Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Suomalainen tehotuotanto  (Luettu 7514 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
katsomerta
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 38



Profiili
« : 29.11.2007 17:51:38 »

Aion alkaa kasvissyöjäksi a-talkin katsottuani. Uskon, että ihmiset ymmärtävät nyt ettei suomi ole mikään erillinen osa maailmaa, jossa ei tapahdu tuotantoeläinten rääkkäystä, vaan ihmiset ymmärtävät suomen olevan samanlainen eläinrääkkäysmaa kuin muutkin.

Suoraan sanottuna itkin nähtyäni nuo kuvat ja videot.

Ei tällainen voi olla oikein www.tehotuotanto.net
tallennettu

Nouseva Skorpioni yhtymässä Plutoon, Aurinko Kauris, Kuu Vesimies.
Sekhmet
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 260


Nil novi sub sole.


Profiili
« Vastaus #1 : 30.11.2007 08:41:03 »

Aion alkaa kasvissyöjäksi a-talkin katsottuani. Uskon, että ihmiset ymmärtävät nyt ettei suomi ole mikään erillinen osa maailmaa, jossa ei tapahdu tuotantoeläinten rääkkäystä, vaan ihmiset ymmärtävät suomen olevan samanlainen eläinrääkkäysmaa kuin muutkin.

Suoraan sanottuna itkin nähtyäni nuo kuvat ja videot.

Ei tällainen voi olla oikein www.tehotuotanto.net

Minulla on tunne, että tämä on mustamaalaus ja huijaus, ja tulee viemään muutaman ihmisen kunnianloukkaus korvauksiin, ehkä mahdollisesti vankilaan. :Smiley :Smiley :Smiley :Smiley

Jos olisi totta olisi heillä ollut eläinsuojeluorganisaationa oikeus ottaa virkavalta paikalle, jokaisella olisi oikeus tuollaisen löytyessä.
Se että piiloudutaan kertoo että on mustamaalaus ja huijaus.
« Viimeksi muokattu: 30.11.2007 08:57:08 kirjoittanut Ikiaika » tallennettu
pagan
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 52


Profiili
« Vastaus #2 : 26.01.2008 04:39:07 »

Olipa kuvottava kommentti Ikiajalta.  buck2

Ja sinulle katsomerta, yllättävin piirre kasvissyöntiin ryhtymisessä on se, että kuinka keho muuttuu jotenkin "sitkeämmäksi" ja sitten henkisesti muuttuu aivan äärettömän paljon herkemmäksi.  angel

Eräs nuori nainen kertoi, joka ryhtyi vegaaniksi, että hänelle tuli tunne, kuinka joskus aterian jälkeen sellainen lämmin "tuulahdus" kulki hänen kehonsa läpi, ja tuli aivan valtavan hyvä olo.  angel

Tämä on katsomerta eräs niistä poluista, jolta ei ole paluuta, onneksi. Ja voin sanoa, että saat kaiken moninkertaisesti takaisin, että ei kannata pelätä, että joutuisit luopumaan mistään, muusta kuin tuskasta.


Eläinten silmistä Jumala katsoo sinua silmiin, tunnetko sen? (Eeva Kilpi). Ihminen ei löydä rauhaa itselleen, ennenkuin hän ulottaa myötätuntonsa koskemaan kaikkia eläviä olentoja. (Albert Schweitzer).
« Viimeksi muokattu: 26.01.2008 05:14:11 kirjoittanut pagan » tallennettu

"Suojelemme vain sitä, mitä rakastamme.
Rakastamme vain sitä, minkä ymmärrämme.
Ymmärrämme vain sen, mitä meille opetetaan."
                         Robert Dione, luonnonsuojelija
^^Queen Nefertiti^^
Astroholisti
*****
Viestejä: 10595


au, kuu jousimies / asc vaaka नमस्ते ‏الله‎ ॐ


Profiili
« Vastaus #3 : 26.01.2008 09:34:28 »

Tämä on asia, johon noin yleisesti ottaen haluaisin puuttua, no ainakin maksamalla eläinsuojelulle, mutta koska olen jo suht herkkä, asia suututtaa liikaa. Tästä on puhuttu täällä ja yritetty löytää järkisyitä sille, miksi viattomat saavat kärsiä, yksi syy on kuulema EU lainsäädäntö, mikä pakottaa isoon tilakokoon.

Pyrin syömään paljon vihreää, hedelmiä mehuja, ehkäpä joku papumuhennos olisi sellainen mitä jaksaisi useammin laittaa. Kun vähän miettisi mihin ruokiin lihaa todella tarvitaan, ei esim pastaruokaan välttämättä.

Eihän maidon, juuston, kananmunien, kalan syöntiä tarvitse kokonaan jättää kasvissyönnissä.

Esim ihan hyvä ruoka minusta, joka on suht vähän kiinnostunut kokkauksesta;
wok-ruoka, johon vihannekset, kala, nuudeli/riisi

paella, johon papu, riisi, vihannekset

itu/porkkana/tomaatti/raejuustosalaatit

kun vähän vaivautuu, kaikkea keksii- itämailla on monenlaista versiota kasvisruoasta. Kalkkiakin saa pillereinä, jos ei maitoa niin paljon juo.. jne.
« Viimeksi muokattu: 26.01.2008 09:41:33 kirjoittanut ^Soul´s Adventure^ » tallennettu

You become GRATITUDE for ALL that THE UNIVERSE provides. It becomes obvious to You that ALL OF THE UNIVERSE GIVES AND CONTINUES TO GIVE IN LOVING PERFECTION exactly what you ask for, because THE UNIVERSE LOVINGLY PROVIDES FOR YOU ALWAYS! BECOME LOVE!
rhodonite
Vieras
« Vastaus #4 : 26.01.2008 10:52:10 »

Nautakarjan laiduntaminen tuhoaa metsiämme maailmassa ja aiheuttaa eroosiota ym. Kyse on myös kasvihuoneilmiöstä ja sen pysäyttämisestä. Lisäksi lihaan liittyvä tappaminen... on kai itsestään selvää että aterian pitäisi koostua ruuasta jota ei ole tapettu. Minulla on koottuja reseptejä kasvisruuista ja ohjeita mm. miten korvata kananmuna ruuassa, joten saa laittaa yv:tä, jos haluaa postia.  Smiley Ai niin ja jos tiedätte hyviä reseptejä niin saa kirjoittaa mullekin.

Terveisin 8 vuotta kasvissyöjänä,
Rhodonite

P.S. katsomerta, kiiitos hienosta kirjoituksesta.
tallennettu
Pokaga
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 94


Profiili
« Vastaus #5 : 12.02.2008 04:41:59 »

Eihän kalansyöntiä tarvitse kokonaan jättää, mutta silloin ei ole kyse kasvissyönnistä, eikä kalaa syövän ihmisen mielestäni sellaista harhaanjohtavaa termiä tule käyttää. Myös kalaa syövät ihmiset kutsuvat käsittääkseni itseään usein semivegetaristeiksi, eli "puolikasvissyöjiksi".

Toivottavasti tällainen julma tehoeläinkasvatus tulee vähenemään voimakkaasti, kunnes se lopulta lopetettaisiin.
tallennettu

Aurinko Vesimies
Askendentti Leijona
Kuu Kauris
Sininen rytminen käsi
Tulikukka
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 250



Profiili
« Vastaus #6 : 13.02.2008 22:20:26 »


[/quote]

Minulla on tunne, että tämä on mustamaalaus ja huijaus, ja tulee viemään muutaman ihmisen kunnianloukkaus korvauksiin, ehkä mahdollisesti vankilaan. :Smiley :Smiley :Smiley :Smiley[/quote]

Ei Suomen maassa kovin helposti ihan poseen  pääse, mutta kyllähän tuosta jo taisi syytteet rapsahtaakin. Innolla odottelen, kuinka käy.

Toki, kamaliakin tapauksia on, mutta itse tilallisen tyttärenä tiedän ja tunnen kyllä tuottajankin näkökannan. (Tila ei ole tehotuotanto tila.) Se nyt vaan on niin, ettei pikkutilat pärjää. Eläinten ruokkiminen ja ylläpito on kallista, moni tila pyöriikin miinuksella: Vaihtoehtoina ovat lopettaminen tai siirtyminen isommille vesille. Ja se valitettavasti tuo mukanaan sen, että eläinten olot huononevat, kun tilojen koot kasvavat. Raha se on, joka tätä maailmaa pyörittää.

Tuleepa vaan mieleen, että milläs ne kasvikset ja vilja sitten kasvatetaan, jos eläintuotanto ja niiden pito loppuu? Kukaan ei ala pitämään elukoita vain lemmikkinä siksi että saadaan kakkaa pellolle. Ja tuskinpa tuo apup..ka on yhtään sen ympäristöystävällisempi tuote, puhuttiinpa sen tuottamisesta tai levittämisestä.

Ei sillä, ettenkö ole itsekin eläinten varsinaista rääkkäystä vastaan, mutta rajansa kaikella... Jos oikein pitkälle mennään, niin puuvillakin pitäisi kieltää. Onhan sen viljelyyn käytetty mahdollisesti tehotuotanto tilalta tullutta lantaa.  Lips Sealed
tallennettu

We have got two gifts,that we should use as much as possible:
the sense of humore and the imagination.
The imagination replaces that what we are not and the sense of humor
helps us to accept that what we are.
pagan
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 52


Profiili
« Vastaus #7 : 13.02.2008 22:53:53 »

Lainaus: "Ei sillä, ettenkö ole itsekin eläinten varsinaista rääkkäystä vastaan, mutta rajansa kaikella..."

Ja olisi kiva kuulla, että onko Tulikukalla rajoja ihmisen ahneudelle, ja julmuudelle??? Ja että millä kaikilla keinoilla olet valmis sitä rahaa tekemään???

Kun näköjään tälle "hyvyydelle" olet laittanut rajan, että pieni kärsimys olla pitää, ainakin eläimillä... ja ehkä muutamalle prosentille ilmeisesti kovemmankin kohtalon  idiot2 Ja kuinka julman kohtalon olet eläimille suomassa, vai onko siinäkään rajaa olemassa???

Ja vielä ilmeisesti tappaminen on nykyään noin niin kuin tullut ihmiselle "hyveeksi". Että kun "vain" tapetaan, niin siitä pitäisi melkein palkinto antaa. Että jos ei pahemmin kiduteta, niin ollaan jo jalka taivaanportin oven välissä.
Ja silläkään ei ole ilmeisesti mitään väliä, että tapetaan 1000 ja katsotaan joskos jaksettaisiin syödä puolet, ja lapataan loput kaatopaikalle. Ja sekin ilmeisesti nykyään lasketaan hyveeksi, että jos tapettaisiin vain ne eläimet, jotka todella syödään, niin ilmeisesti sekin kuuluu ihmisille nykyään tähän kategoriaan

"rajansa kaikella", että siinä nyt mentäisiin jo liian pitkälle, että täytyyhän ihmisellä nyt oikeus tappaa niin paljon kuin sielu sietää, ja näköjään paljon se sietää. Ihan näillä valaistuneillakin ihmisillä, ja varsinkin näillä valtauskontojen uskovaisilla se sietää vissiin vielä enemmän. Ja on sellainen harrastus, ja viihdyke, ja joillain jopa liikuntamuoto, tai mitä nimiä nyt tälle tappamiselle sitten keksivätkään.

Minusta tulee varmaan tämän maallisen taipaleen jälkeen maahinen tai joku muu peikko, kun ne ihmiset, jotka ovat menossa kohti valoa, valaistumista, niin millään muulla elämänmuodolla ei ole mitään muuta arvoa kuin hyötyarvo, kuin ihmisillä. Ja kaiken muun saa tappaa, aika mitättömästäkin syystä, tai ihan ilman syytä, traditiosta, tavan vuoksi, tottumuksesta,
että täytyy pitää yllä edes jotain vanhan maailman tapoja, ja tämä sitten on se mistä pidetään viimeiseen asti kiinni.

Että eläimen ei tarvitse koskaan nähdä aurinkoa, ei päästä liikkumaan puolta metriä pitemmälle, eikä koskaan haistaa muuta kuin oma ulosteensa, ja se on parasta mihin tämä valaistunut, uskovainen kansa pystyy sille antamaan,
että kyllä on rakkauden määrä todella jo taivaissa...
tallennettu

"Suojelemme vain sitä, mitä rakastamme.
Rakastamme vain sitä, minkä ymmärrämme.
Ymmärrämme vain sen, mitä meille opetetaan."
                         Robert Dione, luonnonsuojelija
katsomerta
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 38



Profiili
« Vastaus #8 : 14.02.2008 19:15:08 »

Lainaus
"rajansa kaikella", että siinä nyt mentäisiin jo liian pitkälle, että täytyyhän ihmisellä nyt oikeus tappaa niin paljon kuin sielu sietää, ja näköjään paljon se sietää. Ihan näillä valaistuneillakin ihmisillä, ja varsinkin näillä valtauskontojen uskovaisilla se sietää vissiin vielä enemmän. Ja on sellainen harrastus, ja viihdyke, ja joillain jopa liikuntamuoto, tai mitä nimiä nyt tälle tappamiselle sitten keksivätkään.

Minusta tulee varmaan tämän maallisen taipaleen jälkeen maahinen tai joku muu peikko, kun ne ihmiset, jotka ovat menossa kohti valoa, valaistumista, niin millään muulla elämänmuodolla ei ole mitään muuta arvoa kuin hyötyarvo, kuin ihmisillä.

Saman olen huomannut  Sad

Tiesittekö, että vegaaneissa on vähemmän uskovaisia kuin lihansyöjissä, ehkä empatiaa löytyy enemmän ateisteilta  smitten Tarkoitin siis länsimaiden kristittyjä, new age ihmisiä ja muita sellaisia.
Samoin työpaikka kiusaamista esiintyy sitä vähemmän mitä vähemmän on uskovaisia työpaikoilla, ns. kovan tieteen työpaikoilla on vähiten kiusaamista.

Julmuus ja väliinpitämättömyys kulkevat käsi kädessä uskovaisuuden kanssa, tarkoitan uskomista kaikkiin henkiolentoihin, auroihin, henkioppaisiin?
Ehkä se johtuu siitä ettei koe olevansa vastuussa teoistaan, kun yliluonnollinen olento on niistä vastuussa.
tallennettu

Nouseva Skorpioni yhtymässä Plutoon, Aurinko Kauris, Kuu Vesimies.
^^Queen Nefertiti^^
Astroholisti
*****
Viestejä: 10595


au, kuu jousimies / asc vaaka नमस्ते ‏الله‎ ॐ


Profiili
« Vastaus #9 : 14.02.2008 19:54:22 »

Vaikeahan se tilanne on jos talous pakottaa isoon tilakokoon, mutta kyllä jotkut maatalouden ihmiset koettavat pitää eläimillä hyviä oloja. Sen puolesta voi toimia esim syömällä vapaiden kanojen munia.. kalaa.. itse en esim ostaisi oikeita turkiksia.. jne jne..

sukulaisia on maalla, ja olen miettinyt että jos en mitään todella tähdellistä muuta löydä, autettavia, toki köyhiäkin autan erästä kautta, niin kyllä puuttuisin just tohon että eläimet eivät saa liikkua. Eläinten asema.

Olin jo aikeissa aloittaa uuden aiheen siitä, että miksi Jumala sallii tämän, se topic meni jonnekin.


Mika-Matti kyseli siellä näiltä "viisailta" että miksi..

ja Atha vastasi siihen jotain Taosta, en muista mitä.

« Viimeksi muokattu: 14.02.2008 19:59:20 kirjoittanut ^Soul´s Adventure^ » tallennettu

You become GRATITUDE for ALL that THE UNIVERSE provides. It becomes obvious to You that ALL OF THE UNIVERSE GIVES AND CONTINUES TO GIVE IN LOVING PERFECTION exactly what you ask for, because THE UNIVERSE LOVINGLY PROVIDES FOR YOU ALWAYS! BECOME LOVE!
Tulikukka
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 250



Profiili
« Vastaus #10 : 14.02.2008 22:33:15 »

En ajatellut asiaa omalta kannaltani, vaan pohdin ihan yleisesti. Omat rajani kyllä tiedän ja en ole ryhtymässä perustamaan jättisikalaa hankkiakseni "hillittömiä" summia rahaa, sillä se todennäköisesti rahallisesti on plus miinus nolla. Iso tila, isot menot. Kyllä meikän intressit rahallisesti keikkuvat ihan jossain muualla.  Smiley

Tilallamme asiat ovat eläinten kannalta hyvin, joka karsina puhdistetaan käsipelillä pari kertaa päivässä ja puhtaat oljet alle. Ruokinta on säännöllistä ja sairaat hoidetaan kuntoon. Ja tilaa on. Puhukoon siinä sitten kärsimyksestä ken tahtoo. Kyllä ne eläimet paremmin siellä oljilla pärjäävät, kuin ulkona pakkasessa. Kyllähän eräässäkin haastattelussa mikä lie kettutyttö oli päästämässä lehmiä metsiin tekemään pesiä. Niin, että rajansa kaikella.

Ja mitä teurastamiseen tulee, niin "teurastavathan" eläimetkin toisiaan ihan luonnossakin. Mikä kynsin raatelemalla, mikä puremalla. Syödäkseen. Ei niin nättiä eikä todellakaan säästä kärsimiseltä. Miksi ihminen olisi niitä parempi? Koska ajattelee? Tuntee? On ns. henkinen olento? Toisaalta taas väitetään että eläinkin olisi näitä edellä mainittuja...Ja silti ajattelee myös vatsallaan, kun ravintoa ei ole. Ymmärrän eläinten teurastamisen ravinnoksi, mutta en sitä, että niiden olot eläessään ovat huonot. Jos eläimiä pitää ja kasvattaa oli se sitten ravinnoksi tahi lemmikkinä, niin  kyllä elinolot pitää olla kunnossa. Nih.


Ja olisi kiva kuulla, että onko Tulikukalla rajoja ihmisen ahneudelle, ja julmuudelle??? Ja että millä kaikilla keinoilla olet valmis sitä rahaa tekemään???

Kun näköjään tälle "hyvyydelle" olet laittanut rajan, että pieni kärsimys olla pitää, ainakin eläimillä... ja ehkä muutamalle prosentille ilmeisesti kovemmankin kohtalon  idiot2 Ja kuinka julman kohtalon olet eläimille suomassa, vai onko siinäkään rajaa olemassa???

Ja vielä ilmeisesti tappaminen on nykyään noin niin kuin tullut ihmiselle "hyveeksi". Että kun "vain" tapetaan, niin siitä pitäisi melkein palkinto antaa. Että jos ei pahemmin kiduteta, niin ollaan jo jalka taivaanportin oven välissä.
Ja silläkään ei ole ilmeisesti mitään väliä, että tapetaan 1000 ja katsotaan joskos jaksettaisiin syödä puolet, ja lapataan loput kaatopaikalle.

Kyllä eläimistä saatavat tuotteet käytetään aika tarkasti hyväksi, jos tuotannosta puhutaan. Jopa possujen korvat kuivataan, myydään ja  syötetään koirille puruleluina. Kaatopaikalle ei mene ruhon ruhoa, sillä hyödyksi kelpaamaton jäte poltetaan.

Jos aikoo tosissaan boikotoida kaikkia eläinperäisiä (tai jos niiden tuottamiseen on käytetty eläinperäistä ainetta, oli se sitten nahkaa tai lantaa) tuotteita niin ei saisi käyttää nahkavaatteita, kenkiä, eikä mitään, minkä viljelyyn on käytetty sitä ihtiään. (Puuvilla, pellava, kasvikset...) Ei saisi syödä edes luomutuotettua ravintoa. Sitä paitsi luomutilan tittelin saa, kun pellolle ei ole kylvetty apulantaa neljään vuoteen. Sen jälkeen lannoitteena käytetään lantaa (Puhdasta kakkaa siis), joka on peräisin ns. luomueläimistä, joille syötetään luomukasvatettua rehua. Pitänee ryhtyä syömälakkoon ja litkiä pelkkää vettä, eikä vahingossakaan pukeutua.   :Smiley
tallennettu

We have got two gifts,that we should use as much as possible:
the sense of humore and the imagination.
The imagination replaces that what we are not and the sense of humor
helps us to accept that what we are.
Pokaga
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 94


Profiili
« Vastaus #11 : 18.02.2008 17:42:23 »

Tulikukka, ja porkkanatkin kärsivät. Turha kärjistäminen tuskin kehittää keskustelua eteenpäin?

Ja noista "eläinoikeuksista" (ja melkein mistä tahansa muustakin) puhuttaessa sitä mieltä, että elämänlaatu on olennaisempi asia kuin itse elämä tai elämän päättyminen. Eli siksi voi luonnonvaraisen, oman luontonsa mukaan elävän eläimen kohtaloa pitää parempana, kuin sellaisen, joka elää häkissa/aitauksessa/tms, jossa hädin tuskin pystyy kääntymään, vaikka ei kuolisikaan raadeltuna. Teurastustavat on määritelty nopeiksi ja niissä pitäisi tarpeetonta kipua välttää (tosin tälläkin varmasti on omat taloudelliset rajansa, jotka ovat varsin matalalla, kun kyse on eläinten hyvinvoinnista), mutta niillä toisaalta on teuraskuljetuksensa ja vastaavat. Ontuvana metaforana voisi sanoa lisäksi, että tehotuotettujen eläinten elämä itseasiassa on eräänlainen teuraskuljetus kokonaisuudessaan.
tallennettu

Aurinko Vesimies
Askendentti Leijona
Kuu Kauris
Sininen rytminen käsi
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: