna) proteiinia kutsutaan täysipainoiseksi, koska siitä saa kerralla kaikki elimistön tarvitsemat aminohapot. Aminohappoja on 22, joita kaikkia tarvitaan ,jotta elimistö pystyy koostamaan toiminnalleen välttämättömiä proteiineja.

Kasvisruokavaliolla päästään samaan lopputulokseen, kasvisproteiineja pitää vain osata yhdistellä oikein, jotta proteiini on tarpeeksi korkealaatuista, ts. että elimistö saa kaikki tarvitsemansa proteiinit .

Pavuista, pähkinöistä,linsseistä,soijasta ja herneistä saadaan välttämättömiä aminohappoja, mutta yksittäisissä kasvikunnan lähteissä ei ole niitä kaikkia .  Siksi kasviproteiinia kutsutaan vaillinaiseksi.

Tässä sinulle muutama nyrkkisääntö, joilla saavutat oikean prot. koostumuksen:

palkokasvit + siemenet / pähkinät  
palkokasvit + täysjyvävilja

Ja täysipainoisen prot. koostumuksen kannalta huonompi yhdistelmä:

täysjyvävilja + siemenet / pähkinät

Ravitsemusterapeutin mukaan riittää, että näitä yhdistelmiä syö samana päivänä, toisaalta ravitsemustieteellisissä teksteissä sanotaan, että elimistö varastoi välttämättömiä proteiineja vain muutaman tunnin, joten yhdistelmät pitäisi syödä viimeistään peräkkäisillä aterioilla.

Kasvissyöjän kannattaisi syödä proteiinilähteitä 2-3- aterialla päivässä.
Prot. tarpe on aikuisella 0,75g painokiloa kohti.

Olen itse "kasvisruokavaliolla" pian kymmenen vuotta. Lisäksi perheemme syö kuitenkin luomumunia ja-maitoa sekä valillä kalaakin. Edelliset ohjeistukset ovat muuten suuntaa antavia, itse en laske proteiinimääriä enkä oikeastaan enää mieti eri yhdistelmien prot.koostuksiakaan, koska syömme terveellisesti joka päivä ja kaikki ateriat sisältävät jotain proteiinilähdettä.

Kävin raskauteni aikana ravitsemusterapeutilla, joka vahvisti sen, että lakto-ovo -ruokavlio riittää hyvin niin aikuiselle kuin lapsellekin.

Laita googleen hakusana: eläinoikeusfoorumi. Sieltä löytyy hyviä vegaanisia/vegetaristisia ruokareseptejä sekä kasvisruokavalioon liittyvää keskusteluakin. Voit myös varata ajan oman kuntasi ravitsemusterapeutille, jonka numeron saat terveysasemalta. Palvelu on ilmainen ja kaikkien kansalaisten käytettävissä. Siellä voitte käydä läpi sinun /perheesi ruokatottumukset ja rakentaa uutta, kasvispainotteista ruokavaliota.

Tiesittekö muuten, että "vapaita lattiakanoja" on 7kpl/ m2. Se on syy, miksi perheemme käyttää luomumunia. Ero häkkikanoihin on vain näennäinen.

Lypsylehmistä taas revitään 6 kertaa enemmän maitoa per vuosi, kuin mitä lehmä siis luonnollisesti lypsäisi. Vaihtoehtona luomu.............

Suosittelen muuten kaikille lämpimästi kirjaa Eläinystävällisen kuluttajan opas,(animalia), jos olette kiinnostuneita siitä, kuinka eläimiä kohdellaan oikeasti yhteiskunnassamme ja globaalisti. Löytyy myös kirjastosta.

Soijalla on runsaasti terveysvaikutteita: tieteellisesti todistettu ehkäisevän useita syöpälaatuja ja vaihdevuosioireita, koska sisältää kasviestrogeenia.
Voisin puoltaa kasvisruokailua miljoonilla argumenteilla, mutta tämä aihe taitaa olla jo pikkasen astrologian vierestä..............  ::)

Vielä yksi juttu: animalian sivuilta muistaakseni löytyy lista tuotteista (tästä en ole 100 varma), joissa ei ole käytetty eläinperäisiä juoksutteita. Esimerkkinä juustoista: arla käyttää tuotteissaan PeLkÄstään mikrobiologisia juoksutteita. Juoksutteethan ovat yksi juttu, missä muodossa tulee helposti pisteltyä possun mahaa suuhunsa.

 Kasvisruokavalio vaatii hieman paneutumista, mutta itselleni se on elämäntapa.
Yritän elää parhaani mukaan kanssaeläimiä ja luontoa hyvin kohdellen, itselleni siitä ainakin tulee valtavan hyvä mieli. :smitten:


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Paula - 23.10.2005 12:31:49
"Joten mielenkiintoista seuratakin nyt sitä ihmisporukkaa, joka on aloittanut elämänsä vain elävällä ravinnolla tai pelkällä hedelmä- ja kasvislinjalla, sillä kohta hekin ovat kaikki aikuisia ja voidaan tehdä niitä tieteellisiäkin tutkimuksia kunnolla. Eli miten se ruokavalio on heidät muuntanut sille valokeholle sopivaksi jo ilman erilaisia energeettisiäkin tekoja"

Todella mielenkiintoinen pointti, Keho!  En ole ajatellutkaan asiaa tuolta kannalta.

Milloinkahan joku tajuaa tehdä asiasta tutkimuksen. Vai onkohan jo tehty jossain......?


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Ikiaika. - 23.10.2005 12:32:01
Terve Saiga. Muuten hyvä idea, mutta ei toimi, seurauksena ylipaino liian viljan muuttuessa sulaessaan lihottavaksi sokeriksi. Josta seurauksena hartia ja niska vaivat. :idiot2: :idiot2: :idiot2:


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Keho - 23.10.2005 12:47:02
Totta on Ikiaika, että liian leivän tai esim. pastan ja muunkin viljan syöminen kyllä ei ainakaan omillakaan ruokatottumuksillani ole pitänyt painoa ihan kohdallaan vaan täytynee taas palata elävämpään ravintoon. Ei silti, etteikö tälläkin keholla elä, mutta kyllä se tuntui paemmalta kun oli tästä vielä ne kolme lisäkiloa poissa.  :o

Noista ihka tarpeellisista rasvoista vielä lisäisin, ettei tulekaan enää sitten kohta muuta syödä kuin esim. avokadoa tai kylmäpuristettua rypsi- tai oliviiöljyä, sillä niistä kyllä saa kaiken tarpeellisen sen rasva-aineenvaihdunnakin tarpeisiin sekä muutamia plussaakin tuovia aineita, kuten niitä omega- sekä foolihappoja, jota oikeasti aivan pian tarpeettomiakin on. Eli sitten, kun se valokeho on valmis.  8)


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Ikiaika. - 23.10.2005 13:01:49
Totta on Ikiaika, että liian leivän tai esim. pastan ja muunkin viljan syöminen kyllä ei ainakaan omillakaan ruokatottumuksillani ole pitänyt painoa ihan kohdallaan vaan täytynee taas palata elävämpään ravintoon. Ei silti, etteikö tälläkin keholla elä, mutta kyllä se tuntui paemmalta kun oli tästä vielä ne kolme lisäkiloa poissa.  :o

Noista ihka tarpeellisista rasvoista vielä lisäisin, ettei tulekaan enää sitten kohta muuta syödä kuin esim. avokadoa tai kylmäpuristettua rypsi- tai oliviiöljyä, sillä niistä kyllä saa kaiken tarpeellisen sen rasva-aineenvaihdunnakin tarpeisiin sekä muutamia plussaakin tuovia aineita, kuten niitä omega- sekä foolihappoja, jota oikeasti aivan pian tarpeettomiakin on. Eli sitten, kun se valokeho on valmis.  8)
Keho näistä asioista on vuosituhantista tietoa. Ei riitä että sanoo olevansa valaistunut ja vegaani, se on huono päätös itseään ja toisia kohtaan. :-\ :-\ :-\
 Jos haluaa asiasta tosivanhaa ja tänäkin päivänä pätevää ruoka tietoa. Kannataa mennä lukemaan, mitä lukee farao Tuthangamonin hautakammion seinissä. :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Vajra - 23.10.2005 13:10:12
Olet sitten kuinka myötätuntoinen tahansa eläimiä kohtaan, niin faktat on otettava kauniisti käteen. :coolsmiley:
Jotta lapsi kasvaisi terveeksi aikuiseksi ja selkäranka kehittyisi vahvaksi. Tarvitsee lapsi 2 naudanliha ateriaa viikossa. Muut ateriat on syytä olla vihannes/juures ja kala aterioita.
Normaali, ei liikunta frikki aikuinen selviää yhdellä naudanliha aterialla viikossa. :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:
Koska tästä on niin paljon poikettu , en yhtään ihmettele että, meillä on näin paljon selkävaivaisia.  :knuppel2: :knuppel2: :knuppel2:
Sianliha ei ole ravinnoksi kelpaava proteiinilähde. :idiot2: :idiot2: :idiot2: Syystä: koska sialla on sellainen nahka, ( kuin kumia) että se ei hikoile, jolloin sen kropan poltetut kuona-aineet jäävät sian lihaan ja läskiin.
Sikaa syövä alisuolainen ihminen altistaa itsensä näillä kuona-aineilla, alzheimerin- ja parkinsonin tautiin, ja dementiaan. :knuppel2: :knuppel2: :knuppel2:
Mutta jokainen valitsee itse ruokansa, ja kärsii vaivansa. :laugh: :laugh: :laugh:

Kasvisproteiini on hyvä, mutta ei kasvata vahvaa selkärankaa, eikä pidä kunnossa. :-\ :-\ :-\

Voisitko ystävällisesti ilmoittaa tietolähteesi, mistä
olet hankkinut nämä tiedot?

Japanilaiset ovat tietääkseni aivan hulluina soijatuotteisiin sekä papuihin
eikä siellä pahemmin syödä naudanlihaa. Enimmäkseen kala-
ja vegepainoitteinen ruokavalio.
Ihmiset elävtkin siellä keskimääräistä eurooppalaista pidempään.
Tietenkin siihen vaikuttavat myös monet muutkin asiat, hengitysharjoituksia
opetellaan koulussa, meditaatio jne.
Suosittelen jokaiselle joka on kiinnostunut ottamaan enemmän
selkoa ruokavaliostaan, Mishio Kushin kirjaa "Makrobiotiikka"


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Ikiaika. - 23.10.2005 13:19:54
Aivan oikein Puma :coolsmiley:Mutta älä unohda sitä Japanilaisten yhtä- kahta liha-ateriaa viikossa :tickedoff: :knuppel2: :knuppel2: :knuppel2:

Joka on ruokavaliosta alle 5% :coolsmiley: :coolsmiley: :coolsmiley:


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Ikiaika. - 23.10.2005 13:27:04
Liha-ateriassakin liha on "särvin" ei pääosa ruokaa. :idiot2: :idiot2: :idiot2:


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Vajra - 23.10.2005 13:43:31
Jostain kirjasta luin Japanin
valtauskonnosta shintolaisuudesta
siinä sanottiin ettei valtaosa väestöstä syö ollenkaan
näitä tuotteita sen takia koska heistä tuntuu että
vanhemmat/esi-isät ovat voineet uudestisyntyä
tai jälleensyntyä eläimen muotoon, tämän takia
suuri suosio merellistä ruokaa kohtaan.

Asiasta toiseen, mistä sinä olet hankkinut nämä
tietosi? voitko sanoa?
Tietenkään ei ole pakko jos tämä tuntuu liian
tunkeilevalta tai painostuksen omaiselta.


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Ikiaika. - 23.10.2005 13:48:06
Koskahan Suomalaiset oppivat syömään oikein. :tickedoff: :tickedoff:
Ei kasvisateria ole, ihan pelkää kasvista. vaikka tänään voi syödä niinkin mauttomasti. :2funny: :2funny: :2funny:
Eikä liha-ateria ole pelkkää lihaa lautasella :laugh: :laugh:  :laugh:
Eikä kala-ateria ole pelkkää kalaa lautasella. :-* :2funny: :2funny: :2funny:


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: selkälokki - 23.10.2005 13:48:42
Terve taas!!
Lainaus
Sianliha ei ole ravinnoksi kelpaava proteiinilähde.    Syystä: koska sialla on sellainen nahka, ( kuin kumia) että se ei hikoile, jolloin sen kropan poltetut kuona-aineet jäävät sian lihaan ja läskiin.
Sikaa syövä alisuolainen ihminen altistaa itsensä näillä kuona-aineilla, alzheimerin- ja parkinsonin tautiin, ja dementiaan.

Hassua Ikiaika,
en ole tiennyt tuosta sian kuona-aineellisuudesta, mutta en silti
ole voinut vuosiin syödä sitä.
Jo pelkkä haju (jos vaikka sika-nauta jauhelihaa ruskistaa pannulla tai
sikaa on laitettu karjalanpaistiin jne. ), saa miut voimaan pahoin :buck2:
Joten se on ollutkin pannassa. Yök!
Lainaus
ehkäpä ne vaivat ovatkin syntyneet vain niille, jotka ovat ENSIN syöneet lihoja ja vasta sitten saanneet herätyksen aidompaan ruokaansa ja siten kärsivätkin siitä ensin syödystä ruuasta?  
mielenkiintoista seuratakin nyt sitä ihmisporukkaa, joka on aloittanut elämänsä vain elävällä ravinnolla tai pelkällä hedelmä- ja kasvislinjalla, sillä kohta hekin ovat kaikki aikuisia ja voidaan tehdä niitä tieteellisiäkin tutkimuksia kunnolla.
Niinpä, Keho.
Tutkimuksia toivottavasti tulisi jo lähiaikoina.
Ja avokadon olemassaoloa en ole muistanutkaan  :idiot2:, se täytyykin ottaa ohjelmaan...

Ja saiga, kiitokset seikkaperäisestä selonteostasi!!!!
Hyh, en ole tiennytkään, sian osia voidaan käyttää juuston juoksutteessa >:( :buck2: :buck2: :buck2:
Minuakin hieman huolettaa toi painonnousu (josta Keho ja Ikiaikakin) mainitsi.
Minusta kun tuntuu, että ollakseen kasvisruoka hyvää, siihen on kerrassaan pakko laittaa juustoa tai vastaavaa.
Itseasiassa en tiedä yhtäkään kasvisruokaa, joka olisi hyvää ilman juustoa :-[
Että jos sellaisia on tiedossa, niin reseptiä tulemaan!!
Mie olen lyhyt immeinen, niin saa syömisiään tarkkailla muutenkin.....  :'(


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Ikiaika. - 23.10.2005 14:00:17
Terve taas!!
Hassua Ikiaika,
en ole tiennyt tuosta sian kuona-aineellisuudesta, mutta en silti
ole voinut vuosiin syödä sitä.
Jo pelkkä haju (jos vaikka sika-nauta jauhelihaa ruskistaa pannulla tai
sikaa on laitettu karjalanpaistiin jne. ), saa miut voimaan pahoin :buck2:
Joten se on ollutkin pannassa. Yök!


 Moikka Selkälokki.

Tämä on se syy, miksi juutalaiset ja islamilaiset kieltäytyvät sianlihasta. Koska se on saastaista. Ja sen jopa haistaa >:( >:( >:(


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Aniara - 23.10.2005 14:00:42
Totta on Ikiaika se, että ihmiset syövät aivan liian isoja liha-annoksia ja aivan liian vähän kasviksia lihan ohessa voidakseen hyvin.  :)
Jokaiselle sekaravinnon syöjälle voitaisiin suositella liha-aterioiden vähentämistä vaikkapa siihen kahteen viikossa, eikä 2 X 7 kuten se useilla on. :(
Sianliha on myös lihoista se epäterveellisin vaihtoehto, joten jos haluaa lihaa syödä, olisi parempi valita muita vaihtoehtoja.

Itse voin kuitenkin todeta, että olen elänyt ilman liharavintoa hyvin voiden  jo yli kymmenen vuotta - eikä selkä ole reistaillut kertaakaan. Lihaa syövällä miehelläni sen sijaan selkä kramppaa aina säännöllisin väliajoin. Liharuoka ei siis ole välttämätöntä siltäkään kantilta katsottuna, ainakaan tällä tutkimusaineistolla. ;)

Itse lopetin lihan syömisen aikoinaan sen vuoksi että liharuoan jälkeen tuli huono olo. Elimistöni kertoi, että en tarvitse sitä enää. Ja koska ajatusmaailmanikin tuki asiaa, en edes yrittänyt väkisin syödä enää lihaa.

Olen sitä mieltä että ihminen ei tarvitse liharuokia, mutta jokaisella meillä on se oma tahtimme tässäkin asiassa. Emme voi pakottaa ketään toista sellaiselle ruokavaliolle jota hän ei sisimmässään ole valmis aloittamaan. Emmekä voi pakottaa ketään pysymään sellaisessa ruokavaliossa, joka on valtaenemmistön mielestä hyvä (=lihaa :().

Itselleni hyvä kirja aiheesta on ollut Merja Niemen ¨Aurinkoista ruokaa¨, jossa on kerrottu kasvisten ravintoainepitoisuudet nimeomaan kaikkien ravintoaineiden riittävää saantia silmällä pitäen. Siellä on myös paljon elävän ravinnon ohjeita, vaikkakin kypsennettyjä myös (mikä näin talviaikaan voi täällä arktisessa ilmastossa tuntus miellyttävältä  :))

Tärkeintä on kuitenkin jokaisen kuunnella omaa kehoaan. Se kertoo minkälainen ruoka sille missäkin vaiheessa sopii parhaiten. Tällä en tarkoita mielitekoja vaan sitä, MINKÄLAISESTA RUOASTA TULEE HYVÄ OLO.  ::)
 -ei siis ähky, ylensyönyt, väsynyt ym. mitä tuntemuksia usein ruokailusta seuraa, vaan lämmin, energinen, rentoutunut ym. miellyttävää.

Ja kannattaa myös valmistaa ruokansa hyvällä mielellä ja siunata se ennen ruokailua.
Ruoan energiataso kohoaa toisellakin tavalla silloin. :D


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: hopeatähti - 23.10.2005 14:03:05
Hei  :)

Itse tein sen virheen että jätin liian nopeasti "kaikki" pois.

Se johti kehon ylireagointiin  :buck2:

Kannattaa tehdä kuin Ikiaika sanoo, ensin pudottaa lihan/kalan ja eläinrasvat pikkuhiljaa pois -> kerta viikko naudanlihaa ja kala esim 1-2 kertaa, niin että jää myöskin siinä ohella aikaa suunnitella ja löytää uusia reseptejä.

Koska minulla jäi sormi suuhun, kun en ihan heti keksinyt mitä syödä ja entäs ne reseptit  :crazy2:

Mikään totaalinen ja nopea ruokavalionmuutos ei ole hyväksi, pikku hiljaa, maltillisesti ja kehoaan kuunnellen.

Kasvisruokavalio ei ole henkisyyden mitta ...  ;)

Ja mitä lapsiin tulee ... oma tyttäreni on ilmoittanut että voi antaa ja totutella lihaan, pieniä annoksia, noin 1 krt viikko.

Lapset ovat nykyään niin allergisia ja sietävät hyvin vähän mitään epäpuhdasta (energeettisesti tai muussa muodossa), joten kyllä he meitä opettavat syömään monipuolisempi ja terveellisempi  :)


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Ikiaika. - 23.10.2005 14:09:36
Onhan niitä vanhoja keittokirjoja. Ennen jääkaapiaikaa, ei meilläkään syöty enempää kuin yksi liha-ateria viikossa, jos sitäkään. Ja kansakunta oli tervettä. Mutta liha kuului jokatapaukssa ruokavalioon. :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:

 :2funny: :2funny: :2funny:

Ja Ainaennen liharuokaa syötiin suolainen etukeitto, tai suolakalaa. Lihan haitalisten vaikutusten välttämiseksi, koska lihassa on paljon hyvääkin. Juuri selkärangan kannalta. :knuppel2: :knuppel2: :knuppel2:


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Paula - 23.10.2005 15:04:29
:) Selkälokki, käy siellä eläinoikeusfoorumissa. Siellä hengaavat erilaiset vegetaristit/vegaanit, ja sekä suolaisille resepteille että makeille resepteille on omat osionsa. Suosittelen, jos et halua ostaa kirjoja vaan haluat nyt vaikka kokeilla joitain kasvisruokareseptejä.

Se on aivan ALAN FOORUMI :smitten:


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Keho - 23.10.2005 16:25:32
Selkälokille voisin kertoa montakin hyvää ruokaa, joissa ei tulekaan käyttää muita tuotteita kuin - halutessaan siis - niitä korvikkeita vanhoille. Eli nythän saa jo "kermaakin" joko kaurasta tai soijasta valmistettuna, ettei tarvitse ihan heti kaikesta luovuttaa vaan ensin vähän niin kuin sinnepäin olla ja vasta sitten niistäkin. Sillä tokihan liian rasvan tähden täytyy vähän karsia sellaista ylimääräistä pois, muttei proteiiniakaan tarvita kohta kuin vain vähän uuden valokehomme soluihin, sillä DNA-muutoksethan hoitavat lopun.  :buck2:


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Ikiaika. - 23.10.2005 17:19:17
*Lähtee ostamaan Ebygtiin junalippuja* ;D ;D ;D :laugh: :laugh: :laugh:

Eiköhän pääse nopeammin, ja halvemmalla, kun menee Englannin yliopistojen argeologianlaitosten nettisivuille kaivelemaan. Sieltähän se Discovery,kin juttunsa ammentaa. :D :D :D
Menisin itsekkin jos, osaisin "finglistä" :idiot2: :idiot2: :idiot2:


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: ihminen - 23.10.2005 17:41:57
Nää Ikiajan kommentit haisee kyllä niin punaniskamatalaotsamenolle, että huh.  :buck2:

Nää selkävaivalausunnotkin on ihan jostain stetsonista kiskottuja. Palkokasveista ja monista muista kasvisproteiinivaihtoedoista saatava proteiini on vielä kropan kannalta paremmin sulavaa ja imeytyvää. Siitä puhumattakaan, että lihoissa on HUOMATTAVASTI alhaisempi proteiinipitoisuus per 100g.

Ja jos sitä lihaa haluaa naamariinsa tunkea, niin preferoi riistaa, lampaita (jotka eivät suostu syömään toisten eläinten lihaa rehuna), ja kaikkea ei tehdaskasvatettua.

Ikiaika voisi alkaa itsensä sivistämisen ihan ilman egyptiäkin, ennen kuin toitottaa faktojen nimissä kaikkea takapajulan olettamuksia lakina. Lähteitä on jo ilmoitettu monia. :uglystupid2:


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Cleo - 23.10.2005 17:48:11
Tuosta veriryhmädieetistä vielä sen verran, että itselläni kun on 0-veri, niin valkoinen vilja, peruna, maito on sille veriryhmälle pahasta. :buck2:
0-veri tarvitsee paljon proteiinia, merilevätuotteita ja meren eläviä pidetään erittäin suositeltavana, kasviksista parhaat on kaikki kaalit, pavut ja herneet menee muttei niin hyvä- niitä kohtuudella.

Harmillista on se, että se on aika kallis ruokavalio, joten tulee niitä viljoja väliin syötyä liikaakin..Ja kuten Ikiaika sanoi, viljat lihottaa. Myös perunoista tulee ähky, huono olo.

Olen huomannut voivani parhaiten, kun syön parsakaalia, salaattia, kalaa, hedelmiä ja äyriäisä, mutta ei missään nimessä sianlihaa! Siitä todellakin tulee aivan kammottava olo. Punainen liha kyllä tuppaa unohtumaan.. Juustoista tykkään, mutta kuten sanottu, ei sovi, joten juustoa ostan n. kerran kuussa- on ihan sopiva määrä minulle. :)


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: selkälokki - 23.10.2005 18:53:50
HÖH, onko nuo astromerkit olleet kokoajan saatavilla näihin viesteihin, vai nytkö ne tuli? ::) :o
Menin ihan H-moilaseksi....
Niin, saigalle piti sanomani, että sieltä tosiaankin reseptejä löytyy.
Kopsasin jo sieltä muutamia, joita voin tehdä...


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Ikiaika. - 23.10.2005 19:45:37
Ei ne tuossa olleet kunviimeeksi kirjoitin, kokeilaan miltä näyttää. :kuu: :aurinko: :mars: :mars: :mars:


Otsikko: Kasvis vs. liha
Kirjoitti: Annikki* - 23.10.2005 21:57:21
Onpas mielenkiintoisia juttuja tässä aiheessa.. ja monenlaista mielipidettä.

Periaatteessa kannatan kyllä kasvissyöntiä, mutta tähän asti ei ole ollut tietoa saati itsehillintää ollut tarpeeksi. Eli syön joka tapauksessa mitä sattuu (ja varmaan siksikin kärsin selkävaivoista ja hiirikädestä).

Mutta heitänpä vastakysymyksenä sitten että minkälaisia kasviksia pitäisi suosia tai varsinkin jopa välttää? Juu, perunasta ja viljasta tuossa jotain mainittiinkin ym. ja tokihan luomu on aina luomu. Mutta kuitenkin paljon on tarjolla tehomaatalouden tuotteita tälläkin puolella. Itselleni on vaan tullut tilanteita joissa kieltädyn sillä kertaa lihasta, niin vastapuolelta saa kommentteja siitä että ei voi syödä kurkkuja tai tomaatteja tai salaattia, kun tulee näppylöitä niiden lisäaineista. Jne.


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: kamomilla - 23.10.2005 22:24:16
Kasvissyöjä vuodesta 1987, eli jo yli puolet elämästäni. :)
Ei ole selkävaivoja, ei puutostiloja ja muutenkin olen terve. Ei vaivaa flunssat eikä tulehdukset. Maitotuotteet kuuluvat ruokavaliooni ja kananmunat satunnaisesti, koska en hirveästi tykkää munista. Suosin luomua niin kasviksissa kuin maitotuotteissakin.

Selkälokki: Kyllä kasvikset maistuu ilman rasvassa uittamistakin :) Ja aina voi suosia vähärasvaisia juustoja. Itse lorautan usein lisukkeeksi kasvirasvapohjaista kevytkermaa tai kookosmaitoa. Nam! ::)


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: selkälokki - 23.10.2005 22:35:50
Lainaus
Mutta heitänpä vastakysymyksenä sitten että minkälaisia kasviksia pitäisi suosia tai varsinkin jopa välttää?

Mitäs sanotte mm. siitä, että jossain vaiheessa oli julkisesti puhetta siitä, että pitäisi syödä niitä kasviksia/marjoja/hedelmiä, joita omilla asuinseuduilla kasvaa??
Joo, ajattelisin, että sitten ainakin talviaikaan menee kasvissyöjältä ruokavalio aika yksipuoliseksi täällä suomessa.
Ja ehkäpä sen vuoksi menneisyydessäkin on ollut suurempi välttämättömyys syödä lihaa ja kalaa ja riistaa, kun täällä ei nuo banaanit ja soijapavut taida oikein menestyä.
Marjoja onkin ruhtinaallisesti täällä ja niitä kyllä rakastan itsekin.
Olettekos syöneet muuten sellaista kainuulaista leivonnaista kuin rönttönen??
Ai juku, että se on aivan tosi hyvää ja erittäin terveellistä. :smitten:


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Cleo - 23.10.2005 22:43:50
Rönttönen, kuulostaa ihanalta, minäkin haluan! Laitatko reseptin sinne keittokirjaketjuun? :angel:

Toki aiempina aikoina ei saanut talvella muita kasviksia ja marjoja kuin säilöttyjä, nyt on toisin. Ehdottomasti kannattaa suosia kotimaisia kasviksia ja hedelmiä, missä kotimaa sattuukin sillä hetkellä olemaan. Mutta enpä menisi sanomaan että ulkomailta tuodut hedelmät jne ovat sen pahempia kuin tehokasvatettu, antibiooteilla ja ties millä ruokittu liha..

Valitettavasti nykyaikana vain todella puhdasta ruokaa ei saa oikeastaan enää mistään. Mutta syödä silti pitää, joten minkäs teet?


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Lake - 24.10.2005 14:41:44
Terve Selkälokki,

Lainaus käyttäjältä: Selkälokki
Olen vähän tuumaillut, että mahdan enemmän siirtyä kasvisruokien puolelle.
En voi mitään sille, että ällöttää syödä tehokasvatettua
lehmää tai lintuparkaa.

Hieno päätös :)

Tuossa kirjassa oli hyvä ruoka-aineympyrä ja iso kasa hyviä reseptejä vegaanisesta näkökulmasta katsottuna:
http://www.likekustannus.fi/kirjakeko/tiedot.php?id=44
Löytynee useimmista kirjastoista.

Hyviä proteiininlähteitä on esim (idätetty) vehnänalkio marjaisan aamupuuron sekaan tehosekoitettuna tai elävän ravinnon leivän muodossa:
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=115&lang=fi

Lisää finelin tietokannasta:
http://www.fineli.fi/topfoods.php?compid=2230&fuclass=all&specdiet=vegan&items=100&from=top&portion=100g&lang=fi

Elikkäs fennovegaanisestikin tulee ihan hyvin toimeen. Ei tarvita soijaa välttämättä. Ruohonjuuri on mainostanut hamppua soijan korvikkeeksi.
En löytänyt siitä ravintoarvoja. Enkä ole kokeillut koska se ilmeisesti vaatii kypsennyksen. Hampun ruokakäytöstä:
http://users.lycaeum.org/~sky/data/hempfaq1.html

Lainaus käyttäjältä: Selkälokki
Mitäs sanotte mm. siitä, että jossain vaiheessa oli julkisesti puhetta siitä, että pitäisi syödä niitä kasviksia/marjoja/hedelmiä, joita omilla asuinseuduilla kasvaa??
Joo, ajattelisin, että sitten ainakin talviaikaan menee kasvissyöjältä ruokavalio aika yksipuoliseksi täällä suomessa.

Kyllä se onnistuu ihan monipuolisestikin. Olen koittanut siirtää tätä elävän ravinnon ruokavaliota enemmän paikallisesti tuotettuihin.
Kaikkea mitä kesällä tuotetaan voidaan hyvin säilöä kuivaamalla.
Olen kuivannut isot kasat juureksia, nokkosia, maitohorsmia, omenoita, karpaloita, puolukoita, mustikoita, rypäleitä, karviaisia, sieniä.. talven varalle joista teen sitten puuroja idätettävien itujen rinnalle.
Monet marjat on jopa aromikkaampia noin kuin pakastuksen jäljiltä.
Talvella ei välttämättä tarvita lainkaan rahaa ruokaan ja on siinä hyvä varmuusvarasto isompienkin "konfliktien" varalle :)
Kuivauksesta on kirjastoissa loistava kirja "Kuivata ja syö hyvin" / Sigri Sahlin.

Pieni hyönteisongelma vaan tuli kuivauskokeiluiden johdosta. Pieniä perhosia alkoi vilistä jokapuolella. Kannattaakin seurata tarkasti kirjan ohjeita kuivauksesta. Kaikki lasipurkkeihin tms ja tiukka teipitys ympärille.


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Mirjam - 24.10.2005 15:37:12
Heippa!   :D

Tätä ruokaisaa viestiketjua tässä lukiessani syntyi ajatus....kumpihan on tärkeämpää
-Mitä syöt?
vai
-Miten syöt?

Ja onkohan siinä mitään ajatusta, että aikansa kaikella...
Meissä kaikissa on vähän kaikkea ja jossain elämän vaiheessa tarvitsemme enemmän jotain toista ravinnonlähdettä kuin toisessa....

Ja toisaalta, jos ajattelee, että ihminen muuttuu energeettisestikin, mitä enemmän hän "täydentyy", silloin myös hänen vastaanottokykynsä laajenee sen mukana...eikä sen välttämättä tarvitse olla sitä, että ihminen ei tarvitsisi silloin enää kiinteää ruokaa....tai lihaa....
Voisi jopa ajatella, että, onko meidän tarkoitus "taantua" ruokavaliossamme" imeväisiksi?  ;)
Keho koostuu kuitenkin samoista "raaka-aneista" yhä edelleen kuin aikojen alusta.
Ja kuitenkin me projisoimme valtavasti ajatus- ja -arvorakennelmia ruokaan....

En itse henk.koht. ole minkään tietyn ruokavalion kannattaja.
Pidän tärkeämpänä sitä, miten syön....
Tunnenko todella aitoa kiitollisuutta sitä kohtaan, mistä ruokani sain?
Kunnioitan suuresti aluperäiskansoja, jotka edelleen pitävät kiinni ravintonsa kunnioittamisesta. Vaikka monasti me ns "sivistynnet" näemme heidän "rituaalinsa" vain primitiivisenä käyttäytymisenä.
Ja onhan se niinkin, että taitaapi sinnekin olla levinnyt kulovalkean lailla tämä kaiken ulkoistaminen, monet rituaalinsa saattavat olla vain ulkoista käyttäytymistä. Mutta sitä emme voi tietää...  ;)
Mutta ajatus sinänsä siinä on kunnioitettavaa!

 :coolsmiley: tämä nyt vain oli yksi näkökulma....  


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Cleo - 24.10.2005 15:59:21
Lisäksi juuri tuo tavallisten kotimaisten viljojen "kielto" on myös vaikea (tämä siis pätee esim. veriryhmä B:hen) ja niiden täydellinen poistaminen ruokavaliosta aiheutti ainakin minulle korvausongelman. Riisikakkuja sitten vetelin kuin aikapoika ja spelttileipää (suosittelen  :)) leivoskelin, mutta tuon täydellinen toteuttaminen vaatisi mielestäni liiallista energian käyttöä ruokailuasioihin.

Kymysys: miten leivotaan spelttileipää ja mitä se on?

 Lähdenpä heti metsästämään lehmän! *predaattori*  :2funny: :2funny: :2funny:
   
Ja minä taidan mennä metsästämään katkarapuja! :2funny: :2funny: :2funny:


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: selkälokki - 24.10.2005 19:32:45
Hei!! :)

Lainaus
Rönttönen, kuulostaa ihanalta, minäkin haluan! Laitatko reseptin sinne keittokirjaketjuun?

Olisin ONNEN TYTTÖ, jos miulla olisi tuo resepti.
Mutta valitettavasti ei ole.
Kuhmolaisia leipomossa valmistettuja rönttösiä olen syönyt ja rakastan niintä :smitten:
Niissä on samanlainen ruiskuori, kuin karjalanpiirakoissa mutta sydän on sellainen,
että ensin imellytetään perunat ruisjauhojen kanssa ja sen jälkeen seokseen
lisätää puolukkasurvos ja maun mukaan hieman sokeria.
Ja ne ovat taivaallisen hyviä kahvin kanssa vaikkapa.
Ja riittää kun voita (tms) sipaisee pintaan. Se on vähän sellaisen suolaisen ja makean välimuoto.
Kerran yritin itse tehdä niitä, mutta en onnistunut siinä immellyttämisessä. :'(
Siispä olen silloin tällöin Kuhmossa käydessäni, tuonut kylmälaukullisen raakapakastettuja rönttösiä ja paistellut niitä itse omassa uunissa ja nam nam.
Helsingissä niitä muistaakseni saattaa olla kauppahallissa, mutta ei niitä oikein muualla ole, kuin tuolla Kuhmossa ja Sotkamossa ja kai Kajaanissa..


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Hiisitär - 25.10.2005 12:27:56
Ah!

Kiitos kovasti tuosta eläintenoikeusforumin osoitteesta! ^_^ Käyn siellä keräämässä lisää reseptejä ystävälleni tulevaan kokkikirjaan ^_^


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: ihminen - 27.10.2005 01:35:44
heh... pistäydyin takaisin... ja kuten oletinkin. Ikiajalta ei ainuttakaan vakavasti otettavaa viestiä lihansyönnin puolesta. Pelkäksi huuteluksi jäi tuo suitsutus.


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Eklektikko - 27.10.2005 16:38:00
soija
pavut ja maissi samalla aterialla
auringonkukansiemenet

Siinä proteiinilähteitä, jotka sisältävät kaikki aminohapot. Mutta koska kaikkia aminohappoja ei ole tarvis saada yhtä aikaa, homma ei ole kovinkaan tarkkaa.

Proteiinintarve on noin 0,5 g / painokilo. Tosiasiassa kuitenkin vain 0,25 g / painokilo, sillä tuossa ekassa "virallisessa" suosituksessa on tuplamäärä ikään kuin varmuuden vuoksi.

Itse syön kyllä eläinproteiinia merenelävien muodossa ja joskus vähän nisäkästäkin menee. Mutta samalla idealla suunnilleen kuin luonnontilassa: Ei se metsästäjä-keräilijä savannillakaan saanut saalista joka päivä, välillä ei edes joka viikko. Ruuaksi käytettyjen kasvien lukumäärä sen sijaan oli yli 2000, kun nykyään moderni ihminen käyttää ehkä kahta sataa.

 Suurimman osan proteiinistani saan kuitenkin pähkinöistä ja soijasta. Tunnustan syöväni melko lailla enemmän protskua kuin on tarvis, voidakseni syödä enemmän hiilihydraatteja. Minun karjapaimentolaisen aineenvaihduntani (piimä ja jugurtti ovat Jumalten juomia...) ei nimittäin siedä viljaa ellen tasapainota sitä silmämääräisesti vastaavalla määrällä proteiinia. Mikäli tämä tasapaino järkkyy lihoan palloksi alta aikayksikön.

t. Ekleketikko


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Ikiaika. - 27.10.2005 16:39:01
heh... pistäydyin takaisin... ja kuten oletinkin. Ikiajalta ei ainuttakaan vakavasti otettavaa viestiä lihansyönnin puolesta. Pelkäksi huuteluksi jäi tuo suitsutus.
:o :o :o


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: selkälokki - 29.10.2005 22:35:54
Miten ois luomusuklaajätski???
(http://C:\Documents and Settings\HP_Omistaja\Omat tiedostot)
 :2funny: :2funny: :2funny:


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Ikiaika. - 30.10.2005 01:58:19
Miten ois luomusuklaajätski???
(http://C:\Documents and Settings\HP_Omistaja\Omat tiedostot)
 :2funny: :2funny: :2funny:

Pysyn mielummin Vaniljassa.

 :2funny: :2funny: :2funny:


Otsikko: Re: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: selkälokki - 30.10.2005 14:30:31
:D :D :D
 :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:


Otsikko: Vs: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Ippuska - 04.02.2007 17:54:56
*nostoa*

Lainaus
Suurimman osan proteiinistani saan kuitenkin pähkinöistä ja soijasta. Tunnustan syöväni melko lailla enemmän protskua kuin on tarvis, voidakseni syödä enemmän hiilihydraatteja. Minun karjapaimentolaisen aineenvaihduntani (piimä ja jugurtti ovat Jumalten juomia...) ei nimittäin siedä viljaa ellen tasapainota sitä silmämääräisesti vastaavalla määrällä proteiinia. Mikäli tämä tasapaino järkkyy lihoan palloksi alta aikayksikön.

t. Ekleketikko
Tuo tasapainotuspointti oli tärkeä, kiitti siitä Eklektikko  :smiley6600:

Eikös myös LIIKA proteiini häiritse/ehkäise kalsiumin imeytymistä  ::) ??? muistaisin jostain kuulleeni sen  :)


Otsikko: Vs: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Asterix - 07.02.2007 14:08:54
Käytän Spirulinaa ja siinä on tutkimusten mukaan
kaikki tarvitsemat proteinit, mitä ihminen tarvitsee.
Se on myöskin erittäin ravintorikasta kasvisruokaa.

Lainaus
Vaikuttavat aineosat ja vaikutukset

Spirulinaa arvostetaan suuresti sen ravintoainesisällön perusteella. Levässä on 60-70% helposti imeytyvää proteiinia, sisältäen kaikkia essentiaaleja aminohappoja.
Eläinkokeet ovat osoittaneet, että spirulina yksin riittää proteiinilähteeksi.

Hiilihydraatteja levässä on 16-20%, mutta rasvoja vain 2-3%. Primaarimetaboliittien lisäksi levämassassa on runsaasti (5-8%) mineraaleja mm. sinkkiä, rautaa, magnesiumia, kalsiumia, kuparia, mangaania, fosforia, natriumia ja kaliumia.
Lisäksi levässä on runsaasti beeta-karoteenia (110-200 mg/100 g), klorofyllia (1-2%), ksantofylliä (0,15-0,2%) sekä eräitä B-vitamiineja mm. B1, B6 ja B12 sekä E- ja K-vitamiineja.

Lainaus
http://www.tohtori.fi/?page=5184117&id=650788



Otsikko: Vs: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Ippuska - 07.02.2007 14:25:12
Käytin spiruliinaa puristeina joskus 80-luvulla ja energiaa riitti kyllä  :D
Voisihan sitä taaskin kokkeilla  :)


Otsikko: Vs: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Myria - 07.02.2007 15:12:53
Hei Spiruliina olikin hyvä vinkki, kiitos :)
Kuinkas satuinkin avaamaan tämän topicin  ;) olen tässä juuri surffaillut vegaaniravintoita Espanjassa - aika surkialta näyttää.
Pitäisi pärjätä siellä lihansyöjien luvatussa maassa yhdeksän päivää ensi kuussa, tuo spiruliina voisi olla ratkaisu protskupulmaan!


Otsikko: Vs: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 07.02.2007 23:51:33
Kiitos spiruliinavinkistä!  :smitten: Saako sitä luontaistuotekaupoista?


Otsikko: Vs: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Asterix - 08.02.2007 00:00:43
Kiitos spiruliinavinkistä!  :smitten: Saako sitä luontaistuotekaupoista?

En tiedä Suomen tilannetta, mutta kuvittelisin ainakin niin.
Täällä sitä myydään luontaistuote kaupoissa, apteekeissa
ja hyvin varustetuissa ruokakaupoissa. :)


Otsikko: Vs: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Ippuska - 08.02.2007 11:47:16
Esmes täältä netitse: http://www.verkkoapteekki.fi/advanced_search_result.php?keywords=spirulina&x=0&y=0


Otsikko: Vs: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Asterix - 08.02.2007 13:41:48
Ainoastaan pillereinä? :idiot2:

Minä syön sitä muun ruoan mukana,
esim. siitä saa erinomaisia kasvispihvejä
ja risottoa jne.

Diettiruokaa se ei sillänsä ole, koska se ei laihduta
mitenkään, mutta sopii käytettäväksi painonpudotuksen
aikana, kun siinä siinä on niin paljon erilaisia
vitamiineja, eikä se lihota.

Minulle sitä suositteli lääkärini, koska
minulla perinnöllistä vikaa veressäni
ja spirulinassa on korkea rauta ja K-vitamiini
pitoisuudet ja muita ainesosia, jotka edistävät
raudan imeytymistä.

Ihoni on tosi tasainen ja hyvän värinen,
mustelmat paranevat nopeammin, eikä niitä tule niin helposti enään
ja väsymys ja tummat silmänaluset ovat poissa
-> tosin tein myöskin maksan puhdistuksen. ;)


Otsikko: Vs: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Asterix - 08.02.2007 15:27:25
Dieetti ei tarkoita laihdutusta, vaan se on kirjaimellisesti ruokavalio.

Harmi, kun Suomesta ei saa kai muuta kuin pillereinä sitä.


Hmmm.. kysymys ei siis ole suomalaisesta purkittajasta?
Spirulina (aito) raaka-aineena kasvaa vain Hawaiilla.

Minä olen oppinut, että suomen kielessä dietti tarkoittaa
laihdutusta, ruokavalio ruokavaliota,

mutta mistä minä mitään tiedän, tyhmä ulkomaalainen,
jolle voidaan uskotella ihan mitä vain. :)

Englanniksi diet on toki ruokavalio. ;)


Otsikko: Vs: kasvisruoan proteiini
Kirjoitti: Ippuska - 08.02.2007 16:38:21
Lainaus
Spirulina (aito) raaka-aineena kasvaa vain Hawaiilla.
SINNE minä kyllä haluaisin muuttaa - vaikka heti  :D
Siellähän kasvaa myös aivan ihania macademia pähkinöitä - eikä ne ehkä muualla kasvakaan  :P :P