Sivuja: 1 2 [3] 4
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Auta itsesi kuntoon oikealla ravinnolla  (Luettu 86399 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3689


Profiili WWW
« Vastaus #30 : 06.05.2013 15:40:27 »

Eihän se sen jälkeen mikään "verityyppiruokavalio" ole, jos se natsaa kohdilleen vain sattumalta?  crazy2

Mielestäni hommasta putoaa ns. pohja ja selitysvoima pois, jos poikkeamia rupeaa tulemaan...

Ei se olekaan, kun se on immunotyyppiruokavalio, on vain harhaanjohtavasti nimetty. Kerroin tämän aiemmassa viestissäni. Immuunitekijöitä on muitakin kuin nämä 'isot' A, B ja O. Elinsiirroissa niitäkin joudutaan pohtimaan. Kirjo on siis isompi kuin 4 eri ihmistyyppiä siltä kannalta katsoen, miksei homma voisi tarkentua vielä ravinnonkin suhteen näiden 'pienempien' tekijöiden osalta.'
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
8.matkustaja
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 23


Profiili
« Vastaus #31 : 07.05.2013 12:25:03 »

Eihän se sen jälkeen mikään "verityyppiruokavalio" ole, jos se natsaa kohdilleen vain sattumalta?  crazy2

Mielestäni hommasta putoaa ns. pohja ja selitysvoima pois, jos poikkeamia rupeaa tulemaan...

Ei se olekaan, kun se on immunotyyppiruokavalio, on vain harhaanjohtavasti nimetty. Kerroin tämän aiemmassa viestissäni. Immuunitekijöitä on muitakin kuin nämä 'isot' A, B ja O. Elinsiirroissa niitäkin joudutaan pohtimaan. Kirjo on siis isompi kuin 4 eri ihmistyyppiä siltä kannalta katsoen, miksei homma voisi tarkentua vielä ravinnonkin suhteen näiden 'pienempien' tekijöiden osalta.'

No, kutsu sitä ruokavaliota minun puolestani ihan miksi haluat, ei termillä kikkailu ollut tässä pääpointti. Uudistan kysymykseni: Tuosta immunotyyppiruokavaliosta ei tietenkään ole mitään järkevää tieteellistä tutkimusta olemassa?

Siitä olen kanssasi samaa mieltä, että varmasti tulee tulevaisuudessa tarkentumaan nämä asia. Ihmisen geenibiologiahan on tulvaisuuden Pandoran lipas. Jos olisin nuori ja miettisin mille alalla ryhtyisin tutkijaksi, niin sinne! Sieltä tulee vielä merkittäviä löytöjä, keksintöjä, nobeleitakin! Nuori ja kunnianhimoinen ihminen löytää tuolta saralta niin haasteita kuin rahantekomahdollisuuksiakin - sekä mahdollisuuden kirjoittaa nimensä historiaan.

Valitettavasti tuskin taidan elää enää niin kauaa, että näen sen aikakauden, jossa otetaan tippa verta ja kone sekvensoi DNA:si läpi - jonka jälkeen se laatii yksilöllisen elämäntapaohjelman treeneineen ruokailuineen kaikkineen. Ja tuo ohjelma optimoi niin fyysisen kuin henkisen terveytesi, minimoi geneettisten sairauksien riskit ja auttaa sinua muutenkin pysymään tip-top kunnossa. Valitettavasti tuo aikakausi tullee jäämään minulta pitkälti sivuun - ja varmaan suurimmaksi osaksi sinultakin, rakas Eklektikko (taisi olla 5-kymppinen?).

Joskus vuonna 2025-2030 aikaisintaan lienemme niin pitkällä kehityksessä, että ensimmäiset edulliset, joka miehen DNA-sekvensserit ovat arkipäivää. Toki mekin niitä voimme käytellä rollattorista käsin jos vielä hengissä olemme. Vaan parhaat edut jää kyllä saavuttamatta -- noiden analysaattoreiden piiriinhään pitää kuulua ennen 20. ikävuottaan jotta niistä saa parhaan hyödyn.

Olen muuten harkinnut oman DNA:ni selvittämistä, ihan hauskan vuoksi. Maksaa vaan pikkasen rahaa...
« Viimeksi muokattu: 07.05.2013 12:31:27 kirjoittanut 8.matkustaja » tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3689


Profiili WWW
« Vastaus #32 : 07.05.2013 12:47:34 »

Yhteiskunta varmaan säästäisi tosi pitkän pennin, jos elämäntapoihin liittyviä asioita voisi genomista havaita, siihen kannattaisi investoida ihan julkisella puolella. Sellainenkin tuli mieleen, että ihmiset stressaavat nykyään kovasti kaikista elämäntapa-asioista (osa ihmisistä ainakin) eikä se stressikään terveellistä ole. Eli kun tietäisi vaikka että varoo asioita X ja Y ja liikkuu määrän Z, niin sitten ei tarvitse epämääräisesti stressailla kaikesta muustakin. Ravinto/liikunta tyyppisten asioiden selvittäminen genomista vähentäisi sitten ehkä sitä kautta myös ahdistusta ja stressinongelmia.

Tiedettä veriryhmäruokavalion takana:
http://www.dadamo.com/science.htm

Siellä on osa D'Adamon omia kirjoituksia, mutta myös muuta tavaraa. Ihan paras kyllä oli lukemani kirjan lähdeluettelo, sillä toisessa niistä kirjoista puhutaan ihan muusta kuin ruokavaliosta suhteessa veriryhmään, esim. niistä sairauksista ja niiden lukujen osalta oli pelkästää kovaa vertaisarvioitua tiedettä vitteinä. Veriryhmän/immunotyypin vaikutusta ihan vaikka mihin ovat yksittäiset tutkijat mielenkiinnosta tai jokin muun aihealueen yhteydessä tutkineet paljonkin yksittäisten asioiden osalta pitkin maailmaa. Juju on siinä, että kukaan ei ole pohtinut tutkimusaineistoa kokonaisuutena, koska niinkin erilaisia asioita kuin veriryhmä ja streptokokki tai veriryhmä ja syöpä on tutkittu

Ainoat uudet asiat ovat se, että eri tahoilla tehtyjä tutkimuksia on pohdittu kokonaisuutena ja että lektiinien vaikutusta on soluviljelmien avulla tutkittu laajemmasta joukosta ruoka-aineita kuin ennen. Suht kaikki muu homman pohjana oleva tutkimustieto on tehty aivan muussa yhteydessä ja muihin tarkoituksiin. Kukaan ei ole vain ennen keksinyt ryhtyä selvittämään mitä nämä tutkimukset yhteensä voisivat tarkoittaa esim. ruokavalion ja elämäntapojen osalta.

Mutta tämähän on nykyajan ongelma hirveän monillakin aloilla ja samaan aikaan siunaus ja kirous: On siunaus, että ihmiskunta nykyään erikoistuu niin pitkälle, että hyvin monimutkaisestakin aihealueesta saadaan tarkkaa tieteellistä tietoa. Kirous on siinä, että tieto on hajanaista ja pirstaleista ja tarvitaan melkoinen työ jos siitä halutaan koostaa jotain yhteinäisempää kuvaa esimerkiksi juuri nyt vaikka veriryhmän/immunotyypin vaikutuksesta ihmisen elämään muutenkin kuin elin- tai verensiirron kannalta.
« Viimeksi muokattu: 07.05.2013 12:50:36 kirjoittanut Eklektikko » tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
8.matkustaja
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 23


Profiili
« Vastaus #33 : 07.05.2013 13:44:26 »

Tiedettä veriryhmäruokavalion takana:
http://www.dadamo.com/science.htm

Siellä on osa D'Adamon omia kirjoituksia, mutta myös muuta tavaraa.

Hmm....tämä herra Peter D'Adamo ei sitten ole mikään tieteenjättiläinen.

"Tutkinto" - jos tuota tuollaista köykäistä paperia jostain nevöhööd-oppiaineesta, noname-lafkasta sopii sellaiksi nimittää ilman että herjaamme liikaa ihmisiä, jotka ovat oikeasti opiskelleetkin jotain ja joilla on oikeita akateemisia tutkintoja ei-höpö-höpö-aineissa, niin se D'Adamon "tutkinto" näyttöis olevan joku "naturopatian tohtoraatti" Bastyr Collegesta vuodelta 1982. (Naturopathic doctorate (N.D.), Bastyr College, Seattle WA, 1982)

Tiedehän ei ole koskaan tiedettä ilman vastakritiikkiä (tosin kieltäydyn käyttämästä termiä tiede D'Adamon tuotosten äärellä...se on tieteen halveeraamista), mutta tässäpä vastalaidallinen:

Ensin neutraalina pidettävästä Wikistä:

http://en.wikipedia.org/wiki/Blood_type_diet

" The consensus among dietitians, physicians, and scientists is that the theory is unsupported by scientific evidence"

Arvostettu Maya klinikka Yhdysvalloista:
http://web.archive.org/web/20110515123240/http://www.mayoclinic.com/health/blood-type-diet/AN01415

Lisää kritiikkiä: http://www.earthsave.org/health/bloodtyp.htm


D'Adamon höpinäthän ovat täynnä virheitä. Esim Eklektikon omasta veriryhmästä D'Adamo kehtaa väittää että: "Group B, D'Adamo erroneously claims, "emerged between 15,000 and 10,000 B.C. as tribes migrated from Africa to Europe, Asia and the Americas and mingled with other populations."* So, concludes D'Adamo, people with type B blood should eat a "balanced diet." In fact: "All human ABO blood types existed as of several million years ago. From the time of the earliest humans, all ABO types existed as hunter-gatherers until the advent of agriculture."*

Since the diets developed by Peter are not  intrinsically harmful in general, it would be surprising if he couldn't find many satisfied customers willing to testify on his behalf. All he has to do is ignore all the cases he didn't help with his diets to make his case seem stronger than it really is. Even a broken clock is correct twice a day.


http://www.skepdic.com/bloodtypediet.html

Kirous on siinä, että tieto on hajanaista ja pirstaleista ja tarvitaan melkoinen työ jos siitä halutaan koostaa jotain yhteinäisempää kuvaa esimerkiksi juuri nyt vaikka veriryhmän/immunotyypin vaikutuksesta ihmisen elämään muutenkin kuin elin- tai verensiirron kannalta.

No, herra D'Adamohan mielellään esiintyy mukamas tuollaisen synteesin tekijänä, mutta oma mielipiteeni on: hän ei ole sekä pätevä eikä sopiva tuollaisen herkuleentyöntekemiseen. Häneltä yksinkertaisesti puutuu tarvittava kompetenessi ja hengenlahjatkin! Sen sijaan näppärää rahatpois-meininkiä hän on kyllä suoltanut ja kuten tuossa yllä sattuvasti kiteytetään englanniksi: "Hänen neuvonsa eivät ole suoraan haitallisia kenenkään - osa osuu vahingossa jopa oikeaan ja siten vain hyväksymällä positiivisen palautteen hän luo mielikuvan toimivasta metodista".

Esim. viljatuotteiden tiedetään aiheuttavan ongelmia monille ja D'Adamohan neuvoo väkisinkin tiettyä määrää ihmisiä välttämään niitä. Väkisinkin sieltä osuu neuvo jollekulle kohdalle ja bingo! Sen jälkeen elvistellään että "verityyppidieetti" on vahvistettu. Vaikka kyse on sattumasta.

Rikkinäinenkin kello kun sattuu näyttämään 2 krt vuorokaudessa oikeaa aikaa...
« Viimeksi muokattu: 07.05.2013 13:49:28 kirjoittanut 8.matkustaja » tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3689


Profiili WWW
« Vastaus #34 : 07.05.2013 15:12:21 »

http://fi.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_hominem

Minulle on aika EVVK kuinka hyvä joku oppilaitos on, kunhan ei ole postimyyntidiplomeita jakava. Enkä minä usko koskaan mitään sen vuoksi että sen sanoo jollain tittelillä varustettu ihminen. Sisältö ratkaisee.

Vaikka systeemissä nyt olisikin virheitä, sen perusajatus miellyttää minua ja sen taustalla olevat muiden tekemät tutkimukset ovat valideja. Synteesintekijänä voi olla ihan kuka vain, jos lukija osaa ajatella omilla aivoillaan. (Sen sijaan, että perustaisi käsityksensä luotettavuudesta esim. tekijän oppilaitoksen arvostuksen määrään.)

Perusidea on jotain mikä tuntuu minusta järkeenkäyvältä, joskin se varmaan tarkentuu ja muuttuu ajan kuluessa - 20 vuotta ja risat on taidettu vasta koota tietokantaa lektiineistä ja ihmisten kokemuksista. Sen vuoksi noudatan itse soveltuvilta osin - mutta en kokonaan: MInä en pidä viljoja ihmiselle - tai ainakaan itselleni - sopivina, enkä sen vuoksi syö spelttiä ja kauraa, vaikka veriryhmäruokavalion mukaan voisinkin.

Konsensus on ollut puoli vuosisataa että eläinrasva tappaa ja kasviöljyt ovat turvallisia. Sekin konsensus on nyt murenemassa päivä päivältä yhä enemmän, tässä esimerkki: PUFA-rasvat laskevat immuunivastetta. Esimerkin elinsiirtopotilaalle hyvä asia, terveelle ihmiselle huono, sillä tulehdukset lisääntyvät ja syöpäriski kasvaa.

http://journals.lww.com/transplantjournal/abstract/1977/10000/immunosuppression_with_polyunsaturated_fatty_acids.5.aspx

Eli tiedemaailman konsensus ei ole minulle näissä asioissa kovinkaan merkittävä juttu. Lääkärit ja ravintoterapeutit ovat kunnostautuneet suosittelemalla ihmisille karmeita omega6-övereitä jo vuosikymmeniä. Sen porukan mielipiteet eivät paljoa vakuuta.

Mutta kukin taplaa tyylillään: Minulle mielenkiintoisinta antia niissä veriryhmäruokavalioa koskevissa kirjoissa on ollut ihan muut asiat kuin ruuat (esim: B tuottaa kortisolia enemmän kuin muut immunotyypit -> lisämunuaisuupumuksen riski ja burnoutit) ja ne tämäntyyppiset ovat juuri niitä mainitsemiani aiemmin tehtyjä tutkimuksia (vertaisarvioitua tavaraa), joista D'Adamo on sitä synteesiänsä tehnyt. Ruokavaliopuolella muutokset eivät ole kohdallani olleet mitenkään valtaisia aiempaan verrattuna.

tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
8.matkustaja
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 23


Profiili
« Vastaus #35 : 07.05.2013 22:48:32 »

Ehkä se sinulle on "EVVK" kuinka hyvä oppilaitos on - mutta meille muille se ei ole. Parhaassa oppilaitoksessa parhaat opettajat jne.

Mitä tulee D'Adamon tuottamaan sisältöön, niin se on luultavasti rahastusmielessä kirjoitettua tuubaa - eipä tuo sisältö ole juurikaan tutkijoita tai edes businesta vakuuttanut. Ruuan ja terveyden ympärillä pyörii sentään sen verta iso bisnes, että jos hommassa olisi ideaa vähänkään, niin varmasti tuohon olisi joku tarttunut ja kehittänyt analyysiä pidemmälle (koska sen varmaan sinäkin käsität, että verityyppi - olettaen että se toimisi - täytyy olla surkea karkeistus niistä metaboliageeneistä jotka aikuisten oikeasti vastaavat duunista. Edes D'Adamo ei väitä, että ns. geenien klusterisaatio olisi 100%:sta ja parempi niin (tosin D'Adamo ei ole yhtään mikään mistään mitään väittämään - suurinpiirtein sama kuin jos putkimies jakelisi aivokirurgeille neuvoja...)

D'Adamo on vetänyt "taustalla olevista tutkimuksista" niin outoja johtopäätöksiä, että edes kyseisten tutkimusten tekijät itse eivät hänen aivotuksiaan käsit. Joo, ainahan voi väittää, että mun ajatukset perustuu tutkimukseen - mutta paskaa nyt voi väittää kuka tahansa ja kerätä väitteidensä taakse sekalaisen läjän tutkimusviitteitä. Harva niitä jaksaa läpi käydä ja tarkistaa - tuskin olet sinäkään sitä kotiläksyä tehnyt. Kunhan uskossasi toitotat. Ehkä sinä olit alunperin esim. vilja-allerginen - ja sattumalta vain sait avun koska D'Adamon oppeja toteuttaessa sinulta jäi viljakin pois. Ei olisi mitenkään harvinainen tarina.

"enkä sen vuoksi syö spelttiä ja kauraa, vaikka veriryhmäruokavalion mukaan voisinkin."

Aiemmin kyllä kerroit jättäneesi kauran pois, koska herkistyit sille. Syy poisjättämiselle ei siis ollut D'Adamon opit vaan ihan omat havaintosi. Jännää miten sulla nää tarinat jatkuvasti vaihtuu... olen nyt jo melko varma sun kirjoituksia muutamia lukeneena, että olet kerskuava mytomaanikko. Ehkä jopa pikkasen narsisti?


"Konsensus on ollut puoli vuosisataa että eläinrasva tappaa ja kasviöljyt ovat turvallisia. "

Ei tuollaista konsensusta taida kyllä olla muualla kuin Suomessa? Minulla on onneksi vähän muutakin tarttumapintaa kuin vain Suomi - enkä ole kasviöljypuffausta muualla nähnyt samassa mitassa. Kiitä Pekka Puskaa tuosta anomaliasta...

"Minulle mielenkiintoisinta antia niissä veriryhmäruokavalioa koskevissa kirjoissa on ollut ihan muut asiat kuin ruuat (esim: B tuottaa kortisolia enemmän kuin muut immunotyypit -> lisämunuaisuupumuksen riski ja burnoutit)"

Jännää miten sulla jatkuvasti targetti vaihtuu. Ensin nimenomaan puffasit tuota veriryhmäruokavalio oppia täällä - kirjoittelit jopa veriryhmät ohjeellisine pääruokatyyppeineen tuonne taaemmas. Nyt kun tuota D'Adamon höpinää vähän kyseenalaistetaan, sinä käännät takkia välittömästi ja aloitat väistelyn ja varjomiekkailun...

Aikanaan, kun tiede edistyy, varmasti tullaan kykenemään osoittamaan DNA-analyysin avulla mitkä ruuat soveltuvat sinulle parhaiten jne. Mutta se ei taatusti ole D'Adamon markkinoima veriryhmäoppi. Veriryhmä on oikein hyvä tietää kun käy luovuttamassa verta SPR:llä - vielä parempi se on tietää jos on saamassa verta. Muuhun siitä ei oikein ole poislukien jotkut erikoistapaukset kuten 0-veriryhmän tunnettu korrelaatio vähähappoisuuden kanssa.
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3689


Profiili WWW
« Vastaus #36 : 08.05.2013 09:38:56 »

"enkä sen vuoksi syö spelttiä ja kauraa, vaikka veriryhmäruokavalion mukaan voisinkin."

Aiemmin kyllä kerroit jättäneesi kauran pois, koska herkistyit sille. Syy poisjättämiselle ei siis ollut D'Adamon opit vaan ihan omat havaintosi. Jännää miten sulla nää tarinat jatkuvasti vaihtuu... olen nyt jo melko varma sun kirjoituksia muutamia lukeneena, että olet kerskuava mytomaanikko. Ehkä jopa pikkasen narsisti?

Väität siis, että ole muka aiemmin kertonut jättäneeni kauran pois D'Adamon oppien vuoksi? Se on suora valhe ja pidän sinua valehtelijana kunnes esität minulle sen viestini jossa olen niin väittänyt.

Yllä kaikille lukijoille siis esimerkki siitä, miten tämä alien lukee toisten tekstejä ja muuntelee niitä mielivaltaisesti omiin trollahtaviin tarkoituksiinsa soveltuviksi. Hän on yllä vääristellyt sanani täysin päinvastaisiksi kuin mitä ne oikeasti olivat.

Koko lainaus, josta yllä napattu osa jota kommentoitu täysin järkiheitolla tavalla:
"Perusidea on jotain mikä tuntuu minusta järkeenkäyvältä, joskin se varmaan tarkentuu ja muuttuu ajan kuluessa - 20 vuotta ja risat on taidettu vasta koota tietokantaa lektiineistä ja ihmisten kokemuksista. Sen vuoksi noudatan itse soveltuvilta osin - mutta en kokonaan: MInä en pidä viljoja ihmiselle - tai ainakaan itselleni - sopivina, enkä sen vuoksi syö spelttiä ja kauraa, vaikka veriryhmäruokavalion mukaan voisinkin."

Eli yllä nimenomaan kerron jättäneeni viljat pois kokonaan D'ADAMON OPEISTA HUOLIMATTA ja että noudatan D'Adamon oppeja SOVELTUVIN OSIN, enkä siis syö viljoja vaikka D'Adamon oppien mukaan voisinkin. Jätin kauran pois koska se alkoi närästää. Tarinoissani ei ole siis minkäänlaista ristiriitaa eikä tämä kauraakaan koskeva 'tarina' ole missään vaiheessa muuttunut - alien siis ihan suoraan valehtelee väitteessään. Missään en ole väittänyt mitään muuta, kuin että kauran pois jättäminen oli oma päätökseni joka johtui siitä että se alkoi närästää.

Joko tämä alien ei osaa lukea, tai sitten hän on ihan oikea trolli. Tai sitten hän on jonkin vanhan foorumilaisen tuplanikki, joka on tehty irrottelua ja tölvimistä varten, kun vakinimimerkillä ei kehtaa.

Hän väittää yllä olevassa lainauksessa, että olisin kertonut kauran poisjättämisestä kahta eri tarinaa. Niin kauan kunnes hän on todistanut että olen niin tehnyt, minulla on täysi oikeus sanoa: 8. matkustaja valehtelee.


tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3689


Profiili WWW
« Vastaus #37 : 08.05.2013 09:49:35 »

"Minulle mielenkiintoisinta antia niissä veriryhmäruokavalioa koskevissa kirjoissa on ollut ihan muut asiat kuin ruuat (esim: B tuottaa kortisolia enemmän kuin muut immunotyypit -> lisämunuaisuupumuksen riski ja burnoutit)"

Jännää miten sulla jatkuvasti targetti vaihtuu. Ensin nimenomaan puffasit tuota veriryhmäruokavalio oppia täällä - kirjoittelit jopa veriryhmät ohjeellisine pääruokatyyppeineen tuonne taaemmas. Nyt kun tuota D'Adamon höpinää vähän kyseenalaistetaan, sinä käännät takkia välittömästi ja aloitat väistelyn ja varjomiekkailun...

Jännää miten sinun maailmasi on mustavalkoinen:

Sinun maailmassasi ei siis ole mahdollista suositella veriryhmäruokavalioa ja noudattaa sitä itse soveltuvin osin, mutta olla silti D'Adamon kirjojen osalta kaikkein kiinnnostunein niiden sisällön muista veriryhmään liittyvistä aiheista.

Minä siis yhtä aikaa:
1) kyllä, suosittelen veriryhmäruokavalioa tai ainakin kirjoihin tutustumista, vaikka sitten kriittiselläkin silmällä
2) olen ko. herran kirjojen sisällön osalta kuitenkin kaikkein kiinnostunein niiden siitä sisällöstä joka kertoo ihan muista veriryhmän vaikutuksista kuin soveltuvasta ravinnosta

Minä kas kun en ole sinulle harrastuksistani tilivelvollinen, niin et tiedä että minä luen huvikseni kaikkea mikä liittyy ihmisen anatomiaan  ja fysiologiaan, tässä pari lemppariteostani:

http://www.goodreads.com/book/show/1077187.Evolution_And_Healing (tämä löytyy ihan omasta hyllystäni)
http://www.harpercollins.com/browseinside/index.aspx?isbn13=9780060930721 (tämän bongasin kirjastosta)

Kuka tahansa joka tietää mielenkiinnon kohteeni, ei yhtään ihmettelisi sitä, että vaikka ravintoasiat kiinnostavat, niin samoin kiinnostaa (tai ehkä vähän enemmänkin) fysiologia, anatomia ja lääketiede.

Elämäsi on todella rajoittunutta, jos sinulla voi olla yhdestä asiasta vain yksi ajatus kerrallaan ja se sulkee muut pois. Sitähän sinä ehdottelet väitteelläsi.  Grin
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Lilli
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 3542Profiili WWW
« Vastaus #38 : 10.05.2013 12:16:22 »

Siivosin ketjua. Tämä aihe on asetettu pysyväksi ja sitä moderoidaan vähän muita ketjuja tarkemmin. Nyt keskustelu rönsyili ohi aiheen, siitä poistot.

T: Moderaattori
« Viimeksi muokattu: 13.05.2013 18:12:14 kirjoittanut Lilli » tallennettu

Aurinko Kaksonen, huone 12, Kuu Härkä, huone 11, AC Rapu, MC Vesimies

www.horoskooppi.com
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 7471


Profiili
« Vastaus #39 : 13.05.2013 14:45:16 »


Ja tähän on pakko lisätä, että olen sanonut olevani valaistunut vain sillä modernilla Kryon-määritelmällä, en millään vanhoilla määritelmillä. Jo se, että jätit tämän asian jonka aina sanon kun asiasta puhun, mainitsematta on minun mielestäni aika kieroa ja pyrkii antamaan lukijoille kuvan joka on jotain aivan muuta kuin asiasta muissa ketjuissa kirjoittamani. (Moderni määritelmä = valaistunut on ihminen joka ymmärtää että fyysinen taso on harha ja kaikkien meidän  harhassa elävien sielut ovat tosiasiassa soluja Jumalan ruumiista, Jumaluus/jumala on perheemme, ei mikään hierarkkisesti yläpuolellamme oleva asia. Ja aika iso osa tämän foorumin kirjoittajista on luultavasti tällä määritelmällä valaistuneita.)


Kun en parempaakaan vertausta keksi, tuntuu vähän siltä, että tuo määritelmä on jonkinlainen fast food -versio esim.
yoga-filosofiaan perustuvaan määritelmään verrattuna. Yogassa valaistuminen liittyy puruSaan eli puhtaaseen tietoisuuteen,
jolla ei saaMkhya-filosofian ja Patañjalin mukaan ole mitään tekemistä ymmärryksen (sattvan, buddhin) kaa.

 :Smiley
tallennettu

apaama somam, amRtaa abhuuma -- joimma soomaa, kuolemattomiksi tulimma.
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3689


Profiili WWW
« Vastaus #40 : 13.05.2013 15:20:46 »

Ei ole fast-foodia Sideman, vaan se on uuden energian ajan - harmonisen konvergenssin jälkeisen ajan - määritelmä joka ei ole kytköksissä mihinkään olemassa olevaan uskonjärjestelmään tahi oppiiin.  Entisaikaan  kun värähtelyt olivat matalammalla oli tehtävä kaikenlaisia niitä kohottavia asioita (meditaatio, askeesin eri muodot kuten paasto jne) jotta pystyisi yhtään minkäänlaisiin vaativampii hengellisiin pyrintöihin.

Kun värähtelyt ovat nyt niin korkealla kuin ovat (ja edelleen nousussa) pystyvät tavalliset pulliaisetkin ihan yllättäviin asioihin aivan ilman mitään askeesiharjoituksia tai meditaatiota. Intentio riittää. Toisaalta tämä on erinomainen asia, mutta toisaalta sitten ihmiset saattavat vahingossa myös kutsua luokseen pelkäämiään asioita entistä tehokkaamin ihan siitä samasta syystä että ne värähtelyt ovat niin korkealla. Nykyään todella täytyy varoa mitä toivoo (tai pelkää) sillä sen saa kanssaluotua itselleen paaaaaljon helpommin kuin ennen.
« Viimeksi muokattu: 13.05.2013 15:28:17 kirjoittanut Eklektikko » tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
tuulispää
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 274Profiili
« Vastaus #41 : 13.05.2013 17:07:11 »

Tässä ketjussa taisi olla jotain erimielisyyttä asioista vai oliko edes asioista vaiko persoonallisista tavoista kertoa mielipiteensä.

oikea ravinto on se mitä mieli tarvitsee.


Ei ole fast-foodia Sideman, vaan se on uuden energian ajan - harmonisen konvergenssin jälkeisen ajan - määritelmä joka ei ole kytköksissä mihinkään olemassa olevaan uskonjärjestelmään tahi oppiiin.  Entisaikaan  kun värähtelyt olivat matalammalla oli tehtävä kaikenlaisia niitä kohottavia asioita (meditaatio, askeesin eri muodot kuten paasto jne) jotta pystyisi yhtään minkäänlaisiin vaativampii hengellisiin pyrintöihin.

Kun värähtelyt ovat nyt niin korkealla kuin ovat (ja edelleen nousussa) pystyvät tavalliset pulliaisetkin ihan yllättäviin asioihin aivan ilman mitään askeesiharjoituksia tai meditaatiota. Intentio riittää. Toisaalta tämä on erinomainen asia, mutta toisaalta sitten ihmiset saattavat vahingossa myös kutsua luokseen pelkäämiään asioita entistä tehokkaamin ihan siitä samasta syystä että ne värähtelyt ovat niin korkealla. Nykyään todella täytyy varoa mitä toivoo (tai pelkää) sillä sen saa kanssaluotua itselleen paaaaaljon helpommin kuin ennen.

tää mun kysymys sinulle eletikko liittyy tässä lainauksessa olevaan  olettamukseen,eli millätavoin koet värähtelyn olevan jotenkin korkeampi kuin ennen?
Miten se liittyy ravintoon mitä syömme,ja mitä on tarjolla?

Tämä minun näkemyksen pohjalta kun mikään ei sanele nykyaikaa mitenkään kiinnittämään huomiota mitä ja miten syödään,vaan kuinka mieli tekee asioita tähän fyysisyyteen.
Miten mikään värähtelytaso liittyy uuteen maahan? Kaikki kun on.

Tästä pitää tehdä uusi aloitus,koska tää on oht topikin.

tallennettu

Aurinko Leijona
Nouseva Jousimies
Kuu Neitsyt
Merkurius Leijona
Venus Rapu
Mars Neitsyt
Keltainen Galaktinen Ihminen
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3689


Profiili WWW
« Vastaus #42 : 14.05.2013 09:35:36 »

Värähtelyjen nousun vaikutuksia on vaikea määritellä muutoin kuin henkilökohtaisesti, sillä vertauskuvana voisi olla tilanne jossa ennen piti polkea polkupyörästä tehdyllä generaattorilla hirveällä vaivalla energiaa että sitä sai sähkölaitteisiinsa edes vähän ja nyt tulee virtaa sitten ilman mitään vaivaa suoraan töpselistä ihan niin paljon kuin vain pystyy käyttämään ja määrä vielä lisääntyy koko ajan. Se mitä laitteita itsekukin sitten tuolla sähköllä käyttää vaihtelee huomattavasti.  Minun on vaikea määritellä eroa entisen ja nykyisen välillä, koska hengellinen heräämiseni tapahtui vasta vuonna 2000 jolloin värähtelyt olivat jo melkoisen korkealla. En ole siis tehnyt mitään hengellisiä/engergeettisiä asioita ennen kuin nyt kun värähtelyt ovat nousussa.  Mutta sen voin sanoa että synkronismin vasteajat tuntuvat lyhenevän koko ajan: Joskus toivottu/tarvittu asia/tieto tulee eteen jopa tunneissa, eikä enää päivissä.

Eräs tapani on jutella kehoni kanssa. Tervehdin aamuisin kaikkia tämän kehoplaneetan soluja ja asukkaita ja juttelen niiden kanssa muutenkin läpi päivän. Ajatttelen että tämä keho on kuin pieni planeetta jossa on mikrobeja asukkaina (niitä kun on kappalemääränä laskettuna 10 kertaa enemmän kuin omia solujani) ja minä olen planeetan tietoisuus, siis tavallaan 'gaia'. Ravinnon suhteen tämä ilmenee siten, että ruokaostoksilla kyselen ihan suoraan kropalta mitä se haluaa ja kuuntelen sitä. Ja se kyllä kertoo erittäin selkeästi mitä se haluaa ja erityisesti mitä se ei halua.

Toisaalta olen jutellut kroppani kanssa jo parikymmentä vuotta, joten on vaikea sanoa mikä on harjoituksen ja pitkän kommunikaation ja mikä taas värähtelyjen nousun tulosta. Mutta tuntuu kyllä, että kehokontakti, kommunikaatio kehon kanssa toimii aina vain paremmin ja paremmin. Samoin sitten tarvittava ravintoon liittyvä tieto tulee eteen aina vain nopeammin ja nopeammin.  (Suurimmat vaikutukset elämääni värähtelyjen nousulla on kyllä ollut muiden asioiden kuin ravinnon suhteen.)

(Tämä värähtelyjen nousun juttu on tavallaan tämän ketjun kannalta vähän off-topic, kunhan vain vastasin Sidemanin viestiin joka oli osa aivan off-topiciksi jo rönsynnyttä keskustelua.)
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
tuulispää
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 274Profiili
« Vastaus #43 : 14.05.2013 10:21:33 »

Juu,samoin linjoin olen kanssasi siitä kuinka keho kertoo millaista ruokaa tarvitsee,sitä "vanhaa soopaa" jes,jes.
vaan olenko kangistunut puheeseen värähtelyistä?
Kaikki nykyään tapahtuu nopeasti,jolloin voisi kuvitella että värähtely olisi nopeampaa. Näinhän se ei ole.
SIIS AIKA JA VÄRÄHTELY.
tallennettu

Aurinko Leijona
Nouseva Jousimies
Kuu Neitsyt
Merkurius Leijona
Venus Rapu
Mars Neitsyt
Keltainen Galaktinen Ihminen
tuulispää
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 274Profiili
« Vastaus #44 : 14.05.2013 10:48:06 »

Siis aika ja värähtely eivät liity yhteen mielestäni.
tallennettu

Aurinko Leijona
Nouseva Jousimies
Kuu Neitsyt
Merkurius Leijona
Venus Rapu
Mars Neitsyt
Keltainen Galaktinen Ihminen
Sivuja: 1 2 [3] 4
  Tulostusversio  
 
Siirry: