Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: sideerinen kartta todellisilla asteilla  (Luettu 5722 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
anski79
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 1


Profiili
« : 29.12.2005 15:13:21 »

Pystyykö jossain tekemään sideerisen kartan niin, että kartassa näkyisivät eläinradan todelliset asteluvut Käärmeenkantaja mukaan lukien? Astro.comissakin on vain näitä "peruskarttoja" kaikki merkit 30 astetta. Tai sitten en vain osannut hakea oikeasta kohdasta.

Toinen asia koskee tulkintoja: Jos olenkin sideerisesti Vesimies, voinko lukea Vesimiehen tulkinnan tavallisesta trooppisesta horoskooppikirjasta? Ovatko trooppinen ja sideerinen tulkinta yhteneväiset? Vai mistä saisin oikean tulkinnan merkeilleni? Mietityttää, että onko ihan turhaa enää lukeakaan trooppisen eläinradan mukaan olevia merkkieni tulkintoja, kun tuntuu, että sideerinen on oikeampi ja jos tulkinnat eivät sitten kuitenkaan ole samoja.  Shocked
tallennettu
Harschi
Vieras
« Vastaus #1 : 29.12.2005 16:11:25 »

Ursan sivuilla http://www.ursa.fi/extra/taivaalla/tahtikartta/
pystyy katsomaan, miltä taivas näytti syntymähetkellä. Tosin siinä näkyvät vain sillä hetkellä horisontin yläpuolella olleet planeetat. Mutta tietääkseni varsinaista tähtikarttaa ei pysty laskemaan, koska astrologiassa ei yleensä käytetä kuin 12 merkkiä. Sideerisiä horoskooppeja kyllä pystyy laskettamaan monessakin paikassa, täällä on ollut niitä linkkejä...

En myöskään tiedä, onko kukaan määritellyt asteita eri kokoisille tähdistöille. Astronomit käyttävät deklinaatioita ja right ascensioneita (mitä on suomeksi?), mutta ne ovat asteikolla 0-360, eivätkä siis merkkikohtaisia. Pitäis määritellä, missä tarkalleen ottaen menee merkkien rajat. Siitä ei varmaan olla ihan yksimielisiä?

Oma mielipiteeni on (joku voi olla toista mieltä), että sideeristen merkkien tulkintoja ei kannata lukea tavallisesta trooppisesta kirjasta. Trooppisten merkkien tulkinnat perustuvat osittain perimätietoon ja osittain kirjoittajan omiin havaintoihin (ainakin toivottavasti!), joten nuo havainnot ovat vaikuttaneet siihen, miten merkkejä on kuvattu. Sideerisiä merkkejä koskevat havainnot eivät tietenkään ole samanlaisia. Sideerisistä merkeistä ei taida olla helposti saatavilla kovin laajoja luonnehdintoja, ainakaan netissä tai ainakaan suomeksi? Täällä Sideerinen astrologia -osiossa on sideerisistä merkeistä keskusteltu jonkin verran. Löytyy mm. muistaakseni parikin suomennettua kuvausta sideerisestä nousu-Vesimiehestä. Vesimiehen tiimoilta löytyy hiukan pohdiskelua myös ainakin otsikoiden "Ylennetty ja alennettu Saturnus" ja "Kalat nousevana merkkinä" (Astro Special) alla.
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: