Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Käärmeenkantaja?  (Luettu 20054 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Arcana
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 17Profiili
« : 10.03.2008 23:44:49 »

Monesti olen kuullut tästä merkistä puhuttavan mutta miten on, onko se "virallistettu"? Mihin ajankohtaan osuu tämä? Mielestäni aika mielenkiintoista, että tämä merkki on tavallaan vasta löydetty, onhan astrologia kuitenkin vuosituhansia vanha tiede (korjatkaa jos olen väärässä  Cheesy).

Luonteenkuvauksia tämän merkin alla syntyneistä ihmisiä? Olisi kiva lukea jostain ihan faktaa tästä, en oikein usko koko käärmeenkantajaan, olisihan se kuitenkin ollut eläinkartalla aina jos se olisi olemassa... Mutta avoimin mielin, teoria on totuus kunnes se kumotaan eikö vain? (tai jotain sinne päin, suokaa anteeksi, oli vähän kiire päivä töissä  coolsmiley )
tallennettu

Aurinko-Neitsyt
Kuu-Neitsyt
Merkurius-Neitsyt
Venus-Vaaka
Mars-Kauris

Vahvuus ei ole sitä, ettei tunne mitään. Vahvuus on sitä, että uskaltaa tuntea!
*Kide*
Astroholisti
*****
Viestejä: 2400


oinas, asc jousimies


Profiili
« Vastaus #1 : 11.03.2008 09:36:51 »

HEH, mikään tiedon haltija en ole ja voi olla, etä satu kerron...  :Smiley
Mutta jostakin on mieleeni jäänyt tieto, että kuunkiertoja olis 13./vuodessa, mutta tuo käärmeenkantaja merkki on jätetty pois lyhyen kestonsa  jousimies edessä ja tuon kristinuskon pyhän luvun 12 vuoksi. Merkkien välillä vallitsi aikoinaan myös tasajako asteissa, mutta nyt ymmärtääkseni tuosta on luovuttu. Ja nykyisin kai ei ole käärmeenkantajan aika lyhyimmästä päästä? Näin se muuttuu...  Smiley
Tunnen muutamia, jotka asettuvat tälle ajan jaksolle ja poikkeavat kyllä hieman  jousimies, mutta eivät sovi  skorpioni

http://www.nic.fi/~praasu/horo/kaarme.htm
    Vanhat                                                          Uudet
#

22.11-21.12      Jousimies               20.12-20.1
22.12-19.1        Kauris                    21.1.-16.2.
20.1-18.2         Vesimies                 17.2.-12.3.
19.2-20.3         Kalat                     13.3.-17.4.
21.3-19.4          Oinas                    18.4.-13.5.
20.4-20.5         Härkä                   14.5.-20.6.
21.5-21.6          Kaksoset               21.6.-20.7.
22.6-22.7         Rapu                     21.7.-10.8.
23.7-22.8         Leijona                  11.8.-16.9.
23.8-22.9         Neitsyt                  17.9.-30.10.
23.9-23.10       Vaaka                     31.10.-22.11.
24.10-21.11       Skorpioni                23.11.-29.11.
                        Käärmeenkantaja    30.11.-19.12.
tallennettu
Päivi
Astroholisti
*****
Viestejä: 1481Profiili
« Vastaus #2 : 11.03.2008 09:56:13 »

Morotus

Jåå, käärmeenkantaja sijoittuusiihen väliin, itse kuuluisin tähän kategoriaan kanssa ..ehkä yhtä paljon pitää paikkaansa kuin jousimieskin, muutamaa kohtaa lukuunottamatta mutta ne onkin sitten jo karmallisia oppiläksyjä

Käärmeenkantaja
Ophiuchus (Serpent Bearer)

             

    olet syntynyt marraskuun lopun ja joulukuun puoliväliin sijouttuvana aikana; tarkalla ajankohdalla ei ole suurempaa merkitystä kuin viranomaisille ja sinulle ja eikä juuri sinullekaan sadan vuoden kuluttua. Kosmisesti ottaen se on hyttysen silmänräpäys - Auringon oma kierros Linnunratamme keskustan ympäri kestää 250 miljoonaa vuotta.

Olet tälläinen:

 

Onnenkivesi vihreä smaragdi.

Onnenlukusi 4, 23, 48.

Elementtisi vesi.

Planeettasi Saturnus.

Olet tiedonhaluinen tarkkailija, sivustakatsoja joka näkee muita enemmmän; huomiot kuin vaivihkaa ihmisten motivaatiot ja asioiden perimmäiset tarkoitukset. Se tekee sinusta myös herkän, omiin ajatuksiisi vajoavan, sillä hienotunteisuutesi estää sinua sanomasta ja loukkaamasta muita - kärsit mielummin sisimmässäsi ihmisten itsekkyyden kuin neuvot muita.


Syntymähetkelläsi sait Saturnukselta luovaa mielikuvitusta ja Jupiterilta voimaa, pitkäjännitteisyyttä; aurinkokuntamme suuret planeetat varjelevat sinua ja antavat sinulle taidon hymyillä itsellesi ja nauraa tarvittaessa vaikeuksillesi. Tuon vuoksi saat valitettavasti kanssaihmistesi kateuden, mutta ymmärrykselläsi kestät senkin - vaikkakin yksinäisin kyynelin.
Joskus mittasi kuitenkin tulee täyteen, et jaksa pitää tyyntä ulkokuortasi, ja silloin Marsin syntymähetkesi aspekti pääsee näkyviin. Olet pelottava ja häikäilemätön suutuessasi; sitä kohteesi kutsuu pitkävihaisuudeksi, sillä terävä muistisi pääsee oikeuksiin, mutta sitä se ei ole, koska pystyt elämään tässä hetkessä etkä murehdi varsinkaan muiden menneistä. Annat vain tulla kaiken mikä mieltäsi rassaa, mikä mielestäsi toisessa ärsyttää. Ja useinmiten olet oikeassa. Siksi sinun purkauksesi otetaan vastaan nöyrin mielein. Sitten kun se on ohi se on ohi. Et pyytele anteeksi vaan hymyilet ja olet kuin ei mitään olisi tapahtunutkaan. Se saattaa hämmentää muita, mutta sinut todella tuntevat arvostavat suoruuttasi, sillä he myös tietävät että murehdit yksinäisyydessäsi kun loukkasit toista.
Ja he ovat oikeassa siinäkin.


Sinulle parhaiten soveltuvia ammatteja ovat rakennusten, siltojen suunnittelu ja maanteiden pariin liittyvä työ. Viihdyt luonnossa ja sinun on vaikea ystävystyä sisällä nyhjöttäjien kanssa.
Terveytesi on lahja Merkuriukselta, olet niin terve että sinua milteipä hävettää kuunnellessasi kavereitten sairaskertomuksia. Mutta vatsasi on sinun arka paikka, sinun tulisi tarkkailla ruokavaliotasi ja välttää jännityksiä.

Seksielämäsi aloitat keskivertoa myöhemmin, sillä haluat tarkkailla ja kuunnella muiden kokemuksia, ettet itse pettyisi. Mutta kun sen sitten aloitat se jatkuu hyvin voimakkaana läpi koko pitkän elämäsi. Ja sekin saa aikaan kateutta ja mustasukkaisuutta muissa, sillä olet himokas ja nautinnonhaluinen ja kaikki eivät ole yhtä luonnonlapsia ja estottomia kuin sinä. Et petä etkä aiheuta kohtauksia etkä mene kolmanneksi, mutta kaikki haluaisivat sinut. Ja sitten kun olet saanut tarpeeksi seikkailuista otat sinua miellyttävän ja olet hänelle uskollinen - kuten on kumppanisikin sillä hän on lumoissasi. Parhaiten tulisit toimeen taistelevan Jousimiehen kanssa ja merkillistä kyllä myös jääräpäisen Kaksosen luona.


Kaiken kaikkiaan olet ihminen joka muistetaan hyvällä ja saat muiden varauksettoman ihailun. Sitä ei estä edes joskus pikkumaisuuksin menevä tarkkuutesi rahankäytössä ja nuukailusi vaateostoksissasi. Monet ovat salaa kateellisia kekseliäisyydellesi vaikka kaveripiireissä sille hymyilläänkin.

 
tallennettu

Jos valitset sen, mitä haluat, saat sen. Jos et valitse, elät sen kanssa, mitä saat.
Starwind
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 96Profiili
« Vastaus #3 : 11.03.2008 11:13:48 »

No huh! Tähän väliin osun minäkin ja aikas hyvin piti tuo kuvaus paikkansa  Cheesy

Eikös se niin ole, että astrossakin löytyy aika ajoin uusia "tuulia", joista osa on jo niin vanhoja, ettemme ole niistä kuulleet. Eli voihan olla, että käärmeenkantaja oli liian pakanallinen ilmaus jossain vaiheessa, kun kritstinusko jyräsi maailmassa ja se siksi jäi pois. Varsinkin jos käärmeenkantajia kateellisena katseltiin, niin mikä sen helpompi tapa loukata kuin poistaa merkki eläinradan kierrosta...  Wink  Grin

 smitten
tallennettu

Au jousimies, kuu vesimies, nousu skorppiooni, mc leijona
Keltainen yliääni ihminen
Atomi
Vieras
« Vastaus #4 : 11.03.2008 11:50:18 »

Minä taas vastustan sinnikäästi ja pysyn perinteisenä kauriina. Sideerinen vääntää minusta jouskarin ja niin näköjään tämäkin malli. En tahdo olla jouskari!!!! Psykopaattipomoni oli jouskari!!!! Vastustan!!     Angry
tallennettu
Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2365


Linnunradan liftari


Profiili
« Vastaus #5 : 11.03.2008 14:06:55 »

Monesti olen kuullut tästä merkistä puhuttavan mutta miten on, onko se "virallistettu"? Mihin ajankohtaan osuu tämä? Mielestäni aika mielenkiintoista, että tämä merkki on tavallaan vasta löydetty, onhan astrologia kuitenkin vuosituhansia vanha tiede (korjatkaa jos olen väärässä  Cheesy).

No, ensinnäkin Käärmeenkantaja eli Ophiuchus ei ole merkki, vaan tähdistö. Smiley Sen myöskin "löysi" jo Ptolemaios aikanaan, joten mistään varsinaisesti uudesta löydöksestä ei ole kyse - muuten kuin tietysti niille, jotka eivät asiaan ole aiemmin sattuneet törmäämään. Virallisessa tähdistöjen listauksessakin se on ollut mukana jo vuodesta 1920, ks. Tähdistöjen alkuperä.

Koska horoskooppimerkkien nimitykset ovat peräisin tähdistöistä, luullaan Käärmeenkantajaakin jonkinlaiseksi "kolmanneksitoista merkiksi", joka pitäisi automaattisesti lisätä merkkilistauksiin. Astrologiasta on kuitenkin olemassa eri suuntauksia. Länsimainen (trooppinen/tropikaalinen) astrologia (mitä tämäkin sivusto edustaa) ei kuitenkaan perustu fyysisiin tähdistöihin vaan laskennalliseen eläinrataan, mistä syystä zodiakki sisältää ainoastaan 12 merkkiä joille kullekin on varattu oma 30 asteen osansa karttaympyrästä. Sideerinen astrologia sen sijaan pohjautuu todellisiin tähdistöihin, mutta joku enemmän sitä suuntausta tunteva osaa varmaankin kertoa enemmän Käärmeenkantajan asemasta siinä.

Aiheesta voi kurkata esim. astrologi Maarit Laurennon vastauksen Ultran nettikolumnissa 4/2001, kohta Mediaväittämät astrologiasta - väite 1.
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
Ippuska
Astroholisti
*****
Viestejä: 5054


4ever


Profiili
« Vastaus #6 : 11.03.2008 21:23:20 »

...
 Eli voihan olla, että käärmeenkantaja oli liian pakanallinen ilmaus jossain vaiheessa, kun kritstinusko jyräsi maailmassa ja se siksi jäi pois. Varsinkin jos käärmeenkantajia kateellisena katseltiin, niin mikä sen helpompi tapa loukata kuin poistaa merkki eläinradan kierrosta...  Wink  Grin

 smitten
12.12. syntyneenä olen minäkin tuo ignoroitu Käärmeenkantaja  Cheesy
tallennettu

Ophiuchus

Trooppisesti:
 aurinko jousimies , kuu leijona , askendentti vesimies

Sideerisesti:
 aurinko skorpioni , kuu leijona , askendentti kauris

Maya: Sininen Kosminen Yö
Päivi
Astroholisti
*****
Viestejä: 1481Profiili
« Vastaus #7 : 12.03.2008 08:56:48 »

ippuskalla on mainio syntymäpäivä Smiley

onkohan meillä muutakin yhteistä  Grin
tallennettu

Jos valitset sen, mitä haluat, saat sen. Jos et valitse, elät sen kanssa, mitä saat.
Sanna
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 273Profiili
« Vastaus #8 : 12.03.2008 09:56:11 »

Tyttäreni kuuluu tähän on s.3.12 ja on nyt 22vuotias ja teksti pitää kyllä paikkansa hänen kohdallaan.
tallennettu

Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2365


Linnunradan liftari


Profiili
« Vastaus #9 : 12.03.2008 13:38:13 »

Tuosta I-Ronian tekstistä sen verran, että se on ilmeisestikin vain hänen syntymähetkensä ja syntymävuotensa mukaan tehty. Mitenpä muuten tekstissä voitaisiin ottaa mukaan esim. Saturnuksen, Jupiterin ja Marsin aspektit aurinkoon nähden? Nehän vaihtuvat koko ajan.

Teksti ei siis ole yleispätevä kaikille "Käärmeenkantajan aikaan" syntyneille. Näissä tällaisissa kiinnostaisi myös aina tietää tekstin laatija - onko kyseessä ammattiastrologi?
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
Ippuska
Astroholisti
*****
Viestejä: 5054


4ever


Profiili
« Vastaus #10 : 12.03.2008 19:35:12 »

 Wink

Lapsenikin on Ophiuchus: 6.12  smitten
tallennettu

Ophiuchus

Trooppisesti:
 aurinko jousimies , kuu leijona , askendentti vesimies

Sideerisesti:
 aurinko skorpioni , kuu leijona , askendentti kauris

Maya: Sininen Kosminen Yö
Kurpitsa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 326Profiili
« Vastaus #11 : 16.04.2012 08:31:00 »

Juu kuunkiertoja eli kuukausia on 13, joten tähtimerkkejäkin pitäisi olla 13.
http://kalender-365.de/kuukalenteri.php

Tästä 12:aan tehdystä vääristyksestä mainitaankin kanavoidussa "Family of Light" -kirjassa.
Sen tarkoituksena on ilmeisesti erottaa ihmiset keinotekoisesti 13. luonnollisesta luonnon rytmeistä.
13 on monella tapaa vääristettyy sanomalla sitä epäonnen luvuksi mikä ei pidä lainkaan paikkaansa.

Kellojenkin kai sitten pitäisi olla 13 tuntisia jotta mentäisiin oikeassa rytmissä. Smiley
http://www.cafepress.com/+13-hour+clocks
http://www.crystalinks.com/13hourclock.html

Numeron 13 merkityksistä:
http://www.thevesselofgod.com/thirteen.html

Mukavaa että valo lisääntyy (=totuus tulee ilmi) tässäkin asiassa Smiley
« Viimeksi muokattu: 16.04.2012 09:19:19 kirjoittanut Kurpitsa » tallennettu
Ippuska
Astroholisti
*****
Viestejä: 5054


4ever


Profiili
« Vastaus #12 : 27.04.2012 16:12:42 »

Jeeee Kurpitsa  Kiss smitten
tallennettu

Ophiuchus

Trooppisesti:
 aurinko jousimies , kuu leijona , askendentti vesimies

Sideerisesti:
 aurinko skorpioni , kuu leijona , askendentti kauris

Maya: Sininen Kosminen Yö
mateve
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 700Profiili
« Vastaus #13 : 15.05.2012 18:04:05 »

Käärmeenkantajasta on esoteerisessa astrologiassa myös tietoa.
Se on  skorpioni II dekanaadi, se kuvaa Käärmeenkantajaa, ihminen kohtaa
jossain elämässään tai inkarnaatiossaan tehtävän jossa hänen tulee voittaa
itsessään oleva käärme pimeys. Herkules voitti käärmeen nostamalla sen ilmaan,
eli mytologia ilmaisee sen että ihminen ei itse pysty tappamaan käärmettä,
vaan hänen täytyy polvistua nöyrtyä, pyytää apua korkeimmilta voimilta,
ja nostaa käärme ilmaan jolloin se kuolee.
Mytologiassa löytyy 12 merkin laatuiset testit joita me käymme enempi tai
vähemmän tietoisena, omalla kehityksen tiellä.
Kartassa on uskomattoman paljon piilossa olevaa tietoa ja se löytyy
kun oppilas on kehityksessään valmis, testeihin.
Kaikella on aikansa ja paikkansa.
 Wink  Mateve
tallennettu

mateve
Ratkaisu
Astroholisti
*****
Viestejä: 1283Profiili
« Vastaus #14 : 15.05.2012 18:43:22 »

Mietin, että muuttuvatko myös muiden merkkien kuvaukset, kun ne sijoittuvat eri aikohin? Eli onko sideerinen leijona esimerkiksi sama kuin tämä meidän perinteinen jellona?
tallennettu

askendentti jousimies
 aurinko neitsyt
 kuu harka
 mars oinas
 venus rapu
 merkurius vaaka
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: