Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Voiko "sieluniän" nähdä kartalta?  (Luettu 11091 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Harschi
Vieras
« : 31.12.2005 15:37:33 »

Laitoin tuon "sieluniän" lainausmerkkeihin, koska se on minusta monessa suhteessa ongelmallinen käsite. Toisaalta sanotaan, että sielu on ikuinen ja aikaa ei ole ja sitten toisaalta innokkaasti lajitellaan ihmisiä nuorempiin ja vanhempiin sieluihin siten, että yleensä itse ollaan sieltä reilusti vanhemmasta päästä  Huh.

On aika yleinen teoria, että Kuun vaihe kertoisi ihmisen sieluniän. Ei tarvi kuin vähän katsoa karttoja, niin tuo teoria joutuu aika erikoiseen valoon.

Sen mukaan lapsisieluja (kasvava Kuu ensimmäisellä kahdeksasosalla):
Agatha Christie, Harrison Ford (jota Michael-piireissä pidetään "vanhana sieluna"), Annie Lennox, Madonna, Ringo Starr, Saima Harmaja, Juice Leskinen, Terho Pursiainen, Osmo Soininvaara, Jouko Turkka, Ville Valo, Michel Gauquelin, prinssi William.

Vanhoja sieluja (vähenevä Kuu viimeisellä kahdeksasosalla):
John Belushi, Björn Borg, Leonardo DiCaprio, Walt Disney, Michael J. Fox, Hermann Göring, Hugh Hefner, Julio Iglesias, Jim Jones (joukkomurhaaja, kulttijohtaja), Bruce Lee, Bette Midler, Steven Spielberg, Margaret Thatcher, Jean-Claude VanDamme, Oprah Winfrey, Hjallis Harkimo, Kalevi Keihänen, Linda Lampenius, Sonja Lumme, Timo TA Mikkonen, Matti Nykänen, Jussi Parviainen, Raija Pelli, Anne Pohtamo, Pentti Saarikoski, Pekka Siitoin, Kimi Räikkönen, Alice Cooper, Samantha Fox.

Näettekö te jotain olennaista kehittyneisyyden eroa näiden kahden ryhmän välillä? Tai onko Hitler vanhempi sielu kuin esim. Dalai Lama?

Hinduastrologiassa on menetelmiä, joilla voi katsoa sielun luonnetta tai ehkä jopa kehittyneisyyttä, mutta mä en kovin paljoa tunne niitä. Voi käyttää ns. Jaimini-metodeita, missä katsotaan, mikä planeetta on kartan atmakaraka eli sielunosoitin – se on se planeetta, jolla on suurin asteluku missä tahansa merkissä ja sitten katsotaan atmakarakan luonnetta ja sijaintia. Myöskin Aurinko symboloi kartalla sielua, voi katsoa, missä kunnossa Aurinko on.

Sitten voi katsoa, on sattvinen, rajaasinen vai tamaasinen guna vallitseva ja tämä puolestaan näkyy sattvisten (Aurinko, Kuu, Jupiter), rajaasisten (Venus, Merkurius) ja tamaasisten (Mars, Saturnus, Kuunsolmut) planeettojen sijainnista ja voimakkuudesta sekä näiden hallitsemien merkkien ja naksatroiden osuudesta kartoilla. Sitten voi vielä katsoa navamsaa eli yhdeksättä lohkokarttaa ja vimsamsaa eli 20. lohkokarttaa. Minua kiinnostaisi itseänikin tietää tästä enemmän, mutta kun en tiedä. Toisaalta se on vissiin vähän sellaista tietoa, ettei sitä levitelläkään turuilla ja toreilla.
tallennettu
hurma
Vieras
« Vastaus #1 : 31.12.2005 16:05:34 »

Tosi mielenkiintoselta vaikuttaa tuo. Intiassa on aika pitkä perinne uudelleensyntymisestä ja karmasta, joten varmaankin noissa jutuissa vois olla ihan perääkin.
Michael juttuja ei varmaankaan kannata sekottaa tohon?

Bruce Lee ainakin menisi mielestäni ihan vanhasta sielusta  Grin

Miten muuten, kun otit tuon Hitler vertauksen niin häntähän monet hindut pitävät pyhänä miehenä, kuten myös Dalai Lamaa?

Aika vaikeaa varmaan alkaa tekemään eroa noiden kahden ryhmän väliltä ulkopuolisena? Varmaankin Jim Jones esim voisi olla vanha sielu? Meillä saattaa vaan itsellä olla aika erikoisia ennakkoasenteita siitä miten tuollaisen sielun tulisi toimia. Kannattaa varmaan peilata noita kahta ryhmää hindujen käsityksiin asioista?
En ole itse kovin perehtynyt asiaan, mutta miksipä ei asiat voisi olla noin?

Piti vielä sanoa, että nuo sattviset ja rajaasiset osaan itsekin katsoa, niin miten niitä voisi tulkita? Esim minulla kai tuo merkurius on hallitsevana? Ja tuolla aikasemmin kyselin leijonasta ja ravusta, jotka molemmat ovat sattvisia?
« Viimeksi muokattu: 31.12.2005 16:07:46 kirjoittanut hurma » tallennettu
Lilli
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 3525



Profiili WWW
« Vastaus #2 : 31.12.2005 16:14:14 »

Hei Harschi,

en ole vielä törmännyt yhteenkään astrologiin, joka osaisi kartalta katsoa, onko kyseessä kehittynyt vai kehittymätön ihmistyyppi.

Kuun vaiheita minäkin olen pohtinut tämän saman teeman puitteissa ja mieleeni on juolahtanut, josko Kuun vaiheet korreloisivat Michael-teksteissä mainittuihin alatasoihin? Siis käytännössä ihmiset kuuluvat viiteen eri sielunikään (vastasyntynyt, lapsi, nuori, kypsä, vanha) ja kussakin sieluniässä on 7 alatasoa. Esim. nuoren sieluniän seitsemännellä tasolla oleva henkilö on pian siirtymässä kypsään sielunikään. Kullakin alatasolla on hieman eri teemansa, joka ehkä mahdollisesti voisi näkyä sitten Kuun vaiheesta.

Tämä on pelkkä ajatus, ei todistettua faktaa.
tallennettu

Aurinko Kaksonen, huone 12, Kuu Härkä, huone 11, AC Rapu, MC Vesimies

www.horoskooppi.com
Harschi
Vieras
« Vastaus #3 : 31.12.2005 18:32:38 »

Kuun vaiheita minäkin olen pohtinut tämän saman teeman puitteissa ja mieleeni on juolahtanut, josko Kuun vaiheet korreloisivat Michael-teksteissä mainittuihin alatasoihin? Siis käytännössä ihmiset kuuluvat viiteen eri sielunikään (vastasyntynyt, lapsi, nuori, kypsä, vanha) ja kussakin sieluniässä on 7 alatasoa. Esim. nuoren sieluniän seitsemännellä tasolla oleva henkilö on pian siirtymässä kypsään sielunikään. Kullakin alatasolla on hieman eri teemansa, joka ehkä mahdollisesti voisi näkyä sitten Kuun vaiheesta.

Hei Lilli, olen joskus pohtinut samaa asiaa, silloin kun olin enemmän sisällä Michaelin opetuksessa. Siinä olisi tietysti oma logiikkansa. Kukapa tietää, siis jos sellaista asiaa kuin sielunikä on olemassa.

Jännä tässä on se, että kyllä Kuun vaihe minusta näkyy ja vaikuttaa ja ihmisiä voi tosiaan luokitella myös Kuun vaiheen perusteella, mutta mikä se juttu tarkalleen ottaen on...? Sellaisen olen pannut merkille, että (sekä kasvavan että vähenevän) sirppikuun aikaan syntyneet ovat sisäänpäinkääntyneempiä ja usein tieteellisempiä, he siis etsivät luonnontieteellisiä ja tilastollisia selityksiä asioille. Täydemmän kuun aikaan syntyneet taas ovat suurpiirteisempiä ja ajattelevat asioita laajoissa kaarissa.

Tutkin joskus Kuun vaiheita sekä suomalaisten että ulkolaisten astrologien kartoilla ja siinä tuli tällainen ihan selkeä kuvio näkyviin. Julkiset ja suuren yleisön aurinkomerkkiastrologit olivat lähes järjestään täydenkuun ihmisiä! Suomessa jos ajatellaan vaikka Markku Mannista, joka pelaa paljon ihan yksinkertaisilla kategorioilla ja luokitteluilla, hänhän on täydenkuun ihminen myöskin, ja astrologina tunnettu ja suosittu. Pienen Kuun aikaan syntyneet tuntuisivat taas olevan kriittisempiä ja sisäänpäinkääntyneempiä ja kaihtavan liian karkeita luokitteluita.
tallennettu
Harschi
Vieras
« Vastaus #4 : 31.12.2005 18:44:25 »

Miten muuten, kun otit tuon Hitler vertauksen niin häntähän monet hindut pitävät pyhänä miehenä, kuten myös Dalai Lamaa?

Jaa Hitleriä pyhänä miehenä, tuollaiseen en ole törmännytkään.

Nuo muut kysymykset on niin vaikeita, etten osaa niihin vastata.
tallennettu
saai
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 229



Profiili
« Vastaus #5 : 31.12.2005 20:06:21 »

Kuun vaiheista mun mielestä näkee innostuneisuuden. Aito innostus syntyy uudesta oivalluksesta tai ajattelun spontaaniudesta ja tuoreudesta, ehkä jostain muustakin, oli sielu sitten minkä ikäinen tahansa.

Viime aikoina minuun on usein vaikuttanut Kiron 12. huoneessa osoituksena sielun kypsyydestä johonkin. En ole kovin montaa tapausta nähnyt. Mistäköhän tätä voisi tutkia paremmmin?
tallennettu

"Gradually feelings, thoughts etc. become more important than whether they are pleasant or not."

"Fill the place better where ye are, and the Lord will open the way."
- - - - - - - - - - - - - -
Harschi
Vieras
« Vastaus #6 : 01.01.2006 17:38:47 »

Piti vielä sanoa, että nuo sattviset ja rajaasiset osaan itsekin katsoa, niin miten niitä voisi tulkita? Esim minulla kai tuo merkurius on hallitsevana? Ja tuolla aikasemmin kyselin leijonasta ja ravusta, jotka molemmat ovat sattvisia?

Mitenkäs katsot niitä? Jostain syystä mulle on aika selvä, mitä sattvisella, rajaasisella ja tamaasella tarkoitetaan, mutta mistä sen suoraan näkis, kellä on mitäkin ja missä suhteessa? Jos ajatellaan vaikka paikkoja, niin Helsingin Kurvi on minusta lähinnä tamaasinen paikka, sitten jos ajatellaan, millainen olisi rajaasinen paikka, niin vaikka joku yöelämän pintapaikka tai pörssisali tms. Sattvinen paikka olisi sitten vaikka joku luostari tms.

Yksi yksinkertainen ja aika toimiva tapa on katsoa, millaisia planeettoja on kartan kulmahuoneissa (sideerinen eläinrata, merkkihuoneet). Jos kulmahuoneissa on pelkästään tamaasisia planeettoja (Mars, Saturnus, Rahu, Ketu), tamaasinen energia on kartalla voimakas, etenkin, jos ne on siroteltu eri huoneisiin (I, IV, VII, X). Jos taas kulmahuoneet on miehitetty pelkästään sattvisilla planeetoilla (Aurinko, Kuu, Jupiter), sattvinen guna on vallitseva.

Toinen kokemukseni mukaan toimiva systeemi on katsoa, millaisten planeettojen hallitsemissa naksatroissa planeetat ovat. Naksatrojen sideeriset sijainnit ja niiden hallitsijat löytyvät mm. täältä:
http://www.findyourfate.com/indianastro/nakshatras.htm .
Tosin jostain syystä naksatroissa tamaasisiin luetaan kylläkin Saturnuksen, Marsin, Rahun ja Ketun hallitsemat naksatrat, mutta rajaasisiin luetaan Auringon, Kuun ja Venuksen hallitsemat naksatrat ja sattvisiin Jupiterin ja Merkuriuksen hallitsemat naksatrat. En tiedä, mistä tämä ero johtuu.

Voi katsoa ennen kaikkea Kuun naksatrahallitsijaa. K. T. Shubhakaran kirjoittaa kuun naksatran gunasta näin:
"Tamaasisella on enemmän vastarintainen luonne. Tällä ryhmällä on taipumus vastustaa tai kieltää mikä tahansa idea, oli se sitten oikea tai väärä. Lopullinen seuraus tästä gunasta on jatkuva kitka perhe-elämässä kuten myös julkisessa elämässä. Sisäinen energia antaa positiivisen idean, kun taas näkyvä energia antaa negatiivisen idean. Toisin sanoen, nämä ihmiset eivät ole negatiivisia tai pahoja sydämessään, mutta sisäinen guna-voima pakottaa heidät ilmaisemaan tamaasista gunaa. Vain meditaatio voi ratkaista tämän sisäisen ristiriidan.”

Tamaasinen guna on siis pysähtynyttä, ummehtunutta ja seisahtunutta energiaa, mutta ei kuitenkaan tarkoituksellisen pahaa.

Shubhakaran jatkaa:
”Rajaasisen guna-ryhmän ihmiset viettävät rauhatonta elämää. He haluavat tehdä monta asiaa yhtä aikaa. Mutta nämä ihmiset kuuluvat ryhmään ”näyttää kiireiseltä, mutta ei tee mitään”. Raha ja omaisuus ovat tämän kategorian ensisijaiset motiivit. Sekä heidän sisäinen että ulkoinen energiansa on negatiivinen. He ovat itsekkäitä ihmisiä. (…)

Sattvisen guna-ryhmän ihmisillä on mielen puhtautta. He ovat hyvin systemaattisia. Heidän joka askeleessaan on erikoinen yhteensopivuus tai rytmi. He ovat erittäin työteliäitä. He eivät huolehdi toimintansa tai työnsä seurauksista. Heidän täytyy viedä toimintansa tai työnsä päätökseen, jos heistä tuntuu siltä. Heidän ulkoinen ilmaisunsa on melko epäkohteliasta. He voivat saavuttaa huomattavaa menestystä maalaamisessa, urheilussa ja käden töissä.”

Kuulun itse rajaasiseen ryhmään ja mieheni kuuluu sattviseen ryhmään. Kuvaukset sopivat meihin kumpaankin hyvin. On kiinnostavaa verrata näitä kuvauksia Michaelin kuvaukseen sielunijistä ja erityisen mielenkiintoiseksi vertaaminen muuttuu, jos tuntee alkuperäisen Michael-ryhmän kanavointimuistiinpanot, joiden pohjalta kirja ”Viestejä Michaelilta” on kirjoitettu.

(Sivuhuomautus: alkuperäisten kanavointien painotusta on kirjassa muunnettu aika lailla ja koko kehystarina ouija-pöytää kokeilleesta kahvipöytäseurueesta on silkkaa fiktiota, tämä on ihan yleisesti tunnettu asia pitkän linjan Michael-harrastajien keskuudessa. Todellisuudessa alkuperäinen ryhmä koostui Neljännen tien systeemiä Robert Burtonin johdolla opiskelleista, pääasiassa alle 25-vuotiaista ihmisistä, joilla oli kuitenkin jo paljon kokemusta kanavoinnista ja erilaisista henkisistä suuntauksista.

Robert Burton perusti v. 1970 ”Fellowship of Friends” –nimisen Neljännen tien koulun, jonka opetus perustuu hänen omaan muunnokseensa Gurdjieffin opetuksesta ja jossa seitsemän planeettojen mukaan nimettyä kehotyyppiä on keskeisessä asemassa – mies, joka on suomentanut Gurdjieffin lähimmän oppilaan Ouspenskyn kirjan ”Sirpaleita tuntemattomasta opetuksesta", kuului myös aikanaan Fellowship of Friendsiin. Nämä kehotyypit löysivät tiensä myös Michaelin opetukseen. Burton itse oli myöhemmin sotkeentunut todella ikäviin, oppilaidensa seksuaalista hyväksikäyttöä koskeviin oikeusjuttuihin, joista hän kuitenkin selvisi syyttömänä, mutta ei ilman maineen tahriutumista. Chelsea Quinn Yarbro ei ollut alkuperäisen Michael-ryhmän jäsen, vaikka hän itse antaa niin ymmärtää.)

Sielunikien kuvaukset ovat nimittäin vuosikymmenien saatossa kokeneet melkoisen muodonmuutoksen ja tuo Shubhakaranin sattvisen tyypin kuvaus sopii hyvin alkuperäiseen kuvaukseen vanhasta sielusta, mutta nykyisin Michael-piireissä vallalla olevan vanha sielu -käsityksen kanssa sillä ei ole enää mitään tekemistä.
tallennettu
hurma
Vieras
« Vastaus #7 : 01.01.2006 18:07:01 »

Oho, en ehkä osaakaan katsoa  Embarrassed
Mutta luulin, että se katsotaan sillä tavalla, että mitä olisi eniten.

Ainakin tiedän nyt mitä sattvinen ja rajaasinen yms.. tarkoittavat.
tallennettu
Harschi
Vieras
« Vastaus #8 : 01.01.2006 19:31:54 »

No kyllä sitä niinkin voi katsoa. Mullakin on vielä opiskelu kesken, että mitkä kaikki tekijät vois olla vaikuttavimpia. Tai ylipäätään mulla on kaikki opiskelu kesken.
tallennettu
Harschi
Vieras
« Vastaus #9 : 03.01.2006 16:34:09 »

Plarasin Brihat Parasara Hora Sastraa asian tiimoilta ja silmiin osui yksi selkeä kohta: Luku 3, slokat 12-13 "The Sun is the soul of all". No tässähän ei ole mitään uutta: Aurinko symboloi sielua, sisintä olemusta atmaa, näin se on lännessäkin (jonne Alan Leo ja muut teosofit idean idästä toi). Mutta kirjan kääntäjä ja kommentaattori GC Sharma lisää: "...Näin ollen ihmisen Itse katsotaan ja punnitaan Auringon kunnosta ja toiminnasta syntymäkartalla. (...) Se tarkoittaa, että Aurinko toimii kuten sielu, keskus ja tukikohta kaikelle mikä on. Jos Aurinko on vahva horoskoopissa, ihmisellä on kypsynyt sielu ja hän saavuttaa yltäkylläisesti henkistä edistymistä."

A vot sie. Mistäs sitten katsotaan, onko Aurinko vahva? Shadbala-pisteet tulee ensimmäiseksi mieleen. JHora-ohjelma laskee minkä tahansa kartan shadbala-pisteet http://www.vedicastrologer.org/jh/
 ---> data ohjelmaan ---> Strenghts ---> Bar Graphs ---> Shadbala (% strength)

Aurinko saa sen mukaan shadbala-pisteitä, mm. mitä
 - lähempänä se on sideeristä Oinasta, tarkemmin sanottuna 10 astetta Oinasta
 - mitä lähempänä puoltapäivää on syntynyt
 - mitä lähempänä täydenkuun aikaa on syntynyt (mitä kauempana Kuu on Auringosta horoskoopissa)
 - ekstrapisteet, jos on syntynyt sunnuntaina, Auringon päivänä
 - pisteitä, jos Aurinko on maskuliinisessa merkissä ja navamsassa
 - pisteitä, jos Aurinko on kulmahuoneessa
 
Mutta ajatelkaas, periaattessa silloin Auringon ylennysmerkki Oinas edustaa merkkinä suurinta kypsyyttä ja alennusmerkki Vaaka pienintä! Hassua... lännessä Oinasta pidetään aivan tosi kypsymättömänä...  2funny

Mutta tsekkailin näitä pisteitä muutamilla kartoilla... ei paha, ei paha...
tallennettu
Harschi
Vieras
« Vastaus #10 : 05.01.2006 15:35:44 »

Mä testailin tätä vähän enemmän ja suuremmalla määrällä karttoja (sekä tuttuja että julkisuuden henkilöitä), mutta ei tää(kään) toimi. Ei sitä "sielunikää" näinkään näe. Mutta muuten tuli tosi mielenkiintoisia tuloksia, Auringon vahvuus korreloi selvästi egoismin, itsetietoisuuden, kunnianhimon, ylemmyydentunteen ja loistamisen halun kanssa. Täytyy tutkia muitakin planeettoja.
tallennettu
tonde
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 101


Profiili
« Vastaus #11 : 05.01.2006 16:59:39 »

Halvattu,

meinaatteko, että meikä on sitten sielultani aivan baby, kun miulla on aspektiton aurinko sideerisesti vaa'assa (troopp. skorpioni). Mie taas tunnen itteni toisinaan aivan hirviän vanhaksi. En ole tutustunut tarkemmin tähän aiheeseen, tuli vain mieleeni heittää tähän väliin, kun lueskelin näitä aiheita... sorry, jos sotkin.
tallennettu
Harschi
Vieras
« Vastaus #12 : 07.01.2006 14:03:39 »

Ainoastaan siinä tapauksessa, että Benito Mussolini oli yksi maailmankaikkeuden vanhimpia sieluja  Wink. Juu, tää systeemi ei tosiaankaan taida olla aukoton... tai sitten vanhan sielun määritelmää pitää rukata ja kunnolla  Grin.
tallennettu
Lilli
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 3525



Profiili WWW
« Vastaus #13 : 07.01.2006 17:34:46 »

Nyt kun Mussolinin otit puheeksi, niin tuli mieleeni amerikkalainen kenraali toisesta maailmansodasta, George Patton nimittäin. Ovat kuin kaksi marjaa. Michael-kirjallisuudessa (alkuperäisessä transkriptiossa, ei välttämättä muutoin) Patton oli kuitenkin kanavoitu vanhaksi sieluksi, mitä ei äkikseltään uskoisi. Kuun vaihe on kasvava, mikä ei tue "vanhan sielun" määritelmää. Trooppisesti Aurinko on Skorpionissa, sideerisesti ilmeisesti Vaa'assa ja tuon äskeisen esimerkin mukaan hän olisi ollut tosi nuori henkiseltä iältään.

Vaikkei Patton ollut erityisen henkistynyt tyyppi ainakaan ulkoisesti, niin vanhaan sieluun viittavat kyllä värikkäät muistot entisistä elämistä. Hänelle siis reinkarnaatio oli ihan selviö.

Tässä esimerkkejä:

http://www.corrystuart.com/GeorgeSPatton.html
« Viimeksi muokattu: 07.01.2006 17:38:45 kirjoittanut Lilli » tallennettu

Aurinko Kaksonen, huone 12, Kuu Härkä, huone 11, AC Rapu, MC Vesimies

www.horoskooppi.com
Harschi
Vieras
« Vastaus #14 : 08.01.2006 10:48:35 »

Hei Lilli, joo mä muistan tän Patton-jutun! Siitä on jenkkiläisillä maikkeli-listoilla joskus keskusteltu, kun se mainitaan muistaakseni toisessa kohtaa transkriptioita nuorena sieluna. Jotkut veti Patton esiin esimerkkinä virheistä, mitä transkriptioista löytyy, toiset taas oli sitä mieltä, että hei, jospa me ei tiedetä, millaisia vanhat sielut on... katsoin Pattonin karttaa ja hänellä Auringon shadbala-pisteet on 100 eli matalahkoa keskitasoa.

Nuo reinkarnaatiomuistot on kyllä Pattonin kohdalla mielenkiintoinen seikka. Jos joku sattui katsomaan tämän presidentinvaalien mustan hevosen, Arto Lahden vaalitentin, niin tuli iso yllätys, kun toimittaja mainitsi, että Lahti on sanonut uskovansa astrologiaan ja ufoihin, eikä Lahti sitä kieltänyt. Hän sanoi vain, että maailmassa on vielä paljon tutkimatonta ja että astrologia on yksi mielenkiintoinen tieteenala, jossa on monia mysteerejä (jotain tänne päin).
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: